| Naftna Industrija - NIIS 9. DEO | |
|
+90Limited011 FatCat beljic100 Zmark Dragan11 Karlo Nikollla Kobe Bryant adamm Bond draggon Bojjan Ivan2211 Aleks Tom80 trind Zeljko Zrimi Drasko Bochek Joca Fmember JMBR BojanNS zekapeka Folio MIlanNoviSad Zexx Aritmeticar Voiceoflaw flyer Zeljko321 Motika Sutra philips1 Dragivoje Dalaj Lama Boza Belex mr Bean Dr. Gocili malecki Fast boban75 gaggii Jovan I Friz Sahbaz vladimir85 Al Kapone Zwiebel Ceras LUMTDZOS Popaj Momir Boranija Roman Abramovich tandaric Teletrader Jaca Trade Now Maca Ars Vivendi pepermint gogloee Sasuolo Racunarko vladimir1976 ivvan Sneki Fokus MilanR MORNAR Dragot Dragan555 Taliban Jerry Springer capriolo Smile MYSTIC021 Aca kurbla Big Mile Strbac Tenerife Frenky Red max govedinho Taliano Vladulns Urosk 94 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
MilanR VIP
Broj poruka : 136 Localisation : Nis Points : 401 Datum upisa : 26.09.2012
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/6/2015, 11:27 | |
| uzgred... ,,nafta raste" ili ,,nafta pada"... ja nisam navikao da tako posmatram stvari... moze kad sednem u kafanu sa drustvom i kad cenim raspolozenje riba za susednim stolom, ovde mi se prevrce stomak od takvih varijanti...
Mozemo li bar empritijski, ako ne teorijski, da ustanovimo kopmlepsnu formulu po kojoj cena nafte utice na cenu NIIS-a?
ko je predlozi, za mene je kandidat za doktora nauka (bar 3 klase iznad dr Nebojse Stefanovica) | |
|
| |
MilanR VIP
Broj poruka : 136 Localisation : Nis Points : 401 Datum upisa : 26.09.2012
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/6/2015, 11:30 | |
| izvinjavam se za greske u kucanju... bilo je brzinski | |
|
| |
adamm Member
Broj poruka : 532 Points : 899 Datum upisa : 07.08.2012
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/6/2015, 14:22 | |
| - Frenky ::
- MilanR
Ti si se uplasio losih rezultata i u strahu su velike oci moras biti optimista ,ovog meseca ce akcionari aikb dobiti novac od akcija koje prodaju koletu i deo tog novca ce doci na niis tako da meni deluje narednih 30 dana ide u korist niis-a . Da vidis u pravu si, sitni investitori ce dobiti dinare, a oni ionako uticu na cenu ove akcije izgleda, pa kako su kamatne stope u bankama niske, moze NIIS da ode gore, barem privremeno. | |
|
| |
Dragan555 Old member
Broj poruka : 1489 Points : 3162 Datum upisa : 18.01.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/6/2015, 15:09 | |
| - adamm ::
- flyer ::
- Nafta je vani jučer i danas fino porasla....Danas bi mogli očekivati pozitivnu reakciju na NIS-u...
Pa NIS smanjuje proizvodnju domace nafte iz kvartala u kvartal i ucestvuje oko 4-tine u ukupnoj preradi. Ja ne vidim da ovo moze da raste, ako ne ulete strani investitori, pogotovo ako racunar ne pocne da kupuje. Ako nastavi ovakvo poslovanje, do kraja godine ja vidim ovu hartiju na ~450din. Cini mi se da svako duva u svoja jedra. Oni sto nemaju NIIS bi ga sigurno kupili na 550 na primer a oni koji ga imaju spominju rast nafte, pad dolara, dividendu. A kao da je nemoguce da dividendu ukinu. Evo imam TGAS i kad je jedna akcija vredela oko 360-370 eura niko nikad nije isplatio ni dinar dividende. Ni sad kad je na 5-6 puta manja vrednost dividende jednako nema. Nikad je nije ni bilo. Realnost je da uvek moze i mnogo bolje i mnogo gore. Sto jel nemoguce da cena nafte opet bude 100$ ili da opet padne na 40$? Sve je to i realno i moguce. Mene zanima da li bi Bankrot Grcke ili eskalacija sukoba u Makedoniji (ili oba) mogao da na bilo koji nacin utice na pad vrednosti akcija na nasoj berzi? Recimo pad stranih ulaganja, pa pad zarada i samim tim smanjena potrosnja? | |
|
| |
Smile Old member
Broj poruka : 1652 Points : 4820 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/6/2015, 16:07 | |
| Smanjuju udeo domace nafte jer se ona ne isplati na ovim cenama, jeftinije je kupovati na trzistu.
