| Goša montaža a.d. - GMON | |
|
+79Nikola rile68 Pametni Red max Fast pekar Dragan11 mili61 Jumbo Big Mile Teletrader Boby Skorpion Dalaj Lama Bidza Boranija Delboj Danx 008 Dejansss Djepeto83 stepopsd Aca123 Milan1 MORNAR Popaj klip Sasuolo Rogy Samaricanin Nukleo Nenadnenad67 Dkolak Momir Kobe Bryant Grom Ars Vivendi Zare026 Zile Frenky Steve McQueen Prokuplje oec.Lukic Dragot Dejan Stevanovic Banaćanin Sneki BuffetSon orleanka Miladin gogloee Jovan04 DelBoy Marqox Infinity MarkoJTD Sahbaz MatejaR Pera Božić Maca Crazy_Joe Taliano Mitar Sutra Drag_Mlad Novosadjanin007 Non-ProfitOrganization SabanNonda Bond Nemesis Racunarko Igor-NS Greta bonum.mm Jovana2009 Limited011 raspolozen Milica1 Dusan 83 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 9/24/2012, 14:25 | |
| - taliano ::
- A procenjena vrednost?Mora li ona?
Naravno da mora! | |
|
| |
Skorpion Still learning
Broj poruka : 101 Points : 510 Datum upisa : 13.07.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 9/24/2012, 19:31 | |
| Koliko ja vidim nece biti dividenda sledece godine, pokupiceteim sve pare. | |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 9/25/2012, 08:27 | |
| - Skorpion ::
- Koliko ja vidim nece biti dividenda sledece godine, pokupiceteim sve pare.
Ima Goša para-ne brini.A sad ima i jak procenat vlasništva-pa nek izvole pronaći strateškog partnera.Nemce-naprimer.U svetu takva firma vredi ali najmanje 0noliko koliko oprihoduje u godini.Za ovu godinu očekujem prihod od 30mil e.A tržišna kapitalizacija je 5. _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Danx never learning
Broj poruka : 214 Points : 1014 Datum upisa : 10.08.2012
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 9/25/2012, 09:23 | |
| - BuffetSon ::
- Zna to Steva.Sada sam vec siguran da nije toliko naivan vec da je ovo smisljeno napravljeno da bi neki od najvecih akcionara ,koji su prisustvovali sednici , dobili pare pa dokupili po ovim cenama.
I sa tim misljenjem se mora na sud. Ja ga cekam ,jos niije stiglo meni . Kome je stalo do SVOJIH dobrih akcija, taj se ne bavi takvim riskantnim igrama. Slazes se? | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 9/25/2012, 09:48 | |
| STEVA NEMA NITI JEDNU AKCIJU GMONa-bar po Crhov-u _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
BuffetSon VIP
Broj poruka : 145 Points : 659 Datum upisa : 18.09.2010
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 9/25/2012, 11:09 | |
| @danx "Kome je stalo do SVOJIH dobrih akcija, taj se ne bavi takvim riskantnim igrama. Slazes se?" Slazem se . Tu i ne mislim na one kojima je stalo do jihovih akcija vec do zarade. | |
|
| |
Danx never learning
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 9/25/2012, 13:35 | |
| @buffetson
Malo sam "analizirao" slucaj i mislim da imam teoriju koja objasnjava dogadjanja. Nedostaje mi jedno sto nisam uspeo u brzini da pribavim. Ti i jos neki znaju to sigurno, posto ste vec duze na ovoj temi.
Zato molim da mi se pojasni sledece: Na sta se odnosi konkretno odluka o sticanju i raspolaganju? | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 9/25/2012, 14:20 | |
| Na pribavljanje bankarskih garancija za poslove u Nemačkoj Baj d vej-ovde ide dividenda za par dana _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Danx never learning
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 9/25/2012, 14:29 | |
| @taliano
Nisam strucan po tom pitanju pa moram da pitam. Da li to znaci da banka x daje garanciju i odmah stavi sapu na odredjeni broj akcija/imovinu u periodu dok se gosa kandiduje za neki posao? Pa ako gosa odustane ili ne dobije posao onda se plati neka taksa banci? | |
|
| |
Skorpion Still learning
Broj poruka : 101 Points : 510 Datum upisa : 13.07.2011
| |
| |
Delboj Our family
Broj poruka : 344 Godina : 39 Points : 1239 Datum upisa : 03.12.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 9/25/2012, 19:26 | |
| - danx ::
- @taliano
Nisam strucan po tom pitanju pa moram da pitam. Da li to znaci da banka x daje garanciju i odmah stavi sapu na odredjeni broj akcija/imovinu u periodu dok se gosa kandiduje za neki posao? Pa ako gosa odustane ili ne dobije posao onda se plati neka taksa banci? U globalu postoje 4 vrste bankarskih garancija koje se vezuje za tenderske poslove:: 1. garancija za ozbiljnost ponude ili tenderska garancija koja se polaze prilikom dostavljanja ponuda. Za ovakvu vrstu garancija se najcesce ne daje dodatno obezbedjenje (hipoteka, zaloga...) Korisnik (nemacka firma npr) aktivira garanciju ako Gosa odbije da potpise ugovor a izabrana je kao najpovoljniji ponudjac 2. garancija za dobro izvrsenje posla kojom banka garantuje da ce Klijent (Gosa) na vreme izvrsiti/ispruciti uslugu/robu 3. garancija za otklanjanje nedostataka u garantnom roku kojom banka garantuje da ce Klijent otkloniti eventualne propustuste/neodstatke u roku za koji se daje garancija 4. Garancija za povracaj avansa koja se izdaje u slucaju da se posao (ili deo posla) placa avansno Za garancije pod brojem 1,2 i 3 se po pravilu daje obezebedjenje u vidu hipoteke, zaloge... narocito ako su u pitanju veliki iznosi garancija | |
|
| |
Nenadnenad67 Still learning
Broj poruka : 100 Godina : 44 Localisation : beograd Points : 450 Datum upisa : 27.01.2012
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 9/25/2012, 19:28 | |
| http://www.gosamontaza.com/wp-content/uploads/2011/12/Obave%C5%A1tenje-o-isplati-drugog-dela-dividende-za-2011.pdf | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 9/25/2012, 21:54 | |
| - Skorpion ::
- taliano ::
- Skorpion ::
- Koliko ja vidim nece biti dividenda sledece godine, pokupiceteim sve pare.
Ima Goša para-ne brini.A sad ima i jak procenat vlasništva-pa nek izvole pronaći strateškog partnera.Nemce-naprimer.U svetu takva firma vredi ali najmanje 0noliko koliko oprihoduje u godini.Za ovu godinu očekujem prihod od 30mil e.A tržišna kapitalizacija je 5. Po tebi kolika bi onda trebala da bude dividenda po akciji. Evo kako ja gledam na to: Malo su se promenili parametri,sada je GMON najjači akcionar.Panični strah koji je menađment imao da će ih neko preuzeti,sada je nestao-pošto nema nikog ni na vidiku! Po meni je ključna stvar da GMON posluje dobro! O tome bi ti mogao malo više da nam kažeš.Prihod u 2012 po mojim izvorima trebalo bi da je osetno veći nego lani-red veličine 30mil.e.Ako imamo u vidu da jedinične cene GMONa uopšte nisu naivne(mada direktor kuka da su na ivici noža).Sat varioca je cca 1200rsd prema EPSu.Meni nijedna kalkulacija ne pokazuje da taj bruto sat može njih da košta preko 700rsd!! Dizalice i oprema koje su veoma uposlene,takođe se slano naplaćuju.Ne treba da se komentariše da su EPSovi nadzori mnooogo mekši nego privatni,pa se tu i tamo upiše i više.U poslu kojim se bave imaju svojevrstan monopol-i tu je po meni veliku ulogu odigrao menađment,ali i socijalističko nasleđe,pa se dosta toga odvijalo po inerciji.Ipak,u delu koorporativne kulture,i odnosa prema manjinskim pokazali su značajne devijacije,tako da će po mom mišljenju dividenda biti "mala"(mada sumnjam da može biti manja od 300rsd).U prilog tome ide i činjenica da ne moraju da čuvaju baš svakog iz konzorcijuma... Siguran sam da tu ima zakulisnih dogovora o preuzimanju,pa su i sa tog aspekta mogući raznorazni preokreti.Bilo kako bilo,ako bude dobro poslovanje u 2012-ne treba se bojati. Oprez!! menađment se mora pratiti u stopu-inače _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Danx never learning
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 9/26/2012, 11:19 | |
| @ delboy
Thx za lekciju mnogo puta, trebalo bi je staviti negde u neki thread, npr. : "male tajne velikih majstora berze".
Sad bi bilo sjajno kad bi neko rekao/pokazao koja bankarska garancija je bila u slucaju gmona.
@ taliano Mislim da ima istine u tome sto pricas, ali mozda mozemo malo podrobnije da analiziramo predhodne dogadjaje da bi znali bolje sta nas ocekuje u buducnosti. Svako logicno tumacenje je dobrodoslo, a ako je je jos potkrepljeno... Ja jos prikupljam podatke, a sve sto ovde cujem dobijem ide u prilog boljoj slici. | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 9/28/2012, 21:08 | |
| Promene: 21.09. - 28.09.2012. (T-3) ili 18.09. - 25.09.2012. | |
|
| |
Danx never learning
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/1/2012, 10:48 | |
| Rekao bih da je vecina onih koji su izlazili iz ove akcije sebe prevarila zbog zelje za brzim kesom. Povratiti stare pozicije bi dovelo akciju brzo na nivo od verobatno preko 4k. Cekati/pecati sa zeljom da se napravi dobar prosek je misija koja se kosi sa vecinom "brzih" spekulanata kao i sa matematikom.
Mislim da je trebalo ostati u vecini nedavnih nesaglasnosu prodatih akcija osim recimo crfs&co, gde je procenjena vrednost prevazisla trzisnu i knjigovodstvenu ... blizu 2x u zavisnosti od tacke gledanja.
Mislim da je gmon jedna od top 5 akcija koje treba da ima konzervativni ulagac, renditas. Posto trenutno ima dosta svezeg. "nesaglasnog" kesa, moguce je da ce cena brzo rasti, kao sto je moguce i da ce taj talas i proci nakon sto se kes ispuca. | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/1/2012, 11:02 | |
| Mislim da je najveci deo tog "nesaglasnog" keša otišao sa berze, a ono što je ostalo to je na raspolaganju iskusnih špekulanata i berzanskih lisaca koji nece žuriti brzopleto sa kupovinom a pogotovo nece u ovoj besparici dizati nepotrebno cene hartija. Ti imaju strpljenja i rađe nece kupiti neku hartiju nego što ce je preplatiti. Vrlo brzo ce talas koji pominješ splasnuti pa ce se opet cediti suva drenovina. U poslednje vrema su stranci na strani prodaje i svežeg novca nema i ko ima strpljenja pravice dobre kupovine. | |
|
| |
Danx never learning
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/1/2012, 11:45 | |
| Govorim o svezem nocvu kao o onom koji je dosao od nesaglasnih akcionara. Ti u vecini slucajeva, kada se radi o ulagacima, nemaju bolju alternativu od berze.
Koji stranci prodaju GMON? Koliko ljudi je izaslo iz gmona? (egp imase jednu polovinu nesaglasnih akcija) Jesu nastavili da kupuju dugorocni, stratezi?
Sta ce firma raditi posle sa tim papirima? Ponistiti ih? Koliko ce knjigovodstveno porasti cena akcije? (Opasti sigurno nece) Da li to znaci da sticanjem akcije sada dobijas jos bonus bombon na kraju godine?
Mislim da je cela prica bio uglavnom, delom ili usput dobar momenat da se pomisli da je firma napravila gresku u koracima i da se lepo opskrbi visokorenditnim papirima. Da ih je otkupljivala, platila bi vise i iz x puta. | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/1/2012, 14:20 | |
- Govorim o svezem nocvu kao o onom koji je dosao od nesaglasnih akcionara. Ti u vecini slucajeva, kada se radi o ulagacima, nemaju bolju alternativu od berze.
Koji stranci prodaju GMON? Koliko ljudi je izaslo iz gmona? (egp imase jednu polovinu nesaglasnih akcija) Jesu nastavili da kupuju dugorocni, stratezi?
Sta ce firma raditi posle sa tim papirima? Ponistiti ih? Koliko ce knjigovodstveno porasti cena akcije? (Opasti sigurno nece) Da li to znaci da sticanjem akcije sada dobijas jos bonus bombon na kraju godine?
Mislim da je cela prica bio uglavnom, delom ili usput dobar momenat da se pomisli da je firma napravila gresku u koracima i da se lepo opskrbi visokorenditnim papirima. Da ih je otkupljivala, platila bi vise i iz x puta. Nemoj zaboraviti da nisu objavili procenjenu-i da su tuženi zbog toga! Ako je istina da su unapred znali kolika je procenjena(i ona nije velika) i tako navukli na nesaglasnost+fama oko toga ko ima pravo da bude nesagasan(pa svi pohitali da deponuju)-SVAKA ČAST .Ipak,bliži sam teoriji,da oni o tome,ali UOPŠTE nisu mislili-i da će tek da plate,pošto bi procenjena mogla da bude baš,baš visoka.U tom svetlu,GMON je dobra akcija-ali za izbegavanje!! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Danx never learning
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/1/2012, 15:44 | |
| Hvala na naglasavanju neceg vaznog, sto sam priznajem prevideo ili pomislio da je pod lanjskim snegom.
Ja sam vec negde pitao: "Sta je to procenjena vrednost?". Ko procenjuje i kako. Rekao sam da je toliko bitno da zavredjuje svoj thread. Nisam dobio na zalost odgovor.
Koliko godina se uzima unazad vreme za procenu? Ako je samo jedna godina, onda uvek moze da se nasteluje vrednost.
Ja nikada ne bi bio nesaglasan bez poznavanja proc vrednosti.
Mislim da ce na kraju da presece neki mirotvorac time sto ce procenjena biti ispod knjigovodstvene, sto se koci naravno sa zdravim razumom.
Svakako da je pravno prihvatljiva (ozbiljno) procena banke koja im daje garancije. Jos ako su se obratili jos ponekoj adresi pa izabrali po logici onu koja najvise daje/procenjuje... onda je to to.
Po meni je moguce da tehnicki niti nije bilo osnova za obavezu na prihvatanje nesaglasnosti, ali utoliko ima osnova za dovodjenje u zabludu i necinjenjem.
Ako spor stave u rezervisanja na xx godina dok se ne resi i nastave sa isplacivanjem dividendi kao do sada.... U zemlji cuda je bilo i vecih cuda.
Cela drzava sa svojim zakonima i instrumentima je napravila nakazu koja ne moze da se odrzi. Sad tuzi drzavu... koja kasneci svaki dan svrstava ovu pricu u niz drugih vidjenih "cuda".
Svakako da tu moze/treba da bude kazna za primer. Mozda se proglasi i nevazecom cela transakcija.
Takodje su te akcije iz jednog perimetra, a ove koje se sada trguju iz drugog. Tu je izostao celi nadzor berze koji je ucinio od malog problema jedan mnogo komplikovaniji!
Neka mi neko objasni kako ce neko vratiti unatrag transakcije ucinjene posle isplate!?
