|
| Izbori u Srbiji | |
|
+51Prokuplje Steve McQueen Greta ingglick Ceras boban75 bokixxl Kupi akcije Cicija Ivan00 Nikola Zile Dragan555 gogloee Fokus Admin ivan45 Taliano Popaj Zeljko321 Dragot Bojjan Dalaj Lama Ghostface Limited011 Cucla Boranija Igi-bg FatCat MORNAR LUMTDZOS Aritmeticar Fmember Teletrader Light Drasko Drag65 Smile Racunarko Sneki Ars Vivendi ILoveRoses Big Mile Boza Belex Momir JMBR muitobom Djavo Boby Fast Maca 55 posters | |
Autor | Poruka |
---|
LUMTDZOS VIP
Broj poruka : 327 Localisation : NBgd Points : 1027 Datum upisa : 28.07.2010
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pon Okt 14, 2013 8:17 am | |
| Cestitam SNS-u, SPS-u, PINK-u i RTS-u! | |
| | | Smile Old member
Broj poruka : 1652 Points : 4820 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pon Okt 14, 2013 9:36 am | |
| A što RTS-u i Pinku?? | |
| | | LUMTDZOS VIP
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pon Okt 14, 2013 10:57 am | |
| - Smile ::
- A što RTS-u i Pinku??
Kako sto? Ovo je njihov rezultat. Narocito PINK-a. Narodu servira 24 casa prenos sa Farme a samo prekidaju da objave "vesti" na svaki sat. U tim "vestima" se postavlja samo dilema da li glasati za Vucica ili za Dacica. Tako je narod i rasporediop svoje glasove u Vrbasu. Na republickom nivou ce biti jos drasticnije ukoliko se izbori raspisu dok traje Farma. Ostali mediji samo pojacavaju "dilemu" koju PINK nemce. Ko jos nije shvatio kako se organizuju izbori preko medija, nista nije shvatio. Zato Vucku i Dacku kapa dole! | |
| | | Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pon Okt 14, 2013 2:25 pm | |
| | |
| | | Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pon Okt 14, 2013 5:36 pm | |
| Sto, jel nesto LUM, slagao? | |
| | | Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 24.07.2010
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pon Okt 14, 2013 9:09 pm | |
| Kako da ne, Farma je kriva za sve... _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
| | | Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Uto Okt 15, 2013 10:31 am | |
| Nije kriva, ali napravicu jedan osvrt na trenutnu, aktuelnu situaciju.
Imamo veliki uspon sns i sps, za prvi mi je jasno , za drugi bas i ne.
Imamo, populisticke, mere od hapsenja, koja su zasluzena ali to ne znaci da za to postoje valjani dokazi, cak sam prilicno ubedjen da ni ne postoje.
Time smo narodu dali , HLEBA I IGARA, bolje se zbog toga nece ziveti, vrlo vesto iskoriscena ona nasa, DA KOMSIJI CRKNE KRAVA...
Vucic je to izuzetno maestralno iskoristio, radi sta mu se kaze i to kao niko do sada,daje sve sto se od njega trazi i to mnogo vise nego sto se od njega trazi...da je nekim slucaje predhodna vlast, koja nije bila dobra, to uradila bili bi izdajnici i strani placenici....
Ds je jedno vreme van opticaja, to moze biti i malo duze...dakle, ds vise nije opasnost.Vidite sta cete vi sami sa sobom...
S obzirom da cete zasesti na vlast malo duze, prognoziram ,polagano osipanje svadje i trvenja medju vama samima...
Zelim vam srecu,trebace vam.Kazem VAM, jer ovde slabo ko da je moj istomisljenik. Doslo je vreme da pokazete sta umete, imate veliku podrsku, sada treba i raditi a ne prodavati maglu i pricati. | |
| | | Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Uto Okt 15, 2013 12:32 pm | |
| Hallloooo, Boby. zelis NAM srecu ???? Pa valjda i ti zivis u ovoj drzavi i zelis svima nama i sebi puno srece ili gresim? Vec sam ti vise puta rekla da su te tvoje podele sulude, jer ako ovi ne urade nista od onoga sto su zapoceli glasacemo svi za neke druge... Nema tu VI i MI, to su gluposti iz proslosti, sada se samo broje dela! Ide sporo jer je sve sjbano, odavno i red je tesko uvesti. _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
| | | LUMTDZOS VIP
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Uto Okt 15, 2013 1:17 pm | |
| - Boby ::
- Nije kriva, ali napravicu jedan osvrt na trenutnu, aktuelnu situaciju.
