Broj poruka : 225 Localisation : Backa Points : 948 Datum upisa : 22.01.2012
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/6/2018, 19:48
Folio ::
Pripada onima koji budu imali akciju na dan preseka za dividendu. Sto je kod AERO 31.12.2018.
Medjutim, ako bude medjudividende onda ce bitj neki drugi datum pre NG.
Bio bi stvarno bezobrazluk da Francuzi preuzmu Aerodrom nedelju dana pred kraj godine i dobiju celu dobit iz 2018.
Aca kurbla VIP
Broj poruka : 581 Points : 1641 Datum upisa : 17.02.2014
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/6/2018, 19:50
Vansi još nije preuzeo aerodrom, niti je objavljen ugovor
Prema rečima novinara dnevnog lista Danas, Aleksandra Miloševića, jedna verzija je da je problem u finansijama, druga da je stvar zapela u dogovorima.
"Sa njihove starne sigurno nema problema. Da li postoje neki problemi sa naše strane, da mi ne možemo da uradimo nešto što se traži, to mi već deluje malo realnije. Nažalost, ja očekujem da će oni najvažniji delovi ugovora u smislu naših obaveza, koji se tiču finansijske ponude, obaveza u smislu ograničavanja broja putnika na nekom drugom aerodromu, u smislu eventualnog broja garantovanih putnika od strane Srbije ka Vansiju. Nažalost ja ne očekujem da ćemo mi ikada videti taj deo ugovora", smatra Milošević.[/size]
Simptomatično je to, smatra Milošević, što se u vreme pred otkrivanje detalja ugovora, sa niškog aerodroma otkazuju letovi. Kompanija Viz Er ukida let do Malmea, dok se, kaže, i od kompanije Rajan Er očekuje slično. Nakon najave povećanja tarifa na niškom aerodromu, očekuje se, tvrdi, manji broj putnika, na aerodromu koji je počeo naglo da se razvija i "uzima" putnike beogradskom aerodromu. "Da li je sigurno da se to ovde sada dešava, ne znamo, ali je to je prosto negde ekonomski logično", kaže Aleksandar Milošević. Ugovor sa Vansijem potpisan je 23. marta, a država bi od koncesije aerodroma trebalo da dobije 1,46 milijardi evra, a od koncesione naknade jednokratno 501 milion evra.
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/6/2018, 20:25
SWISS tri puta dnevno od Ciriha do Beograda Švajcarska aviokompanija SWISS uvodi treći dnevni let između Ciriha i Beograda od marta 2019.
SWISS je povećao kapacitete na liniji Cirih – Beograd od letnjeg reda letenja koji na snagu stupa poslednje nedelje u martu.
Od 31. marta ova će kompanija obavljati tri dnevna leta između dva grada. Do sada je SWISS tokom letnje sezone leteo od 14 do 16 puta nedeljno, a sledeće godine će na ovoj liniji biti čak 21 polazak.
Letovi će se obavljati ujutro, popodne i uveče. Polasci iz Beograda su u 9.20, 14.45 i 20.00, a iz Ciriha u 06.55, 12.20 i 17.35.
Cirih je jedna od najpopularnijih destinacija iz Beograda. Na ovoj ruti osim SWISS-a leti i Air Serbia koja u letnjoj sezoni ima 14 do 17 puta nedeljno.
Novi red letenja SWISS-a na liniji Cirih – Beograd je već unet u rezervacione sisteme i karte se za nove letove već sada mogu rezrvisati.
Kako Aviatica nezvanično saznaje u SWISS-u razmatraju i povećanje broja letova na liniji Cirih – Niš. [You must be registered and logged in to see this link.]
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/6/2018, 20:33
Aca kurbla ::
"Sa njihove starne sigurno nema problema. Da li postoje neki problemi sa naše strane, da mi ne možemo da uradimo nešto što se traži, to mi već deluje malo realnije. Nažalost, ja očekujem da će oni najvažniji delovi ugovora u smislu naših obaveza, koji se tiču finansijske ponude, obaveza u smislu ograničavanja broja putnika na nekom drugom aerodromu, u smislu eventualnog broja garantovanih putnika od strane Srbije ka Vansiju. Nažalost ja ne očekujem da ćemo mi ikada videti taj deo ugovora", smatra Miloševic.
Čovek samo nagadja "njemu deluje realnije" i to onda postaje "vest". Čudno...
Red bi bio da se ugovor potpiše u januaru 2019. kako bi se svima uplatila dividenda. To bi trebalo da odgovara i državi....
_________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/6/2018, 21:55
zar nije planirani da Makron dodje u februaru? mozda se iskombinuje neki referendum u martu, odavno nisu bili nikakvi izbori. taman, eto materijala za predizbornu kampanju.
