| Naftna Industrija - NIIS 8. DEO | |
|
+98mushoke Zeljko Stane Dolanc geogsi Strbac Non-ProfitOrganization pepermint MYSTIC021 Kopac Nikollla Dragivoje Cermet insajderxxx kaktusic Tom80 gaggii Miros Lav KRUSKA Borodino Dragan11 Mikica Taliban govedinho StariHrast Dnenad85 Slovenac1 Boza Belex Nemesis Boranija adamm Gocili Ivan2211 Joca Zane JMBR Von Misha boxxi Sutra Bond Zeljko321 Matans Fokus Jerry Springer MilanR BojanNS Sneki Matthew Greenburgh philips1 Nestrpljivi boban75 Sasuolo ivan45 Trade Now Tods Bojjan zORAn MORNAR Dragot Nikola hey-ho Racunarko Drasko Zmark GogaAna Fmember FatCat Admin Zile Dejansss Al Kapone Folio Maca LUMTDZOS Dragan555 Roman Abramovich Red max Djepeto83 Kobe Bryant MMcorp Aleks Urosk Teletrader Big Mile gogloee Hrx84 Aca kurbla Ars Vivendi Limited011 Dalaj Lama Smile flyer Aritmeticar Vladulns Jumbo Frenky Momir Tenerife Bezimena 102 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Aca kurbla VIP
Broj poruka : 580 Points : 1636 Datum upisa : 17.02.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/9/2014, 21:37 | |
| Uzece to rusi,inace u suprotnom nece zute banke videti od duga... | |
|
| |
Trade Now VIP
Broj poruka : 404 Points : 1837 Datum upisa : 13.04.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/9/2014, 21:53 | |
| U ovom trenutku cena nafte je 89.70$. Naravno da cena goriva ne prati silazni trend cene nafte a kad je uzlazni trend gotovo da u dan poskupljuje. Ne odgovara im da se spušta cena goriva istopiće se dobitak. Ipak pre ili kasnije moraće da smanje cene goriva, jer se ne može od toga pobeći. | |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/10/2014, 09:02 | |
| http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2014&mm=10&dd=09&nav_id=909392 | |
|
| |
Von Misha Still learning
Broj poruka : 52 Godina : 59 Localisation : Beograd Points : 201 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/10/2014, 10:43 | |
| - Trade Now ::
- U ovom trenutku cena nafte je 89.70$. Naravno da cena goriva ne prati silazni trend cene nafte a kad je uzlazni trend gotovo da u dan poskupljuje. Ne odgovara im da se spušta cena goriva istopiće se dobitak. Ipak pre ili kasnije moraće da smanje cene goriva, jer se ne može od toga pobeći.
Mislim da neće smaljivati scenu jer uvek mogu da kažu da će ekstra zaradu koju time dobijaju da ulože u budžet ili već nešto drugo. Ovakva slična situacija (svetska cena nafte dole, cena goriva statis quo) je bila pre oko 10-tak godina i to je tada obrazloženo pokrivanjem gubitaka rafinerija. Sad gro zarade ide rusima. Uostalom mogu da povećaju akcize ako se smanji izlazna cena i da onda svu razliku uzmu za sebe. | |
|
| |
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/10/2014, 10:53 | |
| Rusi tačno znaju šta rade a naši (a jako dobro znaju šta se radi) ćute ko p..... Šta hoću da kažem? Najnovija javna tajna (čitaj - muvačina) prisutna među zaposlenima je priča o tzv"stambenim" kreditima.. Izmislili su tri grupe, prve tri (naravno kreirana za glavonje) i četvrta za plebs.... Ovi prvi i učešće i posebne kamate u aranžmanu a ovi drugi što ostane + mnogo lošiji uslovi... Proglašene su 4 banke a o ugovorima sa tim bankama nesme niko da zucne... Naravno neko se ugradio - neviđeno... Znači osnovna razlika je dok su naši vladali, kešovina je deljena pojedincima, strankama i sportskim organizacija, a sada kada su Rusi "preporodili" Nis, kešovina ide na istok.... O jeftinoj nafti sa naših polja i smešnoj renti ne treba uopšte pričati.... | |
|
| |
Urosk VIP
Broj poruka : 161 Points : 647 Datum upisa : 27.07.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/10/2014, 11:38 | |
| Banalizujes celu situaciju, Rusi jesu preporodili NIS, to je evidentno, na koji nacin to me ne zanima. Pare idu na istok (naravno da ce da idu, isle bi i na zapad da je u pitanju "zapadna" kompanija) ali idu i tebi tj. meni tj. drzavi od dividende.