Q2 ce opet iskazati gubitak, verovatno ne tako veliki kao u q1 ali ce biti gubitak.
Za one koji ne kapiraju o kakvim se kursnim razlikama radi: nafta se na berzama trguje ISKLJUCIVO za $ i to je problem ako $ raste a ti ih nemas vec moras da ih kupujes.... Sve ostalo sto se ovde pise u vezi s ovim su gluposti! Cak i nafta iz Rusije se prodaje iskljucivo za $.
Tursji tok je zapao u corsokak Turci se naljutili sto je Putin genocid nad Jermenima tako i nazvao... Turska pocela da uvozi tecni gas, mada je sve to skuplje od onoga sto im Rusi nude ako prihvate da grade gasovod zajedno. | |
|
| |
Smile Old member
Broj poruka : 1652 Points : 4820 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/6/2015, 16:15 | |
| - MilanR ::
Mozemo li bar empritijski, ako ne teorijski, da ustanovimo kopmlepsnu formulu po kojoj cena nafte utice na cenu NIIS-a?
Mada nisam dr. da pokusam: Ako imas svoje izvore, kao na pr. NIS ti na izvoru imas cenu od recimo 40$, a kad je dovezes na kapiju rafinerije ona vredi 100$ ako je to cena na svetskim berzama. Ako je cena na berzama 40$ ti si u bedaku... Ostatak nije deo odgovora ali evo: Onda preradis naftu, dodas svoju marzu i drzavne akcize, PDV i prodajes po 150 din za litar... | |
|
| |
Bochek Still learning
Broj poruka : 82 Points : 236 Datum upisa : 10.04.2012
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/6/2015, 19:01 | |
| Prvo, svaka cast gospodinu flyer. Ko zna, zna, i sta vise reci. Takodje, jasno mi je da kursne razlike prave peroblem, jasno mi je i da "proizvodni ciklus" pravi problem, medjutim, nemoguc je ovoliki gubitajk u domacinskom poslovanju. Ako je neko kupovao naftu po 100 US$/barel (tada je dolar bio 80+ ili oko 90din) a prodavao litar benzina za 50+din(bez akciza i poreza), mogu da razumem poteskocu u kojoj je u odredjenom trenutku nafta kupovana po cca9000 din/barel a tri meseca docnije ta preradjena nafta prodavana po ceni od 40 din za litar. Slazem se da je to moglo napraviti odredjene probleme, medjutim, ukoliko krenemo logikom, puno skladiste-puno skladiste nije bitan trenutak dobave nafte zar ne?. Takodje rast zaduzenosti kroz kursnu razliku stoji ali je on usko vezan za ratu i kamatu a ne za operativno poslovanje. Drugim recima, posle ovakvih "opravdanja" a obzirom da je situacija potpuno okrenula pred kraj marta Q2 bi trebalo da "ubije" od dobitka. Cini mi se da je svima ovde jasno da to nece biti slucaj. Ipak moje je misljenje da NIS necemo videti ispod 630 a mislim i da ga lako mozemo ubrzo videti na 700 ili 700+ ali ne verujem da ce se skoro odlepiti odatle. Kako god , ovakav rezultat ili bilo kakav gubitak u Q2 po meni je totalno nemoguc i bio bi signal apsolutno namernog prekomernog transfernog "kradenja" akcionara i signal da (sto neko ovde rece) izadjem iz ove hartije i nikad se ne osvrnem. | |
|
| |
Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/6/2015, 21:46 | |
| q2 ne može nikako da bude dobar, samo nešto bolji od q1. H1 možda može da bude na pozitivnoj nuli, tako da ko čeka dividendu od 2015. bolje da odmah izadje iz ove akcije.
Ja je nemam i nemam nameru da je skoro kupujem, ali svakom ko prati ovu akciju sve je jasno. _________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/6/2015, 22:43 | |
| Q1 < 0 && (q1 < q2 < 0) == h1 >= 0
Zanimljiva matematika. Hm, rekoh ja da admin zakljuca temu. _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/6/2015, 23:03 | |
| Ma kakvi da zakljuca sta ce nam ostati | |
|
| |
Frenky VIP
Broj poruka : 516 Godina : 49 Localisation : Vrbas Points : 1581 Datum upisa : 19.07.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/7/2015, 10:05 | |
| Ovako meni deluje situacija zimi cena nafte bila nerealno niska malte ne vestacki i to svi znaju zimi niska cena a velika potrosnja a sada ide leto i manja potrosnja nafte a veca cena nafte Danas opet nafta u plusu | |
|
| |
Frenky VIP
Broj poruka : 516 Godina : 49 Localisation : Vrbas Points : 1581 Datum upisa : 19.07.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/7/2015, 10:31 | |
| Evo cena 680 niis a mene interesuje dokle moze da ide gore cena ako neko moze da napise koji je gornji otpor Unapred Hvala . | |
|
| |
boban75 VIP
Broj poruka : 810 Localisation : Vojvodina Points : 2718 Datum upisa : 03.01.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/7/2015, 10:45 | |
| 700 _________________ Loša vest je da vreme leti. Dobra vest je što ste Vi pilot. - Majkl Altšuler
A Bird in the hand, is worth two in the bush. - Ezop 600. p.n.e.
If one equity analyst its raining and the other says its sunny... yuor job as an investor is to ignore them both and instead look out the window.
| |
|
| |
Urosk VIP
Broj poruka : 161 Points : 647 Datum upisa : 27.07.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/7/2015, 12:08 | |
| Ovaj rast je potpuno bez rezona, situacija na svetskom trzistu nafte bez perspektive u nekom kracem periodu, neocekivan i prilicno velik gubitak koji ce se preliti i na Q2, dividenda manja nego prosle godine a ipak akcija snazno raste. Ocekivao sam da je vidim na oko 600 ili cak i nesto nize, deluje mi da je vestacki rast i da nece jos dugo na ovu stranu, zaista ni jedan razlog za rast. | |
|
| |
Frenky VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/7/2015, 12:09 | |
| Stigli smo do gornje granice Lepo sam govorio da ce se losi rezultati pamtiti samo 3 dana . boban 75 koja je sledeca stanica ako mozes da kazes unapred hvala . | |
|
| |
Dragivoje Our family
Broj poruka : 267 Points : 715 Datum upisa : 03.06.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/7/2015, 12:45 | |
| - Urosk ::
- Ovaj rast je potpuno bez rezona, situacija na svetskom trzistu nafte bez perspektive u nekom kracem periodu, neocekivan i prilicno velik gubitak koji ce se preliti i na Q2, dividenda manja nego prosle godine a ipak akcija snazno raste. Ocekivao sam da je vidim na oko 600 ili cak i nesto nize, deluje mi da je vestacki rast i da nece jos dugo na ovu stranu, zaista ni jedan razlog za rast.
Mislim da si u pravu. Možda je ovo neka varijanta pumping i dampinga. Sve u svemu, što reče valjda Bafet, izađem svaki dan na berzu da vidim ko će kakvu glupost da napravi. | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/8/2015, 15:11 | |
| Nema nikog da komentarise a cena raste.... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
adamm Member
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/8/2015, 15:16 | |
| Pa koliko vidim (sto me ne cudi), kad cena nafte pada (juce), ova hartija ne pada. Onda nema smisla da se kaze cena nafte raste pa ce i ova hartija da raste. | |
|
| |
Frenky VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/8/2015, 17:20 | |
| Danas je bio nalog na 700 din oko 4300 kom prodaje tako da ce verovatno na toj ceni ostati i sledece nedelje a ako bude priliva novca od aikb mozda ode jos gore sto bih voleo mislim da ce niis biti u zelenom sledece nedelje . | |
|
| |
Bochek Still learning
Broj poruka : 82 Points : 236 Datum upisa : 10.04.2012
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/8/2015, 21:26 | |
| Niko se ne usudjuje da komentarise jer su stvari van uobicajenih tokova. Juce nalog na 695 u traznji za 5500 kom, a cifra ne probija 700. Danas prodajni nalog na 700 oko 4300 kom a cena ostaje na 692, 693, pri cemu se pojavljuju paketi kupvine na 693 500 kom i neko to brzo zatvara, pa kupvni nalog na 693 1500 kom i neko i to brzo zatvara pa kupovni nalog na 694 1500 kom i neko i to brzo zatvara (pod brzo podrazumevam vreme od pojavljivanja naloga pri cemu nema teorije da ja recimo istog trenutka posaljem nalog i da on stigne da bude evidentiran na berzi a kamoli jos i da zatvori ciljani nalog).Ostala je traznja na 692 i to nesto malo (oko 100 ili 200kom) i ponuda 700 4300 kom. Sta ce biti u ponedeljak? Izgleda sasvim nova prica, jer ni dosadasnje trgovanje nije pokazivalo ponasanje "statistickog uzorka" nego se vise uklapalo u neciju "scenografiju". Naravno ovo je moje licno misljenje i zapazanje iz danasnjeg trgovanja, i kao i kolega Frenky veoma sam znatizeljan da ispratim razvoj dogadjaja sledece nedelje. Mislim da cemo vec u ponedeljak ili eventualno utorak znati, moze li NIS probiti otpr na 700 i nakon toga uspostaviti dobru podrsku na tom nivou, sto bi pretpostavljam biila dobra osnova za buduci rast. | |
|
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/8/2015, 23:25 | |
| Citajuci zapazanje desavanja na tabli od strane kolega iznad vog post-a ne mogu a da ne prokomentarisem da sve ovo lici vise na sjpt a ne na niis. Da nisu brokeri zaboravili da iskljuce automatske racunaljke? Ili bas resili da obrijaju i te sto ce doci sa aikb i starosedeoce na ovoj hartiji? _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Aca kurbla VIP
Broj poruka : 580 Points : 1636 Datum upisa : 17.02.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/9/2015, 01:05 | |
| Jedno je sigurno,ko god-bili to fondovi,veci ili manji ivestitori...Na ovim cenama izlazi samo ko mora.. | |
|
| |
Dalaj Lama Member
Broj poruka : 720 Points : 1928 Datum upisa : 30.11.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/9/2015, 01:35 | |
| - Dalaj Lama ::
- 4th April 2015
A uskoro geostrateške čarke na granici Srbije: Makedoniji ne sme da se dozvoli da pravi gasovod iz Grčke, pa kroz Srbiju do Madjarske. UČK podržan od USA će sve uraditi za navodna prava Albanaca da žive u jednoj državi, a gasovod ne može da se gradi kroz državu u kojoj su nemiri... Makedonija i dalje u haosu... _________________ Karma kažnjava sve
| |
|
| |
Trade Now VIP
Broj poruka : 404 Points : 1837 Datum upisa : 13.04.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/9/2015, 12:20 | |
| Situacija je teška, a to se dodatno potvrđuje time što Nis inicira prodaju udela u vetroparku Plandište. Treba dividenda da se isplati, treba i minus iz poslovanja da se finansira i onda nema za investicije. Da se dodatno zadužuje verovatno nema smiisla, a i pitanje je dali bi dobili povoljan zajam.
Investitori samo što ne ulete da kupe udeo u vetroparku. Pokušaj ne košta ali nema ništa od toga ili će biti veliki diskont.
Kad dolar dodatno ojača a zbog duga u dolarima kursne razlike ima da obrišu svaku dobit. | |
|
| |
Frenky VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/9/2015, 13:22 | |
| Evo dobre vesti cena nafte je skocila 40% od nedavnog dna koje je bilo 18 marta .Dali ce cena i dalje rasti? | |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/9/2015, 14:26 | |
| Makedonska granična policija povukla se sa granice između Srbije i Makedonije, nakon sukoba u Kumanovu, nezvanično saznaje "Blic". Na granične prelaze poslate srpske policijske i vojne snage. Premijer Vučić zakazao za sutra vanrednu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.
RTS saznaje da je 450 pripadnika Žandarmerije raspoređeno u kopnenoj zoni bezbednosti, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom. _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/9/2015, 21:33 | |
| Hmmm eto otvorih namenski racun za kupovinu ali od silnih saveta ne znam da li NIIS kupiti ili izbegavati? Nekako mi u datim okolnostima izgleda za izbegavanje a opet svrbe me pare na racunu. Opet da se sve normalizuje koliki rast bi se mogao ocekivati? I zar neka druga akcija ne bi mogla da donese vecu zaradu? Gledajuci maksimum NIIS i nije mnogo pao. | |
|
| |
Dalaj Lama Member
Broj poruka : 720 Points : 1928 Datum upisa : 30.11.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/10/2015, 00:06 | |
| - citat ::
- BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je u subotu veče sve odgovorne da se očuva mir i stabilnost u regionu i poručio da će Srbija dati brz, efikasan i odlučan odgovor ukoliko bilo ko pokuša da ugrozi njenu bezbednost.
Vučić je novinarima rekao da Vlada Srbije pomno prati događaje na severu Makedonije.
"Srbija će umeti da zaštiti svoju teritoriju, da odbrani mir i stabilnost. Mi smo poslali neophodne dodatne snage da pomognu u učvršćivanju mira", rekao je Vučić.
Premijer je rekao da će na svaki pokušaj provokacije u ovoj situciji, na teritoriji Srbije, država odlučno reagovati.
On je rekao da ima informacija da postoje planovi za večeras da se organizuju skupovi na jugoistoku Kosova i Metohije. Dok se ovo ne razreši, ne kupuju se akcije, već se prodaju.... _________________ Karma kažnjava sve
| |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/10/2015, 09:11 | |
| | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/11/2015, 10:21 | |
| Interesantno je da strani mediji skoro i da ne izveštavaju o dešavanjima u Makedoniji. To je tek usputna vest, i to tek juče.... Setite se samo kolika frka se digla kada su ubijeni karikaturisti u Parizu! Čak je veća vest šta se dešava u Nigeriji sa grupom Boku-Haram... _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
|
| |
adamm Member
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/11/2015, 10:35 | |
| To uopste nije tacno da ne izvestavaju. Bilo je u vecini stranih medija (pokazuje Google News search), a na BBC je bilo top 10 najcitanijih clanaka na sajtu (to kazem zato sto pratim BBC). | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/11/2015, 10:48 | |
| Slabo je to, naspram one frke kada se u Parizu desilo ubistvo novinara, seti se samo ako pretiš satelit TV kako je to propračeno i koliko dna se o tome raspravljalo i kakva je sahrana bila... samo je Obama nedostajao (i Putin)! Nemački TV je tek juče javio da je tamo neggde u Makedoniji u obračunu policije i etničkih Albanaca poginulo 22 ljudi... RZALIKA je velika, u odnosu na Pariz, kao da Makedonija nije deo Evrope.
AKo gledaš BBC svetski servis, onda da, jer oni izveštavaju i šta se dešava u nekom selu u Indiji... _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
|
| |
Frenky VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/11/2015, 10:52 | |
| Moze li neko da napise na kojim cenama su otpori cene ?Unapred hvala . | |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/11/2015, 11:05 | |
| - Boranija ::
- Interesantno je da strani mediji skoro i da ne izveštavaju o dešavanjima u Makedoniji. To je tek usputna vest, i to tek juče....
Setite se samo kolika frka se digla kada su ubijeni karikaturisti u Parizu! Čak je veća vest šta se dešava u Nigeriji sa grupom Boku-Haram... Daleko je veci problem sto Deutsche Welle pise da je EU nemocna i kritikuje postupanje vlade Makedonije i tako na vec zavrsenu stvar daje vetar u ledja siptarima, albancima i Rami za ideju velike Albanije. | |
|
| |
Gocili VIP
Broj poruka : 756 Localisation : Vojvodina Points : 1795 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 5/11/2015, 12:38 | |
| Tema je NIS a ne terorizam! | |
|
| |
| Naftna Industrija - NIIS 9. DEO | |
|