| BG Aerodrom - AERO 4. deo | |
|
+84hund Von Misha Polos FatCat Pedja0r Nele012 cukicezar Admin laufer Rademilatov Roki IV Djepeto83 Deniko zORAn CMLB26 Friman Jegulja Aritmeticar Gagi Paradiso Kobe Bryant real_finanza Tods Igi-bg Limited011 Dragot Teletrader Zoranecc Ivan2211 Nikolaj3 Djavo gogloee Sneki Toni Soprano Marioss Toplica Neki Aca kurbla Delboj markan Mistery 011 NewStar arsen123 ima nade Cicija Bond Beli Matthew Greenburgh Roman Abramovich 011 Dalaj Lama Big Beast Colle Draganvi goxi mili61 DimitrijeJ MORNAR BBrroo Dr. Dragan555 Gocili boban75 pepermint Cucla Big Mile Non-ProfitOrganization Folio Maca Aria Boranija Momir Pera Božić Sutra Fmember Jerry Springer larry.flint Al Kapone Smile Popaj Tenerife Trade Now Ars Vivendi Vladulns 88 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Neki Just looking
Broj poruka : 13 Points : 49 Datum upisa : 09.11.2017
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 11:26 | |
| @ ima nade
ostvarićete kapitalni gubitak, ali nećete dobiti novac nazad već sa tim kapitalnim gubitkom možete da prebijate sve kapitalne dobitke nastale posle toga u periodu od 5 godina | |
|
| |
Dragan555 Old member
Broj poruka : 1489 Points : 3162 Datum upisa : 18.01.2014
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 11:47 | |
| Izašao sam iz akcije na nešto ispod 1350 dinara. Što je dugo izgledalo kao odličan potez jer je AERO posle dugo vremena bio ispod te cene. Sad se radujem zbog vas što ste dobro prošli ali i zbog KMBN. Jer Vučić ma koliko mi se puno toga u njegovim nastupima i postupcima ne dopada pokazao je da nema nameru da bilo šta da ispod cene. Čak se za AERO dobilo i više od očekivanog. To mi je za nauk iz Komercijalne ne izlazim do kraja. Biće bar duplo od uloga ako je sudeći po ozbiljnosti iskazanoj na ovoj akciji. | |
|
| |
Toplica VIP
Broj poruka : 274 Godina : 36 Localisation : Mauricijus Points : 657 Datum upisa : 17.02.2011
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 12:14 | |
| Da ali si zaboravio slucaj Telekom i odustajanje. A da se u medjuvremenu nista nije dogodilo da kompanija vise vredi. U svakom slucaju nada ostaje da ce se izabrati dobre ponude i za KMBN iako je AERO sasvim drugacija prica... Ps ako se secas mislim da sam ti rekao da je ulaz u Aero na 900 i do 1000 dobra kupovina. | |
|
| |
Dragan555 Old member
Broj poruka : 1489 Points : 3162 Datum upisa : 18.01.2014
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 13:01 | |
| Jesi sećam se. Jedino što tad AERO više nije mogao da se kupi po toj ceni ipak svaka čast na proceni. Eto Vladulns je bio pun optimizma na ovoj akciji i dočekao je. Na KMBN sam ušao po 1700 i verujem da ću dočekati barem duplo. | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 14:08 | |
| Cena AERO posle koncesije: Ako je neko spreman da plati više od 14 eur po akciji da bi upravljao aerodromom 25 god. koliko je onda isti taj spreman da plati PO AKCIJI kada bi kupovao ZA UVEK isti taj aerodrom? Mislite o tome.... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Toplica VIP
Broj poruka : 274 Godina : 36 Localisation : Mauricijus Points : 657 Datum upisa : 17.02.2011
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 14:36 | |
| Kao i u svakom poslu i ovde se radi o procenama. Da l ce investitor da ostvari planove to ni on sam ne zna... U regionu ima i te kako dobrih aerodroma koji se takodje bore da u buducnosti budu jos bolji. Ne znam strategiju po kojoj igraju francuzi i zasto im je uopste ovaj deo Evrope interesantan kada ima sve manje stanovnika... A za 25 godina ce ih biti jos manje sem ako ne dodju kinezi ovde da zive :D | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 14:58 | |
| Dal je moguće da ovde ima toliko negativaca i hejtera? Hajde bre malo se opustite, ovo nije loša vest ni za akcionare ni za Srbiju! Očekujem čak da ovaj potez i (stalno nezadovolja i nesretna) opozicija pohvali. _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Beli Our family
Broj poruka : 268 Points : 1168 Datum upisa : 15.02.2012
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 15:39 | |
| | |
|
| |
Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 16:23 | |
| - Beli ::
- Nije prognoziran pad vrednosti akcija
[You must be registered and logged in to see this link.] neozbiljna prognoza. kada dodje odredjeni datum, i akcionarima tog datuma pripadne koncesiona naknada, akcija ce sutradan vredeti tacno toliko manje. jer onaj ko kupi pre tog datuma dobice 1470 din a onaj ko kupi dan posle nece dobiti tih 1470 din. _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
|
| |
Mistery 011 VIP
Broj poruka : 482 Points : 1945 Datum upisa : 22.02.2011
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 16:46 | |
| Mozemo kladionicu na koliko ce se survati posle koncesije (ako ce se survati). Moja procena 860 :) _________________ Budi umeren i odmeren.
