| MHE kila o ENHL | |
|
+12Fmember MYSTIC021 Dragan11 Sneki Maca Matthew Greenburgh Ars Vivendi govedinho philips1 Limited011 Kobe Bryant MHE kila(H)WATacina 16 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
MHE kila(H)WATacina Voli da LAŽE !!
Broj poruka : 349 Points : 1539 Datum upisa : 07.04.2011
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/26/2014, 14:38 | |
| " [img] [/img] Da li neko zna sta ce se desavati sada sa isplatom dividende isplacenim po osnovu ovih otetit akcija koje su bile u portfelju akcijskog/akcionarskog fonda i PIO fonda. Da li ce sada Zakon biti jaci od ZAKLJUCKA VLADE kao 2010. ili ce opet neki novi ZAKLJUCAK to regulisati. _________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
| |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/26/2014, 15:18 | |
| Auuuu... brate, pa ti si baš zabrazdio! Ovaj ti je zaključak iz 2010. sve je to odavno obavljeno.... _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/26/2014, 17:43 | |
| ALI Bajo tek sada se od tada isplacuje CASH DIVIDENDA . To kao prvo. Kao drugo ova nezakonita otimacina nije zastarela jer je ovde DRZAVA jos jednom ETATIZOVATA 33,58% ENERGOPROJEKTA uzimanjem od PENZIONERA i 4 mill gradjana sa pravom na besplatne akcije, zar ne?? _________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
| |
|
| |
Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/26/2014, 23:21 | |
| Izgleda da nisi pažljivo čitao odluku koju citiraš...
Kad se budu prodale akcije, koje su sada prikupljene na gomilu da bi država mogla da kontroliše šta kriminalci koji su se oko ENHL-a okupili jer su osetili krvi, SREDSTVA ĆE BITI shodno udelu vraćena PIO fondu, odnosno Akcijskom fondu (tačka 4. 5.)
Dakle: akcije nisu "otete" već su "pridružene" državnom paketu do prodaje, radi lakše kontrole firme.
Živ bio i polako čitaj... _________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/27/2014, 00:12 | |
| - Limited011 ::
- Izgleda da nisi pažljivo čitao odluku koju citiraš...
Kad se budu prodale akcije, koje su sada prikupljene na gomilu da bi država mogla da kontroliše šta kriminalci koji su se oko ENHL-a okupili jer su osetili krvi, SREDSTVA ĆE BITI shodno udelu vraćena PIO fondu, odnosno Akcijskom fondu (tačka 4. 5.)
Dakle: akcije nisu "otete" već su "pridružene" državnom paketu do prodaje, radi lakše kontrole firme.
Živ bio i polako čitaj... Evo malo edukacije a posle polako razmisljaj. Treba da razlikujes SILU DRZAVE/Vlade nad zakonima . Obe ove transakcije (regresivne privatizacije) izvedene su na osnovu Ugovora o poklonu . Ti ugovori su na osnovu nasih propisa tkzv. jednostrani-jednosmerni tj. nema obaveze za poklomoprinca da ista uradi poklonodavcu. DAKLE po tom osnovu ne moze doci do povracaja para poklonodavcu(PIO i AF) kada se poklon proda, sto govori da je i sam taj Ugovor manjkav tj. ništavan. Drugo do pre neki dan usvajanjem Izmena zakona o privatizaciji i Agenciji za privatizaciju DRZAVA nije mogla da učestvuje u upravljanju privrednog drustva (narocito po osnovu akcija PIO). Pogledaj clan 11b zakona. Dakle bar 4 godine DRZAVA nezakonito upravlja ENHL primenom ZAKONA SILE i UCENE . Ako se brani od nečega pa ona ima sve aparate i instrumente