| Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR | |
|
+36BosanacSarajevo Voiceoflaw loop Steve McQueen Pera Zdera MORNAR Dragotdrv Nestrpljivi LUCKY Momir Matthew Greenburgh Aleks voiceofreason nemanjaRU Boranija Admin Ars Vivendi vajabaja Greta Dragot Maca Sutra Bond Berza011 Mozartru Stagger Brmbocla Limited011 Drag65 Lilihip Teletrader Sneki gogloee Friz Kobe Bryant pepsiman 40 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Mozartru Our family
Broj poruka : 264 Godina : 44 Points : 486 Datum upisa : 18.06.2008
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/13/2011, 17:52 | |
| Upravo sad je momenat, jer i 960 din. po akciji je premija, u kakvom je stanju firma trenutno. Moj savet - BUDITE NESAGLASNI. | |
|
| |
BosanacSarajevo Our family
Broj poruka : 191 Points : 935 Datum upisa : 05.01.2010
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/13/2011, 18:27 | |
| Ko ne moze da ceka,nek proda. Ali ce doci akcije kad tad na cenu. Ne moze po jednu cenu da kupi akcije,a da daje koliko hoce akcionarima. | |
|
| |
pepsiman VIP
Broj poruka : 1774 Godina : 70 Localisation : Melenci_Banja Rusanda Points : 3428 Datum upisa : 05.01.2008
| |
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/14/2011, 08:06 | |
| - Mozartru ::
- Upravo sad je momenat, jer i 960 din. po akciji je premija, u kakvom je stanju firma trenutno. Moj savet - BUDITE NESAGLASNI.
Proso' voz prijatelju, prebrojte te koji su se obratili pre skupstine pa oduzmi x%, ako se predomisle, i eto rezultata. Inace, ko' sto rekoh nije ovo slucajno bas sada sps uzeo, veoma transparentno, i ne ulazem na belexu trenutno, vec zato sto ocekujem da ce firma dobro stajati u buducnosti, a mozda bude nesto i za nas male | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/14/2011, 14:54 | |
| PODRZAVAM TVOJE IZLAGANJE LILIHIP. uvezi akcija vpzr. To je narodski receno navlakusa za naivne. nadamo se da ce putari bolje proci sad nego pre....Neko je stavio sapu na sve putare u vojvodini...Dosta sa tim gazdama koji nisu iz vojvodine. a vlasnici putarskih firmi. bili su i gori dani PREZIVECEMO. | |
|
| |
Brmbocla Still learning
Broj poruka : 64 Points : 276 Datum upisa : 17.03.2009
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/15/2011, 18:05 | |
| @pepsiman
da li raspolazes informacijama gde, kome i kada se obratiti,
rekao si da 18 i 19 dolazi broker u Agrobanku, u centralu ili? | |
|
| |
pepsiman VIP
Broj poruka : 1774 Godina : 70 Localisation : Melenci_Banja Rusanda Points : 3428 Datum upisa : 05.01.2008
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/15/2011, 21:30 | |
| @Brmbocla
Pismeno o nesaglasnosti moras u samo sediste firme, radi evidencije. Vojvodinaput Z.Zrenjanina 75. Da broker AB Invest dolazi 18.01 i 19.01.2011 utorak i sredu u Zrenjaninu u sediste Agrobanke, to ti je u samom centru grada,pored opstine. Radice od 8 do 17 casova i primati naloge od svih akcionara.Jer gro nasih akcionara je kod ovog brokera. A ti mozes i kod svog(ako ga imas)da izvrsis nalog. | |
|
| |
Brmbocla Still learning
Broj poruka : 64 Points : 276 Datum upisa : 17.03.2009
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/16/2011, 12:33 | |
| | |
|
| |
Dragot VIP
Broj poruka : 655 Points : 2873 Datum upisa : 16.10.2010
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/16/2011, 19:30 | |
| - pepsiman ::
- @Brmbocla
Pismeno o nesaglasnosti moras u samo sediste firme, radi evidencije. Vojvodinaput Z.Zrenjanina 75. Da broker AB Invest dolazi 18.01 i 19.01.2011 utorak i sredu u Zrenjaninu u sediste Agrobanke, to ti je u samom centru grada,pored opstine. Radice od 8 do 17 casova i primati naloge od svih akcionara.Jer gro nasih akcionara je kod ovog brokera. A ti mozes i kod svog(ako ga imas)da izvrsis nalog. Ja sam kontaktirao svoga brokera ("Intercity") i oni su me obavestili da obaveštenje i zahtev za otkup akcija šaljem direktno na VPZR, a tek potom, nakon "nekog zahteva" VPZR, dokumentaciju ustupam njima. Posle svih objašnjenja ja sam zbunjen, ali postupio sam kako mi rekoše. | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/16/2011, 21:40 | |
| @Dragot
Potpuno jasno, da zahtev za otkup saljes direktno na sediste VPZR. A tvoj broker ce dalje radnje da obavi(naravno da ces da ga obavestis o cemu se radi)kad dobije signal od VPZR I komisije CRHOV radi preknjizenja. Nasi zaposleni(akcionari)nosu jos fotokopiju licne karte, kao i broj namenskog racuna kod brokera. Kao i 500 dinara (troskovi)radi davanja naloga. Ako si postupio kako su ti rekli onda ok.
| |
|
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/17/2011, 09:05 | |
| @Dragot,
Samo ako ih nisi obavestio pisanim putem pre skupstine, naknadna nesaglasnost ne postoji u zakonu, tako da se radi o krsenju zakona, ali dobro...
Nego Pepsi, koliko ih se izjasnilo, cudi me da nema tog podatka jos uvek, u % naravno :non: | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/17/2011, 10:16 | |
| Izjave o nesaglasnosti(i otkupu akcija)jos zakonski traje sve do 04.02.2011 Tako da podatak u % je preuranjeno. Ali po raspolozenju, bice ih dosta. | |
|
| |
Lilihip Member
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/17/2011, 10:35 | |
| - pepsiman ::
- Izjave o nesaglasnosti(i otkupu akcija)jos zakonski traje sve do 04.02.2011
Tako da podatak u % je preuranjeno. Ali po raspolozenju, bice ih dosta. Znaci kad je frka (za gazdu), ne moras ni da se izjasnis kao nesaglasan sa odlukom skupstine, a mozes da trazis otkup kao nesaglasan, pa to je ^ Ne bi me zacudilo da ponude i onima koji su glasali ZA na skupstini, da i oni budu nesaglasni Sad sam jos vise ubedjen da VPZR-u i vlasnicima sledi lepa buducnost | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/17/2011, 10:47 | |
| @Lilihip Ovo ti je Srbija. Vidis da i brokeri su nestrpljivi(da se malo opare)ne cekaju kraj roka. | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/18/2011, 20:59 | |
| Akcije su 947 din za nesaglasne pre skupstine valjda ce morati da isplati za 30 dana.a ostli nisu uzeti,za otkup veliko razocarenje akcionara sto nisu shvatili da je ovo izuzetna prilika da se uzme neki dinar. Nisam se nadao da toliki broj akcionara oce da proda.Dosta su cekali ....
:non: | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/18/2011, 21:23 | |
| - BosanacSarajevo ::
- Akcije su 947 din za nesaglasne pre skupstine valjda ce morati da isplati za 30 dana.a ostli nisu uzeti,za otkup veliko razocarenje akcionara sto nisu shvatili da je ovo izuzetna prilika da se uzme neki dinar.
Nisam se nadao da toliki broj akcionara oce da proda.Dosta su cekali ....
:non: Znaci i ti si ih predao. Isplata krajem marta ili pocetkom aprila. | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/18/2011, 21:36 | |
| ja sam NESAGLASAN do kraja sve do brokera..pa makar i 947 din.. | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/18/2011, 22:04 | |
| Po mojoj proceni(zajedno sa nesaglasnim) gazda ce imati 85% kapitala + - | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/18/2011, 22:31 | |
| VISE OD 90% VELIKI IGRACI SU PREDALI. | |
|
| |
Lilihip Member
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/19/2011, 08:52 | |
| Najjaci samo ostaju..... Kad smo se mrcvarili ovoliko, nekako mi glupo da pristanem na sicu, ali to je samo moje misljenje | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 1/22/2011, 17:33 | |
| Sad su akcije sica u VPZR sta su bile a kako stvari stoje bice bezvredne.. | |
|
| |
| |
| |
Mozartru Our family
Broj poruka : 264 Godina : 44 Points : 486 Datum upisa : 18.06.2008
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 2/1/2011, 15:58 | |
| Kako je prosla skupstina? | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 2/4/2011, 14:33 | |
| ZATEGNUTA SITUACIJA U VPZR NEMA PLATE.svi su u cudu. | |
|
| |
Lilihip Member
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 2/5/2011, 09:53 | |
| Pa moraju da isplate nesaglasne, a odakle?? Srpski kapitalisti, znaju da ce radnici da cekaju, pa vlasnistvo povecavaju od radnickih plata, de ce im dusa... | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 2/9/2011, 19:13 | |
| - Mozartru ::
- Kako je prosla skupstina?
Zasto bi davo insajderske informacije ne samo na ovoj hartiji vec i na druge, kad mnogi to nisu cenili,vec docekali kao na Mapet show ona dva starakelja(na balkonu)a nisam ni ja daleko od njih, pa mi je lakse posmatrati u neutralnoj zoni i gledati sta drugi imaju da kazu. Lagodnija je pozicija mora se priznati. A insajdera na bilo kojoj hartiji imate na [pretek. A pogotovo kad admin ili moderator odluci da brise postove na bilo kojoj temi bez objasnjenja. E pa ova pozicija sa cisto ne ucestvovanjem u diskusiji na bilo kojoj temi prija svakom, a pogotovo da sazna od drugih bilo kakve informacije bez javljanja je idealna. Suvise sam trpeo brisanja svojih postova bez objasnjenja(a otvorio sam i posebno svoju temu za obrisane postove) Cisto cu pratiti pojedine diskusije na odredjenim (po mom svatanju)temama i eventualno se javiti ako smatram da ce to biti celishodno. Ne zamerite ako sam se na nekog ogresio oprostite.S vremena na vreme cu vas pratiti, dali cu se javiti odlucicu sam ako za to bude potrebe. Admin i moderatori treba da se zapitaju zasto??? Pozdrav svima i u narednom periodu samo vas gledamo. Ocigledno imaju na mnogim hartijama insajdere??? The end | |
|
| |
Greta VIP
Broj poruka : 1280 Localisation : Bgd Points : 3147 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 2/9/2011, 19:29 | |
| Dragi Pepsi, I meni su neke postove obrisali a neki clanovi su me vrlo naljutili....ali to nije razlog da promenim svoj odnos prema ovom forumu. Ti i ja smo stari clanovi i nezadovoljstvo ne sme da utice na nase dalje pisanje. Ljude je uhvatila nervoza jer je belex konacno krenuo, posle mnogo vremena....i to treba razumeti. _________________ Samo hrabri pobedjuju
| |
|
| |
Lilihip Member
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 2/9/2011, 19:53 | |
| Popijes jedan nick u Rusandi i samo | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 2/9/2011, 20:44 | |
| @ Greta i Lilihip hvala na podrsci. Naravno da imam informacije iz prve ruke ali cu se uzdrzati od objavljivanja. Bitno je da se jave ko su insajderi na temi koju sam otvorio. Nije svejedno raspravljati sa onim ko poseduje informacije i sa onim ko ne. A ovde su mnogi lovci da im se servira besplatne informacije i da eventualno komentarisu ili ne. Nisam ja promenuo odnos prema ovom forumu niti prema kolegama koji ucestvuju u diskusijama. Vec je moj stav da odredjeni broj forumasa ima respekt prema insajderima, koji su se vec dokazali na odredjenim temama. | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 2/24/2011, 16:57 | |
| Da malo osvezim temu da ne padne u zaborav. KREDITOM VRAĆA KREDITE četvrtak, 24 februar 2011 12:29 BIZNISMEN DUŠAN BOROVICA PREUZEO „VOJVODINAPUT-ZRENjANIN” Po onom što je novi, treći gazda poručio učesnicima prve ovogodišnje vanredne Skupštine akcionara, boljitak „Vojvodinaputa Zrenjanin” je neizvestan s obzirom da ova putarska firma, kako je objasnio, „ovog momenta može da bankrotira”. Samo pet godina nakon dolaska kapitalizma, odnosno privatizacije “njihove” firme, zaposleni u “Vojvodinaputu-Zrenjanin” dobili su novog, trećeg gazdu. To je Dušan Borovica (55), biznismen iz Rume, svojevremeno poznat po velikom transportnom preduzeću, a kasnije i po kupovini brojnih društvenih firmi... Da li će im, od pre 20 dana u Upravnom odboru dominantni Rumljani Dušan Borovica, njegovi sinovi Vukašin (25) i Vanja (26), kao i supruga Nada Zmijanac (47), doneti sreću, putarima ostaje da vide. Po onom što je Borovica senior radnicima poručio četvrtog januara, sa prve ovogodišnje vanredne Skupštine akcionara “Vojvodinaputa Zrenjanin”, boljitak je “na dugačkom štapu”. Jer, putarsko preduzeće za koje, kako je objasnio, nije znao u kakvom se stanju nalazi (a koje je preuzeo “u paketu” sa svim firmama koje su činile “Dunav grupu”), bi moglo “ovog momenta da bankrotira”. “Vojvodinaput Zrenjanin”, tada finansijski verovatno najmoćnija putarska firma u Vojvodini, privatizovana je krajem 2005. Na aukciji u Novom Sadu tada je 70 odsto društvenog kapitala kupio konzorcijum Milomira Joksimovića - Miše Omege, kasnije “afirmisanog” po gramzivosti u procesu privatizacije društvenih firmi, a najpre po štrajku radnika “njegovog” građevinskog preduzeća u Lapovu. Joksimović je na samo njima znan način brigu o “Vojvodinaputu” prepustio dr Bojanu Stanivukoviću(52) i biznismenima, vlasnicima i menadžerima, čije su firme činile “Dunav grupu”, Darku Milačiću (33), Nikoli Đivanoviću (50), Slobodanu Rubežiću (64)... Da im ni druga garnitura gazdi nije donela sreću, zrenjaninski putari i mali akcionari “Vojvodinaputa Zrenjanin” uverili su se krajem prošle godine kada je dr Stanivuković saopštio da je u prvom polugođu ostvareno nešto više od polovine planiranih prihoda (umesto 663 tek 382 miliona dinara), a da istovremeno rashodi rastu. Potvrdio je to i “tihi” odlazak direktora Milana Mirkovića(48), verovatno upoznatog sa planom koje su čelnici “Dunav grupe” spremili u tišini – a to je da holding i firme koje ga čine, pa i “Vojvodinaput Zrenjanin” prepuste – prodaju Dušanu Borovici... Iako o promeni gazde “Vojvodinaputa Zrenjanin” javnost nije upoznata, niti se to može videti na sajtu Centralnog registra hartija od vrednosti, Dušan Borovica od skoro i formalno vodi “Vojvodinaput Zrenjanin”. Na vanrednoj skupštini akcionara, 4. januara, prihvaćen je njegov predlog i doneta odluka da “AD za puteve “Vojvodinaput-Zrenjanin” garantuje svojim potraživanjima (do iznosa od milijardu dinara) u cilju urednog vraćanja kredita, ali i da, takođe, prihvata da kao jemac jemči za obaveze članica “Dunav grupe” doo Beograd po osnovu ugovora o kreditu koje će članice “Dunav grupe” doo (dužnik) zaključiti sa poslovnim bankama” (do iznosa od 500.000.000 dinara). Iz zapisnika sa vanredne akcionarske Skupštine, od 4. januara, prepisujemo deo koji prepričava izlaganje Dušana Borovice, a odnosi se na njegovo viđenje finansijske situacije u firmi koju je tek preuzeo kao većinski vlasnik: “Vojvodinaput-Zrenjanin” ima preko 1.000.000.000 dinara kredita, 400.000.000 dinara su plate, velike obaveze za lizing (8,5 miliona evra), situacija je dosta loša, firma bi ovog trenutka mogla da bankrotira... predlaže da se donese odluka da bi mogli da se uzmu krediti i vrate ovi zelenaški krediti. Napominje da je mesečno plaćanje na ime kamata za kredite 15 miliona dinara”. “Recept” za spasavanje “Vojvodinaputa Zrenjanin” kako je opisao “iz ružne situacije”, Dušan Borovica vidi u povlačenju novih kredita, i za to je tražio podršku malih akcionara. O radnicima nije govorio, ili bar taj deo nije unet u zapisnik. Da računa i na njihovo razumevanje govori i činjenica da su putari decembarsku platu morali da čekaju, za njih neuobičajeno dugo, skoro do sredine februara. Z.Dedić SVI ĆUTE O promeni vlasnika “Vojvodinaputa-Zrenjanin” potvrdu smo pokušali da dobijemo u samoj ovoj firmi, od Mirkovićevog naslednika, direktora Zdravka Ilića (35). Posredstvom sekretarice Ilić je dva puta obećavao da će “danas”, odnosno “tokom ove nedelje” upriličiti razgovor “za novine” ali je sve - izvrdao. Đutanjem nam je odgovoreno i iz matične firme Dušana Borovice, “Borovica transport”, a nije hteo da se oglasi ni Milovan Rubežić (40), koji je sa ocem Slobodanom, i dalje u Upravnom odboru “Vojvodinaputa-Zrenjanin”. | |
|
| |
Dragot VIP
Broj poruka : 655 Points : 2873 Datum upisa : 16.10.2010
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 2/24/2011, 18:20 | |
| Ima li šta novo u vezi isplate nesglasnih akcionara? | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 2/24/2011, 20:23 | |
| Na cekanju ste do 04.03.2011 a posle..... | |
|
| |
vajabaja Still learning
Broj poruka : 128 Localisation : Na putu za jug Points : 489 Datum upisa : 08.02.2011
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 2/24/2011, 22:26 | |
| Eto ga sad, zar suđenjem da krene nova vladavina. Ista je to priča - psi laju a karavani prolaze. Dal idu ka Lapovu ili ka Rumi, na isto se svodi. _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
Lilihip Member
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 2/25/2011, 08:41 | |
| "a odnosi se na njegovo viđenje finansijske situacije u firmi koju je tek preuzeo kao većinski vlasnik: “Vojvodinaput-Zrenjanin” ima preko 1.000.000.000 dinara kredita, 400.000.000 dinara su plate, velike obaveze za lizing (8,5 miliona evra), situacija je dosta loša, firma bi ovog trenutka mogla da bankrotira." Ovo je mozda prica za nepismene asfaltere, o bankrotstvu prica upravo da se raja iz preduzeca ne bi pobunila, uzela g.... motke pa po novom vlasniku, ovako bolje da cute, mozda nece u stecaj....dok ce on za to vreme "spasiti preduzece" na isti nacin kao sto su ga spasavali tatini sinovi nakon privatizacije, novim zaduzivanjem, stavljanjem hipoteka i kad se lepo obezbedi krenuce u rascerupavanje firme. Ovde je kljucno pitanje, za Komisiju za hov, kako neko moze da crpi vlasnicka prava, a da akcije/udeli u CRHOV-u/APR-u glase na "bivseg" vlasnika?? Druga stvar, MUP bi se mogao ponovo pozabaviti investicijama u VPZR nakon privatizacije, ali posto je to sve uvezano Milacic (sin Slobinog ministra finansija) sa Nik-om, a Borovica je iskazani finansijer SPS-a, verovatno ce to morati neki novi ministar unutrasnjih poslova da preispituje. Inace isplatice nesaglasne kad uzmu kredit Nego pepsi, koliko se prijavilo na konkursu za izlazak iz posrnulog VPZR-a koji je pred stecajem | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 2/25/2011, 08:48 | |
| Da u pravu si sto se tice CHROVa i MUPa. A tu bi mogla i institucije za privredni kriminal da deluje. A mozda i insajder b92 A ima otprilike 30.000 akcija nesaglasnih. A ovo je biser proslu godinu zavrsice sa pozitivnom nulom. | |
|
| |
| Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR | |
|