| Agrobanka - AGBN (IV DEO) | |
|
+92stock Spejs Ceras Infinity Dalaj Lama Guverner Friz Dragan11 Vlador Big Mile bozasine Dax Bookmaker Nikolaj3 Matthew Greenburgh Aca123 LJUBICHITZA MORNAR NEBOJSAe moj matori đubretarac pepsiman BoS real_finanza Miladin Limited011 RobinHood Steve McQueen Teletrader Jumbo KRUSKA DelBoy Milica1 Prokuplje Ilija Nemesis Dibesto gogloee HUACHUMA Vlada BG BBrroo Sutra LUMTDZOS Bombica Herr žika Lilihip geogsi iki Zoranecc Momir C R A Z Y Lolita Smile Zalad Aleks Fast Dejansss Fmember Nestrpljivi Mitar Racunarko Poštar Vladulns nepet Magi2 Dosije Dusan Drag65 Novosadjanin007 MYSTIC021 ILoveRoses MilanLaki Drag_Mlad Boranija vajabaja Popaj Maca Josh Banaćanin Kobe Bryant Rogy Sneki Aritmeticar Sofke V029 Ars Vivendi Bond Boby Slovenac1 Sheriff JelenaS Agro 96 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/20/2011, 15:59 | |
| Nije bilo kvoruma, nova skupština 3.novembra: 2. Skupština je dana 20.10.2011. godine odlučila da se, zbog nedostatka kvoruma, XXXV vanredna sednica Skupštine odloži i ponovo sazove sa istim Dnevnim redom (ponovljena sednica Skupštine) za ČETVRTAK 03.11.2011. godine, sa početkom u 11 časova u Velikoj sali Agrobanke a.d. na I spratu, Beograd - Sremska 3-5.
| |
|
| |
Magi2 Our family
Broj poruka : 323 Points : 710 Datum upisa : 21.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/20/2011, 16:06 | |
| - Slovenac1 ::
- Nije bilo kvoruma, nova skupština 3.novembra:
2. Skupština je dana 20.10.2011. godine odlučila da se, zbog nedostatka kvoruma, XXXV vanredna sednica Skupštine odloži i ponovo sazove sa istim Dnevnim redom (ponovljena sednica Skupštine) za ČETVRTAK 03.11.2011. godine, sa početkom u 11 časova u Velikoj sali Agrobanke a.d. na I spratu, Beograd - Sremska 3-5.
Ovo je ipak manje loša vest. To znači, da još uvek nije propao aranžman između države i AGBN | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/20/2011, 17:18 | |
| Promene: 19.10. - 20.10.2011. (T-3) ili 14.10. - 17.10.2011. | |
|
| |
vajabaja Still learning
Broj poruka : 128 Localisation : Na putu za jug Points : 489 Datum upisa : 08.02.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/20/2011, 17:48 | |
| A kvorum nisu obezbedili ko, Slovenac ? Pa, slovenci, naravno! Isti oni koji nemaju nikakvog uticaja kako ti kazes a kojima je doslo iz onog u ono kako ja kazem pa neka forum izmeri ko je vidovitiji . Daleko je bilo koji dogovor oko duga prema drzavi a onaj pamflet je samo spisak Duletovih zelja. Slovencima je, na zalost, kasno "doslo". Imam jos puno informacija koje bi bile korisne ali auditorijum ovde ne zaslusuje tu vrstu moje paznje pa necu da vas zamaram............... Sad samo jos Jumbo da se javi da i njemu objasnim nesto Edit: pošto "auditorijum" ne zaslužuje tvoju pažnju nema razloga da se trudiš: 10 dana odmora od Belex Cluba!_________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
Popaj VIP
Broj poruka : 1168 Localisation : Srbija Points : 3039 Datum upisa : 12.09.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/20/2011, 19:50 | |
| Ne znam zasto slovencima nije u interesu da se AGBN oslobodi tog balasta sa drzavom ? Po mom misljenju to je u interesu svih akcionara.
| |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/20/2011, 20:23 | |
| Ako država nije bila na Skupštini onda je sve jasno ko ne želi da dodje do tog "sporazuma" - ni ja da sam na mestu države ne bih prihvatio takav dogovor, ali u Srbiji je sve moguće... a "Slovenci" mogu i da ne dodju na skupštinu, oni nisu jetičak na vagi. Videćemo šta šta će biti... | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/20/2011, 20:42 | |
| - Momir ::
- Ako država nije bila na Skupštini onda je sve jasno ko ne želi da dodje do tog "sporazuma" - ni ja da sam na mestu države ne bih prihvatio takav dogovor, ali u Srbiji je sve moguće... a "Slovenci" mogu i da ne dodju na skupštinu, oni nisu jetičak na vagi.
Videćemo šta šta će biti... Tačno tako, očigledno države nije bilo na skupštini.... | |
|
| |
Zoranecc VIP
Broj poruka : 209 Points : 587 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/20/2011, 23:31 | |
| Da li zna neko kada ce se objaviti bilansi za Q3! | |
|
| |
Magi2 Our family
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 07:57 | |
- Momir ::
- Ako država nije bila na Skupštini onda je sve jasno ko ne želi da dodje do tog "sporazuma" - ni ja da sam na mestu države ne bih prihvatio takav dogovor, ali u Srbiji je sve moguće... a "Slovenci" mogu i da ne dodju na skupštinu, oni nisu jetičak na vagi.
Videćemo šta šta će biti... Tačno tako, očigledno države nije bilo na skupštini.... Ovo je suština. Ako država nije došla na Skupštinu, jasno je da nema nikakvog dogovora. Međutim, za izmene Statuta je potreban veći procenat od proste većine (verovatno 2/3 glasova), pa je moguće da i uz prisustvo države nije bilo kvoruma. Bilo bi dobro, ukoliko neko poseduje ovu informaciju (oko kvoruma) da nam je saopšti. Kvartalni bilansi (bilans stanja i bilans uspeha) se predaju NBS do 15. oktobra, a kada će ih NBS objaviti ....!? Verovatno krajem meseca. | |
|
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 08:30 | |
Videćemo šta šta će biti... Tačno tako, očigledno države nije bilo na skupštini.... Pa normalno, zato sto je to toliko dobro za "drzavu" da ce onaj koji potpise tako nesto, vrlo brzo nakon izbora dobiti kartu u jednom pravcu , pa je "drzava", tj. predstavnik to shvatio, pa ce verovatno univerzalnim lekom za sve abnormalne i protivzakonite poslove, zakljuckom Vlade, preporuciti svom predstavniku da to potpise, ALI to je samo preporuka i robija potpisnik, a ne Vlada. Umesto takvih abraka-dabra resenja gde se sve resava jednim potpisom, mnogo bi bolje, a verujem i za investitore povoljnije, bilo da su rekli jeste rekli smo 40k za jednu akciju, ali mnogo je, kriza....,jel moze sada 30k na 3-5 godina i polako vracaju kredit drzavi kroz kupovinu tih akcija, i njihovo sukcesivno ponistavanje. Ali naravno, bolje zvuci, sad cemo mi to da sredimo..., pa onda ups nije pisana nego obicna, pa nema kvoruma..., a za to vreme Dule i kamarila arce nase pare (vidim u novinama da su krenuli da kupuju imovinu firmi iz stecaja, koju ce verovatno posle ispod cene prodati agrartrade-u ) | |
|
| |
đubretarac Still learning
Broj poruka : 84 Points : 198 Datum upisa : 19.12.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 08:57 | |
| Moram se opet složiti sa banovanim Vajabaj-om.Evo čitam ove postove i ne mogu da verujem koliko nagađanja i šupljih tralala priča.Zaista ti bude mrsko da uopšte podeliš neke informacije sa ljudima na forumu, ali bar jedno da kazem-država jeste bila prisutna, i 03.11. ce biti kvoruma. Ostatak informacija cu zadržati za sebe. | |
|
| |
Aca123 Our family
Broj poruka : 264 Points : 1113 Datum upisa : 13.05.2010
| Naslov: Tačno tako 10/21/2011, 09:06 | |
| - đubretarac ::
- Moram se opet složiti sa banovanim Vajabaj-om.Evo čitam ove postove i ne mogu da verujem koliko nagađanja i šupljih tralala priča.Zaista ti bude mrsko da uopšte podeliš neke informacije sa ljudima na forumu, ali bar jedno da kazem-država jeste bila prisutna, i 03.11. ce biti kvoruma. Ostatak informacija cu zadržati za sebe.
| |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 09:07 | |
- Moram se opet složiti sa banovanim Vajabaj-om.Evo čitam ove postove i ne mogu da verujem koliko nagađanja i šupljih tralala priča.Zaista ti bude mrsko da uopšte podeliš neke informacije sa ljudima na forumu, ali bar jedno da kazem-država jeste bila prisutna, i 03.11. ce biti kvoruma. Ostatak informacija cu zadržati za sebe.
Pa zašto bi zadržao za sebe ostatak informacija? Ne razumem to da se piše nešto na forumu, a informacije zadrži za sebe????? Iako su ultra loše informacije molim te da jih podeliš sa ostalim forumašima | |
|
| |
Magi2 Our family
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 09:28 | |
- ..., ali bar jedno da kazem-država jeste bila prisutna, i 03.11. ce biti kvoruma. Ostatak informacija cu zadržati za sebe.
To verovatno znači da će se aranžman AGBN i države ipak uspešno realizovati, ali da će se kao kolateralna šteta navedenog aranžmana iskazati odgovarajući bilansni gubitak ... | |
|
| |
geogsi VIP
Broj poruka : 351 Points : 873 Datum upisa : 14.12.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 09:38 | |
| - Magi2 ::
- đubretarac ::
- ..., ali bar jedno da kazem-država jeste bila prisutna, i 03.11. ce biti kvoruma. Ostatak informacija cu zadržati za sebe.
To verovatno znači da će se aranžman AGBN i države ipak uspešno realizovati, ali da će se kao kolateralna šteta navedenog aranžmana iskazati odgovarajući bilansni gubitak ...
Naravno da hoće i to je jasno navedeno u materijalu za skupštinu. Biće oko 500 mil. RSD i to je jednokratni gubitak na osnovu emitovanih novih akcija a na zbog duga. Ako je to nekom previše u odnosu na 50 mil. EUR onda no comment | |
|
| |
Magi2 Our family
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 09:46 | |
| Vanredna skupština akcionara Agrobanke, koja je trebala da se održi juče 20. oktobra, ponovo je otkazana zbog nedostatka kvoruma, saopštila je ova bankarska ustanova. Nova skupština je zakazana za 3. novembar tekuće godine, a važiće punomoćja i ugovori o udruživanju koji su dostavljeni i za prethodno zasedanje. Inače, minimalni cenzus za učešće na skupštini je 1.000 običnih akcija. Glavna tačka dnevnog reda ovog zasedanja trebao je biti predlog odluke o usvajanju aneksa ugovora o konverziji potraživanja u kapital, te odluka o izdavanju akcija VII emisije bez javne ponude. Takođe, trebalo je da bude raspravljano i o predlogu odluke o prenosu osnivačkog udela Agrobanke u osnovnom kapitalu Agrartrade-a u iznosu od 4,1 milion dinara, te o ostavci jednog člana upravnog odbora. Ovo je drugo zasedanje Agrobanke koje nije održano u poslednjih mesec dana nakon što su najveći akcionari ove banke bojkotovali skupštinu krajem septembra koja je trebala da se održi pisanim putem.