Imamo veliki uspon sns i sps, za prvi mi je jasno , za drugi bas i ne.
Imamo, populisticke, mere od hapsenja, koja su zasluzena ali to ne znaci da za to postoje valjani dokazi, cak sam prilicno ubedjen da ni ne postoje.
Time smo narodu dali , HLEBA I IGARA, bolje se zbog toga nece ziveti, vrlo vesto iskoriscena ona nasa, DA KOMSIJI CRKNE KRAVA...
Vucic je to izuzetno maestralno iskoristio, radi sta mu se kaze i to kao niko do sada,daje sve sto se od njega trazi i to mnogo vise nego sto se od njega trazi...da je nekim slucaje predhodna vlast, koja nije bila dobra, to uradila bili bi izdajnici i strani placenici....
Ds je jedno vreme van opticaja, to moze biti i malo duze...dakle, ds vise nije opasnost.Vidite sta cete vi sami sa sobom...
S obzirom da cete zasesti na vlast malo duze, prognoziram ,polagano osipanje svadje i trvenja medju vama samima...
Zelim vam srecu,trebace vam.Kazem VAM, jer ovde slabo ko da je moj istomisljenik. Doslo je vreme da pokazete sta umete, imate veliku podrsku, sada treba i raditi a ne prodavati maglu i pricati. O ovim stvarima mislim isto. Ja sam ovo VAM shvatio u smislu "vi koji podrzavate ovo sto radi ova vlast" i tu se slazem. Naravno, mislim da cemo svi mi "uzivati" u blagodetima koje ona donosi na srecu vec oko 70% onih koji izlaze na izbore. Kazu da se to zove demokratija i da mi, koji smo u manjini moramo da se pomirimo sa voljom vecine. Ok, ali to ne znaci da nemamo pravo da iznesemo svoje misljenje i vidjenje ovoga sto se radi. Ja sam vec napisao da Vucko i Dacko FANTASTICNO rade svoj posao manipulacijama preko medija. Farma je samo jedno od, pokazalo se, odlicno osmisljenih sredstava te manipulacije. Stvar je u tome sto oni imaju potpuno odresene ruke od gazda. Zamislite da idu pravcem suprotnim od onog koji odgovara gazdama sta bi se desilo sa Farmom? Ko to ne vidi, slabo sta vidi. Na zalost, takvih je vec oko 70%. | |
| | | Boby VIP
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Uto Okt 15, 2013 2:31 pm | |
| - Sneki ::
- Hallloooo, Boby. zelis NAM srecu ????
Pa valjda i ti zivis u ovoj drzavi i zelis svima nama i sebi puno srece ili gresim?
Vec sam ti vise puta rekla da su te tvoje podele sulude, jer ako ovi ne urade nista od onoga sto su zapoceli glasacemo svi za neke druge... Nema tu VI i MI, to su gluposti iz proslosti, sada se samo broje dela!
Ide sporo jer je sve sjbano, odavno i red je tesko uvesti. Trazis od mene da budem tolerantan, a ne secam se da ste to vi bili dok su bili na vlasti zuti. Ponasanje DS-a je vise nego konstruktivno, pamtim odlicno jos malog prasca od pre 15 god a kamoli Vuleta, prosle godine, sve u stilu, zna se ko su ...strani placenici i spijuni... On ima fascinantnu energiju, koju ja postujem.Postujem i tebe SNEKI, MACU, ADMINA, TELETREJDERA....kao kolege ali tesko da cemo isto misliti. Pink zasluzuje posebnu temu, to je dno ove zemlje, zloupotreba nacionalne frekvencije, ne zbog farme, svako to ima pravo da gleda, ali tribina gde se baca krivica na pokojnu devojku, napadi na Djilasa, sa onim smesnim snimcima, to je zloupotreba, jer TV PINK je njegov a frekvencija je nasa. Iskreno, zelim da Vucic uspe, zbog svih, nas...skepticizam zadrzavam, s pravom. | |
| | | Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Uto Okt 15, 2013 7:49 pm | |
| _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
| | | Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 06.05.2009
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Uto Okt 29, 2013 5:24 pm | |
| - Citat ::
- "Na vrhuncu popularnosti, lider najveće stranke u vladajućoj koaliciji, zamenik premijera Aleksandar Vučić nije potvrdio da se razmatraju prevremeni izbori. Ali nije ni odbacio tu mogućnost, piše FT.
"Nisam baš voljan da idemo na izbore, ali ako to traži opozicija i smatra da nemamo legitimitet, mi ćemo reći: "U redu , hajde da proverimo" - reko je Vučić za britanski medij.
List dalje piše da su spekulacije o izborima postale su intezivnije nakon što je prošlog meseca razrešen dužnosti gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, a gradski izbori su raspisani za proleće. Istraživanja govore da bi i cela nacija mogla da se izjašnjava u isto vreme. Ne da će da budu izbori na proleće, nego samo tako.... A DS, SPS i LDP neka beru kožu na šiljak! _________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
| | | FatCat Member
Broj poruka : 854 Points : 1943 Datum upisa : 14.12.2008
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Uto Okt 29, 2013 8:34 pm | |
| - LUMTDZOS ::
Ja sam vec napisao da Vucko i Dacko FANTASTICNO rade svoj posao manipulacijama preko medija. Farma je samo jedno od, pokazalo se, odlicno osmisljenih sredstava te manipulacije. Stvar je u tome sto oni imaju potpuno odresene ruke od gazda. Zamislite da idu pravcem suprotnim od onog koji odgovara gazdama sta bi se desilo sa Farmom? Ko to ne vidi, slabo sta vidi. Na zalost, takvih je vec oko 70%. Druže ovo što ti pišeš je bolesno. da li se radi o depresiji ili psihopatiji nisam baš siguran, bolest je u svakom slučaju. Farma kao manipulacija javnog mnjenja, taragedija - možda na tebe utiče, ali na normalne ne može. A strane gazde su paranoja, sve što se u Srbiji sredjuje ili se ne sredjuje ni jednog "gazdu" iz EU ili već odakle kako to ti vidiš se ne tiče. Eno ti Rumunije i Bugarske, gazde bi da uvedu red, al stanovnici neće, i to ti je to... Um ti se zamračio, i ništa ne vidiš, ili si zaljubljen u Šuntanovca, Trivanku, Tadića, Pajtića itd... Sve sami krimosi koji organizuju protesne šetnje po N.Sadu samo uz moto: NEMOJTE VIŠE DA NAS HAPSITE !! Jadno! _________________ Dinkić: Drugačije bi sve bilo da sam JA bio premijer !!
| |
| | | Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Sre Okt 30, 2013 12:24 am | |
| - FatCat ::
A strane gazde su paranoja, sve što se u Srbiji sredjuje ili se ne sredjuje ni jednog "gazdu" iz EU ili već odakle kako to ti vidiš se ne tiče. Eno ti Rumunije i Bugarske, gazde bi da uvedu red, al stanovnici neće, i to ti je to... Um ti se zamračio, i ništa ne vidiš, ili si zaljubljen u Šuntanovca, Trivanku, Tadića, Pajtića itd... Sve sami krimosi koji organizuju protesne šetnje po N.Sadu samo uz moto: NEMOJTE VIŠE DA NAS HAPSITE !!
Jadno! pa što dadosmo onda Kosovo? da nije Čedomir ubedio Vučića i Dačića da je to najbolje za srbiju? otkud taj preokret?Stvarno mi nije jasno kako neko može da se pravi naivan i da tvrdi kao "ova vlast suvereno donosi odluke"... Pa jedino što su suvereno odlučili je to da prihvate sve što im je zadato, što ne kažem da je dobro ili loše, verovatno je jedino bilo moguće. A krimosima iz DS je više degutanto raspravljati. ds nije na vlasti poodavno, al ne vidim nešto kako je Srbijom zavladala pravda blatostanje i poštenje. Manje više sve je isto ko i u vreme DS, samo smo još bliži bankrotu. Na žalost rešavanje kriminala više nije prioritet... Srbija je bolesnik u terminalnoj fazi bolesti (i sam Vučić poredio srbiju sa bolesnikom koji ima rak). u takvoj situaciji radikalni potezi su neophodni, biće mučno narednom periodu, potrebno nam je čudo da se izvučemo iz blata. _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
| | | Boby VIP
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Sre Okt 30, 2013 12:10 pm | |
| - FatCat ::
- LUMTDZOS ::
Ja sam vec napisao da Vucko i Dacko FANTASTICNO rade svoj posao manipulacijama preko medija. Farma je samo jedno od, pokazalo se, odlicno osmisljenih sredstava te manipulacije. Stvar je u tome sto oni imaju potpuno odresene ruke od gazda. Zamislite da idu pravcem suprotnim od onog koji odgovara gazdama sta bi se desilo sa Farmom? Ko to ne vidi, slabo sta vidi. Na zalost, takvih je vec oko 70%. Druže ovo što ti pišeš je bolesno. da li se radi o depresiji ili psihopatiji nisam baš siguran, bolest je u svakom slučaju. Farma kao manipulacija javnog mnjenja, taragedija - možda na tebe utiče, ali na normalne ne može.
A strane gazde su paranoja, sve što se u Srbiji sredjuje ili se ne sredjuje ni jednog "gazdu" iz EU ili već odakle kako to ti vidiš se ne tiče. Eno ti Rumunije i Bugarske, gazde bi da uvedu red, al stanovnici neće, i to ti je to... Um ti se zamračio, i ništa ne vidiš, ili si zaljubljen u Šuntanovca, Trivanku, Tadića, Pajtića itd... Sve sami krimosi koji organizuju protesne šetnje po N.Sadu samo uz moto: NEMOJTE VIŠE DA NAS HAPSITE !!
Jadno! Ti bas i ne volis da cujes da neko ne misli kao ti, pa to ti je... | |
| | | Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Sre Okt 30, 2013 7:14 pm | |
| Bice izbori... a pominjati DS treba, neprestano, jer oni su nas doveli svojom neumerenoscu u kradji i bahatosti dovde, a sad svakako da nije lako, para nema i nece ih biti... Tesko ce se ziveti, prezivljavati, al bar da neku satisfakciju vidimo i da neko odgovara.
Ja ako ove godine ne donesu zavrsni racun za duzet, koji nije donosen u zadnjih 10/12 godina necu imati ni rec hvale za ovu vladu.... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
| | | Fmember VIP
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Sre Okt 30, 2013 10:13 pm | |
- Bice izbori... a pominjati DS treba, neprestano, jer oni su nas doveli svojom neumerenoscu u kradji i bahatosti dovde, a sad svakako da nije lako, para nema i nece ih biti...
Tesko ce se ziveti, prezivljavati, al bar da neku satisfakciju vidimo i da neko odgovara.
Ja ako ove godine ne donesu zavrsni racun za duzet, koji nije donosen u zadnjih 10/12 godina necu imati ni rec hvale za ovu vladu.... Da se saglasim sa tobom Sneki... neka se pominju malverzacije DS-a i svih ostalih, ali da se na kraju pogledaju i cene ostvarni rezultati. _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
| | | Ghostface Just looking
Broj poruka : 15 Points : 51 Datum upisa : 25.09.2013
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Sre Nov 06, 2013 5:20 pm | |
| _________________ hvalati.com
| |
| | | muitobom Still learning
Broj poruka : 66 Points : 194 Datum upisa : 06.01.2013
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Čet Nov 07, 2013 10:42 pm | |
| Биће да је војног коментатора понео тренутак. Ако он који је требао да види толике ратове није видео ништа страшније до те вечери, онда нам се не треба ни обраћати са оваквим успаљеним коментарима. На крају крајева, можда он и није видео, али ти људи доле свакако јесу. | |
| | | Sneki Beli Mag
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pet Nov 22, 2013 3:07 pm | |
| - citat ::
- Drašković: SPO na listi SNS na izborima u Beogradu
E, ovo je vec previse i za moj stomak !! Ne mogu da glasam za ovu koaliciju na beobradskim izborima. Zao mi je... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
| | | Fmember VIP
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pet Nov 22, 2013 7:46 pm | |
- citat ::
- Drašković: SPO na listi SNS na izborima u Beogradu
E, ovo je vec previse i za moj stomak !! Ne mogu da glasam za ovu koaliciju na beobradskim izborima. Zao mi je...
a meni baš krivo što nisam iz Beograda pa ne mogu da glasam... a baš je po mom ukusu... nisam ni sanjao _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
| | | Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pet Nov 22, 2013 9:29 pm | |
| kako, brateSrbine, kako brate EU članu, druže, kao možeš da glasaš za najveću ljigu srpske politike? - citat ::
- "Ja sam preneo bezrezervnu podršku SPO evropskoj politici Aleksandra Vučića, vlade, kosovskoj politici, Briselskom sporazumu, uspešno održanim lokalnim izborima na Kosovu, borbi protiiv kriminala i korupcije", kazao je Drašković.
Drašković je rekao da je predložio i da odmah otpočnu pregovori o pristupanju Srbije NATO, "jer je strateški cilj Srbije ulazak u EU, a većina zemalja iz EU je i u NATO"
Čovek koji je ruralnu Srbiju digao na noge, bio za monarhiju, za unuka Draže - ipa se spostavilo da je taj "unuk" samo usvojen sin Draže, - čovek koji je izjavljivao da će odesće svaku ruku koja digne turski barjak u Srbiji i Bosni, koji je bio ministar inostranih poslova kod Miloševiće 1999.. a koji je hteo da ga ubije i u dva navrata, e da bi odustao od DOS-a - a da dnas tvrdi da je bio osnivač DOS-a, čovek koji je ušao sa Čedom Jovanoviem u parlament, da bi se odmah od njega dinstancirao... pa jer to neko? Jer to političar sa stavom? Ili se sve svodi na UO NIS-a gde treba Dana Drškovi da o nečemu odlučuje? da kaže da li država sa 30% akcija ima neka prava ili nema..... Čovek je sramota za Srbiju! Osoba koja je debelo doprinela kompromitaciji svih političara Srbije! Jednostavno: BEDNIK i SRAMOTA SRBIJE !! Ni ja neu moći da glasam za koaliciju SNS - SPO jer vredja moju intelegnciju! _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
| | | Fmember VIP
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pet Nov 22, 2013 9:47 pm | |
| - Kobe Bryant ::
- kako, brateSrbine, kako brate EU članu, druže, kao možeš da glasaš za najveću ljigu srpske politike?
Pa ja ne vidim da je Vuk išta gori od ostalih, čak je i dosledan u nekim stvarima. za koga bih drugo glasao ako ne za Vučića ? možda beli listić da predam? mada ja rekoh da neću da glasam, nisam iz Beograda , koalicija je za lokalne izbore (ako je bude) a do republičkih ima još vremena. tako da moj stav tu i nije bitan, šta ja znam o beogradskim lokalnim i komunalnim problemima _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
| | | Kobe Bryant VIP
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pet Nov 22, 2013 10:07 pm | |
| Ako ne vidiš u čemu je razlika Draškoviča, i njene (da njene ) žene i ostatka političke scene (uz izuzetke.. - Korać, Krkobabiči), ne vredi da raspravljamo...
SPO nije odavno nikakva stranka, već interesna grupa, tipa JUL-a oni nemajuu nikakvu politiku, samo interes da sačuvaju svoje nekretnine i da se ogrebu za neki UO, kao što je to bio slučaj s Danom Drašković u NIS-u... _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
| | | Fmember VIP
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pet Nov 22, 2013 10:19 pm | |
| - Kobe Bryant ::
- SPO nije odavno nikakva stranka, već interesna grupa, tipa JUL-a oni nekamu nikakvu politiku, samo interes da sačuvaju svoje nekretnine i da se ogrebu za neki UO, kao što je to bio slučaj s Danom Drašković u NIS-u...
ok. možda si u pravu. onda da se glasa za DS, ili LDP? beogradsku inicijativu? SPS? to bar nisu interesne grupe? ostaju možda Dveri ili "Nova" stranka _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
| | | Kobe Bryant VIP
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pet Nov 22, 2013 10:38 pm | |
| Mislim druže da ne vredi više raspravljati, ako imaš neki argument zašto treba glasati za SPO, valjalo bi za dalji tok diskusije da to izneseš, to da li je LDP ili SPS bolji, o tome miže na nekoj drugoj temi....
Dakle, zašto treba glasati za SPO? _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
| | | Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| | | | Kobe Bryant VIP
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Ned Dec 15, 2013 8:30 pm | |
| preliminarni rezultati:
Voždovac SNS = 53%
Odžaci SNS = 50% _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
| | | Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 24.07.2010
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pon Dec 16, 2013 6:47 am | |
| Voždovac SNS 52% SNP 1389 1,78% DSS 6% SDP 5,9% LDP 4,4% SRS 1,6% Beogradska inicijativa + URS = 1,2% Dveri 4,3% SPS 8,3% Nova Stranka 1,5% DS 12% Evropska Demokratija 0,1% NOP 1,0% _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
| | | Dalaj Lama Member
Broj poruka : 720 Points : 1928 Datum upisa : 30.11.2010
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Uto Dec 24, 2013 1:21 am | |
| Od novih izbora većina očekuje da potvrde primat SNS-a i da SNS na osnovu izbornih rezultata sebi izabere pratnju, ako bude potrebno. Dakle, sve je u stvari već poznato i rešeno, a ipak se ide na izbore, iako ih građani, koliko mogu da primetim, nisu tražili. Pa, budući da nas očekuje kampanja sa izvesnim ishodom koja preti da zbog toga bude dosadna, možemo je učiniti zanimljivijom tako što izbore shvatimo kao logičku igru u kojoj ćemo ispitati vlastite političke stavove i prioritete. Jer, pri svakim izborima treba rešiti jednačinu sa više faktora i izabrati stranku (ili precrtati listić), koja će nas posle izbora možda iznenaditi svojom politikom. Evo šta mislim da bi mogle da budu ideje vodilje u našem izboru 2014.
Da počnemo od atmosfere. Ako ste protiv atmosfere koju u javnosti stvaraju tabloidi, glasajte protiv vladajućih stranaka. Da su htele drugačiju atmosferu, one bi je napravile zakonskim promenama. Nije to tako teško postići. Ako ste za nastavak reformi, glasajte za bilo koga. Sve su naše stranke za nastavak reformi, „strukturne reforme” nam sleduju bez obzira na rezultat izbora. Ako ste za neku od stranaka koja je već najavila da će podržati SNS posle izbora, glasajte odmah za SNS, da bistepojednostavili stvari, a i SNS posle neće moći da se izvlači na koalicione partnere. Ako vidite da svi glasaju za SNS, vi glasajte za neku drugu stranku – zemlja treba ipak da ima opoziciju, mada eventualna apsolutna pobeda SNS-ai samostalno formiranje vlade nisu protiv demokratskih pravila. Takav rasplet samo bi pokazao koliko su pametne bile ostale stranke kada se nisu ujedinile kao konkurencija SNS-u.
Da sad pređemo na psihološki teren. Ako se osećate loše, a neko iz opozicije vam nije nepodnošljiv, glasajte za njega. Pošto vam je već loše, nemate šta da izgubite. Ako vam je dobro, možete i da precrtate listić. Iako imate šta da izgubite, nije verovatno da bisteizgubili puno, pa možete sebi da priuštite taj luksuz i pošaljete poruku političkoj klasi. Ako ste bivši „beli listić”, u 2014. morate smisliti nešto kreativnije, pošto ste prošli put sebi postavili lestvicu visoko. Ako volite apstinenciju, onda treba da se setite kako se od puke apstinencije niko nije „’leba najeo”.
http://www.politika.rs/pogledi/Vladimir-Milutinovic/Izborni-rebus.lt.html _________________ Karma kažnjava sve
| |
| | | Fmember VIP
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Uto Dec 24, 2013 7:31 am | |
| - Dalaj Lama ::
- Ako volite apstinenciju, onda treba da se setite kako se od puke apstinencije niko nije „’leba najeo”.
ovo za apstinenciju važi samo za stranke, ne i za glasače. Mnogi glasači su redovno izlazili na izbore svih ovih godina pa se nisu leba najeli više od onih koji su apstinirali, za razliku od stranaka. a verovatno ima i onih koji su sve vreme apstinirali na izborima pa sasvim lepo žive, jer nisu apstinirali u svom privatnom životu. ali to je demokratija, svako ima pravo da odluči šta će uraditi sa svojim glasom, pa i da ga ne da nikome. _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
| | | Smile Old member
Broj poruka : 1652 Points : 4820 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Čet Dec 26, 2013 12:11 pm | |
| - citat ::
- ali to je demokratija, svako ima pravo da odluči šta će uraditi sa svojim glasom, pa i da ga ne da nikome.
Auuu... ala su ovo mudre reči!! I Hegel bi ti pozavideo na ovolikoj mudrosti! | |
| | | Fmember VIP
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Čet Dec 26, 2013 12:18 pm | |
| - Smile ::
- citat ::
- ali to je demokratija, svako ima pravo da odluči šta će uraditi sa svojim glasom, pa i da ga ne da nikome.
Auuu... ala su ovo mudre reči!! I Hegel bi ti pozavideo na ovolikoj mudrosti! vidim li ja to cinizam u tvom komentaru? | |
| | | Sneki Beli Mag
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Pet Jan 03, 2014 4:24 pm | |
| BEOGRAD - Atmosfera permanentne predizborne kampanje loše utiče na reforme i rešavanje teških ekonomskih i socijalnih problema u Srbiji i zato SNS i SPS treba što pre da odluče idemo li na vanredne izbore, izjavio je predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.
Ja i dalje ostajem pri svom: Ako SNS i SPO idu zajedno na izbore ja glasam za Madjare ili neku drugu partiju, nikako za SNS-SPO - iz principa.... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
| | | Dalaj Lama Member
Broj poruka : 720 Points : 1928 Datum upisa : 30.11.2010
| Naslov: Re: Izbori u Srbiji Ned Jan 12, 2014 2:01 am | |
| Tadić tvrdi da se dogovorio s Vučićem Beograd - Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić u razgovorima s predstavnicima stranačkih odbora u Srbiji govori da je stvar oko ulaska DS u narednu vladu sa SNS već dogovorena s liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem, ali pod uslovom da se on vrati na čelo demokrata, saznaje Danas iz više izvora u DS. Tadić traži podršku lokalnih odbora tvrdeći im da samo on može da vrati stranku na vlast, mada kao manji partner naprednjaka, navode sagovornici našeg lista, precizirajući da bivši predsednik Srbije tvrdi i da bi on u toj vladi bio vicepremijer i ministar spoljnih poslova. Ipak, predstavnici struje u DS okupljene oko Tadića to nezvanično demantuju. Neke od naših sagovornika ne bi iznenadilo da bi deo dogovora Vučića i Tadića moglo da bude imenovanje bivše portparolke DS Jelene Trivan na mesto direktorke vladine Kancelarije za evropske integracije. Trivanova je u junu 2013. podnela ostavke na sve funkcije u DS osim poslaničke i, kako kažu naši sagovornici, još uvek važi za Tadićevu sledbenicu. http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Nova-runda-DilasTadic.lt.html _________________ Karma kažnjava sve
| |
| | | | Izbori u Srbiji | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |