| Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) | |
|
+110Nikola Aritmeticar Jovana2009 Greta FatCat Natasa23 Zane Limited011 MORNAR sonne Pekoilic Mistery 011 Nik Dragan gradjanin Light BoS Toplica Joe Miladin Boranija Djuka Dalaj Lama Drag_Mlad Mrgud Boza Belex Ris Ars Vivendi nepet Ceras Jumbo Dragot Kobe Bryant ILoveRoses mr Bean Banaćanin Drag65 Popaj MYSTIC021 gogloee Berza011 pakodazna C R A Z Y Pera Božić stock Nikolaj3 Zoranecc mile-svinja Vlada BG Zmark Dusan Dragan11 RobinHood Lilihip Lolita Guinness EVE LUMTDZOS Pera Zdera Astana Steve McQueen zORAn l.morlang Teletrader Mickey Munday Mira Berzanski_Duduk Maca Dejansss Sasa965 Djavo Non-ProfitOrganization Yudejavu Big Mile Dibesto Zeljko Vladulns Aca123 BojanNS Firke77 Momir pepsiman srbijanac Spejs real_finanza Atomski mrav Fmember Folio Fast Dexiv Sutra Sasa_sbbg JelenaS Sofke iki Ivan2211 Rogy Racunarko Drasko Milica1 Sneki Dosije BBrroo Strbac Slovenac1 Ilija Taliano Mitar Aleks Nemesis Boby 114 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/7/2011, 12:32 | |
| | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/7/2011, 12:33 | |
| - Ris ::
- Ovde nesto nestima!
Ako nešto ne štima to može biti samo loš q3 i ništa drugo | |
|
| |
Dragan11 VIP
Broj poruka : 126 Godina : 47 Points : 486 Datum upisa : 04.08.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/7/2011, 13:29 | |
| | |
|
| |
Ris VIP
Broj poruka : 1997 Godina : 43 Localisation : Novi Sad Points : 5019 Datum upisa : 24.12.2007
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/7/2011, 13:47 | |
| Ja sam u $ imam jos ovog niis-a 340 i zalim sto sam usao a naj vise zalim sto sam i AERA izaso. Mislim da od nedelje ide opt jovo nanovo dole u svetu. zlato opet dole dolar gore. A krajem meseca treba ulaziti dugorocno u berzu. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| |
| |
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/7/2011, 17:28 | |
| Prošlog vikenda na gradilište u Rafineriji nafte "Pančevo", dopremljen je i montiran frakcionator - jedan od najvažnijih delova opreme za modernizaciju rafinerije, koja će obezbediti proizvodnju goriva u skladu sa evropskim standardima i za izvoz. Oprema za novo postrojenje pančevačkoj rafineriji stiže svakodnevno, a uskoro se očekuje i isporuka dva reaktora teška 500 tona.
Projektovan obim proizvodnje posle modernizacije najkvalitetnijeg benzina je do 140.000 tona godišnje, a evrodizela 5, sa sadržajem sumpora ispod 10 ppm (miligarama sumpora po kilogramu), oko 510.000 tona godišnje, što je višestruko više od sadašnjeg obima proizvodnje. - Za nešto više od godinu dana proizvodiće se gorivo EU kvaliteta. Stvara se prostor za izvoz i otvara mogućnosti da Naftna industrija Srbije bude lider u regionu - navode u NIS, čiji je sastavni deo i rafinerija. U modernizaciju NIS-a, većinski vlasnik Gasprom njeft, ulaže više od 400 miliona evra, međutim, ova suma će biti znatno premašena.
