BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Goša montaža a.d. - GMON

Ići dole 
+79
Nikola
rile68
Pametni
Red max
Fast
pekar
Dragan11
mili61
Jumbo
Big Mile
Teletrader
Boby
Skorpion
Dalaj Lama
Bidza
Boranija
Delboj
Danx
008
Dejansss
Djepeto83
stepopsd
Aca123
Milan1
MORNAR
Popaj
klip
Sasuolo
Rogy
Samaricanin
Nukleo
Nenadnenad67
Dkolak
Momir
Kobe Bryant
Grom
Ars Vivendi
Zare026
Zile
Frenky
Steve McQueen
Prokuplje
oec.Lukic
Dragot
Dejan Stevanovic
Banaćanin
Sneki
BuffetSon
orleanka
Miladin
gogloee
Jovan04
DelBoy
Marqox
Infinity
MarkoJTD
Sahbaz
MatejaR
Pera Božić
Maca
Crazy_Joe
Taliano
Mitar
Sutra
Drag_Mlad
Novosadjanin007
Non-ProfitOrganization
SabanNonda
Bond
Nemesis
Racunarko
Igor-NS
Greta
bonum.mm
Jovana2009
Limited011
raspolozen
Milica1
Dusan
83 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 20 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

Broj poruka : 1475
Datum upisa : 23.02.2011

Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Empty
PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime4/28/2012, 16:53

Skorpion ::
Cisto sumnjam , moje misljenje je da ce od sada vise da se ulaze u firmu a ne da se ostavlja za dividendu posto se ocekuju investicije u infrastrukturu u okviru firme.
Infrastrukturu!? šta to konkretno znači?
Imaš li informaciju o tekućim poslovima? Po nekom mom računu trebalo bi da bude realizacije za prvih 6meseci kao za celu prošlu godinu!? koji je je zaista obim posla na TENT Obrenovac i u Kostolcu.Za drugi sam pronašao da je vrednost 25mil e.ali su u konz.sa nekom Nemačkom firmom.....čekao se dugo(skoro 2god) start,ali su krenuli u martu....koji je tu deo GMONa?Ima li ih sad u odpepeljavanju i sa Kinezima....koliko...bilo bi lepo znati!! sesir

VIP
VIP
Boby

Broj poruka : 2614
Godina : 53
Datum upisa : 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime4/28/2012, 18:24

talijano ...upravo sam to imao na umu...prosle godine kada su smanjivali plan,to je bilo zbog odlaganja...to ocekujem da se aktivira ove godine...zato sam i pisao da je losija godina iza nas...2012. ce biti bolja.
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime4/28/2012, 23:42

Boby ::
taliano ::
Koja je najlošija,a koja sledeća godina Bobiša?
ova je losa,sledeca ce biti bolja...

Bobiška,ova je sad 2012 sledeća 2013...kontaš!? sesir

Still learning
Still learning

Broj poruka : 101
Datum upisa : 13.07.2011

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime4/28/2012, 23:55

Kada kazem infrastruktura mislim na novu upravnu zgradu , nove saobracajnice u okviru firme , servis za vozila kao i opremanje proizvodnih pogona.A sve to kosta.A sto se tice poslova gore navedenih svi su dobijeni i poceli su sa realizacijom ugovora.
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime4/29/2012, 10:58

Koja je najlošija,a koja sledeća godina Bobiša?
ova je losa,sledeca ce biti bolja...

Bobiška,ova je sad 2012 sledeća 2013...kontaš!? sesir
kontam..mislio sam rezultate 2012,koji se objave 2013...kontas li sad ti?
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime4/30/2012, 14:28

Skorpion ::
Kada kazem infrastruktura mislim na novu upravnu zgradu , nove saobracajnice u okviru firme , servis za vozila kao i opremanje proizvodnih pogona.A sve to kosta.A sto se tice poslova gore navedenih svi su dobijeni i poceli su sa realizacijom ugovora.

Dali ti je poznat obim ugovorenog.......neke vrlo optimistične orjentacije postoje,samo nema podataka koliko su procentualno zastupljeni u poslovima izvođačkih konzorcijuma? Naplata?? Da li je baš sav novac obezbeđen kakao se piše?Oseti li se šta unutar firme?

Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/1/2012, 14:53

Ako mislis na uposljenost ona je 100% , ako mislis da lise oseca na plate, ne one su iste mada treba da se radi uskladjivanje kolektivnog ugovora. Naplata od Elektroprivrede kasni i do sest meseci , a 75% ugovora je njihovo.
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/1/2012, 18:27

sesir hvala Skorpion! Uposlenost me pre svega zanimala.Što se tiče EPSa,mislim da je to trenutno najpoželjniji investitor u Srbiji-bez obzira na kašnjenja.
Opet....baš me čudi slabo interesovanje investitora u zadnje vreme!?

VIP
VIP
Frenky

Broj poruka : 516
Godina : 49
Datum upisa : 19.07.2009

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/3/2012, 12:44

Dali neko moze da opise kako se trgovalo na gmon danas ,Hvala unapred !
Nazad na vrh Ići dole
Sutra
PESIMISTA
Sutra

Broj poruka : 1147
Datum upisa : 11.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/3/2012, 15:26

334 kinti dividende. Nije lose, ali nije ni dobro. I dalje je mnogo veca zarada drzanjem para u banci pod kamatom.

Napisacu sve dividende koje ja znam, a bilo bi lepo ako ima neko od iskusnijih kolega da napise i one od pre 2008. Sve su u bruto iznosu.

2008 130
2009 180
2010 650
2011 590
2012 334
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

Broj poruka : 1658
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/3/2012, 17:24

Frenki, do BA, je stajalo u ponudi 768 hartija, stim da je bilo 25 tržišnih, kupci su pecali na 2500 i 2510 ukupno 73 hartije. Pred BA uleti na tražnji mislim 720 kom. po 2700, odma ga prebije 200x2720, a potom ih poklope tržišni koji su počistili tablu. Bice zanimljivo videti ko je kupac, izgleda da se i ovde nešto kuva. kafa
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/3/2012, 17:28

Očigledno da su očekivanja od 2012 podigla cenu(a ne dividenda,mada je i dalje jedna od najjačih na belexu)-otuda ovako brutalno čišćenje.Ako su istinite glasine da ove godine očekuju realizaciju od 50mil.e.(samo Obrenovac+Kostolac=30mil.)i da su jedinične cene više nego dobre ide ovo još debelo gore kafa

VIP
VIP

Broj poruka : 115
Datum upisa : 10.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/3/2012, 17:36

Otvoren je put prema 5.000 momci. To je po meni tek prvi level. Gledajte uvek službene informacije. Drugim rečima ide se u otkup sopstvenih do cene koju sam naveo, a presek za dendu je koncem Maja. Sad čekamo fondove da malo pojačaju ;-)
50% dobiti za dividendu nije malo, samo ste se malo razmazili. Ova firma ide i po korporativnoj kulturi skroz u dobrom smeru. Još samo da malo pošteluju sajt ;-)
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/4/2012, 11:27

Izgleda se ovde nešto kuva....Skorpion ima li kakvih rekla-kazala?

Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/5/2012, 10:46

Neznam Taliano na sta konkretno mislis , meni nije samo jasno zasto akcije odose gore veshtica
Nazad na vrh Ići dole
Sutra
PESIMISTA
Sutra

Broj poruka : 1147
Datum upisa : 11.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/5/2012, 11:57

Trenutno su na PE 4 sto je prosek za vecinu likvidnih srpskih kompanija. Cak ni ja kome je zivotna zelja da pobegnem s beleksa nesto nisam u zurbi da prodam po PE 4.

GMON je u prednosti zato sto nema pravog vecinskog vlasnika i ovde ce akcija skociti najmanje duplo jednog trenutka u narednih 2-5 godina. Prisustvo veoma jakih portfolio investitora nam garantuje da ce biti placena cena najmanje priblizna realnoj prodajnoj ceni pri preuzimanju preduzeca.
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/5/2012, 13:44

Konkretno,mislim da je sadašnji status polusamoupravljanja prosto neodrživ.Dalje,nekoliko nemačkih firmi nastupaju zajedno sa GMONom u konzorcijumima kao glavni izvođači...Čistom logikom posmatrano,moralo bi da se tu razmišlja o nekakvim preuzimanjima.....prosto iz razloga što bi potencionalni kupac dobio sve:Poziciju,ulaze,reference....LOGISTIKU....a sve u svetlu najavljenih mega investicija u EPSu.I to sve za sitne parice!!

VIP
VIP
Boby

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/5/2012, 18:37

PODIZANJE CENE MENI DELUJE KAO blago popravljane pred skupstinu...DA TO MALO PODUPREMO,sto bi rekli....to sam primetio kod dosta firmi tog kalibra i sa slicnom vlasnickom strukturom...FIRMA JE OK...dopuniti se i ostati...MIRNO CEKATI DA SE MOZDA I DUPLO REALIZUJES...jedino nisam siguran koliko ce cena otici dole posle preseka...jer mislim da ce to cistiti sama GOSA sesir
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/6/2012, 19:20

PODIZANJE CENE MENI DELUJE KAO blago popravljane pred skupstinu...DA TO MALO PODUPREMO,sto bi rekli....to sam primetio kod dosta firmi tog kalibra i sa slicnom vlasnickom strukturom...FIRMA JE OK...dopuniti se i ostati...MIRNO CEKATI DA SE MOZDA I DUPLO REALIZUJES...jedino nisam siguran koliko ce cena otici dole posle preseka...jer mislim da ce to cistiti sama GOSA sesir

Nisam baš siguran da će ići dole posle preseka.Pogledaj samo trgovanja u zadnje,pa ćeš videti da se "ponuda" baš baš izveštila.Sve je manje onih što im gori pod nogama,a sve više onih koji shvataju pravu vrednost ove firme.Prosto...ako su cene dobre,kako se priča....minimalna profitabilnost je oko 15% realizovanog....to multiplicira u neke meega dividende za 2012....nadajmo se!!

VIP
VIP
Ars Vivendi

Broj poruka : 2817
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/6/2012, 19:27

Taliano ti si izgleda sa Nisa prešao na GMON.
U redu je skapirali smo da ti misliš da je ovo predivna akcija i da treba svi da navalimo i dignemo cenu.
Ne treba nam više argumenata, dovoljno je tvoje mišljenj...
A sad malo oladi - poplavesmo od tebe!

Grom
Our family
Our  family

Broj poruka : 154
Datum upisa : 29.06.2011

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/6/2012, 19:58

Ars Vivendi ::
Taliano ti si izgleda sa Nisa prešao na GMON....
Ma, jok!..... vidiš da još nije promenio potpis.
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/6/2012, 20:17

Ars Vivendi ::
Taliano ti si izgleda sa Nisa prešao na GMON.
U redu je skapirali smo da ti misliš da je ovo predivna akcija i da treba svi da navalimo i dignemo cenu.
Ne treba nam više argumenata, dovoljno je tvoje mišljenj...
A sad malo oladi - poplavesmo od tebe!

Ako ima neka pametna ideja-a ti reci u protivnom.... svaka ti je višak......zašto plaviš kad nemaš akcije GMONa? Ili specijalno pratiš moju ličnost i moje delo!?

VIP
VIP
Kobe Bryant

Broj poruka : 3003
Godina : 48
Datum upisa : 22.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/6/2012, 20:50

Nemj tako taliano. Svaki put kada ti neko skrene pažnju da preteruješ u hvali i oduševljenju što na žalost ispoljavaš i preteranim brojem postova koji se sadržajno ponavljaju ili skoro ništa ne govore ti kreneš sa ličnim obračunom i to uvek kako su ti koji ti sve to zameraju (a ima nas dosta, veruj mi), ljubomorni zato što nemaju te akcije.
Otkud ti takav stav? Otkud ta bahatost?
Često preterano emotivno reaguješ, ne vodeći mnogo računa o mišljenju drugih forumaša, često vredjajući našu pamet i razum...

Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/6/2012, 22:41

Kobe Bryant ::
Nemj tako taliano. Svaki put kada ti neko skrene pažnju da preteruješ u hvali i oduševljenju što na žalost ispoljavaš i preteranim brojem postova koji se sadržajno ponavljaju ili skoro ništa ne govore ti kreneš sa ličnim obračunom i to uvek kako su ti koji ti sve to zameraju (a ima nas dosta, veruj mi), ljubomorni zato što nemaju te akcije.
Otkud ti takav stav? Otkud ta bahatost?
Često preterano emotivno reaguješ, ne vodeći mnogo računa o mišljenju drugih forumaša, često vredjajući našu pamet i razum...

Sorry ako sam nekoga uvredio,samo...vrlo je indikativno da se ponavljaju isti likovi sa morbidnim idejama,bez optimizma i želje za napredak.Eto,Ars se sada PRVI put javio na ovoj temi_naravno odmah sarkastično.Ako ništa drugo(a drugoga ima puno) to mi daje za pravo da mislim da mnogo bolje poznajem predmetnu temu!Osim toga,budi siguran da si u krivu kad kažeš da ima dosta forumaša koji se ne slažu sa mojim stavovima.Mislim da mnogo više forumaša dele moje stavove,o tome se lično prepisujemo,stim što isti ne žele da se preganjaju sa svakim....veruj mi neću ni ja više!
Mislim da ovde treba da razmenimo stavove i ideje....sa nekima to mogu da radim sa nekima ne!! Od mene se nije moglo čuti kukumavčenje...niti lično omalovažavanje...ali ukoliko neko prvi počne.....
Generalno,mislim da ovakvi forumi treba da potpomognu pozitivnu misao o akcionarstvu uopšte!! To mogu samo vedri,optimistički nastrojeni likovi.Nisam baš siguran da su ovde podržani!! sesir

Old member
Old member
Momir

Broj poruka : 2084
Datum upisa : 06.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/6/2012, 22:43

Drugar, preteruješ i to ozbiljno mislim.
Smanji retoriku i spusti ton...
Teško je čak i samo čitanje tvog poslednjeg posta.

Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/6/2012, 23:13

Momir ::
Drugar, preteruješ i to ozbiljno mislim.
Smanji retoriku i spusti ton...
Teško je čak i samo čitanje tvog poslednjeg posta.

Samo polako Drugar!!!
Precizno navedi šta ti je teško u čitanju posta?
Sledeće je,dali si se negde prepoznao??

Beli Mag
Beli Mag
Sneki

Broj poruka : 5404
Datum upisa : 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/6/2012, 23:25

Talijan, izgleda da nisi shvatio smisao ovog foruma i ponašanja na njemu.
Optimizam kažeš, da, nije loše, ali ako je preteran i neosnovan, on se pretvara u LAŽ!
Posebno ako se neumereno ponavlja iz dana u dan.
Pogledaj malo ovu temu i NIIS do skora - svaki drugi post (a po nekad i češće) je bio tvoj!
Da li ti to nešto znači?
kafa
Nazad na vrh Ići dole
Prokuplje
VIP
VIP
Prokuplje

Broj poruka : 325
Datum upisa : 19.10.2009

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/6/2012, 23:41

Sneki ::
Talijan, izgleda da nisi shvatio smisao ovog foruma i ponašanja na njemu.
Optimizam kažeš, da, nije loše, ali ako je preteran i neosnovan, on se pretvara u LAŽ!
Posebno ako se neumereno ponavlja iz dana u dan.
Pogledaj malo ovu temu i NIIS do skora - svaki drugi post (a po nekad i češće) je bio tvoj!
Da li ti to nešto znači?
kafa

Moje mišljenje je, da Talijano malo preteruje sa hvaljenjem pojedinih akcija koje poseduje.
Ali, on uvek samo govori pozitivno o tim akcijama. Tako da je njegovo ponašanje predvidljivo i po meni prihvatljivo, a možda za neke iritirajuće.
Za razliku od nekih forumaša, koji možda ne tako često, ali što je mnogo štetnije za članove foruma, koriste ovaj forum da ili pumpaju akcije ili ih crne u cilju ostvarivanja materijalne koristi, a možda na štetu nekog člana ovde. sesir
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011

Broj poruka : 2052
Datum upisa : 07.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/7/2012, 00:19

Malo je osion i bahat.
Takvu bahatost sam susretao samo na Cetinju i u Podgorici.
Njegov odnos sa drugim članovima koji ne dele njegovo mišljenje je ispod svake kritike.

Malo realnosti, razumevanja za drugačije mišljenje i tolerancije mu ne bi bio na odmet.

Our family
Our  family

Broj poruka : 154
Datum upisa : 29.06.2011

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/7/2012, 06:47

Sorry ako sam nekoga uvredio,...
Verovatno nisi nikog baš uvredio, ali nisi simpatičan ovim 5-6 članova...

.. što iznosi ispod 0,4% od registrovanoh, pa zato nisu ni prešli celzijus.
Nazad na vrh Ići dole
MarkoJTD
VIP
VIP
MarkoJTD

Broj poruka : 1164
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/7/2012, 10:07

Na koju foru je upravo trgovano s GMON i to prikazano na liniji za kontinuirano trgovanje na belex.rs????
Nazad na vrh Ići dole
Dkolak
VIP
VIP
Dkolak

Broj poruka : 4077
Datum upisa : 20.08.2009

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/7/2012, 10:09

I ja sam iznenadjen!
Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Snapshotqs

Nazad na vrh Ići dole
MarkoJTD
VIP
VIP
MarkoJTD

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/7/2012, 10:10

Evo odgovora:

http://www.belex.rs/data/2012/04/00074362.pdf

Vecina akcija je preslo na open market...sa mpc-a
Nazad na vrh Ići dole
Prokuplje
VIP
VIP
Prokuplje

Broj poruka : 325

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/7/2012, 10:13

MarkoJTD ::
Na koju foru je upravo trgovano s GMON i to prikazano na liniji za kontinuirano trgovanje na belex.rs????
I nije samo GMON. Ima ih jos!!!
Nazad na vrh Ići dole
MarkoJTD
VIP
VIP
MarkoJTD

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 11 Icon_minitime5/7/2012, 10:15

Da, vecina aktivnijih akcija sa bivseg MPC-a... da ne poverujes kolko je cudno sad...
Nazad na vrh Ići dole

Goša montaža a.d. - GMON
Nazad na vrh 
Strana 11 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 20 ... 29  Sledeći
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Arhiva Belex Cluba-
Skoči na: