| Agrobanka - AGBN (IV DEO) | |
|
+92stock Spejs Ceras Infinity Dalaj Lama Guverner Friz Dragan11 Vlador Big Mile bozasine Dax Bookmaker Nikolaj3 Matthew Greenburgh Aca123 LJUBICHITZA MORNAR NEBOJSAe moj matori đubretarac pepsiman BoS real_finanza Miladin Limited011 RobinHood Steve McQueen Teletrader Jumbo KRUSKA DelBoy Milica1 Prokuplje Ilija Nemesis Dibesto gogloee HUACHUMA Vlada BG BBrroo Sutra LUMTDZOS Bombica Herr žika Lilihip geogsi iki Zoranecc Momir C R A Z Y Lolita Smile Zalad Aleks Fast Dejansss Fmember Nestrpljivi Mitar Racunarko Poštar Vladulns nepet Magi2 Dosije Dusan Drag65 Novosadjanin007 MYSTIC021 ILoveRoses MilanLaki Drag_Mlad Boranija vajabaja Popaj Maca Josh Banaćanin Kobe Bryant Rogy Sneki Aritmeticar Sofke V029 Ars Vivendi Bond Boby Slovenac1 Sheriff JelenaS Agro 96 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Dosije Zuti karton
Broj poruka : 184 Points : 500 Datum upisa : 22.01.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/20/2011, 19:52 | |
| - Magi2 ::
- Da li neko zna šta se dešava sa novom emisijom akcija Agrobanke, gde smo trebali na 10 postojećih akcija da dobijemo 1 novu akciju iz raspodele dobiti? Skupština AGBN je bila 31. maja, i od tada je prošlo skoro 2 meseca bez ikakvog rezultata ili informacije. Čak se i na našem forumu o ovome ne piše.
Primera radi, Skupština ENHL je bila čak mesec dana kasnije (30. juna) i juče su objavili da su ceo posao oko nove emisije završili za nepune 3 nedelje (dobili rešenje KZHOV i registrovali novu emisiju akcija u CRHOV).
Da li možda ima nekih problema oko odobravanja ove emisije kod KZHOV ili je problem u personalu AGBN? Cekaju odobrenje iz KzHoV, informacija iz AGBN, g. Ivan Prvulovic. Navodno, trebalo bi do kraja nedelje, a onda ce predati CRHoV-u. | |
|
| |
Magi2 Our family
Broj poruka : 323 Points : 710 Datum upisa : 21.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/21/2011, 08:25 | |
| [quote=Cekaju odobrenje iz KzHoV, informacija iz AGBN, g. Ivan Prvulovic. Navodno, trebalo bi do kraja nedelje, a onda ce predati CRHoV-u.[/quote] Hvala na info! KZHOV ima sednice četvrtkom (danas), što znači da bi se nova emisija akcija mogla registrovati u CRHOV početkom sledeće nedelje. | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13968 Localisation : Novi Sad Points : 52478 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/21/2011, 17:22 | |
| Promene: 20.07. - 21.07.2011. (T-3) ili 15.07. - 18.07.2011. | |
|
| |
MilanLaki never learning
Broj poruka : 1047 Godina : 40 Localisation : Haifa Street, Baghdad, Iraq Points : 2437 Datum upisa : 23.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 10:36 | |
| Kako se nezvanicno prica, nema nista od dogovora drzave i banke oko duga! | |
|
| |
Dosije Zuti karton
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 10:40 | |
| Ode AGBN u kanal, Bog nek joj je u pomoci. | |
|
| |
Ilija Member
Broj poruka : 480 Points : 1261 Datum upisa : 30.09.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 10:45 | |
| @MilanLaki, @Dosije Nemojte ljudi ko boga vas molim... | |
|
| |
BoS VIP
Broj poruka : 479 Points : 1359 Datum upisa : 05.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 10:46 | |
| Ništa od države, ništa od banke, ništa od dogovora,... Sve u svemu jedno veliko NIŠTA. Samo mašta može svašta. | |
|
| |
Magi2 Our family
Broj poruka : 323 Points : 710 Datum upisa : 21.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 10:52 | |
| - MilanLaki ::
- Kako se nezvanicno prica, nema nista od dogovora drzave i banke oko duga!