Trenutno je na gradilištu u Pančevu uposleno oko hiljadu radnika, a broj bi trebalo da se poveća. http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/281792/Modernizacija--Rafineriji-nafte-u-Pancevu | |
|
| |
Ilija Member
Broj poruka : 480 Points : 1261 Datum upisa : 30.09.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/7/2011, 17:51 | |
| Slovenac, jesi li ti real man ili robot? | |
|
| |
Ris VIP
Broj poruka : 1997 Godina : 43 Localisation : Novi Sad Points : 5019 Datum upisa : 24.12.2007
| |
| |
Mitar VIP
Broj poruka : 729 Points : 1976 Datum upisa : 14.11.2007
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/7/2011, 23:47 | |
| - Slovenac1 ::
- Ris ::
- Ja sam u $ imam jos ovog niis-a 340 i zalim sto sam usao a naj vise zalim sto sam i AERA izaso. Mislim da od nedelje ide opt jovo nanovo dole u svetu. zlato opet dole dolar gore. A krajem meseca treba ulaziti dugorocno u berzu.
A zašto ide od nedelje nanovo dole u svetu? Ja ne vidim ništa posebno da se dešava PA desava se da je ECB rekao da ce da bankama obezbedi koliko volis EUR a...to je zato sto je ogromna panika...verovatno se spremaju za prizemljenje Grcke u narednih 15 dana...niko ne moze da predvidi posledice...Dexia otisla pod led...prica se o ogromnoj izlozenosti Morgan Stanleya prema Evropi.... Istovetna panika kao oktobra 2008 moze da nastane...a cak i da prizemlje Grcku bez problema odmah ide fokus ka ostalima | |
|
| |
Firke77 Still learning
Broj poruka : 72 Points : 363 Datum upisa : 29.07.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/8/2011, 14:27 | |
- ...Obrati paznju od danas, pocetak ne delje ce biti verovatno ok 11. mozda i jako dobro i onda strmoglav pad. Moj savet... 28 kupi sa bar 100$ KLIC
Jel su ove izjave zasnovane na intuiciji ili analizi? Zamolio bih te da podelis sa nama zasto tako mislis, ili otkud to znas ? Sto bi bilo dobro pocetkom nedelje? Zasto strmoglav pad, i jel cenis da ce probiti podrsku od 550 ? Sta mu dodje: "28 kupi sa bar 100$", jel "dvadesetosmog oktobra kupi za bar 100$ akcije NIS-a" ili nesto drugo ? | |
|
| |
Ris VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/8/2011, 15:47 | |
| Sada sam ovo nasao http://www.kurir-info.rs/planeta/pakao-pocinje-za-tri-nedelje-134024.php izaslo je danas a poklapa se sa onim sto sam juce pisao Firke nisam na ovoj temi treebao pisati, odnosilo se na Ameriku, ali peslikace se na nas. Inace KLIC je tiker na USA berzi 28-tog oktobra | |
|
| |
Sofke Our family
Broj poruka : 330 Points : 1228 Datum upisa : 13.11.2009
| |
| |
Slovenac1 VIP
| |
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/8/2011, 18:11 | |
| | |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/8/2011, 18:20 | |
| A ja ću opet u ponedeljak malo ovog NIISa da dokupim | |
|
| |
Djuka Still learning
Broj poruka : 106 Points : 317 Datum upisa : 01.06.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/8/2011, 19:31 | |
| - Vladulns ::
- Koji ste vi likovi.....
Pažljivo čitam vaše postove već duže od mesec dana na ovoj akciji.... Te ide NIIS na min. 1000 dinara, te jedini pravi lider u regionu, te ludilo od najezde stranih investitora i tako ste najžešće pumpali ovu akciju i prosto se utrkivali ko će više da "ispametuje" i ubedi nas "neupućene" da ulećemo u ovu akciju i po mogućstvu da rasprodamo ostale, jer ovde je "sigurna" budućnost..... Onda ste počeli da kukate i okrenuli priču za 180 stepeni, potpuno drugačiju od one prve.... Te svetska kriza, te rasprodaja, te jeste super profit ali to ništa neznači zbog dugova od pre, te pada cena nafte pa i vrednost nisa, te precenjena vrednost akcije.... i još mnogo drugih "proverenih" informacija.... Dexiv vam nije valjao jer je mračio i jedini vam protivrečio, pa ste ga svi orkestrirano pljuvali.... I šta početnik na Belexu i ovom forumu može da zaključi na osnovu ovog vašeg pisanija? Ništa specijalno, tačnije može samo da se poplaši i pobegne glavom bez obzira.... Veliki pozdrav svim članovima. Nadam se da neko nije uvredio...? Svaka cast ovo sam vec duze vreme primetio i to ne samo na ovoj akciji..postoje likovi koji ruku na srce lupaju bez veze....nekoliko ljudi na forumu zaista pise ozbiljno ali mnogi, bez uvrede, samo iznose licne zelje plus gomilu dezinformacija koje variraju iz dana u dan...posmatraju berzu kao kladionicu... | |
|
| |
Dragot VIP
Broj poruka : 655 Points : 2873 Datum upisa : 16.10.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/8/2011, 20:40 | |
| @Ris slažem se da je "frka" po svijetu, ali ovako katastrofičan opis situacije ja nigdje nisam imao prilike niti pročitati niti vidjeti. u procjeni stanja, u svakom slučaju, potrebno je koristiti više izvora, po mogućnosti relevantnih. ako je novina "kurir" (srpski) po tebi relevantan izvor, slažem se da u procenu uzmeš i njegovo pisanje. ja inače do sada u tim novinama nisam naišao ni na jedan podatak, koji nije imao senzacionalističko obilježje. počev od tračeva, tobože, poznatih ličnosti srspkog društva (mahom pjevaljki i učesnika rijaliti šou programa) do bombastičnih "analiza" kao što je ova. jednom sam u toj novini pročitao da je neka žena dvije godine živjela bez hrane i vode!!! da je škorpija ne bi uspjela. eto koliko je to ozbiljna novina i koliko pažnje treba posvetiti njenom pisanju. | |
|
| |
Sofke Our family
| |
| |
Sofke Our family
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/8/2011, 21:00 | |
| - Djuka ::
- Vladulns ::
- Koji ste vi likovi.....
Pažljivo čitam vaše postove već duže od mesec dana na ovoj akciji.... Te ide NIIS na min. 1000 dinara, te jedini pravi lider u regionu, te ludilo od najezde stranih investitora i tako ste najžešće pumpali ovu akciju i prosto se utrkivali ko će više da "ispametuje" i ubedi nas "neupućene" da ulećemo u ovu akciju i po mogućstvu da rasprodamo ostale, jer ovde je "sigurna" budućnost..... Onda ste počeli da kukate i okrenuli priču za 180 stepeni, potpuno drugačiju od one prve.... Te svetska kriza, te rasprodaja, te jeste super profit ali to ništa neznači zbog dugova od pre, te pada cena nafte pa i vrednost nisa, te precenjena vrednost akcije.... i još mnogo drugih "proverenih" informacija.... Dexiv vam nije valjao jer je mračio i jedini vam protivrečio, pa ste ga svi orkestrirano pljuvali.... I šta početnik na Belexu i ovom forumu može da zaključi na osnovu ovog vašeg pisanija? Ništa specijalno, tačnije može samo da se poplaši i pobegne glavom bez obzira.... Veliki pozdrav svim članovima. Nadam se da neko nije uvredio...?
Svaka cast ovo sam vec duze vreme primetio i to ne samo na ovoj akciji..postoje likovi koji ruku na srce lupaju bez veze....nekoliko ljudi na forumu zaista pise ozbiljno ali mnogi, bez uvrede, samo iznose licne zelje plus gomilu dezinformacija koje variraju iz dana u dan...posmatraju berzu kao kladionicu... prijatelju nasa berza i JESTE KLADIONICA u zadnjih 4 godine,citao sam podosta ozbiljnih ljudi kako su tvrdili nesto,pa ih zivot=citaj berza demantovala,i to su ljudi skolovani i pametni i ti sada hoces u ovom haosu da kazes kako neki tip ili likovi su kul a neki su kao bez veze,ja sam [podosto dobro prosao samo uz podosta srece a ne pameti,vise puta sam pokusao da to kazem okolisnim putem ali izgleda da moram sebe a i druge da blamiram na ovaj nacin da se otkacite "pametnih analiza " u ludim vremenima.pozdrav i bez zamerke | |
|
| |
Firke77 Still learning
Broj poruka : 72 Points : 363 Datum upisa : 29.07.2011
| |
| |
Ris VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/8/2011, 21:35 | |
| Slovenc slazemo se u potpunosti!! Samo sto ja mislim da nailazi jos jedan talas panike i vreme za kupovinu.Uglavnom netreba jos kupovati (moje misljenje) na NIIS-u i AERO do kraja godine izmedju 20-30% prave zaradu, samo treba na sledecem padu koji prdstoji treba slobodno utrcavati. I naravno $ ide gore Oovo jos moram da dodam xaxaxxaxa https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VfiY2nbV9RI
Poslednji izmenio Ris dana 10/8/2011, 21:49, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/8/2011, 21:47 | |
| Ima li nekih najava oko q3? _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Berzanski_Duduk Still learning
Broj poruka : 63 Points : 325 Datum upisa : 05.08.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/9/2011, 17:01 | |
| Potpuno se slazem da je berza velika kladionica koja je trenutno opasnija od svih sportskih kladionica. Par godina u nazad pratim pisanja na forumima o belex-u i ako sam ista naucio iz svega toga je da ono sto se ovde pise u velikom broju slucajeva nema veza sa onim sto se kasnije desavalo na berzi bez obzira da li je to pisao ekspert ili moja malenkost duduk. Svako misljenje bez obzira ko god da ga je napisao je znacajno jer iza svakog od tih misljenja stoji novac koji je ulozen ili ce tek biti ulozen u berzu. Svako misljenje pokazuje i sentiment koji svaki investitor nosi sa svojim novcem i onaj koji prati forum moze koliko toliko da oceni kakav je taj sentiment i to ukalkulise u svoje ponasanje na berzi. Mislim da je pozivanje na uzdrzavanje od "pametnih analiza" isto toliko pametno koliko i slusanje pametnih analiza bez navodnika. Hajde da zatvorimo forum pa da vidim koliko cemo biti uspesniji...
I da, jos nesto... Poruka za sve one koji se ustrucavaju da pisu o temi na ovom forumu. Slobodno pisite sta god i koliko god zelite jer vase misljenje nece biti nista gluplje od mog misljena, ekspertskog ili "ekspertskog" misljenja. | |
|
| |
Ceras VIP
Broj poruka : 485 Localisation : Bg Points : 1499 Datum upisa : 29.03.2011
| |
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/10/2011, 14:37 | |
| Cena sirove nafte je na svetskom tržištu u Q3 bila najniža u poslednjih godinu dana-a cena na pumpama najviša!! Obzirom na miran kurs dinara u ovom periodu,nadam se da će Q3 biti sličan kao predhodna dva,ili čak i bolji!? _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/10/2011, 15:25 | |
| Promet na pumpama duž koridora 10 u Srbiji ove godine drastično je opao, upozoravaju naftaši. Stranci se gorivom snabdevaju u susednim državama, ali i srpski vozači se zbog sve skupljeg benzina i dizela sve češće odlučuju da rezervoare pune u susednim zemljama.
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/282198/Stranci-izbegavaju--nase-pumpe | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/10/2011, 17:18 | |
- Slovenc slazemo se u potpunosti!! Samo sto ja mislim da nailazi jos jedan talas panike i vreme za kupovinu.Uglavnom netreba jos kupovati (moje misljenje) na NIIS-u i AERO do kraja godine izmedju 20-30% prave zaradu, samo treba na sledecem padu koji prdstoji treba slobodno utrcavati. I naravno $ ide gore
Oovo jos moram da dodam xaxaxxaxa https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VfiY2nbV9RI Ne verujem u drugi talas panike, ja sam kupio, a ti samo čekaj.... | |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/10/2011, 17:54 | |
| Evo da dodam i ja nesto sto se tice trenutka za kupovinu. Moj prvi ulazak u NIIS je bio na 500. Tada sam kupio koliko sam mogao i mislio da sam zavrsio sa kupovinom. Posle rasta i pada sad sam ponovo odlucio da kupim jos 50% od prvobitnog ulaganja( na ovom nivou od 600). Ako dodje do pada kupujem jos toliko, ako skoci jos bolje, imacu zaradu. Kako god obrnes do kraja sledece godine ce se stvari u svetu stabilizovati, proci ce izbori i slicno i trebalo bi da se ide u zaradu. Mislim da ce se cekanje isplatiti. Kad god da se kupi mislim da nema greske, samo ce biti manje ili vise zarade, a ako se neko nervira sto je zaradio 40% umesto 80% mozda moze da pokusa na nekom drugom mestu. Licno ne verujem da ima kvalitetnih alternativa. | |
|
| |
Ris VIP
| |
| |
Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/11/2011, 07:54 | |
| - Slovenac1 ::
- Slovenc slazemo se u potpunosti!! Samo sto ja mislim da nailazi jos jedan talas panike i vreme za kupovinu.Uglavnom netreba jos kupovati (moje misljenje) na NIIS-u i AERO do kraja godine izmedju 20-30% prave zaradu, samo treba na sledecem padu koji prdstoji treba slobodno utrcavati. I naravno $ ide gore
Oovo jos moram da dodam xaxaxxaxa https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VfiY2nbV9RI Ne verujem u drugi talas panike, ja sam kupio, a ti samo čekaj.... Za drugi talas nisam siguran kada ce biti i kakav ce biti, ali sam siguran za treci talas panike koji nece bti tako brzo, mozda tek sledece godine na leto kada grcka proglasi bankrot i povuce sa sobom spaniju, portugal i italiju, do tada treba loviti prolecni skok koji ce biti sigurno veliki, takodje treba racunati na predizborno pumpanje od strane postojece vlasti,... | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/11/2011, 08:55 | |
| - Drag_Mlad ::
- Slovenac1 ::
Oovo jos moram da dodam xaxaxxaxa https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VfiY2nbV9RI Ne verujem u drugi talas panike, ja sam kupio, a ti samo čekaj.... Za drugi talas nisam siguran kada ce biti i kakav ce biti, ali sam siguran za treci talas panike koji nece bti tako brzo, mozda tek sledece godine na leto kada grcka proglasi bankrot i povuce sa sobom spaniju, portugal i italiju, do tada treba loviti prolecni skok koji ce biti sigurno veliki, takodje treba racunati na predizborno pumpanje od strane postojece vlasti,... Samo da si ti siguran u treči talas panike čak zbog bankrota Španije i Italije, videčemo.... | |
|
| |
Sofke Our family
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/11/2011, 16:00 | |
| bice ovde jos dosta panike i to vise puta,e pa sada ko ume njemu dve ,kaze nas narod.ici ce berza ovde gore dole,kolko ja cenim jos godinu i po dana ,a za posle ce da vidimo | |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/12/2011, 16:57 | |
| Da li jos nekome izgleda da se formira otpor na 600? Nesto ne ide na dole. | |
|
| |
Miladin Zuti karton
Broj poruka : 137 Godina : 55 Points : 530 Datum upisa : 09.12.2010
| |
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 10/13/2011, 21:43 | |
| Da se vratimo na malo bitnije stvari od trenutne cene NIISa na berzi.
Ipak cemo izgleda da ulazemo na veliko u Rumuniji. To je dobra stvar, narocito ako idemo na zeleno polje, mrzim preplacene kupovine drugih preduzeca ili delova preduzeca.
Malo cemo izlgeda da sacekamo na dividendu i izgleda da ce biti manja nego sto se nadamo. | |
|
| |
| Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) | |
|