BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

BG Aerodrom - AERO 4. deo

Ići dole 
+84
hund
Von Misha
Polos
FatCat
Pedja0r
Nele012
cukicezar
Admin
laufer
Rademilatov
Roki IV
Djepeto83
Deniko
zORAn
CMLB26
Friman
Jegulja
Aritmeticar
Gagi
Paradiso
Kobe Bryant
real_finanza
Tods
Igi-bg
Limited011
Dragot
Teletrader
Zoranecc
Ivan2211
Nikolaj3
Djavo
gogloee
Sneki
Toni Soprano
Marioss
Toplica
Neki
Aca kurbla
Delboj
markan
Mistery 011
NewStar
arsen123
ima nade
Cicija
Bond
Beli
Matthew Greenburgh
Roman Abramovich
011
Dalaj Lama
Big Beast
Colle
Draganvi
goxi
mili61
DimitrijeJ
MORNAR
BBrroo
Dr.
Dragan555
Gocili
boban75
pepermint
Cucla
Big Mile
Non-ProfitOrganization
Folio
Maca
Aria
Boranija
Momir
Pera Božić
Sutra
Fmember
Jerry Springer
larry.flint
Al Kapone
Smile
Popaj
Tenerife
Trade Now
Ars Vivendi
Vladulns
88 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 19 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
Fmember
VIP
VIP
Fmember

Broj poruka : 1630
Datum upisa : 01.11.2010

BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 00:05

Beli ::
NE zurite  bice  i   2000

da, ali kada?

Cucla
VIP
VIP
Cucla

Broj poruka : 424
Godina : 50
Datum upisa : 22.06.2007

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 00:35

Mistery 011 ::
Da, ali ovo nije dividenda - dividenda se isplacuje iz dobiti firme tekuce ili prethodnih godina. Koncesija je "one off" - Aerodrom kao A.D. nije to uslovno receno "zaradio", on je samo kanal preko koga ce ici pare po osnovu ustupanja upravljanja, zato kazem - ulaz kesha ce pratiti prihod, izlaz casha rashod, njemu ce dobit ostati ista (sa ili bez koncesije) i nece imati porez po osnovu ove transakcije.

To o cemu ti pricas bi vazilo jedino kada bi se koncesija knjizila kao povecanje kapitala, pa onda iz tog povecanja isplacivala dividenda.

Koncesioni prihod bi trebao biti prihod firme AERO kojom se trguje na berzi, i taj prihod bi trebao biti knjizen u Bilansu Uspeha i da tako utice na bruto dobit posle koje se kao i uvek placa porez od 15% posle cega se dobija neto dobit firme iz koje se onda isplacuje dividenda u punom iznosu za pravna lica, a za fizicka lica umanjena za 15%.

Izlaz kesa na osnovu isplate vlasnicima/akcionarima nikako ne moze da se knjizi kao rashod firme, ves samo da se tretira kao prihod od kapitala na sta je po zakonu o dohodku gradjana poreska stopa 15%.
Nazad na vrh Ići dole
Aria
VIP
VIP

Broj poruka : 109
Datum upisa : 07.09.2010

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 00:52

Cucla ::
Da, ali ovo nije dividenda - dividenda se isplacuje iz dobiti firme tekuce ili prethodnih godina. Koncesija je "one off" - Aerodrom kao A.D. nije to uslovno receno "zaradio", on je samo kanal preko koga ce ici pare po osnovu ustupanja upravljanja, zato kazem - ulaz kesha ce pratiti prihod, izlaz casha rashod, njemu ce dobit ostati ista (sa ili bez koncesije) i nece imati porez po osnovu ove transakcije.

To o cemu ti pricas bi vazilo jedino kada bi se koncesija knjizila kao povecanje kapitala, pa onda iz tog povecanja isplacivala dividenda.

Koncesioni prihod bi trebao biti prihod firme AERO kojom se trguje na berzi, i taj prihod bi trebao biti knjizen u Bilansu Uspeha i da tako utice na bruto dobit posle koje se kao i uvek placa porez od 15% posle cega se dobija neto dobit firme iz koje se onda isplacuje dividenda u punom iznosu za pravna lica, a za fizicka lica umanjena za 15%.

Izlaz kesa na osnovu isplate vlasnicima/akcionarima nikako ne moze da se knjizi kao rashod firme, ves samo da se tretira kao prihod od kapitala na sta je po zakonu o dohodku gradjana poreska stopa 15%.

Tačno.
Nazad na vrh Ići dole
Mistery 011
VIP
VIP
Mistery 011

Broj poruka : 482
Datum upisa : 22.02.2011

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 09:37

@ Cucla, Aria - slozio bih se s vama da je ovo zaista prihod firme. Ja sam i dalje stanovista da ce ovo imati zbog specificnog tretmana nulti efekat na bilans uspeha Aerodroma. Vidim da smo oboje iz finansijskog-racunovodstvenog miljea, pa da zaustavimo dalju diskusiju na ovu temu - imaju argumente obe teorije, u svakom slucaju revizor Aerodroma ce presece kad do ovoga dodje.

VIP
VIP
Mistery 011

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 09:43

@ Beli, FMember - i ja sam misljenja da ce biti 2000, ali tek kada se obelodani da je ugovor potpisan, i odredi datum koncesije,  tad ce 1480 od koncesije + 520 din za akciju koja vredi mnogo vise biti dobar deal.

VIP
VIP
pepermint

Broj poruka : 2694
Datum upisa : 05.02.2014

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 09:51

Evo je vec na 1900 rsd :)
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

Broj poruka : 1658
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 09:52

@ Big Mile - verovatno zato sto racunaju da im se isplati kad se naplate od koncesije da poseduju ovu akciju za fakticki 300 dinara.

Ma sve je meni jasno, imaš akciju koju si nabavio za 300 i koja ce vredeti koliko?? Ja mislim ako dobit od takse bude 12-13 din u pocetku da ce se cena formirati u visini 3-4% dividen.prinosa što bi bilo od 250-300 din. i zakopan si 25 god. Ja baš toliko vremena nemam. Ovako uzmeš svu zaradu i teraš dalje. Ali to je samo moje mišljenje, svi imamo razlicite rezone a i vremebna za cekanje. Pozz!
Nazad na vrh Ići dole
Mistery 011
VIP
VIP
Mistery 011

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 10:02

@ pepermint - verovatno citaju sta pisemo :)
@Big Mile - i ja sam prvo razmisljao kao ti, a onda ipak....zasto da nemam u portfoliu "long term bond 25Y" - nek ostane djeci :)

VIP
VIP
Vladulns

Broj poruka : 1750
Datum upisa : 02.09.2009

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 10:13

Zašto stalno vezujete cenu akcije sa pretpostavljenom dividendom?
Znači neko ulaže u aerodrom i to ništa ne znači, možda ulaže milione evra svake godine, nego cenu akcije određuje eventualna isplate dividende i  njen iznos? Budalaština....
Što znači da ako se ne isplati dividenda cena akcije ide u minus?

Ovi što se isčuđavaju rastu cene ovih dana i ne razumeju razloge za dalji rast jedan savet.
Izađite što pre i zaboravite na aerodrom.
Gledajte samo da ne investirate u druge akcije (sa tom lovom od Aera) a da Vam cena tih akcija ne ode u minus.....
Nazad na vrh Ići dole
Beli
Our family
Our  family
Beli

Broj poruka : 268
Datum upisa : 15.02.2012

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 11:43

Godisnja  ulaganja su oko 28 miliona  eura  na  AERO , to je ono sto mu  i dize  cenu
Nazad na vrh Ići dole
Beli
Our family
Our  family
Beli

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 11:55

Matthew

Na kraju 25 godina, vratice verovatno nesto sto ce imati oko 200m EBITDA i oko 800m duga, sto ce trzisno vredeti nesto iznad 2 milijarde evra. Sadasnja vrednost toga je oko 350m evra, plus ovih 501m koji se dobijaju odmah: akcija vredi oko 3000 dinara.
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 12:08

Vladulns ::
Zašto stalno vezujete cenu akcije sa pretpostavljenom dividendom?
Znači neko ulaže u aerodrom i to ništa ne znači, možda ulaže milione evra svake godine, nego cenu akcije određuje eventualna isplate dividende i  njen iznos? Budalaština....
Što znači da ako se ne isplati dividenda cena akcije ide u minus?