_________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 07.05.2009
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/6/2018, 22:04
Kakvi crni izbori
_________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Igi-bg Partner
Broj poruka : 218 Points : 483 Datum upisa : 17.11.2009
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/7/2018, 15:38
Ars Vivendi ::
Red bi bio da se ugovor potpiše u januaru 2019. kako bi se svima uplatila dividenda. To bi trebalo da odgovara i državi....
Zašto bi državi uopšte odgovaralo da se proda jedno profitabilno preduzeće?
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/7/2018, 17:58
Jednostavno, nije prodaja u pitanju. Kao i u drugim sferama našeg društva, nemamo dovoljno kvalitetnog kadra koji bi doprineli razvoju aerodroma - tačka. Ako koncesionar može bar da duplira broj putnika ili druge parametre koji direktno znače više novca u budžetu - što da ne???
_________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
Igi-bg Partner
Broj poruka : 218 Points : 483 Datum upisa : 17.11.2009
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/8/2018, 10:14
Tenerife ::
Jednostavno, nije prodaja u pitanju. Kao i u drugim sferama našeg društva, nemamo dovoljno kvalitetnog kadra koji bi doprineli razvoju aerodroma - tačka. Ako koncesionar može bar da duplira broj putnika ili druge parametre koji direktno znače više novca u budžetu - što da ne???
Yes, bwana!
pepermint VIP
Broj poruka : 2694 Points : 6094 Datum upisa : 05.02.2014
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/9/2018, 12:00
EBRD: Razmatramo zajam od 100 mil. EUR za BG aerodrom [You must be registered and logged in to see this link.]
Gocili VIP
Broj poruka : 756 Localisation : Vojvodina Points : 1795 Datum upisa : 25.05.2009
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/9/2018, 12:23
Znaci da je razlog kasnjenja u preuzimanju aerodroma od strane koncesionara finansijske prirode.
_________________ Masta je vaznija od znanja. A.Ajnstajn
Admin Admin
Broj poruka : 342 Points : 745 Datum upisa : 19.05.2007
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/9/2018, 12:33
laufer ::
Može li se pouzdati u dividendu od koncesije, da će sigurno biti?
Može! Mada se to zove "minimalne godišnje koncesione naknade". One su koliko se može saznati minimum 5 miliona evra godišnje, a mogu biti i veće....
_________________ BELEX Club je forum slobodnih ljudi koji podržava slobodu govora.
cukicezar Still learning
Broj poruka : 113 Points : 286 Datum upisa : 29.01.2016
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/10/2018, 11:02
pepermint ::
EBRD: Razmatramo zajam od 100 mil. EUR za BG aerodrom [You must be registered and logged in to see this link.]
Da li zajam uzima Republika Srbija ili Vansi?
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/10/2018, 12:12
cukicezar ::
pepermint ::
Da li zajam uzima Republika Srbija ili Vansi?
A da ti malo prelistas temu par meseci unazad umesto sto postavljas ovako smesna pitanja!!!! Zajam uzima Vansi jer on daje pare za koncesiju..
pepermint VIP
Broj poruka : 2694 Points : 6094 Datum upisa : 05.02.2014
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/17/2018, 11:06
DO KRAJA MESECA VINCI DOBIJA KREDIT ZA KONCESIJU
Budući koncesionar beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO), francuski VINCI, prošao je finalnu reviziju za odobrenje kredita kod Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) i neophodno je još odobrenje odbora direktora koje se očekuje 31. oktobra.
VINCI je aplicirao za kredit vredan 100 miliona evra kako bi zatvorio finansijsku konstrukciju za dobijanje 25-ogodišnje koncesije Aerodroma "Nikola Tesla". VINCI je već dobio kreditna odobrenja od drugih finansijskih institucija: Međunarodne finansijske korporacije (IFC), francuskog PROPARCO-a i nemačkog DEG-a. Koncesioni ugovor između VINCI-ja i Vlade Srbije potpisan u martu ove godine vredan je preko jedne milijarde evra.
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/22/2018, 14:59
Danas promet 18.535 akcija....
Vladulns VIP
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/25/2018, 06:27
Отворена пушачка зона на београдском аеродрому
БЕОГРАД: На Аеродрому "Никола Тесла" у Београду данас је отворена пушачка зона са 10 седећих и осам стајаћих места, најсавременијим вентилационим системом и прикључима за лаптопове и мобилне телефоне, у коју је уложено пет милиона динара. .......
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/28/2018, 09:43
Počinje zimski red letenja na Aerodromu Nikola Tesla
Od danas na Aerodromu Nikola Tesla startuje zimski red letenja, a putnici mogu da biraju letove 28 avio-kompanija ka nekoj od 61 destinacije u 35 država.
Prema zimskom redu letenja koji su objavile avio-kompanije koje saobraćaju iz Beograda, sa Aerodroma Nikola Tesla će u linijskom putničkom saobraćaju biti obavljeno 5,3 odsto više letova u odnosu na prethodnu zimsku sezonu, navedeno je u saopštenju Aerodroma.
Srpski nacionalni avio-prevoznik Air Serbia planira da tokom predstojećeg zimskog perioda obavi približno jednak broj letova kao i prošle godine, a najznačajnije novosti su da će se ponovo tokom cele sezone leteti za Larnaku i da će izrazito biti uvećan broj letova za Cirih.
Direktne avionske linije koje su uvedene tokom letnje sezone nastaviće se i u zimskom periodu.
Inače, najveće povećanje u broju letova od inostranih avio-prevozilaca beleži Aeroflot, koja će uvesti i treći dnevni let iz Beograda za aerodrom Šeremetjevo u Moskvi.
Značajno uvećanje obima saobraćaja predviđaju LOT za Varšavu i Transavia za Amsterdam, a broj nedeljnih operacija uvećaće i Belavia za Minsk, Austrian Airlines za Beč, Norwegian Air Shuttle za Oslo, TAROM za Bukurešt i Air Cairo za Hurgadu.
Tokom perioda novogodišnjih i božićnih praznika na Aerodromu Nikola Tesla doći će do značajnog uvećanja obima saobraćaja. Shodno višegodišnoj praksi, Air Serbia će uvesti dodatne letove ka 17 destinacija iz svoje mreže letova, pri tome najviše za Njujork, Moskvu, Cirih, Bejrut, Atinu i Podgoricu, a samo u ovom periodu obaviće i letove za Maltu i Sankt Peterburg.
Avio-kompanija Etihad Airways će u prazničnom periodu uvesti dodatni svakodnevni let za Abu Dabi, dok će Wiž Air ka najvećem broju destinacija do kojih saobraća iz Beograda takođe povećati broj nedeljnih polazaka. [You must be registered and logged in to see this link.]
mili61 VIP
Broj poruka : 538 Points : 1660 Datum upisa : 28.01.2013
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 10/30/2018, 16:22
The General Manager of Belgrade Nikola Tesla Airport, Saša Vlaisavljević, has confirmed he will resign from his post following the airport's takeover by concession company VINCI by the end of the year. "I believe that together with my team I have completed a very successful five-year investment cycle but I don't see myself at the helm of the company upon the concessionaire's arrival. I do believe there are people from my team that could be of great use to VINCI, which is why I will suggest several of my close colleagues to them for whom I believe could successfully manage the company", Mr Vlaisavljević said. VINCI is yet to name its management team for Belgrade Airport, however, its Serbian subsidiary - VINCI Airports Serbia - is being headed by Massimo Bruzzo, who previously served as the French company's Regional Head for Structured Finance, as well as the Project Director for Business Development. VINCI is expected to take full control of the airport during the first week of December.
Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 11/1/2018, 10:19
VINCI is expected to take full control of the airport during the first week of December.
jel 2018-te ili 2019 ?
_________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
Colle Still learning
Broj poruka : 100 Points : 428 Datum upisa : 11.07.2011
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 11/1/2018, 10:38
Evo ja bih da ponovim pitanje i zamolim stručne kolege za odgovor: Da li prihod od koncesije podleže oporezivanju godišnjeg prihoda/dohotka građana i ako da u kom iznosu (imajući u vidu da se koncesiona naknada dobija za narednih 25 godina)?
Vladulns VIP
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 11/1/2018, 11:00
Krenula je akcija na gore, vidi se uticaj isplate dividende i ponovnog investiranja u akciju....
Smile Old member
Broj poruka : 1653 Points : 4821 Datum upisa : 04.06.2008
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 11/1/2018, 18:47
Colle ::
Evo ja bih da ponovim pitanje i zamolim stručne kolege za odgovor: Da li prihod od koncesije podleže oporezivanju godišnjeg prihoda/dohotka građana i ako da u kom iznosu (imajući u vidu da se koncesiona naknada dobija za narednih 25 godina)?
Da! Kao prihod u godini u kojoj si dobio pare.
Jerry Springer VIP
Broj poruka : 225 Localisation : Backa Points : 948 Datum upisa : 22.01.2012
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 11/1/2018, 22:57
Smile ::
Colle ::
Sto znaci sta? Od oko 1460 dinara ce nam odbiti koliko ?
Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 11/1/2018, 23:15
Jerry Springer ::
Smile ::
Sto znaci sta? Od oko 1460 dinara ce nam odbiti koliko ?
