| Fidelinka a.d. Subotica - FIDL | |
|
+115Igi-bg Cicija goxi trind Smile Roman Abramovich Zexx Danx Voiceoflaw Lilibet Cucla Fast stock Zmark Banaćanin Dragan11 Popaj sony Kina Big Mile Fmember Djavo vajabaja Prokuplje Maynard Stepanovic Istina Masina Enron Steve McQueen Lord Stem Drag65 Boranija Sahbaz StariHrast Kurajber Paštrović Admin Lilihip Dmitar Hese MYSTIC021 BoS Limited011 Aca123 HUACHUMA BBrroo Momir Mima RobinHood Nemesis Dexiv Vladulns pakodazna nepet kaktusic Jankiss Racunarko Aritmeticar Ris Polos Kenzo Maca Drag_Mlad Friz Berza011 Brmbocla Kupi akcije raspolozen Dax Mitar Ivan2211 Dnenad85 MORNAR Greta Ars Vivendi MarkoJTD Milos86 Pekoilic iki Mozart Milica1 Boki72 vatreni Mikans Zane interista Gargamel011 Teletrader Aleks Bond Moschino StefanMR Dusan pepsiman Pijacar Vidovnjak Ivo Shane selena Slovenac1 gogloee zivorad zivoradovic Kobe Bryant Sare Poštar Grlja Dr Zuk nervozaniglup Karlito Brigante Svarog slalic BojanNS Posmatrač Sneki masni1 119 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Dexiv Old member
Broj poruka : 1297 Points : 2387 Datum upisa : 27.11.2008
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 7/29/2010, 17:00 | |
| Uskoro sledi povlacenje akcija FIDL sa listinga berze. Steta... | |
|
| |
interista Still learning
Broj poruka : 107 Points : 361 Datum upisa : 21.07.2009
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 7/29/2010, 17:05 | |
| Jel to onda definitivno znaci da se oprastamo zauvek od njih? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 7/29/2010, 20:51 | |
| - interista ::
- Jel to onda definitivno znaci da se oprastamo zauvek od njih?
Ma, sumnjam da ce dvojac Pajtic - Dulic dopustiti da se toliki ljudi nadju na ulici. Ocekujem drzavni projekat restrukturiranja. FIDL ce biti nesto poput BIPB. |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 7/29/2010, 20:58 | |
| Stečaj u "Fidelinki" ne obuhvata i zavisne firme Tanjug - Pre 4 sata SUBOTICA - Hleba iz "Fidelinke" će i dalje biti, a otkupljeno i na čuvanje dato žito sigurno je u silosima, jer je stečaj proglašen samo nad krovnom firmom "Fidelinka a.d", dok deset zavisnih preduzeća u njenom sastavu nastavljaju nesmetano s radom, rečeno je danas na konferenciji za štampu u Subotici. Privredni sud u Subotici juce je proglasio stečaj nad subotičkom "Fidelinkom" i odredio stečajnog upravnika.
| |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 7/29/2010, 21:04 | |
| .O.O. «Fidelinka – Koop» Subotica. 85%; D.O.O. «Fidelinka Impex» Laktaši. Banja Luka. 100%; Fidelinka Rent a Car doo. 100%; Fidelinka Nekretnine doo. 100%; Fidelinka Mlinarstvo doo. 100%; Fidelinka Pekara doo. 100%; Fidelinka – Fabrika testa doo. 100%; Fidelinka – Skrob doo. 100%; Fidelinka Ljubljana doo. 90%; Fidelinka Ohrid doo. 85%; Fidelinka – Distribucija d.o.o. 100% | |
|
| |
Milos86 VIP
Broj poruka : 2228 Godina : 38 Localisation : Nish Points : 1318 Datum upisa : 20.05.2007
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 7/29/2010, 22:04 | |
| Pa i kad se namire svi ostaje nam po 300 dinara !!! (Veciti optimista) | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 7/30/2010, 00:27 | |
| - Aleks ::
- Stečaj u "Fidelinki" ne obuhvata i zavisne firme
Tanjug - Pre 4 sata SUBOTICA - Hleba iz "Fidelinke" će i dalje biti, a otkupljeno i na čuvanje dato žito sigurno je u silosima, jer je stečaj proglašen samo nad krovnom firmom "Fidelinka a.d", dok deset zavisnih preduzeća u njenom sastavu nastavljaju nesmetano s radom, rečeno je danas na konferenciji za štampu u Subotici. Privredni sud u Subotici juce je proglasio stečaj nad subotičkom "Fidelinkom" i odredio stečajnog upravnika.