Izvor: Sinteza | |
|
| |
geogsi VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 09:52 | |
| - Lilihip ::
- Slovenac1 ::
Videćemo šta šta će biti... Tačno tako, očigledno države nije bilo na skupštini.... Pa normalno, zato sto je to toliko dobro za "drzavu" da ce onaj koji potpise tako nesto, vrlo brzo nakon izbora dobiti kartu u jednom pravcu , pa je "drzava", tj. predstavnik to shvatio, pa ce verovatno univerzalnim lekom za sve abnormalne i protivzakonite poslove, zakljuckom Vlade, preporuciti svom predstavniku da to potpise, ALI to je samo preporuka i robija potpisnik, a ne Vlada.
Umesto takvih abraka-dabra resenja gde se sve resava jednim potpisom, mnogo bi bolje, a verujem i za investitore povoljnije, bilo da su rekli jeste rekli smo 40k za jednu akciju, ali mnogo je, kriza....,jel moze sada 30k na 3-5 godina i polako vracaju kredit drzavi kroz kupovinu tih akcija, i njihovo sukcesivno ponistavanje.
Ali naravno, bolje zvuci, sad cemo mi to da sredimo..., pa onda ups nije pisana nego obicna, pa nema kvoruma..., a za to vreme Dule i kamarila arce nase pare (vidim u novinama da su krenuli da kupuju imovinu firmi iz stecaja, koju ce verovatno posle ispod cene prodati agrartrade-u ) Opet neki genijalni predlozi Tebi je jednostavniji predlog da se problem prolongira na 5 godina, gde će Banka biti opterećena i gde će praktično dug visiti o glavi sve vreme. A da li si video da je NBS negde izdala ovlašćenje za toliko smanjenje kapitala neke banke. Šta bi se dogodilo sa Grčkim bankama u Srbiji i njihovim kapitalom na taj način? Jer 5 milijardi RSD treba stvoriti odnekud a profit u današnjoj situaciji nije realno očekivati. Dogovor je ODLIČAN po sve strane, čak i za državu. Jer državi nije u interesu da pravi probleme već da ih rešava. Ima mnogo većih rupa u državi od sumnjivo nastalog duga Agrobanke i to pre krize. I još nešto. Mislim da su se bolje obavešteni članovi foruma poneli jako sebično u nastaloj situaciji. Vajabaja i slični bi najbolje bilo da više ne komentarišu jer su u mojim očima jeftini špekulanti koji pokušavaju da iskoriste jednu ovakvu situaciju. Na neki način smo i mi akcionari krivi što smo svojim nečinjenjem i razjedinjenošću dozvolili da dodjemo u ovakvu situaciju. Izgleda da je apatija na berzi svih ovih godina učinila svoje | |
|
| |
Banaćanin Still learning
Broj poruka : 120 Points : 379 Datum upisa : 17.11.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 10:31 | |
| Magi skupstina u septembru je odlozena na preporuku NBS a ne zbog velikih akcionara a ova nova prolazi i bez slovenaca i ne duguje se drzavi 50 miliona eura vec oko 5 miliona eura i to sa kamatom i zato hoce da im emituju akcije po nominali od 10000 i sta je tu lose | |
|
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 10:32 | |
| Nije to prolongiranje, nego postepeno resavanje tj. otplacivanje umanjenog duga, a ponistavanjem akcija bi tebi kao akcionaru raslo ucesce, na ustrb drzave. Ovako, sa ovim knjigovodstveno-finansijskim trikovima, bojim se da predsednik skupstine usled gripa, ne otkaze tu sednicu 3. novembra. Nego sta bi sa kvartalnim gubitkom, to mora da je spekulant javio da je ostvaren gubitak (zbog ovog trika), a skupstina jos uvek u limbu | |
|
| |
Magi2 Our family
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 11:30 | |
| - Banaćanin ::
- Magi skupstina u septembru je odlozena na preporuku NBS a ne zbog velikih akcionara a ova nova prolazi i bez slovenaca i ne duguje se drzavi 50 miliona eura vec oko 5 miliona eura i to sa kamatom i zato hoce da im emituju akcije po nominali od 10000 i sta je tu lose
Slažem se sa tobom. To nije moje pisanije. Već sam naveo sam da je izvor podataka sajt Sinteze. Naravno da je predloženi aranžman sa državom u interesu malih akcionara. Nego, više me interesuje ko (i iz kojih razloga) već drugi dan uzastopno prodaje pakete od po 2.000 akcija i obara cenu!? | |
|
| |
Zoranecc VIP
Broj poruka : 209 Points : 587 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 11:44 | |
| Neverovatno kako neko tendenciozno obara cenu iz dana u dan! Ma to se desavai na drugim akcijama. | |
|
| |
Fast VIP
Broj poruka : 745 Points : 2372 Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 12:08 | |
| Siguran sam da ovde ima mnogo onih koje je pad akcija AGBN "zajadio" i da bi njima odgovaralo da se cena što pre vrati i da što pre anuliraju gubitak, a šansu vide u rešavanju duga prema državi. Prvo, ja nemam akcije AGBN i ne želim da makar jedan moj poreski dinar država pokloni ekipi koja uništava banku već kontinuirano godinama i baš me briga kome to odgovara ili ne. Izbori su blizu, sad se hvata u "mraku" i na brzinu završavaju poslovi dok su još uvek neki ljudi na nekim pozicijama. Ok, samo neka rade, izbori su barometar i za takvo ponašanje. Nema mnogo političkih alternativa u Srbiji i sledeći izbori neće biti glasanje "za najbolju opciju" nego "za najmanje lošu opciju", ali i u toj situaciji biće prilike da se vrednuje nečiji rad i ponašanje. Drugo, neće se cena vratiti na nivoe pre krize i kad se dug ne reši sve dok se ne promeni ekipa koja vodi banku. Sa ovom ekipom nema sreće na ovoj hartiji jer su oni na najgori mogući način uzurpirali i koriste tuđe vlasništvo za sopstveno bogaćenje. I to je svima jasno. Uzeli su do sada i više nego dovoljno, ali njihova situacija nije sada kako da uzmu još više para, nego kako da se izbore da budu tu gde jesu jer bilo ko drugi da preuzme banku i da krene da istinski otkriva klupko verovatno može naći gomilu "interesantnih" kombinacija. | |
|
| |
Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 12:18 | |
| - Banaćanin ::
- Magi skupstina u septembru je odlozena na preporuku NBS a ne zbog velikih akcionara a ova nova prolazi i bez slovenaca i ne duguje se drzavi 50 miliona eura vec oko 5 miliona eura i to sa kamatom i zato hoce da im emituju akcije po nominali od 10000 i sta je tu lose
Na žalost svih nas, dug ipak nije 5 mil.evra već oko 4 milijarde dinara (bez kamate), tj. 40 miliona evra, pošto je banka državi na ime duga od 3,5 milijardi din. dala 98.445 akcija po tadašnjoj tržišnoj ceni (tada je cena na berzi bila oko 35.500 din), uz obavezu da će ih banka otkupiti po 40.600 din. u narednih godinu dana. Ostalo je legenda. | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 12:23 | |
| - Steve McQueen ::
- Banaćanin ::
Na žalost svih nas, dug ipak nije 5 mil.evra već oko 4 milijarde dinara (bez kamate), tj. 40 miliona evra, pošto je banka državi na ime duga od 3,5 milijardi din. dala 98.445 akcija po tadašnjoj tržišnoj ceni (tada je cena na berzi bila oko 35.500 din), uz obavezu da će ih banka otkupiti po 40.600 din. u narednih godinu dana. Ostalo je legenda.
A što reče Fast to su pare poreskih obveznika i svih tih godina država nije dobila ni dinar kamate na tu sumu, pa su sad brzo podelili neku dividendu da zamažu oči, a država to prihvata ili ne? Da se tu mulja, mulja se... Malim akcionarima je isto i ako bude i ako ne bude nagodbe, sve dok država ne otpiše taj dug, jer nije "otpis" duga ako se isti pretvori u akcije - povećanjem broja akcija sve akcije manje vrede... i dividendom u akcijama uz lošije rezultate akcije mogu samo manje da vrede. Nema tu velike nauke. | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 12:34 | |
| -12% ovo nema veze s skupstinom, sve to se ionako vuce godinama. Plasim se da je ovo ipak vezano za q3 Meni do mozga ne dopire nacin kako bi oni mogli uopste da naprave gubitak posle 20 profitabilnih kvartala sem jednog. Taj nacin je da su ranije lazirali delove izvestaja, pa da je sad izaslo na videlo, ali tu bi moralo da se umesa tuzilastvo i B92. Videcemo za koji dan kakav ce biti q3, pa da probamo da pokrenemo medije, jer tuzilastvo u Srbiji radi jedino kada vidi nesto na medijima. | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 12:35 | |
| - Zoranecc ::
- Neverovatno kako neko tendenciozno obara cenu iz dana u dan! Ma to se desavai na drugim akcijama.
Ja nigde to ne vidim. Obimi to potvrđuju odnosno demantuju te. Neko želi pošto - poto da izađe. Neko vidi priliku za kupovinu jer ima višak keša. Trenutno je vreme kupaca. | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 12:42 | |
| Ne bi me čudilo da je ovo pitanje užurbanog rešavanja duga prema državi samo korak od izbegavanja situacije default-a zbog slabe naplate plasiranih sredstava. Udruženje banaka je dalo obaveštenje da više od 20.000 firmi ima problema u plaćanju kredita. Ok, ali kako su te firme raspoređenje prema bankama. Na čelu kombinacija sa burazerskim kreditima su PRBN i AGBN. Za PRBN se zna gde je trenutno. Ne bi me ni čudilo da je napravljen gubitak u Q3 kao posledica povećanja rezervisanja. Meni obimi i dalje pale crvenu lampicu. | |
|
| |
Magi2 Our family
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 12:52 | |
| - Fast ::
- Ne bi me čudilo da je ovo pitanje užurbanog rešavanja duga prema državi samo korak od izbegavanja situacije default-a zbog slabe naplate plasiranih sredstava. Udruženje banaka je dalo obaveštenje da više od 20.000 firmi ima problema u plaćanju kredita. Ok, ali kako su te firme raspoređenje prema bankama. Na čelu kombinacija sa burazerskim kreditima su PRBN i AGBN. Za PRBN se zna gde je trenutno. Ne bi me ni čudilo da je napravljen gubitak u Q3 kao posledica povećanja rezervisanja. Meni obimi i dalje pale crvenu lampicu.
Nešto je trulo u državi (AGBN) i bolesno ... | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 12:53 | |
| I zamislimo sad situaciju - otpisan dug. Da li će to podstaći ljude da kupuju akcije ove banke. Možda cena malo ispikuje i to je normalna reakcija na "pozitivnu" vest. Da li u dugom roku može da pogura cenu na gore. Ne može. Zašto? Pa pođite od sebe. Da li vam je isti osećaj u vezi sa AIKB od kada je na njenom čelu Kole. Od kada je došao počele su priče o kombinacijama, ali je Kole za razliku od ekipe iz AGBN sposoban da napravi kintu. Ovi nisu sposobni ili su zbog sopstvene koristi "sa umišljajem" nesposobni. Šta god da je nije dobro za akcionare, a o spremnosti na kombinacije ne treba trošiti reči. U AGBN imamo dugi niz godina situaciju kombinacija koja će se nastaviti u narednom periodu, a te kombinacije u vremenu krize dolaze na naplatu kroz nemogućnost naplate plasiranih sredstava. Da li to može da se reši otpisom duga prema državi? Ne može. E verovatno zato prodaju oni koji prodaju.
I ne bi me čudilo, a i tome sam pisao, da je sve ovo deo jedne mega kombinacije da neko po jako niskoj ceni preuzme banku koja je rasterećena za 40 mil evra. | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 12:57 | |
| Fast Kakav otpis duga? Ovde se radi o "konverziji" duga u akcije ... - Citat :
- A što reče Fast to su pare poreskih obveznika i svih tih godina država nije dobila ni dinar kamate na tu sumu, pa su sad brzo podelili neku dividendu da zamažu oči, a država to prihvata ili ne? Da se tu mulja, mulja se...
Malim akcionarima je isto i ako bude i ako ne bude nagodbe, sve dok država ne otpiše taj dug, jer nije "otpis" duga ako se isti pretvori u akcije - povećanjem broja akcija sve akcije manje vrede... i dividendom u akcijama uz lošije rezultate akcije mogu samo manje da vrede. Nema tu velike nauke.
| |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 13:13 | |
| Koristim izraz "otpisan dug" jer će država za 40 mil evra keša da bude kraća.
Naizgled "pozitivna" vest o rešavanju pitanja duga će za akcionare značiti manji udeo u vlasništvu. Da li vam je to u interesu? Od varijante "sa ovim svi dobijaju" dolazimo do toga da "sa ovim svi gube" osim ekipe iz AGBN.
I neka ovo bude pozitivno za 1000 akcionara AGBN. Za par miliona drugih poreskih obaveznika biće negativno jer daju pare, a ništa ne dobijaju. E tu ponovo dolazimo do države koju trenutno reprezentuje jedna politička garnitura. Ako je toj državi tj. garnituri više stalo do 1000 glasova naizgled zadovoljnih akcionara AGBN od miliona drugih birača, onda neka predstavnik države slobodno glasa za konverziju.
Najbolje rešenje za državu, investitore i banku je da se smeni tekuća ekipa i da se napravi plan isplate duga prema državi u narednih nekoliko godina. | |
|
| |
geogsi VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 13:18 | |
| - Fast ::
- Siguran sam da ovde ima mnogo onih koje je pad akcija AGBN "zajadio" i da bi njima odgovaralo da se cena što pre vrati i da što pre anuliraju gubitak, a šansu vide u rešavanju duga prema državi. Prvo, ja nemam akcije AGBN i ne želim da makar jedan moj poreski dinar država pokloni ekipi koja uništava banku već kontinuirano godinama i baš me briga kome to odgovara ili ne. Izbori su blizu, sad se hvata u "mraku" i na brzinu završavaju poslovi dok su još uvek neki ljudi na nekim pozicijama. Ok, samo neka rade, izbori su barometar i za takvo ponašanje. Nema mnogo političkih alternativa u Srbiji i sledeći izbori neće biti glasanje "za najbolju opciju" nego "za najmanje lošu opciju", ali i u toj situaciji biće prilike da se vrednuje nečiji rad i ponašanje. Drugo, neće se cena vratiti na nivoe pre krize i kad se dug ne reši sve dok se ne promeni ekipa koja vodi banku. Sa ovom ekipom nema sreće na ovoj hartiji jer su oni na najgori mogući način uzurpirali i koriste tuđe vlasništvo za sopstveno bogaćenje. I to je svima jasno. Uzeli su do sada i više nego dovoljno, ali njihova situacija nije sada kako da uzmu još više para, nego kako da se izbore da budu tu gde jesu jer bilo ko drugi da preuzme banku i da krene da istinski otkriva klupko verovatno može naći gomilu "interesantnih" kombinacija.
