| Goša montaža a.d. - GMON | |
|
+79Nikola rile68 Pametni Red max Fast pekar Dragan11 mili61 Jumbo Big Mile Teletrader Boby Skorpion Dalaj Lama Bidza Boranija Delboj Danx 008 Dejansss Djepeto83 stepopsd Aca123 Milan1 MORNAR Popaj klip Sasuolo Rogy Samaricanin Nukleo Nenadnenad67 Dkolak Momir Kobe Bryant Grom Ars Vivendi Zare026 Zile Frenky Steve McQueen Prokuplje oec.Lukic Dragot Dejan Stevanovic Banaćanin Sneki BuffetSon orleanka Miladin gogloee Jovan04 DelBoy Marqox Infinity MarkoJTD Sahbaz MatejaR Pera Božić Maca Crazy_Joe Taliano Mitar Sutra Drag_Mlad Novosadjanin007 Non-ProfitOrganization SabanNonda Bond Nemesis Racunarko Igor-NS Greta bonum.mm Jovana2009 Limited011 raspolozen Milica1 Dusan 83 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/15/2013, 10:06 | |
| - BuffetSon ::
- Koliko vidim Број предмета: П-483/2012 na sajtu http://tpson.portal.sud.rs stoji da je resen . Bilo bi lepo kasda bi neko od tuzzilaca iz tog predmeta napisao sta je bilo i kako je reseno.Tu njih osmoro tuzzi Gosu za 13220046.70 din.
Moje novo rociste je zakazano za pocetak januara. Baffet šta je bilo na sudu? | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/15/2013, 10:27 | |
| Sve tužbe odbacene kao neosnovane, sud zakljucio da su akcionari bili neaktivni zbog ne prisustvovanja skupštini pa stoga nemogu tražiti nesaglasnost. Ispade Steva majstor svog zanata!! | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/15/2013, 10:28 | |
| - Skorpion ::
- Ovde se nesto desava ,otpustaju 200 radnika izgleda da nemaju posao, da ga ne zatarabe.
Navedi izvor. | |
|
| |
Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/15/2013, 10:31 | |
| - Big Mile ::
- Sve tužbe odbacene kao neosnovane, sud zakljucio da su akcionari bili neaktivni zbog ne prisustvovanja skupštini pa stoga nemogu tražiti nesaglasnost. Ispade Steva majstor svog zanata!!
Treba obavezno uložiti žalbu, takva varijanta nepostoji u zakonu... Na osnovu kog zakona je sudija tako nešto zaključio? | |
|
| |
Big Mile VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/15/2013, 10:52 | |
| - Teletrader ::
- Big Mile ::
- Sve tužbe odbacene kao neosnovane, sud zakljucio da su akcionari bili neaktivni zbog ne prisustvovanja skupštini pa stoga nemogu tražiti nesaglasnost. Ispade Steva majstor svog zanata!!
Treba obavezno uložiti žalbu, takva varijanta nepostoji u zakonu... Na osnovu kog zakona je sudija tako nešto zaključio? Mogucnost žalbe postoji, ali dali ljudi imaju volje za dalje maltretiranje?? | |
|
| |
Jumbo VIP
Broj poruka : 424 Points : 1997 Datum upisa : 25.12.2010
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/15/2013, 11:27 | |
| Ne postoji praksa. Sudci se priklanjaju drustvu, jer im je tako jednostavnije......zakon ni ne citaju, vjerujem da nema sudca koji razumije problematiku. Kad bi negdje neki sudac presudio u korist dionicara, to bi postao ogledni primjer i za druge slucajeve, ali da se to postigne, morat ce se tjerati do suda koji ce odlucivati po slovu zakona. Problem je da zalbe i obnove postupaka kostaju i da se mali dionicari nerado odlucuju na takvo sto, pa je pitanje da li ce se i ovdje nesto dogoditi.
Sad vidim da dobro da nisam tuzio FITO sto su mi oduzeli 50 akcija kod 4. i 5. emisije akcija, jer tada ni Komisija nije shvacala (ili nije htjela shvatiti) njihovu gresku, a kamoli bi sudac, koji mozda prvi put cuje da uopce postoje akcije. | |
|
| |
Skorpion Still learning
Broj poruka : 101 Points : 510 Datum upisa : 13.07.2011
| Naslov: Izaslo im je na oglasoj tabli firme potpisao generalni 2/16/2013, 06:51 | |
| - Boby ::
- Skorpion ::
- Ovde se nesto desava ,otpustaju 200 radnika izgleda da nemaju posao, da ga ne zatarabe.
Navedi izvor. Izaslo im je na oglasnoj tabli firme potpisao generalni | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/16/2013, 07:35 | |
| SKORPION,jesu li to neki sezonci? koliko oni imaju ukupno radnika,molim te proveri pa napisi...vrlo je vazno. | |
|
| |
Bidza VIP
Broj poruka : 64 Points : 265 Datum upisa : 03.11.2010
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/16/2013, 08:36 | |
| o ovome sam pisao pre par meseci. Odmah da budem jasan nemam hartiju, a ne planiram ni ulazak.
Goša ima oko 900 zaposlenih, najveci poslovi su za EPS i NIS delom (prosle godine oko rafinerije Pancevo). Masu toga su zavrsili, trenutno nemaju nista ugovoreno do marta, pa je malo drama.. Ucestvuju i na tenderima u okruzenju (Bosna, Crna Gora) ali slabo prolaze u zadnje vreme. Imaju realan problem sa naplatom od EPS-a za uradjeno (a ko nema?) tako da je i cash flow dosta tanak.. Pricamo o milionskim ciframa u EUR.. Izuzetno su radili zadnje 3 godine, najvise zbog rekonstrukcije Djerdapa koju su dobili, ali sada je i kod njih doslo do zatisja..
Ja sam zabrinutiji od vas koji imate hartije - ja sam im dobavljač za jednu vrstu robe :) | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/16/2013, 14:36 | |
| Sreca moja te izadjoh u plusu. Ali nisam izlazio zbog ovih informacija, koje nisam ni imao. Izlazio sam zbog neprijateljskog odnosa firme prema akcionarima. To nikada ne izadje na dobro za akcionare, a eto po pravdi ne izadje ni za firmu ponekad :) @jumbo nije isti slucaj kao na FITO. Tamo si bio ti protiv akcionara, a ne protiv firme. Kada si to shvatio ili ti je advokat rekao onda si odlucio da se ne tuzis. A ja sam savetovao vise puta da se tih par nedelja ne trguje NIKAKO. Fito je jedino kao firma pogresila sto nije blokirala trgovanje dok se nije sve zavrsilo, ali to je zbog neiskustva, a ne zato da bi neko bio ostecen. NIKO sem tebe nije bio ostecen. Na GMON su stotine akcionara bili osteceni zbog neprijateljstva firme. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/16/2013, 16:13 | |
| Sutra@ Vidi lave, nije preterano interesantno širem auditorijumo kako si ti ispao pametan, tj. kada i šta prodaješ i kupuješ...
To je izgleda ključni nesporazum tebe sa ostatkom foruma.
Nekako pokušaj da pišeš uopšteno, a ne da svakim svojim postom dokazuješ ostalima koliko si pametan ili kako ćeš to tek da budeš.
Taj lični deo ostavi za tvoje intimne prijatelje, rodbinu, društvo u kafani...
Izgleda da ti nešto roditelji nisu na vreme pružili, ali ako imaš više od 30 godina onda si morao to što ti nedostaje sam da prepoznaš i koriguješ se!
Vrme je da se prilagodiš... | |
|
| |
Sahbaz VIP
Broj poruka : 333 Points : 1288 Datum upisa : 30.06.2008
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/16/2013, 17:39 | |
| Moje misljenje je drugacije, pa da ga navedem: samo ti pisi, mene npr. zanima sta ko prodaje ili kupuje od forumasa, ali samo unapred, ili najvise sa par dana zakasnjenja. Naknadna pamet, tj. izigravanje generala posle bitke, u ovoj nasoj disciplini vrlo lako moze delovati kao uvreda. Isto to sto je tebe navelo da prodas mene je sprecilo da se pojacam na ovoj hartiji, tako da me ovo skoro uopste (direktno) ne kaci, ali mislim da se time ne treba hvaliti, jer se onda sigurno nekome staje na zulj.
Ako GMON-u ide lose, to je losa vest i za tebe i za mene, nema tu mesta radovanju. I na kraju, za one koje to interesuje, verovatno cu probati da prodam (ovih svojih par desetina) u ponedeljak. Nije neka frka i panika, samo mi se ne svidjaju postupci rukovodstva. _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/16/2013, 17:45 | |
| | |
|
| |
Skorpion Still learning
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/16/2013, 19:00 | |
- SKORPION,jesu li to neki sezonci? koliko oni imaju ukupno radnika,molim te proveri pa napisi...vrlo je vazno.
Koliko sam skapirao radi se o radnicima u stalnom radnom odnosu, i planiraju , ispada trecinu da otpuste. | |
|
| |
Boby VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/16/2013, 21:28 | |
| Pokusacu da zovem u ponedeljak,a sve cu to pitati na skupstini,samo vi to pustite u ponedeljak,na recimo 2200,Bobi je pun kesa,prodao soju metalca electicite de france,nis,samo vi udrite,ovde se ne pozicioniras kad je super,nego kad nije,takva je moja filozofija. pozz | |
|
| |
BuffetSon VIP
Broj poruka : 145 Points : 659 Datum upisa : 18.09.2010
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/17/2013, 18:48 | |
| Kod mene isto probali sa neaktivan akcionar.Moj advokat jednostavno rekao da je to stari zakon . Ako neko to ne prigovori sam je kriv. Onda je prilozio nas spisak dokaza i sada se ceka da se Gosa izjasni po tim pitanjima. Kapiram da je sudiji problem da presudi onako kako treba jer ne zna za slucajeve u sudskoj praksi pa da ne bude prvi. Ali ja sam ovde tuzzio da bih utvrdio da li vredi Belex ili ne. Vec sam zakljucio i sproveo u delo : Bolje Amerika ,Nemacka, pa cak i Ruska berza od nase. A za ovu tuzbu imam jos stotinak akcija Gose i jos puno zivaca za borbu.... | |
|
| |
Big Mile VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/17/2013, 20:40 | |
- Boby ::
- SKORPION,jesu li to neki sezonci? koliko oni imaju ukupno radnika,molim te proveri pa napisi...vrlo je vazno.
Koliko sam skapirao radi se o radnicima u stalnom radnom odnosu, i planiraju , ispada trecinu da otpuste. Otkad je 200 od 900 trecina. A možda je u pitanju samo racionalizacija pa višak odlazi. Netreba zaboraviti da se konzorcijum raspao, dakle medeni mesec je gotov, bice ovde još borbe i trke za hartijama da bi se uspostavila kontrola nad firmom. | |
|
| |
Skorpion Still learning
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/18/2013, 07:44 | |
| Odakle tebi informacija da ima 900 , koliko ja znam oma oko 700 radnika a da je racionalizacija u pitanju odkud odjednom , mislim to su sve pretpostavke vreme ce pokazati. | |
|
| |
Big Mile VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/18/2013, 09:32 | |
| Malo višlje ti je Bidza napisao da GMON ima oko 900 radnika, a što se tice racionalizacije, a pošto se predstavljaš da si dobro obavešten trebao bi da znaš da GMON posle privatizacije nije sprovela nikakvu optimalizaciju broja zaposlenih kao druge privatizovane firme koje su imale vecinskog. Pošto se raspao konzorcijum došlo i to na red što za nas male može biti i dobro. | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/18/2013, 10:41 | |
- Odakle tebi informacija da ima 900 , koliko ja znam oma oko 700 radnika a da je racionalizacija u pitanju odkud odjednom , mislim to su sve pretpostavke vreme ce pokazati.
U prospektu za prošlu godinu piše da imaju 919 zaposlenih.... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Sahbaz VIP
Broj poruka : 333 Points : 1288 Datum upisa : 30.06.2008
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/18/2013, 11:25 | |
| - Big Mile ::
- Skorpion ::
- Boby ::
Koliko sam skapirao radi se o radnicima u stalnom radnom odnosu, i planiraju , ispada trecinu da otpuste. Otkad je 200 od 900 trecina. Broj otpustenih je otprilike trecina novog broja zaposlenih. Mozda je tu negde nastala zabuna, 700 ce ih biti posle, a ne pre otpustanja (ako ga bude)? Ja prodao moju sicu, naterale me Skorpionove pretpostavke da preispitam akciju. _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. | |
|
| |
Boby VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/18/2013, 12:18 | |
| verovatno sam ja kupio... | |
|
| |
Skorpion Still learning
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/18/2013, 13:45 | |
| Ama ljudi sada ima sedamsto , smanjeno je u odnosu na proslu godinu , znaci 700 -200 radnika. | |
|
| |
Bidza VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/18/2013, 13:53 | |
| Evo opet ja samo da pojasnim.. Na kraju 2011 su imali ca. 900, ali Djerdap im je bio u punom jeku. 2012 su završili sa nekih 800-850 sad ne znam tačno jbg.. Ali trend smanjivanja je krenuo već u 2012.. Info od danas je da je spisak na nekih 170 ljudi koji odlaze kao tehnološki višak, od toga ca 40 iz pratećih službi, a 130 iz proizvodnje.. Znači realno smanjuju na 700. I dalje plaču zbog katastrofalne naplate i iskreno od kada radim sa njima (zadnje 4 godine intenzivno) nisu bili toliko zabrinuti što se posla tiče. Prosto kažu nema poslova za njih u Srbiji, a ništa novo se ne otvara. Trenutna kriza verovatno, na prvi pogled imaju dovoljno rezervi da preguraju jedan ili dva loša kvartala bez velikih posledica (ovo ja tešim samoga sebe). | |
|
| |
Boby VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/18/2013, 16:42 | |
| - Bidza ::
- Evo opet ja samo da pojasnim.. Na kraju 2011 su imali ca. 900, ali Djerdap im je bio u punom jeku. 2012 su završili sa nekih 800-850 sad ne znam tačno jbg.. Ali trend smanjivanja je krenuo već u 2012..
Info od danas je da je spisak na nekih 170 ljudi koji odlaze kao tehnološki višak, od toga ca 40 iz pratećih službi, a 130 iz proizvodnje.. Znači realno smanjuju na 700. I dalje plaču zbog katastrofalne naplate i iskreno od kada radim sa njima (zadnje 4 godine intenzivno) nisu bili toliko zabrinuti što se posla tiče. Prosto kažu nema poslova za njih u Srbiji, a ništa novo se ne otvara. Trenutna kriza verovatno, na prvi pogled imaju dovoljno rezervi da preguraju jedan ili dva loša kvartala bez velikih posledica (ovo ja tešim samoga sebe). Da ti nesto kazem,sada kao moderator i imaoc vece kolicine ove artije... Postovi su ti prilicno korektni i nisu pisani s ZADNJIM,namerama. Dali bi za njih bilo posla na JUZNOM TOKU?Moram priznati da nisam previse upoznat s njihovom proizvodnjom,citao sam sajt i priznajem dosta toga mi je strano. Kredit su uzeli da bi prevazisli nelikvidnost,to je bilo prosle godine...rade s takvim firmama koje su drzavne i tesko ide naplata,ali nije to nista novo. DALI SU KADA JE FIRMA PRIVATIZOVANA POSTOJALE NEKE ZABRANE ODPUSTANJA,PA JE TO SADA DOSLO NA RED... Ima mnogo izrecenog zadnjih dana ovde,a da je neka poluistina,ili je nesto izostavljeno ,sada namerno ili slucajno...pri tome ne misli na tebe... Molim te da pazljivo odgovaras,i napises sto vise da bi se stekla slika sto je moguce realnija... | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/18/2013, 17:27 | |
| Promene: 08.02. - 18.02.2013. (T-3) ili 05.02. - 12.02.2013. | |
|
| |
Bidza VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/19/2013, 08:25 | |
| @Boby Zaista nemam zadnje namere, štaviše kažem da po meni ne svetli "crveno" već "žuto" svetlo. Oni se bave montažom složene opreme u velikim industrijskim sistemima (termo i hidro elektrane, čeličane - da radi Sartid eto posla recimo, rafinerije i slično). Revitalizacija postojeće opreme.. Imaju mogućnost prefabrikacije čeličnih konstrukcija, ponose se da je originalno "Gazela" radjena u Goši, ali davno prošlo vreme. Po meni dosta poslova su dobili kroz "Konzorcijum u energetici" www.konzorcijum.com i tu su se malo više opustili.. Mislim da je prisutan strah da se odradjeni poslovi za EPS ne pretvore u javni dug. Tu bi likvidonosno došli u problem. Sve ove najave da će ulaganja u energetiku biti velika, potencijalno za njih otvaraju mnogo posla, tu računam i južni tok (iako nisam stručnjak iz energetike), ali zadnjih nekoliko meseci ništa novo nisu ugovorili. Pokušali na tenderu u Bosni za jednu HE, ali je dobio Alstom Hrvatska.. Do tih najavljenih poslova - treba "preživeti" Na pitanje da li je bilo neke obaveze nakon privatizacije - ne znam. Ako ima još nekih pitanja, a da znam odgovore rado ću odgovoriti. | |
|
| |
Boby VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/19/2013, 11:19 | |
| Zaista hvala,ako imas neke novine,molim te u ime forumasa a i u svoje licno ime,napisi. | |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/19/2013, 12:20 | |
- Bidza ::
- Evo opet ja samo da pojasnim.. Na kraju 2011 su imali ca. 900, ali Djerdap im je bio u punom jeku. 2012 su završili sa nekih 800-850 sad ne znam tačno jbg.. Ali trend smanjivanja je krenuo već u 2012..
Info od danas je da je spisak na nekih 170 ljudi koji odlaze kao tehnološki višak, od toga ca 40 iz pratećih službi, a 130 iz proizvodnje.. Znači realno smanjuju na 700. I dalje plaču zbog katastrofalne naplate i iskreno od kada radim sa njima (zadnje 4 godine intenzivno) nisu bili toliko zabrinuti što se posla tiče. Prosto kažu nema poslova za njih u Srbiji, a ništa novo se ne otvara. Trenutna kriza verovatno, na prvi pogled imaju dovoljno rezervi da preguraju jedan ili dva loša kvartala bez velikih posledica (ovo ja tešim samoga sebe). Da ti nesto kazem,sada kao moderator i imaoc vece kolicine ove artije...
Postovi su ti prilicno korektni i nisu pisani s ZADNJIM,namerama.
Dali bi za njih bilo posla na JUZNOM TOKU?Moram priznati da nisam previse upoznat s njihovom proizvodnjom,citao sam sajt i priznajem dosta toga mi je strano.
Kredit su uzeli da bi prevazisli nelikvidnost,to je bilo prosle godine...rade s takvim firmama koje su drzavne i tesko ide naplata,ali nije to nista novo.
DALI SU KADA JE FIRMA PRIVATIZOVANA POSTOJALE NEKE ZABRANE ODPUSTANJA,PA JE TO SADA DOSLO NA RED...
Ima mnogo izrecenog zadnjih dana ovde,a da je neka poluistina,ili je nesto izostavljeno ,sada namerno ili slucajno...pri tome ne misli na tebe...
Molim te da pazljivo odgovaras,i napises sto vise da bi se stekla slika sto je moguce realnija... Bobiša da pripomognem Malo me čudi da imaš puno artija-a da malo znaš o firmi,procesu proizvodnje...mogućnostima,potencijalu. A)Nemaju posla zato otpuštaju.Po mom mišljenju ništa alarmantno-lepo je da sami rade racionalizaciju,a ne da čekaju da im neko ozgo pomaže. B)Da,imaju dobre šanse za J.T.stim da će njihov deo posla(ako dobiju)početi za cca 2godine. C)Mislim da su ova događanja u i oko firme pozitivna i da GMON treba da iz svega izađe jači i spremniji za tržišnu utakmicu.Delatnost im je specifična,kod nas rekao bih čak i monopolistička,u svetu tražena i dobro plaćena. D)2013 god.je za mnoge pa i za njih godina preživljavanja.Imaju zalihice,pa će grickati po malo.Po meni,najjača varijanta bi im bila da nađu strateškog partnera-po mogućnosti Nemačke proizvodnje .Time dobijaju i radnici a i mi akcionari dabome.Iluzije menadžmenta da mogu držati status kvo doveka,po mom mišljenju raspršiće se već prvog kvartala ove godine. E)Lep izazov za pravog špekulanta!Rizika ima koliko hoćeš,a opet kupuje se skoro isključivo na izvoru-od radničke klase:scratch: _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Bidza VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/19/2013, 12:45 | |
| @Taliano.. Slažem se u principu u svemu.. Mislim da je top menadžment zaista u zabludi i tu mislim na Šljivara direktno.. A polu-nemačkih firmi već ima kod nas u ovoj branši i to ne mali broj.. Samo uglavnom rade posao "za preko" i nisu berzanski kotirani.. (BMR Group Šabac recimo http://www.bmr.at/rs/ 200 zaposlenih).. Švaba ulazi u manji sistem, gde nema sindikata, gde radnici slabo znaju svoja prava i tako.. Možda i Goša jednom dodje na red, ali za sada mislim da ne :) stavku E neću da komentarišem jer ni ne planiram ulazak kao što rekoh..a @Boby nema na čemu, sve što mislim da je relevantno izneću. | |
|
| |
Frenky VIP
Broj poruka : 516 Godina : 49 Localisation : Vrbas Points : 1581 Datum upisa : 19.07.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/19/2013, 14:45 | |
| Ja sam danas dobio od Gose obavestenje a posedujem akcije .pise pojedinacna poreska prijava o obracunatom i placenom porezu i doprinosu za socijalno osiguranje po odbitku na teret primaoca prihoda za 2012 god a dole pise podaci o poreskom obavezniku ispod oporeziv prihod i itd ja posedujem akcije ali ja neradim tamo dali je jos neko dobio ovako obavestenje ? | |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/19/2013, 18:10 | |
| FRENK-Biće da ti je to zalutali obračun od poreza na dobit po osnovu dobijene dividende.Svakako to oni u startu plate-ne brini Bidžo-Možda im je to što su "veliki"u ovom traenutku baš vrlina. J.T.i ne može da vari svaka boranija?! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Boby VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/19/2013, 18:13 | |
| - Frenky ::
- Ja sam danas dobio od Gose obavestenje a posedujem akcije .pise pojedinacna poreska prijava o obracunatom i placenom porezu i doprinosu za socijalno osiguranje po odbitku na teret primaoca prihoda za 2012 god a dole pise podaci o poreskom obavezniku ispod oporeziv prihod i itd ja posedujem akcije ali ja neradim tamo dali je jos neko dobio ovako obavestenje ?
TO je potvrda ,da si platio sve poreze i doprinose na dividendu koju si dobio prosle godine,tj da ti je to automatski odbijeno...dobices to za svaku artiju za koju si dobio dividendu. | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/19/2013, 20:21 | |
| Promene: 18.02. - 19.02.2013. (T-3) ili 12.02. - 13.02.2013. | |
|
| |
Bond Moderator
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 2/21/2013, 16:33 | |
| Promene: 19.02. - 21.02.2013. (T-3) ili 13.02. - 18.02.2013. | |
|
| |
| Goša montaža a.d. - GMON | |
|