| Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze | |
|
+55Aleks Boby Bookmaker Frenky Nikolaj3 Zoranecc Zalad Ars Vivendi Drag65 Big Mile Novosadjanin007 C R A Z Y Zeljko Drasko Sahbaz Zak10 Strbac Opalac Greta Berza011 Aritmeticar NEBOJSAe StM FatCat HUACHUMA Niche Dkolak iki Sasa965 Mali akcionar BoS Mister No Sneki pakodazna kaktusic MarkoJTD prevarant Mikans Bond vatreni Atomski mrav pepsiman Mima Slaskovic Dragan GogaAna Yudejavu nepet KRUSKA StefanMR Dusan Kobe Bryant Admin Friz Djelovic 59 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
nepet VIP
Broj poruka : 413 Points : 1029 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Pon 7 Dec 2009 - 13:50 | |
| - Friz ::
- Djelovic ::
- Friz ::
- Ne bih da kvarim žurku ali ovo neće potrajati!
Fritz, zašto tako misliš? Sve je vrlo regularno, plaćamo berzi pretplatu svakog meseca, i namera nam je da ovo bude besplatno od sada pa do kraja sveta. (Nadam se mnogo posle 2012. :) )
Već sam objasnio Stefanu privatno na mail zašto ovo radimo, kada malo dođem do vremena napisaću detaljnije objašnjenje za sve.
Dejan Zašto?? Ako BelexInfo naplaćuje to što ti nudiš, ako QS, Reuters i Bloomber to ne nude svakome za dž. pitanje je šta si to naumio? da mozda ne bi bilo lose da se sve objasni u startu. da se ne bi pojavljaivale sumnje, iako postoji samo dobra namera. eto pojavio se program za pracenje promena u crhovu, sad ovo... sve ide u tome da se malom investitoru omoguci bolje pracenje berze. samo reci hvale s moje strane. ovo ce biti pravi test za forum. pojavili su se alternativni izvori informacija. mora se priznati da su dubinske table i promene u crhovu bile jedan od osnovnih kvaliteta foruma. sada je red na forumu da odgovori i ponudi neki novi kvalitetan sadrzaj. analize, kvalitetne diskusije i sl. | |
|
| |
Dusan VIP
Broj poruka : 5270 Points : 6307 Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Pon 7 Dec 2009 - 15:37 | |
| - nepet ::
- ovo ce biti pravi test za forum. pojavili su se alternativni izvori informacija. mora se priznati da su dubinske table i promene u crhovu bile jedan od osnovnih kvaliteta foruma. sada je red na forumu da odgovori i ponudi neki novi kvalitetan sadrzaj. analize, kvalitetne diskusije i sl.
Forum vredi koliko mi kao članovi doprinosimo. Ja sam ovde bio i pisao dok tabli nije bilo, niti su table za mene bile razlog što sam ovde. Jedna korektna, konstruktivna i vedra atmosfera je ono što je ovaj forum krasilo sve ovo vreme, tako da bi bilo lepo da takvu praksu nastavimo, sa ili bez tabli, svejedno :) _________________ BelexClub na youtube!
| |
|
| |
pepsiman VIP
Broj poruka : 1774 Godina : 70 Localisation : Melenci_Banja Rusanda Points : 3428 Datum upisa : 05.01.2008
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Pon 7 Dec 2009 - 15:57 | |
| U pravu je Dusan i razni drugi sadrzaji cine forum. Ovde su mnogi i zbog razmene iskustva na mnogim temama, i da podele informacije. Jeste da dolazi do napretka, ali ziva komunikacija nece zameniti elektronika :D Ziveo je ovaj forum i pre ovoga, a zivece i posle toga. | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Pon 7 Dec 2009 - 16:44 | |
| Stigao sam tek sada da pogledam i veoma sam zadovoljan. Videćemo koliko će biti dostupno po ovoj "popularnoj" ceni :D | |
|
| |
Mikans VIP
Broj poruka : 66 Localisation : Novi Sad Points : 105 Datum upisa : 06.07.2009
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Pon 7 Dec 2009 - 17:04 | |
| - vatreni ::
- Djelović, može li se nekako skinuti ovo ograničenje za Proxy, obzirom da na poslu koristim net, a nema šansi da dobijem odobrenje od administratora za dobijanje šifre pristupu proxy-ju?
Ja imam isti problem, ima li sansi da se nadje resenje za ovakve slucajeve? | |
|
| |
prevarant VIP
Broj poruka : 936 Godina : 59 Localisation : Novi Sad Points : 971 Datum upisa : 22.07.2009
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Pon 7 Dec 2009 - 17:20 | |
| ja ovo vidim kao mogućnost da dosadašnji postavljači kao što su Dušan i Stefan imaju više vremena za analize i komentare.
a ljudi koji su ponudili ovu mogućnost mogu sasvim lepo da žive i od reklama na svom sajtu, jer će očigledno biti veoma popularan. _________________ Ako se zagledate u daleku budućnost, zapećete za kamen sadašnjosti.
| |
|
| |
Djelovic Partner
Broj poruka : 43 Points : 125 Datum upisa : 06.12.2009
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Pon 7 Dec 2009 - 17:33 | |
| - Mikans ::
- vatreni ::
- Djelović, može li se nekako skinuti ovo ograničenje za Proxy, obzirom da na poslu koristim net, a nema šansi da dobijem odobrenje od administratora za dobijanje šifre pristupu proxy-ju?
Ja imam isti problem, ima li sansi da se nadje resenje za ovakve slucajeve? Mikans, vatreni: Izvinjenje na kasnom odgovoru. Ajmo redom: Ukoliko kuci/u firmi imate direktan izlaz na Internet, onda vam ne treba da uopste popunjavate proxy stranu. Samo unesite korisnicko ime i lozinku i sve ce da radi. Ukoliko vam je izlaz _samo_ kroz SOCKS proxy (cesto po velikim firmama i bankama), onda nam treba nacin da i mi izadjemo kroz taj SOCKS proxy da bi mogli da stignemo do naseg servera. U vecini firmi SOCKS proxy je anoniman, dovoljno je uneti samo njegovu adresu i port. Tamo gde nije morate uneti svoj SOCKS proxy username i password. Dejan | |
|
| |
MarkoJTD VIP
Broj poruka : 1164 Godina : 36 Points : 3673 Datum upisa : 19.10.2009
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Pon 7 Dec 2009 - 20:33 | |
| Sve pohvale za ovaj projekat! | |
|
| |
Djelovic Partner
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Pon 7 Dec 2009 - 21:31 | |
| - MarkoJTD ::
- Sve pohvale za ovaj projekat!
Hvala Marko! Dejan | |
|
| |
Dusan VIP
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Pon 7 Dec 2009 - 21:35 | |
| Hoće li biti poboljšanja programa? :)
Ako hoće, po neki predlog da dam... _________________ BelexClub na youtube!
| |
|
| |
pepsiman VIP
Broj poruka : 1774 Godina : 70 Localisation : Melenci_Banja Rusanda Points : 3428 Datum upisa : 05.01.2008
| |
| |
vatreni VIP
Broj poruka : 333 Godina : 44 Localisation : Beograd Points : 425 Datum upisa : 06.08.2009
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Pon 7 Dec 2009 - 21:44 | |
| Djelović,
hajde pomozi malo ako možeš: Radim u poprilično velikoj firmi i definitivno imam problem sa Proxy serverom. Nisam toliko informatički potkovan da bih znao da li je anoniman ili ne, ali hajdemo jednu po jednu opciju: 1. ako je anoniman, da li mogu sa svog računara da vidim adresu i port ili moram da kontaktiram administratora (što mi nikako ne odgovara)?
2. ako nije anoniman, da li je ikako moguće da se logujem a da ne preklinjem administratora da mi da šifru, što mi sigurno neće dati... | |
|
| |
vatreni VIP
Broj poruka : 333 Godina : 44 Localisation : Beograd Points : 425 Datum upisa : 06.08.2009
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Pon 7 Dec 2009 - 21:46 | |
| Inače, sve pohvale za programčić, ovako nešto treba svakom malom investitoru... Dok god je ovako povoljna cena, koristiću ga sigurno :D Ako možemo da pomognemo klikovima na linkove, koje bi eventualno ubacili u radnu površinu, ja verujem da bi se svi potrudili koliko i ja to želim! | |
|
| |
Djelovic Partner
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Pon 7 Dec 2009 - 22:07 | |
| - Dušan ::
- Hoće li biti poboljšanja programa? :)
Ako hoće, po neki predlog da dam... Dušane, naravno, ovde ili na dejan.jelovic@ticktail.com. Ne mogu da obećam da će sve što poželiš biti urađeno, ali trudićemo se. Dejan | |
|
| |
Djelovic Partner
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Pon 7 Dec 2009 - 22:12 | |
| - vatreni ::
- Djelović,
hajde pomozi malo ako možeš: Radim u poprilično velikoj firmi i definitivno imam problem sa Proxy serverom. Nisam toliko informatički potkovan da bih znao da li je anoniman ili ne, ali hajdemo jednu po jednu opciju: 1. ako je anoniman, da li mogu sa svog računara da vidim adresu i port ili moram da kontaktiram administratora (što mi nikako ne odgovara)?
2. ako nije anoniman, da li je ikako moguće da se logujem a da ne preklinjem administratora da mi da šifru, što mi sigurno neće dati... Vaterni, trebalo bi da može da se vide podešavanja proxy-ja u Control Panel -> Internet Options -> Connections -> LAN settings -> Advanced -> Socks. Alternativno mogu biti u konfiguracionom skriptu u istom dijalog. Videću da li možemo da ih u nekoj od narednih verzija "automagično" pokupimo odatle. Dejan | |
|
| |
Dragan Member
Broj poruka : 413 Points : 1279 Datum upisa : 30.05.2007
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 0:08 | |
| << staje 10 tabova po strani - sasvim dovoljno. Kada se klikne na "Zatvori sve prozore", sačuva se 'radna površina'. Primedbe i sugestije neću da pišem prvi dan, već samo pohvale. :) | |
|
| |
kaktusic VIP
Broj poruka : 206 Points : 389 Datum upisa : 14.01.2008
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 8:14 | |
| Dobro jutro, imam isti problem kao i Vatreni; inače, verujem da je ovakav program od neprocenjive koristi za nas male pačiće na BB. Hvala i pozdrav | |
|
| |
pakodazna Still learning
Broj poruka : 141 Points : 311 Datum upisa : 04.06.2009
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 8:17 | |
| Super stvar, stvarno imam samo reci hvale....pozdrav | |
|
| |
vatreni VIP
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 8:35 | |
| - Djelovic ::
- vatreni ::
- Djelović,
2. ako nije anoniman, da li je ikako moguće da se logujem a da ne preklinjem administratora da mi da šifru, što mi sigurno neće dati... Vaterni, trebalo bi da može da se vide podešavanja proxy-ja u Control Panel -> Internet Options -> Connections -> LAN settings -> Advanced -> Socks. Alternativno mogu biti u konfiguracionom skriptu u istom dijalog.
Videću da li možemo da ih u nekoj od narednih verzija "automagično" pokupimo odatle.
Dejan Ok, Dejane, pogledao sam kako si mi i naveo, međutim, polje Socks mi je prazno, a ime proxy-ja je u formatu xxx-yy-zzzzzzzz, a takvo ime ne prihvata Ticktail. Pomoć? :o | |
|
| |
Dragan Member
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 11:01 | |
| Nema ažuriranja podataka, osim kod prvog pokretanja programa.
Zato moram povremeno da se odjavim, pa ponovo prijavim..... | |
|
| |
Atomski mrav Moderator
Broj poruka : 1071 Godina : 46 Points : 1232 Datum upisa : 19.11.2007
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 11:24 | |
| Meni ne pomaze ni kad se odlogujem. Po dubini je tacno, ali sum bid na AGBN stoji 382 vec vise od pola sata. | |
|
| |
Djelovic Partner
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 11:44 | |
| Dragane, Atomski mrave:
Upravo smo primetili da ne saljemo dobro update za Quote :(. Ispravićemo u toku dana.
Izvinjavam se na ovome. Nesto smo grubo zeznuli u optimizaciji.
Dejan | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 11:50 | |
| Ja koliko shvatam ... svo ovo zezanje mu dodje, da momci uz vašu pomoć iztestiraju celu aplikaciju(da im forumaši pronadju greške i sl.) a kada sve bude gotovo i program doteran, onda će da vidimo za cenu, a vama (forumašima) "puno hvala"! :D i "vidimo se" kad nam opet zatrebate.... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
MarkoJTD VIP
Broj poruka : 1164 Godina : 36 Points : 3673 Datum upisa : 19.10.2009
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 11:55 | |
| ^Cak i da je tako, a verovatno nije, ja se ne bi bunio, ko jos sem volontera radi za 0 din. :) | |
|
| |
Djelovic Partner
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 13:00 | |
| - Sneki ::
- Ja koliko shvatam ... svo ovo zezanje mu dodje, da momci uz vašu pomoć iztestiraju celu aplikaciju(da im forumaši pronadju greške i sl.) a kada sve bude gotovo i program doteran, onda će da vidimo za cenu, a vama (forumašima) "puno hvala"! :D i "vidimo se" kad nam opet zatrebate....
Sneki, Uvek mozes da dodjes do mene da ti napisem, potpisem, i lupim pecat firme da nije taj slucaj. Dejan | |
|
| |
Djelovic Partner
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 13:06 | |
| Da dalje ne razvijamo teorije zavere:
TickTail je, i namera je da bude, besplatan od sada pa do sudnjeg dana.
Razlog sto ga dajemo besplatno je to sto je namera da u nekoj budućnosti pravimo dodatne usluge (sem prikaza sirovih podataka) koje će se naplaćivati.
Dejan | |
|
| |
Mister No Still learning
Broj poruka : 42 Points : 124 Datum upisa : 09.07.2008
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 13:26 | |
| svaka cast momci, a i devojke ako su ucestvovale u procesu pravljenja aplikacije :sunny: | |
|
| |
StefanMR Dr. Economy
Broj poruka : 2983 Points : 2867 Datum upisa : 30.05.2009
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 13:32 | |
| Ja moram još jednom da pohvalim program, ali najviše IDEJU da real-time podaci treba da budu besplatni i javno dostupni SVIMA! Imajte na umu da je program u upotrebi od juče (računam dane kada je bilo trgovanja), i da su programeri vrlo raspoloženi da odgovore na naše zahteve. Mislim da će uz par intervencija ova aplikacija postati nezaobilazna alatka svakog "trgovca" na Belexu! :)
Hvala još jednom na trudu! _________________ Forumski portfolio: AGBN (30%), ENHL (30%), TGAS (10%), JMBN (10%), DNOS (10%), SJPT (10%)
| |
|
| |
Dragan Member
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 13:59 | |
| | |
|
| |
Dusan VIP
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 14:05 | |
| 1. Ja napravim sebi tabelu sa hartijama i sledeći put kad se ulogujem (ili kad kliknem na neku drugu opciju) tabele više nema, tj. stoji prazno. Postoji li mogućnost da to ostane sačuvano? 2. Takođe, ne prikazuje sve cene, kao što se vidi na slici. 3. Ne postoji mogućnost promene širine kolona, tako da je meni preširoko za ekran. 4. Prilikom logovanja uvek mi je širi program od ekrana, te moram da klikćem na prozorčić da bude unutar ekrana. _________________ BelexClub na youtube!
| |
|
| |
StefanMR Dr. Economy
Broj poruka : 2983 Points : 2867 Datum upisa : 30.05.2009
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 14:06 | |
| Hehehe... kapiram prozivku, ali je situacija mnogo drugačija... _________________ Forumski portfolio: AGBN (30%), ENHL (30%), TGAS (10%), JMBN (10%), DNOS (10%), SJPT (10%)
| |
|
| |
Djelovic Partner
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 20:39 | |
| Samo da javim, trebalo bi da smo ispravili problem sa quotesom. Sutra cemo to u toku dana naravno proveriti.
Problem je izasao na videlo tako sto je nase server "samarao" odjednom veliki broj klijenata, a iz prilicno obskurnih razloga nije izasao na videlo pri nasim stress-testovima.
Izvinjam se svima na ovoj brljotini. Trudicemo se da budemo bolji od ovoga ubuduce.
Dejan | |
|
| |
Djelovic Partner
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 20:45 | |
| - Dušan ::
- 1. Ja napravim sebi tabelu sa hartijama i sledeći put kad se ulogujem (ili kad kliknem na neku drugu opciju) tabele više nema, tj. stoji prazno. Postoji li mogućnost da to ostane sačuvano?
Dusane, svi prozori sa sadrzajem se mogu snimiti izlaskom iz programa na opciju More/Još -> Save all Windows -> Snimi sve prozore. Dodaćemo i opciju da pojedinačni prozori mogu da se sačuvaju, kao i Undo za zatvaranje prozora. Za sada su tu "Back" dugme i right-click na neki simbol za otvaranje sadrzaja u novom tabu ili prozoru. - Dušan ::
- 2. Takođe, ne prikazuje sve cene, kao što se vidi na slici.
Dušane, imali smo veliki bag koji je doveo do toga da se Quotes ne azurira. Trebalo bi da je to sređeno. - Dušan ::
- 3. Ne postoji mogućnost promene širine kolona, tako da je meni preširoko za ekran.
To je česta zamerka, sredićemo. Hvala! - Dušan ::
- 4. Prilikom logovanja uvek mi je širi program od ekrana, te moram da klikćem na prozorčić da bude unutar ekrana.
Proverićemo šta je, mi svi radimo na jako velikim ekranima pa je moguće da nismo primetili. Izvinjavam se na problemima, trudićemo se da to lepo ispeglamo Hvala, Dejan | |
|
| |
Dragan Member
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 20:50 | |
| - Djelovic ::
- ... nije izasao na videlo pri nasim stress-testovima.
Izgledada ste bili mnogo 'nježni' sa tim stress-testovima. :) Idemo sutra ponovo. ... i sve tako dok je 'beta' verzija, a onda.... | |
|
| |
BoS VIP
Broj poruka : 479 Points : 1359 Datum upisa : 05.01.2008
| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze Uto 8 Dec 2009 - 21:01 | |
| Veliko HVALA Dejanu i njegovoj ekipi !!! :cheers:
Ovaj program je ogroman napredak u odnosu na praćenje tikera na BB ili na traženje tabli preko foruma (a neke naše kolege, na čelu s Dušanom, baš pošteno zalegoše da bi nam otškrinuli prozor u svet "velikih investitora"). Sada automatika radi za narod i to besplatno! Prosto da čovek ne poveruje da je tako nešto moguće u zemlji Srbiji.
Nažalost, već smo navikli da "malog čoveka" (i "malog investitora") samo lažu i potkradaju, da o njegovim interesima malo ko brine. Zato ovakav gest - da se javni podaci učine stvarno javnim, upotrebljivim i besplatnim, i to ne od strane države, već grupe poslovnih ljudi i entuzijasta - predstavlja prvorazredan događaj. Na vašem primeru bi mnogi u ovoj zemlji trebali da uče.
Ne znam kakva je vaša poslovna konstrukcija (mada ste u jednom postu to nagovestili) i ne znam da li ćete istrajati u svom naumu, ali i za ovo što ste do sada uradili još jednom VELIKO HVALA - pokazali ste da je tako nešto moguće. Želim vam puno uspeha, a programu TICK TAIL da se stalno usavršava i da dugo traje! :sunny: | |
|
| |
| Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze | |
|