Zna li neko u kojoj je fazi spor? | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/1/2012, 16:30 | |
| Za sva tvoja pitanja naravno da postoje i odgovori. evo ovde na primer: https://www.aikb.net/t1481-uputstvo-za-procenu-kapitala#108765U kojoj je fazi spor mozes da procitas ako malo prelistas unazad temu GMNO. Za sva druga pitanja postoji jedan mudar sajt, gde kada ukucas pitanje dodjes do odgovora. Sajt je na ovom linku: http://www.google.rs/ Ydravo Zivo!! _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
|
| |
BuffetSon VIP
Broj poruka : 145 Points : 659 Datum upisa : 18.09.2010
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/1/2012, 17:36 | |
| Da ceni mirotvorac vrednost nece moci. Ja tuzio i imam i ja procenitelje. Kada dodje vreme reci ce svoje. Metod sa diskontovanjem ce dati bar duplu vrednost od knjigovodstvene( tako mi je bar rekao covek koji radi to sagledavsi odoka podatke) i ja sam ih tako cenio pa ih kupovao. | |
|
| |
Danx never learning
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/1/2012, 18:08 | |
| E to sam teo reci.
Procena u Srbiji je u praksi STVAR DOGOVORA. Kako kome odgovara, tako mu se i priprema. A prema kojoj metodi je druga prica.
To naravno kosta, te ako ti neko ovlascen ne proceni, onda ti je dzaba sta mislis koliko vredi. DAkle moras sam da finansiras i svoju procenu i troskove pravnog zastupanja, te ne dao bog jos i sudske troskove.
Moras imati licno dosta akcija da bi ti se trud POTENCIJALNO isplatio. Stoga da nije Buffetsona, proslo bi to zahvaljujuci i regulativi i zaposlenima koji treba da sprovode sivozonski zakon.
Na kraju krajeva na sudu je zadnja rec. Poznavajuci pravnog zastupnika konzorcija ... mislim da Buffetson nece imati lak posao. Zelim srecu i podrzavam trud.
Tako je to u jadnoj drzavi. | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/1/2012, 19:16 | |
| Ne trebaju ti procenitelji,a ni novac ti ne treba.Dakle,oni moraju da daju procenjenu-pošto su gubitnici u sporu.Svi sporovi malih,objedinjeni su u jedan,i kao strana koja je dobila spor(nije još,ali je potpuno to izvesno) prvo naplatiš 3.300,pa ako ti se ne svidi procena-a ti opet tužiš(i...ili ćutiš i čekaš da to EGP uradi-pa se samo naplatiš).A možda će i GMON i EGP napraviti dil-tu ti je pušiona!?Lično mislim da će 3.300 biti relativno brzo naplaćeno-sigurno pre novog preseka za dividendu(sve drugo bi im bilo baš baš glupo),a za procenjenu biće puno puno ročišta i veštačenja.Svakako je valjalo biti nesaglasan-prodaš po 3300,pa ponovo uđeš na 2300-2500+čekaš šlag na tortu-procenu!! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/1/2012, 20:10 | |
| TALIANO,OVO JE GMON,A NE CRFS...PROMASIO SI I TEMU I GEOGRAFIJU. | |
|
| |
Frenky VIP
Broj poruka : 516 Godina : 49 Localisation : Vrbas Points : 1581 Datum upisa : 19.07.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/1/2012, 20:19 | |
| Dali je drugi deo dividende stigao na racun ? Zna li neko ? Unapred hvala ! | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/1/2012, 20:21 | |
| - Boby ::
- TALIANO,OVO JE GMON,A NE CRFS...PROMASIO SI I TEMU I GEOGRAFIJU.
Ne razumem Bobiša- naravno da je GMON,uopšte ne pratim CRFS. _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Maca VIP
Broj poruka : 1869 Godina : 47 Localisation : Sombor Points : 5160 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/1/2012, 22:13 | |
| - BuffetSon ::
- Da ceni mirotvorac vrednost nece moci.