| |
|
| |
Aca kurbla VIP
Broj poruka : 580 Points : 1636 Datum upisa : 17.02.2014
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 19:02 | |
| Halo ljudi 25 godina je koncesija,pa mnogi od nas se dozivotno oprastaju od ove akcije,jedino deci i unucima tipa..evo da ti deda nesto pokloni uz nedeljni rucak.. Godisnja taksa od 14 do 40 din je prilicno neizvesna-rastegljiva cifra, i to je ono sto ce po mom misljenju odredjivati cenu akcije.Predpostavljam da je to tek deo dogovora i ugovora,moze biti i klauzula koja ce zavisiti od poslovanja i dobiti,od godine do godine. Akcija ce se zaista tretirati kao dugorocna obveznica sa promenjljivim,niskim prinosima.. Iz tog ugla gledano,ne vidim zasto bih kupovao AERO preko 400 din...za pocetak | |
|
| |
ima nade Still learning
Broj poruka : 70 Points : 194 Datum upisa : 12.04.2012
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 19:17 | |
| Ako je danas kupuju po 1650 isti ti ako je budu prodavali posle naknade ne bi trebali da je prodaju ispod 180 dinara :) | |
|
| |
Roman Abramovich Member
Broj poruka : 686 Localisation : Zemun Points : 1798 Datum upisa : 25.05.2007
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 19:23 | |
| - Ars Vivendi ::
- Cena AERO posle koncesije:
Ako je neko spreman da plati više od 14 eur po akciji da bi upravljao aerodromom 25 god. koliko je onda isti taj spreman da plati PO AKCIJI kada bi kupovao ZA UVEK isti taj aerodrom?
Mislite o tome.... A i niko ne brani Francuzima da kupuju AERO na berzi.... Ako cena bude malo pala siguran sam da će Francuzi krenuti u kupovinu. Meni logično. . | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 20:26 | |
| - Beli ::
- Nije prognoziran pad vrednosti akcija
[You must be registered and logged in to see this link.] Pa možda je on i u pravu, jer je sasvim realno da neko vreme uopšte nece biti trgovanja pa to i zadrži cenu. Ali realno pad ce biti drastican, jer svi trgovci ce želeti što pre napolje jer su svakako zaradili. Na kojoj ce se ceni zaustaviti zavisi od detalja i tumacenja ugovora, odnosno dali ce biti i kolika naknada i dali ce uopšte mali nešto od toga dobijati. Dakle može tu proci 1-2 god. dok se to ne izbistri a do tada niko ozbiljan to nece kupovati, posebno bi bilo loše za cenu ukoliko država na neki nacin prigrabi sebi svu tu naknadu i mali ostanu i bez tih mrvica. Kad sve saberem nedeluje mi ni suviše blesavo što ovi prodaju po 1650 jer ako su ulazili po 1000 i + platice samo nešto malo poreza na razliku u ceni do max. 100 din. i teraju dalje. | |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 23:24 | |
| Big Mile, stari si forumaš i ne razumem zašto tako pišeš?
Zašto bi mali akcionari bili isključeni iz dodele nadoknade? Vidiš da i mali dobijaju isto kao država za koncesiju. Prava svih akcionara su ista, nema razloga da nekog izostave, i sam to dobro znaš.A i zašto bi to radili?
A cena može da padne, to je možda i normalno, ali kao što neko napisa, možda će francuzi krenuti da kupuju na nekoj nižoj ceni i tako sprečiti da cena potone u ambis.
I meni se čini, da bi to bilo u njihovom interesu, da otkupe bar 5% svih akcija od malih akcionara. Toliko.... _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
Fmember VIP
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 23:29 | |
| - Roman Abramovich ::
- Ars Vivendi ::
- Cena AERO posle koncesije:
Ako je neko spreman da plati više od 14 eur po akciji da bi upravljao aerodromom 25 god. koliko je onda isti taj spreman da plati PO AKCIJI kada bi kupovao ZA UVEK isti taj aerodrom?
Mislite o tome....
A i niko ne brani Francuzima da kupuju AERO na berzi....
Ako cena bude malo pala siguran sam da će Francuzi krenuti u kupovinu. Meni logično.
. Zar nisu to isto mogli da urade i pre koncesije? _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
|
| |
Momir Old member
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 23:31 | |
| Ni sada nije kasno, ako ste svi sigurni da će cena na 700 din, kupovaću i ja i oni Čini mi se da ste potpuno prolupali! Ili prodajte sada akciju po 1650 i uživajte, ili sačekajte koncesiju, pa onda prodajte po ceni koja bude i to je to! Nema šta tu mnogo da se razmišlja i nagadja! Sve je jasno kao dan. _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
Fmember VIP
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 23:35 | |
| - Mistery 011 ::
- Mozemo kladionicu na koliko ce se survati posle koncesije (ako ce se survati). Moja procena 860 :)
mozemo da se kladimo onda i na kolko ce da skoci cena dan pre preseka za koncesiju recimo 860+1460 = 2320 sto bi znacilo da je trenutna cena od 1650 izuzetno povoljna. kako god bilo, osim u slucaju da se iz nekog razloga ugovor ne potpise, mislim da je ulazak i po ovim cenama dobra kupovina. ko je zadovoljan dosadasnjom zaradom i ume bolje da uptrebi novac na nekom drugom mestu njemu je ovo odlicna cena za prodaju. _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
Poslednji izmenio Fmember dana 1/9/2018, 23:41, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Momir Old member
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/9/2018, 23:37 | |
| lepo sam napisao da ste svi prolupali.... | |
|
| |
Matthew Greenburgh Partner
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 06:43 | |
| . Po mojoj proceni, Francuzi su trebali da ponude 250-300m vise, da bi se dobila fer vrednost onoga sto ce oni da exploatisu za tih 25 godina (sadasnja vrednost novcanih tokova koji idu njima u toku koncesije). Ovih 732m koje spominju kao investicije, to sam skoro siguran da ce se ispostovati tako sto ce se zaduzivati ANT a.d. kroz vreme, do recimo nivoa od 4x EBITDA. Znaci to nije novac koji vade Francuzi, vec je novac koji ce se iz resursa/profitabilnosti aerodroma cediti. Na kraju 25 godina, vratice verovatno nesto sto ce imati oko 200m EBITDA i oko 800m duga, sto ce trzisno vredeti nesto iznad 2 milijarde evra. Sadasnja vrednost toga je oko 350m evra, plus ovih 501m koji se dobijaju odmah: akcija vredi oko 3000 dinara. Naravno, potpuno je druga prica kako tu vrednost realizovati sada, a ne za 25 godina. Verujem da ima krupnih manjinskih akcionara koji ce hteti da se bore za ekstrakciju vrednosti. Kao I uvek, pitanje je investicionog mandata: da l' si trejder, il' si investitor. _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 10:06 | |
| - Momir ::
- Big Mile, stari si forumaš i ne razumem zašto tako pišeš?
Zašto bi mali akcionari bili isključeni iz dodele nadoknade? Vidiš da i mali dobijaju isto kao država za koncesiju. Prava svih akcionara su ista, nema razloga da nekog izostave, i sam to dobro znaš.A i zašto bi to radili?
A cena može da padne, to je možda i normalno, ali kao što neko napisa, možda će francuzi krenuti da kupuju na nekoj nižoj ceni i tako sprečiti da cena potone u ambis.
I meni se čini, da bi to bilo u njihovom interesu, da otkupe bar 5% svih akcija od malih akcionara. Toliko.... Poštovani kolega, trgovanje na Belex-u me naucilo da i na hladno duvam. A koliko je država zainteresovana za prava malih akcionara ,ali i za svoje interese smo lepo videli na ENHL-u. Nisam ja u svom postu mislio da bi država bukvalno prevarila male akcionare, vec ko zna šta ce sve pisati u ugovoru i nekim aneksima ugovora. | |
|
| |
Mistery 011 VIP
Broj poruka : 482 Points : 1945 Datum upisa : 22.02.2011
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 10:33 | |
| [You must be registered and logged in to see this link.] - potpuno se slazem da je 1650 odlicna za kupovinu ako i samo ako 100% znamo da datum preseka za koncesiju jos nije prosao. Najverovatnije nije, ali je veliki rizik kupovine ako jeste. Cim se objavi datum koncesije (recimo Jun 2018) akcija ce skociti bar na 2000 dinara. _________________ Budi umeren i odmeren.
