BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin

Ići dole 
+80
contrast
poli
sale2011
Bond
Nelica
visibaba
nikokaoJA
Novosadjanin007
Dmitar
vajabaja
Dadax71
Dejansss
Zeljko
Trojan
Admin
Dnenad85
Sofronije
Rogy
Bane.bg
nomak
Popaj
Joksim
Šerif
Florida
Dona
Sreta
Jovan04
Zex983
truba
MilaNost
milasin
Sahbaz
Igi-bg
baltijon
begej
B80G
Dalaj Lama
AAA
Bans
sljaker
rhcp
TITO
Ronin
HUACHUMA
Milojka
Boranija
Magdalena
Kupi akcije
BBrroo
Limited011
Bombica
MASTER
Hese
dragans
Ars Vivendi
Aleks
FatCat
Greta
Teletrader
Lilihip
Kmez
Momir
profesionallac
Čovek od reči
Smile
Goce
Petarnov
kaktusic
Mitar
Friz
Gargamel011
Kobe Bryant
Maca
akcionar
Dusan
pepsiman
Skynet
Sneki
Milos86
BojanNS
84 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 25 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
profesionallac
Voli da LAŽE !!

Broj poruka : 168
Datum upisa : 02.04.2010

JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Empty
PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeSub Apr 02, 2011 1:28 pm

MASTER ::
@profesionalac
Da li možda znate otkud brokerskoj kući ta informacija ?
Ja se izvinjavam sto vam sa zakasnjenjem odgovaram na vase postavljeno pitanje,zbog tehnickih problema nisam bio u mogucnosti da pustim puruku na ovom forumu.Nazalost,ne znam otkud brokerskim kucama ta informacija,samo znam da su mi to rekli sto ne iskljucuje mogucnost da ce neko tendersku dokumentaciju za Jugoremediju u medjuvremenu i otkupiti.Pokusajte MASTER da pozovete vasu brokersku kucu i cujete nesto vise o ovome.Apelujem od vas MASTER da ako u medjuvremenu nesto vise saznate o ovome obavestite ostale akcionare putem ovog foruma.

Nas ovde ima puno, plus imamo veliki broj poznanika akcionara, mislim da možemo skupiti priličan procenat, ako bude potrebe za tim.
Podrzavam ovu inicijativu samo koga bi delegirali da vodi ovu bitku?Ja se dobrovoljno javljam da pomognem.
Nazad na vrh Ići dole
MASTER
VIP
VIP
MASTER

Broj poruka : 630
Datum upisa : 12.11.2010

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeSub Apr 02, 2011 2:20 pm

@profesionalac Pa kako koga, vas bi . :)
Ne znam koliko brokerske kuće imaju pouzdane informacije,a bolje mi je da ništa ne znam, nego da saznam pogrešno.
Nazad na vrh Ići dole
profesionallac
Voli da LAŽE !!

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeSub Apr 02, 2011 3:06 pm

@profesionalac Pa kako koga, vas bi . :)
Pa sta onda cekate MASTER?Ima jedna narodna izreka koja kaze:"gvozdje se kuje dok je vruce",moj vam je savet:"ne cekajte da se ohladi" :).

Hteo bih da cujem misljenje od clana XYZ i Saska da li ocekuju uspesnu prodaju Jugoremedije u prvom krugu tendera ili ne?

VIP
VIP
Maca

Broj poruka : 1869
Godina : 47
Datum upisa : 28.05.2007

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeSub Apr 02, 2011 10:58 pm

Maca ::
profesionallac
Da li možda znate uslove iz socijalnog programa?
Kolika je otpremnina po godini ako neko želi dobrovoljno da napusti firmu u slučaju da tender uspe?
Koliko godina kupac ne bi smeo da otpušta radnike?

Jel se znaju ovi podaci iz tendera ili ne??
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeSub Apr 02, 2011 11:28 pm

profesionallac
Da li možda znate uslove iz socijalnog programa?
Kolika je otpremnina po godini ako neko želi dobrovoljno da napusti firmu u slučaju da tender uspe?
Koliko godina kupac ne bi smeo da otpušta radnike?

@Maca
Nesto je poznato: postavljeni su visoka pocetna cena i ambiciozni uslovi socijalnog programa.
Sve na racun potencijalnog kupca, za koga se, medjutim, ne zna da li postoji...
kafa
Nazad na vrh Ići dole
profesionallac
Voli da LAŽE !!

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeNed Apr 03, 2011 7:28 am

Neko ih Maco zna neko ne zna ako mene pitate,ja cu biti uzdrzan.Recimo,ovo su neki opsti uslovi da bi kupac ostvario pravo na podnosenje ponude:
1.Da je otkupio tendersku dokumentaciju
2.Da se bavi proizvodnjom farmaceutskih preparata 5 poslednjih poslovnih godina u kontinuitetu
3.Da je ostvario prihod od najmanje 30 000 000 EUR-a u poslednjoj okoncanoj poslovnoj godini

Svi ostali uslovi su napisani u uputstvu za ponudjace koje predstavlja deo tenderske dokumentacije.

VIP
VIP
MASTER

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeNed Apr 03, 2011 10:27 am

@profesionalac
A milion evra depozita ? I to je jedan od uslova.
Koliko je meni poznato, Deurić je insistirao na ceni od 15 evra, dok je Ćirić rekao da je 12 puna kapa. Jedini uslov koji su (smo) mali akcionari postavili je bio cena, sve ostalo je odredila država.
Nazad na vrh Ići dole
Teletrader
Old member
Old member
Teletrader

Broj poruka : 994
Datum upisa : 05.09.2008

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeNed Apr 03, 2011 11:30 am

Nema razloga praviti tajnu od necega sto nije.
Clanovi sindikata firme znaju te uslove i obavestili su radnike.
U Telekomu je to bila suma od 950 e po godini staza, a
za one koji dobrovoljno odu 2,5 bruto plate po godini.
Slicni uslovi su postavljeni i za Galeniku.
Obicno je i uslov da novi gazda ne sme da otpusta radnke prvih 4 god.
Pored toga, obicno postoji i obaveza o ulaganju u narednih 3-5 god.
Tako da treba na cenu koja se trazi racunati sa jos troskova koji nisu zanemarljivi.

Minimalna otpremnina:
Član 158. menja se i glasi:

"Poslodavac je dužan da pre otkaza ugovora o radu, u smislu člana 179. tačka 9) ovog zakona, zaposlenom isplati otpremninu u visini utvrđenoj opštim aktom ili ugovorom o radu.

Otpremnina iz stava 1. ovog člana ne može biti niža od zbira trećine zarade zaposlenog za svaku navršenu godinu rada u radnom odnosu za prvih 10 godina provedenih u radnom odnosu i četvrtine zarade zaposlenog za svaku narednu navršenu godinu rada u radnom odnosu preko 10 godina provedenih u radnom odnosu."

Pretpostavljam da je u slucaju ove firme otpremnina negde oko 400-500 e ili vise.
Sve zavis od toga koliko su iz sindikata uspeli da postignu.
Samo mi nije jasno sto to krijete???
Ako ljudi iz sindikata znaju koliko je to, zna i ceo Zrenjanin!

Master@
Taj milion je nevazan, jer se odbija od postignute cene.
Nazad na vrh Ići dole
MASTER
VIP
VIP
MASTER

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeNed Apr 03, 2011 12:54 pm

@Teletrader
Pričalo se nešto o 500 evra po godini staža, ali šta je konačno rešeno, to se ne zna. Mi imamo 2 sindikata, ali samo je jedan učestvovao u priči oko prodaje. Mislim da je u većini Zrenjaninskih firmi rok za neotpuštanje bio 3 godine.
Veliki broj (ne) radnika, će dobiti zakonski otkaz zbog nepoštovanja ugovora o radu, jer neće moći na posao da dolaze na vreme, pa pritom još i svaki dan, a da ne pričamo o tome koliko ih je na platnom spisku, a od 2007. u fabriku nisu ušli.
Deurić toleriše stvari koje novi vlasnik neće, tako da sigurno oko 100-tinak radnika moli Boga da on tu ostane zauvek. I koeficijenti će se dovesti u red, pa neće moći neko sa zanatom da ima 70000 platu, jer je "podoban"... Sve u svemu, vredni i pošteni radnici će dobiti promenom vlasničke strukture, ostali će se vezivati ( opet ) lancima za fabriku. Prosečan radnik ( sa 20 godina staža ) u JGRM ima oko 2000 akcija, to je 30000 e za akcije, pa ako želi da ode iz fabrike, a bude 500 e po godini staža, to je dodatnih 10000 evra, nije loše...
To je tema za neki drugi forum, hajde prvo da vidimo da li ćemo se prodati u ovom krugu, da ne bude kao u onoj priči o zecu.
Nazad na vrh Ići dole
profesionallac
Voli da LAŽE !!

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeNed Apr 03, 2011 12:57 pm

@profesionalac
A milion evra depozita ? I to je jedan od uslova.
To se MASTER podrazumeva pod tackom 1 u mom prethodnom postu.Kupovina tenderske dokumentacije ne obavezuje ni jednog kupca da kupi Jugoremediju vec mu samo daje pravo da podnese ponudu sto je jasno napisano u javnom pozivu.A kao preduslov za podnosenje ponude je uplata depozita u iznosu od 1 000 000 EUR-a.

Teletrader ::
Taj milion je nevazan, jer se odbija od postignute cene.
Upravo tako Teletrader.

Ja se nadam zbog vas MASTER,moje majke i ostalih akcionara da ce prvi krug tendera biti uspesan,bilo bi steta za jednu farmaceutsku firmu kao sto je Jugoremedija da ne bude tako.

Jedini uslov koji su (smo) mali akcionari postavili je bio cena, sve ostalo je odredila država.
Mislim da niste u pravu,vreme ce pokazati da li ja gresim ili vi govorite istinu.

VIP
VIP
MASTER

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeNed Apr 03, 2011 1:12 pm

Ja se nadam zbog vas MASTER,moje majke i ostalih akcionara da ce prvi krug tendera biti uspesan,bilo bi steta za jedni farmaceutsku firmu kao sto je Jugoremedija da ne bude tako.

Ne mogu vam opisati koliko tužnih priča slušam svaki dan, ljudi su verovali Deuriću, očekivali 30 evra po akciji, pa je bilo reči o 20 e, a sada molimo Boga da bude 15 ? Ljudi duguju za spomenike, građevinski materijal, račune, i sve to planiraju u maju da izmire od prodaje akcija. Neki su bolesni, nemaju za lekove, drugi su kaparisali stanove i propašće im kapara ako prodaja ne uspe. Ja nisam u bezizlaznoj situaciji poput većine akcionara, i mogu da sačekam novi tender, čak i da ne prodam sve akcije, nego samo deo, ali šta će biti sa bar polovinom akcionara (2000 porodica) ako ne bude prodaje, to ne smem ni da mislim. 10 godina je prošlo od dodeljivanja akcija, čekali su i tu prvu prodaju, pa se desio Nini, sada je stvarno prevršena svaka mera.
Ja bih volela da bude i više ponuđača, možda i neka veća cena akcije, kao i otpremnine, ali želje su jedno, realnost drugo.
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant

Broj poruka : 3003
Godina : 48
Datum upisa : 22.05.2007

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeNed Apr 03, 2011 5:47 pm

REVOLUCIJA!!

Više Tito nas je voleo nego sada vi!
Rintam kao stoka za 150 evra - tajkuni mnogo više mesečno troše na kera!
Zvoni tvono uzbune! Za spas Srbije!
Pazite štaradite jel sve se vraa
Lopovska bando mislite samo na sebe...

Beli Mag
Beli Mag
Sneki

Broj poruka : 5404
Datum upisa : 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimePon Apr 04, 2011 7:01 pm

Međutim, novi vlasnik može da raskine ugovor sa njima u svakom momentu, naročito jer još nije počela proizvodnja u njihovoj fabrici, zato su i odlagali prodaju.

1. Jesi li ti čitala taj ugovor?
2. Svaki ugovor može da se raskine ali je pitanje po koju cenu?
Uvek (sitnim slovima kafa ) piše i kakve su posledice za onoga ko želi da "raskine" ugovor!

Zašto pišeš o stvarima koje ne poznaješ??

Maco,
nisi ti to njoj lepo objasnila, da probam ja armo
Dakle LUTKO (Master) to ti je kao razvod, kapiraš, može samo jedna strana da hoće da se razvede, ali ima posledica i za jednu i za drugu stranu! I brak je neka vrsta ugovora, a razvod - raskid tog ugovora!
Nekom auto, nekom kuća ili pare... kapiraš?
Al nikako ne možeš da kažeš (posle toga) da nisi bila u braku itd...

P.S. Master, ako zanemarim tvoju alavast na pare i IZNENADNU socijalnu komponetu u tvojim postovima (briga za jadne radnike koji su se zadužili za nadgrobne spomenike, stanove i sl.) moram da ti kažem da ti POJMA NEMAŠ ni o čemu!!
Zašto?
Vidi postove od Mace i Teltradera...
Ti se ovde busaš da si završila fax i da "znaš" latinski (možeš misliti?) a da odeš do sindikalnog vodje (Pecikoza - ako se ne varam, iako nisam iz ZR) i da se raspitaš kakav je socijalni program, to ne umeš?
Umeš samo da tračariš i pišeš poluistine!
Da, LEPO ti je Profesionallac (koji brine za mamine akcije) rekao: NE MOŽE da se raspiše tender bez konsultacije sa sindikatom i uslovima oko socijalnog programa!!
Jel jasno??
explod

VIP
VIP
MASTER

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimePon Apr 04, 2011 7:43 pm

Da li ste dobili poziv za Skupštinu Akcionara ,i uz to punomoćje koje treba da potpišete ? Simptomatično je što je Skupština zakazana par dana pre isteka roka za završetak tendera...
Navodno, Hypo banka traži saglasnost Skupštine Akcionara da bi JGRM stavila pod hipoteku deo imovine.
E sad, ako su prethodni put, kada su izdvojili Cliacil na jednoj od vanrednih Skupština u februaru, to uradili sa punomoćjem iz juna prethodne godine, ne mogu a da se ne zapitam kako to da im i sada ne važi punomoćje iz juna prošle godine ? Da li to znači da je bila nezakonita odluka Skupštine Akcionara na kojoj je izdvojen Cliacil, ili da su svesni da će tender propasti, pa brže bolje organizuju vandrednu Skupštinu par dana pre isteka roka za davanje ponuda ?
Ne sumnjam da će i ovog puta mnogi potpisi biti falsifikovani. Pitanje za akcionare, molim vas da mi odgovorite : Da li ste prošle potpisali punomoćje za Skuštinu, i da li nameravate to sada da uradite ?
Nazad na vrh Ići dole
MASTER
VIP
VIP
MASTER

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimePon Apr 04, 2011 7:53 pm

Del. broj : 2814
Datum: 29.03.2011.god.
Na osnovu člana 313. stav 1. tačka 4 i 6 Zakona o privrednim društvima, i člana 32. i 50. Statuta “Jugoremedije” AD fabrike lekova Zrenjanin, Pančevačka bb, Upravni odbor je na svojoj sednici održanoj dana 29.03.2011.g. doneo Odluku na osnovu koje upućuje akcionarima “Jugoremedije” fabrike lekova AD Zrenjanin

POZIV
ZA VANREDNU SEDNICU
SKUPŠTINE AKCIONARA AD “JUGOREMEDIJA” FABRIKA LEKOVA ZRENJANIN

Koja će se održati 19.04. 2011.g. sa početkom u 09 časova u prostorijama sedišta Društva u Zrenjaninu ul. Pančevačka bb sa sledećim:

DNEVNIM REDOM

1. Izbor predsednika skupštine akcionara;

2.Imenovanje zapisničara, overivača zapisnika i komisije za glasanje i sprovođenje radnji na utvrđivanju kvoruma od strane komisije za glasanje;

3. Donošenje Odluke o reprogramiranju kreditnih obaveza prema Razvojnoj banci a.d. Novi Sad i zalaganju nepokretnosti „Jugoremedije“a.d. Zrenjanin radi obezbeđenja reprogramiranih obaveza;

4. Donošenje Odluke o reprogramiranju kreditnih obaveza prema Hypo-Alpe-Adria banci a.d. Beograd i zalaganju pokretne i nepokretne imovine „Jugoremedije“a.d. Zrenjanin radi obezbeđenja reprogramiranih obaveza;

U cilju održavanja sednice Skupštine a u skladu sa Zakonom i Statutom Društva, obaveštavamo Vas sledeće:

1. Saglasno članu 38. stav 2. Statuta preduzeća, pravo učešća u radu Skupštine imaju akcionari koji poseduju ili predstavljaju najmanje 5% od ukupnog broja akcija.

2. Sektor pravnih i opštih poslova, stručna služba dužna je da 24 časa pre održavanja Skupštine utvrdi i proveri ispravnost dostavljenih punomoćja za zastupanje i iste dostavi Komisiji za glasanje na sednici Skupštine Društva.

3. Svakom ovlašćenom zastupniku uz materijal za Skupštinu biće predat i verifikacioni list sa kojim će se legitimisati prilikom dolaska na sednicu Skupštine.

Dan utvrđenja akcionara je 29.03.2011.godine.
http://www.jugoremedija.rs/dokumenti/Odluka2011.pdf
Nazad na vrh Ići dole
Admin
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 342
Datum upisa : 19.05.2007

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimePon Apr 04, 2011 8:07 pm

MASTER@
Najlepše te molim da malo pogledaš na BELEX CLUB, podforum EDUKACIJA!!
Tamo postoji i tema "početnička pitanja", slobodno pitaj ono što ti nije jasno...

Ovo što ti pišeš na ovoj temi je obesmišljeno do bola, jer je očigledno da (stvarno) ništa ne znaš, ali da bi rado da držiš banku.

Priberi se, informiši se, edukuj se!!

Uvek na ovom forumu ima i uvek će biti mesta za one koji tek počinju da se interesuju za akcije i berzu, ali ničim opravdana prepotentnost i samouverenost s kojom ti ovde nastupaš vredja inteligenciju!

Besplatna pouka: Za svaku skupštinu nephodno je pribaviti NOVA punomoćja.
Kako se vi dogovarate u Zrenjaninu i šta sve priznajete je vaša stvar dok se ne pojavi neko pismen!!

MASTER
VIP
VIP
MASTER

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimePon Apr 04, 2011 8:34 pm

@admin
Znam ja šta je zakon, i vidim da mnogi ovde pametuju, kao trebalo bi ovo ili ono, ali takođe znam da u JGRM nije bilo novih punomoćja do sada, nego su ona data u junu "važila" godinu dana. Kao i to da poseban zakon "važi" za JGRM, jer da nije tako, ne bi mi ni bili u ovoj situaciji. Zato sam i pitala ostale akcionare, šta misle o ovom sada potezu, kao i da li su dali punomoć za prošlu skupštinu ili ne, kao i da li će dati za ovu ? Šta je tu pogrešno ?

Edit: promašila si podforum! Da znaš - ne znaš ništa, ali baš NIŠTA!
I to je činjenica.
Niko ovde ne pametuje osim tebe! Vredjaš ostale forumaše.

Malo se odmori do okončanja tendera - banovana si do tada!
A u medjuvremenu malo pogledaj temu edukacija i zakone koji se tiču tendera, socijalnog programa, berze, akcija, sazivanja skupštine.... ima o tome i na internetu.
Vrlo dobar sajt: http://www.google.com/
Admin
Nazad na vrh Ići dole
Zex983
VIP
VIP

Broj poruka : 79
Datum upisa : 30.10.2009

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimePon Apr 04, 2011 10:56 pm

Televizija Santos je veceras objavila da niko nije otkupio tendersku dokumentaciju,ako je ova informacija tacna crno nam se pise.
@Master prosle godine sam dao punomoc Zdravku ali ovog puta definitivno necu a apelujem i na ostale da to ne cine jer ako nastavimo ovako jos godinu dana ne da se necemo prodati nego cemo verovatno bankrotirati.

Nazad na vrh Ići dole
Zex983
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimePon Apr 04, 2011 11:02 pm

Admine malo si ga preterao sa banovanjem Mastera ima ovde ljudi koji kenjaju mnogo vise od nje pa ne reagujes,zasto to bas sad radis,da nemas i ti mozda neke veze bravarom?
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011

Broj poruka : 2052
Datum upisa : 07.05.2009

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimePon Apr 04, 2011 11:26 pm

Zex983 ::
Admine malo si ga preterao sa banovanjem Mastera ima ovde ljudi koji kenjaju mnogo vise od nje pa ne reagujes,zasto to bas sad radis,da nemas i ti mozda neke veze bravarom?

od
Znaci Maters k...a! Like a Star @ heaven
A ja znam da je Admin brat od tetke, preko šurnaje od Deurića i tu je cela zavrzlama!
Masters diploma je čudo! A i znanje latinskog?
Ovde je potrebna akcija i poznavanje propsa!

comp

Uozbiljite se bre ljudi!
Tender je propao, forum može da bude mesto na kome možete da se konačno dogovorite i krenete u akciju.
Evo, ta nova skupština je vaša šansa.
Organizujte se, tražite da izadjete na berzu - za to je, kao što vam je već 100 x rečeno, dovoljno 10% akcije!
Smenite UO !! Ako imate herca!
Ako ne... ćutite i trpite. Hrabrost pre svega!
Ako ni to ne možete da skupite, i izboksujete tu stvar, onda je nevažno da li je Deurić lopov, ko je s kim na račun Jugoremedije išao na večeru itd...
UOZBILJITE SE!!
Nazad na vrh Ići dole
Zex983
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimePon Apr 04, 2011 11:41 pm

Limited011 ::
Zex983 ::

od
Znaci Maters k...a! Like a Star @ heaven
A ja znam da je Admin brat od tetke, preko šurnaje od Deurića i tu je cela zavrzlama!
Masters diploma je čudo! A i znanje latinskog?
Ovde je potrebna akcija i poznavanje propsa!

comp

Uozbiljite se! Tender je propao, forum može da bude mesto na kome možete da se konačno dogovorite i krenete u akciju.
Evo, ta nova skupština je vaša šansa. Organizujte se, tražite da izadjete na berzu - za to je, kao što vam je već 100 x rečeno, dovoljno 10% akcije!
Ako ni to ne možete da skupite, i izboksujete tu stvar, onda je nevažno da li je Deurić lopov, ko je s kim na račun Jugoremedije išao na večeru itd...
UOZBILJITE SE!!
Slazem se u potpunosti,dosta vise sa tracarenjem koje ne vodi nikuda,licno cu pokrenuti inicijativu sakupljanja punomoca u cilju svrgavanja sadasnjeg upravnog odbora koji ocigledno nema pojma kako se vodi firma,svako ko zeli da pomogne neka se javi.Nemojte vise sedeti skrstenih ruku i nemo posmatrati kako se neko bogati na nas racun.Nas ima mnogo vise od njih,licno poznajem mnogo ljudi za koje sam siguran da ce dati podrsku.
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimePon Apr 04, 2011 11:49 pm

BRAVO !!
Konačno da neko shvati ulogu ovog foruma!

Imaginarni strah je ono što sputava!!

I da dodam:
MASTERS je tipičan primerak posledice preteranog gledanja PINK TV, Lea Kiš.
mada ni druge TV ništa nisu bolje: RTS - Adanja Polak i slične spodobe koje zaludjuju narod.
Odatle i njena neizmerna želja za parama i samo za parama, pa makar fabrika otišla u ruke Neltu, Djuniću i ekipai!

Veliki Brat, Farma... Parovi - to je njen nivo!
Ne dozvolite da vam to bude merilo - osvestite se !
Od države ne očekujte ništa ako vi ne znate šta tražite!
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimePon Apr 04, 2011 11:52 pm

I da dodam:
To što si rešio je svakako za svaku pohvalu, ali znaj: to podrazumeva akciju!
Odlazak u firmu, zahtevanje da ti daju fotokopiju SPISAK AKCIONARA, na kojem imaš adrese svih akcionara, a onda, odlazak svakom od tih akcionara na gajbu, objašnjavanje šta ti to želiš, zašto?

Uz tebe sam, brate !!
Kreni, nadji bar još 2-3 brata da ti pomogniu... ili sestre, može i Masters love3 ako je ozboljna!!
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimePon Apr 04, 2011 11:58 pm

Odavde moraš da kreneš:
Pravo na uvid i kopiranje akata i dokumenata društva i to osnivački akt i sve njegove izmene; statut, ako ga društvo ima, i sve njegove izmene; rešenje o registraciji; interna dokumenta koja su odobrena od strane skupštine i drugih organa društva; akt o obrazovanju svakog ogranka društva i zastupništva; dokumenta koja dokazuju svojinska i druga prava društva; zapisnike i odluke skupštine akcionara, upravnog odbora i nadzornog odbora; pisane naloge i odluke izvršnog odbora; zapisnike odbora revizora i njihove pisane naloge i zaključke; finansijske izveštaje, izveštaje o poslovanju i izveštaj revizora; prospekt za izdavanje akcija i drugih hartija od vrednosti; knjigovodstvenu dokumentaciju i račune; listu povezanih društava u smislu ovog zakona sa podacima o akcijama i udelima u njima, u smislu ovog zakona; knjigu akcija; listu sa punim imenima i adresama svih članova upravnog odbora i svih lica koja su ovlašćena da zastupaju društvo, kao i obaveštenje o tome da li lica ovlašćena da zastupaju društvo to čine zajedno ili pojedinačno; listu sa punim imenima i adresama članova nadzornog odbora, članova odbora revizora, internog revizora i revizora ako ga društvo ima; listu svih prenosa akcija od akcionara, uključujući i zalogu i druge prenose akcija kojima sticalac ne postaje akcionar; spisak ugovora koje su sa društvom zaključili članovi upravnog odbora, izvršnog odbora i nadzornog odbora.

https://www.aikb.net/t431-prava-akcionara
Ako ne daju fotokopiju spiska akcionara, ideš u pravnu službu i zahtevaš svoja pava!!
Nazad na vrh Ići dole
Ronin
Still learning
Still learning

Broj poruka : 138
Datum upisa : 08.12.2010

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeUto Apr 05, 2011 12:16 am

Admine, mislim da nije u redu da upozoravaš samo Master, Sneki je ta koja je sve vreme provocira. Master možda nije pročitala pravila i nije se edukovala kako ti kažeš, ali nikog nije uvredila niti provocirala, pisala je samo o onome što se dešava u fabrici.
Nazad na vrh Ići dole
Trojan
Just looking
Just looking

Broj poruka : 2
Datum upisa : 08.02.2011

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeUto Apr 05, 2011 12:20 am

Ronin ::
Admine, mislim da nije u redu da upozoravaš samo Master, Sneki je ta koja je sve vreme provocira. Master možda nije pročitala pravila i nije se edukovala kako ti kažeš, ali nikog nije uvredila niti provocirala, pisala je samo o onome što se dešava u fabrici.

Tako je, pravda za Master!
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeUto Apr 05, 2011 12:40 am

Jeste, pravda za Master! titanik
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeUto Apr 05, 2011 12:41 am

Z A K O N
O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA

Član 342.
(1) Akcionarsko društvo čuva sledeća akta i dokumenta:
1) osnivački akt i sve njegove izmene;
2) statut, ako ga društvo ima, i sve njegove izmene;
3) rešenje o registraciji;
4) interna dokumenta koja su odobrena od strane skupštine i drugih organa društva;
5) akt o obrazovanju svakog ogranka društva i zastupništva;
6) dokumenta koja dokazuju svojinska i druga prava društva;
7) zapisnike i odluke skupštine akcionara, upravnog odbora i nadzornog odbora;
8) pisane naloge i odluke izvršnog odbora;
9) zapisnike odbora revizora i njihove pisane naloge i zaključke;
10) finansijske izveštaje, izveštaje o poslovanju i izveštaj revizora;
11) prospekt za izdavanje akcija i drugih hartija od vrednosti;
12) knjigovodstvenu dokumentaciju i račune;
13) listu povezanih društava u smislu ovog zakona sa podacima o akcijama i udelima u njima, u smislu ovog zakona;
14) knjigu akcija;
15) listu sa punim imenima i adresama svih članova upravnog odbora i svih lica koja su ovlašćena da zastupaju društvo, kao i obaveštenje o tome da li lica ovlašćena da zastupaju društvo to čine zajedno ili pojedinačno;
16) listu sa punim imenima i adresama članova nadzornog odbora, članova odbora revizora, internog revizora i revizora ako ga društvo ima;
17) listu svih prenosa akcija od akcionara, uključujući i zalogu i druge prenose akcija kojima sticalac ne postaje akcionar;
18) spisak ugovora koje su sa društvom zaključili članovi upravnog odbora, izvršnog odbora i nadzornog odbora.
(2) Akcionarsko društvo dužno je da čuva dokumenta i akta iz stava 1. ovog člana u svom sedištu ili u dugim mestima poznatim i dostupnim akcionarima društva.
(3) Akcionarsko društvo čuva osnivački akt i njegove izmene trajno, a ostala dokumenta iz stava 1. ovog člana najmanje pet godina, a posle toga ta dokumenta čuvaju se u skladu sa propisima o arhivskoj građi.

Pristup aktima
Član 343.
(1) Akcionarsko društvo dužno je, ako posebnim zakonom nije drukčije propisano, da akta iz člana 342. ovog zakona stavi na raspolaganje svakom akcionaru ili ranijem akcionaru za period u kome je bio akcionar društva, radi kopiranja i ostvarivanja prava uvida i to u radno vreme društva u prostorijama društva.

(2) Akcionarsko društvo može odrediti da lice koje zahteva pristup aktima treba da se identifikuje, kao i da dokaže status akcionara pre obezbeđenja tražene informacije.

http://www.pks.rs/LinkClick.aspx?fileticket=%2FkKpUfE4RhA%3D&tabid=137&mid=591&language=sr-Latn-CS
Nazad na vrh Ići dole
Admin
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 342
Datum upisa : 19.05.2007

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeUto Apr 05, 2011 1:53 am

Zex983 i Limited imaju svu moju podršku!

Master je tu podršku zloupotrebila. Možda i nesvesno? (smorila je i modove!).

Ako je većina vas sa ove teme za to da bude odbanovana (koju ne čita gomila naših članova, baš zbog gluposti koje Master izvaljuje) ja ću je odbanovati !! titanik

Ima i dodatak: prva njena rečenica koja se bavi tračevima - ko je koga, zašto i kome - ili: poluistinama koje ona ne može da dokumetuje - tipa lopovi itd, ili - bilo koja tvrdnja koja nema NIKAKVIH osnova u zakonodavstvu, kao i rekla-kazala - ista ta Master će biti BANOVAN ZA SVA VREMENA!

Uz pravo na tvrdnju: "JA MILIM DA JE TAKO ILI ONAKO" - ali uz jasnu naznaku da se radi o mišljenju!

Protestovali vi koliko vam volja!
Tako će biti.

Dakle: iskreno, uz argumentaciju i bez lupetanja koja nemaju nikakvih osnova u činjenicama ili u zakonu!!

Ako nije sigurna u ono što misli, neka se prethodno raspita u podforumu EDUKACIJA!!
Što naravno savetujem i ostalim članovima.
Bilo kakvo "neznanje", "nepoznavanje zakona", "ofrlje iznesena tvrdnja" tipa: rekla mi Mica iz kadrovskog, itd.. imaće isti rezultat = TRAJNI BAN !!

Neznanje ne opravdava nikoga, jer na ovom forumu može skoro sve da se sazna!!
Podforum: Edukacija!!!

Koliko shvatam ovde se radi o parama, o biti ili ne biti!
Provokatori ili oni koji lupetaju gluposti, neistine i tračeve, moraju biti odstranjeni!!

profesionallac
Voli da LAŽE !!

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeUto Apr 05, 2011 7:20 am

Admin ::
Zex983 i Limited imaju svu moju podršku!

Master je tu podršku zloupotrebila. Možda i nesvesno? (smorila je i modove!).

Ako je većina vas sa ove teme za to da bude odbanovana (koju ne čita gomila naših članova, baš zbog gluposti koje Master izvaljuje) ja ću je odbanovati !! titanik
Admine,ja sam za to da se MASTER odbanuje bio bih vam zahvalan ako bi ste to ucinili pa ako je potrebno i po ceni moga bana.Zex983 i ostali koji zele dobro Jugoremediji i akcionarima Jugoremedije imate moju podrsku i podrsku moje majke.Mislim da je vreme da se nesto preduzme i pokrene inicijativa za smenu sadasnjeg rukovodstva Jugoremedije koje ocigledno svojim potezima SVESNO radi na stetu vecinskog vlasnika Jugoremedije-malih akcionara.Kao sto vec rekoh u prethodnim komentarima "gvozdje se kuje dok je vruce" ne cekajte da se ohladi.

VIP
VIP
kaktusic

Broj poruka : 206
Datum upisa : 14.01.2008

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeUto Apr 05, 2011 7:59 am

Ne znam koliko članova Foruma je bilo u situaciji da se bori za vrednost akcija neke firme a da istovremeno radi u toj firmi i da ta borba podrazumeva suprotstavljanje aktuelnom rukovodstvu. Ja sam kroz to prošla i mogu Vam reći da posledice takve borbe mogu biti teške. Finansijski sam dobro prošla i ja i svi ostali koji su imali akcije HMFR, ali ne mogu da opišem kroz šta smo ja i nekolicina mojih kolega prošli da bi se izborili za to. Zato imam razumevanja za sve koji kroz to treba da prođu a ne odlučuju se na prvi korak, verujte jako je teško.Možda bih danas menjala te pare za zdravlje koje mi je narušeno.
Pozdrav
PS. Da se razumemo, ne kažem da ne treba da se bori, već da je u ovoj državi to jako, jako teško.
Nazad na vrh Ići dole
Zeljko
VIP
VIP
Zeljko

Broj poruka : 375
Datum upisa : 01.06.2009

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeUto Apr 05, 2011 8:01 am

Podrska za Master.
Uvek sam prvo za opomenu ukoliko je naruseno nesto iz pravila foruma.
Pogotovo kada nema lose namere.

Dejansss
Moderator
Dejansss

Broj poruka : 635
Datum upisa : 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeUto Apr 05, 2011 8:51 am

Treba podrzati svaku borbu radnika i malih akcionara...

P.s. Naravno da treba odbanovati "Master", ako je i nekog smorila to je mali broj clanova ovog foruma. Sta onda raditi sa "Mirom" i njenim plakanjem za dividendom na AIK-u scratch

VIP
VIP
HUACHUMA

Broj poruka : 523
Datum upisa : 25.05.2009

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeUto Apr 05, 2011 8:55 am

Podrska za napacene akcionare Jugoremidije sa zeljom da sto uspesnije izadju iz vlasnistva i onda da kupe nesto dobro sa belexa pa da onda ucestvujemo u mnogo zanimljivijim diskusijama koje se ticu parametara poslovanja a ne kriminala.

Still learning
Still learning
Milojka

Broj poruka : 107
Datum upisa : 05.12.2010

PočaljiNaslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin   JUGOREMEDIJA A.D.  Zrenjanin - Page 21 Icon_minitimeUto Apr 05, 2011 10:17 am

Jos jedan glas da se Master odbanuje, a mislim da Sneki moze da se opomene da ne provocira.
Nazad na vrh Ići dole

JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin
Nazad na vrh 
Strana 21 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 25 ... 29  Sledeći
 Similar topics
-
» Jugoremedija AD Zrenjanin
» JUGOREMEDIJA AD Zrenjanin - JGRM (II DEO)
» LUXOL AD ZRENJANIN - LUXL
» Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Arhiva Belex Cluba-
Skoči na: