| Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR | |
|
+36BosanacSarajevo Voiceoflaw loop Steve McQueen Pera Zdera MORNAR Dragotdrv Nestrpljivi LUCKY Momir Matthew Greenburgh Aleks voiceofreason nemanjaRU Boranija Admin Ars Vivendi vajabaja Greta Dragot Maca Sutra Bond Berza011 Mozartru Stagger Brmbocla Limited011 Drag65 Lilihip Teletrader Sneki gogloee Friz Kobe Bryant pepsiman 40 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
BosanacSarajevo Our family
Broj poruka : 191 Points : 935 Datum upisa : 05.01.2010
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/2/2011, 15:02 | |
| Sve pohvale javno ovim putem,za predsednika sindikata VPZR,takvog predsednika malo ko ima! sta je sve odradio za radnike Vojvodine puta,i voleo bih da se mnogi predsednici sindikata uce od njega! | |
|
| |
Nestrpljivi Still learning
Broj poruka : 63 Points : 248 Datum upisa : 22.04.2011
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/9/2011, 08:43 | |
| - voiceoflaw ::
- Tako je Pepsimane dobra volja za boljitkom sigurno da postoji samo onaj ko je to obecao daj Boze i da ispuni,naravno potrebno je i nase strpljenje.Nadamo se da ce posle skidanja blokade koja zaista danas iznosi preko 288 miliona a moze biti jos i veca od ponedeljka,isplatiti prvo nas male nesaglasne akcionare jer su nasa neka sudska izvrsenja vec stigla.Da ne ostane sve na samo dobroj volji videcemo.
Ja sam na žalost, takođe, akcionar Vojvodinaputa. Pošto nemam mnogo akcija nisam podneo tužbu kao nesaglasan akcionar, ali interesuje me šta se dešava sa nama koji nismo podneli tužbu. Da li će nam propasti akcije ili šta drugo? | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/15/2011, 20:54 | |
| Pocela je isplata nesaglasnih akcionara u VPZR.Nemoraju da idu u STRAZBUR po pravdu.KES. | |
|
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| |
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/16/2011, 09:46 | |
| Voleo bi da nam objasnis taj pojam book.lilihip. | |
|
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/16/2011, 10:21 | |
| 3.1. Podaci o akcijama: Broj izdatih hartija 295.958 CFI kod ESVUFR Vrsta i klasa hartije Obične; Redovne Prava iz akcija upravljanje. dividenda. deo stečajne mase ISIN broj RSVJPZE52103 Nominalna vrednost hartije 1.000 Obračunska vrednost akcije 1.902,5Datum isplate dividende 06.10.2008. Neto iznos dividend po akciji za poslednji obračunski period 36,07 Pogledaj novi zakon o priv.drustvima, trz.kapitala i cekaj februar Sta si mislio da su iz altruistickih pobuda krenuli u ciscenje nesaglasnih akcionara | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/16/2011, 11:11 | |
| Znaci bice nade za nas akcionare VPZR.Koji cekamo neku realnu cenu. | |
|
| |
| |
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/16/2011, 11:57 | |
| Trebali mi se udruziti mi akcionari koji nismo prodali akcije i da budemo jedinstveni .A po mojoj proceni ima dosta bar oni zaposleni sto nisu smeli da tuze. | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/16/2011, 12:07 | |
| - BosanacSarajevo ::
- Trebali mi se udruziti mi akcionari koji nismo prodali akcije i da budemo jedinstveni .A po mojoj proceni ima dosta bar oni zaposleni sto nisu smeli da tuze.
Slažem se. Samo ja nisam zaposlen u Vojvodinaputu. Imaš neki predlog na koji način da se udružimo? | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/16/2011, 12:15 | |
| Evo prilike da nam neko ko je strucan pomogne ovim putem kako to uraditi da budemo jedno pravo udruzenje akcionara VPZR.Jel ima jos dosta akcija .... ja licno imam dosta lepa cifra ........ | |
|
| |
Lilihip Member
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/16/2011, 13:19 | |
| Gnusam se udruzivanja i udruzenja generalno, a ponajvishe malih akcionara, jer je to obicno najlaksi nacin da gazde ostvare svoje interese, sad but truth | |
|
| |
pepsiman VIP
Broj poruka : 1774 Godina : 70 Localisation : Melenci_Banja Rusanda Points : 3428 Datum upisa : 05.01.2008
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/16/2011, 20:51 | |
| - Nestrpljivi ::
- Lilihip ::
- 3.1. Podaci o akcijama:
Broj izdatih hartija 295.958 CFI kod ESVUFR Vrsta i klasa hartije Obične; Redovne Prava iz akcija upravljanje. dividenda. deo stečajne mase ISIN broj RSVJPZE52103 Nominalna vrednost hartije 1.000 Obračunska vrednost akcije 1.902,5 Datum isplate dividende 06.10.2008. Neto iznos dividend po akciji za poslednji obračunski period 36,07
Pogledaj novi zakon o priv.drustvima, trz.kapitala i cekaj februar
Sta si mislio da su iz altruistickih pobuda krenuli u ciscenje nesaglasnih akcionara Da li ima neko ko bi želeo da mi pomogne oko pitanja koje sam postavio par postova više, oko toga šta se dešava sa akcionarima koji nisu tužili firmu, odnosno nisu se prijavili kao nesaglasni? Sa tvojim akcijama se nista ne desava, cekas neku...neku ...priliku ako se ukaze. Inace isplata nesaglasnih ide prinudnim putem resenjem suda. A to udruzenje malih akcionara imali ste vec dva puta... A to sto ce neko cekati po 19 evrica, eto mu sanse na berzi po 5,5 evrica da kupi hartije Ja sam po tom pitanju suvise skeptican Dok ne dodje pravi gazda, ovde bitke ce jos da se vode. | |
|
| |
Lilihip Member
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/17/2011, 08:26 | |
| @pepsi, necu da dokupljujem hvala, ali poenta je da vise nece moci da donose odluke koje povlace nesaglasnost akcionara, a da u krajnjoj varijanti (sudskoj) ne ukalkulisu tih 19evrica, sto je meni kao skromnom akcionaru jednog putarskog preduzeca dovoljno (znaci morace da namaknu pare isto onako kako su namakli da rese blokade-iz svog, a ne dzepa malih akcionara VPZR-mada je i to diskutabilno jer su zajedno sa prethodnima zaduzili VPZR i napunili svoje dzepove, dali garancije...). I nije mi bas najjasnije kakvog to novog gazdu ocekujes u Srbiji (a kriza tutnji svuda oko nas), ocigledno je da i ovaj ima cash-a kad prigusti, jer da nema ne bi skinuo blokadu vec bi pustio firmu pod led. Inace Bosanac, prinudna naplata akcija je potpuno druga stvar od isplate nesaglasnih akcionara | |
|
| |
pepsiman VIP
Broj poruka : 1774 Godina : 70 Localisation : Melenci_Banja Rusanda Points : 3428 Datum upisa : 05.01.2008
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/17/2011, 09:12 | |
| @Lilihip To je tacno da su i jedni i drugi prezaduzili ovu firmu. A dogovor sa bankama je postignut tako sto su namirili zateznu kamatu. Naravno da ocekujem novog gazdu(cim je kupio ovu firmu tjst Dunav grupu (15 firmi)odma je na prodaju, pitanje je samo cene) korektnijeg od svih dosadasnjih. Naravno da on ne vadi svoje zive pare, vec finansijskom akrobacijom iz jedne firme prebacuje pare u drugu. Pogledaj samo koliko vremena mu strajkuje Heroj Pinki i Sremska Mitrovica putevi, i sve im daje na kasikicu. Tu ce doci i do ponistenja privatizacije. | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/17/2011, 09:15 | |
| Znaci ostaje nam NESAGLANIMA da cekamo bolje dane. | |
