| Kako odabrati brokera? | |
|
+86pepermint starter djuken JMBR burstimage Zile maxxxii Teletrader Stane Dolanc Cermet philips1 magnum Prokuplje malaga pedja qwerty DimitrijeJ milosmiljkovic MightyZ Strbac arsen123 bwresident deniss Kivalo Admin Aria pandda capriolo BBrroo Cika Jova Karlo Mistery 011 usporen Folio Dalaj Lama Bookmaker MORNAR Delboj MYSTIC021 zekapeka Dr. Dragan555 trind Smile Boranija boban75 Aleks useyourname Aca kurbla Momir Tenerife Zak10 Limited011 E.T. Dragan11 Matans MarkoJTD Lutvi Ars Vivendi Boby Nemesis adamm Petar Pan Fmember Vladimirmitr BoS Dejansss markom83 Drasko GogaAna Light Kobe Bryant Putnik Ris Non-ProfitOrganization Niche Dax Dnenad85 Drag_Mlad interista Milos86 Nebojsa BojanNS Sneki Friz Dusan 1jelena 90 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
MORNAR VIP
Broj poruka : 709 Points : 1925 Datum upisa : 28.01.2010
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 4/19/2015, 13:01 | |
| Ilirikom sam prezadovoljan. I trude se da sa klijentom ostvare licni kontakt i da izadju u susret i kad nisu obavezni. Uslovi su sasvim ok.
Ne volim banke, jedino ako je ovo trebala da bude reklama za Kombank onda je ok. | |
|
| |
Zak10 Our family
Broj poruka : 296 Points : 1328 Datum upisa : 15.04.2010
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 4/24/2015, 12:12 | |
| Da li IC jos daje neke privilegije za clanove foruma?
Kolika je brokerska provizija a koliko je provizija vojvodjanske banke?
Koliki su troskovi kod Ilirike i preko koje banke idu? | |
|
| |
Bookmaker Still learning
Broj poruka : 149 Points : 398 Datum upisa : 23.09.2009
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 4/24/2015, 15:30 | |
| Telo poruke...Odgovorno tvrdim da sa domaćim brokerima može lakše i bolje da se sarađuje...INTERCAPITAL I ILIRIKA su sasvim O.K. ali oni zbog velikogbroja korporativnih klijenata za male baš i nemaju vremena koliko god da sr trude da budu ljubazni. Od 1992.-e radiiim sa JORGIĆ BROKER...skoro pa porodična atmosfera , sve može i sve je dogovor.Nemaju naravno plazformu za trgovanje ali možeš da im sr javiš i sa Zlatibora i da završiš posao običnim telefonskim pozivom ili mejlom.Provizija im je malo jača , al ' Bane Jorgić ti je više pirtfolio menadžer nego broker i te njehove dobre odluke u pravo vreme potpuno ''pokrivaju'' relativno visoku proviziju od 1,5%. Uz račun kod ALFA banke sa 0.2%provizije u trgovanju i bez provizije prilikom podizanja gotovine...dobra kombinacija.U zavisnosti od visine transakcije - od 0,85 do 1,35 % . _________________ Tempus et meum jus
| |
|
| |
Dalaj Lama Member
Broj poruka : 720 Points : 1928 Datum upisa : 30.11.2010
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 4/24/2015, 15:35 | |
| - Zak10 ::
- Da li IC jos daje neke privilegije za clanove foruma?
Kolika je brokerska provizija a koliko je provizija vojvodjanske banke?
Koliki su troskovi kod Ilirike i preko koje banke idu? Takve stvari je najbolje da lično proveriš Uzmeš telefon u ruke i zoveš a oni ti kažu iz prve ruke kako stoje stvari. IC tel 011 785 8802 Ilirika 011 33 01000 itd... http://www.belex.rs/clanovi/spisak_clanova P.S IC broker je mala brokerska kuća... P.P.S: telefonsko primanje naloga i dogovora možeš sa svakom kućom da radiš, to nije ni za koga od njih problem. _________________ Karma kažnjava sve
| |
|
| |
Zak10 Our family
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 4/30/2015, 14:38 | |
| - Tenerife ::
- Dragane, nema skrivenih troškova. Kupiš akcije - platiš 0.65%, prodaš akcije - platiš 0.65%. S tim da tih 0.65% ne može biti manje od, čini mi se, 150din - za neku kupovinu od 20K dinara je okvirno provizija 150din.
Kod kog brokera je ovo sve za 0.65%? | |
|
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 4/30/2015, 15:59 | |
| Kombank Trader _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Folio VIP
Broj poruka : 276 Points : 1023 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 4/30/2015, 16:24 | |
- Kombank Trader
Kolika je mesecna naknada za web i/ili android aplikaciju? | |
|
| |
Tenerife VIP
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 4/30/2015, 16:37 | |
| Dobijas i web i android u paketu. Android je malo bzvz kad hoćeš da postaviš nalog, video sam kod drugara a ja koriatim wp tako da nista... _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Folio VIP
Broj poruka : 276 Points : 1023 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 4/30/2015, 17:43 | |
- Dobijas i web i android u paketu. Android je malo bzvz kad hoćeš da postaviš nalog, video sam kod drugara a ja koriatim wp tako da nista...
Nisi me razumeo ili mozda ja nisam razumeo :)...mene zanima jel se dodatno placa koriscenje web platforme (i androida) pored svih provizija (0.65%) ili se to podrazumeva prilikom otvaranja namenskog racuna kod njih? | |
|
| |
Zak10 Our family
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 4/30/2015, 18:40 | |
| Ovde nije sve 0.65%,placa se i njihova platforma i otvaranje racuna i uslovljavaju sa otvaranje tekuceg racuna kod njih,uostalom neka kazu koliko su pojedinacni troskovi oni koji trguju preko njih. | |
|
| |
Tenerife VIP
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 4/30/2015, 19:33 | |
| Dakle, pisano je koliko treba izdvojiti za usb key i otvaranje dva racuna - jedan za kupovinu akcija a drugi za prodaju akcija (nista se ne naplacuje za ta dva racuna DOK NE PODIZES NOVAC ZA SLADOLED koji zelis da kupis, jer izgleda da je to cilj cim sitnicarite). Otvara se tekuci racun klasicni na koji preko ebankweb app prebacujes novac za kojim kupujes sladoled u bolje opremljenim poslasticarnicama gde mozes da platis bezgotovinski.
Jedini problem je da sve to moras u staru oko 5000din da platis i usb vazi 2 godine.
Sad jedino da planirate koliko sladoleda kupujete i da li vam se gospodo isplati da se igrate radi sladoleda.
Sad jasno? _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
| |
|
| |
zekapeka Still learning
Broj poruka : 93 Points : 340 Datum upisa : 10.10.2014
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 4/30/2015, 19:45 | |
| - Folio ::
- Tenerife ::
- Dobijas i web i android u paketu. Android je malo bzvz kad hoćeš da postaviš nalog, video sam kod drugara a ja koriatim wp tako da nista...
Nisi me razumeo ili mozda ja nisam razumeo :)...mene zanima jel se dodatno placa koriscenje web platforme (i androida) pored svih provizija (0.65%) ili se to podrazumeva prilikom otvaranja namenskog racuna kod njih? I web platforma i android davanje naloga je ukljuceno u proviziju tj. nema dodanog troska. _________________ Born stupid? Try Again | |
|
| |
zekapeka Still learning
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 4/30/2015, 19:48 | |
- Dakle, pisano je koliko treba izdvojiti za usb key i otvaranje dva racuna - jedan za kupovinu akcija a drugi za prodaju akcija (nista se ne naplacuje za ta dva racuna DOK NE PODIZES NOVAC ZA SLADOLED koji zelis da kupis, jer izgleda da je to cilj cim sitnicarite). Otvara se tekuci racun klasicni na koji preko ebankweb app prebacujes novac za kojim kupujes sladoled u bolje opremljenim poslasticarnicama gde mozes da platis bezgotovinski.
Jedini problem je da sve to moras u staru oko 5000din da platis i usb vazi 2 godine.
Sad jedino da planirate koliko sladoleda kupujete i da li vam se gospodo isplati da se igrate radi sladoleda.
Sad jasno? Ja koliko sam primetio, nema troska po transakciji vec samo ukoliko je bilo promena na racunu placas jednom mesecno (na kraju meseca) 100 din odrzavanje. _________________ Born stupid? Try Again | |
|
| |
Zak10 Our family
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 5/2/2015, 22:08 | |
| Koliko placate platformu sa real time podacima,dubinu do 10 nivoa a da nije Kombank Trader? | |
|
| |
usporen Just looking
Broj poruka : 4 Points : 40 Datum upisa : 30.06.2015
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 6/30/2015, 16:03 | |
| Zanima me kod kog brokera bi bili najnizi troskovi otvaranja racuna, prenosa akcija i odrzavanja sa retkim transakcijama. Bilo bi zgodno kad bi mogao sve da radim online i da je firma u centru. Da li negde moze da se otvori racun besplatno ili se uvek placa 1000 din.