Ja tuzio i imam i ja procenitelje. Kada dodje vreme reci ce svoje. Metod sa diskontovanjem ce dati bar duplu vrednost od knjigovodstvene( tako mi je bar rekao covek koji radi to sagledavsi odoka podatke) i ja sam ih tako cenio pa ih kupovao. Bafet@ jel te dobro razumem, tebi ova uredba ne odgovara ili sta? Mislim na ovo: http://www.priv.rs/Podzakonska+akta/348/Uredba+o+metodologiji+za+procenu+vrednosti+kapital.shtml O kolegi danx ne bih jer ne vlada materijom i bunca... akcionarska vrucica sta li? _________________ Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
| |
|
| |
Danx never learning
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/2/2012, 08:46 | |
| U medjuvremenu su informisite o Radomiru Busarcu i spremite na dosta istrajnosti ili spustite ocekivanja.Mislim da ako ga nisu konsultovali pre, da je najispravnije ocekivati da su to ucinili posle (ukoliko je bilo doslo do greske u koracima).
@taliano "Svakako je valjalo biti nesaglasan-prodaš po 3300,pa ponovo uđeš na 2300-2500+čekaš šlag na tortu-procenu!!"
Svakako, samo ne ako ti se kupuje 20.000 komada. Doterao bi do 5-6k vrlo brzo. Za nas sicusne je svakako bila i ostala prilika, slazem se. | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/2/2012, 09:30 | |
- U medjuvremenu su informisite o Radomiru Busarcu i spremite na dosta istrajnosti ili spustite ocekivanja.Mislim da ako ga nisu konsultovali pre, da je najispravnije ocekivati da su to ucinili posle (ukoliko je bilo doslo do greske u koracima).
@taliano "Svakako je valjalo biti nesaglasan-prodaš po 3300,pa ponovo uđeš na 2300-2500+čekaš šlag na tortu-procenu!!"
Svakako, samo ne ako ti se kupuje 20.000 komada. Doterao bi do 5-6k vrlo brzo. Za nas sicusne je svakako bila i ostala prilika, slazem se. Da stim da je najjači EGP imao maksimalnih 10.000kom-to je mogao i može da kupi levom nogom i da ima ponder oko 2.400-zar ne?! a nije:scratch: _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Danx never learning
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/2/2012, 10:07 | |
| Ne, nije. Na je imao svu naklonost ljudi i sistema, mogao je da uzme teoretski do 7k komada. Imao bi sjajan ponder, ne znam da li 2400... verovatno i manje.
Ali ta teorija je daleko od prakse. Na delu su bili sa obe strane ljudi koji se poznaju, delom su i rodbina. Kupci su nravno hteli da drze cenu nisko i ocekujem da imaju neki redovan periodican priliv novca za nastavak kupovine. Najlogicnije je da su neko ko pretstavlja opasnost konzorciju (u slucaju da se raspadne) i/ili neko ko ima aktivnje ljude u firmi i zna tacno svako desavanje, odraz na poslovanje i poslovanje.
Mislim da su se da ih ne spominjem osobice, akteri prodavci malo zeznuli jer im je trebao novac za aktuelne spekulativnije radnje. Mozda su imali na umu da uskacu posle sporadicno, kao sto je jedan vec bio ucinio. Moguce je da se ponovi ako bude munijicije i lake mete. Da ne govorim o tome kako bi povratak otpisanih delovao na sve ljubitelje. Zavrsena je prica u velikom stilu za njih. | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/2/2012, 11:15 | |
| Ja ne mislim tako.Ogroooomnu većinu drže radnici,a zima ide!! Nemoj se iznenaditi ako se ovo opet bude kupovalo na 2.000! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/2/2012, 12:16 | |
| _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/2/2012, 12:33 | |
| Male su plate u Goši-tako da ne misliš da su radnici buržuji i da mogu mnogo da taktiziraju sa berzom.Ako oduzmemo akcije ugovorom vezane za konzorcijum(60%)+akcije u rukama same Goše-dobija se cifra slobodnih od oko 55.000kom.Od toga je 80%u rukama radnika,bivših radnika i penzionera. _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 10/2/2012, 13:20 | |
| KOJE CRNE 2000 ,to najbolje zaboravite,sto pre to bolje. Talijano,ti mene nisi razumeo,CRFS,su korektni igraci,ovo su bitange...poredjenje je bilo SATIRICNO, | |
|
| |
| Goša montaža a.d. - GMON | |
|