|
| |
vajabaja Still learning
Broj poruka : 128 Localisation : Na putu za jug Points : 489 Datum upisa : 08.02.2011
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 11/26/2011, 12:11 | |
| Deo nesaglasnih naplatio potraživanja prinudnom naplatom. _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
vajabaja Still learning
Broj poruka : 128 Localisation : Na putu za jug Points : 489 Datum upisa : 08.02.2011
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/7/2011, 20:25 | |
| Što se tiče nesaglasnih (koji su odradili celu proceduru nesaglasnosti) koji se nisu sudili, imaju po zakonu pravo na isplatu na osnovu bilo koje pravosnažne presude nesaglasnih akcionara koji su se sudili. _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/7/2011, 20:59 | |
| Daj mi citiraj taj deo zakona, upravo zbog onih koji nisu tuzili. Sta to znaci ja cu da angazujem advokata, da ga placam + sudske troskove i treniram zivce. A svi oni koji su u ladovini ce da kazu hvala sto ste to odradili, sad cemo i mi lako naplatiti. | |
|
| |
vajabaja Still learning
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/7/2011, 21:57 | |
| Pa život je nekome majka a nekom maćeha - vazda bilo Drugo, realnije je da su se veći akcionari više angažovali da isteraju svoja zakonska prava, dok mnogi mali (sa par desetina komada) nisu tužili baš zbog troškova. Treba uvezati poslednje stavove člana 444. ZoPD. Ne znam tačno kako, nisam skroz u materiji. Inače, i danas je račun bivao i završio u blokadi u toku nasrtaja šoškićevih šumadinaca. Moj je rezon da ako je Borovica isplatio zaostala dugovanja radnicima (koji su dužni par spomenika svom sindikalnom vođi za života - ispred VPZR, ispred kuće i na obali Banje) i sad uspešno preživljava nasrtaje prinudne naplate nesaglasnih akcionara, biće nešto od preduzećeta. Da je za pod led, on bi prvi znao i ne bi ni radnici ni akcionari videli ni prebijene pare. _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/7/2011, 22:01 | |
| | |
|
| |
vajabaja Still learning
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/7/2011, 22:04 | |
| Hajdučki rastanak, dok nije krenulo "ja tebe serdare, ti mene vojvodo" Će nas utepa moderator, dok kažeš N'š _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/7/2011, 22:10 | |
| | |
|
| |
vajabaja Still learning
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/7/2011, 22:25 | |
| Kao što najavih (Šošon ažurirao sajt): http://www.nbs.rs/rir_pn/pn_rir.html.jsp?type=pn_results&lang=SER_CIR&konverzija=no&matbr=08040648 _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/7/2011, 22:32 | |
| A dali ima nagovestaja da ce biti jos otkaza i suspenzija il je to bilo samo da se raja psiholoski nauci da postuje.GAZDU. voleo bi da mi pepsi objasni.Sta sindikat namerava dalje.. | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/7/2011, 22:37 | |
| Namere se ne objavljuju javno, da ih gazda nebi predupredio. Naravno da je sve to bilo radi zastrasivanja zaposlenih. I za to postoji lek, otom potom. Jer ovaj forum cita i gazda i poslodavac, a i njegovi saradnici. | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/7/2011, 23:06 | |
| Ovo u vezi akcija me podseca na strajk nekom majka nekom maceha a na kraju svima dobro ..Samo su se zaboravili ljudi koji su otpali tokom TRKE a svima je i dalje dobro.Samo neznam dokle i koce jos uci u taj zacarani krug. | |
|
| |
Lilihip Member
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/8/2011, 08:22 | |
| - vajabaja ::
- Što se tiče nesaglasnih (koji su odradili celu proceduru nesaglasnosti) koji se nisu sudili, imaju po zakonu pravo na isplatu na osnovu bilo koje pravosnažne presude nesaglasnih akcionara koji su se sudili.
Neka fala, nije Mirko budala Nego cudi me da jos nema ponude za preuzimanje, a blizi se kraj godine i februar Definitvno cudna situacija, s jedne strane placaju nesaglasne i konsoliduju vlasnistvo, a sa druge ne objavljuju ponudu za sticanje sopstv. akcija ili preuzimanje Poruka tzv.gazdi bi u najkracem glasila go for it, ugovaraj poslove, spremaj paketice i isplacuj nestrpljive, a mene ako se budes hteo resiti moraces da dresis kesu | |
|
| |
vajabaja Still learning
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/8/2011, 11:15 | |
| Nije čudna situacija, na to ih naterala nelikvidnost. Ponuda mu ništa ne znači, što bi žive pare ddavao ako ne mora. A što se tiče cene, može da smanji kapital kako oće, ne bi se 100% nadao u tu cenu koju napominješ. Zato treba zadržavati opcije u životu. Prirodno je bilo biti nesaglasan, posle razmotriti mogućnost naplate ili odustati... Što reče neko, što ne naplatiti akcije pa kupiti opet po mnogo nižoj ceni? _________________ Sve će ovo krenuti na bolje, čim izgubimo i poslednju nadu | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/8/2011, 11:18 | |
| - vajabaja ::
- Što se tiče nesaglasnih (koji su odradili celu proceduru nesaglasnosti) koji se nisu sudili, imaju po zakonu pravo na isplatu na osnovu bilo koje pravosnažne presude nesaglasnih akcionara koji su se sudili.
Da li je sada kasno da postanem nesaglasni akcionar? | |
|
| |
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/8/2011, 11:20 | |
| Znaci LILIHIP da nezurimo mi nesaglasni akcionari da cekamo da plati neku R ealnu cenu akcija a znamo kolko su vredele,mozda od februara budu vredne... | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/8/2011, 11:26 | |
| - Nestrpljivi ::
- vajabaja ::
Da li je sada kasno da postanem nesaglasni akcionar? Kasno je. | |
|
| |
Dragotdrv Just looking
Broj poruka : 5 Points : 25 Datum upisa : 13.11.2010
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/8/2011, 17:24 | |
| stav 4. čl.476. Zakona o priv.društvima: Ako sud pravnosnažnom presudom donetom u postupku po tužbi iz stava 1. ovog člana obaveže društvo da nesaglasnom akcionaru isplati razliku do pune vrednosti akcija, odnosno punu vrednost akcija, društvo je u obavezi da svim drugim nesaglasnim akcionarima iste klase akcija prizna i isplati istu vrednost akcije, nezavisno od činjenice da li su ti akcionari podneli tužbu iz stava 1. ovog člana. | |
|
| |
pepsiman VIP
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/8/2011, 21:28 | |
| - Dragotdrv ::
- stav 4. čl.476. Zakona o priv.društvima:
Ako sud pravnosnažnom presudom donetom u postupku po tužbi iz stava 1. ovog člana obaveže društvo da nesaglasnom akcionaru isplati razliku do pune vrednosti akcija, odnosno punu vrednost akcija, društvo je u obavezi da svim drugim nesaglasnim akcionarima iste klase akcija prizna i isplati istu vrednost akcije, nezavisno od činjenice da li su ti akcionari podneli tužbu iz stava 1. ovog člana. Zahvaljujem za ovo. Samo nigde nema rokova za isplatu? | |
|
| |
Lilihip Member
| Naslov: Re: Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR 12/9/2011, 08:35 | |
| Samo vi Boske i Vajobajo agitujte, ali bez ponude, uz svo forumsko moljakanje i dobronamerno predlaganje da oni koji su poslali za nesaglasje ipak traze pocket money, tesko da ce tzv gazda doci do 95%, a opet kazem mozda mu to i nije cilj (sto je potpuno legitimno, kao sto je legitimno da od mene nece dobiti akcije booka 18eur, za 6eur; sem naravno ako ne dodje do 95%). Opet lepo je znati da se likvidnost popravlja i novi poslovi stizu, a finansijski i svaki drugi polozaj VPZR ubuduce, ce u velikoj meri zavisiti od cinjenice kako ce crveni da prodju na sledecim izborima | |
|
| |
| Vojvodinaput A.D.Zrenjanin - VPZR | |
|