Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
Naslov: Re: BREAKING NEWS 10/27/2011, 12:59
Kazu da grcka nije pred bankrotom.
Milica1 VIP
Broj poruka : 885 Points : 1909 Datum upisa : 29.04.2008
Naslov: Re: BREAKING NEWS 10/27/2011, 13:16
Za nekoga ko je u problemima,kada sam ja bila mala( davno je to bilo ),govorilo se da je duzan kao Grcka.Po tome, oni su odavno bankrotirali,ali jos uvek nisu obavesteni! Raduje me dogovor o otpisu 50% duga Grckoj i dokapitalizaciji banaka.Nadam se da ce i ovo nase djubre od berze konacno se pomeriti s mrtve tacke!
ingglick Still learning
Broj poruka : 104 Points : 273 Datum upisa : 11.05.2011
Naslov: Re: BREAKING NEWS 10/27/2011, 13:46
Otpisano je 28% duga, a ne 50%. Od 350 milijardi je otpisano 100, dakle ostalo je pozamasnih 250 milijardi. A to je suma koju su dugovali pre otprilike samo 3-4 godine.
Obzirom da im pada naduvani GDP, vratice se oni na jucerasnji odnos duga prema GDP-u za jedno 2 godine, mozda i pre. Nista ovim nije reseno, ni Grcka, a pogotovo ne ostali u PIIGS, koji su ovime samo motivisani da nista ne rade, vec da prvo sacekaju otpis duga po grckom modelu, pa da onda krenu sa nekom smislenom stednjom.
MORNAR VIP
Broj poruka : 709 Points : 1925 Datum upisa : 28.01.2010
Naslov: Re: BREAKING NEWS 10/27/2011, 19:17
(Reuters) - German and French government advisers urged in an article on Tuesday that Greece be allowed to write off around 50 percent of its debt and called for more support for banks with large holdings of Greek bonds.
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
Naslov: Re: BREAKING NEWS 10/27/2011, 19:58
Banke jesu otpisale 50% duga Gr;ke, to jeste 100 milijardi, EU će iz svog fonda do 2014. dodatno odrobriti Grčkoj još 100 milijardi. Da li je dovoljno niko ne zna. Sada je na redu Italija.
_________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Greta VIP
Broj poruka : 1280 Localisation : Bgd Points : 3147 Datum upisa : 28.05.2007
Naslov: Re: BREAKING NEWS 10/27/2011, 22:58
DAX 6.337,84 +5,35%
DOW JONES 12,208,55 +2,86%
OVOLIKO POZITIVNE ENERGIJE MORAĆE SUTRA DA SE PRELIJE I NA BELEX
_________________ Samo hrabri pobedjuju
Atomski mrav Moderator
Broj poruka : 1071 Godina : 46 Points : 1232 Datum upisa : 19.11.2007
Naslov: Re: BREAKING NEWS 10/28/2011, 00:37
Obicno, nasa jada od berze reaguje par dana posle slovenacke i hrvatske berze a tamo je i dalje vrlo slicno kao i kod nas, tako da cisto sumnjam...
MORNAR VIP
Broj poruka : 709 Points : 1925 Datum upisa : 28.01.2010
Naslov: Re: BREAKING NEWS 11/8/2011, 23:18
Moćni dvojac opet odlaže odluku o Srbiji
Pojedine članice EU traže da se odluka o dodeljivanju statusa kandidata Beogradu odloži do daljeg. File lobira da se glasa 9. decembra. Mas: Konačna odluka još otvorena. Denio: Traju konsultacije.
IZ Brisela je dunuo još jedan hladan talas u jedra naših evropskih integracija. Ostalo je tačno mesec do ”dana D”, 9. decembra, kada Evropski savet treba da ”prelomi” u vezi sa našom kandidaturom, a kako sada stvari stoje, moguće je da će donošenje takve odluke biti odloženo do daljeg.
