| Agrobanka - AGBN (IV DEO) | |
|
+92stock Spejs Ceras Infinity Dalaj Lama Guverner Friz Dragan11 Vlador Big Mile bozasine Dax Bookmaker Nikolaj3 Matthew Greenburgh Aca123 LJUBICHITZA MORNAR NEBOJSAe moj matori đubretarac pepsiman BoS real_finanza Miladin Limited011 RobinHood Steve McQueen Teletrader Jumbo KRUSKA DelBoy Milica1 Prokuplje Ilija Nemesis Dibesto gogloee HUACHUMA Vlada BG BBrroo Sutra LUMTDZOS Bombica Herr žika Lilihip geogsi iki Zoranecc Momir C R A Z Y Lolita Smile Zalad Aleks Fast Dejansss Fmember Nestrpljivi Mitar Racunarko Poštar Vladulns nepet Magi2 Dosije Dusan Drag65 Novosadjanin007 MYSTIC021 ILoveRoses MilanLaki Drag_Mlad Boranija vajabaja Popaj Maca Josh Banaćanin Kobe Bryant Rogy Sneki Aritmeticar Sofke V029 Ars Vivendi Bond Boby Slovenac1 Sheriff JelenaS Agro 96 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
moj matori Still learning
Broj poruka : 56 Points : 58 Datum upisa : 13.06.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 11/6/2011, 11:24 | |
| http://rs.seebiz.eu/banke/kineska-razvojna-banka-na-srpskom-trzistu/ar-17071/ | |
|
| |
Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 11/6/2011, 13:03 | |
| - Lilihip ::
- "U Ministarstvu finansija najavljuju da će vrlo brzo Agrobanka, pretvaranjem duga u kapital, preći u većinsko vlasništvo države"
Rece covek i ostade ziv, nisam znao da je 25% vecinsko vlasnistvo, a 20% nije
p.s. olaksavajuca okolnost moze da mu bude ako je pravnik po struci, oni su uglavnom, operisani od brojki i procenata - Citat :
- "Država bi trebalo da poveća svoje učešće na 25 odsto i da učestvuje zajedno sa ostalim akcionarima u donošenju svih važnih odluka", rekao je Goran Radosavljević, državni sekretar u Ministarstvu finansija.
On dodaje da "želimo da pojačamo učešće u ovoj banci i na skupštini bi trebalo da se donese odluka po kojoj nijedna važna odluka ne bi mogla da se donese bez nas" Isto tako i Grci sa 20% udela u Telekomu imaju ugovor koji im garantuje mnogo veca prava od tih 20%. Sve je stvar dogovora, mozes i sa 15% da imas pravo veta na odluke velike vrednosti ako ste se tako dogovorili. Ovde recenica "na skupštini bi trebalo da se donese odluka po kojoj nijedna važna odluka ne bi mogla da se donese bez nas" jasno govori o nameri da sa 25% država ima pravo veta ne odluke velike vrednosti. TAČKA ! | |
|
| |
Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 11/6/2011, 20:56 | |
| - Sofke ::
- DA LI JE NEKO OD VAS DOBIO PAPIR SA BROJEM AKCIJA DIVIDENDE RADI UPISA
? Dividenda u akcjama je upisana i crhov, jos odavno. | |
|
| |
Magi2 Our family
Broj poruka : 323 Points : 710 Datum upisa : 21.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 11/7/2011, 08:18 | |
| - Drag_Mlad ::
- Sofke ::
? Dividenda u akcjama je upisana i crhov, jos odavno. Nikakav papir, tj obaveštenje koliko smo akcija dobili iz dividende i koliki je preostali novčani deo za uplatu još niko nije dobio, iako je zakonska obaveza bila da nam ga dostave. Ovaj papir nam je veoma bitan, jer nam služi kao poreska potvrda za poresku upravu kada budemo prodavali akcije. Nabavna vrednost dobijenih akcija iz dividende je 10.000 RSD po akciji (značajno veća od sadašnje tržišne cene), pa ga možemo koristiti kao poreski kredit u slučaju iskazivanja kapitalnog gubitka prilikom prodaje. Trebalo bi izvršiti pritisak na AGBN da nam ga što pre dostave, jer su to u obavezi po zakonu. Ako neće, treba obavestiti KZHOV. | |
|
| |
bozasine Just looking
Broj poruka : 14 Points : 67 Datum upisa : 29.06.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 11/7/2011, 08:59 | |
| Jel moze neko da mi kaze koliko cu ja akcija dobiti ako sam imao 8 akcija u trenutku dobijanja dividende? | |
|
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 11/7/2011, 09:17 | |
| "Isto tako i Grci sa 20% udela u Telekomu imaju ugovor koji im garantuje mnogo veca prava od tih 20%. Sve je stvar dogovora, mozes i sa 15% da imas pravo veta na odluke velike vrednosti ako ste se tako dogovorili. Ovde recenica "na skupštini bi trebalo da se donese odluka po kojoj nijedna važna odluka ne bi mogla da se donese bez nas" jasno govori o nameri da sa 25% država ima pravo veta ne odluke velike vrednosti. TAČKA !" ...zarez, niko to ne spori da i sa 1% i zlatnom akcijom mozes imati pravo veta na odredjene odluke, ali ovde ili: a) covek ne zna racun i sta znaci vecinsko vlasnistvo, b) nepismeni novinar je dao sebi slobode i istumacio reci drzavnog sekretara. Bilo kako bilo izjava je potpuna nebuloza ; | |
|
| |
Magi2 Our family
Broj poruka : 323 Points : 710 Datum upisa : 21.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 11/7/2011, 09:36 | |
| - bozasine ::
- Jel moze neko da mi kaze koliko cu ja akcija dobiti ako sam imao 8 akcija u trenutku dobijanja dividende?
Teoretski, dobio si 0 akcija i 8/10 od ___!? - verovatno 10.000 RSD. Zato je i bitno da dobiješ odgovarajuće obaveštenje o isplati dividende. Praktično, još uvek nisi dobio ništa (za razliku od ostalih akcionara kojima su akcije već upisane u CRHOV). | |
|
| |
Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 11/7/2011, 10:14 | |
| - Magi2 ::
- bozasine ::
- Jel moze neko da mi kaze koliko cu ja akcija dobiti ako sam imao 8 akcija u trenutku dobijanja dividende?
Teoretski, dobio si 0 akcija i 8/10 od ___!? - verovatno 10.000 RSD. Zato je i bitno da dobiješ odgovarajuće obaveštenje o isplati dividende.
Praktično, još uvek nisi dobio ništa (za razliku od ostalih akcionara kojima su akcije već upisane u CRHOV). Ja sam lepo pisao na forumu i insistirao na tome da ljudi zaokruzuju broj akcija na ceo decimalni broj, to sam ja uradio, sigurnija varijanta, pitanje kada ce dati novac, pretpostavljam da tek u cetvrtom kavartalu, kad vec nisu do sada. Ne verujem da to mogu da prebace za sledecu godinu..... | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 11/7/2011, 16:35 | |
| Promene: 04.11. - 07.11.2011. (t-3) ili 01.11. - 02.11.2011. | |
|
| |
Sofke Our family
Broj poruka : 330 Points : 1228 Datum upisa : 13.11.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 11/7/2011, 19:06 | |
| - Magi2 ::
- Drag_Mlad ::
- Sofke ::
? Dividenda u akcjama je upisana i crhov, jos odavno. Nikakav papir, tj obaveštenje koliko smo akcija dobili iz dividende i koliki je preostali novčani deo za uplatu još niko nije dobio, iako je zakonska obaveza bila da nam ga dostave. Ovaj papir nam je veoma bitan, jer nam služi kao poreska potvrda za poresku upravu kada budemo prodavali akcije. Nabavna vrednost dobijenih akcija iz dividende je 10.000 RSD po akciji (značajno veća od sadašnje tržišne cene), pa ga možemo koristiti kao poreski kredit u slučaju iskazivanja kapitalnog gubitka prilikom prodaje.
Trebalo bi izvršiti pritisak na AGBN da nam ga što pre dostave, jer su to u obavezi po zakonu. Ako neće, treba obavestiti KZHOV. lose sam napisao mislio sam na papir za poresko radi kapitalne dobiti/gubitka.izvinjenje | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 11/8/2011, 13:20 | |
| - Maca ::
- bozasine ::
- Stvarno,sta bi sa dividendom ?
I ja se pitam? Gde je novčani deo dividende? Jel to normalno? Za novčani deo (pitao sam) u KzHOV su mi rekli da oni nisu nadležni. Njihov savet; proveriti da li je u odluci naveden neki datum do kojeg imaju nameru da isplate novčani deo (što oni često ne navode), a zatim treba uzeti advokata (može da zastupa i više akcionara) koji 100% dobija spor i naplaćuje i kamatu od trenutka utuženja ili od trenutka pripisa akcija iz dividende!! ------- https://www.aikb.net/viewtopic.forum?t=1365 | |
|
| |
| Agrobanka - AGBN (IV DEO) | |
|