| Goša montaža a.d. - GMON | |
|
+79Nikola rile68 Pametni Red max Fast pekar Dragan11 mili61 Jumbo Big Mile Teletrader Boby Skorpion Dalaj Lama Bidza Boranija Delboj Danx 008 Dejansss Djepeto83 stepopsd Aca123 Milan1 MORNAR Popaj klip Sasuolo Rogy Samaricanin Nukleo Nenadnenad67 Dkolak Momir Kobe Bryant Grom Ars Vivendi Zare026 Zile Frenky Steve McQueen Prokuplje oec.Lukic Dragot Dejan Stevanovic Banaćanin Sneki BuffetSon orleanka Miladin gogloee Jovan04 DelBoy Marqox Infinity MarkoJTD Sahbaz MatejaR Pera Božić Maca Crazy_Joe Taliano Mitar Sutra Drag_Mlad Novosadjanin007 Non-ProfitOrganization SabanNonda Bond Nemesis Racunarko Igor-NS Greta bonum.mm Jovana2009 Limited011 raspolozen Milica1 Dusan 83 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 4/28/2012, 16:53 | |
| - Skorpion ::
- Cisto sumnjam , moje misljenje je da ce od sada vise da se ulaze u firmu a ne da se ostavlja za dividendu posto se ocekuju investicije u infrastrukturu u okviru firme.
Infrastrukturu!? šta to konkretno znači? Imaš li informaciju o tekućim poslovima? Po nekom mom računu trebalo bi da bude realizacije za prvih 6meseci kao za celu prošlu godinu!? koji je je zaista obim posla na TENT Obrenovac i u Kostolcu.Za drugi sam pronašao da je vrednost 25mil e.ali su u konz.sa nekom Nemačkom firmom.....čekao se dugo(skoro 2god) start,ali su krenuli u martu....koji je tu deo GMONa?Ima li ih sad u odpepeljavanju i sa Kinezima....koliko...bilo bi lepo znati!! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 4/28/2012, 18:24 | |
| talijano ...upravo sam to imao na umu...prosle godine kada su smanjivali plan,to je bilo zbog odlaganja...to ocekujem da se aktivira ove godine...zato sam i pisao da je losija godina iza nas...2012. ce biti bolja. | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 4/28/2012, 23:42 | |
| - Boby ::
- taliano ::
- Koja je najlošija,a koja sledeća godina Bobiša?
ova je losa,sledeca ce biti bolja... Bobiška,ova je sad 2012 sledeća 2013...kontaš!? _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Skorpion Still learning
Broj poruka : 101 Points : 510 Datum upisa : 13.07.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 4/28/2012, 23:55 | |
| Kada kazem infrastruktura mislim na novu upravnu zgradu , nove saobracajnice u okviru firme , servis za vozila kao i opremanje proizvodnih pogona.A sve to kosta.A sto se tice poslova gore navedenih svi su dobijeni i poceli su sa realizacijom ugovora. | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 4/29/2012, 10:58 | |
| - taliano ::
- Boby ::
- taliano ::
- Koja je najlošija,a koja sledeća godina Bobiša?
ova je losa,sledeca ce biti bolja... Bobiška,ova je sad 2012 sledeća 2013...kontaš!? kontam..mislio sam rezultate 2012,koji se objave 2013...kontas li sad ti? | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 4/30/2012, 14:28 | |
| - Skorpion ::
- Kada kazem infrastruktura mislim na novu upravnu zgradu , nove saobracajnice u okviru firme , servis za vozila kao i opremanje proizvodnih pogona.A sve to kosta.A sto se tice poslova gore navedenih svi su dobijeni i poceli su sa realizacijom ugovora.
Dali ti je poznat obim ugovorenog.......neke vrlo optimistične orjentacije postoje,samo nema podataka koliko su procentualno zastupljeni u poslovima izvođačkih konzorcijuma? Naplata?? Da li je baš sav novac obezbeđen kakao se piše?Oseti li se šta unutar firme? _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Skorpion Still learning
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/1/2012, 14:53 | |
| Ako mislis na uposljenost ona je 100% , ako mislis da lise oseca na plate, ne one su iste mada treba da se radi uskladjivanje kolektivnog ugovora. Naplata od Elektroprivrede kasni i do sest meseci , a 75% ugovora je njihovo. | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/1/2012, 18:27 | |
| hvala Skorpion! Uposlenost me pre svega zanimala.Što se tiče EPSa,mislim da je to trenutno najpoželjniji investitor u Srbiji-bez obzira na kašnjenja. Opet....baš me čudi slabo interesovanje investitora u zadnje vreme!? _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Frenky VIP
Broj poruka : 516 Godina : 49 Localisation : Vrbas Points : 1581 Datum upisa : 19.07.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/3/2012, 12:44 | |
| Dali neko moze da opise kako se trgovalo na gmon danas ,Hvala unapred ! | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/3/2012, 15:26 | |
| 334 kinti dividende. Nije lose, ali nije ni dobro. I dalje je mnogo veca zarada drzanjem para u banci pod kamatom.
Napisacu sve dividende koje ja znam, a bilo bi lepo ako ima neko od iskusnijih kolega da napise i one od pre 2008. Sve su u bruto iznosu.
2008 130 2009 180 2010 650 2011 590 2012 334
| |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/3/2012, 17:24 | |
| Frenki, do BA, je stajalo u ponudi 768 hartija, stim da je bilo 25 tržišnih, kupci su pecali na 2500 i 2510 ukupno 73 hartije. Pred BA uleti na tražnji mislim 720 kom. po 2700, odma ga prebije 200x2720, a potom ih poklope tržišni koji su počistili tablu. Bice zanimljivo videti ko je kupac, izgleda da se i ovde nešto kuva. | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/3/2012, 17:28 | |
| Očigledno da su očekivanja od 2012 podigla cenu(a ne dividenda,mada je i dalje jedna od najjačih na belexu)-otuda ovako brutalno čišćenje.Ako su istinite glasine da ove godine očekuju realizaciju od 50mil.e.(samo Obrenovac+Kostolac=30mil.)i da su jedinične cene više nego dobre ide ovo još debelo gore _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Crazy_Joe VIP
Broj poruka : 115 Points : 575 Datum upisa : 10.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/3/2012, 17:36 | |
| Otvoren je put prema 5.000 momci. To je po meni tek prvi level. Gledajte uvek službene informacije. Drugim rečima ide se u otkup sopstvenih do cene koju sam naveo, a presek za dendu je koncem Maja. Sad čekamo fondove da malo pojačaju ;-) 50% dobiti za dividendu nije malo, samo ste se malo razmazili. Ova firma ide i po korporativnoj kulturi skroz u dobrom smeru. Još samo da malo pošteluju sajt ;-) | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/4/2012, 11:27 | |
| Izgleda se ovde nešto kuva....Skorpion ima li kakvih rekla-kazala? _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Skorpion Still learning
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/5/2012, 10:46 | |
| Neznam Taliano na sta konkretno mislis , meni nije samo jasno zasto akcije odose gore | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/5/2012, 11:57 | |
| Trenutno su na PE 4 sto je prosek za vecinu likvidnih srpskih kompanija. Cak ni ja kome je zivotna zelja da pobegnem s beleksa nesto nisam u zurbi da prodam po PE 4.
GMON je u prednosti zato sto nema pravog vecinskog vlasnika i ovde ce akcija skociti najmanje duplo jednog trenutka u narednih 2-5 godina. Prisustvo veoma jakih portfolio investitora nam garantuje da ce biti placena cena najmanje priblizna realnoj prodajnoj ceni pri preuzimanju preduzeca.
| |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/5/2012, 13:44 | |
| Konkretno,mislim da je sadašnji status polusamoupravljanja prosto neodrživ.Dalje,nekoliko nemačkih firmi nastupaju zajedno sa GMONom u konzorcijumima kao glavni izvođači...Čistom logikom posmatrano,moralo bi da se tu razmišlja o nekakvim preuzimanjima.....prosto iz razloga što bi potencionalni kupac dobio sve:Poziciju,ulaze,reference....LOGISTIKU....a sve u svetlu najavljenih mega investicija u EPSu.I to sve za sitne parice!!
_________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Boby VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/5/2012, 18:37 | |
| PODIZANJE CENE MENI DELUJE KAO blago popravljane pred skupstinu...DA TO MALO PODUPREMO,sto bi rekli....to sam primetio kod dosta firmi tog kalibra i sa slicnom vlasnickom strukturom...FIRMA JE OK...dopuniti se i ostati...MIRNO CEKATI DA SE MOZDA I DUPLO REALIZUJES...jedino nisam siguran koliko ce cena otici dole posle preseka...jer mislim da ce to cistiti sama GOSA | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/6/2012, 19:20 | |
| - Boby ::
- PODIZANJE CENE MENI DELUJE KAO blago popravljane pred skupstinu...DA TO MALO PODUPREMO,sto bi rekli....to sam primetio kod dosta firmi tog kalibra i sa slicnom vlasnickom strukturom...FIRMA JE OK...dopuniti se i ostati...MIRNO CEKATI DA SE MOZDA I DUPLO REALIZUJES...jedino nisam siguran koliko ce cena otici dole posle preseka...jer mislim da ce to cistiti sama GOSA
Nisam baš siguran da će ići dole posle preseka.Pogledaj samo trgovanja u zadnje,pa ćeš videti da se "ponuda" baš baš izveštila.Sve je manje onih što im gori pod nogama,a sve više onih koji shvataju pravu vrednost ove firme.Prosto...ako su cene dobre,kako se priča....minimalna profitabilnost je oko 15% realizovanog....to multiplicira u neke meega dividende za 2012....nadajmo se!! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/6/2012, 19:27 | |
| Taliano ti si izgleda sa Nisa prešao na GMON. U redu je skapirali smo da ti misliš da je ovo predivna akcija i da treba svi da navalimo i dignemo cenu. Ne treba nam više argumenata, dovoljno je tvoje mišljenj... A sad malo oladi - poplavesmo od tebe! _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Grom Our family
Broj poruka : 154 Points : 496 Datum upisa : 29.06.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/6/2012, 19:58 | |
| - Ars Vivendi ::
- Taliano ti si izgleda sa Nisa prešao na GMON....
Ma, jok!..... vidiš da još nije promenio potpis. | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/6/2012, 20:17 | |
| - Ars Vivendi ::
- Taliano ti si izgleda sa Nisa prešao na GMON.
U redu je skapirali smo da ti misliš da je ovo predivna akcija i da treba svi da navalimo i dignemo cenu. Ne treba nam više argumenata, dovoljno je tvoje mišljenj... A sad malo oladi - poplavesmo od tebe! Ako ima neka pametna ideja-a ti reci u protivnom.... svaka ti je višak......zašto plaviš kad nemaš akcije GMONa? Ili specijalno pratiš moju ličnost i moje delo!? _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/6/2012, 20:50 | |
| Nemj tako taliano. Svaki put kada ti neko skrene pažnju da preteruješ u hvali i oduševljenju što na žalost ispoljavaš i preteranim brojem postova koji se sadržajno ponavljaju ili skoro ništa ne govore ti kreneš sa ličnim obračunom i to uvek kako su ti koji ti sve to zameraju (a ima nas dosta, veruj mi), ljubomorni zato što nemaju te akcije. Otkud ti takav stav? Otkud ta bahatost? Često preterano emotivno reaguješ, ne vodeći mnogo računa o mišljenju drugih forumaša, često vredjajući našu pamet i razum...
_________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/6/2012, 22:41 | |
| - Kobe Bryant ::
- Nemj tako taliano. Svaki put kada ti neko skrene pažnju da preteruješ u hvali i oduševljenju što na žalost ispoljavaš i preteranim brojem postova koji se sadržajno ponavljaju ili skoro ništa ne govore ti kreneš sa ličnim obračunom i to uvek kako su ti koji ti sve to zameraju (a ima nas dosta, veruj mi), ljubomorni zato što nemaju te akcije.
Otkud ti takav stav? Otkud ta bahatost? Često preterano emotivno reaguješ, ne vodeći mnogo računa o mišljenju drugih forumaša, često vredjajući našu pamet i razum...
Sorry ako sam nekoga uvredio,samo...vrlo je indikativno da se ponavljaju isti likovi sa morbidnim idejama,bez optimizma i želje za napredak.Eto,Ars se sada PRVI put javio na ovoj temi_naravno odmah sarkastično.Ako ništa drugo(a drugoga ima puno) to mi daje za pravo da mislim da mnogo bolje poznajem predmetnu temu!Osim toga,budi siguran da si u krivu kad kažeš da ima dosta forumaša koji se ne slažu sa mojim stavovima.Mislim da mnogo više forumaša dele moje stavove,o tome se lično prepisujemo,stim što isti ne žele da se preganjaju sa svakim....veruj mi neću ni ja više! Mislim da ovde treba da razmenimo stavove i ideje....sa nekima to mogu da radim sa nekima ne!! Od mene se nije moglo čuti kukumavčenje...niti lično omalovažavanje...ali ukoliko neko prvi počne..... Generalno,mislim da ovakvi forumi treba da potpomognu pozitivnu misao o akcionarstvu uopšte!! To mogu samo vedri,optimistički nastrojeni likovi.Nisam baš siguran da su ovde podržani!! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/6/2012, 22:43 | |
| Drugar, preteruješ i to ozbiljno mislim. Smanji retoriku i spusti ton... Teško je čak i samo čitanje tvog poslednjeg posta. _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/6/2012, 23:13 | |
| - Momir ::
- Drugar, preteruješ i to ozbiljno mislim.
Smanji retoriku i spusti ton... Teško je čak i samo čitanje tvog poslednjeg posta. Samo polako Drugar!!! Precizno navedi šta ti je teško u čitanju posta? Sledeće je,dali si se negde prepoznao?? _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/6/2012, 23:25 | |
| Talijan, izgleda da nisi shvatio smisao ovog foruma i ponašanja na njemu. Optimizam kažeš, da, nije loše, ali ako je preteran i neosnovan, on se pretvara u LAŽ! Posebno ako se neumereno ponavlja iz dana u dan. Pogledaj malo ovu temu i NIIS do skora - svaki drugi post (a po nekad i češće) je bio tvoj! Da li ti to nešto znači? | |
|
| |
Prokuplje VIP
Broj poruka : 325 Points : 1202 Datum upisa : 19.10.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/6/2012, 23:41 | |
| - Sneki ::
- Talijan, izgleda da nisi shvatio smisao ovog foruma i ponašanja na njemu.
Optimizam kažeš, da, nije loše, ali ako je preteran i neosnovan, on se pretvara u LAŽ! Posebno ako se neumereno ponavlja iz dana u dan. Pogledaj malo ovu temu i NIIS do skora - svaki drugi post (a po nekad i češće) je bio tvoj! Da li ti to nešto znači? Moje mišljenje je, da Talijano malo preteruje sa hvaljenjem pojedinih akcija koje poseduje. Ali, on uvek samo govori pozitivno o tim akcijama. Tako da je njegovo ponašanje predvidljivo i po meni prihvatljivo, a možda za neke iritirajuće. Za razliku od nekih forumaša, koji možda ne tako često, ali što je mnogo štetnije za članove foruma, koriste ovaj forum da ili pumpaju akcije ili ih crne u cilju ostvarivanja materijalne koristi, a možda na štetu nekog člana ovde. | |
|
| |
Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/7/2012, 00:19 | |
| Malo je osion i bahat. Takvu bahatost sam susretao samo na Cetinju i u Podgorici. Njegov odnos sa drugim članovima koji ne dele njegovo mišljenje je ispod svake kritike.
Malo realnosti, razumevanja za drugačije mišljenje i tolerancije mu ne bi bio na odmet. _________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
Grom Our family
Broj poruka : 154 Points : 496 Datum upisa : 29.06.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/7/2012, 06:47 | |
| - taliano ::
- Sorry ako sam nekoga uvredio,...
Verovatno nisi nikog baš uvredio, ali nisi simpatičan ovim 5-6 članova... .. što iznosi ispod 0,4% od registrovanoh, pa zato nisu ni prešli celzijus. | |
|
| |
MarkoJTD VIP
Broj poruka : 1164 Godina : 36 Points : 3673 Datum upisa : 19.10.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/7/2012, 10:07 | |
| Na koju foru je upravo trgovano s GMON i to prikazano na liniji za kontinuirano trgovanje na belex.rs???? | |
|
| |
Dkolak VIP
Broj poruka : 4077 Points : 8143 Datum upisa : 20.08.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/7/2012, 10:09 | |
| I ja sam iznenadjen! | |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/7/2012, 10:10 | |
| Evo odgovora:
http://www.belex.rs/data/2012/04/00074362.pdf
Vecina akcija je preslo na open market...sa mpc-a | |
|
| |
Prokuplje VIP
Broj poruka : 325 Points : 1202 Datum upisa : 19.10.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/7/2012, 10:13 | |
| - MarkoJTD ::
- Na koju foru je upravo trgovano s GMON i to prikazano na liniji za kontinuirano trgovanje na belex.rs????
I nije samo GMON. Ima ih jos!!! | |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 5/7/2012, 10:15 | |
| Da, vecina aktivnijih akcija sa bivseg MPC-a... da ne poverujes kolko je cudno sad... | |
|
| |
| Goša montaža a.d. - GMON | |
|