I ponovo ta rudna renta, pa jel nas je neko terao da potpisemo pod tim uslovima, jel cela vlast i opzicija bila za potpisivanje tog aranzmana, ukljcujuci i PPV-a, koji bi sada da menja uslove.... nakaradna smo mi drzava... | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/10/2014, 12:06 | |
| Rudna renta je takva, jer su Rusi rekli da ulaganja u NIS koja su tada bila neophodna dele sa državom, shodno učešću u vlasništvu. Pošto naši nisu imali para (a nemaju ih ni danas) onda su se dogovorili da r.renta bude samo 3% a da Rusi sami ulože pare u rafinerije (navodno 500 miliona evra), - izvor: Velja Ilić, koji je učestvovao u pregovorima i potpisao ugovor - e sad: Rusi nisu izgleda uložili sve pare iz svoje torbe, već velikim delom iz dobiti, što opet nije bilo dogovoreno (propust u ugovoru?) - a pare za ulaganje su "uzeli" kao kredit od svoje Gasprombanke - dakle manji deo je uložen kao keš, ostatak su krediti i iz dobit...
UrošK treba da te zanimaju i druge stvari, a ne samo dividenda (gramzljivost?) ako ovde živiš i radiš. Naravno da bi tvoja dobit bila veća kada bi cena benzina bila 500 din za litar, ali šta bi se desilo posle toga? _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Frenky VIP
Broj poruka : 516 Godina : 49 Localisation : Vrbas Points : 1581 Datum upisa : 19.07.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/10/2014, 12:11 | |
| Sto se tice rudne rente tu se situacija objasnila ovako .Drzava ima 30 % vlasnistva nis kompanije u investiranje kompanije nema ni jedan euro da ivestira svu investiciju ulazu rusi a Srbija zadrzava isto 30 procenata pa se doslo do kompromisa da se smanji rudna renta da bi procenat od 30 posto ostao isti . Od ukupne ivesticije i Srbija treba da ucestvuje sa 30 posto ako hoce taj procenat da zadrzi .Nije moglo i veca rudna renta i nedati ni jedan euro u investicije a zadrzati 30 posto jednom recju nemogu i pare i jare tako sam barem ja razumeo . | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/10/2014, 12:19 | |
| Jel ti to pokušavaš da prepričaš ono što sam napisao u svom postu? _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/10/2014, 12:31 | |
| - Urosk ::
- Banalizujes celu situaciju, Rusi jesu preporodili NIS, to je evidentno, na koji nacin to me ne zanima. Pare idu na istok (naravno da ce da idu, isle bi i na zapad da je u pitanju "zapadna" kompanija) ali idu i tebi tj. meni tj. drzavi od dividende.
I ponovo ta rudna renta, pa jel nas je neko terao da potpisemo pod tim uslovima, jel cela vlast i opzicija bila za potpisivanje tog aranzmana, ukljcujuci i PPV-a, koji bi sada da menja uslove.... nakaradna smo mi drzava... Ja sam izašao iz ove akcije onoga trenutka kada sam čuo kako se "dele" menadžerski ugovori... Ja tebi - ti meni, a izuzetno obrazovane persone (bar koje ja poznajem) rade preko famoznog LIZINGA za smejuriju (znam niko ih ne tera)... Sve je mnogo gore nego pre (u smislu veza, vezica, ugovora, ugovorčića, poslova, poslića), jedini, ponavljam JEDINI razlog "preporoda" NIS-A je jeftina nafta i to sa naših polja, izuzetno slabo plaćena radna snaga i prestanak plaćanja stranaka (mada u slučaju SPO-a i Danice Drašković i to je pod znakom pitanja)... Jedine dve odlične stvari (koje apsolutno podržavam) koje su promenjene su konferencijska veza i uspostavljanje stalnih linija na relaciji Novi Sad - Beograd i u skladu sa tim ukinute su dnevnice... O mobingu, pritisku, zadacima, ostajanju do uveče (sve to nije postojalo pre) i drugim vidovima izrabljivanja (a priznaćete da je tako lako biti uspešan) drugi put.... | |
|
| |
Frenky VIP
Broj poruka : 516 Godina : 49 Localisation : Vrbas Points : 1581 Datum upisa : 19.07.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/10/2014, 12:34 | |
| Ars Preduhitrio si me jer kada sam pisao tvoj post nije bio postavlje samo to .Bio si brzi . | |
|
| |
Urosk VIP
Broj poruka : 161 Points : 647 Datum upisa : 27.07.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/10/2014, 12:48 | |
| - Ars Vivendi ::
UrošK treba da te zanimaju i druge stvari, a ne samo dividenda (gramzljivost?) ako ovde živiš i radiš.
Jesam gramziv, priznajem. | |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/10/2014, 16:22 | |
| Nema tu gramzivost, ti si ulozio svoj novac, i sa pravom trazis dividendu . I da akcija skece. | |
|
| |
Bojjan VIP
Broj poruka : 348 Points : 869 Datum upisa : 18.04.2012
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/10/2014, 23:55 | |
| sve ovo sto si gore napisao u vezi lizing radnika plate od 25 000dinara sve je to vec bilo kod nis-ove konkurencije omv eko i dr i ti radnici na pumpama su placeni bedno a o pritiscima da ne pricamo. Ne vidim zasto bi jedino NIS placao radnike na pumpama kao profesore u srednjim skolama | |
|
| |
JMBR VIP
Broj poruka : 140 Points : 489 Datum upisa : 24.11.2007
| |
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/11/2014, 14:27 | |
| Potpuno se slazem da je potrebno da se usaglasi nivo plata kroz sve grane privrede kao i javni sektor. Izuzimaju se samo potpuno privatne firme, naravno. Oni mogu da daju koliko zele, ako je po zakonu. A, nakon toga ce se desiti ono sto zapravo sve nas pritiska i muci. Potrebno je da dodje i do normalizacije cena. Jer ne bi bio problem kolika je cena, ako mi je plata dovoljna (i obrnuto). Ali, napumpane cene, a ogranicene plate za veliki procenat gradjana je veliki problem. Zato nam i berza tavori, ko ce jos da investira kada krpi kraj sa krajem i deru ga ko god moze. Svi vec znamo da nam je najskuplja hrana, odeca, stanovi..... Kada se sve to lepo iznivelise, i taj radnik na pumpi i nastavnik u skoli ce biti zadovoljan sa platom. Izvinjavam se sto je van teme, samo sam prokomentarisao. | |
|
| |
Smile Old member
Broj poruka : 1652 Points : 4820 Datum upisa : 04.06.2008
| |
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/13/2014, 19:14 | |
| Ma ne,kakve bezvezne reklame, cekamo Putina! _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/13/2014, 20:11 | |
| - Tenerife ::
- Ma ne,kakve bezvezne reklame, cekamo Putina!
I sprema se Beograd za njega. Zaista. Nisam skoro video toliko aktivnosti po gradu. Gde god on treba da kroci, uredjuje se i cisti kao nikad do sada. NOVO: https://www.aikb.net/t1737-niis-vs-aero#136005 | |
|
| |
Vladulns VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/13/2014, 22:00 | |
| U celoj onoj mojoj pisaniji zaboravio sam da kazem da su bonusi (prosle godine me je nekoliko clanova napalo da lupam pa se posle ispostavilo da sam bio u pravu - naknada koja pripada zaposlenima zbog pozitivnih rezultata) dobrano smanjeni u nisu, sto govori da i oni osecaju sankcije zapada Rusiji, oslabljenu kupovnu moc stanovnistva Srbije i potrosaca, a tek ce biti igranka sa sve jeftinijom naftom (ovo prvenstveno upereno protiv Rusije i njihovog izvoza)..... | |
|
| |
flyer Still learning
Broj poruka : 122 Points : 374 Datum upisa : 07.07.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/14/2014, 12:05 | |
| Širenje na Bugarsku...
http://world.einnews.com/article__detail/228839152?lcode=vRmdUtrTqEZfjgtu9PggbhnOOC5_mTp2bA7J8XJ6X-8%3D | |
|
| |
flyer Still learning
Broj poruka : 122 Points : 374 Datum upisa : 07.07.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/14/2014, 12:48 | |
| Ovdje je još jedan zanimljiv podatak, a to je da se očekuje da će maloprdaja u Bugarskoj do 2016 skočiti 4x. Sa sadašnjih 2,5 na 10% udjela.
http://www.standartnews.com/english/read/gazprom_ | |
|
| |
MORNAR VIP
Broj poruka : 709 Points : 1925 Datum upisa : 28.01.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/14/2014, 18:47 | |
| | |
|
| |
Trade Now VIP
Broj poruka : 404 Points : 1837 Datum upisa : 13.04.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/14/2014, 22:35 | |
| Kad smanje cenu goriva za najmanje 10 dinara onda ću da ih kliknem, ali sa razmakaom posle onoliko dana za koliko nisu smanjivali cenu. Zbog toga mi je rezervoar na 5-10 litara. Nafta tone i dalje i trenutno je 85,23$ a oni se prave blesavi i drže cenu. | |
|
| |
Frenky VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/15/2014, 08:56 | |
| Ako cena barela nafte pada a cena goriva na pumpi se ne smanjuje oda ce nis imati dobre rezultate za 3 kvartal .Dali su se cene derivata snizavale negde na pumpama u okruzenju dali neko zna ? | |
|
| |
Fokus Still learning
Broj poruka : 88 Godina : 56 Points : 212 Datum upisa : 12.03.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/15/2014, 09:04 | |
| Rast cene dolara izgleda da niko ne uzima u obzir... | |
|
| |
Vladulns VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/15/2014, 16:44 | |
| Rusija: Niz problema oko NIS-a
Rusija polazi od toga da energetski sporazum sa Srbijom ne može biti izmenjen i smatra da ima niz problema oko srpske kompanije NIS, izjavio je Jurij Ušakov.
"Polazimo od nepromenljivosti (sporazuma). Tamo ima mnogo drugih nijansi, problema. Naš predsednik (Vladimir Putin) je taj problem u julu razmatrao s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, i to razmatranje i danas traje", kazao je Ušakov koji je pomoćnik ruskog predsednika uoči sutrašnje posete Putina Beogradu.
On je dodao da i dalje nije rešeno pitanje zaduženosti niza srpskih državnih kompanija prema NIS-u. Interfaks navodi da ukupna suma tog duga iznosi više od 530 miliona evra, a da je u avgustu 2013. godine Vlada Srbije donela odluku da pooštri režim poreskih obaveza za NIS.
"Mi računamo da je to kršenje međuvladinog sporazuma, koji predviđa da uslovi poreskog opterećenja ne smeju da ugroze finansijski položaj NIS-a", rekao je Ušakov.
Dodao je da je pored toga, krajem leta ove godine, u Srbiji počela istraga uslova privatizacije NIS-a.
"Rukovodstvo Srbije, ukljčujući i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, obećali su da će rešiti situaciju. Za sada obećanje nije ispunjeno", rekao je pomoćnik ruskog predsednika.
Ušakov je kazao i da će saradnju u gasnoj oblasti, odnosno realizaciju projekta Južni tok, razmotriti kako tokom posete Beogradu 16. oktobra, tako i u Milanu sa evropskim političarima 16. i 17. oktobra. Naveo je da su u sastavu delegacije ministar energetike Aleksandar Novak i šef Gasproma Aleksej Miler, i da će energetici biti posvećeno dosta pažnje.
"U toku je priprema za izgradnju (gasovoda) na srpskom delu. Ta tema će takođe biti dodirnuta. Srbi takođe stavljaju do znanja da će bez saglasnosti Brisela biti u principu teško realizovati, mada su oni sa svoje strane potpuno spremni. Za njih to pitanje predstavlja veliki interes", naveo je Ušakov.
Po njegovim rečima, Moskva nastavlja da radi na projektu Južnog toka, i da "pitanje nije zatvoreno". "Nameravamo da idemo dalje. U Srbiji ćemo o tome razmeniti mišljenja", dodao je Ušakov. Naveo je da Srbija za sada nije dala formalnu dozvolu za izgradnju nacionalnog dela Južnog toka i da ona neće biti gotova u vreme posete Putina.
"Video sam poslednje izjave rukovodstva Srbije. Između ostalog, u poslednjem intervjuu (premijera Aleksandra) Vučića - takva mogućnost nije izneta", rekao je Ušakov.
On je još naveo da tokom posete Beogradu može biti potpisan protokol koji se još usaglašava između Gaspromeksporta, Vlade Srbije, Jugorosgasa i Srbijagasa.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=10&dd=15&nav_id=911985 | |
|
| |
Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/15/2014, 18:12 | |
| Ako ovaj diplomatski jezik prevedemo na "normalan" srpski, jasno je da naša strana pritiska i dovodi ugovor u pitanje jer je njime "garantovana" izgradnja JT, a kako stvari stoje od toga neće biti... S obzirom da je to deo "medjudržavnog" ugovora i donosi posao srpskim firmama, kojeg neće biti, Srbija pokušava da "nadoknadi" taj gubitak tako što želi bar Petrohemiju da utrapi Rusima i time prebije dugove koje ima prema Gaspromu.
Videćemo, Putin je sutra u Beogradu... | |
|
| |
Racunarko VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/15/2014, 18:38 | |
| - Teletrader ::
- Ako ovaj diplomatski jezik prevedemo na "normalan" srpski, jasno je da naša strana pritiska i dovodi ugovor u pitanje jer je njime "garantovana" izgradnja JT, a kako stvari stoje od toga neće biti...
S obzirom da je to deo "medjudržavnog" ugovora i donosi posao srpskim firmama, kojeg neće biti, Srbija pokušava da "nadoknadi" taj gubitak tako što želi bar Petrohemiju da utrapi Rusima i time prebije dugove koje ima prema Gaspromu.
Videćemo, Putin je sutra u Beogradu... Ja nisam tako razumeo. Ja sam razumeo da Putin dolazi da nam "objasni" ko je ko. Prosto da nas umiri. (pod nas smatram nasu vlast, ne narod). Voleo bih da gresim, ali cini mi se da necemu nista ni izvuci ni utrapiti. | |
|
| |
Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/15/2014, 19:37 | |
| Za pokazivanje snage, nije potrebno da pretsednik velike države lično dolazi u neku nedodjiju, dovoljno je da preko svog ambasadora obavesti lokalne face šta misli i šta traži!
Ili da pošalje ministra inostranih poslova da "prenese" šta je potrebno.
Kao što su USA poslale nekog senatora (??) da našima saopšti da JT ne može da se gradi,... | |
|
| |
Racunarko VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/15/2014, 21:12 | |
| Nije neophodno da dodje, ali kada dodje to dodaje na tezini. Videcemo, ja bih mnogo vise voleo da gresim nego da sam u pravu. | |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/15/2014, 23:54 | |
| - citat ::
- Putin donosi devet dokumenata u BG
Beograd - Jurij Ušakov, pomoćnik predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina rekao je da će ruska delegacija u Beograd doći sa devet dokumenta koji sadrže predloge o saradnji u oblasti razvoja vojno-tehničke saradnje, energetike i železničkog saobraćaja.
Među dokumentima planiranim za potpisivanje su i međuvladin sporazum o uzajamnoj zaštiti tajnosti informacija, o uslovima boravka, privilegijama i imunitetu rusko-srpskog humanitarnog centra, o vojno-tehničkoj saradnji, o readmisiji, kao i protokol o razmeni podataka o carinskoj vrednosti robe.
"Među dokumentima pripremljenim za potpisivanje nalazi se dopunski sporazum o rekonstrukciji severnih deonica pruga Srbije u okviru razvoja evropskog saobraćajnog koridora. Takođe, među dokumentima su i dopunski sporazum o isporuci dizel-motornih vozova", rekao je Ušakov.
Prema njegovim rečima, planirano je da Ruska energetska agencija i Ministarstvo energetike Rusije potpiše sa Ministarstvom energetike Srbije memorandum iz oblasti energetske efikasnosti, štednje energije i obnovljivih izvora energije. On je naveo da je planirano da ruska kompanija "Gazpromeksport", Vlada Srbije i srpske gasne kompanije potpišu protokol.
http://www.danas.rs/danasrs/iz_sata_u_sat/putin_donosi_devet_dokumenata_u_bg.83.html?news_id=84417
_________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
Al Kapone VIP
Broj poruka : 1154 Points : 2806 Datum upisa : 06.12.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/16/2014, 18:15 | |
| http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/503105/Putin-Mozda-dogovorimo-kvote-za-izvoz-vozila-u-Rusiju
- Tempo rasta je dobar, kao i rast investiicija - rekao je Putin i naveo primer NIS-a, koji je, kako je istakao, jedna od najvećih kompanija u Srbiji.
Putin je podsetio da su ruske investiicije u tu kompaniju dve milijarde dolara i dodao da su spremni da ulože još milijardu... | |
|
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/16/2014, 19:15 | |
| "Putin je podsetio da su ruske investiicije u tu kompaniju dve milijarde dolara i dodao da su spremni da ulože još milijardu..." Šta će reći Vojvođani kad Putin "uloži" još ovu jednu milijardu, kao I prošle dve? Rusko-srpski rulet, nema šta! _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Dalaj Lama Member
Broj poruka : 720 Points : 1928 Datum upisa : 30.11.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO 10/16/2014, 20:53 | |
| - Vučić ::
- Rešili smo SKORO sve probleme u vezi sa petrohemijskim kompleksom u razgovoru sa predsednikom Putinom i njegovim saradnicima....
- citat ::
- Miletić, koji je i predsednik Nadzornog odbora Srbijagasa, je uveren da Petrohemija, nakon privatizacije NIS-a, može da stane na "zelenu granu" uz određene investicije koje se u ovom trenutku mogu naći samo na ruskom tržištu.
On kaže i da postoji više načina za rešenje pitanja Petrohemije i Azotare, te da će to takođe biti predmet razgovora koji sa ruskim partnerima predstoje.
Za tu milijardu koju "ulažu" mogu da kupe pola Srbije... _________________ Karma kažnjava sve
| |
|
| |
| Naftna Industrija - NIIS 8. DEO | |
|