BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Fidelinka a.d. Subotica - FIDL

Ići dole 
+115
Igi-bg
Cicija
goxi
trind
Smile
Roman Abramovich
Zexx
Danx
Voiceoflaw
Lilibet
Cucla
Fast
stock
Zmark
Banaćanin
Dragan11
Popaj
sony
Kina
Big Mile
Fmember
Djavo
vajabaja
Prokuplje
Maynard
Stepanovic
Istina Masina
Enron
Steve McQueen
Lord Stem
Drag65
Boranija
Sahbaz
StariHrast
Kurajber
Paštrović
Admin
Lilihip
Dmitar
Hese
MYSTIC021
BoS
Limited011
Aca123
HUACHUMA
BBrroo
Momir
Mima
RobinHood
Nemesis
Dexiv
Vladulns
pakodazna
nepet
kaktusic
Jankiss
Racunarko
Aritmeticar
Ris
Polos
Kenzo
Maca
Drag_Mlad
Friz
Berza011
Brmbocla
Kupi akcije
raspolozen
Dax
Mitar
Ivan2211
Dnenad85
MORNAR
Greta
Ars Vivendi
MarkoJTD
Milos86
Pekoilic
iki
Mozart
Milica1
Boki72
vatreni
Mikans
Zane
interista
Gargamel011
Teletrader
Aleks
Bond
Moschino
StefanMR
Dusan
pepsiman
Pijacar
Vidovnjak
Ivo
Shane
selena
Slovenac1
gogloee
zivorad zivoradovic
Kobe Bryant
Sare
Poštar
Grlja
Dr Zuk
nervozaniglup
Karlito Brigante
Svarog
slalic
BojanNS
Posmatrač
Sneki
masni1
119 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 25  Sledeći
AutorPoruka
BoS
VIP
VIP
BoS

Broj poruka : 479
Datum upisa : 05.01.2008

Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Empty
PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime2/1/2011, 11:40

Da li će već jednom neko stati na put ovom lopovluku?
Ova družina radi šta hoće - i sa firmama i sa radnicima i sa bankama i sa državom. Svi sve znaju, a niko ništa ne preduzima, izuzev AIKB, a i to vidimo kako ide.
Nazad na vrh Ići dole
Milos86
VIP
VIP
Milos86

Broj poruka : 2228
Godina : 38
Datum upisa : 20.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime2/14/2011, 13:20

Ima li ovde nesto novo?
Nazad na vrh Ići dole
vajabaja
Still learning
Still learning

Broj poruka : 128
Datum upisa : 08.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime2/19/2011, 12:17

Videh šleper sa ciradom na kojoj piše Fidelinka a na kamionu ime novog vlasnika kamiona.

VIP
VIP
Milos86

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime3/4/2011, 19:32

Sta bi po rocistima ?
Nazad na vrh Ići dole
Milos86
VIP
VIP
Milos86

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime3/16/2011, 11:52

Ovo vise niko ne spominje :(((((((
Nazad na vrh Ići dole
Enron
Just looking
Just looking

Broj poruka : 22
Datum upisa : 03.09.2007

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime3/16/2011, 13:36

24.marta idu pod stecaj valjda Pekara, a poceli su da im uzimaju kamione za razvoz hleba ( lizing kuca ) prica se da ce prestati da prave pecivo... haos
Nazad na vrh Ići dole
BoS
VIP
VIP
BoS

Broj poruka : 479
Datum upisa : 05.01.2008

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime3/17/2011, 09:15

Kada u Vojvodini neko uspe da uništi firme kao što su Fidelinka i Agrocoop, onda je to znak da je država dno dna, a kriminalci vrh vrhova. titanik udrimile 89 heng
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

Broj poruka : 5404
Datum upisa : 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime3/22/2011, 13:06

Ovo sam dobila od mog prijatelja iz Subotice:

Citat :
Mineco Ag je poslednjeg dana pred istek roka koji je odredio sud uplatio akontaciju od milion dinara na ime troškova za veštačenje vrednosti kapitala fidelinke. To je bilo pre neštio više od dve nedelje. trebalo bi da raspišu oglas i da izaberu nezavisnu kuću koja bi to obavila . dakle u procesnom smislu se nije dogodilo ništa bitno što bi uticalo dramatično.
možda je prava vest da Mišković seli dero para u poljopruivredu pa je možda Fida sada lepa meta .