| |
|
| |
Smile Old member
Broj poruka : 1652 Points : 4820 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 10:38 | |
| "Mali akcionari imaju dvojak izbor - oni mogu da se opredele da nisu za koncesiju, odnosno, da se na vanrednoj skupštini akcionara opredele protiv te odluke i samim tim traže otkup akcija po najvišoj ceni od tržišne, knjigovodstvene i procenjene", izjavio je Gujaničić.
Kako je rekao, to je ukoliko smatraju da ovaj ishod za njih nije pravedan.
"S druge strane, ukoliko smatraju da je ova cena prilično dobra, oni će dobiti dividendu, odnosno spomenutih 14,6 evra po akciji bruto, verovatno u narednih nekoliko meseci, dok će u narednim godinama sve dok traje koncesija, na godišnjem nivou dobijati određeni iznos dividende, koji će zavisiti od poslovanja kompanije i naravno, uslova koje država ispregovara u koncesionom ugovoru", rekao je Gujaničić. | |
|
| |
Fmember VIP
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 10:48 | |
| - Mistery 011 ::
- [You must be registered and logged in to see this link.] - potpuno se slazem da je 1650 odlicna za kupovinu ako i samo ako 100% znamo da datum preseka za koncesiju jos nije prosao. Najverovatnije nije, ali je veliki rizik kupovine ako jeste. Cim se objavi datum koncesije (recimo Jun 2018) akcija ce skociti bar na 2000 dinara.
mislim da je veci je rizik da francuzi odustanu nego da datum preseka bude retroaktivan. onda bi moglo da se uzme kao datum preseka 1 januar 1987 godine, pre podele besplatinh akcija pa da drzava uzme 100% prihoda od koncesije ono sto bi moglo da se spekulise je kada ce novac biti isplacen malim akcionarima, da li ubrzo nakon potpisivanja ugovoroa ili tek tamo 2019 kad se bude isplacivala dividenda za 2018 godinu. ko sto kaze Gujaničić: "S druge strane, ukoliko smatraju da je ova cena prilično dobra, oni će dobiti dividendu, odnosno spomenutih 14,6 evra po akciji bruto, verovatno u narednih nekoliko meseci, " _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
|
| |
Smile Old member
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 11:19 | |
| Ako se setite privatizacije NIS isto je bila panika i silne teorije zavera i na kraju je sve bilo kako treba, tj. kako je i dogovoreno. A bilo je jako puno glupih teorija o prevari...
AERO je po meni bolja priča od NIS i ne vidim zašto sve ne bi bilo ok. Opustite se ljudi, nema razloga za paniku i mračne teorije zavere. | |
|
| |
Matthew Greenburgh Partner
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 12:06 | |
| Nije dividenda u pitanju, vec koncesiona naknada. Nema AERO uopste mogucnost da isplati toliku dividendu, to je lako proveriti. Neverovatno da toliko lupa “expert” za trziste kapitala.
_________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
Toni Soprano Just looking
Broj poruka : 16 Points : 72 Datum upisa : 25.10.2011
| |
| |
Dalaj Lama Member
Broj poruka : 720 Points : 1928 Datum upisa : 30.11.2010
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 13:39 | |
| - Matthew Greenburgh ::
- Nije dividenda u pitanju, vec koncesiona naknada. Nema AERO uopste mogucnost da isplati toliku dividendu, to je lako proveriti. Neverovatno da toliko lupa “expert” za trziste kapitala.