Pišeš kao da je Agrobanka "nekad davno" bila jaka banka. Pogledaj fin.izveštaje od 2005te i ranije, pa ćeš videti da je tada bila basket case. Pogotovo zato što je i tada imala dug prema državi, onu dir. i indirektnu komponentu od >150 mil.EUR. Samo zahvaljujući dokapima, AGBN je uopšte na berzi. Inače bi bila prodata poput ostalih manjih banaka ili likvidirana. Druga je stvar što je cena akcija bila 50000 din zbog balona na berzi. Ova ekipa sa Antonićem je za banku i sebe jako uspešna, ali neko je morao da plati ceh toga. Pogadjaš na kog mislim | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 13:21 | |
| Evo kako to meni izgleda: Puštao Muja čekove bez pokrića i dodje policija da ga hapsi. Muja pita zašto? Pa mnogo duguješ para... Muja: Što ne kažete odmah, sad ćemo to da rešimo ... Izvadi čekovnu knjižicu i upita: Koliko ste reki da vam dugujem? | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 13:33 | |
| - geogsi ::
- Fast ::
- Siguran sam da ovde ima mnogo onih koje je pad akcija AGBN "zajadio" i da bi njima odgovaralo da se cena što pre vrati i da što pre anuliraju gubitak, a šansu vide u rešavanju duga prema državi. Prvo, ja nemam akcije AGBN i ne želim da makar jedan moj poreski dinar država pokloni ekipi koja uništava banku već kontinuirano godinama i baš me briga kome to odgovara ili ne. Izbori su blizu, sad se hvata u "mraku" i na brzinu završavaju poslovi dok su još uvek neki ljudi na nekim pozicijama. Ok, samo neka rade, izbori su barometar i za takvo ponašanje. Nema mnogo političkih alternativa u Srbiji i sledeći izbori neće biti glasanje "za najbolju opciju" nego "za najmanje lošu opciju", ali i u toj situaciji biće prilike da se vrednuje nečiji rad i ponašanje. Drugo, neće se cena vratiti na nivoe pre krize i kad se dug ne reši sve dok se ne promeni ekipa koja vodi banku. Sa ovom ekipom nema sreće na ovoj hartiji jer su oni na najgori mogući način uzurpirali i koriste tuđe vlasništvo za sopstveno bogaćenje. I to je svima jasno. Uzeli su do sada i više nego dovoljno, ali njihova situacija nije sada kako da uzmu još više para, nego kako da se izbore da budu tu gde jesu jer bilo ko drugi da preuzme banku i da krene da istinski otkriva klupko verovatno može naći gomilu "interesantnih" kombinacija.
Pišeš kao da je Agrobanka "nekad davno" bila jaka banka. Pogledaj fin.izveštaje od 2005te i ranije, pa ćeš videti da je tada bila basket case. Pogotovo zato što je i tada imala dug prema državi, onu dir. i indirektnu komponentu od >150 mil.EUR. Samo zahvaljujući dokapima, AGBN je uopšte na berzi. Inače bi bila prodata poput ostalih manjih banaka ili likvidirana. Druga je stvar što je cena akcija bila 50000 din zbog balona na berzi. Ova ekipa sa Antonićem je za banku i sebe jako uspešna, ali neko je morao da plati ceh toga. Pogadjaš na kog mislim Razumemo se. Nigde nisam napisao da je nekad bila jaka banka. Možda je negde iz konteskta tako ispalo, ali ne mislim tako. Slažem se potpuno sa tobom. A da apsurd bude veći, u vreme kreditnog buma, do 2008. godine razultati su bili lošiji nego u prethodne 2 godine. | |
|
| |
Fast VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/21/2011, 15:07 | |
| - Magi2 ::
- Fast ::
- Tabla kaže:
∑ Ponude = 1970 kom ∑ Tražnje = 30 kom Ovo trenutno važi za sve hartije ne samo za AGBN!? Možda će do kraja nedelje cena biti i ispod 5.000 RSD. Moje konstatacije i prognoze se odnose na period nakon regulisanja duga sa državom. Da li i dalje misliš isto? Nisam imao vremena da na par najlikvidnijih hartija izračunam prosečan odnos ponude i tražnje i uporedim sa AGBN da bih te dematovao. Vreme je učinilo svoje. Kupovina na 5 k je bio čist luksuz jer sada može da kupi za -15%. Iz aviona se videlo da ima onih koji jedva čekaju da se pozdrave sa AGBN i da postoji pritisak. | |
|
| |
| Agrobanka - AGBN (IV DEO) | |
|