da nezakonite subjekte zauvek odstrani iz ove hartije.Nazalost to ne radi , ZASTO??? Niko se ne pita sta je sa stranim Investitorima ( koji su se razbezali) jer sada opet DRZAVA UPRAVLJA PREKO KADROVA. Cela svrha privatizacije u svom osnovnom cilju je bila da se drzava prestane baviti upravljanjem privrednim društvima. Neko je mozda i zbog toga i kupio akcije jer nema KADROVA u NO ili UO , kad preko noci Ugovorom o poklonu ( sa odlozenim placanjem - nepoznat hibrid u svetskoj legislativi) KADROVI vaskrsnu. Sve pod izgovorom zastite od nekih nepoznatih stetnih itd. likova. Pa DRZAVA te treba da hapsi i skloni ako takve činjenice zna a ne da siluje ZAKONE i 65% akcionara ENHL. Kako to radi ??? Pa samom činjenicom da od UGOVORA O POKLONU svaka REDOVNA SKUPŠTINA se ponavlja jer nema kvoruma i onda na ponovljenoj sa 33,6% majorizuje vecinu koja je apaticno digla ruke i nemocno posmatra ovo bezakonje. Ako nesto nije opet jasno ... I dalje da pojasnim moje pitanje je da li ce PIO dobiti sada CASH DIVIDENDU po osnovu SVIH ( otete + pripisane) svojih akcija kao i jednog lepog dana i akcije izdate po osnovu raspodele dobiti zadnjih četiri godine ???? _________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
| |
|
| |
Limited011 Old member
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/27/2014, 00:56 | |
| _________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
philips1 Our family
Broj poruka : 337 Points : 953 Datum upisa : 12.04.2012
| Naslov: enhl 11/27/2014, 03:12 | |
| - citat ::
- Obe ove transakcije (regresivne privatizacije) izvedene su na osnovu Ugovora o poklonu . Ti ugovori su na osnovu nasih propisa tkzv. jednostrani-jednosmerni tj. nema obaveze za poklomoprinca da ista uradi poklonodavcu
Nebitno za diskusiju, ali samo da te obavestim: ugovor o poklonu može biti raskinut u svakom trenutku (tj. poništen) ako na primer otac (ili bilo koji "darodavac") pokloni (ugovorom o poklonu overen bilo gde - sud, notar) stan ili akcije sinu i ako otac ustanovi da se njegov sin nedostojno ponaša (ili iz bilo kog drugog razloga) prema njemu (darodavcu) dokle god je otac živ, ugovor o poklonu može u svakom trenutku da bude poništen tj. da bude proglašen nevažećim na zahtev darodavca (oca). Naravno da ovde to nije ideja, ali je lepo znati - zato advokati kada su akcije u pitanju savetuju da se sklopi ugovor "o dugovanju" koji se prebija prepisom akcija, tada više nema nedoumice... Mada je u ovom slučaju jasno naznačeno kakva će obaveza države biti prema PIO fondu i Akcijskom fondu, tako da ako sumnjaš u odredbe ugovora koje potpiše vlada - onda je iluzorno diskutovati.... Ne znam koliko ti je poznato, ali vlasnik 30% i više akcija ima pravo da stavi veto na bilo koju (bitnu) odluku skupštine akcionara. Mislim da se u tome sastoji cela ideja ove odluke vlade Srbije. PIO fond se ionako finansira iz budžeta bez čijih para ne bi bilo ni penzija. | |
|
| |
govedinho Just looking
Broj poruka : 30 Points : 144 Datum upisa : 27.08.2014
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/27/2014, 13:44 | |
| - MHE kila(H)WATacina ::
Evo malo edukacije a posle polako razmisljaj. Treba da razlikujes SILU DRZAVE/Vlade nad zakonima .