U pravu si lupetaju svasta, i on i forumasi! Ali pored koncesione naknade, akcionarima sleduje i DIVDENDA za 2017. ako su ostvarili dobit, a jesu! Ide skupstina, odredjuje se dividenda za 2017. a onda odluka o koncesiji pa kad se zavrsi papirologija ide koncesiona naknada i to je to. Za sada toliko! Malo li je? _________________ Karma kažnjava sve
| |
|
| |
Big Beast Our family
Broj poruka : 160 Points : 322 Datum upisa : 15.11.2017
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 14:22 | |
| Jedni lete, drugi spustaju a istina je negde izmedju. Svako je iz svog ugla u pravu. Ako sve bude dobro zasto bi akcija pala ispod 500 dinara? Koncesiona nadoknada i dividenda i eto 10% godisnje. Malo li je? A sta ako krene lose? Ovo je sasvim fina cena da se izadje i na vreme udje u neke akcije dok im jos nije skocila cena. Ovo je samo moje razmisljanje i nikako nije preporuka. Jer definitivno ce se lepa suma akumulirati iz AERO. Za godinu dana videcemo ko je bio u pravu. Najbolje da svako donese odluku za sebe. | |
|
| |
Toplica VIP
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 17:27 | |
| - Big Beast ::
- Jedni lete, drugi spustaju a istina je negde izmedju. Svako je iz svog ugla u pravu. Ako sve bude dobro zasto bi akcija pala ispod 500 dinara? Koncesiona nadoknada i dividenda i eto 10% godisnje. Malo li je? A sta ako krene lose? Ovo je sasvim fina cena da se izadje i na vreme udje u neke akcije dok im jos nije skocila cena. Ovo je samo moje razmisljanje i nikako nije preporuka. Jer definitivno ce se lepa suma akumulirati iz AERO. Za godinu dana videcemo ko je bio u pravu. Najbolje da svako donese odluku za sebe.
Gde mili brate uci kad su svi manje vise prsli sto se tice akcionarstva... | |
|
| |
Jerry Springer VIP
Broj poruka : 225 Localisation : Backa Points : 948 Datum upisa : 22.01.2012
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 17:37 | |
| Da li je 100 % sigurno da ovi sto sada kupuju ulaze u presek za koncesionu naknadu? Jel ima to negde crno na belo? Po ovim cenama prakticno dobijas akciju za 150-200 dinara. | |
|
| |
Big Beast Our family
Broj poruka : 160 Points : 322 Datum upisa : 15.11.2017
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 17:51 | |
| Toplice eto ja sam na ovoj akciji za kratko vreme sasvim fino zaradio. Neke druge vec i imam. Imam jos neke akcije u planu ali ako kazem ispasce eto reklamira ih, pumpa kako vi to na forumu kazete. | |
|
| |
Toplica VIP
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 17:58 | |
| Ma nece uopste ispasti ako kazes svoje misljenje. Pumpanje je kada bez osnova krenes da hvalis neku firmu ili siris neproverene informacije. Ja zaista ne vidim gde bi mogao da se poveri neki svoj kapital... | |
|
| |
Smile Old member
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 18:34 | |
| - Big Beast ::
- Jedni lete, drugi spustaju a istina je negde izmedju. Svako je iz svog ugla u pravu. Ako sve bude dobro zasto bi akcija pala ispod 500 dinara? Koncesiona nadoknada i dividenda i eto 10% godisnje. Malo li je? A sta ako krene lose? Ovo je sasvim fina cena da se izadje i na vreme udje u neke akcije dok im jos nije skocila cena. Ovo je samo moje razmisljanje i nikako nije preporuka. Jer definitivno ce se lepa suma akumulirati iz AERO. Za godinu dana videcemo ko je bio u pravu. Najbolje da svako donese odluku za sebe.
Bravo! Uglavnom ispumpavaju i šire nebulozne teorije zavere, govore o suludim "prevarama" koje će se desti, strašno.... Valjda se Srbi bolje osećaju kad su u bedaku i kad hejtuju, šta li? A eksperi su da ne veruju svojoj državi i da je mrze - autošovinizam ili? kako već to nazvati? A vade se tako što stalno ponavljaju da više puta prevareni! Sami su za to krivi.... Evo šta su bile najcrnje teorije na NIS kada se prodavao, a zli Rusi samo čekali da nas prevare... Poučno je pogledati šta se tada pisao: [You must be registered and logged in to see this link.]Tako i sada, javljaju se likovi koji ispumpavaju, gade akciju, državu, koncesionara, a radi se veoma ozbiljnoj firmi.... | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: BG Aerodrom - AERO 4. deo 1/10/2018, 18:44 | |
| Upravo tako: Srbi svoju (a nemaju rezervnu) državu doživljavaju kao najveće zlo, kao strano telo koje treba varati, mrzeti i hejtovati - nikako je ne doživljavaju kao svoju zemlju, a žive u njoj!?!?!?
Šizofrenija....
I što je najstrašnije, prizivaju zlo, žele da budu prevareni, jer ako ne budu prevareni osećaju se loše, njima ne valja kad je sve kako treba, a ovo će izvesno proći sasvim OK, jer nema razloga da bude drugačije.
Na njihovu žalost! I strašno su nesrećni što će to tako biti. _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
|
| |
| BG Aerodrom - AERO 4. deo | |
|