| BG Aerodrom - AERO 4. deo | |
|
+84hund Von Misha Polos FatCat Pedja0r Nele012 cukicezar Admin laufer Rademilatov Roki IV Djepeto83 Deniko zORAn CMLB26 Friman Jegulja Aritmeticar Gagi Paradiso Kobe Bryant real_finanza Tods Igi-bg Limited011 Dragot Teletrader Zoranecc Ivan2211 Nikolaj3 Djavo gogloee Sneki Toni Soprano Marioss Toplica Neki Aca kurbla Delboj markan Mistery 011 NewStar arsen123 ima nade Cicija Bond Beli Matthew Greenburgh Roman Abramovich 011 Dalaj Lama Big Beast Colle Draganvi goxi mili61 DimitrijeJ MORNAR BBrroo Dr. Dragan555 Gocili boban75 pepermint Cucla Big Mile Non-ProfitOrganization Folio Maca Aria Boranija Momir Pera Božić Sutra Fmember Jerry Springer larry.flint Al Kapone Smile Popaj Tenerife Trade Now Ars Vivendi Vladulns 88 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 2/28/2018, 20:52 | |
| U prošloj godini Aerodrom "Nikola Tesla" ostvario je bruto dobit od 3,26 milijardi dinara, što je za 74,93 miliona dinara više nego godinu ranije.Finansijski rezultat aerodroma povećan je za 6,67 procenata u odnosu na prošlu godinu", rekla je Mihajlovićeva. Ona je podsetila da su prošle godine kroz Aerodrom "Nikola Tesla" prošla 5,34 miliona putnika, što je povećanje od devet odsto u odnosu na godinu ranije. Dodaje i da je prevoz robe i pošte u 2017. bio veći za oko 40 odsto u odnosu na 2016. godinu. [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Al Kapone VIP
Broj poruka : 1154 Points : 2806 Datum upisa : 06.12.2011
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/1/2018, 04:36 | |
| | |
|
| |
Folio VIP
Broj poruka : 276 Points : 1023 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/1/2018, 09:36 | |
| Ako sam dobro ispratio Vinci mora da se izjasni da li uzima ili ne AERO do 05.marta, jer tad istice zakonskih 60 dana od dostavljanja ponude? | |
|
| |
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/1/2018, 17:24 | |
| Nastavlja se rast Aera....... Februar 5,3 % u odnosu na prošlu godinu...... Rast karga 39%..... Month PAX Change (%) JAN 333.989 ▲ 1.3 FEB 297.426 ▲ 5.3 [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Roman Abramovich Member
Broj poruka : 686 Localisation : Zemun Points : 1798 Datum upisa : 25.05.2007
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/1/2018, 19:46 | |
| - Folio ::
- Ako sam dobro ispratio Vinci mora da se izjasni da li uzima ili ne AERO do 05.marta, jer tad istice zakonskih 60 dana od dostavljanja ponude?
Pa ne mislis valjda da ce da odustanu? Valjda zelis dobro ovoj zemlji Srbiji iako ne volis AV? | |
|
| |
Folio VIP
Broj poruka : 276 Points : 1023 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/1/2018, 22:40 | |
| To sto ne volim AV govori da ja jako volim Srbiju! Vrlo jednostavno, zar ne?
Moje pitanje nije imalo nikakvu politicku konotaciju, vec je bilo cisto informativno jer nisam video potrebu da ako je neko resio da uzme Aero da ceka zadnji dan da to i saopsti.
Iskreno se nadam da nisu u tom vremenu ispregovarali nesto jako nepovoljno za Srbiju, ali vrsilac duznosti premijera Brnabic je saopstila da ce sve biti javno pa cemo imati i priliku da se licno uverimo u to. | |
|
| |
Vladulns VIP
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/6/2018, 13:36 | |
| Davno smo gledali ovu igru... Brzo se spustila cena na 1600 din, i sada kad su se pojavili malo bolji nalozi na bid-u, sad se ne izleće na 1600, što pokazuje da se neko zaigrao, tj. namera je bila da se brzo spusti cena na 1600 i verovatno napravi panika. U svakom slučaju ko je mislio da je zakasnio, evo lepe prilike za "zakasneli" ulaz.... | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| |
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/6/2018, 13:57 | |
| Mislim da se previše zalećete i prizivate prodavce - ali njih nema! Ovo na tabli prodavci nisu, bar oni koji bi samo da izađu. Vrlo brzo cena može gore uz par hiljada i onda opet ništa od jeftine akcije. Drugo, nekoliko dana pred izjašnjavanje o koncesiji od strane francuza ovaj nazovi "pad" je normalna pojava i pojedini pecaroš može da kupi nešto akcija. _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Big Mile VIP
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/6/2018, 14:13 | |
| - Tenerife ::
- Mislim da se previše zalećete i prizivate prodavce - ali njih nema! Ovo na tabli prodavci nisu, bar oni koji bi samo da izađu. Vrlo brzo cena može gore uz par hiljada i onda opet ništa od jeftine akcije. Drugo, nekoliko dana pred izjašnjavanje o koncesiji od strane francuza ovaj nazovi "pad" je normalna pojava i pojedini pecaroš može da kupi nešto akcija.
Grešiš, nikog ja ne prizivam, ja sam izašao po 1800, lepo zaradio i više me ovo ne zanima, samo sam ukazao na mogučnost ponovnog ulaska. Malo mi samo čudno gde su nestali kupci da im sada cak i 1700 mnogo. Mislim da ljude počinje da brine dali če biti nekih ustupaka Francuzima u vidu nekih skrivenih aneksa ili nedaj bože da se povuku, a nezna se kolika je ponuda drugoplasiranog, da ne ispadne da je i ova cena jaka za ulaz. Pozdrav! | |
|
| |
Big Beast Our family
Broj poruka : 160 Points : 322 Datum upisa : 15.11.2017
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/6/2018, 17:56 | |
| - Big Mile ::
- Grešiš, nikog ja ne prizivam, ja sam izašao po 1800, lepo zaradio i više me ovo ne zanima, samo sam ukazao na mogučnost ponovnog ulaska. Malo mi samo čudno gde su nestali kupci da im sada cak i 1700 mnogo. Mislim da ljude počinje da brine dali če biti nekih ustupaka Francuzima u vidu nekih skrivenih aneksa ili nedaj bože da se povuku, a nezna se kolika je ponuda drugoplasiranog, da ne ispadne da je i ova cena jaka za ulaz. Pozdrav!
Pravo u centar. Koliko mogu da dobijem ako sad udjem ili ponovo udjem? Koliko mogu da izgubim ako odustanu ili bude aneksa? Deluje da moze daleko vise da se izgubi nego da se zaradi. Bar je to moj rezon pa mi se po tabli cini da i drugi tako rezonuju. | |
|
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/6/2018, 20:26 | |
| Meni tabla ne izgleda tako, moje mišljenje, moja greška. _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Jerry Springer VIP
Broj poruka : 225 Localisation : Backa Points : 948 Datum upisa : 22.01.2012
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/7/2018, 06:19 | |
| - Big Beast ::
- Big Mile ::
- Grešiš, nikog ja ne prizivam, ja sam izašao po 1800, lepo zaradio i više me ovo ne zanima, samo sam ukazao na mogučnost ponovnog ulaska. Malo mi samo čudno gde su nestali kupci da im sada cak i 1700 mnogo. Mislim da ljude počinje da brine dali če biti nekih ustupaka Francuzima u vidu nekih skrivenih aneksa ili nedaj bože da se povuku, a nezna se kolika je ponuda drugoplasiranog, da ne ispadne da je i ova cena jaka za ulaz. Pozdrav!
Pravo u centar. Koliko mogu da dobijem ako sad udjem ili ponovo udjem? Koliko mogu da izgubim ako odustanu ili bude aneksa? Deluje da moze daleko vise da se izgubi nego da se zaradi. Bar je to moj rezon pa mi se po tabli cini da i drugi tako rezonuju. Aneksa ce svakako biti sto ne znaci da do posla nece doci. Ako sada kupis mozes da dobijes 1470 dinara koncesionu naknadu i da ti ostane akcija koja te je kostala 1 evro koja ce za 25 godina vredeti 60 evra. | |
|
| |
Cucla VIP
Broj poruka : 424 Godina : 50 Localisation : BG Points : 1393 Datum upisa : 22.06.2007
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/7/2018, 09:41 | |
| Jerry vec smo pricali o tome , zasto mislis da ce mali akcionari dobiti 1470 koncesionu nadoknadu? | |
|
| |
Gocili VIP
Broj poruka : 756 Localisation : Vojvodina Points : 1795 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/7/2018, 14:41 | |
| Meni je ovo zvucalo kao da je Jerry siguran u to sto prica, odnosno da zna a ne samo da misli/nagadja. _________________ Masta je vaznija od znanja. A.Ajnstajn
| |
|
| |
Dragan555 Old member
Broj poruka : 1489 Points : 3162 Datum upisa : 18.01.2014
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/7/2018, 16:42 | |
| Možda i zna a možda i ne zna? Ali odakle mu racunica da će vredeti 60€ za 25 godina? Ko kaze da neće vredeti 2€ ili manje? Sam nadvojvoda koji sve zna, sve vidi, u sve se razume, i u sve se meša, priznao je da ne zna šta će biti za 25 godina Danas 60€ zvuči baš dosta. A koliko će tada vredeti? Svako za sebe nek misli a ovde je ipak dobro da diskutujemo. | |
|
| |
pepermint VIP
Broj poruka : 2694 Points : 6094 Datum upisa : 05.02.2014
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/7/2018, 17:07 | |
| Hocemo li biti zivi za 25 godina. | |
|
| |
Jerry Springer VIP
Broj poruka : 225 Localisation : Backa Points : 948 Datum upisa : 22.01.2012
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/8/2018, 03:14 | |
| - Dragan555 ::
- Možda i zna a možda i ne zna? Ali odakle mu racunica da će vredeti 60€ za 25 godina? Ko kaze da neće vredeti 2€ ili manje? Sam nadvojvoda koji sve zna, sve vidi, u sve se razume, i u sve se meša, priznao je da ne zna šta će biti za 25 godina Danas 60€ zvuči baš dosta. A koliko će tada vredeti? Svako za sebe nek misli a ovde je ipak dobro da diskutujemo.
Matthew Greenburgh. Po mojoj proceni, Francuzi su trebali da ponude 250-300m vise, da bi se dobila fer vrednost onoga sto ce oni da exploatisu za tih 25 godina (sadasnja vrednost novcanih tokova koji idu njima u toku koncesije). Ovih 732m koje spominju kao investicije, to sam skoro siguran da ce se ispostovati tako sto ce se zaduzivati ANT a.d. kroz vreme, do recimo nivoa od 4x EBITDA. Znaci to nije novac koji vade Francuzi, vec je novac koji ce se iz resursa/profitabilnosti aerodroma cediti. Na kraju 25 godina, vratice verovatno nesto sto ce imati oko 200m EBITDA i oko 800m duga, sto ce trzisno vredeti nesto iznad 2 milijarde evra. Sadasnja vrednost toga je oko 350m evra, plus ovih 501m koji se dobijaju odmah: akcija vredi oko 3000 dinara. Naravno, potpuno je druga prica kako tu vrednost realizovati sada, a ne za 25 godina. Verujem da ima krupnih manjinskih akcionara koji ce hteti da se bore za ekstrakciju vrednosti. Kao I uvek, pitanje je investicionog mandata: da l' si trejder, il' si investitor. | |
|
| |
Dragan555 Old member
Broj poruka : 1489 Points : 3162 Datum upisa : 18.01.2014
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/8/2018, 07:27 | |
| Svaka čast Matthew ali ako Vučić ne zna onda niko ne zna. To je čist axiom. Samo da ne bude zarastao u korov nakon četvrt veka. Dakle moraćemo da sačekamo tih 25 godina da vidimo ko je bio u pravu. Brzo će to proći. Može čak i neka opklada da nam ne bude dosadno dok čekamo. | |
|
| |
Matthew Greenburgh Partner
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/8/2018, 09:04 | |
| - Dragan555 ::
- Svaka čast Matthew ali ako Vučić ne zna onda niko ne zna. To je čist axiom. Samo da ne bude zarastao u korov nakon četvrt veka. Dakle moraćemo da sačekamo tih 25 godina da vidimo ko je bio u pravu. Brzo će to proći. Može čak i neka opklada da nam ne bude dosadno dok čekamo.
Prosta je matematika, ne razumem kako nije jasno. Vrednost akcije je: 1) ono sto ce se sada dobiti od Francuza kao koncesiona naknada (naravno da ce svi akcionari dobiti to, jer svi akcionari podjednako "iznajmljuju" svoju kompaniju Francuzima na 25 godina), plus 2) Sadasnja vrednost vrednosti akcije nakon isteka 25 godina, kada Francuzima istekne najam aerodrome i akcionari dobiju nazad svoju kompaniju, sa operativnim i finansijskim parametrima koji ce biti postizani u tom trenutku (EBITDA, zaduzenost, itd). Na blic sam racunao kada sam rekao da je fer vrednost verovatno oko 3000 din po akciji. Sumnjam da sam mnogo omasio. Ne mora nista da se ceka. To je tako vec danas. To su komponente vrednosti 1/1, samo je stvar pogledati biznis plan koji su Francuzi sacinili, i pogledati kolika se EBITDA aerodrome ocekuje u poslednjoj godini koncesije. Mozes da proveris okvirno i kroz prethodne transakcije. Ljubljana je prodata Nemcima za preko 20x EBITDA; mislim da su regionalni aerodromi u Grckoj takodje za veoma visok multiplikator prodati - ne znam sada napamet, ali pogledacu. Cena mora krenuti na vise kada stvari oko Vinci transakcije budu poznate do kraja, i kada se neki obavezujuci ugovori potpisu, itd. _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/14/2018, 16:50 | |
| Organizacija Transparentnost Srbija saopštila je da je od Vlade dobila odgovor da je sve u vezi sa koncesijom Aerodroma "Nikola Tesla" proglašeno tajnom i da ništa od dokumentacije ne može da im dostavi.
Za sada... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
mili61 VIP
Broj poruka : 538 Points : 1660 Datum upisa : 28.01.2013
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/15/2018, 08:31 | |
| Da li je dostavljena ponuda Vincija _________________ | |
|
| |
Cucla VIP
Broj poruka : 424 Godina : 50 Localisation : BG Points : 1393 Datum upisa : 22.06.2007
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/15/2018, 09:10 | |
| Pa kako ce mali akcionari da trguju akcijama AERO na berzi , ako je tajna ono sto ce u narednom periodu najvise uticati na cenu akcije? | |
|
| |
Vladulns VIP
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/15/2018, 09:31 | |
| Jedan kolega na drugom forumu je na osnovu svog viđenja zakonskih odredbi, odredio da je poslednji rok za potpis ugovora, sledeća sreda - 21. mart...... | |
|
| |
Trade Now VIP
Broj poruka : 404 Points : 1837 Datum upisa : 13.04.2014
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/15/2018, 10:16 | |
| - Cucla ::
- Pa kako ce mali akcionari da trguju akcijama AERO na berzi , ako je tajna ono sto ce u narednom periodu najvise uticati na cenu akcije?
Stvar je prosta ili će se sklopiti ugovor koji će objaviti ili neće, pa će se akcija kretati u skladu sa ova dva scenarija. Do epiloga ide neizvesnost. | |
|
| |
Gocili VIP
Broj poruka : 756 Localisation : Vojvodina Points : 1795 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/15/2018, 12:39 | |
| Obe strane bi trebalo da se potrude da se nadje kompromisno resenje, jer je valjda u interesu i jednih i drugih da do ugovora o zakljucenju posla dodje. _________________ Masta je vaznija od znanja. A.Ajnstajn
| |
|
| |
Big Mile VIP
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/15/2018, 13:42 | |
| Sreca pa postoji i drugoplasirani! | |
|
| |
Matthew Greenburgh Partner
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/15/2018, 13:45 | |
| - Big Mile ::
- Sreca pa postoji i drugoplasirani!
Ma zavrsice sa Francuzima,...pa nije Vinci tu samo zbog aerodroma. Ima tu i garaza po Beogradu, i slicnih velikih tiketa da se dekra jos godinama ! Nego se prave pametni lokalni advokati,...koji zastupaju Francuze. _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
Gocili VIP
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/15/2018, 21:12 | |
| @Matt Nije valjda da razmisljaju o tuzbi? Nema ni govora o prevarnoj nameri barem sa nase strane... _________________ Masta je vaznija od znanja. A.Ajnstajn
| |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/15/2018, 22:27 | |
| Ma nema tužbe ni iz daleka, (kako da je bude kad ugovor još nije n potpisan?) - nego te adv. kancelarije tipa Janković, Popović, Matić pokušavaju da se šlihtaju Francuzima, kao "može to bolje", dajte da mi sastaviomo ugovor, država Srbija je pokvarema, a mi (advokati? ) smo najpošteniji na svetu, ali to će da vas košta, malo više i što duže pregovaramo naša gaža je veća... Ma čudo je šta su advokati spremni da urade za pare... Posebno, gorepomenuta kancelarja! _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
Igi-bg Partner
Broj poruka : 218 Points : 483 Datum upisa : 17.11.2009
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/16/2018, 11:47 | |
| - Momir ::
- Ma nema tužbe ni iz daleka, (kako da je bude kad ugovor još nije n potpisan?) - nego te adv. kancelarije tipa Janković, Popović, Matić pokušavaju da se šlihtaju Francuzima, kao "može to bolje", dajte da mi sastaviomo ugovor, država Srbija je pokvarema, a mi (advokati? ) smo najpošteniji na svetu, ali to će da vas košta, malo više i što duže pregovaramo naša gaža je veća...
Ma čudo je šta su advokati spremni da urade za pare... Posebno, gorepomenuta kancelarja! Sigurno je i ovo tačno u vezi pomenutih advokata, ali jedan moj kolega tvrdi kako ima pouzdanu informaciju da će ugovor biti potpisan u sklopu posete Makrona, kako bi se Vučić hvalio da je on svojom intervencijom spasao pregovore. Da li neko može da mi objasni zašto na sajtu CRHOV-a ne mogu da pronađem AERO. Možda sam dovoljno glup da ne umem da se snađem ili je nešto drugo po sredi... | |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/16/2018, 11:50 | |
| _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
Trade Now VIP
Broj poruka : 404 Points : 1837 Datum upisa : 13.04.2014
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/19/2018, 09:48 | |
| Ako sam dobro čuo premijerku sinoć u dnevniku da je stanje u budžetu dobro a biće još bolje kada "do kraja godine pristigne novac od koncesije Aerodroma". Počelo je pomeranje rokova i to ne baš za malo... | |
|
| |
Tods Still learning
Broj poruka : 52 Points : 252 Datum upisa : 29.11.2010
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/19/2018, 09:56 | |
| - Trade Now ::
- Ako sam dobro čuo premijerku sinoć u dnevniku da je stanje u budžetu dobro a biće još bolje kada "do kraja godine pristigne novac od koncesije Aerodroma".
Počelo je pomeranje rokova i to ne baš za malo... [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Al Kapone VIP
Broj poruka : 1154 Points : 2806 Datum upisa : 06.12.2011
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 3/19/2018, 10:18 | |
| Ono sto je mnogo bitnije je nacin na koji odgovara na pitanje i njen govor tela u tom trenutku.
Voditeljka je pita za AERO, a Ana skrece pogled dok kratko pominje o potpisivanju koncesije, onda pravi neverovatne grimase na licu, pa govori o digitalnoj farmi, onda opet skrece pogled dok pominje da ocekuje potpisivanje ugovora o koncesiji, i na kraju pominje Magnohrom. | |
|
| |
| BG Aerodrom - AERO 4. deo | |
|