Moderator
Bond

Broj poruka : 13963
Datum upisa : 03.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime3/26/2011, 10:59

I Fidelinka pekara u stečaju

26/03/2011 09:22:00 Novosti

Preduzeće Fidelinka pekara, ćerka firma kompanije Fidelinka iz Subotice, čiji hleb i pecivo jede ceo severnobački i severnobanatski okrug, od četvrtka, 24. marta, je u stečaju. Ova situacija ne samo da je dovela u pitanje sudbinu 248 radnika, nego i snabdevanje regiona hlebom, jer je ovo jedina industrijska pekara na severu Vojvodine, koja dnevno proizvede 45.000 vekni najvažnije namirnice. Zahtev za pokretanje stečajnog postupka zatražila je niška AIK banka zbog duga od 219,9 miliona dinara, a račun Pekare je od kraja septembra prošle godine u blokadi za više od 401 milion dinara. „Dugovi su nastali zbog jemstva na kredite matičnoj kompaniji, koja je u stečaju već osam meseci”, kaže Ljiljana Lučić, direktorka Pekare. Prvo poverilačko ročište zakazano je za 19. maj u Privrednom sudu u Subotici, kad će biti odlučeno o daljoj sudbini pekare. Podsetimo, kompanija Fidelinka, gigant u žitomlinskoj industriji, u stečaj je otišla krajem jula prošle godine, a sa sobom je dosad povukla osam ćerki firmi. Finansijskom krahu za sada odolevaju još samo Fidelinka trade i Fidelinka rentacar.
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime4/14/2011, 00:54

BoS ::
Interesantan je ovaj bivši i novi član UO, gospodin dr Petar Sekulić.

Koliko znam, dotični je direktor Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu (u toku je izbor novog direktora), a član je i UO nekada vodeće YU firme za trgovanje semenskom robom "Agrocoop" iz Novog Sada (AGRC) sa kojom njegov Institut intenzivno sarađuje.

Da podsetim, većinski vlasnici "Agrocoop"-a su DSD TOBACCO (25% vlasništva) i EUROPAMONT D.O.O. NOVI SAD (23%) iza kojih stoje gospoda Stanaj & company, a tu je i AKCIJSKI FOND RS (sa preko 8% vlasništva). Mislim da se protiv Stanaja još uvek vodi krivični postupak za šverc cigareta. Pod njihovom dirigentskom palicom "Agrocoop" je doveden skoro pred stečaj (blokada računa, čini mi se, traje već preko dve godine, a iznos blokade od cca 10-11 mil EUR prevazilazi i nominalnu i knjigovodstvenu, a pogotovo tržišnu vrednost firme).

E, sad, otkud to da gospodin Sekulić bude tako tražen za člana UO nekada uglednih, a sada uništenih firmi - valjda zbog stručnosti?
A zašto on, kao ugledni stručnjak, prihvata te funkcije - valjda misli da će svojim odgovornim, poštenim i samopregornim radom sprečiti gangstere da unište neke od naših najboljih firmi. Baš za pohvalu.

MYSTIC021 ::
"Interesantno je da je Anka Lončar bila i direktor firme “Produktiva”, koju je kupila 2003. na aukciji, a koja je, kako saznaje “Blic”, imala partnersku saradnju sa novosadskim Institutom za ratarstvo i povrtarstvo, koje posluje pod patronatom Ministarstva nauke. Osumnjičena Anka Lončar je sa Brankom Sekulić, suprugom doskorašnjeg direktora Instituta Petra Sekulića, 2008. godine kupila ZZ “Sirig”." Izvor: Blic
[You must be registered and logged in to see this link.]

Kako je svet mali!! titanik
Evo našeg profesora (ovog puta uz pomoć žene) koji je bio važan član u Fidelinki (a boga mi i u drugim sumnjivim firmama) i aferi sa Metals Bankom...
Nadajmo se da će policija ovim tragom doći i do Dimitrija Aksentijevića (Mineco) i nj. advokata Belića!!
kafa

VIP
VIP
Greta

Broj poruka : 1280
Datum upisa : 28.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime4/14/2011, 01:29

PA ON JE VIDJEN ZA police U PRVOJ NAREDNOJ TURI!

Old member
Old member

Broj poruka : 2213
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime4/28/2011, 09:53

Policija posetila centralu firme MINECO u Strahinića Bana 1 !!
Šta su tražili ne znam - znam da pored prijava forumaša postoji i prijava radnika Navipa...
Nazad na vrh Ići dole
Slovenac1
VIP
VIP
Slovenac1

Broj poruka : 2522
Datum upisa : 04.01.2008

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime4/28/2011, 11:56

Boranija ::
Policija posetila centralu firme MINECO u Strahinića Bana 1 !!
Šta su tražili ne znam - znam da pored prijava forumaša postoji i prijava radnika Navipa...

Bilo je krajnije vreme...
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/3/2011, 12:04

zanko cado
Registered User

--------------------------------------------------------------------------------
Dear Sirs,

I am looking for steel boat 1970 - 1990, 36 - 45m LOA. In case that you can offer me something please contact me on [You must be registered and logged in to see this link.]

Thank you and
Best regards

Žanko Čado, bivši član UO Fidelinka kupuje jahtu? Na više mesta je postavio ovaj oglas??!! Traži brodić od 38-45 m !! cekic

Slovenac1 hajde malo proguglaj po slovenačkim sajtovima, izgleda da je lik prešao u Sloveniju (ima i vaš pasoš) izgleda da je i tu umešan u neku prevaru, koliko sam razumela nešto oko bolnica... Nastavak na nj. e-mail adresi Siol.net je iz Slovenije!

VIP
VIP
Slovenac1

Broj poruka : 2522
Datum upisa : 04.01.2008

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/3/2011, 14:41

Sneki ::
zanko cado
Registered User

--------------------------------------------------------------------------------
Dear Sirs,

I am looking for steel boat 1970 - 1990, 36 - 45m LOA. In case that you can offer me something please contact me on [You must be registered and logged in to see this link.]

Thank you and
Best regards

Žanko Čado, bivši član UO Fidelinka kupuje jahtu? Na više mesta je postavio ovaj oglas??!! Traži brodić od 38-45 m !! cekic

Slovenac1 hajde malo proguglaj po slovenačkim sajtovima, izgleda da je lik prešao u Sloveniju (ima i vaš pasoš) izgleda da je i tu umešan u neku prevaru, koliko sam razumela nešto oko bolnica... Nastavak na nj. e-mail adresi Siol.net je iz Slovenije!

Ništa posebno nisam našao o njemu osim to da je bio ministar ekonomije u makedoniji, a posle toga i u nekim mutnim poslovima u makedoniji. U Sloveniji izgleda nema kartoteke.
Nazad na vrh Ići dole
Djavo
Member
Member
Djavo

Broj poruka : 395
Datum upisa : 05.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/4/2011, 00:16

Pa ljudi sta se ovde konkretno desava, hoceli da izdje iz stecaja ili ce mo dobiti nesto iz stecajne mase, sta se na primer desava sa mojih 500 akcija, jel mogu necemu da se nadam ili sve propada.
Nazad na vrh Ići dole
Milos86
VIP
VIP
Milos86

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/4/2011, 15:01

Stvarno sta ima ovde novo?
Nazad na vrh Ići dole
Stepanovic
Just looking
Just looking

Broj poruka : 14
Datum upisa : 19.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/4/2011, 16:04

Neće skoro izaći iz stečaja , to će potrajati jer ima još mnogo posla jer još nije napravljena ni procena vrednosti imovine. Tek je pri kraju rok u kojem to treba da se obavi. Moguće je da angažovana kuća za procenu traži produženje roka ali i ako uradi u roku od 45 dana ( to isteiče naredbne nedelje) tek se time dopunjuje Program reorganizacije.
Posle toga poverioci će pred stečajnim sudom da se izjašnjavaju o tom planu reorganizacije:
Varijanta 1: ide se u reorganizaciju znači nekoliko godina balansiranja na ekonomičnosti i troškovima, opsežna i osetljiva operacija spašavanja Fidelinke
Ako se sve uradi i spasi firma to znači da su spašene i akcije ali pitanje njihove cene na tržištu je krajnje otvoreno.
( IMA NA FORUMU LJUDI KOJI BI MOGLI DA ELABORIRAJU OVU KAO I DRUGU VARIJANTU DANE RADIM TO JA JER TU IMA MNOGO DETALJA)
Varijanta 2: da se ne ide u reorganizaciju ili da se krene pa da ta akcioja propadne ide se u bankrot. Ima slučajeva da se u bankrotu napravi veća stečajna masa nego što su dugovi. Ne verujem da je sa Fidelinkom moguć takav bankrot( IMA LI DOBROVOLJACA NA FORUMU KOJI SU SPREMNI DA NAPRAVE PREGLED MOGUĆNOSTI AKO SE IDE U BANKROT ? )
2.
U Fidelinkinoj pekari je otvoren stečaj , konačno iz trećeg pokušaja, po predlogu AIK banke koja "juri" pekaru kao jemca za oko 180 miliona dinara zajma datog matičnoj kući " Fidelinka kompanija". Formiran je odbor poverilaca, naravno od sedam banaka, drugi poverioci nisu mogli da uđu u taj " pul grobara" iako su tražili mesto.
Odlučili su da pekara nastavi da radi jer valjda je bolji živ od mrtvog dužnika, i sada posluje u nekoj čudmoj simbioci kao preduzeće u stečaju uz pomoć preduzeća " Pekara- trade". To preduzeće je ćerka od " Fidelinka pekare - u stečaju", dakle da kažem da je to jedino preduzeće iz Fidelinkine porodice koje ima prohodan račun praktično UNUKA Fidelinka kompanije. Taj status nije bitan ali je bitno da je " Pekara - trade" vlasništvo " Fidelinka pekare - u stečaju" pa će valjda biti i deo stečajne mase. Još ima vremena da se pravi stečajna masa jer sada je u toku prijavljivanje potraživanja i pravljenje dobre baze podataka pa tek onda se ie dalje.
Mislim da se u hodu pojavljuje problem sa dosta opreme koja je pod liziongom a koji treba da otplaćuje " F pekara- u stečaju" to je pre svega linija za proizvodnju lisnatog testa i oprema za zanrzavanje ( govorim laički, krajnje jednostavno) . Vrlo paušalno kažem da je to dug od najmanje 2 miliona evra ali čiji se kapaciteti koriste vrlo, vrlo malo. Drugi deo opreme pod lizingom je vozni park, pre svega teretna gradska dostavna voozila, mislim NLB lizing je dao tu opremu. Sada je ta imovina u specifičnom statusu jer pristižu rokovii za registraciju pa mi nije baš bistro kako rešavaju taj problem. Bez tih kamiona se ne može, Lizing kući baš i ne trebaju pa valjda nalaze neko rešenje.
Nemam vremena da istražujem kako izvode tu gimnastiku ali namestilo mi se tako da viđam neke kamione sa ovim novim tablicama što ukazuje da se obnavljaju registracije.
U ovom paketu važna je informacija da se u mešuvremenu vode razgovori sa jednom slovenačkom kućom ( DON DON ) kioja ima pozicije i u Srbiji da zakupi pekaru. Vidim da je stečajni postupak delikatan jer nemaju pravo na grešku pošto svakog jutra moraju izneti 45. 000 vekni hleba na tržište.
Do žetve je ostalo još 60 dana pa sada postaje interesantno gledatii kako počinje bitka za pšenicu, silose, brašno, mlin . . .
Viktorija je bila u zakupu silosa ali pre mesec dana joj je ugovor istekkao. Ostala je međutim u nekom latentnom zakupu, nešto poput rezervacije jer su silosi prazni. Čini mi se da praktično taj zakup finansira sadašnje troškove stečaja.
U međuvremenu, pre četiri nedelja policioja je u kratkom ali glupom saopštenju navela da je protiv bivše generalne direktorke, neću gospođi ime da pominjem i da joj stavljam so na ranu , zbog sumnje da je nekoj novosdadskoj firmi dala beskamatni zajam , a da uz to ta firma nije ni vratila taj zajam. Radi se o sumi od oko 140 miliona dinara u 2008..g.
Za razliku od drugih direktora kojis u dužni države za poreze, prireze i doprinose za poslednjih sto godina, koji su ojadili pola države i hiljade ljudi koji nemaju ni staž ni zdravstvenu knjižicu , koji ne smeju ni da umru jer nemaju za sa'ranu, našli su da jure direktorku koja je državi platila poslednji cvonjak obnaveza. Sada je nišan puške pravednosti okrenut na nju zbog čega je jedan od " gazda" Fidelinke sa zajedničke gomile uzeo pred očima od drugih ortaka 140 miliona dinara.
Dosta vam je za danas, nije pošteno da vi gledate tenis a ja da kuckam ovaj tekst.
Ima li nekih novosti koje vi znate ?
Nazad na vrh Ići dole
Milos86
VIP
VIP
Milos86

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/4/2011, 19:26

Svaka cast na tekstovima! Sta je bilo sa Subotickim novinama [You must be registered and logged in to see this link.] da nisu i one u stecaju posto ne izlaze novi brojevi?
Nazad na vrh Ići dole
Stepanovic
Just looking
Just looking

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/4/2011, 21:04

Hvala.
Pozdrav Milošu. Nekada je u niškim kafanama bila u modi pesma kad si ti imao 2 - 3 godine : "Ne pitaj me kako mi je prijatelju!" Nije lepo da ja pričam pesma bi ti rekla sve. dakle , da pređemo na drugu temu : da li je Kostić predsednik Upravnopg odbiora u toj AIK banci ili je on DIREKTOR kako neko reče na ovom sajtu, a ja ne verujem da se on zeza sa tim direktorskim poslovima? Ne stigoh da proverim to na sajtu.
Inače mislim da izranja još jedan kandidat koji bi kupio pekaru u stečaju. Neću da mu još otkrivam karte ali taj je dobra prilika,.Dobra!!!
Biće prilike da vamkažem ko je to. Nije niko od ovih poznatih hlebara i žitara, ne bavi se poljoprivredom.
Nazad na vrh Ići dole
Stepanovic
Just looking
Just looking

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/20/2011, 17:42

" Fidelinka pekara "ide u bankrot ! ! !
Grupa poverilaca koji drže ukupno 73,36% svih potraživanja od " Fidelinke pekare" kao stečajnog dužnika glasali su za otvaranje bankrotstva nad stečajnim dužnikom. Privredni sud u Subotici je juče, 19.maja 2011.godine doneo Rešenje kojim konstatuje da je u postupku glasanja u smislu čl.36.stav 4.ZOS izglasano bankrotstvo nad stečajnim dužnikom.
Očekuje se da već u ponedeljak sud donese i rešenje o proglašenju bankrotstva, dakle akt kojim se formalno fabrika hleba upućuje na doboš.
to bi značilo da fabrika hleba i kolača može biti prodata kao pravno lice ili njena imovina, ili na kilo, ili na komad ili na metar . . .
Poverioci su nedvosmilseno stavili do znaja : hoće svojhe pare. Mnogi od njih nisu direktno davali novac Pekari ali je pekara za zajmove drugih pravnih subjekata bila garant. Neki od poverilaca su Fidelinka pekari isporučili opremu na osnovu lizing aranžmana.
Posle zvaničnog proglašenja bankrota lizing kuće imaju pravni osnov da svoju opremu " izvuku" iz fabrike.
Za bankrot su glasali :
Hipo Alpe Adria Banka
AIK banka
Hipo alpe Adria Lizing
Univerzal banka AD beograd
MTT trade
Triglav osiguranje
Mercedes Benz SCG
NLB Lizing
Nazad na vrh Ići dole
Greta
VIP
VIP
Greta

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/20/2011, 17:50

confused

VIP
VIP
Fmember

Broj poruka : 1630
Datum upisa : 01.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/20/2011, 21:57

Stepanovic ::
"
Za bankrot su glasali :
I ja glasam za bankrot police

jel' samo pekara ili ceo AD?
Nazad na vrh Ići dole
http://en.wikipedia.org/wiki/Boycie
Stepanovic
Just looking
Just looking

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/20/2011, 22:29

Samo pekara ali sa 43 000 vekni hleba dnevno u gradu u kojem živi 150 000 ljudi pekara je kraj repro lanca koji počinje na njivi i ta karika gde se proizvodnja i potrošnja povezuju sada je presečena.
Fabrika hleba je u centru atara sa 90 000 hektara obradive zemlje i "klekla" je.
Nazad na vrh Ići dole
Fmember
VIP
VIP
Fmember

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/21/2011, 00:06

Stepanovic ::
Samo pekara ali sa 43 000 vekni hleba dnevno u gradu u kojem živi 150 000 ljudi pekara je kraj repro lanca koji počinje na njivi i ta karika gde se proizvodnja i potrošnja povezuju sada je presečena.
Fabrika hleba je u centru atara sa 90 000 hektara obradive zemlje i "klekla" je.

klekla je ona odavno. Ako je pekara toliko strateški značajna, verujem da će se nači kupac celog preduzeća, ali oslobođeno svih dugovanja i da proizvodnja neće stati.
Možda čak kupi grad ili pokrajina, ko što je Beograd kupio PKB
Nazad na vrh Ići dole
Greta
VIP
VIP
Greta

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/21/2011, 00:28

To "oslobadjanje od svih dugova" je koliko vidim, izum Zvonka Nikezića (vlasnik Ces Mekona). U časopisu "Novi magazin", već drugi broj za redom promovišu ga kao "velikog spasitelja" koji će da povrati propala preduzeća tako što će se vratiti u državno vlasništvo, oporaviti i otpisati stare dugove, otpustiti višak radnika i opet prodati. Verovatno će Ces Mekon opet da uzme masnu proviziju što po drugi put prodaje ista preduzeća... udrimile

Male akcionare niko i ne pominje, oni su u čitavoj priči samo kolateralna šteta. heng

VIP
VIP
Fmember

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/21/2011, 01:28

Greta ::
To "oslobadjanje od svih dugova" je koliko vidim, izum Zvonka Nikezića

Nikezić izmislio Bankrot !? alien

Citat :
Male akcionare niko i ne pominje, oni su u čitavoj priči samo kolateralna šteta

ovde se potpouno slažem sa tobom. kao u svakom ratu, pa i ovom: " nekom rat nekom brat".

ali ne mogu da žalim male akcionare,gde i sebe ubrajam, jer nas niko nije silom terao da kupujemo akcije fidelinke.

Ako ništa drugo, ja sam bar naučio lekciju da se na berzi može dobro zarditi ali i izgubiti.
Nazad na vrh Ići dole
Greta
VIP
VIP
Greta

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/21/2011, 01:53

Sasvim sigurno da Nikezić nije izmislio bankrot. love3
Po belom svetu svakodnevno bankrotiraju firme, ali one time ne postaju državne. Poenta je ovde u beskonačnom recikliranju državnih firmi. To je njegov izum, jer kako bio on imao posla kada se okonča privatizacija? Zato je privatizacije potrebno raditi svakih 7-8 godina ponovo....a za loše uradjene privatizacije naravno da niko nije odgovoran.

VIP
VIP
Fmember

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/21/2011, 02:26

Greta ::
Sasvim sigurno da Nikezić nije izmislio bankrot. love3
Po belom svetu svakodnevno bankrotiraju firme, ali one time ne postaju državne. Poenta je ovde u beskonačnom recikliranju državnih firmi. To je njegov izum, jer kako bio on imao posla kada se okonča privatizacija? Zato je privatizacije potrebno raditi svakih 7-8 godina ponovo....a za loše uradjene privatizacije naravno da niko nije odgovoran.

Glišić, "Glava šećera"
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

Broj poruka : 1658
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/21/2011, 08:00

Greta, svaka ti je na mestu, svi su se debelo ovajdili u tim privatizacijama i naravno niko za ništa ne odgovara jer bože moj sve je po zakonu,e sad što su zakon pravili lopovi šta da se radi nisu tako izgledali kad smo glasali za njih! police
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

Broj poruka : 13963
Datum upisa : 03.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/21/2011, 08:42

Tekst iz današnjeg Blica:

Nazad na vrh Ići dole
Milos86
VIP
VIP
Milos86

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime5/23/2011, 14:39

Klekla ali ne i pala :)
Nazad na vrh Ići dole
Kina
Just looking
Just looking

Broj poruka : 1
Datum upisa : 31.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime6/1/2011, 00:00

Molim Vas, ako neko zna nešto o firmi MITSIDES POINT iz S.Mitrovice i Predragu Vučetiću. Ko je on i kakva su firma, pošto sam konkurisala za posao tamo?
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime6/1/2011, 00:10

Akcionarsko društvo...
NETO GUBITAK u prošloj godini 164.943.000 dinara

Заступници
1. Општи подаци
Број пасоша: J000902, KIPAR, Kipar
Име и презиме: Chrysostomos P. Mitsides

100% u vlasništvu MITSIDES Public Comp. LTD

Zašto li su listirani na berzi, bog sam zna??

VIP
VIP
Milos86

PočaljiNaslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL   Fidelinka a.d. Subotica - FIDL - Page 20 Icon_minitime6/1/2011, 11:25

Nemoj da mi spamujete temu, strecnem se uvek kad vidim da neko pise na fidl :)
Nazad na vrh Ići dole

Fidelinka a.d. Subotica - FIDL
Nazad na vrh 
Strana 20 od 25Idi na stranu : Prethodni  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 25  Sledeći
 Similar topics
-
» Fidelinka

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Akcije fun club-
Skoči na: