| Agrobanka - AGBN (IV DEO) | |
|
+92stock Spejs Ceras Infinity Dalaj Lama Guverner Friz Dragan11 Vlador Big Mile bozasine Dax Bookmaker Nikolaj3 Matthew Greenburgh Aca123 LJUBICHITZA MORNAR NEBOJSAe moj matori đubretarac pepsiman BoS real_finanza Miladin Limited011 RobinHood Steve McQueen Teletrader Jumbo KRUSKA DelBoy Milica1 Prokuplje Ilija Nemesis Dibesto gogloee HUACHUMA Vlada BG BBrroo Sutra LUMTDZOS Bombica Herr žika Lilihip geogsi iki Zoranecc Momir C R A Z Y Lolita Smile Zalad Aleks Fast Dejansss Fmember Nestrpljivi Mitar Racunarko Poštar Vladulns nepet Magi2 Dosije Dusan Drag65 Novosadjanin007 MYSTIC021 ILoveRoses MilanLaki Drag_Mlad Boranija vajabaja Popaj Maca Josh Banaćanin Kobe Bryant Rogy Sneki Aritmeticar Sofke V029 Ars Vivendi Bond Boby Slovenac1 Sheriff JelenaS Agro 96 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Magi2 Our family
Broj poruka : 323 Points : 710 Datum upisa : 21.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/12/2011, 09:23 | |
| - vajabaja ::
- Suska se da predstojeca skupstina nije bas samo formalne prirode i da je odlaganje usledilo posle jakog pritiska solvenaca kojima je izgleda doslo iz onoga u ono i sada nastupaju u jakom sastavu praceni pravnim timom. Moguci su lomovi i u UO i u IO a i ova lakrdija od predloga o regulisanju duga prema drzavi nije ni blizu resenja
Otkud sad ovakva promena kod slovenaca!? Nisam siguran da je sve ovo tačno. Mislim da je i slovencima u interesu da se konačno i u potpunosti reguliše dug prema državi. Po meni navedeni predlog je korektan i u interesu malih akcionara (i slovenaca) i ja ga podržavam. Ne biraju se sada nikakvi novi organi upravljanja i rukovođenja, pa eventualni "lomovi" mogu biti predmet nekih kasnijih skupština, a ne ove. Možda bi @slovenac mogao da nam pomogne oko razjašnjenja ove dileme p.s. Da li ste primetili da na sinoćnoj fudbalskoj utakmici sa slovencima (po prvi put na gostovanjima) nije bilo reklame Agrobanke | |
|
| |
MilanLaki never learning
Broj poruka : 1047 Godina : 40 Localisation : Haifa Street, Baghdad, Iraq Points : 2437 Datum upisa : 23.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/12/2011, 09:33 | |
| Ovo su prazne price! Iza rukovodstva stoji drzava i domaci kapitalisti! Slovenci sa cca 20% ne mogu nista posebno preduzeti! | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/12/2011, 10:06 | |
| - MilanLaki ::
- Ovo su prazne price! Iza rukovodstva stoji drzava i domaci kapitalisti! Slovenci sa cca 20% ne mogu nista posebno preduzeti!