Signali o ovakvom, neočekivanom razvoju događaja, stizali su poslednjih dana i iz Beograda i iz EU. Srpski šef diplomatije Vuk Jeremić rekao je da se nada statusu u decembru, ali da se ništa dramatično neće desiti ni ako takva odluka bude doneta za dva meseca. Artur Harazim, direktor Odseka za Evropu MSP Poljske, koja predsedava EU do kraja godine, poručio je da će oni insistirati da šefovi država i vlada Unije na samitu 9. decembra odlučuju o kandidaturi, iako neke zemlje žele da se to pitanje prolongira.
FatCat Member
Broj poruka : 855 Points : 1944 Datum upisa : 14.12.2008
Naslov: Re: BREAKING NEWS 11/15/2011, 10:31
Citat :
Beograd -- Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić kaže da je svestan teške ekonomske situacije i da je može popraviti samo ako u novoj vladi ON bude premijer.
Dinkić objašnjava da proteklih godina, iako je bio ministar ekonomije nije mogao da utiče na mnogo toga jer nije imao podršku u vladi.
"Da li vi mislite da ministar ekonomije može, ukoliko nema podršku premijera i ministra finansija, nešto da uradi? Ne samo da nisam imao podršku nego su me i saplitali.
Da sam ja bio premijer, sve bi bilo mnogo drugačije", kaže Dinkić na konstataciju da je za vreme njegovog mandata bez posla ostalo 400.000 ljudi.
_________________ Dinkić: Drugačije bi sve bilo da sam JA bio premijer !!
Ris VIP
Broj poruka : 1997 Godina : 43 Localisation : Novi Sad Points : 5019 Datum upisa : 24.12.2007
Naslov: Re: BREAKING NEWS 11/15/2011, 12:41
Ja neznam da li njega i onog biberceta moze jos neko da svata ozbiljno
Aleks Old member
Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
Naslov: Re: BREAKING NEWS 11/15/2011, 14:13
On je ozbiljan.
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
Naslov: Re: BREAKING NEWS 11/15/2011, 15:41
Gde da bude premijer??? (mozda u Dzibutiju) Macane pa ti ćeš negde drugde.....
Nik Just looking
Broj poruka : 23 Points : 60 Datum upisa : 16.10.2011
Naslov: Re: BREAKING NEWS 11/15/2011, 18:38
Dinkicu care, dinkicu care...
Aleks Old member
Naslov: Re: BREAKING NEWS 11/17/2011, 12:11
http://www.nbs.rs/internet/cirilica/90/ioi.html
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/2/2011, 12:05
Nećemo biti ni kandidati. Merkel rakla da Srbija još nezavredjuje taj status i pozvala Tadića da promeni kurs...
Broj poruka : 611 Points : 1423 Datum upisa : 12.07.2009
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/2/2011, 13:30
Boranija ::
Merkel rakla da Srbija još nezavredjuje taj status i pozvala Tadića da promeni kurs...
Op cvrc gevezen zajn: I nek se nižu porazi, ljubav ne prolazi.
Nepoznati pesnik: Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam šta se već toliko ustručavaju...?
LUMTDZOS VIP
Broj poruka : 327 Localisation : NBgd Points : 1027 Datum upisa : 28.07.2010
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/2/2011, 17:57
Boranija ::
Nećemo biti ni kandidati. Merkel rakla da Srbija još nezavredjuje taj status i pozvala Tadića da promeni kurs...http://www.blic.rs/Vesti/Politika/293276/Merkel-Srbija-ne-ispunjava-uslove-za-kandidaturu
Koliko ona kasni za Cedom i Vukom A kada nam je Kostunica rekao, jos pre potpisivanja SSP, da ce ovako biti ako ne razjasnimo sva pitanja, proglasise ga antievropejcem.
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/2/2011, 18:40
Sad ce valda svima jasno, koji su se pitali zašto Belex ne prati rast svetskih berzi . Zbog politike, tako je bilo krajem 2007, pocelo sa Kosovom, i belex sa 3300 pao na 2000 bodova, pa maj-jun 2008 pegovori oko vlade, belex pao na 1500, pa zatim sep-okt. 2008 pocinje kriza i belex u martu 2009 završava na 354 boda. I sad bi bio oko 400 da nisu izbacene iz korpe PRBN, TLFN, MTBN,TGAS, koji su svi sem TGAS niži nego tada, a ubaceni NIIS, AERO, JESV, JMBN, koji i drže Belex na ovom nivou. Posle ovoga sam još veci pesimista i mislim da cemo još cuditi na koje sve nivoe neke hartije mogu da padnu.
MarkoJTD VIP
Broj poruka : 1164 Godina : 36 Points : 3673 Datum upisa : 19.10.2009
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/3/2011, 00:08
Banda!!!! Tako im i treba, šta će sada da bude predizborni slogan? - možda: EU nema alternativu? he, he... samo da im vidim ledja!
_________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/4/2011, 08:16
Sneki ::
Banda!!!! Tako im i treba, šta će sada da bude predizborni slogan? - možda: EU nema alternativu? he, he... samo da im vidim ledja!
Sneki....tvoje postove veoma koncizno pratim,tvoj doprinos ovom forumu nije potrebno niti komentarisati,on je nemerljiv...voleo bih da napises kako ti vidis politicku scenu posle izbora...kao i kakav bi bio kurs zemlje ako dodje do rapidnijih promena...tenk ju unapred...
Ris VIP
Broj poruka : 1997 Godina : 43 Localisation : Novi Sad Points : 5019 Datum upisa : 24.12.2007
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/4/2011, 09:37
Do rapidnijih promena nece doci sem sto ce Dinkica zamenuti koalicijom ceda-Vuk. Inace Toma ce super proci u centralnoj Srbiji ali ne i u Vojvodini. Ja ove ocima vise nemogu da vidim, a isto tako nemogu da zamislim onog grobara kao premijera i ako imam informacije da je cesto u Wasinktnu i da ima od njih vetar u ledja. Sto se tice Kosova tu je sve reseno, Sandzak dolazi kao problem i mislim referendum u Vojvodini. Nasa naj veca nesreca je ta sto oni Pametni cute i povukose se a budale, majmuni ,neradnici, seronje ostale na politickoj sceni.
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/4/2011, 11:14
Boby ::
...voleo bih da napises kako ti vidis politicku scenu posle izbora...kao i kakav bi bio kurs zemlje ako dodje do rapidnijih promena...tenk ju unapred...
E, moj Bobiška... Odložiće im kandidaturu, pa će pred same izbore da im daju istu, jer bez nje ovi sadašnji bi potpuno propali na izborima. Doveli su nas u situaciju da nemaš za koga da glasaš.
Doveli su sve do apsurda... tako da danas Dačić deluje kao jedini normalan (jasno da ni on nije idealan). Ubili su nam i poslednju nadu...
_________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/4/2011, 12:17
Sneki sve do reci potpisujem, stim što bih im ja još uputio poneku socnu psovku (iako u normalnoj komunikaciji uopšte nepsujem).
Nik Just looking
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/4/2011, 13:30
Big Mile ::
Sneki sve do reci potpisujem, stim što bih im ja još uputio poneku socnu psovku (iako u normalnoj komunikaciji uopšte nepsujem).
https://www.youtube.com/watch?v=cJ9jzGbgkZc
Necu glasati za: DS - zato sto su prokockali moje poverenje dato im na proslim izborima i nastavili da gledaju samo stranku, hrane stranku a ne zemlju; DSS - zato sto ne glasam za nacionaliste i hocu EU; SRS - zato sto ne glasam za nacionaliste i hocu EU; LDP i preokret - zato sto ce pomoci prvima da idalje hrane svoju stranku i parazitiraju jos mandat; SPS - zato sto su puni milosevicevih ideja o ratu i njegovih sinovima po ucenju; URS (G17+) - zato sto menjaju boju od liberalnih ekonomista u socijalne demagoge danas (ogroman obrt) nakon sto su sproveli privatizaciju u korist pojedinaca a ne drzave i gradjana; SNS - zato sto ce sa DSS-om i NS koaliciju i slicnima; NS - zato sto kad su na vlas kradu pa ne prezaju od nicega (vazi za sve).
Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/4/2011, 14:56
Šargarepa koju EU trenutno može i želi da pruži Srbiji uopšte nije tako velika i slatka, kako je narodu prezentiraju naši lažni političari i mediji koji su strogo kontrolisani.
Bajka o pristupu nekakvih EU "fondova" je trenutno samo bajka, jer je budžet EU donesen i u njemu nema prostora za Srbiju. Sledeči budžet za tu namenu će se doneti 2020. tako da nekih silnih para ne bi ni bilo.
Osim toga: jadna je ta država koja živi od tudje milostinje i donacija. Ako sami sebi ne pomognemo nema nam pomoći.
Naši političari se samo skrivaju iza te floskule "EU ili smrt" - jer nemaju ni ideju niti su sposobni da vode državu i onda je najlakše ponavljati jednu te istu mantru "EU nema alternativu!" A šta ćemo kada dobijemo kandidaturu o tome oni i ne razmišljaju.
Što se mene tiče dovoljno je od EU što su ukinuli vize, a poboljšanja neće biti dok sami sebi ne pomognemo.
_________________ All we need is love
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/4/2011, 15:09
Drzavljanin sam jedne eu zemlje,ne iz razvijenijeg dela,dosta putujem,doduse u USA nikada nisam bio,dosta sam putovao i po arapskom svetu,licno sve sam skepticniji prema EU,ALI ZA CISCENE SOPSTVENOG DVORISTA,e to jesam...EU vidim kao motiv za sredjivanje nekih segmentima zivota uopste...da bitange ne mogu da kradu,da neko ko duguje ne moze nikada da se bavi biznisom niti u kakvom obliku...da pocistimo reke i ulice jer bi Srbija mogla biti divno mesto za zivot i da se politikom bavi makar druga klasa ljudi a ne treca i nize,za to jesam...TRENUTNO TAKVIH KOJIMA BIH DAO POVERENJE ,NEMA...ALI NI NEIZLAZAK NE DOLAZI U OBZIR,NIKADA NISAM BIO U VECOJ DILEMI...
Nik Just looking
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/4/2011, 15:47
Friz ::
Šargarepa koju EU trenutno može i želi da pruži Srbiji uopšte nije tako velika i slatka, kako je narodu prezentiraju naši lažni političari i mediji koji su strogo kontrolisani.
Bajka o pristupu nekakvih EU "fondova" je trenutno samo bajka, jer je budžet EU donesen i u njemu nema prostora za Srbiju. Sledeči budžet za tu namenu će se doneti 2020. tako da nekih silnih para ne bi ni bilo.
Osim toga: jadna je ta država koja živi od tudje milostinje i donacija. Ako sami sebi ne pomognemo nema nam pomoći.
Naši političari se samo skrivaju iza te floskule "EU ili smrt" - jer nemaju ni ideju niti su sposobni da vode državu i onda je najlakše ponavljati jednu te istu mantru "EU nema alternativu!" A šta ćemo kada dobijemo kandidaturu o tome oni i ne razmišljaju.
Što se mene tiče dovoljno je od EU što su ukinuli vize, a poboljšanja neće biti dok sami sebi ne pomognemo.
Nije EU samo fondovi to je i drugaciji pogled na svet, kulturu, zakone koji se postuju, uredjenost zemlje u svakom pogledu. O eventualnom njenom znacaju za nas napredak besmisleno je razgovarati. To sto politicari pominju fondove i pare koje ce da stizu a mi da lezimo je prica za nepismeni deo stanovnistva, ja u to ne verujem. Ja verujem da ce nam evropa pomoci ukoliko udjemo da uredimo drustvo i da udjemo u utakmicu, jedino takmicenje sa boljima pravi od tebe boljeg takmicara. Jos nesto, ne verujem da su se nasi politicari pretrgli da udjemo tamo, nista ne rade od onoga sto oni kao drustvo uredjenih od nas traze a to je od korupcije do ekologije.
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/4/2011, 17:59
Friz ::
Kao da sam ga ja pisao!!
_________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
LUMTDZOS VIP
Broj poruka : 327 Localisation : NBgd Points : 1027 Datum upisa : 28.07.2010
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/4/2011, 18:23
...voleo bih da napises kako ti vidis politicku scenu posle izbora...kao i kakav bi bio kurs zemlje ako dodje do rapidnijih promena...tenk ju unapred...
E, moj Bobiška... Odložiće im kandidaturu, pa će pred same izbore da im daju istu, jer bez nje ovi sadašnji bi potpuno propali na izborima. Doveli su nas u situaciju da nemaš za koga da glasaš.
Doveli su sve do apsurda... tako da danas Dačić deluje kao jedini normalan (jasno da ni on nije idealan). Ubili su nam i poslednju nadu...
Prvi puta da se ne slozim. Razumem kontekst u kome je ovo o Dacicu receno ali mislim da je on NAJPOKVARENIJI politicar od svih aktuelnih. Samo treba procitati Vikiliks i videti ko je ko. Sa svim ostalim se slazem. Narocito ovo o kandidaturi. Ali, i to sve pise u Vikiliksu.
Drasko VIP
Broj poruka : 281 Points : 837 Datum upisa : 01.07.2007
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/4/2011, 23:23
KO kaze da ne bi bilo IPA fondova za nas?
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/5/2011, 09:41
Jasno je da sama kandidatura ne donosi ništa običnim ljudima. Kandidatura ne donosi ni pristup fondovima, ni veći standard ni više posla to su samo blebetanja političara.
Jedino kandidatura sa datumom otpočinjanja pregovora nešto znači, ma koliko dugo trajali ti pregovori. A za pristup fondovima se Srbija prvo mora da kvalifikuje da sama uprvlja tim fondovima, a u priremama za to Srbija debelo kasni... Zar bi neko od vas dao bez veće kontrole ovim našim lopinama neke veće pare da oni sami njima upravljaju? I tačno je da je namena para iz tog budžeta već rasporedjena do 2014.
Pripravnik VIP
Broj poruka : 93 Godina : 40 Localisation : Beograd Points : 358 Datum upisa : 13.11.2007
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/5/2011, 10:50
Prikladan predizborni slogan bi mogao biti: "Važno je da smo živi i zdravi"
Yudejavu Still learning
Broj poruka : 65 Points : 120 Datum upisa : 14.11.2007
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/5/2011, 16:34
LUMTDZOS ::
Prvi puta da se ne slozim. Razumem kontekst u kome je ovo o Dacicu receno ali mislim da je on NAJPOKVARENIJI politicar od svih aktuelnih. Samo treba procitati Vikiliks i videti ko je ko. Sa svim ostalim se slazem. Narocito ovo o kandidaturi. Ali, i to sve pise u Vikiliksu.
Jel mozes da ostavis neki link ka dokumentima VIkiliksa na koje se pozivas, jer ih stvarno ima mnogo, dovoljno da se covek izgubi?
Sneki Beli Mag
Naslov: Re: BREAKING NEWS 12/6/2011, 19:29
Da i mene bi zanimali ti linkovi, posebno ako je Vikiliks predvideo i šta će da se desi u budućnosti.
A što se tiće Dačića, ne vidim da je on nešto bolji ili gori od ostalog šljama koji vlada ovom državom? Posebno se bitno razlikuje po svojim izjavama... pogledaj malo šta brbljaju, kao pokvarena ploča Kalanovička, Trivan, Nada Kulundžija (inače član CENTRALNOG KOMITETA nekadašnjeg saveza komunista - dakle: nije bila baš običan član).