Može li nešto konkretnije? Ko priča, šta priča? Koji ti je izvor informacija? | |
|
| |
Dosije Zuti karton
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 10:57 | |
| - Ilija ::
- @MilanLaki, @Dosije
Nemojte ljudi ko boga vas molim... Dobro prijatelju, necu ti stajati na muku. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 11:25 | |
| - Magi2 ::
- MilanLaki ::
Može li nešto konkretnije? Ko priča, šta priča? Koji ti je izvor informacija? Mah pusti Milana od samo skače od euforije do depresije i nikad nije imao neki relevantan podatak. | |
|
| |
MilanLaki never learning
Broj poruka : 1047 Godina : 40 Localisation : Haifa Street, Baghdad, Iraq Points : 2437 Datum upisa : 23.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 11:39 | |
| - Slovenac1 ::
- Magi2 ::
- MilanLaki ::
Može li nešto konkretnije? Ko priča, šta priča? Koji ti je izvor informacija? Mah pusti Milana od samo skače od euforije do depresije i nikad nije imao neki relevantan podatak. Jedan od direktora iz AGBN! Ljudi, nema nista od dogovora, kako god da vam to zvuci! Vidim i vi Slovenci koliko ste se proslavili na ovoj hartiji! | |
|
| |
Dosije Zuti karton
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 11:45 | |
| Milane, trebalo je da prodas ranije :) | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 11:54 | |
- Slovenac1 ::
- Magi2 ::
Može li nešto konkretnije? Ko priča, šta priča? Koji ti je izvor informacija? Mah pusti Milana od samo skače od euforije do depresije i nikad nije imao neki relevantan podatak. Jedan od direktora iz AGBN! Ljudi, nema nista od dogovora, kako god da vam to zvuci! Vidim i vi Slovenci koliko ste se proslavili na ovoj hartiji! Pa kad imaš prijatelje na tako visokoj funkciji onda si trebao i mnogo ranije odreagirati na ovoj akciji. A ne da si još pre par meseci pisao kako če ova akcija da raste | |
|
| |
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 12:16 | |
| Tezak pad na AGBN - 6700..... Izuzetno mala traznja a velika ponuda i nema nikoga da "brani" ovu akciju..... | |
|
| |
pepsiman VIP
Broj poruka : 1774 Godina : 70 Localisation : Melenci_Banja Rusanda Points : 3428 Datum upisa : 05.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 12:16 | |
| Ovde bas nema podupiraca. | |
|
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 13:25 | |
Shvatila drzava da there is no such a thing as sremsko-bankarski sinergetski efekat tj. da 2 i 2, dok je Antonica i bratije na celu, nece biti 5 | |
|
| |
Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 13:30 | |
| Ljudi ajmo malo optimizma,... ako nista drugo mozemo se pojacavati na 6k,... | |
|
| |
đubretarac Still learning
Broj poruka : 84 Points : 198 Datum upisa : 19.12.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 14:25 | |
| ma kakvi 6, ide ovo jos nize kada se preknjize akcije iz dividende..... | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13968 Localisation : Novi Sad Points : 52478 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 16:40 | |
| Promene: 21.07. - 22.07.2011. (T-3) ili 18.07. - 19.07.2011. | |
|
| |
MilanLaki never learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 17:44 | |
| - đubretarac ::
- ma kakvi 6, ide ovo jos nize kada se preknjize akcije iz dividende.....
Tako je legendo! Davace dzabe i ko ne bude hteo da uzme, oni ce tuci po ledjima | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 22:30 | |
| E, moj Laki kad se setim kako si očekivi dividendu 2008, pa onda ovo: - MilanLaki ::
- 2010-11-30, 17:13
Ja razmisljam ovako. Slovenci imaju oko 20% akcija i to je se pokazalo nedovoljno za donosenje vaznih odluka. Slovenci su inace iziritirani stanjem i najradije bi da ovo prodaju, ali je cena problem. Sadasnja cena od 7k, pa i ona od 12l nisu dobre jer ako izadju na njima, imace ogromne kapitalne gubitke. Oni prozeljkuju cenu od jedno 25-30k da prpdaju svoje pakete. E, uprava banke udara kontru i sve radi da obori cenu. Za to vreme se sateliti oko uprave pune sa akcijama i uprava banke je iz dana u dan u sve boljoj poziciji da na nekoj narednoj skupstini izglasa dokap i da time primora Slovence da prodaju akcije za 10-11k, u najboljem slucaju. E, da bi zadrzali poziciju da sprece iduci dokap Slovenci ce morati da pojacaju ucesce u banci, ali posto imaju visok ponder, zele kednim potezom da ga smanje i da ujedno povecaju ucesce u banci. Sa druge strane ovi Dobanovcani vidimo da na neki nacin brane veci pad cene jer ocito nemaju para za kupovinu velikog paleta na recimo 5k ili 6k, gde ce verovatno da navale Slovenci i ostatak ekipe. Kuda ce ovo dalje? Tesko je reci da li da kupujete sada ili da sacekate jos malo, ali jedno je sigurno - ne pomisljajte na prodaju, dakle strong hold! Ima tu jos jedna stvar koju bi trebalo da znaju, a to je da mozete srusiti cenu i na 3k ponovo, ali vam to ne garantuje da mozete kupiti znacajnu kolicinu akcija. Po meni, nece ovo jos dugo... Mora da se prelomi veoma brzo.... A imao si ti i "boljih" postova!! - MilanLaki ::
2010-04-19, 14:28 Da, tako pise u ugovoru! Ali, ako ovo nase trziste vec jednom krene da raste, zar sa stanovista drzave, tj. Vlade nije isto da li AGBN otkupila te akcije ili ih prodala, recimo, strateskom partneru ili ih jednostavno otudjila na organizovanom trzistu nekim novim fondovima kojih ce sigurno biti?
Da li to sto je drzava otkupila te akcije po toj ceni ne znaci mozda da drzava veruje da akcije AGBN vrede vise od tih 40tak hiljada dinara? Mozda je Dule i bio upravu kada je rekao da akcija AGBN vredi 1K eur! Tako da se i ja slažem da država ne bi trebala da prihvati dodatne akcije, ako ih sama AGBN ne otkupi i prepiše državi, a ovo sa 10% dividende u akcijama je još gore, čist split... ali se bojim da si se toliko izbrukao da sad koju god istinu da kažeš/napišeš forumaši ti neće verovati - kao u onoj priči o pastiru i selu: evo vuka...i onda kad se stvarno vuk pojavi niko mu nije verovao! Znaš kako je, izbrukao si se za 10!! | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/22/2011, 23:33 | |
- 2010-11-30, 17:13
Ma, necu nista da pricam, da ne ispadne da "pumpam". Samo cu reci da drzava "mora" da regulise svoja vlasnistva u svim bankama u Srbiji. To je uslov svih uslova. Drzava nece dokapitalizovati komercijalnu banku! Drzava je uslovljena od NATO-a, kao i Nemacke + Austrije da proda Telekom! Ozbiljne su pretnje da ce sledeca faza eu-integracija kao uslov postaviti prodaju EPS-a!
Kao sto vidite, regulisanje vlasnistva u bankama je prvi uslov koji Vlada mora ispuniti! Drugim recima, nikakvo preuzimanje od strane Srbije, kao drzave niti jedne banke nije moguce ni sada ni u buduce!
AGBN ce preuzeti stranci, tj. strani kapital - naravno, potrebno je pre toga da se 'drzava' izbaci iz koloseka, jer 'ovi' nece da kupe banku sa teretom, tj. obavezom. Isto je i sa Telekomom - drzava ce dobiti mogucnost da naplati dividendu za 2010. godinu, ali ce morati da nastavi da otplacuje kredit Telekoma Srbije prema City Group-u, dok ce "novi", tj. vec vidjeni vlasnik dobiti "cite bilanse", preduzece ispod svake cene, bez ijednog centa duga i super! Tek da te podsetim... - MilanLaki ::
- Ja racunam da ako se dogovore sa drzavom, cena bi tada otisla do maksimalno 10.5K na berzi. Jedno je sigurno, banku ceka prodaja i kupac hoce kupiti samo preko 50% akcija. Drzava ce imati oko 30% za prodaju, Farmakom, kao i ostala bratija se trude sakupiti sto vise da ponude zajedno sa drzavom. Cenim da ce se pradaja desiti do kraja iduce godine. Kupovinom na ovim cenama, moguce je dobro zaraditi.
Naravno, ne preporucujem da bilo ko sada poleti da kupuje, ali mi sve lici na ovo... - MilanLaki ::
- Sa kastodijem ili ne, Junk je Junk!
| |
|
| |
MilanLaki never learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/23/2011, 01:59 | |
| I, ti BORANIJO, sta je cilj?Da diskreditujes nekog ko na ovom forumu ima ostavljenih 1000 i kusur postova?Ne razumem! Nije se moje 'raspolozenje' kako ti ovde citiras menjalo, vec je upravo tako menjana situacija kod ove akcije. Jel pokusan dokap?Jesu ga srusili? Jesu hteli preuzeti banku na 11k? Sta sam to ja izmislio? | |
|
| |
Maca VIP
Broj poruka : 1869 Godina : 47 Localisation : Sombor Points : 5160 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/23/2011, 07:38 | |
| Od kada je broj poruka garantovao kvalitet? | |
|
| |
MilanLaki never learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/23/2011, 13:26 | |
| Nema potreba da vam ponavljam kako je bilo i sta je bilo? Bar se nadam da ste toliko razumni da nema potrebe! Zar nisu imali na umu da izvrse dokap po 10-11K? Jesu? Kako bi se to odrazavalo po cenu? Lose! Jesu pokusali? Jesu! Jesu srusili poverenje investitora jesu? Je li pala cena? Jeste! Jesu li pokusali da dogovore ovo sa drzavom? Jesu! Jesu uspeli? NISU! Kako ce se to odraziti na cenu? Lose! Hoce li akcije iz dividende uticati na cenu? Hoce! Kako? Lose!
Ja sam moje procene cene stavljao od 11-12 pa do book-a, shodno svim potezima koje je vukao UO i management banke!
Pa valda i velike banke menjaju ciljanu vrednost deonice, zasto ne bih i ja to radio! Druga je stvar sto je moj opseg bio ovoliki, jer je ponovicu, potezi uprave banke su mi davali takve okvire!
E, sada dogovor sa drzavom je PROPAO, akcije iz dividende se upisiju, to rusi cenu banke do 6500 dinara sigurno! Ovo je najnepovoljniji, ali i najizvesniji scenario, na zalost! | |
|
| |
Dosije Zuti karton
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/23/2011, 16:52 | |
- Nema potreba da vam ponavljam kako je bilo i sta je bilo? Bar se nadam da ste toliko razumni da nema potrebe!
Zar nisu imali na umu da izvrse dokap po 10-11K? Jesu? Kako bi se to odrazavalo po cenu? Lose! Jesu pokusali? Jesu! Jesu srusili poverenje investitora jesu? Je li pala cena? Jeste! Jesu li pokusali da dogovore ovo sa drzavom? Jesu! Jesu uspeli? NISU! Kako ce se to odraziti na cenu? Lose! Hoce li akcije iz dividende uticati na cenu? Hoce! Kako? Lose!
Ja sam moje procene cene stavljao od 11-12 pa do book-a, shodno svim potezima koje je vukao UO i management banke!
Pa valda i velike banke menjaju ciljanu vrednost deonice, zasto ne bih i ja to radio! Druga je stvar sto je moj opseg bio ovoliki, jer je ponovicu, potezi uprave banke su mi davali takve okvire!
E, sada dogovor sa drzavom je PROPAO, akcije iz dividende se upisiju, to rusi cenu banke do 6500 dinara sigurno! Ovo je najnepovoljniji, ali i najizvesniji scenario, na zalost! Previse si euforican, Milane. To je u poslu investiranja ujedno i najveci moguci neprijatelj. Pokusaj da hartiju analiziras hladne glave. Kad si je dizao u nebesa, ona je i tada bila junk. Nista se nije promenilo, samo tvoje raspolozenje. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/24/2011, 14:42 | |
- Nema potreba da vam ponavljam kako je bilo i sta je bilo? Bar se nadam da ste toliko razumni da nema potrebe!
Zar nisu imali na umu da izvrse dokap po 10-11K? Jesu? Kako bi se to odrazavalo po cenu? Lose! Jesu pokusali? Jesu! Jesu srusili poverenje investitora jesu? Je li pala cena? Jeste! Jesu li pokusali da dogovore ovo sa drzavom? Jesu! Jesu uspeli? NISU! Kako ce se to odraziti na cenu? Lose! Hoce li akcije iz dividende uticati na cenu? Hoce! Kako? Lose!
E, sada dogovor sa drzavom je PROPAO, akcije iz dividende se upisiju, to rusi cenu banke do 6500 dinara sigurno! Ovo je najnepovoljniji, ali i najizvesniji scenario, na zalost! E moj Milane valuacija banke se ništa nije promenila, banka radi normalno, ima profit i kotira na 0,28 booka. Sad normalno da važi za svaku akciju na svetu da može niže od trenutačne cene ali ova akcija je fundamentalno jeftina | |
|
| |
Dosije Zuti karton
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/24/2011, 19:51 | |
| - Slovenac1 ::
- [
E moj Milane valuacija banke se ništa nije promenila, banka radi normalno, ima profit i kotira na 0,28 booka. Sad normalno da važi za svaku akciju na svetu da može niže od trenutačne cene ali ova akcija je fundamentalno jeftina Slovence, znas kako se na engleskom jeziku kaze za akciju koja zaista jeste fundamentalno jeftina - dakle jeftina, a vredna? Izraz je "bargain stock". AGBN je samo cheap stock i nista vise. | |
|
| |
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/24/2011, 20:14 | |
| Pa dobro i ako je samo jeftina, mislim da je dovojno dobro za kupovinu,.. | |
|
| |
Dosije Zuti karton
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/24/2011, 20:24 | |
| - Drag_Mlad ::
- Pa dobro i ako je samo jeftina, mislim da je dovojno dobro za kupovinu,..
Ti samo pojacavaj ponder, na kraju ces u rukama imati samo gomilu bezvrednih hartija. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/24/2011, 22:28 | |
| - Dosije ::
- Drag_Mlad ::
Ti samo pojacavaj ponder, na kraju ces u rukama imati samo gomilu bezvrednih hartija. Može li neki relevantan dokaz za takvo nešto? | |
|
| |
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/25/2011, 00:53 | |
| - Dosije ::
- Drag_Mlad ::
Ti samo pojacavaj ponder, na kraju ces u rukama imati samo gomilu bezvrednih hartija. Decace dzaba si ti vip clan, kad ne kapiras berzu,... Ne kupuju se papiri vec udeo u firmi,... Trziste moze da dozivi kolaps,... berza krah i da neko vreme prestane sa radom. Papiri mogu biti bezvredni, ali ostaje udeo u firmi,... Posle svakog kraha ide oporavak i rast trzista, a svaki novi rast donosi nove maksimume, To je nesto osnovno iz Teorije. Treba malo da citas, da se edukujes, da obrazlazes svoje tvrdnje sa argumentima. Jednostavno da posedujes odredjeni nivo sofisticiranog razmisljanja koji bi mogao da te svrsta u ozbiljne sagovornike. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/25/2011, 01:31 | |
| Molim vas, nemojte ovo pretvarati u licnu diskusiju. AGBN je, prema svim izvestajima, visoko kapitalizovana. Sa druge strane, neki njihovi veliki klijenti su u ozbiljnim problemima. |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/25/2011, 09:47 | |
| - Pinto ::
- Molim vas, nemojte ovo pretvarati u licnu diskusiju.
AGBN je, prema svim izvestajima, visoko kapitalizovana. Sa druge strane, neki njihovi veliki klijenti su u ozbiljnim problemima. To isto važi i za sve banke na svetu, ali imaju značajno manje kapitala. | |
|
| |
real_finanza VIP
Broj poruka : 157 Points : 358 Datum upisa : 12.07.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 7/25/2011, 10:17 | |
| - Pinto ::
- Molim vas, nemojte ovo pretvarati u licnu diskusiju.
AGBN je, prema svim izvestajima, visoko kapitalizovana. Sa druge strane, neki njihovi veliki klijenti su u ozbiljnim problemima. koji? | |
|
| |
| Agrobanka - AGBN (IV DEO) | |
|