Obe ove transakcije (regresivne privatizacije) izvedene su na osnovu Ugovora o poklonu . Ti ugovori su na osnovu nasih propisa tkzv. jednostrani-jednosmerni tj. nema obaveze za poklomoprinca da ista uradi poklonodavcu. DAKLE po tom osnovu ne moze doci do povracaja para poklonodavcu(PIO i AF) kada se poklon proda, sto govori da je i sam taj Ugovor manjkav tj. ništavan. Drugo do pre neki dan usvajanjem Izmena zakona o privatizaciji i Agenciji za privatizaciju DRZAVA nije mogla da učestvuje u upravljanju privrednog drustva (narocito po osnovu akcija PIO). Pogledaj clan 11b zakona. Dakle bar 4 godine DRZAVA nezakonito upravlja ENHL primenom ZAKONA SILE i UCENE . Ako se brani od nečega pa ona ima sve aparate i instrumente da nezakonite subjekte zauvek odstrani iz ove hartije.Nazalost to ne radi , ZASTO??? Niko se ne pita sta je sa stranim Investitorima ( koji su se razbezali) jer sada opet DRZAVA UPRAVLJA PREKO KADROVA. Cela svrha privatizacije u svom osnovnom cilju je bila da se drzava prestane baviti upravljanjem privrednim društvima. Neko je mozda i zbog toga i kupio akcije jer nema KADROVA u NO ili UO , kad preko noci Ugovorom o poklonu ( sa odlozenim placanjem - nepoznat hibrid u svetskoj legislativi) KADROVI vaskrsnu. Sve pod izgovorom zastite od nekih nepoznatih stetnih itd. likova. Pa DRZAVA te treba da hapsi i skloni ako takve činjenice zna a ne da siluje ZAKONE i 65% akcionara ENHL. Kako to radi ??? Pa samom činjenicom da od UGOVORA O POKLONU svaka REDOVNA SKUPŠTINA se ponavlja jer nema kvoruma i onda na ponovljenoj sa 33,6% majorizuje vecinu koja je apaticno digla ruke i nemocno posmatra ovo bezakonje.
Ako nesto nije opet jasno ...
I dalje da pojasnim moje pitanje je da li ce PIO dobiti sada CASH DIVIDENDU po osnovu SVIH ( otete + pripisane) svojih akcija kao i jednog lepog dana i akcije izdate po osnovu raspodele dobiti zadnjih četiri godine ???? Pazi matori, zaglavljuje ti caps lock | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/27/2014, 15:18 | |
- moje pitanje je da li ce PIO dobiti sada CASH DIVIDENDU po osnovu SVIH ... svojih akcija kao i ... akcije izdate po osnovu raspodele dobiti zadnjih četiri godine ????
1. A što ne bi dobili? 2. Što se nerviraš, pusti ljude iz PIO fonda da se time bave? 3. Ja takodje smatram da je odlično što država raspolaže sa +30% akcija, ne razumem zašto tebe to nervira? _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/27/2014, 17:18 | |
| Nažalost neki nikad nece moći čuti da je Berlinski zid davno srušen. _________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
| |
|
| |
Matthew Greenburgh Partner
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/28/2014, 07:18 | |
- Nažalost neki nikad nece moći čuti da je Berlinski zid davno srušen.
Brate smorio si sa tom Bojovicevom i Pirketovom trecerazrednom propagandom! Jos ti samo fali Trejd da krene sa bratstvom i jedinstvom, citaj: lopatanje kesha u Pajine, Bobanove, Bogosavove, itd dzepove. Idi pa koordinisi penzose na sudu, mozda i dobijete neko resenje u vasu korist 2036. godine!! _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/28/2014, 12:38 | |
| - Matthew Greenburgh ::
- MHE kila(H)WATacina ::
- Nažalost neki nikad nece moći čuti da je Berlinski zid davno srušen.
Brate smorio si sa tom Bojovicevom i Pirketovom trecerazrednom propagandom!
Jos ti samo fali Trejd da krene sa bratstvom i jedinstvom, citaj: lopatanje kesha u Pajine, Bobanove, Bogosavove, itd dzepove.
Idi pa koordinisi penzose na sudu, mozda i dobijete neko resenje u vasu korist 2036. godine!! A sto ti nesto ne uradis za akcionare ENHL . Mislim na one koje imaju ispod 2000 akcija. Uglavnom palam..iš sa polu informacijama iz velike senke straha. _________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
| |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/28/2014, 12:43 | |
| Lepo ti je Matt objasnio... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/28/2014, 12:59 | |
- Ako se brani od nečega pa ona (država) ima sve aparate i instrumente da nezakonite subjekte zauvek odstrani iz ove hartije. Nazalost to ne radi , ZASTO???
Šta ti savetuješ? Koje "aparate i instrumente" da država primeni, a da budu zakoniti? P.S. Zašto bi ukrupnjavanje akcionara i zaštita prava države bilo nezakonito? Poklanjanje akcija i ustupanje je legitimno i legalno. https://www.aikb.net/t1755-obavestenja-o-trgovini-akcijama-van-berzeI popi nešto, mnogo si nervozan... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Maca VIP
Broj poruka : 1869 Godina : 47 Localisation : Sombor Points : 5160 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/28/2014, 18:14 | |
| MHE kila(H)WATacina@
Stvarno, šta ti u stvari zagovaraš, za šta se zalažeš? Da li stvarno misliš da je najbolje za ENHL preuzme Napred, Zečević i Danko Djunić? Ili imaš neku drugu ideju? _________________ Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
| |
|
| |
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/28/2014, 21:48 | |
| - Maca ::
- MHE kila(H)WATacina@
Stvarno, šta ti u stvari zagovaraš, za šta se zalažeš? Da li stvarno misliš da je najbolje za ENHL preuzme Napred, Zečević i Danko Djunić? Ili imaš neku drugu ideju? Mislim da bi bilo najbolje da ga preuzmeo jedino neko ko ima INTEGRITET * bilo fizicko lice ili korporacija. Nazalost svi ovi koje nabroja to nemaju. Pa i ova jadna drzava nema INTEGRITET jer on se postize kao opsti preovladjujuci skup pojedinacnih , sto u Srbiji nepostoji. O politicarima , preletacima i da ne pricam. Dakle mora doci neka prava strana firma i to je PRAVI GAZDA. Sve dotle ovi predatori rade ovo sto im se dopusta. _________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
| |
|
| |
Limited011 Old member
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/28/2014, 22:31 | |
| Da te obavestim: DS je izgubio izbore - SNS ima preko 50% podrške! I za sada im ide dobro... Ako bi neku "čvrstu ruku" "preovladjujući skup" onda vidi da Šešelj dodje na vlast, to može samo uz pomoć Hrvata! Mada mi se čini da ti ni u sebe samog nemaš poverenje, a kamo li u neke "predstavnike" ! To je ono žalosno, pljuj, gadi, hejtuj, ali niko nije dobar, nikome ne veruj... Ne bih da sam u tvojoj koži! P.S. Možda je rešenje da TEBE kooptiramo u UO ENHL? _________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 11/29/2014, 16:44 | |
| - Limited011 ::
- Da te obavestim:
DS je izgubio izbore - SNS ima preko 50% podrške! I za sada im ide dobro... Ako bi neku "čvrstu ruku" "preovladjujući skup" onda vidi da Šešelj dodje na vlast, to može samo uz pomoć Hrvata!
Mada mi se čini da ti ni u sebe samog nemaš poverenje, a kamo li u neke "predstavnike" ! To je ono žalosno, pljuj, gadi, hejtuj, ali niko nije dobar, nikome ne veruj... Ne bih da sam u tvojoj koži!
P.S. Možda je rešenje da TEBE kooptiramo u UO ENHL?
Jedino sto si pogodio to ti je LTD ime. Aj ziveo!! _________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
| |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/6/2014, 22:58 | |
| _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/8/2014, 09:51 | |
| _________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
| |
|
| |
govedinho Just looking
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/9/2014, 23:17 | |
| - Stane Dolanc ::
-
- Citat :
AKCIONARSTVO OBAVEZUJE!!! uh uh uh uh UH! Da pretpostavim: obavezuje bas na nacin kako bi ti zeleo da se glasa na skupstini? | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/10/2014, 00:34 | |
| A šta je to kolega loše rekao?
Možda misliš da je biti akcionar samo kupiti akcije i navijati da cena ode u nebesa? Misliš da akcionar nema nikakve obaveze, da svoje vlasništvo treba da prepusti menadžmentu i da ga ne treba kontrolisati? Da ne treba odlaziti na skupštine, da i onako o svemu Bog i moćnici odlučuju?
Varaš se: akcionarstvo obavezuje i tu je kolega u pravu, jer koga ne intresuje ko upravljha njegovom imovinom i šta menadžment namerava da radi sa tom imovinom kasnije nema pravo da kuka....
Očajna sam što mali akcionari ne kapiraju da jedino ujedinjavanjem svojih glasova na skupštini imaju mogućnost da zaštite svoje investicije. Žalosno je koliko je veliko neznanje i apatija malih akcionara.... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
govedinho Just looking
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/11/2014, 09:49 | |
| - Sneki ::
- A šta je to kolega loše rekao?
Možda misliš da je biti akcionar samo kupiti akcije i navijati da cena ode u nebesa? Misliš da akcionar nema nikakve obaveze, da svoje vlasništvo treba da prepusti menadžmentu i da ga ne treba kontrolisati? Da ne treba odlaziti na skupštine, da i onako o svemu Bog i moćnici odlučuju?
Varaš se: akcionarstvo obavezuje i tu je kolega u pravu, jer koga ne intresuje ko upravljha njegovom imovinom i šta menadžment namerava da radi sa tom imovinom kasnije nema pravo da kuka....
Očajna sam što mali akcionari ne kapiraju da jedino ujedinjavanjem svojih glasova na skupštini imaju mogućnost da zaštite svoje investicije. Žalosno je koliko je veliko neznanje i apatija malih akcionara.... koleginice, s obzirom koliki si referat raspisala, evo da ti odgovorim da se ne brines: nije kolega rekao nista netacno, niti ti sada govoris nesto netacno, problem je nacin kako je to receno. kao da citam naslovne strane tabloidnih novina. caps lock zaglavljuje na svakoj drugoj reci, taster 1 na tastaturi se izlizao od silnih uzvicnika, crvena slova na sve strane, jos samo da predjete na "NAROD GLADUJE A ONI UZIVAJU NA MORU!". u stvari u ovom slucaju "OZBILJNI INVESTITORI GLADUJU A MALI APATICNI AKCIONARI UZIVAJU (NA MORU)!" i nemoj da te lazu da si ocajna, odlicna si veruj mi. odnosno: ODLICNA SI, VERUJ MI!!!!! | |
|
| |
Dragan11 VIP
Broj poruka : 126 Godina : 47 Points : 486 Datum upisa : 04.08.2011
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/11/2014, 22:05 | |
| - govedinho ::
- Sneki ::
- A šta je to kolega loše rekao?
Očajna sam što mali akcionari ne kapiraju da jedino ujedinjavanjem svojih glasova na skupštini imaju mogućnost da zaštite svoje investicije. Žalosno je koliko je veliko neznanje i apatija malih akcionara.... koleginice, s obzirom koliki si referat raspisala, evo da ti odgovorim da se ne brines:
nije kolega rekao nista netacno, niti ti sada govoris nesto netacno, problem je nacin kako je to receno. kao da citam naslovne strane tabloidnih novina. caps lock zaglavljuje na svakoj drugoj reci, taster 1 na tastaturi se izlizao od silnih uzvicnika, crvena slova na sve strane, jos samo da predjete na "NAROD GLADUJE A ONI UZIVAJU NA MORU!". u stvari u ovom slucaju "OZBILJNI INVESTITORI GLADUJU A MALI APATICNI AKCIONARI UZIVAJU (NA MORU)!"
i nemoj da te lazu da si ocajna, odlicna si veruj mi. odnosno: ODLICNA SI, VERUJ MI!!!!! Govendiho ili sta vec to znaci?! Nov si na forumu ili relativno nov. Kada pozelis nekome starijem forumasu da "spustis" , prvo iscitaj sta je sve doticni pisao na ovom forumu. Sneki ima, bar sto se mene tice, veliki kredibilitet da ispravlja (ako ima vremena da se zamajava sa glupostima) neke osnovne stvari u vezi akcijonarstva. Te stvari su vise puta pisane na ovom forumu, ali stalno se javljaju novi clanovi koji, necu da kazem napadaju, starije forumase i prave se pametni. Moj ti je savet : uzmi sve teme unazad par godina ili kreni od poctka i iscitaj sta je ko pisao, pa onda nekom citaj bukvicu. Razumem da su svi u nervozi zbog pada dinara i lelexa, ali suzdrzite se od suvisnih komentara. Ili se bar ugrizite za jezik i dobro razmislite pre nego sto nesto napisete... | |
|
| |
MYSTIC021 Our family
Broj poruka : 210 Points : 745 Datum upisa : 29.06.2010
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/11/2014, 23:13 | |
| | |
|
| |
govedinho Just looking
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/12/2014, 09:27 | |
| - Dragan11 ::
Govendiho ili sta vec to znaci?!
Nov si na forumu ili relativno nov. Kada pozelis nekome starijem forumasu da "spustis" , prvo iscitaj sta je sve doticni pisao na ovom forumu. Sneki ima, bar sto se mene tice, veliki kredibilitet da ispravlja (ako ima vremena da se zamajava sa glupostima) neke osnovne stvari u vezi akcijonarstva. Te stvari su vise puta pisane na ovom forumu, ali stalno se javljaju novi clanovi koji, necu da kazem napadaju, starije forumase i prave se pametni. Moj ti je savet : uzmi sve teme unazad par godina ili kreni od poctka i iscitaj sta je ko pisao, pa onda nekom citaj bukvicu.
Razumem da su svi u nervozi zbog pada dinara i lelexa, ali suzdrzite se od suvisnih komentara. Ili se bar ugrizite za jezik i dobro razmislite pre nego sto nesto napisete... kolega, hvala na savetima. procitao sam dosta toga sto je sneki napisala, mozda se ne slazem bas sa svim, ali postujem. ono sto mi smeta je preuzimanje uloge vaspitaca. ima dosta clanova koji znaju mnogo o ovoj temi pa se ne ponasaju kao uciteljica u predskolskom. u neku ruku, kao sto i ti sada radis. gramaticke greske necu da pominjem jer ne znam da li ti je srpski maternji jezik. | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/12/2014, 09:57 | |
| Prosto je neverovatno sta sve moze nekom forumasu da smeta. Da li se neko ponasa kao ucitelji ili pametnjakovic je relativna stvar. Ovo oko akcionara jeste korisno i na zalost vrlo tesko sprovodivo u ovoj zemlji, valjda ce jednom biti normalno da se udruzuju i bore za svoja prava. Svako ima pravo da mu nesto smeta, ali je stvarno vec vreme da ljudi bar sa ovog foruma ne pitaju svake godine kada je presek za dividendu ili kad ce se ispalcivati ista, na primer. Ako tako posmatramo nije na odmet da neko svako malo podseti da je potrebno da se i sam potruditi i kao akconar malo googlati... Sad ako ti to smeta, ti preskoci taj post, kao sto i ja preskacem neke. Malo tolerancije nije na odmet... Edit: opominjati nekog zbog gramatickih gresaka je cesto znak da se nema dovoljno argumenta, to mu dodje kao nizak udarac. Ne kazem da ne treba pisati gramaticki ispravno, ali cesto u brzini dolazi i do nezeljenih grasaka. _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/12/2014, 10:04 | |
| - govedinho ::
ima dosta clanova koji znaju mnogo o ovoj temi pa se ne ponasaju kao uciteljica u predskolskom. . .
Ako si ti taj, sto ne napises to sto znas, bili bismo ti svi zahvalni i ne bi te niko optuzio da se ponasas kao uciteljica? _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/12/2014, 11:00 | |
| - Ars Vivendi ::
- govedinho ::
ima dosta clanova koji znaju mnogo o ovoj temi pa se ne ponasaju kao uciteljica u predskolskom. . .
Ako si ti taj, sto ne napises to sto znas, bili bismo ti svi zahvalni i ne bi te niko optuzio da se ponasas kao uciteljica? Pa čovek napisao šta misli a vi mu odma solite pamet. nema argumentovane rasprave, samo spuštanje u stilu: ti si ovde nov... ne znaš šta pričaš... kad porasteš samo će ti se kasti. Uzgred. da kažem moje mišljenje... Akcionarstvo zasigurno obavezuje ali ne onako kako neki mislie... ko ima akcije taj je obavezan jedino da platii porez ako ostvari dobit. da li će ići na skupštinu, pratiti vesti.. to je njegova stvar za koju će sam da snosi posledice. Edit: Ljudi samo iznose svoja mišljenja. Svako ima pravo da napiše šta misli. Ne vidim prepucavanje. Ne pravim razliku izmedju novih i starih forumaša!!!! Mod D. _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
|
| |
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/12/2014, 23:27 | |
| - Trade Now ::
Izgleda da se tu još čorba krčka pa fali samo da se udari zaprška.
Ja sam strpljiv, nigde ne žurim. Tu se corba bas zakuvala a deo zaprske koju smo videli je rezultat Visokogradnje od prosle godine ( 5 mill Eura gubitak) . Sada kada je rublja kloknula dole tek ce se videti kakva je zaprska.Bojim se da nece nikom prijati ???? _________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
| |
|
| |
Trade Now VIP
Broj poruka : 404 Points : 1837 Datum upisa : 13.04.2014
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/13/2014, 10:48 | |
| Naveo si me da pročitam časopis Nova ekonomija(štampano izdanje) za koji nisam znao da postoji. To što je govorio o Visokogradnji nije novo ništa rekao, to se moglo pročitati sa prezentacije poslovanja za 9 meseci. Inače ti isključivo pišeš o negativnim stranama a pozitivne zanemaruješ, navikli smo se svi na to a nekako Napred-u godi pesimizam da kupuje akcije jeftino za akcije koje toliko "nevaljaju". | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/13/2014, 11:51 | |
| MHE, o kakvim ti Rubljama pricaš?? Zar misliš da su ugovorili poslove u Rubljama u Rusiji? Jes da u toj garnituri ima raznih bolida ali da su baš toliko blesavi teško mi je za poverovati. | |
|
| |
Dalaj Lama Member
Broj poruka : 720 Points : 1928 Datum upisa : 30.11.2010
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/13/2014, 12:31 | |
| Mile Kila treba što više da hoda bos, jer ima negativnu karmu, odnosno crnu karmu, jer samo zemlja može da izvuce to crnilo, lečenje karme će biti još bolje sada dok je zemlja vlažna i hladna...
Ako ne pomogne, možda je rešenje samoubistvo da se više ne bi mucio, jer kroz reinkarnaciju možda postane neko srećnije biće, komarac, magarac ili čak jazavac...
Voljne radnje mogu biti ispravne i neispravne. Uopšte uzev, volja koju karakterišu pohlepa, mržnja i zabluda, stvara nepovoljnu karmu, dok ona koju karakterišu suprotna svojstva stvara (nesebičnost, dobronamernost i znanje) povoljnu karmu
Štaviše, volja ima veći značaj u stvaranju nove karme od samog delovanja. _________________ Karma kažnjava sve
| |
|
| |
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/13/2014, 22:46 | |
| 26 Декабрь 2013 Первый транш на строительство гостиничного комплекса26 декабря 2013 года в соответствии с кредитным соглашением по строительству международного конгрессного центра Hyatt Regency Rostov Don-Plaza с Внешэкономбанком был направлен первый транш на сумму 3,1 млрд. рублей. http://mkc-rostov.ru/index http://www.energoprojekt.rs/images/stories/Vesti/2012/SRB/ENHL-ugovor-VG-Rusija-Hyatt-SRB.pdf http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1612001 Dalaj nemoj da mantrash nego procitaj malo KAPITAL pa kad se umoris Materijalizam i empiriokriticizam i to dva puta. Pusti Hare Krishna mantre .
_________________ "Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM. - E ovo je Aco moj izum !!
| |
|
| |
Matthew Greenburgh Partner
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: MHE kila o ENHL 12/14/2014, 08:22 | |
- Dalaj nemoj da mantrash nego procitaj malo KAPITAL pa kad se umoris Materijalizam i empiriokriticizam i to dva puta. Pusti Hare Krishna mantre .
Smorio si bre. Dobija gdin Vlada sve FX razlike nazad od narucioca, neka te neko obavesti. Dok si pljackao sa Pirketom i onim mishem Djelicem, nista se nisi zalio, sve ti je bilo taman. Milione ste opljackali, i preprodavali kojekakvom polusvetu...sad se hvatas za kursne razlike na jednom od XYZ projekata, i to nije ni gubitak nikakav u pitanju, nego nemas pojma pa mracis. Dok je Pirke & gang bio, dividenda u kesu je bila misaona imenica! _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
| MHE kila o ENHL | |
|