BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS

Ići dole 
+145
GagarinM
Bobo011
Bul1
Huls
Deniko
DejanJ
BiznissBL
Alonisos
Nisam lep al sam glup
Bond
boban75
Tango
Nikolaj3
mirjana mirjana
(NE)sudjeni milioner
adamm
Mojzes
Boki72
bonzobgd
FatCat
Big Brle
Dragivoje
mili61
Von Misha
Jegulja
Cicija
Colle
Aca123
Trade Now
Gocili
gaggii
Nisimo23
Jovan I
Aritmeticar
Teletrader
Roman Abramovich
arsen123
goxi
Toplica
Tom80
Big Mile
Vladulns
zoki zoca
BBrroo
Zeljko321
pepermint
beljic100
Lucca Brazzi
Folio
Joca
Panta
Colin Farrell
Popaj
draggon
pvarot
Dragan555
Cucla
Pera Božić
Peka
boxxi
C R A Z Y
Nikola
Ars Vivendi
Djepeto83
Boranija
Zexx
Dragan11
Gashi
Peki
Zile
zveki
Maxx
Al Kapone
MORNAR
muitobom
Fast
Momir
Limited011
Smile
Lutvi
Frenky
Kopac
Beli
Aleks
Taliban
Tods
Maca
Dalaj Lama
Sahbaz
Delboj
Mitar
Dkolak
Dmitar
Sofke
Guverner
Ceras
Drag65
Fmember
Borodino
Radoznalac
stock
iki
Boby
vajabaja
Steve McQueen
Mistery 011
Lord Stem
Sutra
Sheriff
GB
Novosadjanin007
Centrum
Sasa965
Dnenad85
Igor-NS
Drag_Mlad
Vladimirmitr
Greta
Milica1
bonum.mm
Jovana2009
Berza011
Dax
MarkoJTD
Mikans
vatreni
Yudejavu
Malo_pomalo
MilanLaki
pepsiman
Lilihip
Broker-YU
Centurion
Ris
Kobe Bryant
HUACHUMA
StefanMR
Atomski mrav
StefanoProdi
Dusan
gogloee
BoS
Friz
AliAli
Sneki
149 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 18 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
Boby
VIP
VIP
Boby

Broj poruka : 2614
Godina : 53
Datum upisa : 04.02.2011

Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Empty
PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime2/1/2012, 08:09

Mitar ::
Pa lepo je rekao premijer da su amerikanci pravili gubitak od 100 mln USD i rekao je necemo ni mi vise...

tako da bice posla za TGAS dok god Srbija bude pravila minus
ALI najbolja fora je da ce ostati isti menadzment da upravlja...samo se general menja...pa da nas nema trabalo bi nas izmisliti.
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

Broj poruka : 13963
Datum upisa : 03.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime2/10/2012, 17:23

Promene: 26.01. - 10.02.2012. (T-3) ili 23.01. - 07.02.2012.

Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Wan995
Nazad na vrh Ići dole
Delboj
Our family
Our  family
Delboj

Broj poruka : 344
Godina : 39
Datum upisa : 03.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime3/19/2012, 19:18

Mogu li promene ovde?

Hvala
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime3/20/2012, 08:26

Promene: 10.02. - 19.03.2012. (T-3) ili 07.02. - 14.03.2012.

Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Beeagh
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime3/21/2012, 16:26

Inoviran prospekt:

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant

Broj poruka : 3003
Godina : 48
Datum upisa : 22.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime3/26/2012, 16:09

Bond ::
Inoviran prospekt:

Sasvim lep rezultat 1,1 milijardi čista dobit!
Porast od nekih 13% a prihod 5,5 milijardi.

VIP
VIP

Broj poruka : 333
Datum upisa : 30.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime4/21/2012, 21:13

Kobe Bryant ::
Bond ::
Inoviran prospekt:
Sasvim lep rezultat 1,1 milijardi čista dobit!
Porast od nekih 13% a prihod 5,5 milijardi.
Konsolidovani nece biti tako ruzicast. Ocekujem pad neto dobitka, u odnosu na prethodnu godinu, od oko 10,41% (nazovimo to grubom procenom), a prihodi rastu, to jeste.

Member
Member
Dalaj Lama

Broj poruka : 720
Datum upisa : 30.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime4/21/2012, 21:57

A zašto?

VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime4/21/2012, 23:46

Dalaj Lama ::
A zašto?
Zahvaljujem na prilici da meditiram o pitanju. Nisam razumeo na sta se tacno odnosi (?), ali me je podsetilo na ovaj stih (Bhagavad Gita): "Medjutim, meditacija je bolja od znanja, a odricanje od plodova delovanja je bolje od meditacije, jer se takvim odricanjem može dostici mir uma." Mozda je menadzment resio da nas vodi do Svevisnjeg putem odricanja od rezultata i plodova rada?

LM, na sajtu berze treba da stoji upozorenje da se gleda samo konsolidovani, crvenim slovima. Nije ni taj (kako sam nacuo) katastrofalan, ali nije ni blizu berzanskog.

VIP
VIP
Maca

Broj poruka : 1869
Godina : 47
Datum upisa : 28.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime4/23/2012, 18:21

Ako zanemarim tvoje meditativno filozofske floskule, ne vidi o čemu govoriš?
Nikada se kod ove akcije nije dogodila neka velika i bitna razlika izmedju konsolidovanog i tzv. "berzanskog" finansijskog.
Naprotiv, dobit je iz godine u godinu uvek rasla.
To što nema dividende, to je sasvim druga šolja čaja...

Nominalna vrednost hartije 1.800
Obračunska vrednost akcije 10.014,43

EPS 1.084,97
P/E 3,52

Mislim da čak ni član sutra ovde ne bi mogao da zakera.
sesir

Member
Member
Lilihip

Broj poruka : 838
Datum upisa : 14.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime4/26/2012, 10:56

Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime6/16/2012, 22:06

Moze li neko da napravi procenu koliko je odlazak US Steela iz Smedereva pogodio Tehnogas? Cuo sam nedavno pricu ljudi koji su se prevarili da udju u mali posao sa Zelezarom u drzavnom vlasnistvu i jos uvek cekaju naplatu - sa malim izgledima da ce videti novac...
Nazad na vrh Ići dole
Sahbaz
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime6/29/2012, 18:33

Pinto ::
Moze li neko da napravi procenu koliko je odlazak US Steela iz Smedereva pogodio Tehnogas? Cuo sam nedavno pricu ljudi koji su se prevarili da udju u mali posao sa Zelezarom u drzavnom vlasnistvu i jos uvek cekaju naplatu - sa malim izgledima da ce videti novac...
Ajd' kad nece niko, onda cu ja:) Tesko je napraviti takvu procenu. Odokativnom metodom, ocekujem pad prihoda do 20% po tom osnovu. Ako sam dobro zapamtio, dok su Ameri skljocali te peci pad prihoda im je bio oko 9%. Nije mi poznato da li je Tehnogas zastitio taj deo posla nekim ugovorom, tj. da li ce imati prava na neku kintu ako zatvore radnju i prestanu da im kupuju maglu, ili ako smanje kupovinu ispod neke min. kolicine. Njihov plan za 2012. godinu (iz zapisnika sa skupstine, str. 14) je prihod od 5.208.444 i neto dobitak od 618.710 kilodinara (zestok pad), ali ne bih se ja mnogo oslanjao na to. Kasnjenje naplate im ocigledno raste, rasce skoro sigurno i dalje, to nije samo njihov problem.

Ne zabrinjava me sve to toliko, koliko stav menadzmenta prema malim akcionarima. Treba procitati napomene uz konsolidovane. Oni se ponasaju kao da mali akcionari ne postoje, pogledaj npr. ovo (u pitanju je citat, nisam hteo da ispravljam hrpu raznih gresaka jer i one nesto govore):
"Sticanje ucešca u kapitalu Grupe u zavisnim preduzecima Messer Aligaz, Istanbul i Messer BH Gas, Sarajevo, izvršeno je kupovinom ucešca od Messer Group-e. Shodno tome, ove transakcije se mogu smatrati kao transakcijama preduzeca pod zajednickom kontrolom. Iako Maticno preduzece ima formalnu kontrolu nad navedenim zavisnim preduzecima, suštinska kontrola je u rukama Messer Group-e. Uzimajuci u obzir navedeno, Grupa nije prezentirala u priloženim konsolidovanim finansijskim izveštajima obelodanjivanje po segmentima u skladu sa MSFI 8- „Segmenti poslovanja“ prevedenim u Republici Srbiji Rešenjem Ministarstva finansija Republike Srbije od 5. oktobra 2010. godine, s obzirom da ne postoji adekvatno izveštavanje po segmentima za Grupu kao celinu u smislu definicija prezentiranih u MSFI 8."
Prodali su nam firmu (Aligaz=visegodisnji gubitas), sada ulazemo u nju, a kasnije im je mozda vratimo po nizoj ceni? Lepo rece pesnik: "Why they changed it I can't say. People just liked it better that way". Izvlace novac iz firme na razne nacine, a nas ko sljivi. Tako ce to biti sve dok ih neko ne pritisne da izvrse razna "prezentiranja obelodanjivanja". Ima li na forumu onih koji su strateski zainteresovani za to? Ako ima, hajde da se dogovorimo. Ja upravo dokupljujem, ali sitno. Ne smem previse jer mi ne ulivaju poverenje, medjutim ako cemo da ih pritiskamo, npr. od pocetka ili sredine sledece godine, onda bih se pojacao solidno?

Still learning
Still learning

Broj poruka : 52
Datum upisa : 29.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime7/11/2012, 11:19

ovo mi nešto liči na NIS, malo konkurenata, u kešu su, svi čekamo dividendu a oni prave čvorište odakle kupuju firme ("investiraju") hmmmmm
da li si pratio linde transakcuju, doduše internu, 9xebitda?
solidno?
Nazad na vrh Ići dole
Tods
Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime7/11/2012, 11:36

izgleda da je ipak 10x ebitda, $4,6bn za $454m (Linde raises €1.4bn to fund Lincare buyout).
uradili su juče brzinski dokap, što ovi "stručnjaci" zovu ABB; cena pala skoro 7% jer akcionari baš i nisu sigurni da je plaćena fer cena za svoju firmu, nego malo više; plus nije se imao dovoljno para nego i dokap i dug...

kao mogu oni napolju to da rade, što to ne bi ovi "naši" radili...
Nazad na vrh Ići dole
Sahbaz
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime7/11/2012, 12:41

Tods ::
kao mogu oni napolju to da rade, što to ne bi ovi "naši" radili...
Zato sto dva zla ne cine jedno dobro?

Meni se cini da ovde ima materijala za pritiskanje. Ne radi se samo o "obelodanjivanju" koje sam spominjao, tu bi se verovatno mogao pojaviti sukob interesa pri kupovini gubitasa od vecinskog vlasnika, cifre su takodje interesantne, opravdanost takve investicije (savesnost u poslovanju)... Nemam bas toliko akcija da bih se previse potresao, samo razmisljam naglas- mozda se nadje neko od forumasa ko se bolje od mene razume u zakon, pa da zajedno prodrmamo kavez pre nego sto dela zastare.

VIP
VIP
Mistery 011

Broj poruka : 482
Datum upisa : 22.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime7/11/2012, 13:10

Oko 30% prihoda im tangira prema mojim saznanjima, mada je realno da ce 10% nadomestiti, tako da se slazem sa Sahbazom

Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime7/11/2012, 13:21

Jasno ko dan, kupili od matice - čitaj izvukli profit većinskom, a malima banana. A, pošto nisu raspolagali imovinom velike vrednosti, mislim da je slaba vajda od pritiskivanja tj ne postoji mehanizam. Treba 10% za sazivanje vanredne...Ima li tu neko veći ko bi mogao da bude activist?
Nazad na vrh Ići dole
Sahbaz
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime7/11/2012, 14:27

Tods ::
... mislim da je slaba vajda od pritiskivanja tj ne postoji mehanizam. Treba 10% za sazivanje vanredne...Ima li tu neko veći ko bi mogao da bude activist?
Rekao bih da ni ti ni ja nismo dovoljno kompetentni da procenimo pravne mogucnosti, ali svakako ne mislim da je Tehnogas adresa na koju se treba obracati, oni su se vec pokazali kao zataskivaci (u izvestajima mute cak i iznosima u albanskoj i turskoj valuti). Mogu da ponudim malo sopstvenog vremena i srazmernu podelu troskova nekome ko je raspolozen da se ganjamo sa Nemcima: da popricamo sa nekim advokatom i onda eventualno napravimo neku strategiju. Prva stvar bi verovatno bila da trazimo da obelodane uslove pod kojima su preuzeli firme od vecinskog. Mozda je neko to vec probao? Nisam dugo u ovoj hartiji pa mozda nesto i propustam, trenutno mi se cini da se mali akcionari ovde kuvaju kao zabe, jer se nikome ne isplati da se angazuje i promeni stanje (ni meni se ne isplati, zato i predlazem da se udruzi vise nas, medjutim niko nije zainteresovan pa cu se uzdrzati od dalje kupovine).

Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime7/22/2012, 11:51

Promene: 19.03. - 20.07.2012. (T-3) ili 14.03. - 17.07.2012.

Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Xfn6lw
Nazad na vrh Ići dole
Taliban
Our family
Our  family
Taliban

Broj poruka : 325
Datum upisa : 26.09.2007

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime8/2/2012, 10:53

Izveštaji za H1, odlično

Nazad na vrh Ići dole
Tods
Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime8/2/2012, 11:01

ooooops, izvinjavam se, ali čini mi se da je ovo neki presedan u dosadašnjoj praksi o transparetnosti?
Nazad na vrh Ići dole
Aleks
Old member
Old member
Aleks

Broj poruka : 1306
Godina : 71
Datum upisa : 15.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime8/2/2012, 11:27

Da li su nekada delili dividendu.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.slobodnajugoslavija.com/drugTito.html
Boby
VIP
VIP
Boby

Broj poruka : 2614
Godina : 53
Datum upisa : 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime8/2/2012, 11:35

NEVER sesir
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime9/28/2012, 21:41

Promene: 20.07. - 28.09.2012. (T-3) ili 17.07. - 25.09.2012.

Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 2lu9nci
Nazad na vrh Ići dole
Beli
Our family
Our  family
Beli

Broj poruka : 268
Datum upisa : 15.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime9/28/2012, 22:51

Samo pada
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime9/29/2012, 01:25

Moraće da daju dividendu, sebe radi!

Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime10/4/2012, 16:43

Promene: 28.09. - 04.10.2012. (T-3) ili 25.09. - 01.10.2012.

Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Iy2y50
Nazad na vrh Ići dole
Sahbaz
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime10/8/2012, 19:59

Nisam pratio danas i ne znam na kom je nivou i ceni, a jos manje o cemu se radi, samo da primetim iz Kolakovih tabli da je SumBid neobicnih i na prvi pogled blesavih 5171. Suspect

Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime10/8/2012, 20:48

Sahbaz ::
Nisam pratio danas i ne znam na kom je nivou i ceni, a jos manje o cemu se radi, samo da primetim iz Kolakovih tabli da je SumBid neobicnih i na prvi pogled blesavih 5171. Suspect

Na početku je sve bilo uobičajeno, kao u petak, onda je neko ponudio 10 komada po 3000 i to je relativno brzo pokupljeno i zatim se pojavljuje tražnja, otprilike 1500 komada po 3000, pa isto toliko na 3001, pa preskakanje do negde 3050. Bilo je nešto tražnje i ispod 3000. Sve mi je delovalo kao da će biti pušten neki veći paket, zbog toga sam se i ja pojavio na tražnji ali ćorak.
Možda se sutra nešto desi. Dobar je ulaz na ovim nivoima.
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime10/11/2012, 16:39

Promene: 04.10. - 11.10.2012. (T-3) ili 01.10. - 08.10.2012.

Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 282fj39
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime10/19/2012, 17:04

Promene: 11.10. - 19.10.2012. (T-3) ili 08.10. - 16.10.2012.

Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 14tsew2
Nazad na vrh Ići dole
Kopac
Still learning
Still learning

Broj poruka : 36
Datum upisa : 07.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime10/26/2012, 20:29

danas im je proslava
Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Messer15
Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Messer15

inace zanimljivo da na linku [You must be registered and logged in to see this link.] drze spisak svih svojih akcionara, što je u osnovi ok, ali je problematično što je spisak od 3620 osoba sa svim podacima o ljudima - matični broj, ime prezime, adresa stanovanja te broj akcija - po meni trebali su matični broj i adresu da barem malo da zatamne scratch
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime10/26/2012, 21:57

Za to imaju pare a za dividendu nemaju?
Fašisti jedni!!
Kako ih samo nije sramota! Baš me zanima da li tako smeju da zajebvaju svoje akcionare u Nemačkoj?

PESIMISTA
Sutra

Broj poruka : 1147
Datum upisa : 11.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS   Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS - Page 8 Icon_minitime10/27/2012, 01:13

Tu je caka Kobe. Koliko se meni cini oni nemaju akcionare, vec su porodicno preduzece. Tako da se ja nikada nisam ni nadao necemu lepome ovde, a mislim da ce tako biti i u buducnosti. Mozda samo za jako sitne spekulante.
Nazad na vrh Ići dole

Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS
Nazad na vrh 
Strana 8 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 18 ... 29  Sledeći
 Similar topics
-
» Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS
» Luka Beograd a.d. Beograd - LBGD
» PZP Beograd
» BIP a.d. Beograd - BIPB 2. deo

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Akcije fun club-
Skoči na: