| Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS | |
|
+145GagarinM Bobo011 Bul1 Huls Deniko DejanJ BiznissBL Alonisos Nisam lep al sam glup Bond boban75 Tango Nikolaj3 mirjana mirjana (NE)sudjeni milioner adamm Mojzes Boki72 bonzobgd FatCat Big Brle Dragivoje mili61 Von Misha Jegulja Cicija Colle Aca123 Trade Now Gocili gaggii Nisimo23 Jovan I Aritmeticar Teletrader Roman Abramovich arsen123 goxi Toplica Tom80 Big Mile Vladulns zoki zoca BBrroo Zeljko321 pepermint beljic100 Lucca Brazzi Folio Joca Panta Colin Farrell Popaj draggon pvarot Dragan555 Cucla Pera Božić Peka boxxi C R A Z Y Nikola Ars Vivendi Djepeto83 Boranija Zexx Dragan11 Gashi Peki Zile zveki Maxx Al Kapone MORNAR muitobom Fast Momir Limited011 Smile Lutvi Frenky Kopac Beli Aleks Taliban Tods Maca Dalaj Lama Sahbaz Delboj Mitar Dkolak Dmitar Sofke Guverner Ceras Drag65 Fmember Borodino Radoznalac stock iki Boby vajabaja Steve McQueen Mistery 011 Lord Stem Sutra Sheriff GB Novosadjanin007 Centrum Sasa965 Dnenad85 Igor-NS Drag_Mlad Vladimirmitr Greta Milica1 bonum.mm Jovana2009 Berza011 Dax MarkoJTD Mikans vatreni Yudejavu Malo_pomalo MilanLaki pepsiman Lilihip Broker-YU Centurion Ris Kobe Bryant HUACHUMA StefanMR Atomski mrav StefanoProdi Dusan gogloee BoS Friz AliAli Sneki 149 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 4/11/2013, 18:06 | |
| A za kraj ono najlepše. Ko želi može da daunloduje ceo spisak sa svim matičnim brojevima i adresama: [You must be registered and logged in to see this link.]Ni tu neće ostati zauvek. Pa koga zanima nek požuri! _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Lutvi Still learning
Broj poruka : 71 Points : 344 Datum upisa : 28.02.2012
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 4/18/2013, 13:58 | |
| Danas u zadnjih pola sata trgovanja naglo povećana tražnja...Ostala nezadovoljena tražnja preko 900 akcija na 4500 din,ponuda nije odreagovala na ovoj ceni...ima li neko info... | |
|
| |
Maxx Just looking
Broj poruka : 17 Points : 71 Datum upisa : 10.04.2013
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 4/19/2013, 11:43 | |
| Ovde je ogromna traznja,suprotno od kretanja trzista. Kad je skupstina akcionara? Da se ne sprema mozda neka dividenda? | |
|
| |
Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 4/19/2013, 12:14 | |
| Jesi li pogledao koliko komada je prodato?
_________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13968 Localisation : Novi Sad Points : 52478 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 4/29/2013, 11:59 | |
| Konsolidovan godišnji finansijski izveštaj: [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Sahbaz VIP
Broj poruka : 333 Points : 1288 Datum upisa : 30.06.2008
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 5/10/2013, 02:03 | |
| - Fmember ::
- ko mislite da ovo nije bitno, onda hajde da pričamo o dividendi
Nece biti dividende (informacija sa sajta, pod stavkom "akcionari"), ali me tesi sto je spisak uklonjen. _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. | |
|
| |
Maca VIP
Broj poruka : 1869 Godina : 47 Localisation : Sombor Points : 5160 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 5/10/2013, 22:10 | |
| - Sahbaz ::
- Fmember ::
- ko mislite da ovo nije bitno, onda hajde da pričamo o dividendi
Nece biti dividende (informacija sa sajta, pod stavkom "akcionari"), ali me tesi sto je spisak uklonjen. E, da... i meni je sad mnogo lakše Prosto je neverovatno koliko sam se iznervirala kad sam videla da je moje ime i MTBR javno objavljen Skoro da sam htela da izvršim harakiri, pa sve te silne komšije koje su saznale da imam akcije TGAS i strah da mi ne tipuju gajbu.... UŽAS!! I eto, da nije bilo kolege muitobom, ja ne znam šta bih radila! Kolega muitobom, HVALA OD SVEG SRCA, ispao si hrabar, a o tvojem osećaju za pravdu i zaštitu malih akcionara da i ne govorimmmm... Kakav si ti genije, mislim da tvoja mama prosto sagoreva od ponosa kakvog sina i HEROJA je odgajila! Samo tako nastavi, ali ohrabri se bar po nekad i klikni na link koji ovde forumaši ostave, ništa neće iz ekrana da iskoći i neće te pojesi, veruj mi na reč! Ja jednostavno ne mogu da verujem da takvi ljudi kao što si ti postoje u našem korupiranom i propalom društvu! I TOPLO se nadam da će Aca Vučić prepoznati tvoj lik i delo i naći načina da te nagradi... Ti si to zaslužio. A mene ako se sete za 13. maj... sete, ako ne, nikom ništa, možda sledeče godine... _________________ Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
| |
|
| |
MarkoJTD VIP
Broj poruka : 1164 Godina : 36 Points : 3673 Datum upisa : 19.10.2009
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 5/14/2013, 10:10 | |
| Ako mogu da zamolim za promene u proteklom periodu? | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13968 Localisation : Novi Sad Points : 52478 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 6/6/2013, 21:40 | |
| Promene: 10.04. - 06.06.2013. (T-3) ili 05.04. - 03.06.2013. | |
|
| |
Mistery 011 VIP
Broj poruka : 482 Points : 1945 Datum upisa : 22.02.2011
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 6/11/2013, 15:37 | |
| Hehe, stari dobri Tehnogas, po izvestaju sa Skupstine i ovu kao i sve ranije dobiti zadrzace kao nerasporedjenu, al je ovaj put dao i objasnjenje . Ulagace mnogo, pa nemaju para za dividendu . Nema veze, cekacemo ulaganje za nesaglasje _________________ Budi umeren i odmeren.
| |
|
| |
Sahbaz VIP
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 6/11/2013, 17:59 | |
| Stari, dobri Tehnogas po obicaju sipa novac u rupe bez dna. Samo u poslednjih godinu dana sipali su 4 miliona evra Turcima koji zauzvrat prave gubitke i jos ce da im sipaju, ali takvo "ulaganje" za njih uopste nije novost. Voleo bih da znam gde taj novac zavrsava. Ove godine pretrpeli su poskupljenje struje od oko 50%, a nenaplacena potrazivanja im kontinuirano rastu. Po mojim merilima firma je odlicna, ali je menadzment nesposoban i nekorektan prema malim akcionarima. Nesaglasnost cemo tesko docekati, jer nije potrebno veliko ulaganje da bi se prodavala magla. Imam ovu hartiju i rado bih je prodao da ih vise ne gledam, ali se sve nesto nadam da cu to moci na 5000+ u narednih godinu-dve. _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. | |
|
| |
Bond Moderator
| |
| |
Bond Moderator
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 7/26/2013, 18:14 | |
| Promene: 25.06. - 26.07.2013. (T-3) ili 20.06. - 23.07.2013. | |
|
| |
zveki Just looking
Broj poruka : 9 Points : 50 Datum upisa : 30.01.2013
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/3/2013, 11:04 | |
| Da li se to ovde nesto desava? Duze vreme (koliko ja pratim) nije bilo tolikog interesovanja (ni sad nije neko) za ovu hartiju. Nemam bas iskustva u trgovanju pa ne zamerite. | |
|
| |
Beli Our family
Broj poruka : 268 Points : 1168 Datum upisa : 15.02.2012
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/3/2013, 15:19 | |
| | |
|
| |
zveki Just looking
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/3/2013, 15:53 | |
| | |
|
| |
Zile VIP
Broj poruka : 331 Points : 1320 Datum upisa : 29.02.2012
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/3/2013, 16:06 | |
| Zveki, nista se posebno ne desava, bar za javnost, osim sto je izasao polugodisnji izvestaj. Rezultati korektni, nema vise ko da prodaje po trenutnoj ceni, ocekivanja nekih kupaca pozitivna na osnovu opsteg industrijskog rasta (ili mozda nekih dodatnih informacija) i tome slicno. | |
|
| |
zveki Just looking
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/3/2013, 16:33 | |
| - Zile ::
- Zveki, nista se posebno ne desava, bar za javnost, osim sto je izasao polugodisnji izvestaj.
Rezultati korektni, nema vise ko da prodaje po trenutnoj ceni, ocekivanja nekih kupaca pozitivna na osnovu opsteg industrijskog rasta (ili mozda nekih dodatnih informacija) i tome slicno. Hvala | |
|
| |
Bond Moderator
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/7/2013, 10:28 | |
| Promene: 26.07. - 06.09.2013. (T-3) ili 23.07. - 03.09.2013. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/9/2013, 01:00 | |
| - zveki ::
- Zile ::
- Zveki, nista se posebno ne desava, bar za javnost, osim sto je izasao polugodisnji izvestaj.
Rezultati korektni, nema vise ko da prodaje po trenutnoj ceni, ocekivanja nekih kupaca pozitivna na osnovu opsteg industrijskog rasta (ili mozda nekih dodatnih informacija) i tome slicno. Hvala Obimi sramni... Ovo mora da se tži na 8k din i da se isplati dividenda. Ako ima malih akcionara ove firme (ja prodala na vreme) treba im svaki dan pisati majlove i pitati ih zašto nema dividende, bar onih zakonom predvidjenih 5% od dobit? Ovde: [You must be registered and logged in to see this link.] ili direktno direktoru [You must be registered and logged in to see this link.] Direktor zna srpsiki... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
zveki Just looking
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/9/2013, 08:55 | |
| - Sneki ::
- zveki ::
Rezultati korektni, nema vise ko da prodaje po trenutnoj ceni, ocekivanja nekih kupaca pozitivna na osnovu opsteg industrijskog rasta (ili mozda nekih dodatnih informacija) i tome slicno. Hvala Obimi sramni... Ovo mora da se tži na 8k din i da se isplati dividenda. Ako ima malih akcionara ove firme (ja prodala na vreme) treba im svaki dan pisati majlove i pitati ih zašto nema dividende, bar onih zakonom predvidjenih 5% od dobit?
Ovde: [You must be registered and logged in to see this link.] ili direktno direktoru [You must be registered and logged in to see this link.] Direktor zna srpsiki...
Sneki Ja cu im danas poslati mail sa pitanjem za dividendu. Javicu šta su mi odgovorili. Nadam se da će još neko isto uraditi. Inače nemam ove akcije, ali tih 5 min vremena koliko mi je potrebno za mail nije neki napor. | |
|
| |
Peki Just looking
Broj poruka : 3 Points : 15 Datum upisa : 13.05.2013
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/17/2013, 14:18 | |
Rezultati korektni, nema vise ko da prodaje po trenutnoj ceni, ocekivanja nekih kupaca pozitivna na osnovu opsteg industrijskog rasta (ili mozda nekih dodatnih informacija) i tome slicno. Hvala Obimi sramni... Ovo mora da se tži na 8k din i da se isplati dividenda. Ako ima malih akcionara ove firme (ja prodala na vreme) treba im svaki dan pisati majlove i pitati ih zašto nema dividende, bar onih zakonom predvidjenih 5% od dobit?
Ovde: [You must be registered and logged in to see this link.] ili direktno direktoru [You must be registered and logged in to see this link.] Direktor zna srpsiki...
Vidim da postoji interesovanje i da nema konkretnih odgovora, nov sam pa me zanima, pretražujem zakone ali ne mogu da nađem gde je predviđeno zakonom 5%od dobiti, kao obaveza, svugde se navodi da je to samo odluka skupštine akcionara, bez obzira na dobit dividende zakonom ne moraju da se isplaćuju. | |
|
| |
Sahbaz VIP
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/17/2013, 14:57 | |
| Nema takve obaveze Peki. To mozes shvatiti kao pokusaj da im se mali akcionari ogade. Treba ih smarati gomilom gluposti, tipa "Zasto niste zakazali skupstinu u prvih 6 meseci, znate li da vam je to bila zakonska obaveza? Umanjili ste mi pravo na informisanost, hocu da mi zbog toga otkupite akcije! Ko je odgovarao za ovaj propust? Zar to ne bi trebalo da bude posao generalnog direktora? ", ili "Zasto ste javno objavili spisak akcionara sa licnim podacima? Ko je to uradio i odgovarao za taj propust? Hocu da znam imeee i adresuuu, bre!!! " Oni su sad u vrlo lagodnoj poziciji iz koje ih treba izbaciti, pa ce onda mozda i odresiti kesu (a kesa im je puna para). _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. | |
|
| |
zveki Just looking
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/18/2013, 12:10 | |
| - zveki ::
- Sneki ::
- Hvala
Obimi sramni... Ovo mora da se tži na 8k din i da se isplati dividenda. Ako ima malih akcionara ove firme (ja prodala na vreme) treba im svaki dan pisati majlove i pitati ih zašto nema dividende, bar onih zakonom predvidjenih 5% od dobit?
Sneki
Ja cu im danas poslati mail sa pitanjem za dividendu. Javicu šta su mi odgovorili. Nadam se da će još neko isto uraditi. Inače nemam ove akcije, ali tih 5 min vremena koliko mi je potrebno za mail nije neki napor. Poslao ima ja mail na obe adrese sa pitanjem o dividendi prošle nedelje. Naravno, nisam dobio odgovor sve dok juče nisam poslao novi mail sa konstatacijom da ću se obratiti novinarima pošto njih to ne zanima. Naravno brže bolje danas sam već dobio odgovor: Poštovani, svi relevantni podaci vezani za poslovanje Messer Tehnogas AD kao javnog akcionarskog društva su, u skladu sa zakonskim propisima, javno objavljeni i dostupni na sajtovima Belex-a i APR-a, kao i na našem sajtu [You must be registered and logged in to see this link.] U Odluci usvojenoj na redovnoj sednici Skupštine akcionara Messer Tehnogas AD, od 10.06.2013.godine, pod tačkom 4. dnevnog reda, sadržan je potpun i nedvosmislen odgovor na Vaše pitanje. S poštovanjem, Goran Žunić, dipl. Pravnik/LLB Asistent pravne službe/Legal Department Assistant Znači ipak nešto mute čim se toliko boje novinara. Sneki, upravu si. Treba ih što više napadati i ako treba razvlačiti po novinama. | |
|
| |
Gashi VIP
Broj poruka : 81 Points : 213 Datum upisa : 26.04.2013
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/26/2013, 12:04 | |
| Ovo je moj prvi post, vlasnik sam akcija Tehnogasa. Pozdrav svim clanovima postenih namera. Mislim da kompanija posluje korektno ali sam razocaran bahatim korporativnim pristupom uprave prema malim akcionarima. Nazalost njima je to omogucila trenutna zakonska regulativa sto je vec posebna tema za sebe. Zanima me da li neko zna nesto vise o ovome ? [url=http://www.srbopedija.info/Nesortirane afere.ashx] [You must be registered and logged in to see this link.]Pod tackom 15 se pominje TGAS i pozamasna suma novca. | |
|
| |
Sahbaz VIP
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/26/2013, 14:42 | |
| Ne znam da li treba ozbiljno razmatrati tako sture podatke. Dobrodosao i hvala na pozdravu, jer smatram sebe clanom sa postenim namerama. Namera mi je da ih posteno okrpim kad god nadjem vreme i priliku, zato sto mislim da su to zasluzili. Poslednja radnjica mi je komentar na Insajder o energetskom nesporazumu, gde spominjem slicnosti izmedju poslovanja Messer Tehnogasa i mehanizama za izvlacenje novca koji su opisani u emisiji. Sledece ce da bude sitna knjiga Ministru finansija, Lazaru Krsticu i Ministru privrede, Sasi Radulovicu, sa naslovom "Evo gde su pare" (u guzvi sam pa ocekujem da to bude tek sledeceg meseca, sad imam tek par ideja). Ako imate stagod od municije, raspalite (a ja cu vredno da klikcem copy-paste, ili jos bolje- posaljite i vi nesto, bar elektronski). Evo od mene malo stare municije, kazu da se treba raspitati za prvi milion; clanak iz 2001. godine, pocinje na strani 18: - Kod:
-
http://www.sendspace.com/file/k293ko _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. | |
|
| |
Sahbaz VIP
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/26/2013, 14:55 | |
| Eh da, malo je kontroverzno pa bolje da ponovim (jer moze ispasti da sam pumpao hartiju, pa je prodao): ako ovo ode na 5000+, ja prodajem i izbegavam dalje mlacenje. Tu odluku sam doneo odavno i vec sam je iskuckao na ovoj temi. Ovo sto sam napisao nikako ne treba tumaciti kao savet za kupovinu, ili prodaju. _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. | |
|
| |
Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/26/2013, 15:08 | |
| Gashi@ Ta srbpedija, sad gledam, pa oni ne da su sve tekstove sa ovog forumu metodom kopi/pejst preneli kao svoje nego bez srama i stida ne navode ni izvor informacija !! Gomilu postova od Sneki i ostalih, ali sa svih tema su iskopirali!! Sramota... Podforum INFO na nasem forumu je ipak pouzdaniji i sa vise podataka. _________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
Gashi VIP
Broj poruka : 81 Points : 213 Datum upisa : 26.04.2013
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/26/2013, 20:48 | |
| @ Shabaz potpuno se slazem za neverovatnu slicnost korporativne strukture TGAS-a sa novom epizodom Insider-a. [You must be registered and logged in to see this link.]5 cerki kompanija, gomila ugovora, faktura, troskova... niko nema resurse i kapacitet da sve to proveri. @Limited011 Hvala za sugestiju u vezi podforuma INFO. Ako je to tacno (iako verujem da niko nema licencu na istinu) onda ih treba dobronamerno opomenuti jer parazitiraju na integritetu pomenutih clanova ovog foruma. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/26/2013, 23:22 | |
| - Sahbaz ::
- Eh da, malo je kontroverzno pa bolje da ponovim (jer moze ispasti da sam pumpao hartiju, pa je prodao): ako ovo ode na 5000+, ja prodajem i izbegavam dalje mlacenje.
Kojih crnih 5k, ovo ne treba prodavati ispod 9k! Pa makar nam sekli prste, potapali nas u vrelu vodu, pržili cigaretama... a Ernst Bode, direktor, koji u sred Srbije proslavlja fašističke vašare će kad tad goreti u PAKLU!!! Samo treba biti strpljiv... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Sahbaz VIP
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/27/2013, 11:04 | |
- Kojih crnih 5k, ovo ne treba prodavati ispod 9k!
Pa makar nam sekli prste, potapali nas u vrelu vodu, pržili cigaretama... a Ernst Bode, direktor, koji u sred Srbije proslavlja fašističke vašare će kad tad goreti u PAKLU!!! Samo treba biti strpljiv...
Tako nekako i ja razmisljam, pa ipak hartije dugo stoje na 5000 i niko ih ne kupuje. Odluku o prodaji na 5000+ sam doneo odavno (jos kad sam na ovom forumu predlagao da se organizujemo radi pritiska, ali nije bilo zainteresovanih) i sad je to za mene pitanje discipline (osim ako se nesto naprasno ne promeni, npr. pocnu da otkupljuju sopstvene akcije). _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. | |
|
| |
Sahbaz VIP
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 9/27/2013, 13:23 | |
| Razlike izmedju spiskova akcionara od 3. sept. i 26. sept. 2013: Kad je Radenko uspeo se vrati iz mrtvih, valjda ima nade i za ovu hartiju. _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. | |
|
| |
Bond Moderator
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 10/3/2013, 16:56 | |
| Promene: 06.09. - 03.10.2013. (T-3) ili 03.09. - 30.09.2013.
Poslednji izmenio Bond dana 10/15/2013, 17:19, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Bond Moderator
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 10/15/2013, 17:18 | |
| Promene: 03.10. - 15.10.2013. (T-3) ili 30.09. - 10.10.2013. | |
|
| |
Dragan11 VIP
Broj poruka : 126 Godina : 47 Points : 486 Datum upisa : 04.08.2011
| Naslov: Re: Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS 10/22/2013, 11:29 | |
| Istrgovan paket od 2313 kom po ceni 4.800 din. | |
|
| |
| Messer Tehnogas a.d. Beograd - TGAS | |
|