hteo bih da prenesem nasledjene akcije u svoje ime. Trenutno su akcije kod Belgrade Independent. Nemam iskustva sa tom firmom i njihovi troskovi prenosa i novog racuna su oko 3000. Akcije NIS-a. Ja ne bih bio preterano aktivan. Verovatno bih ulozio dividende u NIS jednom godisnje. | |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 6/30/2015, 16:28 | |
| Zavisi o kolikom broju akcija se radi. Ako se radi o malom broju nema razloga da ih prenosiš na svoje ime, jer jednom kad budeš hteo da ih prodaš možeš tada sve to da obaviš uz ostavinsko rešenje. I dividendu možeš da dižeš s očevog računa sa tim rešenjem. Prenos je omiljena vrsta pljačke koja se mnogo dopada brokerima U glavnom je cena od 3000 do 5000 po jednoj firmi. Najbolje da prvo otvoriš račun kod nekog brokera u centru i onda platiš tih jbnih 3000 i prenesu ti akcije na tebe kod novog brokera. Imaš na vrhu foruma 3 banera, i sva tri brokera su u centru gara, mada za Sintezu ne znam, oni su valjda na N. Beogradu, ali ih zovi sve i pitaj za uslove, jer oni to povremeno menjaju a ono što piše na sajtu često je samo okvirno... _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
usporen Just looking
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 7/1/2015, 00:44 | |
| to je oko 3000E. Racun na koji su isle dividende je cini mi se zatvoren. Ako je to slucaj kako bi onda podizao dividende.
Ako ih ne bi prenosio, da li bih onda opet placao 3-5000 prilikom prodaje zato sto ne bih mogao da prodam ako nisu prvo pod mojim imenom? | |
|
| |
Zak10 Our family
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 7/1/2015, 11:45 | |
| Idi kod IC Broker-a i Aleksandar Stojkovic ce sve to da ti zavrsi. | |
|
| |
usporen Just looking
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 7/1/2015, 19:20 | |
| - Zak10 ::
- Idi kod IC Broker-a i Aleksandar Stojkovic ce sve to da ti zavrsi.
sta bi zavrsio i sa kojim troskovima. ja ne mogu da posaljem pm kao novi korisnik ali pretpostavljam da ti mozes da posaljes meni. | |
|
| |
usporen Just looking
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 7/1/2015, 20:15 | |
| posto je to manja suma, verovatno bi bilo da ne prenosim u moje ime. Problem bi mogao biti sto se dividende salju na racun koji je zatvoren i u ime osobe koja nije ziva. Kako bih mogao da primam dividende. U IB su rekli da salju na taj racun | |
|
| |
Zak10 Our family
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 7/1/2015, 21:48 | |
| | |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 7/2/2015, 04:22 | |
| - usporen ::
- posto je to manja suma, verovatno bi bilo da ne prenosim u moje ime. Problem bi mogao biti sto se dividende salju na racun koji je zatvoren i u ime osobe koja nije ziva. Kako bih mogao da primam dividende. U IB su rekli da salju na taj racun
Nemoj da se nerviraš, HISTERIŠEŠ ko trudna žena i kidaš nerve. Ništa tebi nije zakinuto. Dividenda te čeka, ne brini... Ništa nije "zatvoreno" i sve što ti pripada te čeka. Lepo poslušaj kolegu i idi kod tog brokera i sve će da ti sredi. A trošak će biti onoliki koliki mora = oko 3000 din. I nemoj da si cicija.... _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
Mistery 011 VIP
Broj poruka : 482 Points : 1945 Datum upisa : 22.02.2011
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 8/31/2015, 16:54 | |
| Da i meni je leglo manje, jos sam mislio da je dividenda mozda po nekom drugom osnovu. Dakle leglo mi je 0,5% posto manje, po meni broker uzeo _________________ Budi umeren i odmeren.
| |
|
| |
Drasko VIP
Broj poruka : 281 Points : 837 Datum upisa : 01.07.2007
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 8/31/2015, 18:14 | |
| Ja sam jos dobro proso....0.3% manje | |
|
| |
Aca kurbla VIP
Broj poruka : 580 Points : 1636 Datum upisa : 17.02.2014
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 8/31/2015, 20:05 | |
| Meni je legla dividenda tacno u dinar .. | |
|
| |
zekapeka Still learning
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 8/31/2015, 20:15 | |
| Meni je tacno u dinar ali naknadno je broker skinuo proviziju, vidim na racunu... Tacnije 0.3% _________________ Born stupid? Try Again | |
|
| |
Karlo Still learning
Broj poruka : 82 Points : 138 Datum upisa : 13.11.2009
| Naslov: aa 8/31/2015, 20:19 | |
| Ne znam da li smem da pokrenem diskusiju ovde, ili na nekom drugom mestu: moj broker je convest Novi Sad a banka NLB. Sutra cu da probam da istražim ko je uzeo i koliko, a ako mi Aca kurbla kaže njegovu kombinaciju banka-broker, možda ću iz inata da preusmerim svoje finansijske aktivnosti.
Više od 2% je bezobrazluk ako neko drugi radi isti posao sa 0%. | |
|
| |
Cika Jova Just looking
Broj poruka : 2 Points : 11 Datum upisa : 07.09.2015
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 9/7/2015, 18:51 | |
| Da li bi mi neko rekao kakva su mu iskustva Ilirikom? Sta i koliko naplacuju prilikom trgovanja i koliko su generalno zainteresovani da se "bakcu" sa "malim ribama"? Kao neko ko je totalni pocetnik u svetu berze, hteo sam preko njih da uzmem akcije u vrednosti oko 1000$, pa prosto ne znam sta da ocekujem? Da li je to neka uobicajena suma ili ce mi se neko tamo "smejati" ako dodjem sa tim novcem da trgujem?
I drugo pitanje. Ako sam dobro razumeo citajuci teme po ovom forumu, potrebno je da se otvori namenski racun u nekoj od nasih banaka koji ce biti zaduzen za kupovinu i prodaju akcija. Koje sve troskove i koliko placam banci za te usluge?
Koja je tacno adresa ovog IC brokera sto isto spominjete po forumu? Ovo sto ja nalazim po netu mi nesto ne deluje da je to to. | |
|
| |
Zak10 Our family
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 9/11/2015, 14:12 | |
| Kliknes na IC Broker i ides na njihovu maticnu stranicu i tamo ih pitaj sta te konkretno interesuje. | |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 2/14/2016, 19:42 | |
| Prudence Capital - ovog brokera izbegavati. Nelojalan i skup! U vlasništvu Miškovića... _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 2/25/2016, 22:53 | |
| - Urosk ::
- Fimaks
- Milos86 ::
- Svinje korumpirane
Ovog brokera (Fimaks broker a.d. , Beograd - imaju 3 vlasnika) ne treba preporučivati svojim prijateljima i drugarima, jer ne poštuju klijente! Kao i gorepomenuti, u sprezi sa srpskim tajkunima. _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 2/25/2016, 23:05 | |
| - Cika Jova ::
Koja je tacno adresa ovog IC brokera sto isto spominjete po forumu? Ovo sto ja nalazim po netu mi nesto ne deluje da je to to. IC je prodat, bila je to hrvatska firma koja je imala ispostavu u Beogradu - broker. Sad je vlasnik: Capital One Financial Corporation is an American bank holding company specializing in credit cards, home loans, auto loans, banking and savings products. When measured in terms of total assets and deposits, Capital One is the eighth-largest bank holding company in the United States. As of 2012, The bank has 963 Capital One Bank Branches including 10 café style locations for their Capital One 360 brand and 2,000 ATMs. Capital One Financial is a member of the Fortune 500, and also conducts business in Canada and the United Kingdom. The company helped pioneer the mass marketing of credit cards in the 1990s, and it is now the fourth-largest customer of the United States Postal Service. _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
|
| |
BBrroo VIP
Broj poruka : 585 Points : 1870 Datum upisa : 09.03.2010
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 2/26/2016, 10:45 | |
| Pomislih i pitah se sta to znaci za klijente a sta za zaposlene . Sta se se tu moze ocekivati. | |
|
| |
Zak10 Our family
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 2/26/2016, 12:55 | |
| Zato ga i nema baner na prvoj strani za IC Broker. | |
|
| |
capriolo Still learning
Broj poruka : 84 Points : 381 Datum upisa : 17.01.2015
| Naslov: Re: Kako odabrati brokera? 3/11/2016, 23:37 | |
| Ovo je odlicno. Dobro je da na ovoj temi izdvojimo sve brokere koji ne rade u interesu nas akcionara. Zbog ovog sve veceg pada prometa jos mnogo brokerskih kuca morace da se zatvore,pa ne bi bilo lose da bas oni budu medju njima. Samo napred. | |
|
| |
| Kako odabrati brokera? | |
|