Obveznici godišnjeg poreza na dohodak građana za 2017. godinu su sva fizička lica koja su ostvarila dohodak veći od 2.375.136 dinara, rezidenti za dohodak ostvaren u Republici Srbiji i inostranstvu, a nerezidenti samo na dohodak ostvaren u Republici Srbiji. Iznosi ličnih odbitaka: – za poreskog obveznika – 316.685 dinara, – za izdržavanog člana porodice – 118.757 dinara po članu Poreske stope: – 10% – deo dohotka do 4.750.272 dinara i – 15% – deo dohotka preko 4.750.272 dinara.
za 2018 tek treba da se odredi
_________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 11/1/2018, 23:58
Koliko vidim sada smo došli do "Ukupnog prihoda građana".
Gore se vidi koliko treba da zaradite da bi ušli u tu kategoriju poreskih obveznika, ALI, taj porez se umanjuje za svaku izdržavanu osobu, za troškove poslovanja, rasta cena na malo itd... tako da jeste, nešto mora tu da se plati, što više ste UKUPNO zaradili, platićete veći porez, ali UVEK umanjen za nešto itd...
To brine akcionare AERO koji su se nakupovali ove akcije za recimo 2 i više miliona dinara, ali i oni pre kraja godine mogu da poklone deo svojih akcije na ženu, sina, majku...
Ali neki porez će pre toga morati da se plati. Mislim na male akcionare: oni će od tih 1460 din neki porez morati da plate, s tim što je moguže da to za njih uradi AERO. Neki porez će se platiti.
A ko "ustupanjem" akcija Koncesionaru, pređu 2-3 miliona ukupnog prihoda građana u toj i toj godini, on mora dodatni porez da plati. Ništa nepoznato, ništa nenormalno.
_________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 11/2/2018, 00:03
P.S. ko ne prijavi da je prešao limit za ukupni prihod građana, ako ga uhvate, platiće i porez i kaznu....
_________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 11/2/2018, 09:18
Na koncesionu naknadu se vec placa porez na dobit 15%, isto kao na dividendu, a preostali iznos se više ne oporezuje, jer je porez vec placen. Imao sam pre dve godine situaciju da mi je po osnovu dividende isplacen veci iznos od tih 2.375.000, zovu me iz poreskoe da pokažem po kom osnovu su bile uplate. Ja izmem potvrde o isplati dividende, odnesem im kopije i dam im. Oni pogledaju i kažu, sve je u redu, samo se na uplacenu dividendu neplaca taj dodatni porez. I od onda me više i ne zovu jer znaju zašto i dalje dobijam uplate. Tako bar moja poreska zumaci zakon.
Vladulns VIP
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 11/2/2018, 10:49
Nastavljamo da rastemo.... Oktobar 2018 3,2% Rast od početka godine ...5,7% Belgrade Nikola Tesla Airport registered its 28th month of consecutive passenger growth in October by handling 495.881 travellers, up 3.2%. The number of aircraft movements stood at 5.284, representing an increase of 2.1%. The results mark the airport's busiest October on record. During the first ten months of the year, the airport welcomed 4.897.157 passengers through its doors, up 5.7%. The airport also reported its quarterly earnings data, with a profit of 14.4 million euros registered during the third quarter, representing an increase of 5% on the same period last year. Overall, during the Q1 - Q3 period, the airport's net profit stood at 23.4 million euros, up 3.1%. Belgrade Airport will welcome its fifth-millionth passenger of the year in November.
Broj poruka : 100 Points : 428 Datum upisa : 11.07.2011
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 11/2/2018, 12:45
Big Mile ::
Na koncesionu naknadu se vec placa porez na dobit 15%, isto kao na dividendu, a preostali iznos se više ne oporezuje, jer je porez vec placen. Imao sam pre dve godine situaciju da mi je po osnovu dividende isplacen veci iznos od tih 2.375.000, zovu me iz poreskoe da pokažem po kom osnovu su bile uplate. Ja izmem potvrde o isplati dividende, odnesem im kopije i dam im. Oni pogledaju i kažu, sve je u redu, samo se na uplacenu dividendu neplaca taj dodatni porez. I od onda me više i ne zovu jer znaju zašto i dalje dobijam uplate. Tako bar moja poreska zumaci zakon.
Istu stvar mi je rekla bivsa koleginica koja je radila kao poreski savetnik ali za slučaj kamate na štednju...
mili61 VIP
Broj poruka : 538 Points : 1660 Datum upisa : 28.01.2013
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 11/6/2018, 17:40
Proverio sam kod nacelnika za porez i u pravu je [You must be registered and logged in to see this link.]preostali iznos se više ne oporezuje, jer je porez vec placen.
Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 11/8/2018, 10:36
Posle godinu - Hajnan erlajnz ukida liniju za BG Kineska aviokompanija Hajnan erlajnz ukinuće svoju liniju od Pekinga do Beograda i to već krajem novembra.