Ovi što se isčuđavaju rastu cene ovih dana i ne razumeju razloge za dalji rast jedan savet.
Izađite što pre i zaboravite na aerodrom.
Gledajte samo da ne investirate u druge akcije (sa tom lovom od Aera) a da Vam cena tih akcija ne ode u minus.....
Šta je problem ako ljudi razmenjuju svoja mišljenja??? To samo može pomoci da ostali donesu odluke za koje misle da su im dobre. Šta treba da pumpamo, pa da se sretni istovarimo? A šta ce leba ti odrediti cenu u narednih 25 god. ako ne  ta taksa(dividenda)??? To što ce oni ulagati i koliko i šta ce se sve još izdešavati ce poceti da utice na cenu tamo negde 2040 god., pa do  tada ko živ ko mrtav! Pozdrav i samo opušteno!! kafa
Nazad na vrh Ići dole
Vladulns
VIP
VIP
Vladulns

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 12:46

Ne može me niko ubediti da je momentom isplate koncesione naknade AERO M R T A V!!!!
Ni jedan ekonomski razlog ne vidim da će biti tako....
A o tome da neki i dalje smatraju da je koncesiona naknada = cena aerodroma, dakle kao da je isplaćena kupoprodajna cena, tek je to budalaština.....
Ispada kao da će akcija biti povučena sa Belex-a....
Na belex-u godinama preko pola firmi ne isplaćuje dividendu, pa se ipak trguje tim akcijama, i to u lepim obimima. Ispada da su budale , ti koji kupuje takve akcije.....
Tačno, ko živ ko mrtav....
Pozdrav i srećno nam svima bilo sa budućim odlukama...
Nazad na vrh Ići dole
Beli
Our family
Our  family
Beli

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 13:03

Nije  prognoziran  pad vrednosti  akcija
[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Mistery 011
VIP
VIP
Mistery 011

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 13:09

@ VladulNS - nisam primetio da je iko, prvi ja, govorio da je AERO mrtav posle toga? Samo se postavlja pitanje diskontovanog novcanog toka, i da li je neko spreman da dalje ostaje u akciji koja bar u nekom srednjerocnom roku bi trebala stagnira. Ja opet kazem, verovatno cu ostati u njoj, dokupiti ako bude dobar diskont, i ako nista drugo ostaviti naslednicima. Nema potrebe za nervozom, svako ima svoje vidjenje, i sigurno da forum ne treba da ga ubedi u suprotno. Ovde samo razmenjujemo vidjenja i ideje. Opusteno. Samo da smo zivi i zdravi.

VIP
VIP
Gocili

Broj poruka : 756
Datum upisa : 25.05.2009

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 13:11

Jedno je sigurno da ce cena rasti do preseka za koncesiju, i da ce posle preseka biti  korekcija, sad kolika to niko sa sigurnoscu ne moze da kaze. A sta ce se dalje desavati sa cenom akcije AERO, zavisi od puno stvari...

VIP
VIP
Jerry Springer

Broj poruka : 225
Datum upisa : 22.01.2012

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/19/2018, 18:08

Big Mile ::
@ Big Mile - verovatno zato sto racunaju da im se isplati kad se naplate od koncesije da poseduju ovu akciju za fakticki 300 dinara.

Ma sve je meni jasno, imaš akciju koju si nabavio za 300 i koja ce vredeti koliko?? Ja mislim ako dobit od takse bude 12-13 din u pocetku da ce se cena formirati u visini 3-4% dividen.prinosa što bi bilo od 250-300 din. i zakopan si 25 god. Ja baš toliko vremena nemam. Ovako uzmeš svu zaradu i teraš dalje. Ali to je samo moje mišljenje, svi imamo razlicite rezone a i vremebna za cekanje. Pozz!
I ja bi isto voleo da se natovarim za 250-300 din
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/20/2018, 14:11

Jerry Springer ::
Big Mile ::

I ja bi isto voleo da se natovarim za 250-300 din
Pa ako budeš strpljiv, možda ti se želja i ispuni za 2-3 god. Pa ako na belex-u tada baš ne bude ništa interesantnije i sa  boljim prinosom, ali i tada postoji alternativa na stranim berzama. kafa
Nazad na vrh Ići dole
Roman Abramovich
Member
Member

Broj poruka : 686
Datum upisa : 25.05.2007

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/21/2018, 14:58

AKO SE U FIRMU ULAŽE IZ dobiti ili drugačije, ona dobija na vrednosti, kao firma vredi više. 
SAMIM TIM I NJENE AKCIJE.
Bafet je uvek više voleo firme koje ne isplaćuju dividendu već ulažu dobit u nove projekte ili akvizicije.
Nazad na vrh Ići dole
Roman Abramovich
Member
Member

Broj poruka : 686
Datum upisa : 25.05.2007

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/21/2018, 15:18

Ako ćemo pravo sve dosadašnje dividende, za sve ove godine, ne iznose ukupno ni 1000 ili 1200 din koliko se danas može zaraditi na AERO ako ste na vreme kupili (700 din ili tu negde).
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/21/2018, 15:24

Roman Abramovich ::
AKO SE U FIRMU ULAŽE IZ dobiti ili drugačije, ona dobija na vrednosti, kao firma vredi više. 
Bafet je uvek više voleo firme koje ne isplaćuju dividendu već ulažu dobit u nove projekte ili akvizicije.
Sve si u pravu, ali to važi za normalan svet a ne u Srbiji. Uzmi evo na primer NIIS, oni 75% dobiti kao investiraju, od toga nema rasta neto dobiti a i cena stalno ista iz male oscilacije. Da ne spominjem druge gde muljatori isisavaju dobit a kao raste nerasporedjena dobit i obracunska a hartija u bunaru nelikvidna. I ti našao Bafeta i njegove firme da porediš sa firmama u Srbiji!!!!
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/21/2018, 15:33

Ako ćemo pravo sve dosadašnje dividende, za sve ove godine, ne iznose ukupno ni 1000 ili 1200 din koliko se danas može zaraditi na AERO ako ste na vreme kupili (700 din ili tu negde).
Da se nije desila ova koncesija, prva za koju znam u Srbiji i ovo bi tavorilo na 900-1000 din i cena bi joj zavisila iskjlucivo od neto dobiti i visine dividende. Može kompanija da investira dobit ali ako od toga nema rasta prihoda to je bacen novac. Bar tih primera je na AERO bilo koliko hoceš od astronomskih cena renoviranja i opremanja nekih salona......a u stvari izvlacenje novca.
Nazad na vrh Ići dole
Fmember
VIP
VIP
Fmember

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/21/2018, 15:42

Tako je, a ko je kupovao 2012 i 2013 mogao je da kupi po 400 din.

Fmember
VIP
VIP
Fmember

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/21/2018, 15:46

a dal Bafet voli da ulaze firme koje su date u koncesiju?

Aerodrom je ustupljen koncesionaru i ako raste prihod firme, onda ce rasti prihod koncesionara a ne akcionara.

Jedno ako nisi mislio da ne uzmes novac od koncesije za svoje akcije i da zadrzis pravo na punu divedndu, ali ne znam da li je tako nesto uopste moguce.

Kolko vredi stan u kome se nalaze stanari sa ugovorom da tu stanuju u sledecih 25 godina i sa unapred odredjenmom maksimalnom kirijom za taj period a koliko isti takav pored ali bez stanara.?

iako su potupuno isti njihova vrednost na trzistu nije ista.

Boranija
Old member
Old member

Broj poruka : 2213
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/29/2018, 13:46

Krah “Kroacija erlajnsa”

Sindikat ocjenjuje da glavni konkurenti “Kroacija erlajnsa” sve više napreduju.

“Er Srbija”, iako do nedavno potpuno inferiorna, već 2014. godine ne samo da je prestigla “Kroacija erlajns” po broju putnika, robe, linija, letova i flote, već je postala lider u regionu, a od Beograda napravila čvorište koje ima dvostruko više linija za presjedanje od Zagreba.

Srpski avio-prevoznik će ovog ljeta imati više od 30 sedmičnih letova na četiri linije u Hrvatskoj.

Ove godine, počinje isporuka deset novih “Erbasova” za “Er Srbiju”, a najavljeno je otvaranje linije za Toronto, uz već postojeću za Njujork.

Francuski gigant “Vinci” preuzima beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, što će biti ogroman udarac za putnički avio-saobraćaj Hrvatske, navode hrvatski piloti.

“Kroacija erlajns” ubrzano prodaje imovinu kako bi zatvorila finansijsku konstrukciju, a za otvaranje novih linija iznajmljuje skupe španske avione i posade, umjesto da zapošljava one iz Hrvatske, prenose hrvatski portali. Srna

VIP
VIP
Vladulns

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/30/2018, 10:05

Od 10. avgusta Easy Jet, Beograd - Berlin...... Nova linija.... 3 puta nedeljno....
Nazad na vrh Ići dole
Big Beast
Our family
Our  family

Broj poruka : 160
Datum upisa : 15.11.2017

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/31/2018, 13:43

Ne znam gde bi pitao pa ako ne smeta ovde. Nasao sam ove podatke pa me zanima, da li je ovo iskljucivo ostavren promet od akcija ili su u ovu cifru ukljucene i obveznice?

[th] PrometRSD[/th][th]PrometEUR[/th][th][/th][th][/th][th][/th][th][/th][th][/th][th][/th]
2017.66.907.338.684552.822.262
2016.44.574.000.173361.994.482
2015.22.429.152.041185.770.866
2014.20.258.653.211173.518.701
2013.30.164.364.465267.006.644
2012.24.988.496.333219.765.572
2011.28.584.502.604280.180.758
2010.23.017.197.757222.475.934
2009.41.778.491.982441.976.426
Nazad na vrh Ići dole
Vladulns
VIP
VIP
Vladulns

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime1/31/2018, 20:55

Aviokompanija Belavia koja održava redovnu liniju između Beograda i Minska je uvela treći nedeljni let između ova dva grada.

Počev od letnjeg reda letenja Belavia će do Beograda leteti tri puta nedeljno, a treći let će biti svake subote i to od 31. marta.

Dodatni let će se za razliku od dva postojeća obavljati direktno između Beograda i Minska bez usputnog sletanja u Budimpeštu čime će ukupno trajanje putovanja između dva grada biti smanjeno na samo dva sata.
Nazad na vrh Ići dole
Vladulns
VIP
VIP
Vladulns

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime2/1/2018, 13:04

Aerodrom Nikola Tesla Beograd i ovu godinu započeo je novim rekordima!

Beogradski aerodrom već 19 meseci za redom beleži povećanje broja putnika i apsolutni mesečni rekord u broju putnika. U januaru 2018. godine na beogradskom aerodromu zabeleženo je za ovaj mesec rekordnih 333.989 putnika. U ovom periodu obavljeno je 4.180 poletanja i sletanja, dok povećanje prometa robe i pošte iznosi 9 odsto.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd u januaru 2018. godine zabeležio je i izvanrednu tačnost (redovnost) polazaka svih letova od čak 91,2 odsto. Naime, renomirana britanska institucija OAG, koja najdetaljnije prati redovnost avio-saobraćaja u celom svetu, je u svom godišnjem izveštaju za 2017. godinu za kategoriju aerodroma koji imaju između 2,5 i 5 miliona sedišta u odlasku na godišnjem nivou, u koju spada i beogradski aerodrom, svaku prosečnu redovnost polazaka koja je viša od 85 odsto okarakterisala kao izvrsnu. Takođe, procenat letova sa velikim kašnjenjem u januaru iznosio je samo 1,6 odsto, dok prosečno kašnjenje svih polazaka iznosi 5,17 minuta.

Izvanredni rezultati na početku godine daju osnova za verovanje da će Aerodrom Nikola Tesla Beograd u 2018. godini zauzeti visoko mesto u Evropi i svetu prema tačnosti polazaka letova.

Sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd tretnutno tokom zimske sezone 26 avio-kompanija u redovnom avio-saobraćaju putnicima omogućuje direktne letove ka 61 destinaciji u 36 država na 4 kontinenta. Prema najavama, ponuda atraktivnih letova sa beogradskog aerodroma biće nastavljena direktnim letovima iranske nacionalne avio-kompanije Iran Air, koja će prestonice Srbije i Irana povezati nakon 27 godina. Već 19. marta i druga iranska avio-kompanija Qeshm Air najavila je početak letova za Teheran, avio-kompanija Vueling od 24. marta letove za Barselonu, a avio-kompanija easyJet će od 31. jula započeti letove za Bazel, a od 10. avgusta i za Berlin.

Podsećamo, u 2017. godini beogradski aerodrom ugostio je 5.343.420 putnika i jedini je aerodrom iz regiona koji se nalazi na listi 100 najprometnijih aerodroma u Evropi.
Nazad na vrh Ići dole
Ivan2211
VIP
VIP
Ivan2211

Broj poruka : 419
Datum upisa : 31.05.2009

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime2/2/2018, 17:11

@[You must be registered and logged in to see this link.] Ama čoveče šta pričaš i zbunjuješ ljude. Nemoj pisati nešto u šta se očigledno uopšte ne razumeš, kakve bre "one off" isplate akcionarima, po kom osnovu bi se vršila takva isplata? Zato što je firma u kojoj si akcionar nešto prodala pa će ti dati neki keš-eto tako? Zakonom o privrednim društvima ti je definisano koja plaćanja akcionarsko društvo može da vrši svojim akcionarima i tačka.
Nazad na vrh Ići dole
Vladulns
VIP
VIP
Vladulns

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime2/2/2018, 18:18

Norwegian pojačava liniju Oslo – Beograd uvođenjem trećeg leta
Tokom celog letnjeg reda letenja Norwegian će uvesti dodatni, treći let na liniji između Osla i Beograda.

Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi

Broj poruka : 2817
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime2/3/2018, 13:10

Fond 4K Invest je kao vlasnik slovenačke avio-kompanije Adria airways prošle godine kupio od Etihada švajcarski Darwin airways i pre neki dan ga zatvorio prodajući sve Darvinove avione. Ponašanje Lufthanze pri gašenju 27 godina starog brenda Air Berlin mnogi su okarakterisali kao surov i bespoštedan obračun sa Etihadom na evropskom nebu. Čini se da taj obračun nije završen jer ima analitičara koji tipuju na opciju da će se fond 4K Invest pojaviti kao kupac objedinjenog paketa u kome bi pazario Croatia Airlines i Etihadov udeo u Air Serbia. Koliko je stvar postala ozbiljna govori i podatak da se već spominje ime novog direktora buduće jedinstvene regionalne kompanije. On, navodno, trenutno radi kao top menadžer u jednoj od najvećih privatnih hrvatskih kompanija i nije laik u vazduhoplovstvu.

Nemački privatni investicioni fond "4K Invest" zvanično je postao većinski vlasnik slovenačkog avio-prevoznika "Adria Airways" nakon što je Slovenija odobrila da se na fond prepišu deonice kompanije koje je imala u tzv. "lošoj banci" (DUTB) i fondu za upravljanje državnom imovinom.

Uplatom dodatnih 100.000 EUR, nakon što je zajedno sa slovenačkom vladom učestvovao u dokapitalizaciji te kompanije sa 4 mil EUR, pri čemu je nemački fond dao 1,1 mil EUR a ostatak država, "4K Invest" je postao vlasnik 91,58% akcija kompanije "Adria Airways".

Sada po slovenačkom zakonu o preuzimanju mora objaviti kupovinu preostalih akcija malih akcionara, po ceni jedan evro za deonicu, po kojoj je akcije kupio od države kao pretežnog ranijeg vlasnika.

Mistery 011
VIP
VIP
Mistery 011

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime2/5/2018, 10:22

@ Ivan2211 ne znam sta si ti po struci, ali ja jesam iz ovog miljea, i citaj lepo sta pisem pre komentara. Prvo i osnovno firma nije nista prodala, i ovo je ustupanje prava upravljanja, dakle firma (Aerodrom) nama nista ne placa, nego koncesionar. Druga stvar, osnov isplate ce biti Ugovor o Koncesiji, i dok njega ne vidimo ne mozemo da sudimo, zato sam i rekao Cucli i Arii, ajde da vidimo sta ce biti, pa da onda komentarisemo.

VIP
VIP
Cucla

Broj poruka : 424
Godina : 50
Datum upisa : 22.06.2007

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime2/5/2018, 11:39

Nije ustupanje prava , vec davanje imovine i prava na koriscenje u sledecih 25godina.
Nama akcionarima nista ne moze platiti koncesionar, jer nismo mi vlasnici te imovine i prava, vec firma Aerodrom Nikola Tesla Beograd, ciji smo mi vlasnici.
Nazad na vrh Ići dole
Mistery 011
VIP
VIP
Mistery 011

PočaljiNaslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo   BG Aerodrom - AERO 4. deo - Page 10 Icon_minitime2/5/2018, 13:03

@ Cucla, cela zabuna je oko toga sto sam ja misljenja da ovo nece biti prihod Aerodroma, a vi ostali da hoce. Nigde ne osporavam da ovo mora proci kroz bilanse Aerodroma.

BG Aerodrom - AERO 4. deo
Nazad na vrh 
Strana 10 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 19 ... 29  Sledeći
 Similar topics
-
» BG Aerodrom - AERO
» BG Aerodrom - AERO 3. deo
» BG Aerodrom - AERO 3. deo
» BG Aerodrom - AERO 5. deo
» NIIS vs AERO

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Akcije fun club-
Skoči na: