| Agrobanka - AGBN (IV DEO) | |
|
+92stock Spejs Ceras Infinity Dalaj Lama Guverner Friz Dragan11 Vlador Big Mile bozasine Dax Bookmaker Nikolaj3 Matthew Greenburgh Aca123 LJUBICHITZA MORNAR NEBOJSAe moj matori đubretarac pepsiman BoS real_finanza Miladin Limited011 RobinHood Steve McQueen Teletrader Jumbo KRUSKA DelBoy Milica1 Prokuplje Ilija Nemesis Dibesto gogloee HUACHUMA Vlada BG BBrroo Sutra LUMTDZOS Bombica Herr žika Lilihip geogsi iki Zoranecc Momir C R A Z Y Lolita Smile Zalad Aleks Fast Dejansss Fmember Nestrpljivi Mitar Racunarko Poštar Vladulns nepet Magi2 Dosije Dusan Drag65 Novosadjanin007 MYSTIC021 ILoveRoses MilanLaki Drag_Mlad Boranija vajabaja Popaj Maca Josh Banaćanin Kobe Bryant Rogy Sneki Aritmeticar Sofke V029 Ars Vivendi Bond Boby Slovenac1 Sheriff JelenaS Agro 96 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Magi2 Our family
Broj poruka : 323 Points : 710 Datum upisa : 21.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 16:07 | |
| - Fast ::
- Magi2 ::
- Fast ::
- Tabla kaže:
∑ Ponude = 1970 kom ∑ Tražnje = 30 kom Ovo trenutno važi za sve hartije ne samo za AGBN!? Možda će do kraja nedelje cena biti i ispod 5.000 RSD. Moje konstatacije i prognoze se odnose na period nakon regulisanja duga sa državom. Da li i dalje misliš isto? Nisam imao vremena da na par najlikvidnijih hartija izračunam prosečan odnos ponude i tražnje i uporedim sa AGBN da bih te dematovao. Vreme je učinilo svoje. Kupovina na 5 k je bio čist luksuz jer sada može da kupi za -15%. Iz aviona se videlo da ima onih koji jedva čekaju da se pozdrave sa AGBN i da postoji pritisak. Nisam insajder, nemam čarobnu kuglu, tako da ti u ovom trenutku ne mogu dati odgovor na postavljeno pitanje. Kupovina banke na tadašnjih P/B = 0,2 , P/E = 3,??, pozitivnim mišljenjem (bez ikakvih kvalifikacija) ozbiljne revizorske kuće za bilanse iz prethodnih godina, pozitivnim polugodišnjim rezultatom za tekuću godinu, najavom konačnog sporazumnog regulisanja višegodišnjeg problematičnog duga sa državom, po meni iskreno tada nije bio nikakav luksuz za kupovinu na ceni od 5.000 RSD. Čak sam se nakon toga i sam pojačavao na ceni od 4.500 RSD. Lako je biti general posle bitke ... Ovaj drastični pad cene ove nedelje verovatno ima veze sa negativnom projekcijom rezultata za treći kvartal, koji (barem meni), ukoliko se najave pokažu kao tačne, tada nisu bili poznate. Kada se pojave bilansi za treći kvartal, mogu ti konkretnije odgovoriti na tvoje pitanje. | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 16:43 | |
| Promene: 20.10. - 21.10.2011. (T-3) ili 17.10. - 18.10.2011. | |
|
| |
Fast VIP
Broj poruka : 745 Points : 2372 Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 19:20 | |
| - Magi2 ::
- Lako je biti general posle bitke ...
Nisam general posle bitke, jer sam onda upozoravao na neki ovakav razvoj događaja. Situacija na tabli je na to ukazivala. Nisam hteo da ti trljam nos nego da ti kažem da si preterao u optimizmu. Bio si u fazonu, sigurica od investicije, PB 0,2, ma nema problema sa subordinacijom kredita itd. Analiza trenutnih pokazatelja bez projekcije razvoja događaja u budućnosti, za mene, nije dobar kriterijum za donošenje odluke o investiranju, ma koliko hartija trenutno izgledala dobro. Ovo ne pišem zbog tebe nego zbog onih koji počinju sa investiranjem. Ništa nije toliko jeftino da ne može jeftinije i koliko god jeftino da kupiš, kad padne, postoji, ako ništa drugo, zebnja da li će i kad će da se vrati. Loš je osećaj, priznaćeš. | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 22:01 | |
| Los je osecaj Antonicu kada legne da spava znajuci da zakoni postoje, a da se ljudi koji ih tumace i sprovode lako mogu promeniti ili promeniti ponasanje. | |
|
| |
Banaćanin Still learning
Broj poruka : 120 Points : 379 Datum upisa : 17.11.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 22:55 | |
| Fast nemas ovu akciju a toliko pises o njoj i kako ce poreski obveznici biti osteceni hajde molim nekog ko ima skraceni materijal za skupstinu da ga stavi ovde da vidimo koliko se jos duguje drzavi pa da diskutujemo dalje a sto se tice gubitka u trecem kvartalu pocelo je sa prica se a niko nije rekao da zna sigurno ali to je signal za oprez | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/22/2011, 09:32 | |
| - Banaćanin ::
- Fast nemas ovu akciju a toliko pises o njoj i kako ce poreski obveznici biti osteceni...
Pa?! Pošto trenutno nemam nijednu hartiju sa Belex-a je l to znači da ne treba da pišem i iznosim svoje mišljenje? | |
|
| |
HUACHUMA VIP
Broj poruka : 523 Localisation : valjevo Points : 1619 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/22/2011, 17:15 | |
| Paradox. Najveci kredibilitet bi trebali da imaju oni koji nikad nisu nista ni kupili sa belexa. _________________ Bolje je imati akcije na grani nego nekretnine u ruci!
| |
|
| |
Popaj VIP
Broj poruka : 1168 Localisation : Srbija Points : 3039 Datum upisa : 12.09.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/22/2011, 19:50 | |
- Banaćanin ::
- Fast nemas ovu akciju a toliko pises o njoj i kako ce poreski obveznici biti osteceni...
Pa?! Pošto trenutno nemam nijednu hartiju sa Belex-a je l to znači da ne treba da pišem i iznosim svoje mišljenje? Fast, vidi se da si veoma iskusan igrac na berzi. Tvoje komentare uvek rado citam i cenim. Ne svidja mi se sto si trenutno protiv ovog aranzmana, ali to je zato sto mi je prosecan ulaz u AGBN mnogo veci od sadasnje cene, pa zato pristrasno gledam na stvari. Kako god da se gleda za sve postojece akcionare ovaj aranzman je vise nego OK. Kazi nam molim te tvoje vidjenje (prognozu) sta ce se desiti uskoro sa nasim akcijama AGBN, a verovatno i celim leleksom, pa da ne moramo da kazemo ono "lako je posle bitke biti general", nego da kroz neko vreme zakljucimo : "Eto vidis da je nas Fast opet bio u pravu." Hvala unapred. | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/23/2011, 09:46 | |
| @Popaj
Svoje stavove o pojedinim hartijama i belexu sam već izneo. Kad nešto "vidim" ja to i napišem. Vrati se unazad pa ćeš moći da zaključiš šta je bilo dobro predviđanje, a šta ne.
Šta će biti sa cenom u narednih par meseci je teško prognozirati. Ima mnogo nepoznanica: rezultati, kakav im je kreditni portfolio, šta će biti sa dugom, izbori, kombinacije menadžmenta, namera države, finansijska situacija akcionara (možda neko mora da proda zbog keša)... I sve ovo što je ovako otvoreno meni je signal za oprez. Ja posmatram situaciju iz pozicije kupca jer je tražnja manja u odnosu na ponudu. Onda ti je jasno da će ovo kupovati insajderi, oni koji su uključeni u neke kombinacije ili znaju za njih i hazarderi koji su u fazonu ovo ne može niže. Ako njih ne bude, a prodavaca je do sada bilo nije teško zaključiti šta će biti sa cenom.
Ne bih voleo da sam u vašoj situaciji sa AGBN, ali znam šta bih ja uradio. Čekao bih neki nivo koji bi unapred definisao i rasprodao sve sa gubitkom. Znam da to peče, ali je jedini racionalan potez. Cena iz 2008. se po mom viđenju situacije skoro sigurno neće vratiti u narednih 5 godina, a za dalje samo Bog zna. Da li imate vremena da čekate? Ako imate, zaboravite na ovo što sam pisao. Ako nemate, prodajte i zavrtite pare na drugim hartijama ili drugim berzama. Imaćete i poreski kredit tako da će svaka zarada na akcijama u narednih pet godina da vam sačuva 10 % poreza. | |
|
| |
Ceras VIP
Broj poruka : 485 Localisation : Bg Points : 1499 Datum upisa : 29.03.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/23/2011, 11:01 | |
| Svi smo mi na gubitku, treba malo spustiti loptu. Citajuci postove trebalo bi zatvoriti sva preduzeca u Srbiji, onda niko nemoze da vrati kredit , znaci zatvoriti sve banke, ma nama netreba nista. Ili sam ja mnogo glup ili ... Idu izbori | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/23/2011, 11:54 | |
| Ne bi trebalo zatvoriti AGBN nego promeniti menadžment, ali ne gorim, nego boljim | |
|
| |
Maca VIP
Broj poruka : 1869 Godina : 47 Localisation : Sombor Points : 5160 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/23/2011, 13:07 | |
| Antonić se uvek spasavao dokapom to je patentirao. I uvek posle dokapa sve gore i gore. On valjda misli da pare treba trošiti i poklanjati ortacima, a kada zafale pare onda daj još jedan dokap. Sad deli i džaba akcije u nadi da će ubrzo moći da raspiše dokap, a još nije isplatio ni novčani deo dividende, zato što NEMA PARA! Pa dokle bre Antoniću??? | |
|
| |
Magi2 Our family
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 08:27 | |
- Magi2 ::
- Lako je biti general posle bitke ...
Nisam general posle bitke, jer sam onda upozoravao na neki ovakav razvoj događaja. Situacija na tabli je na to ukazivala. Nisam hteo da ti trljam nos nego da ti kažem da si preterao u optimizmu. Bio si u fazonu, sigurica od investicije, PB 0,2, ma nema problema sa subordinacijom kredita itd. Analiza trenutnih pokazatelja bez projekcije razvoja događaja u budućnosti, za mene, nije dobar kriterijum za donošenje odluke o investiranju, ma koliko hartija trenutno izgledala dobro.
Ovo ne pišem zbog tebe nego zbog onih koji počinju sa investiranjem. Ništa nije toliko jeftino da ne može jeftinije i koliko god jeftino da kupiš, kad padne, postoji, ako ništa drugo, zebnja da li će i kad će da se vrati. Loš je osećaj, priznaćeš. Ok! Nema ljutnje! Uglavnom se slažem sa tvojim konstatacijama. Da su bile bilo kakve najave da će se treći kvartal završiti sa velikim gubitkom (ukoliko je to tačno) sigurno bih bio manji optimista. Ipak, ostajem pri stavu, da je aranžman sa državom veoma dobar za male akcionare i perspektivu banke. Ma koliko se zalagao za taj aranžman, ukoliko se reši na predloženi način, imaće Antonić velikih problema sa državom u budućnosti. Ukoliko država ostane (barem) neutralna prilikom izbora novih organa upravljanja, teško da će Antonić dobiti novi mandat (imajući u vidu udružene slovence + male eksterne akcionare). | |
|
| |
Magi2 Our family
| |
| |
Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 10:28 | |
Pa?! Pošto trenutno nemam nijednu hartiju sa Belex-a je l to znači da ne treba da pišem i iznosim svoje mišljenje? Treba da imas radi sebe,.. drugacije kada gledas stvari iznutra,... | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 11:06 | |
| - Drag_Mlad ::
- Fast ::
Pa?! Pošto trenutno nemam nijednu hartiju sa Belex-a je l to znači da ne treba da pišem i iznosim svoje mišljenje? Treba da imas radi sebe,.. drugacije kada gledas stvari iznutra,... I ovako se sve vidi. Davno sam naučio jednu stvar na berzi: Konj koji ne trči se izbacuje iz ergele. Ovo što si napisao zvuči: evo mi se mučimo, da bi video kako je kupi i ti, možda nakon toga promeniš stavove. Ne kažem da u jednom trenutku neću da kupim AGBN, ali nemam nameru da radim ono što vi radite. Možda za vas koji imate visoke ulaze ovo zvuči grubo, ali ako nemaš neograničene prilive novca da stalno dokuplješ, onda je stop loss realna opcija za ovakve situacije. | |
|
| |
Banaćanin Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 11:37 | |
| Fast jako cenim tvoja misljenja i ne mislim da moras imati ovu akciju da bi diskutovao ja sam rekao da je glavni problem sto ljudi neznaju koliko se jos duguje drzavi i da zato neko sa foruma postavi skraceni tekst za skupstinu bilo bi korisno za male akcionare pa onda da dalje o tome diskutujemo a za cenu prica o velikom gubitku ima veliki uticaj i ja je necu do objave rezultata kupovati pozdrav | |
|
| |
Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 12:09 | |
| Svi koji prate makar ovaj forum znaju koliki je dug Agrobanke prema državi. | |
|
| |
geogsi VIP
Broj poruka : 351 Points : 873 Datum upisa : 14.12.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 12:09 | |
| @Banaćanin Priča o dugu je malo duža i ja nemam dovoljno vremena da bih je celu izložio. Umsto toga, daću ti trenutni presek situacije: Po ugovoru iz 2007. god Agrobanka je dužna da otkupi 98.445 akcija po 40.600 din. To je tada po kursu 80, iznosilo oko 50 mil.EUR. Trenutni predlog na skupštini uključuje otpis ove obaveze (duga, kako ga vi zovete, ali je to obaveza otkupa sopstvenih akcija). Na ime toga će se emitovati oko 5% akcija u korist države i ona će stići na 25% vlasništva. U BU će se evidentirati gubitak od oko 500 miliona din. Time će prestati bilo kakva obaveza prema državi, ali će ona imati veća upravljačka prava. To je sve. Nikakvih 2 mlrd. din gubitka niti bilo šta. Mislim da je to dezinformacija koju neki pokušavaju da podmetnu u ime kratkoročne zarade na berzi i imam utisak da im dobro ide. Ne isključujem mogućnost namernog prikazivanja gubitaka u IIIQ radi ubeđivanja države u ovakav dogovor, ali nisam siguran da je tako nešto bilo potrebno. Kvartalni izveštaji celog bankarskog sektora izlaze jako brzo (pitanje je dana) i posle skupštine će neke stvari biti jasnije. | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 12:14 | |
| @geogsi
ja ne razumem otkud gubitak 500 miliona u bilansu uspeha. Kapital bi trebalo da ostane isti, samo da bude podeljen na 5% vise akcija. Relativno dobro se razumem u bilanse, ali ovo ne shvatam nikako.
Zasto onda cena stoji ispod 4000, ako nece biti veceg gubitka u q3? | |
|
| |
geogsi VIP
Broj poruka : 351 Points : 873 Datum upisa : 14.12.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 12:24 | |
| Mislim da se tako evidentira iz razloga što je to vrsta obaveze banke, koja nije bila evidentirana ranije u knjigama. Sada treba priznati taj dug (pošto nije bilo rezervacija u ranijim bilansima) i to se evidentira u BU. To je moje objašnjenje, a evo kako to kaže skupštinski materijal: https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/823/47723992.jpg/ | |
|
| |
Banaćanin Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 13:09 | |
| Steve pa napisi koliki je dug ne znaju svi | |
|
| |
Jumbo VIP
Broj poruka : 424 Points : 1997 Datum upisa : 25.12.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 13:41 | |
| - geogsi ::
- Mislim da se tako evidentira iz razloga što je to vrsta obaveze banke, koja nije bila evidentirana ranije u knjigama. Sada treba priznati taj dug (pošto nije bilo rezervacija u ranijim bilansima) i to se evidentira u BU. To je moje objašnjenje, a evo kako to kaže skupštinski materijal:
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/823/47723992.jpg/ Konačno da netko pametno argumentira....uz malu ispravku. Gubitak neće biti 500 mil dinara, nego će se od poslovanja, tj. realne dobiti odbiti taj iznos....tako da ne znamo koliki će biti rezultat. I još bitnije s obzirom da nije provedena odluka o dokapitalizaciji države u 3Q taj gubitak će biti prikazan u 4Q....ako uopće dođe do transfera tog duga u kapital. | |
|
| |
Banaćanin Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 13:59 | |
| E sad znamo koliki je dug i jos dodatak zakljuckom Vlade od 28.07.2011 usvojen jeNacrt Aneksa i Ugovora o konverziji potrazivanja u kapital ........, u iznosu od 493.182.000 dinara tako da se zna da se i Vlada sa tim saglasila | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 16:22 | |
| Promene: 21.10. - 24.10.2011. (T-3) ili 18.10. - 19.10.2011. | |
|
| |
Jumbo VIP
Broj poruka : 424 Points : 1997 Datum upisa : 25.12.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 17:39 | |
- E sad znamo koliki je dug i jos dodatak zakljuckom Vlade od 28.07.2011 usvojen jeNacrt Aneksa i Ugovora o konverziji potrazivanja u kapital ........, u iznosu od 493.182.000 dinara tako da se zna da se i Vlada sa tim saglasila
Čekaj, a o čemu onda odlučuju na svim ovim odgođenim vanrednim skupštinama? | |
|
| |
Ilija Member
Broj poruka : 480 Points : 1261 Datum upisa : 30.09.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 18:23 | |
- Steve pa napisi koliki je dug ne znaju svi
Steve pa napisi koliko ti je dug ne znaju svi | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 19:39 | |
| Moram da pitam: u cemu je stvar ovde? Prodao sam na 5.500 RSD da bih kupio jeftinije, ali me 3.900 RSD ozbiljno plasi...
|
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 19:45 | |
| - Pinto ::
- Moram da pitam: u cemu je stvar ovde?
Prodao sam na 5.500 RSD da bih kupio jeftinije, ali me 3.900 RSD ozbiljno plasi...
Pa to se svi pitamo, mislim da nije razlog u skupštini jer ona je dobra za akcionare. Sad ili je rezultat u trečem kvartalu stvarno katastrofa ili je ova ekstra prilika za kupovinu... | |
|
| |
Banaćanin Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 20:04 | |
| Jumbo pa drzava pristala da se dug od 493.182.000 dinara pretvori u akcijski kapital ito skupstina Agrobanke treba da usvoji i kraj sa dugovanjem to je to a ne drzavi se duguje toliko i toliko to stoji u materijalu za skupstinu a kako ce biti na skupstini videcemo uskoro .Pinto svako prodaje kad hoce da bi kupio jeftinije i to je u redu ovo obaraju zbog price o gubitku ali i to cemo saznati uskoro ja do tad ne kupujem.Pozdrav svima | |
|
| |
Zoranecc VIP
Broj poruka : 209 Points : 587 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 20:07 | |
| Ja prosto nisam verovao u glasine o 2 mil. gubitka u Q3, ali posle danasnjeg stampeda sve je moguce. Stvari sigurno nisu kako treba ni izbliza. | |
|
| |
Spejs Still learning
Broj poruka : 131 Points : 390 Datum upisa : 02.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 21:05 | |
| Kad upadne NBS u kontrolu eto sta se desi. Sve sto su godinama ''gradili'' ode za 4 nedelje cesljanja supervizora! ;) Samo se pitam, gde su bili do sad! | |
|
| |
HUACHUMA VIP
Broj poruka : 523 Localisation : valjevo Points : 1619 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 21:34 | |
| Sramota. Ne daju ljudima da primenjuju najnovija dostignuca Americkog Kreativnog Knjigovodstva. Ne daju ljudima da rade i da budu inventivni, da se bave bankarskom carolijom, da duvaju baloncice i da u njima lete ka zvezdama. Dokle ce neko rusiti nase snove? ' ' _________________ Bolje je imati akcije na grani nego nekretnine u ruci!
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 22:36 | |
| @Spejs & Huachuma Vi stvarno znate za kontrolu NBS i gubitak ili nagadjate? Dve milijarde dinara je mnogo cak i za menadzment Agrobanke... |
|
| |
Spejs Still learning
Broj poruka : 131 Points : 390 Datum upisa : 02.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/24/2011, 22:45 | |
| Bila kontrola, zar o tome niko do sad nije pisao ... nisam gledao puno u rikverc postove. | |
|
| |
| Agrobanka - AGBN (IV DEO) | |
|