Tako je, oduvek je tako i bilo... | |
|
| |
vajabaja Still learning
Broj poruka : 128 Localisation : Na putu za jug Points : 489 Datum upisa : 08.02.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/12/2011, 10:56 | |
| Videcemo uskoro ko prica prazne price a u medjuvremenu pogledajte tablu i prestanite da uzroke za pad trazite u cunamiju i klizistima na tajlandu nego u situaiji oko Antonica. Da je otpis duga u ovoj suludoj varijanti gotova stvar mislite da bi cena padala Slovenac1 ne znam kako moze da prosvetli auditorijum, jedino sto on radi je kad god nesto pada vice da je to trend celog belexa i da je to posledica neceg kosmickog ko zna gde, ne vidim da je ista prognozirao ili dao neki dobar info vezano za banke _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| |
| |
vajabaja Still learning
Broj poruka : 128 Localisation : Na putu za jug Points : 489 Datum upisa : 08.02.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/12/2011, 14:30 | |
| Pa zato i kazem, kad "moze svako sam da vidi", sta je to gde ti pronalazis da su moje price prazne a tvoje "popunjene". Procitaj malo sta sam pisao na AIKB temi gde si oponirao pa pogledaj sada cenu i situaciju oko banke a u svetlu dogadjaja oko putara. Drugo, ta tvoja prica oko slovenaca i da su nemocni - ocigledno jako tanko stojis sa materijom jer je na dve skupstine slovenacki proksi sa oko 120.000 odnosno 180.000 imao kriticnu skupstinsku vecinu da posmenjuje ekipu. Ako su tako nemocni odakle onda onaj fijasko od skupstine pretprosli put kad su bojkotovali Sava Centar. Drugim recima, malo vise argumenta a malo manje price koje "svako moze da vidi" i ovoga na "K" jer to te osobno diskvalifikuje mnogo vise nego da ja ukazujem koliko nemas pojma sta se desava oko AGBN. Aj, ziveo ti meni _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/12/2011, 16:02 | |
- Pa zato i kazem, kad "moze svako sam da vidi", sta je to gde ti pronalazis da su moje price prazne a tvoje "popunjene". Procitaj malo sta sam pisao na AIKB temi gde si oponirao pa pogledaj sada cenu i situaciju oko banke a u svetlu dogadjaja oko putara. Drugo, ta tvoja prica oko slovenaca i da su nemocni - ocigledno jako tanko stojis sa materijom jer je na dve skupstine slovenacki proksi sa oko 120.000 odnosno 180.000 imao kriticnu skupstinsku vecinu da posmenjuje ekipu. Ako su tako nemocni odakle onda onaj fijasko od skupstine pretprosli put kad su bojkotovali Sava Centar. Drugim recima, malo vise argumenta a malo manje price koje "svako moze da vidi" i ovoga na "K" jer to te osobno diskvalifikuje mnogo vise nego da ja ukazujem koliko nemas pojma sta se desava oko AGBN.
Aj, ziveo ti meni A gde su tebi argumenti, da je samo AGBN u k... a sve ostalo na belexu je ok???? Sve akcije su pale kao zrele kruške. A koliko tvoje priče oko AGBN drže videčemo na skupštini zar ne | |
|
| |
Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/12/2011, 16:27 | |
| - Citat :
- BEOGRAD, Beogradska Agrobanka je za 25 miliona dinara kupila dio imovine preduzeća za proizvodnju i promet poliuretana i namještaja “Blagotin” iz Belušića u stečaju, saopštila je danas Agencija za privatizaciju Srbije.
Agrobanka je bila povjerilac “Blagotina” i u julu je spriječila prodaju te fabrike, nezadovoljna početnom cijenom od 20 miliona dinara.
_________________ All we need is love
| |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/12/2011, 16:28 | |
| Inače samo država, Ferbild, Farmakom i Agrartrade drže 205000 akcija odnosno 26% i zato Slovenci i svi ostali mogu samo da se slikaju | |
|
| |
vajabaja Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/12/2011, 18:00 | |
| Ma sad ne mogu ni da se slikaju, ruzni su ko lopovi, sve ih licno znam Kad sam Sustaru predlagao da se drugacije odrade stvari on je lakonski odgovarao da im je dat zuti karton a za crveni nema potrebe. Tada su slovenci i hrvati bili apsolutni gospodari skupstina AGBN, ovo sto ti pricas je 4 godine kasnije i 4 godine slovenackog glupiranja - ocu piskim, necu piskim. Moji argumenti su vidljivi jer su postovi pokazani kao istiniti u kasnijim posledicama a ti iznova samo lamentiras nad hartijama i ponavljas kako je ceo beleks otisao u onu stvar koja ti nesto stalno u postovima pa se pitam xxxxxxxxxx, mislim u mislima i slicno jer je stalno pominjes. Drugari ovde zaboravite i na FA i na TA i na PB, ROE, PE i slicno i shvatite da se radi o krupnoj muvacini i da je drzava krenula da istiska zivot iz malih akcionara kao na KMBN sto znaci samo jedno - ne dobro ! _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/12/2011, 19:03 | |
- Ma sad ne mogu ni da se slikaju, ruzni su ko lopovi, sve ih licno znam
Kad sam Sustaru predlagao da se drugacije odrade stvari on je lakonski odgovarao da im je dat zuti karton a za crveni nema potrebe. Tada su slovenci i hrvati bili apsolutni gospodari skupstina AGBN, ovo sto ti pricas je 4 godine kasnije i 4 godine slovenackog glupiranja - ocu piskim, necu piskim. Moji argumenti su vidljivi jer su postovi pokazani kao istiniti u kasnijim posledicama a ti iznova samo lamentiras nad hartijama i ponavljas kako je ceo beleks otisao u onu stvar koja ti nesto stalno u postovima pa se pitam xxxxxxxx, mislim u mislima i slicno jer je stalno pominjes. Drugari ovde zaboravite i na FA i na TA i na PB, ROE, PE i slicno i shvatite da se radi o krupnoj muvacini i da je drzava krenula da istiska zivot iz malih akcionara kao na KMBN sto znaci samo jedno - ne dobro ! Onda piši kao što je fakat, država i Antonić drže sve konce u svojim rukama, a ne Slovenci... A to da je ceo belex krenuo južno ne znam šta tebi nije jasno. Ako je NIS sa 20 milijardi polugodišnjeg profita pao kao kamen onda ne znam šta je dobro na belexu... | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/13/2011, 16:40 | |
| Promene: 11.10. - 13.10.2011. (T-3) ili 06.10. - 10.10.2011. | |
|
| |
Popaj VIP
Broj poruka : 1168 Localisation : Srbija Points : 3039 Datum upisa : 12.09.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/13/2011, 22:51 | |
| Danas sam im poslao punomoc za njihovog coveka. Meni se cini da to sto predlazu da se odradi sa drzavom nije losa varijanta za nas akcionare. Uskoro ce izbori, mozda se i vlast promeni, pa je bolje da racuni budu cisti, a ne da nam i dalje taj dug visi nad glavom kao giljotina. | |
|
| |
Jumbo VIP
Broj poruka : 424 Points : 1997 Datum upisa : 25.12.2010
| |
| |
Guverner Just looking
Broj poruka : 23 Localisation : Zemun Points : 16 Datum upisa : 10.08.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/14/2011, 01:34 | |
| Biće to ok za koju godinu. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/14/2011, 10:39 | |
| - Guverner ::
- Biće to ok za koju godinu.
Zašto baš tad i šta če biti drugačije? | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/14/2011, 16:56 | |
| Promene: 13.10. - 14.10.2011. (T-3) ili 10.10. - 11.10.2011. | |
|
| |
Sofke Our family
Broj poruka : 330 Points : 1228 Datum upisa : 13.11.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/15/2011, 07:24 | |
- Ma sad ne mogu ni da se slikaju, ruzni su ko lopovi, sve ih licno znam
Kad sam Sustaru predlagao da se drugacije odrade stvari on je lakonski odgovarao da im je dat zuti karton a za crveni nema potrebe. Tada su slovenci i hrvati bili apsolutni gospodari skupstina AGBN, ovo sto ti pricas je 4 godine kasnije i 4 godine slovenackog glupiranja - ocu piskim, necu piskim. Moji argumenti su vidljivi jer su postovi pokazani kao istiniti u kasnijim posledicama a ti iznova samo lamentiras nad hartijama i ponavljas kako je ceo beleks otisao u onu stvar koja ti nesto stalno u postovima pa se pitam xxxxxxxxxx, mislim u mislima i slicno jer je stalno pominjes. Drugari ovde zaboravite i na FA i na TA i na PB, ROE, PE i slicno i shvatite da se radi o krupnoj muvacini i da je drzava krenula da istiska zivot iz malih akcionara kao na KMBN sto znaci samo jedno - ne dobro ! kako mislis da ce istisnuti zivot malih akcionara na 5 000 din.,ako to uspeju,onda ok bacio sam pare,a to sto je tebi neko isisao pare sa 40.000-50.000 pa si besan,e to je druga stvar,vidi nista licno samo hocu da kazem da ja ovde vidim mesta za zaradu.pozdrav | |
|
| |
geogsi VIP
Broj poruka : 351 Points : 873 Datum upisa : 14.12.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/15/2011, 08:23 | |
| Farmakomu kredit IFC-a od 120 mil.€ Izvor: Tanjug
Beograd -- Međunarodna finansijska korporacija (IFC) odobrila je šabačkom Farmakomu kredit od 120 miliona evra, što je najveća vrednost jednog zajma ove godine u region.
Ugovor o zajmu potpisan je danas, a Farmakomu će omogućiti otvaranje četiri nova rudnika, zapošljavanje više od 500 ljudi i nove investicije u poljoprivredu. ... http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=10&dd=14&nav_id=549546&fs=1 | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/15/2011, 10:19 | |
| - geogsi ::
- Farmakomu kredit IFC-a od 120 mil.€
Izvor: Tanjug
Beograd -- Međunarodna finansijska korporacija (IFC) odobrila je šabačkom Farmakomu kredit od 120 miliona evra, što je najveća vrednost jednog zajma ove godine u region.
Ugovor o zajmu potpisan je danas, a Farmakomu će omogućiti otvaranje četiri nova rudnika, zapošljavanje više od 500 ljudi i nove investicije u poljoprivredu. ... http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=10&dd=14&nav_id=549546&fs=1 Šuška se kod nas da je Farmakom zainteresovan da kupi Cinkarnu Celje... | |
|
| |
MilanLaki never learning
Broj poruka : 1047 Godina : 40 Localisation : Haifa Street, Baghdad, Iraq Points : 2437 Datum upisa : 23.06.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/15/2011, 11:55 | |
| Jedno je sigurno, nece preuzeti AGBN. | |
|
| |
geogsi VIP
Broj poruka : 351 Points : 873 Datum upisa : 14.12.2007
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/15/2011, 13:25 | |
| - MilanLaki ::
- Jedno je sigurno, nece preuzeti AGBN.
Možda neće 51%, možda hoće. Ono što jeste sigurno je da je ove godine kupio oko 1.3% banke i da će u budućem periodu biti ekstra likvidan. Nije loše znati finansijsku poziciju top akcionara pre bilo kakve analize same akcije. Pogledajte JMBN i ponašanje Farmakoma, mislim da je jasno šta se tu dešava. | |
|
| |
Drag_Mlad Forumska Legenda
Broj poruka : 772 Godina : 51 Points : 2536 Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/16/2011, 12:04 | |
| Bio sam u banci i potpisao punomocje,.. Ovog puta su me bas fino primili, ponudili me picem i kafom,... Malo sam popricao sa direktorom filijale, nezvanicna informacija koju sam dobio je da ce politika banke biti na strani malih akcionara i da ce ici dividenda svake godine,... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/16/2011, 13:11 | |
| - Drag_Mlad ::
- Bio sam u banci i potpisao punomocje,.. Ovog puta su me bas fino primili, ponudili me picem i kafom,... Malo sam popricao sa direktorom filijale, nezvanicna informacija koju sam dobio je da ce politika banke biti na strani malih akcionara i da ce ici dividenda svake godine,...
Mozda je doslo vreme da i "politika AGBN bude na strani malih akcionara i da dividenda bude svake godine". Ja prvi verujem u pozitivnu transformaciju, ali racionalno ne bih ocekivao previse... |
|
| |
vajabaja Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/17/2011, 21:07 | |
| Ako uspeju na 5000 din, Sofke ??!! Ahahaha, pa pogledaj malo tablu laffe, da li primecujes cenu ili vise brines o mom ponderu NIsta licno al bolje se mani berze. _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/18/2011, 00:53 | |
| Dividenda svake godine :)
Hriscanski je verovati u mogucnost promene ljudi, ali nikako nije racionalno.
Ja sam i dalje protiv Antonica. Kada bi prag bio kao 2007 imao bi dovoljno da prisustvujem sam i da se malo objasnim s ljudima, ovako me skupstina ne zanima.
Naravno i dalje podrzavam dogovor sa drzavom koji je jedino razuman u celoj ovoj prici.
Ne bih se ni javljao da nemam jos jedan genijalan predlog. Dokapitalizacija koja toliko ocajnicki treba menadzmentu za sirenje po regionu da bude u obliku prioritetnih akcija koje bi isle po kamati od 10% fiksno u dinarima ili 12 mesecna stednja kao kod KMBN ili ponderisana NBS repo stopa. A obicne akcije bi i dalje dobijale dividendu u obliku novih akcija sto je jeftinije po pitanju poreza, ali forsira ulaganje i rast u odnosu na potrosnju malih akcionara. | |
|
| |
Dalaj Lama Member
Broj poruka : 720 Points : 1928 Datum upisa : 30.11.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/18/2011, 01:39 | |
| Još nisu isplatili novčani deo dividende. Svaka diskusija se tu završava. _________________ Karma kažnjava sve
| |
|
| |
vajabaja Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/18/2011, 08:30 | |
| Kakva, bre, dividenda? Pa el vam se svidja dividenda od ove godine, na pr ? E, tako "odgovornu" dividendu ce vam deliti dok god je Antonic na celu, dobijes 10% al ti uzmu 30% _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| |
| |
Zoranecc VIP
Broj poruka : 209 Points : 587 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/18/2011, 11:37 | |
| Kako sam ja dobio neke informacije skupstina bi trebalo da prodje. | |
|
| |
vajabaja Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/18/2011, 16:03 | |
| Ja nigde nisam napisao da ce skupstina pasti nego da stvari ne idu tako kako se ovde pise i da slovenci sve jace pritiskaju samo je sada kasno. Za razliku od tebe koji si vidovid retroaktivno ja sam od onih magova koji citaju buducnost. Problem sa drzavom nece biti resen u potpunosti onako kako spekulise forum a spremaju se smene i u UO i u IO. Kako ce se sve zavrsiti zavisi od odnosa snaga u trouglu, Antonic - slovenci - drzava a lobiranje je u toku. Vi mislite da farmakom kupuje jer veruje u hartiju ili veruje u debeli kredit ? Ili sindikalna organizacija AGBN, zar i oni krenuli da budu trejderi ? _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
Jumbo VIP
Broj poruka : 424 Points : 1997 Datum upisa : 25.12.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/18/2011, 16:21 | |
- Za razliku od tebe koji si vidovid retroaktivno ja sam od onih magova koji citaju buducnost.
Ovakvi su mi najdraži. Samo napred majstore....bez tebe bi Forum bio dosadan | |
|
| |
vajabaja Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/18/2011, 16:42 | |
| Dodji kod majstora da i tebe "opravi". MIslim, kad sam ti vec drag _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
Bond Moderator
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/18/2011, 16:59 | |
| Promene: 14.10. - 18.10.2011. (T-3) ili 11.10. - 13.10.2011. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (IV DEO) 10/18/2011, 19:07 | |
- Ja nigde nisam napisao da ce skupstina pasti nego da stvari ne idu tako kako se ovde pise i da slovenci sve jace pritiskaju samo je sada kasno. Za razliku od tebe koji si vidovid retroaktivno ja sam od onih magova koji citaju buducnost. Problem sa drzavom nece biti resen u potpunosti onako kako spekulise forum a spremaju se smene i u UO i u IO. Kako ce se sve zavrsiti zavisi od odnosa snaga u trouglu, Antonic - slovenci - drzava a lobiranje je u toku. Vi mislite da farmakom kupuje jer veruje u hartiju ili veruje u debeli kredit ? Ili sindikalna organizacija AGBN, zar i oni krenuli da budu trejderi ?
Ako su država i Antonić usaglašeni onda drže 30% i zato niko ne treba ništa da pita Slovence. To nije trougao, nego samo dvougao | |
|
| |
| Agrobanka - AGBN (IV DEO) | |
|