Pa, od cega ce nesrecni da se namire ako ne od prihoda i prodaje zavisnih lica? |
|
| |
Nemesis VIP
Broj poruka : 791 Godina : 41 Points : 3448 Datum upisa : 11.02.2010
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 7/30/2010, 09:13 | |
| Dokle god firme koje se bave proizvodnjom i preranom hrane imaju kao svoja zavisna preduzeca u vezi sa nekretninama i rent a car-om ovde nece biti radosti... | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 7/30/2010, 09:37 | |
| Pričekajmo 16.septembar, pa čemo videti kako dalje: [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 7/30/2010, 10:17 | |
| - Nemesis ::
- Dokle god firme koje se bave proizvodnjom i preranom hrane imaju kao svoja zavisna preduzeca u vezi sa nekretninama i rent a car-om ovde nece biti radosti...
Pa to ti je taj "moderan" koncept upravljanja... Menadžment je osnovao rent-a-car ne da bi iznajmljivao drugima kola, već su tu bila sva njihova kola i kamioni, koje onda ovi drugi delovi od njih uzimaju i plaćaju A "nekretnine" su im i došle glave!! Kupovali su zemlju po "MALO" ;) naduvanim cenama, sa namerom da to prodaju još skuplje, ali sam znaš šta se desilo s cenom zemlje i nekretnina... Videćemo, veliki je to kompleks, silosi, čuda... ima na ovoj temi (na početku) i slika iz Fidelinke, član Sare je to slikao i postavio na forum, pa pogledaj koliko je to sve veliko... evo, strana 3 [You must be registered and logged in to see this link.] _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Greta VIP
Broj poruka : 1280 Localisation : Bgd Points : 3147 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 7/30/2010, 19:16 | |
| Dug Fidelinke preko 600 miliona dinara, AIK potražuje oko polovine 29/07/2010 22:05:00 Danas
Stečaj u subotičkom žitomlinskom preduzeću pokrenula je niška AIK banka, kao jedan od poverilaca, čija se potraživanja kreću oko 300 miliona dinara, dok je ukupno dugovanje ovog preduzeća dospelo na naplatu preko 600 miliona dinara. Stečajni upravnik u Fidelinci Zoran Stojanović izjavio je na konferencija za novinare „da je stečajnim postupkom obuhvaćena samo kompanija Fidelinka AD, dok njenih deset ćerki firmi i dalje rade i one su nezavisne u ovom slučaju”. Međutim, najveći deo radnika, njih više od 350, zaposlen je upravo u Fidelinci AD iako rade u ostalim firmama, pa će jedan od zadataka biti kako ih sačuvati od otpuštanja. Ni u gradskoj upravi, ni u sindikatu, kao ni sam stečajni upravnik nisu mogli reći ko je stvarni vlasnik jedne od najvećih fabrika hleba i peciva u Vojvodini. Nezvanično se može čuti da su vlasnici van zemlje i da su po već poznatom scenariju zadužili kompaniju, a novac izneli iz zemlje, uključujući i onaj od prodaje poslovnog prostora širom Srbije, tako da je praktično Fidelinka AD bez ikakve imovine, što otvara pitanje naplate potraživanja poverilaca.
_________________ Samo hrabri pobedjuju
| |
|
| |
MORNAR VIP
Broj poruka : 709 Points : 1925 Datum upisa : 28.01.2010
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 7/30/2010, 19:33 | |
| - MORNAR ::
- Fidelinka je akcionarsko društvo u kome dominantan procenat imaju tri strane kompanije, dve ruske i švajcarska kompanija Mineko, firma iz oblasti agrarne i prehrambene proizvodnje, čiji je suvlasnik srpski biznismen Dimitrije Aksentijević.
Mineco je firma (kako se čuje) osnovana za pranje para nekoliko tajkuna a u njoj kao suvlasnik je izvjesni Dimitrije Miki Aksentijevic ciji je otac za vreme bivse juge bio jedan on direktora AVIOGENEXa .Aksentijevic je umesan i u privatizacije u Bosni i Makedoniji...
Dimitrije verovatno trosi novac svog oca ( na Fidelinku,rudnik Sase u Srebrenici.rudnike u Makedoniji ,probao je cak da kupi i Optiku zbog atraktivnih lokacija u Knez Mihajlovoj i okolo itd) koji mu je otac mukom stekao prilikom raspada drzave a kako vidimo Aksentijevic mladji se uspesno snalazi u svetskom biznisu a ima i dobre partnere oko sebe ,kako biznismene tako i politicare sto u RS sto u Makedoniji a izgleda i u Srbiji mu ne fale veze iz politickog vrha (posebno onog zaduzenog za privatizaciju drzavne i narodne imovine) uz to treba dodati i njegova poznanstva i poslovne uspehe sa izvesnim Jason Mikom (ex savetnikom Borisa Trajkovskog ). Sve tri firme imaju istog vlasnika. Ako ne mogu da ih pronadju neka pogledaju u Strahinića Bana 1, MINECO PLUS DOO BEOGRAD, STRAHINJIĆA BANA 1 na uglu sa Tadeuša Koščuškpg (bivše prostorije Navipa - i tu su isti ti vlasnici), i Navip je u gubitku, isti scenario... | |
|
| |
Milos86 VIP
Broj poruka : 2228 Godina : 38 Localisation : Nish Points : 1318 Datum upisa : 20.05.2007
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 7/31/2010, 16:33 | |
| Neka udje u istoriju da sam za sada obavio poslednju kupovinu 9 komada od kad je u stcaju. A nema nista od toga da ne dobijemo dinar imaju 50.000.000 eur minimum vrednost svega ali je jos veca. 12.000.000 neka su im dugovanja. neka nemaju potrazivanja a imaju. i neka od hipo sto su uzeli 8.000.000 su otisi svi na more i nista nisu kupili. Nama iz likvidacije ide preko 400 po akciji :) Besime Kralju!!! Ja dodjo do 604 dosta je za sada | |
|
| |
pepsiman VIP
Broj poruka : 1774 Godina : 70 Localisation : Melenci_Banja Rusanda Points : 3428 Datum upisa : 05.01.2008
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/1/2010, 11:00 | |
| Nisam siguran da ce scenario biti bas takav. Sve ce zavisiti od politickih mocnika. A primer je i Agroziv. | |
|
| |
Aleks Old member
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/2/2010, 11:55 | |
| Stečaj za „Fidelinku” Desetak firmi-kćerki nastaviće da radi, pa tako Subotičani neće ostati bez hleba jer preduzeće „Fidelinka Pekara” nije u stečaju
Pekarski pogon u Subotici Foto N. Tumbas Subotica – Žitomlinska kuća „Fidelinka” otišla je u stečaj zbog duga od oko 692 miliona dinara, a stečaj je kod Privrednog suda u Subotici pokrenula AIK banka iz Niša kao jedan od većih poverilaca.
Za stečajnog upravnika određen je Zoran Stojanović iz Bačke Topole koji je zbog toga morao da prekine letovanje. Posle nekoliko časova provedenih u fabrici, Stojanović je pred novinare izašao sa prvim informacijama o situaciji u kompaniji.
– U stečaju je matična firma koja okuplja deset ćerki firmi i važno je reći da one nisu predmet stečaja. To znači da će se i dalje Subotica nesmetano snabdevati hlebom, jer je to posao firme „Fidelinka Pekara”, rekao je Stojanović
U Kompaniji „Fidelinka” zaposleno je oko 365 radnika, ili se bar vode na njenom platnom spisku, a po novom Zakonu o stečaju neće svi automatski dobiti otkaz, već stečajni upravnik procenjuje koliko je potrebno zaposlenih.
Kompanija „Fidelinka”, inače, bavila se proizvodnjom brašna i testa i bila je sinonim za žitomlinsku kuću, kojoj po tradiciji veliki broj poljoprivrednika daje pšenicu u otkup ili na lager u silose. Prema nezvaničnim podacima ove godine veoma mali broj ratara je predao pšenicu, jer se još od prošle godine zna da je fabrika u finansijskim problemima. Stečajni upravnik Stojanović kaže da prema do sada raspoloživim podacima ratari nisu sklapali ugovore sa kompanijom „Fidelinka”, već sa firmom „Fidelinka distribucija”, koja nije predmet stečaja.
„Fidelinka” je privatizovana pre više od pet godina, a u javnosti nije poznato ko su vlasnici nekada najuspešnije fabrike u Subotici čije akcije su još do pre godinu dana vredele blizu pet hiljada dinara, a danas 160 dinara.
– Ni ja ne znam ko su bili vlasnici „Fidelinke” i to za stečaj i nije bitno, ali ću uvidom u papire saznati, a oni se mogu naplatiti tek eventualno ako svi drugu poverioci budu izmireni – rekao je Stojanović.
Podataka o vlasništvu „Fidelinke” u Agenciji za privredne registre zaista nema, ali uvidom u podatke Centralnog registra hartija od vrednosti vidi se da su vlasnici ove subotičke kompanije „Mowbray sistems”, „Mineco”, „Alisun marketing” i Unikredit banka Austrija.
Stečajni upravnik kaže da je naložio da se napravi pregled poslovanja, popiše imovina, a zatim sledi detaljna analiza rada kompanije. Prema nezvaničnim informacijama „Fidelinka” je rasprodala deo imovine, a međusobni odnosi između matične i ćerki- firmi su isprepleten | |
|
| |
interista Still learning
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/2/2010, 13:57 | |
| - Milos86 ::
- Neka udje u istoriju da sam za sada obavio poslednju kupovinu 9 komada od kad je u stcaju. A nema nista od toga da ne dobijemo dinar imaju 50.000.000 eur minimum vrednost svega ali je jos veca. 12.000.000 neka su im dugovanja. neka nemaju potrazivanja a imaju. i neka od hipo sto su uzeli 8.000.000 su otisi svi na more i nista nisu kupili. Nama iz likvidacije ide preko 400 po akciji :) Besime Kralju!!! Ja dodjo do 604 dosta je za sada
Svi smo mi kraljevi bolji si od mene za malo, bas bih voleo da si u pravu za ovo gore... E sad ozbiljno, koliko si siguran ti u ovo sto prises??? | |
|
| |
Milos86 VIP
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/2/2010, 14:41 | |
| Tako kaze nauka i skola, i logika. Licno mislim da im je Aik trazio 30% vlasnistva, oni nisu prihvatili i pokrenut je stecaj, mnogi ljudi misle da je stecaj kraj a ne sansa, a stecan nije nista drugo do prinudna naplata. Nije mi krivo sto sam kupovao, ali nesmem dalje hteo sam do 1000. | |
|
| |
interista Still learning
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/2/2010, 17:00 | |
| Iso sam i ja tom nekom logikom, videcemo. Ne plasi me ni cena od 100rsd, jedino cega se plasim da ne naprave nesto da bukvalno akcije propadnu i ko sto neko ovde napisa kao da se izbrisu svi akcionari, jedino se tog scenarija malo pribojavam, al sta je tu je, prosecna cena ulaza mi je oko 320rsd... Znaci ima nade | |
|
| |
RobinHood VIP
Broj poruka : 185 Points : 809 Datum upisa : 20.02.2010
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/2/2010, 17:09 | |
| a neko rece da je bipb losa akcija. bpib ode u restruktuiranje, a fidl u stecaj. ziveli! | |
|
| |
Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/2/2010, 17:47 | |
| - RobinHood ::
- a neko rece da je bipb losa akcija.
bpib ode u restruktuiranje, a fidl u stecaj. ziveli! Nije lepo radovati se tudjoj nesreci,..bip je sasvim druga prica,... da imam ovu akciju, iskoristio bi priliku i prepakovao bi se u bip,.. to je samo moje misljenje,.. | |
|
| |
RobinHood VIP
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/2/2010, 17:50 | |
| ne radujem se ni malo. i to nema veze sa nesrecom. to ima veze sa neznanjem. ziveli. | |
|
| |
Mima VIP
Broj poruka : 218 Points : 90 Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/2/2010, 20:06 | |
| Malo je neukusno forsirati nazdravljanje u ovakvoj situaciji, vrlo nezgodnoj za vlasnike akcija Fidelinke. Ne mislis li?? Osim toga, berza u Srbiji je jedna velika kocka. Bas me zanima koliko si ti uspeo, sa svim svojim znanjem, da zaradis (citaj: obogatis se) na ovoj vrtesci? | |
|
| |
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/2/2010, 20:34 | |
| - Mima ::
- Malo je neukusno forsirati nazdravljanje u ovakvoj situaciji, vrlo nezgodnoj za vlasnike akcija Fidelinke. Ne mislis li??
Osim toga, berza u Srbiji je jedna velika kocka. Bas me zanima koliko si ti uspeo, sa svim svojim znanjem, da zaradis (citaj: obogatis se) na ovoj vrtesci? Samo da se osvrnem, malo na to sta kaze teorija i ljudi koji su profesionalci na berzi. Ne treba ulaziti na berzu da bi se covek obogatio i ne treba tako gledati na berzu,.. berzu treba gledati kao mogucnost zarade, ali nikako ne kao mogucnost bogatstva,.. tu mnogi grese i brzo se razocaraju,.. ako vam neko kaze da je ulagao na berzi i da nije nista zaradio, to jedan od onih koji je usao da bi se obogatio,..ako vam neko kaze da je na berzi izgubio ili pak zaradio, to je amater, pravi profesionalne ne zaradjuju i ne gube, oni mogu biti samo u plusu i u minusu,... | |
|
| |
Mima VIP
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/2/2010, 20:38 | |
| Dobro Drag_Mlad, da preformulisem, kad se vec stavljas u ulogu branioca izvesnog RobinHood-a: koliko je doticni u plusu/minusu?? Ili treba da pitam tebe?? I nema potrebe da mi drzis predavanje na ovu temu, svakako nisam usla juce. | |
|
| |
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/2/2010, 20:46 | |
| - Mima ::
- Dobro Drag_Mlad, da preformulisem, kad se vec stavljas u ulogu branioca izvesnog RobinHood-a: koliko je doticni u plusu/minusu?? Ili treba da pitam tebe??
I nema potrebe da mi drzis predavanje na ovu temu, svakako nisam usla juce. Zaboravih da spomenem, sto se mene licno tice ja sam u minusu, ali se trudim da smanjujem pondere, pri ovom padu berze retko ko je u plusu,.. Sto se tice RobinHood-a, mi smo strari uzegli bip-ovci, volimo iste stvari, a i lepe zene, pretpostavljam da se pronalazis u ovoj prici,... | |
|
| |
Mima VIP
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/2/2010, 21:05 | |
| hahaha, nalazim se u prici o minusu :) Nasmejao si me, moram priznati :) Ok, bila sam i ja u BIP-u nekada davno, ali sam zbrisala :) Nego me nervira sto ostadoh delimicno u FIDL, e sad, sta je tu je... Kad moze Besim, sto ja ne bih mogla :) | |
|
| |
Milos86 VIP
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/2/2010, 22:09 | |
| Daj bre zovnite tog coveka nije valjda lud sto je kupovao toliko | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/2/2010, 23:46 | |
| Promene: 16.07. - 02.08.2010. (T-3) ili 13.07. - 28.07.2010. | |
|
| |
Milos86 VIP
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/3/2010, 15:17 | |
| Hvala za listu. Neznam sta da kazem | |
|
| |
RobinHood VIP
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/3/2010, 16:39 | |
| - Drag_Mlad ::
- Mima ::
- Dobro Drag_Mlad, da preformulisem, kad se vec stavljas u ulogu branioca izvesnog RobinHood-a: koliko je doticni u plusu/minusu?? Ili treba da pitam tebe??
I nema potrebe da mi drzis predavanje na ovu temu, svakako nisam usla juce. Zaboravih da spomenem, sto se mene licno tice ja sam u minusu, ali se trudim da smanjujem pondere, pri ovom padu berze retko ko je u plusu,.. Sto se tice RobinHood-a, mi smo strari uzegli bip-ovci, volimo iste stvari, a i lepe zene, pretpostavljam da se pronalazis u ovoj prici,... verovatno se pronalazi u uzeglom pivu... mima, ono nazdravljanje je bilo zbog bipa. onako afirmativno. vise fora, u ovim teskim berzanskim danima. ocigledno neuspela, cim je nisi razumela. fidelinka je bila pecanje u mutnom. tako ste i prosli. | |
|
| |
Milos86 VIP
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/3/2010, 16:45 | |
| Nismo jos prosli, cekamo soma da zagrize. Stvarno dajte neki info jos o Besimu ne izgleda mi kao neozbiljan lik | |
|
| |
Mima VIP
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/3/2010, 18:00 | |
| - RobinHood ::
- Drag_Mlad ::
- Mima ::
I nema potrebe da mi drzis predavanje na ovu temu, svakako nisam usla juce. Zaboravih da spomenem, sto se mene licno tice ja sam u minusu, ali se trudim da smanjujem pondere, pri ovom padu berze retko ko je u plusu,.. Sto se tice RobinHood-a, mi smo strari uzegli bip-ovci, volimo iste stvari, a i lepe zene, pretpostavljam da se pronalazis u ovoj prici,...
verovatno se pronalazi u uzeglom pivu...
mima, ono nazdravljanje je bilo zbog bipa. onako afirmativno. vise fora, u ovim teskim berzanskim danima. ocigledno neuspela, cim je nisi razumela.
fidelinka je bila pecanje u mutnom. tako ste i prosli. Bice da je nisam razumela, kao ni ovu najnoviju foru o uzeglom pivu. Kako rece Milos, jos nismo prosli, dakle, videcemo. Moja reakcija nije usledila toliko zbog samog nazdravljanja, to je stvar tvog (srpskog?) kulturnog nasledja, vec zbog nadmenog stava i olakog iznosenja konstatacije o (ne)znanju ljudi koji poseduju Fidelinkine akcije. | |
|
| |
RobinHood VIP
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/3/2010, 18:07 | |
| fidelinka ide u stecaj! imovina ce se prodavati kako bi se namirili poverioci. ta prodaja nece biti po fer ceni.
ne zelim da polemisem sa akcionarima fidl, vec da ukazem na cinjenicu da se o fidl pisalo afirmativno, a sad vidimo sta je ispalo.
za razliku o bipb, koji je smatran totalnom propascu, a ispade da je i dalje u igri.
samo toliko. sutra predvidjju zahladjenje. iskuliraj | |
|
| |
Mima VIP
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/3/2010, 18:13 | |
| Bilo je dosta akcija koje su smatrane siguricom, pa su ispale propast, kao i obrnuto. Mozemo da polemisemo do mile volje, a i ne moramo. Nadam se da zahladjenje nece smanjiti potrosnju BIP-ovog piva, pa cenu akcije oboriti na 26 dinara Pozdrav | |
|
| |
Milos86 VIP
| Naslov: Re: Fidelinka a.d. Subotica - FIDL 8/3/2010, 21:01 | |
| Hehhehee odusevljavate me pozrav iz Ohrida :) | |
|
| |
| Fidelinka a.d. Subotica - FIDL | |
|