| Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) | |
|
+110Nikola Aritmeticar Jovana2009 Greta FatCat Natasa23 Zane Limited011 MORNAR sonne Pekoilic Mistery 011 Nik Dragan gradjanin Light BoS Toplica Joe Miladin Boranija Djuka Dalaj Lama Drag_Mlad Mrgud Boza Belex Ris Ars Vivendi nepet Ceras Jumbo Dragot Kobe Bryant ILoveRoses mr Bean Banaćanin Drag65 Popaj MYSTIC021 gogloee Berza011 pakodazna C R A Z Y Pera Božić stock Nikolaj3 Zoranecc mile-svinja Vlada BG Zmark Dusan Dragan11 RobinHood Lilihip Lolita Guinness EVE LUMTDZOS Pera Zdera Astana Steve McQueen zORAn l.morlang Teletrader Mickey Munday Mira Berzanski_Duduk Maca Dejansss Sasa965 Djavo Non-ProfitOrganization Yudejavu Big Mile Dibesto Zeljko Vladulns Aca123 BojanNS Firke77 Momir pepsiman srbijanac Spejs real_finanza Atomski mrav Fmember Folio Fast Dexiv Sutra Sasa_sbbg JelenaS Sofke iki Ivan2211 Rogy Racunarko Drasko Milica1 Sneki Dosije BBrroo Strbac Slovenac1 Ilija Taliano Mitar Aleks Nemesis Boby 114 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Dragan11 VIP
Broj poruka : 126 Godina : 47 Points : 486 Datum upisa : 04.08.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/13/2011, 21:51 | |
| - sutra ::
- Da se vratimo na malo bitnije stvari od trenutne cene NIISa na berzi.
Ipak cemo izgleda da ulazemo na veliko u Rumuniji. To je dobra stvar, narocito ako idemo na zeleno polje, mrzim preplacene kupovine drugih preduzeca ili delova preduzeca.
Malo cemo izlgeda da sacekamo na dividendu i izgleda da ce biti manja nego sto se nadamo. http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/283078/NIS-ulaze-u-Rumuniju-stotine-miliona-evra-do-2015 | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/14/2011, 09:21 | |
Ipak cemo izgleda da ulazemo na veliko u Rumuniji. To je dobra stvar, narocito ako idemo na zeleno polje, mrzim preplacene kupovine drugih preduzeca ili delova preduzeca.
Malo cemo izlgeda da sacekamo na dividendu i izgleda da ce biti manja nego sto se nadamo. Mo koga briga za dividendu kad se firma tako razvija kao što je to primer u NISu. Visoke dividende isplačuju firme koje nemaju ideje kako i gde investirati za rast | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/14/2011, 11:10 | |
| Prosto je neverovatno kako je bilo posle svakog kvartala puno forumaša koji su imali neki info o profitu, a sad nema nikog... | |
|
| |
Berzanski_Duduk Still learning
Broj poruka : 63 Points : 325 Datum upisa : 05.08.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/14/2011, 11:17 | |
| Mozda i to sto cute nesto govori... | |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/14/2011, 19:36 | |
| Mislim da je to zato sto su prethodni dobri rezultati ostali neprimeceni i bez pozitivnog impulsa na cenu. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/14/2011, 19:58 | |
| - Racunarko ::
- Mislim da je to zato sto su prethodni dobri rezultati ostali neprimeceni i bez pozitivnog impulsa na cenu.
Mene još uvek zanimaju novi rezultati, za mene je NIS kod ove cene totalni biser ako nastavi sa ovakvim poslovanjem | |
|
| |
Sofke Our family
Broj poruka : 330 Points : 1228 Datum upisa : 13.11.2009
| |
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/17/2011, 10:11 | |
| Oni jos ove godine imaju monopol. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/17/2011, 10:22 | |
| Ipak je bilo ovo ekstra jeftino na 600... | |
|
| |
Joe Just looking
Broj poruka : 34 Points : 60 Datum upisa : 11.01.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/17/2011, 11:30 | |
| | |
|
| |
Dragan11 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/17/2011, 14:10 | |
| - Slovenac1 ::
- Ipak je bilo ovo ekstra jeftino na 600...
Jeste, upravu si bio. Ja sam iskreno očekivao da će ponovo ispod 600. U svakom slučaju čeka nas još dosta oscilacija dok se ne vrate strani investitori. Odlična prilika za špekulante. | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/17/2011, 14:33 | |
| Po mom misljenju na ovim cenama je jako losa prilika za spekulante, zato sto ce izaci na +7-10% i propustiti veci deo zabave kada se situacija smiri. Ili ce pokusavati vise puta to da urade, pa gubiti na provizijama i vremenu.
Za spekulante je mnogo bolja RBV koja ima stalno skokove od +-20%, a definitivno ne vredi mnogo vise od trenutne cene, pa covek moze biti apsolutno srecan kada je proda. Ja sam NIIS poslednji put prodao na oko 800 dinara i uopste nisam bio srecan, bas sam se pitao da li cu moci da udjem nize. Na moju srecu pogodio sam, ali to nije lako i ne bih se usudio da prodajem ponovo sve dok ne vidimo bar te nivoe. | |
|
| |
Dragan11 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/17/2011, 15:03 | |
- Po mom misljenju na ovim cenama je jako losa prilika za spekulante, zato sto ce izaci na +7-10% i propustiti veci deo zabave kada se situacija smiri. Ili ce pokusavati vise puta to da urade, pa gubiti na provizijama i vremenu.
Za spekulante je mnogo bolja RBV koja ima stalno skokove od +-20%, a definitivno ne vredi mnogo vise od trenutne cene, pa covek moze biti apsolutno srecan kada je proda. Ja sam NIIS poslednji put prodao na oko 800 dinara i uopste nisam bio srecan, bas sam se pitao da li cu moci da udjem nize. Na moju srecu pogodio sam, ali to nije lako i ne bih se usudio da prodajem ponovo sve dok ne vidimo bar te nivoe. Zašto misliš da je loše zaraditi 5-8% za recimo 10 dana ( i tako više puta)? Naravno da za tako nešto treba znanja, info i pomalo sreće (ili mnogo). Za RBV si i sam napisao " pa čovek može biti apsolutno srećan kada je proda". Zar misliš da će ući u neku akciju i čekati sreću da iz nje izađu, a uz to još i da zarade? Zato se špekulanti i okreću ka likvidnijim akcijama (niis, aero .....).I u svakom trenutku mogu izaći iz njih. | |
|
| |
Sofke Our family
Broj poruka : 330 Points : 1228 Datum upisa : 13.11.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/17/2011, 15:44 | |
| Dragan11 nosam siguran da ce vise puta biti 5-8%,i ovaj put sada pa je cist car uzeti ove akcije,apsolutno se slazem sa "sutra",a za monnopol samo do sledece godine , | |
|
| |
Dragan11 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/17/2011, 16:08 | |
| Voleo bih da si u pravu. I ja imam nešto akcija. Samo situacija u svetu nije rešena. Grčka ???? Svašta je još moguće. Zato i očekujem male oscilacije do 10%. A ozbiljniji rast mislim da neće biti dok se situacija na svetskim berzama ne stabilizuje. Mada očekujem rast na nisu. Kako kaže Slovenac1 Q3 zaista mora biti dobar. Cena nafte niska, a dinar relativno stabilan. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/17/2011, 19:40 | |
| Taliano, Fast ima li nekih info o Q3? | |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/18/2011, 09:33 | |
| Ne.Apsolutna konspiracija na svim nivoima!! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Fast VIP
Broj poruka : 745 Points : 2372 Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/18/2011, 10:13 | |
- Taliano, Fast ima li nekih info o Q3?
Više pratim svet nego nas. Nisam se trudio da saznam. Izvini. | |
|
| |
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/18/2011, 11:10 | |
| Mineral exploration fee hike to be applied to NIS after the modernization program
According to state secretary in the Ministry of Environment, Mining and Spatial Planning Zlatko Dragosavljevic, the mineral exploration fee hike will be applied to NIS after the accomplishment of the modernization program. This is in line with the intergovernmental agreement between Serbia and Russia, according to which the majority stake in NIS was sold to Gazprom Neft, which envisages that there will be no tax increases during the investment cycle. The government earlier this month approved a bill on mining and geological exploration, which would increase fees for the exploitation of crude oil and natural gas from current 3% of the production revenue to 7%. We note that NIS’ expenses for mineral exploration fee amounted to RSD 1.37bn in 2010, accounting for 10.4% of company’s OpEx and 1.9% of exploration and production revenue. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/18/2011, 11:18 | |
| - Berzanski_Duduk ::
- Mineral exploration fee hike to be applied to NIS after the modernization program
According to state secretary in the Ministry of Environment, Mining and Spatial Planning Zlatko Dragosavljevic, the mineral exploration fee hike will be applied to NIS after the accomplishment of the modernization program. This is in line with the intergovernmental agreement between Serbia and Russia, according to which the majority stake in NIS was sold to Gazprom Neft, which envisages that there will be no tax increases during the investment cycle. The government earlier this month approved a bill on mining and geological exploration, which would increase fees for the exploitation of crude oil and natural gas from current 3% of the production revenue to 7%. We note that NIS’ expenses for mineral exploration fee amounted to RSD 1.37bn in 2010, accounting for 10.4% of company’s OpEx and 1.9% of exploration and production revenue. Kao prvo taj fee če porasti posle modernizacije, a to može biti i u 2015, a kao drugo govorimo o godišnjem povečanju troškova za cca 1,5 milijarde RSD. Znači pitanje je koliko profita če praviti NIS posle završetka modernizacije, po logici stvari mnogo više nego danas, tako da taj fee neče bitno uticati na profitabilnost NISa. | |
|
| |
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/18/2011, 11:40 | |
| Dobro za Nis i akcionare u svakom slucaju. | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/18/2011, 12:38 | |
| Uvek je lose kada se povecava porez. Kada se udvosturuci proizvodnja, kao sto planiraju, a porez poveca vise nego duplo steta za kompaniju ce biti vise od tri milijarde godisnje.
Ne kazem da je to previse za NIISov potencijal, narocito za sadasnju cenu i PE od oko 4-5, u zavisnosti od toga koliko ko ocekuje pad dinara u narednom periodu. Ali tri milijarde ce biti profit AIK banke naprimer za celu godinu, tako da ovo ne moze da se svrsta pod dobre vesti. A pare ce biti utrosene da neki direktor u nekom javnom preduzecu renovira svoju kancelariju. Ili za dnevnice poslanicima. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/18/2011, 13:05 | |
- Uvek je lose kada se povecava porez. Kada se udvosturuci proizvodnja, kao sto planiraju, a porez poveca vise nego duplo steta za kompaniju ce biti vise od tri milijarde godisnje.
Ne kazem da je to previse za NIISov potencijal, narocito za sadasnju cenu i PE od oko 4-5, u zavisnosti od toga koliko ko ocekuje pad dinara u narednom periodu. Ali tri milijarde ce biti profit AIK banke naprimer za celu godinu, tako da ovo ne moze da se svrsta pod dobre vesti. A pare ce biti utrosene da neki direktor u nekom javnom preduzecu renovira svoju kancelariju. Ili za dnevnice poslanicima. naravno da to nije dobra vest ali nije i neka opšta katastrofa. Govorimo o porezu 3 milijarde kod profita recimo 50 milijardi | |
|
| |
Nemesis VIP
Broj poruka : 791 Godina : 41 Points : 3448 Datum upisa : 11.02.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/20/2011, 11:20 | |
| http://www.sinteza.net/vesti/belex/predstavljanje_rezultata_nis-a_sledece_srede.html | |
|
| |
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/21/2011, 11:54 | |
| Sudeci po danasnjem interesovanju cini se da su rezultati dobri. Jos da Evropljani nesto ne zbrljaju za vikend i sledece nedelje, odosmo u nebo. | |
|
| |
Dragan11 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/21/2011, 11:56 | |
- Sudeci po danasnjem interesovanju cini se da su rezultati dobri. Jos da Evropljani nesto ne zbrljaju za vikend i sledece nedelje, odosmo u nebo.
Samo se nemoj zaletati. Tako je bilo i sa Q2. Budi oprezan. Situacija u svetu nije ružičasta. | |
|
| |
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/21/2011, 11:59 | |
| Da, da. Slazem se u potpunosti. | |
|
| |
Firke77 Still learning
Broj poruka : 72 Points : 363 Datum upisa : 29.07.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/21/2011, 12:51 | |
- Sudeci po danasnjem interesovanju cini se da su rezultati dobri. Jos da Evropljani nesto ne zbrljaju za vikend i sledece nedelje, odosmo u nebo.
Cini se da neko veliki dozirano ulazi. Mozda ovaj put bude ko prvi put. | |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/21/2011, 13:03 | |
| Sve će to doći na svoje!! Po svemu sudeći rezultati su EXTRA! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/21/2011, 13:17 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/21/2011, 13:19 | |
| Na osnovu onoga sto mozemo da vidimo u centralnom registru (na zalost sa zakasnjenjem) medju prvih deset nije bilo promena, tako da postoji mogucnost da se pojavio novi veliki investitor. Kada bi neko imao mogucnost da nam kaze sta se desava u strukturi vlasnistva ispod tih deset, dobili bi smo odgovore na par pitanja... | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/21/2011, 16:04 | |
| Naravno da su rezultati super, zašto ne bi bili? Kurs je stabilan, cena nafte u svetu je pala, a u maloprodaji ostaje ista. | |
|
| |
Ceras VIP
Broj poruka : 485 Localisation : Bg Points : 1499 Datum upisa : 29.03.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/21/2011, 17:09 | |
- Naravno da su rezultati super, zašto ne bi bili? Kurs je stabilan, cena nafte u svetu je pala, a u maloprodaji ostaje ista.
i sve manje sipamo u rezervoar, malo vise sipka transa... | |
|
| |
Toplica VIP
Broj poruka : 274 Godina : 36 Localisation : Mauricijus Points : 657 Datum upisa : 17.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/21/2011, 18:34 | |
- sutra ::
Malo cemo izlgeda da sacekamo na dividendu i izgleda da ce biti manja nego sto se nadamo. Mo koga briga za dividendu kad se firma tako razvija kao što je to primer u NISu. Visoke dividende isplačuju firme koje nemaju ideje kako i gde investirati za rast Mislis da je to mnogo pametno ako jedna kompanija ne isplacuje dividendu, meni je to tragicno i jako bezobrazno zato sto se takvim postupcima gubi smisao akcionarstva (sta ce mi akcije ako nemam dividendu) . Po meni je na primer Crvenka fabrika secera neko ko postuje svoje akcionare, ali takvih je malo (znam da nije neko poredjenje NIS i Crvenka i da se i ne moze po mnogo cemu porediti, ali eto naveo sam ih samo kao primer) | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/21/2011, 18:55 | |
| - Toplica ::
- Slovenac1 ::
- sutra ::
Malo cemo izlgeda da sacekamo na dividendu i izgleda da ce biti manja nego sto se nadamo. Mo koga briga za dividendu kad se firma tako razvija kao što je to primer u NISu. Visoke dividende isplačuju firme koje nemaju ideje kako i gde investirati za rast Mislis da je to mnogo pametno ako jedna kompanija ne isplacuje dividendu, meni je to tragicno i jako bezobrazno zato sto se takvim postupcima gubi smisao akcionarstva (sta ce mi akcije ako nemam dividendu) . Po meni je na primer Crvenka fabrika secera neko ko postuje svoje akcionare, ali takvih je malo (znam da nije neko poredjenje NIS i Crvenka i da se i ne moze po mnogo cemu porediti, ali eto naveo sam ih samo kao primer) 95% smisla ulaganja u akcije je kapitalna dobit a ne dividenda | |
|
| |
| Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) | |
|