BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Goša montaža a.d. - GMON

Ići dole 
+79
Nikola
rile68
Pametni
Red max
Fast
pekar
Dragan11
mili61
Jumbo
Big Mile
Teletrader
Boby
Skorpion
Dalaj Lama
Bidza
Boranija
Delboj
Danx
008
Dejansss
Djepeto83
stepopsd
Aca123
Milan1
MORNAR
Popaj
klip
Sasuolo
Rogy
Samaricanin
Nukleo
Nenadnenad67
Dkolak
Momir
Kobe Bryant
Grom
Ars Vivendi
Zare026
Zile
Frenky
Steve McQueen
Prokuplje
oec.Lukic
Dragot
Dejan Stevanovic
Banaćanin
Sneki
BuffetSon
orleanka
Miladin
gogloee
Jovan04
DelBoy
Marqox
Infinity
MarkoJTD
Sahbaz
MatejaR
Pera Božić
Maca
Crazy_Joe
Taliano
Mitar
Sutra
Drag_Mlad
Novosadjanin007
Non-ProfitOrganization
SabanNonda
Bond
Nemesis
Racunarko
Igor-NS
Greta
bonum.mm
Jovana2009
Limited011
raspolozen
Milica1
Dusan
83 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 18 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
Sutra
PESIMISTA
Sutra

Broj poruka : 1147
Datum upisa : 11.12.2010

Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Empty
PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime9/27/2011, 15:48

Najbolje za nas bi bilo da se raspadne konzorcijum, pa da profesionalni investitori probaju da uz podrsku dela konzorcijuma preuzmu firmu.

U zaru borbe za preuzimanje, dodje cesto do prilicno nerealnih cena, a ovde mislim da je moguce cak i 7.000, a 5.000 vidim kao siguricu pri preuzimanju.

Naravno to je samo moja zelja, ja nemam pojma kakva je tacno situacija u konzorcijumu, mada ne verujem da je mnogo ljudi znalo za ovu kradju, tako da moze svasta da se desava

Ovo celo desavanje samo pokazuje koliko ce pametno biti opet prodati dobar deo portfolia u maju kada PE na beleksu opet dodje blizu 10. Ovde mora da postoji MNOGO veca marza sigurnosti u odnosu na ostale razvijene berze.
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

Broj poruka : 1475
Datum upisa : 23.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime9/27/2011, 20:35

Po meni već ima MNOOGO ukalkulisanog za siguricu.Mada nikad se nezna dali i dovoljno.Tržišnu kapitalizaciju od 6mil.e.koliko je na današnji dan oni mogu da pokriju stanjem računa u bankama!!!A ovo za dišu, je očigledno borba za prevlast.Unutar konzorcijuma bilo je previranja,bilo je i prinudnih otkupa od nesaglasnih...Realno je teško da sve to opstane na taj način.Po meni je opstanak u ovakvim okolnostima moguć samo uz prisustvo diktatora(despota),čoveka-firme za koga niko ali baš niko nemože da kaže ništa loše-takvih primera ima(jesv)......ovde očigledno ima više struja!! Za nas-svaki je scenario moguć!!Ne treba zanemariti činjenicu da su direktori obično ključni ljudi u pogodbama-A NAROČITO sa javnim preduzećima,pa se bojim da na kraju ne dobijemo poštenu firmu-bez poslova!!

VIP
VIP

Broj poruka : 115
Datum upisa : 10.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime9/28/2011, 00:04

Svaka ti je na mestu, osim: nema direktora kojeg baš svi vole. A verujem da ni direktor despot nije neko rešenje iako je na Balkanu često i poželjno, kao i dobre konekcije kako si naveo.
Nazad na vrh Ići dole
Sutra
PESIMISTA
Sutra

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime9/28/2011, 00:23

To za poslove si nazalost u pravu, ali bolje da ih nema nego da ih GMON radi a on trpa pare u dzep.

To sto si rekao da je borba za prevlast je ok, ali ovo nisu nikakvi niski udarci, ovo su KRIVICNA dela gde je on izmedju ostalih pokrao i nas ovde na forumu, tako da nemam nikakvih simpatija za njega.

Policija u Srbiji se oglasava i postupa tek kada ima neoborive dokaze, tako da ne sumnjam da je i ovde bila u pravu.
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime9/28/2011, 07:31

Policija u Srbiji se oglasava i postupa tek kada ima neoborive dokaze, tako da ne sumnjam da je i ovde bila u pravu.

Da ali od 17pozicija rada nisu fakturisane dve scratch
Pa tu su insajderi i vrlo bliski saradnici sve odradili.Naravno,nije on to sam mogao unutar firme!Minimum je tu umešano desetak ljudi!!

Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime9/29/2011, 23:12

Očigledno je da je saopštenje dato iz Policijske uprave Smedereva, sa netačnom tvrdnjom da je Branko Šljivar uhapšen i da je to sračunato na pogrešno informisanje javnosti, a radi nanošenja štete ugledu, kako gospodinu Šljivar Branku, tako, i još više, Goša Montaži ad. Netačna je tvrdnja da je radnjama gospodina Šljivar Branka oštećen budžet od oko 10,5 miliona dinara, jer je sav posao na Termoelektrani „Nikola Tesla B“ iz Obrenovca, izvršen preko Energoinvest dd iz Sarajeva, u celosti plaćen od strane Termoelektrane „Nikola Tesla B“ iz Obrenovca, bilo preko Energoinvest dd ili direktno Goša Montaža ad, na koje iznose su obračunati svi porezi i budžet Republike Srbije nije oštećen ni za jedan jedini dinar.

Plasiranjem ovakve netačne vesti nanosi se ogromna šteta, ne samo Branku Šljivaru kao generalnom direktoru Goša Montaže ad, već i samoj Goša Montaži ad kao renomiranom preduzeću, njenim poslovnim partnerima i svim njenim akcionarima i zaposlenima.

Objavljivanje ove vesti se zasniva na neosnovanim sumnjama i netačnim podacima dobijenim samo na osnovu jednog dela dokumentacije, te se bez ikakvog utemeljenog razloga, objavljivanjem ove vesti destabilizuje jedan uzoran kolektiv i ugrožava egzistencija gotovo 1.000 zaposlenih radnika Goša Montaže ad i njihovih porodica.“

NEK SE BAR ČEŠKA PO GLAVI scratch

VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime9/29/2011, 23:56

evo i u video prilogu. https://www.youtube.com/watch?v=FDAN6fUF39A&feature=player_embedded
Osobito mi je drago kada tvrtka spominje zaštitu radnika i njenih akcionara, zato moja podrška upravi dokle god bude tako. Naravno za sve akcionare jednako.
Nazad na vrh Ići dole
Sutra
PESIMISTA
Sutra

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime9/30/2011, 01:12

Ja ne podrzavam upravu nikako, da li nesto nije u redu sa mnom.

Nije tu porez u pitanju, za njega me zabole stojko.

Nego je u pitanju ONO NA STA NIJE PLACEN POREZ.

A to je po optuzbi kradja 50 miliona dinara od akcionara.

Ajde jedan razlog da ne poverujem policiji.
Nazad na vrh Ići dole
Mitar
VIP
VIP
Mitar

Broj poruka : 729
Datum upisa : 14.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime9/30/2011, 05:21

Ovde se radi o borbi za kontrolu nad firmom
Nazad na vrh Ići dole
Crazy_Joe
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime9/30/2011, 22:09

Definitivno, a meni trenutni menađment odgovara, hteo bi da tako ostane i da po mogućnosti krenu sa otkupom i poništenjem sopstvenih akcija, da se poveća vrednost trenutnih udelničara. Tko hoće da preuzme neka plati premiju, a ne da se koristi ovakvim metodama. Obzirom da je trenutačni Mcap presmešan i za recesiju i za depresiju ovde nije u pitanju samo plaćanje premije već višestruki iznos na aktualnu cenu. Sve drugo je prevara.
Nazad na vrh Ići dole
Sutra
PESIMISTA
Sutra

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime10/2/2011, 12:57

@krejzidzo

ne znam da li si cuo kakav im je plan za ovu godinu. Kada to procitas videces da mcap nije presmesan, nego na proseku trzista.

Nisam uspeo sve da prodam proletos, sada vec ne bih izlazio, ako malo klizne mozda bih se i pojacao, ali tek kada se rascisti situacija i kada isplate drugi deo dividende.
Nazad na vrh Ići dole
gogloee
VIP
VIP
gogloee

Broj poruka : 1024
Datum upisa : 10.01.2008

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime10/5/2011, 08:23

Demanti Goše Montaže u vezi sa objavljenim informacijama za utaju poreza

Upravni odbor kompanije Goša Montaža iz Smederevske Palanke objavio je demanti povodom infromacija plasiranih prethodnih dana u kojima su generalni direktor i sama kompanija osumnjičeni za zloupotrebe i utaju poreza na poslovima na Termoelektrani „Nikola Tesla B“.

http://www.sinteza.net/vesti/demanti_go_e_monta_e_u_vezi_sa_objavljenim_informacijama_za_utaj.html
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

Broj poruka : 13963
Datum upisa : 03.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime10/9/2011, 11:36

Promene: 14.09. - 07.10.2011. (T-3) ili 09.09. - 04.10.2011.

Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 23promene140907102011
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

Broj poruka : 13963
Datum upisa : 03.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/5/2011, 09:31

Promene: 07.10. - 04.11.2011. (T-3) ili 04.10. - 01.11.2011.

Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 24promene071004112011
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/13/2011, 12:47

Konzorcijum je rasknjižen.Mnooogo je sad vlasnika na crhovu-ali niko sa značajnim udelom(najveći oko 3%).Kako sad posluje ova firma?Očekujem sutra veliku ponudu-od taze rasknjiženih....a tražnja!?? scratch
Možda bi menedžment kupovao?... direktor je bio malo prozivan-zanimljiva pozicija zar ne?

VIP
VIP
Nemesis

Broj poruka : 791
Godina : 41
Datum upisa : 11.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/13/2011, 14:39

A legla i dividenda.... suny
Nazad na vrh Ići dole
Miladin
Zuti karton
Zuti karton
Miladin

Broj poruka : 137
Godina : 55
Datum upisa : 09.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/13/2011, 16:12

Na vlasnicki?
Nazad na vrh Ići dole
Nemesis
VIP
VIP
Nemesis

Broj poruka : 791
Godina : 41
Datum upisa : 11.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/13/2011, 17:29

Da,da
Nazad na vrh Ići dole
Drag_Mlad
Forumska Legenda
Drag_Mlad

Broj poruka : 772
Godina : 51
Datum upisa : 06.01.2010

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/13/2011, 22:06

Da li je dobro sada kupovati, kakvi se rezultati ocekuju na kraju godine,...
Nazad na vrh Ići dole
http://www.dekorativniprirodnikamen.com/
Crazy_Joe
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/14/2011, 10:38

Nikad bolji. Samo udaraj, čisti sve šta ima
Nazad na vrh Ići dole
Drag_Mlad
Forumska Legenda
Drag_Mlad

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/14/2011, 20:55

Crazy_Joe ::
Nikad bolji. Samo udaraj, čisti sve šta ima

To ozbiljno mislis ili se salis.
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

Broj poruka : 1658
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/15/2011, 11:22

Drag, pogledaj plan za drugo polugođe i realizaciju prvog pa sam proceni, ali ono " nikad bolji " sigurno je šala. od
Nazad na vrh Ići dole
Crazy_Joe
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/15/2011, 15:41

Big Mile ::
Drag, pogledaj plan za drugo polugođe i realizaciju prvog pa sam proceni, ali ono " nikad bolji " sigurno je šala. od
To je to, tu nema šta da se doda. Sve poznato istaknuto je u javnosti, ostalo su kalkulacije, usporedbe i odabir najoportunijih akcija na berzi u ovome trenutku.
Nazad na vrh Ići dole
Drag_Mlad
Forumska Legenda
Drag_Mlad

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/16/2011, 09:53

Mislite na ovo
..... Montažno preduzeće "Goša Montaža" iz Velike Plane objavilo je plan poslovanja za drugih šest meseci kojim se očekuje ostvarenje ukupnog prihoda od 1,3 milijarde dinara i dobiti od 51 milion dinara. Ova kompanija nije izvestila kakav je finansijski rezultat ostvarila u prvih šest meseci, osim da je izmenjen inicijalni plan poslovanja za 2011. godinu, novim.
Tako je revidiranim planom poslovanja očekivani poslovni prihod smanjen za 30,6% na 2,4 milijarde dinara, dok je očekivana dobit u tekućoj godini 101 milion dinara što je smanjenje od 32,7% na inicijalno planiranu dobit za 2011. godinu.....
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/16/2011, 11:43

Bas na to, a i danasnje stanje na tabli sve govori, sad posle razlaza konzorcijuma bice toga na znatno nizim cenama. Samo polako.
Nazad na vrh Ići dole
Drag_Mlad
Forumska Legenda
Drag_Mlad

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/16/2011, 12:03

Sad nesto kalkulisem, ako je ocekivana dobit 101 milion u 2011, ako uzmemo da sva dobit ide na dividentu izadje 101000000/257218 = 392.66 dinara po akciji.
Sto i nije tako lose. jos ako se udje u hartiju ispod 2000 din., onda to izadje dividenta 20%.
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/16/2011, 12:40

Nikad bas sva dobit neide za dividendu, uzmi unazad pa pogledaj , po mojoj proceni ako ostvare tih 100 mil. dividenda bi mogla biti oko 250 bruto, ali sta cemo ako ne naprave ni tih 100 mil. Danas jaka traznja na ovim cenama, bice zanimljivo videti za 3 dana dali se menadzment umesao u kupovinu, dal direktno ili preko drugih lica.
Nazad na vrh Ići dole
orleanka
Just looking
Just looking

Broj poruka : 3
Datum upisa : 16.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/16/2011, 13:56

Pozdrav svima :-)

Procitala sam citavu temu ali neide mi ovo bas dobro...Dajte mi savet lale

Sta je najbolje da uradi akcionar koji ima 20 besplatnih akcija i 500 ovih koje moze koristiti tek od 1.juna jer tada istice taj neki ugovor...(neznam da li sam dobro ovo objasnila)?
Akcije su u vlasnstvu porodice koja nema obezbedjen krov nad glavom, troje dece koje se skoluju...na koji nacin bi najbolje mogli iskoristiti ove akcije?
Hajde dobri ljudi da vas vidim :-)
Nazad na vrh Ići dole
Crazy_Joe
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/16/2011, 16:09

orleanka ::

Sta je najbolje da uradi akcionar koji ima 20 besplatnih akcija i 500 ovih koje moze koristiti tek od 1.juna jer tada istice taj neki ugovor...(neznam da li sam dobro ovo objasnila)?
Akcije su u vlasnstvu porodice koja nema obezbedjen krov nad glavom, troje dece koje se skoluju...na koji nacin bi najbolje mogli iskoristiti ove akcije?
Ako verujete u budućnost ove firme i ako ne gori tlo pod nogama, ne prodavati.
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

Broj poruka : 2614
Godina : 53
Datum upisa : 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/16/2011, 16:15

Nikad bas sva dobit neide za dividendu, uzmi unazad pa pogledaj , po mojoj proceni ako ostvare tih 100 mil. dividenda bi mogla biti oko 250 bruto, ali sta cemo ako ne naprave ni tih 100 mil. Danas jaka traznja na ovim cenama, bice zanimljivo videti za 3 dana dali se menadzment umesao u kupovinu, dal direktno ili preko drugih lica.
A STA CEMO AKO ODE U NERASPOREDJANU DOBIT?
Nazad na vrh Ići dole
Sutra
PESIMISTA
Sutra

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/16/2011, 17:52

@Orleanka

Naravno da treba da prodas, bitniji je krov nad glavom i skolovanje dece nego kockanje sa akcijama u Srbiji. Sto se tice cene tu vec moras sama da odlucis.
Nazad na vrh Ići dole
BuffetSon
VIP
VIP
BuffetSon

Broj poruka : 145
Datum upisa : 18.09.2010

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/16/2011, 18:07

Orleanka
Vise ti znas nego mi. Reci jel firma radi bolje ili gore nego prosle godine?
Jel su radnici zadovoljniji sada ili ranije (puno njih su i akcionari) ?
Da li bi prodala zatosto ti se ne svidja nesto u firmi ili vam trebaju pare?

Mozda onda moze neko i da posavetuje....
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

Broj poruka : 5404
Datum upisa : 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/16/2011, 18:20

Pa da se proda tih 20, pa kad stigne onih 500 da se razmisli!

Forum queen
Forum queen
Taliano

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/16/2011, 22:13

gde se vidi realizacija prvog?

Forumska Legenda
Drag_Mlad

PočaljiNaslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON   Goša montaža a.d. - GMON - Page 7 Icon_minitime11/16/2011, 23:50

Pa bas i nije vremena za izlazak, s obzirom da je berza jako nisko, postoji tendencija da jos ode dole, zbog najave novog talasa, ali to ne menja mnogo stvari.
Ono sto bi ti savetovao svaki dobar portfolio menadzer je da prodas ono minimalno koliko ti je potrebno para za zivot, ostatak da pepakujes na 5 do 9 hartija i na taj nacin diversifikujes svoje papire kako bi smanjila rizik gubitka. Imas tu NIs, aero, soju, alfu, metalac, messer,... mozda i neku banku, (ne vise od dve),... Naravno najveci deo portfolija moze da bude gmon.
Nazad na vrh Ići dole

Goša montaža a.d. - GMON
Nazad na vrh 
Strana 7 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 18 ... 29  Sledeći
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Arhiva Belex Cluba-
Skoči na: