| Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB | |
|
+64hund petronije Amater u pokušaju MORNAR Limited011 boban75 C R A Z Y Jegulja philips1 AROI Nikolaj3 galettix MHE kila(H)WATacina Al Kapone Pera Božić Momir Smile gogloee Ars Vivendi Cicija FatCat Boranija Aca123 Joca Zmark mili61 Alonisos Bond Tom80 NewStar Ceras Aca kurbla cukicezar Gocili Kobe Bryant pepermint Deniko marjanovicgane adamm MarkoJTD Zile Big Brle Ivan2211 ima nade Mojzes Roman Abramovich Stane Dolanc Plejade Aritmeticar Cope starter Dejansss Delboj Dragan555 bonum.mm Dalaj Lama Teletrader Maca Nik19 Sneki Popaj Nemesis Big Beast Toplica 68 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
cukicezar Still learning
Broj poruka : 113 Points : 286 Datum upisa : 29.01.2016
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 18:00 | |
| Iceberg ponudu nisi potpuno predstavio. Iceberg ponudu je moguće prepoznati prilikom prodaje. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 19:39 | |
| Naravno da je moguće.... Nisam do sada htela da vam kvarim zabavu, ali posle Skupštine gde je MOGLO da se desi da prioritetne prevedu u obične akcije, dakle u akcije s pravom glasa, stvari su jasne kao dan! Nema ovde nikakvih teorija zavera, "ledenih bregova" i ostalih gluposti = ova akcija nije predmet kupovine novog vlasnika i tačka! Da li će ona za 3-5 godina da vredi 3 ili 5k to ne znam, ali sada ona nema neku veliku perspektivu. Ona novom vlasniku ne vredi NIŠTA ni tih 1,3k jer ne donosi pravo glasa. A vi se ložite, pumpajte, tražite "kome odgovara da cena ovde bude niska" i sl. ali to NIŠTA ne menja na činjeničnom stanju. Dobar vikend vam želim.... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Toplica VIP
Broj poruka : 274 Godina : 36 Localisation : Mauricijus Points : 657 Datum upisa : 17.02.2011
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 20:22 | |
| O cemu vi pricate pa one u ukupnoj masi cine nekih 2,5 posto, to je smesan broj. Naravno da nisu bitne. Kao i retko gde prioritetne. Ali u 100 procentnom vlasnistvu spadaju i one. | |
|
| |
Amater u pokušaju Still learning
Broj poruka : 82 Points : 191 Datum upisa : 23.05.2011
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 20:34 | |
| | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 20:36 | |
| A zašto bi nekome trebalo 100% vlasništva da bi upravljao bankom? Pod dva: šta nekom vlaniku donose prioritetne akcije? Apsolutno ništa!! Mizerna dividenda koja je vezana za danas minimalne kamate, nije uopšte relevantva, ALI RELEVANTNO JE da one ne DONOSE PRAVO GLASA NA SKUPŠTINI i - a to je najbitnije.... Ova akcija je za amatere i one koji žele nešto više od kamate u banci, ništa više. Imaju i zaradu od početka godine do danas i vreme je da je se reše... uz lepu zaradu. _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Sneki Beli Mag
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 20:37 | |
| Marka vina? Pa svi koji me poznaju znaju: BELAN, vinarija Tikveš... Ali to nije preporuka za kupovinu mada garantujem dobar užitak, njihova Temjanika je takođe odlična.... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Toplica VIP
Broj poruka : 274 Godina : 36 Localisation : Mauricijus Points : 657 Datum upisa : 17.02.2011
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 20:39 | |
| A sta malom akcionaru znaci obicna akcija?? Zasto bi nekom trebalo 100% vlasnistva | |
|
| |
Sneki Beli Mag
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 20:40 | |
| - Toplica ::
- A sta malom akcionaru znaci obicna akcija?? Zasto bi nekom trebalo 100% vlasnistva
Šta si ti u stvari hteo da pitaš? Požuri, razjasni jer žurim.... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 20:42 | |
| | |
|
| |
Toplica VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 20:44 | |
| Ako kupac zeli delimicno vlasnistvo. Sta imaju od toga i akcionari sa obicnim akcijama. Vrede koliko i prioritetne- nista | |
|
| |
Sneki Beli Mag
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 20:54 | |
| Opet krivo: ako kupi, recimo 51 ili 71% da ponudu za ostatk, završio je posao, mada nije obavezan po tenderu. A sa prioretnim se slikajte i čekajte dividendu koja je minimalan. A možda i raspiše još jednu seriju prioritetnih da pokrije trošak. Toliko. Kome nije jasno, nisam mu ja kriva. Odoh da kupujem.... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Tom80 VIP
Broj poruka : 214 Localisation : Europe Points : 339 Datum upisa : 04.03.2012
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 20:58 | |
| I Sneki pocela da lupeta. Nije kupila na vreme pa sada prica gluposti. Kao sta se vidi na tabli amateri ne kupuju nego znalci. Babo je fine pare zaradio na Aikbpc, a ja neku sicu jer nisam uspio vise kupiti. Usput u dionicama sam od 2001 godine U svijetu su cijene obicnih i prioritetnih podjednake. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 21:00 | |
| Srećno tebi i ostalima bilo.... možda vam se i posreći - nada umire poslednja! Jel vam mala zarada od početka godine do danas? Ne budite pohlepni... Čujemo se u oktobru!! _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Toplica VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 21:07 | |
| Izvini molim te sto cemo da se slikamo jel to tvoj problem i problem ostalih velikih znalaca? Nakacili ste se na ovu akciju kao da je jedina, kao fol dajete savete. Sto ne dajete savete za druge akcije kada ste toliko pametni?? Pustite ljude neka propadnu ako su resili, u cemu je problem. Nervira vas sto neko zeli da gaji optimizam. To je svacije licno pravo. Po srpskom bi se lepo rekla jedna rec odj.bite i gledajte svoja posla a ne tudja. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 21:21 | |
| _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Gocili VIP
Broj poruka : 756 Localisation : Vojvodina Points : 1795 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 21:38 | |
| - Sneki: ::
- ...vreme je da je se reše... uz lepu zaradu.
Mozda bi oni to i prodali, ali kome? Ko je lud da kupi akcije, koje ne daju pravo glasa, a donose nizak dividendni prinos? Taj bi morao biti ako ne lud, onda bar pijan/nadrogiran ili omadjijan... _________________ Masta je vaznija od znanja. A.Ajnstajn
| |
|
| |
Dragan555 Old member
Broj poruka : 1489 Points : 3162 Datum upisa : 18.01.2014
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 21:42 | |
| Moram ponovo da pitam ovaj put Sneki jer mi jedan drugi iskusni kolega iz zemuna nije odgovorio na pitanje jer nije znao odgovor. Koji to zakon, ili statut banke sprečava budućeg vlasnika da nakon kupovine 100% prioritenih akcija izmeni odluku da im pripada samo dobit u visini kamatne stope NBS i da onda isplati sebi svu dobit kroz prioritetne akcije? Ako je to moguće ne treba mu više od 51% običnih i onda bi vlasnici običnih bili ti čijim bi akcijama cena drastično pala. Ne govorim o tome da li je takva odluka fer, poštena, nepoštena nego samo da li je moguća? I ako nije zašto nije? | |
|
| |
Sneki Beli Mag
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 21:54 | |
| Nisam imala nameru da vas više zadržavam, ali... hajde, baš kad si zapeo:
Pitali su poznatog književnog kritičara zašto ne napiše negativnu kritiku za knjige Dedićke i Alimpićke, koje imaju sjajne tiraže (knjiga)?
Odgovorio je da ne može da piše književnu kritiku o nečemu što nije književnost....
Kako komentarisati glupost? _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Toplica VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 21:55 | |
| Vazno je da banka dobije dobrog vlasnika, a za sve drugo nema problema. Sneki, Gocili i ostali mesetari pričaju price iz njihovog ugla. To sto oni pričaju je prica najobicnijih spekulanata. Postenim akcionarima treba dobar vlasnik i to je to, sve ce biti ok sa njihovom imovinom. | |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 21:58 | |
| Dobio sam uvrede od nekoliko starih članova a imam osećaj da će administrator da banuje mene. Recimo da ipak obrazložiš šta je to što može da spreči takvu nepoštenu ali vrlo korisnu odluku? | |
|
| |
Toplica VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 22:10 | |
| Ada Dragane pusti ih vise. Trazis misljenje od muljatora i spekulanata. Batali ih... Vreme ce pokazati zašto su se toliko nakacili na komentarisanje ove akcije a kazu da je ne poseduju. Sto ne mora da bude istina mozda su i te kako nakrcani i šire strah da bi u paničnom raspolozenju se jos nakrcali. Sve sto pisu isti scenario moze se desiti i običnim akcijama u losem scenariju ali oni tamo ne pisu negativno zato sto je tamo kasno za ulazak. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 22:12 | |
| Niko tebe ne vređa, to su tvoja mašta i fantazija, a graniće se s glupošću... veruj mi! Kako ti to zamišljaš: da obične akcije odu u "penziju" ne znam ni ja kako, a da prioritetne postanu jedine akcije koje nose dividendu? I to 16-17 miliona akcija da odu u fejdaut, a da samo tih 300k dobiju dividendu. Kako? Čista fantazija ili čak ludilo??? Pa valjda i sam shvataš da to nije realno i da je neizvodljivo ma kakva da je KzHOV. A pri tome prioritetne uopšte nisu u ponudi za prodaju, a evo još samo 2 meseca do konačne prodaje. Neću više ovde pisati, puštam vas da maštate.... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
Poslednji izmenio Sneki dana 7/31/2019, 22:16, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Toplica VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 22:16 | |
| I ne trebas da pises. Adio
EDIT: Niko neće nikome zabranjivati da iznese svoje mišljenje, posebno ako je argumentovano!! Kome se ne sviđa nečije mišljenje nema razloga za prozivku i omalovažavanje. Morate biti spremni da ne misle svi isto kao vi, ali da ću im ja garantovati pravo da iznesu svoje mišljenje.
Toplica zbog netolerantnosti i omalovažavanja ban na 15 dana! Mod D. | |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 22:45 | |
| Kako? Kao i do sad. Za obične akcije ne postoji nikakva obaveza isplate dividende. Može a ne mora. Nisi me razuverila. Može novi većinski vlasnik da se zaustavi na 50% + 1 akcija ili 70% +1 akcija pa bi onda i cena običnih pala mnogo. Može da ne da ni dinar dividende za obične. Lepo ti odmori pa se cujemo za dva meseca da vidimo ko je bio u pravu. A novi većinski da nam otme akcije ne može. Tako sam verovao i Mattheu da situacija nije dobra a ono na kraju najuspešnija godina u poslednjih 10. Stiglo se do toga da je cena običnih krenula da pada a prioritetnih da raste. Vidimo se za koji mesec pa ćemo se podsetiti ko je šta pisao bilo to administratorima drago ili ne. | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 7/31/2019, 22:54 | |
| Dragane, stvarno, šta ti to zastupaš? Jel ti naivne ložiš da kupuju ovu akciju, šta li?
Dividenda se isplaćuje prioritetnima obavezno i to vezano za kamatu u banci - to je to.
A na obične, koje su ovde predmet kupovine (jer imaju pravo glasa na skupštini) ne mora godinama da se isplaćuje dividenda, ali time ni većinski ne dobija dividendu - i tu nema nikakve nedoumice.
A 17 miliona akcija pretvoriti u ne znam ni sam u šta si mislio (u ukras?) a da se samo prioritetnim isplati dividenda - to jednostavno nikako ne može da se desi - čak ni u Srbiji.
Lepo je ako u to veruješ, ali to je neizvodljivo, jer šta sa onih 17 miliona akcija? Da ih poništimo, izbrišemo, proglasimo za prioritene, ne razumem kako uopšte možeš tako nešto da napišeš....
Puno sreće! _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Tom80 VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 8/1/2019, 09:27 | |
| - Gocili ::
- Sneki: ::
- ...vreme je da je se reše... uz lepu zaradu.
Mozda bi oni to i prodali, ali kome? Ko je lud da kupi akcije, koje ne daju pravo glasa, a donose nizak dividendni prinos? Taj bi morao biti ako ne lud, onda bar pijan/nadrogiran ili omadjijan... Ako ovo nije za ban onda nije nista | |
|
| |
Gocili VIP
Broj poruka : 756 Localisation : Vojvodina Points : 1795 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 8/1/2019, 09:53 | |
| - Dragan555: ::
- Koji to zakon, ili statut banke sprečava budućeg vlasnika da nakon kupovine 100% prioritenih akcija izmeni odluku da im pripada samo dobit u visini kamatne stope NBS i da onda isplati sebi svu dobit kroz prioritetne akcije?
Da bi takav podli scenario bio moguc, banku bi trebao da kupi teski hohstapler i kriminalac, u sta ne zelim da verujem. _________________ Masta je vaznija od znanja. A.Ajnstajn
| |
|
| |
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 8/1/2019, 09:53 | |
| - Tom80 ::
- Gocili ::
Mozda bi oni to i prodali, ali kome? Ko je lud da kupi akcije, koje ne daju pravo glasa, a donose nizak dividendni prinos? Taj bi morao biti ako ne lud, onda bar pijan/nadrogiran ili omadjijan...
Ako ovo nije za ban onda nije nista ............................ sve je to od lošeg | |
|
| |
Gocili VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 8/1/2019, 10:03 | |
| - Tom80: ::
- I Sneki pocela da lupeta. Nije kupila na vreme pa sada prica gluposti.
E vidis, a ja mislim da je bas ovo za ban, cisto da naucis lekciju... _________________ Masta je vaznija od znanja. A.Ajnstajn
| |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 8/1/2019, 10:56 | |
| Hmmmm Sneki nas navodi da prodamo. Pita da li nam je mala zarada? I da ne budemo pohlepni. Gocili kaze da ovo niko nece da kupi (pa ko su onda oni koji kupuju) a da i to je objasnila ako nisu ludi onda su budale, narkomani, omadjijani (zar se to moze? Sto ne omadjijaju ove sto ne prodaju da prodaju po nizoj ceni?) Koliko uvreda za sve koji kupuju. Jos ni na jednoj temi nisam video da ljude ovoliko navode da prodaju da idu do te mere da ovako uvredljivo nazivaju sve koji bi da kupuju akciju. Valjda treba da se osete ponizeno i postidjeno pa da prodaju odma bez odlaganja ili bar da prestanu dalje da kupuju.
Edit: Niko tebe ne tera ni na šta. Sneki je iznela svoje mišljenje, ti takođe i to više desetina puta!!! Ako nemaš isto mišljenje s njom to ne znači da te vređa. Mišljenje drugih ne može da vređa!! Vrućina me čini nervoznim i vrlo brzo potežem za banom.... Mod D. | |
|
| |
Tom80 VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 8/1/2019, 12:06 | |
| Mislim da me vise nece biti na forumu.
EDIT: obrisan deo poruke. Svako je slobodan da iznese svoje mišljenje, ako se to mišljenje ne dopada njegov problem. Ovde niko neće biti vređan samo zato što nema isto mišljenje (poželjno) od nekih forumaša. Mod D. | |
|
| |
Gocili VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 8/1/2019, 12:41 | |
| - Gocili: ::
- Mozda bi oni to i prodali, ali kome? Ko je lud da kupi akcije, koje ne daju pravo glasa, a donose nizak dividendni prinos? Taj bi morao biti ako ne lud, onda bar pijan/nadrogiran ili omadjijan...
Moj post je pre svega "otreznjujuci" a ostalo je sporedno! _________________ Masta je vaznija od znanja. A.Ajnstajn
| |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 8/1/2019, 12:46 | |
| Ma da uvrede svih koji su do sad kupovali i onih koji planiraju da kupuju su sporedne. Evo ja cu kao sporednu da prenesem poruku sa teme Gocili trazi muza. Kolega Boranija je otkrio da ste iz sela hrtkovca i to opisuje ovako: Tece zivot uprkos svemu, a u selu dosadno, sve dok se povremeno ne pojavi Šešelj, a dotle Gocili ne zna šta će sa sobom, pusto selo...EDIT: Ovaj post je nizak udarac i nema veze s temom! Ti se baš trudiš da te banujem.... Mod D. | |
|
| |
Gocili VIP
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 8/1/2019, 12:57 | |
| Akcija je od pocetka godine do danas, znaci za nesto vise od pola godine skocila 100% i vreme je za korekciju ili bar stagnaciju, pre eventualnog skoka, koji i ako se dogodi ne moze ici u nedogled. Mislim da je za ovu akciju plafon 1800 rsd, jer je otprilike to nivo na kojem bi oni koji bi usli mogli jos da se nadaju nekoj zaradi.
Edit: Iznesena su ovde razna mišljenja i svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, ali sada je dosta!
Ko se bude ponavljao, vređao ili osporavao nekome pravo da ovde iznese svoje (novo) mišljenje biće banovan. Dakle sve ste rekli i sad sačekajte prodaju! Mod D. _________________ Masta je vaznija od znanja. A.Ajnstajn
| |
|
| |
| Naslov: Re: Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB 8/1/2019, 19:35 | |
| Izgleda da je ova akcija veoma interesantna ovih dana.
Pumpa se od strane ovih koji bi da ide cena još više gore, ali kako se meni čini dosta je agresivnije pumpanje i nastup ovih koji bi da cena ide što niže dole. Pretpostavljam zato da bi se još koja akcija upecala po nižim cenama. Videćemo, ima sasvim dovoljno vremena da se stvari iskristalizuju.
Na kraju, po meni je najvažnije to što je u fokusu.... znači vredi. | |
|
| |
| Komercijalna banka (prioritetne) - KMBNPB | |
|