| Naftna Industrija - NIIS 9. DEO | |
|
+90Limited011 FatCat beljic100 Zmark Dragan11 Karlo Nikollla Kobe Bryant adamm Bond draggon Bojjan Ivan2211 Aleks Tom80 trind Zeljko Zrimi Drasko Bochek Joca Fmember JMBR BojanNS zekapeka Folio MIlanNoviSad Zexx Aritmeticar Voiceoflaw flyer Zeljko321 Motika Sutra philips1 Dragivoje Dalaj Lama Boza Belex mr Bean Dr. Gocili malecki Fast boban75 gaggii Jovan I Friz Sahbaz vladimir85 Al Kapone Zwiebel Ceras LUMTDZOS Popaj Momir Boranija Roman Abramovich tandaric Teletrader Jaca Trade Now Maca Ars Vivendi pepermint gogloee Sasuolo Racunarko vladimir1976 ivvan Sneki Fokus MilanR MORNAR Dragot Dragan555 Taliban Jerry Springer capriolo Smile MYSTIC021 Aca kurbla Big Mile Strbac Tenerife Frenky Red max govedinho Taliano Vladulns Urosk 94 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Fokus Still learning
Broj poruka : 88 Godina : 56 Points : 212 Datum upisa : 12.03.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 1/31/2015, 09:07 | |
| Kako moze dividenda od 7% da bude ok, ako je pojede inflacija i kursne razlike? | |
|
| |
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 1/31/2015, 09:14 | |
| [size=36]Ministarstvo za rad: Nismo reagovali na otkaze u NIS, nemamo adrese radnika[/size] BEOGRAD - Ministarstvo za rad nije reagovalo na dopis radnika invalida „Naftne industrije Srbije“ koji se nalaze na listi za otpuštanje jer nije imalo njihovu adresu?!
Naime, među 248 zaposlenih koje je NIS proglasio tehnološkim viškom nalazi se i stotinak radnika sa invaliditetom i samohranih roditelja, o čemu je Kurir već pisao. Oni su se za pomoć obratili ministru rada Aleksandru Vulinu, s obzirom na to da ih novi zakon o radu ne štiti od otkaza, odnosno poslodavac ih, ako proceni da za njih nema radno mesto, može proglasiti tehnološkim viškom. Šta kaže zakon
- U predstavci koju su invalidi rada zaposleni u NIS dostavili Ministarstvu izražava se njihova bojazan da će biti višak u budućoj reorganizaciji poslodavca. U ovoj predstavci nema adrese nijednog zaposlenog niti adrese sindikata na koju bi Ministarstvo moglo da pošalje odgovor - kažu u Ministarstvu, zaboravljajući adresu NIS, kao i sindikate koji još uvek postoje pri NIS, ali i javnost, koja je već alarmirana stalnim otkazima u srpsko-ruskoj kompaniji.
Iz Ministarstva, takođe, poručuju da izmenama zakona iz 2014. samo je obezbeđena veća zaštita ove kategorije zaposlenih jer im se utvrđuje pravo na premeštaj na druge odgovarajuće poslove. http://www.kurir.rs/vesti/biznis/ministarstvo-za-rad-nismo-reagovali-na-otkaze-u-nis-nemamo-adrese-radnika-clanak-1671335 | |
|
| |
Zeljko321 VIP
Broj poruka : 497 Points : 1462 Datum upisa : 19.01.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 1/31/2015, 09:26 | |
| - Fokus ::
- Kako moze dividenda od 7% da bude ok, ako je pojede inflacija i kursne razlike?
Alternativa tome je da izvuces pare sa berze I orocis eure na nekih 2%. Pri tom nemas pojma kako ce se yavrsiti prica sa eurom, dolarom I frankom. Druga varijanta je da kupis obveznice rep Srbije o cemu postoji tema na forumu. A sto se tice 7%, vracamo se na pricu o dividendama. Ako izuzmes DIN, gde je to dividend veca. I na kraju, do sada je moglo da se zaradi i lepih 5% u nekoliko navrata na padu i rastu cene. Kao sto sam napisao, odluka o investiranju je sasvim licna | |
|
| |
Fokus Still learning
Broj poruka : 88 Godina : 56 Points : 212 Datum upisa : 12.03.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 1/31/2015, 09:34 | |
| Po meni jedina alternativa su strane berze, ja ih nisam ispratio priznajem i gorko se kajem, pogotovu americke koje su eksplodirale. Naravno moguce je sada da su prenaduvane cene tamo i da ce puci ko to zna. Investiranje u nase akcije se pokazalo nazalost kao najgora opcija, sto zbog velikog pada vrednosti dinara koji ce i dalje padati u sto uopste ne sumnjam, kao i zbog pada cena velikog broja akcija. Naravno ima i lepih primera ALFA, IMLK... Imao sam akcije NIIS ali sam ih na vreme prodao i za sada se uopste ne kajem. A moram reci i da sam skeptik stose tice Nis-a, jedino spekulacija po meni tu moze da prodje, da se kupe sada (ako su dosle do dna, to je vec procena svakog od nas) pa prodaja kada poraste. Ne bih cuvao NIIS na duze staze. To je moja procena za sada na osnovu sveukupne situacije u Srbiji i spoljnopoliticke pozicije Rusije.I jeste nezgodno gde investirati u Srbiji malo je dobrih opcija cini mi se. | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 1/31/2015, 09:39 | |
| Ne zaboravite i obveznice 4,5% u evrima! _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 1/31/2015, 09:52 | |
| Ars@jeste ali je dospece za 5godina! Ima jedna cinjenica koja je umnogome zanemarena pri sagledavanju Niisovih rezultata u Q3.Naime tokom celog septembra rafinerija Pancevo uopste nije radila zbog remonta.Razlog za remont u Nisu su naveli:modernizacija zbog povecane potraznje.Videcemo ima li pozitivnih efekata u Q4... _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Red max Our family
Broj poruka : 280 Points : 1247 Datum upisa : 09.02.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 1/31/2015, 10:15 | |
| Što se mene tiče NIS je za sada HOLD,barem do FI,na sreću ili nesreću Belex je prilično neefikasan pa se obično može izvući na vrijeme relativno neoštećen iz pozicije,dokaz je i kretanje cijene nakon zadnjeg FI,koja je nakratko nakon pada ponovo počela rasti unatoč slabijem poslovanju,padu cijene nafte i stranih naftnih dionica.Moglo se prodati na 860-880 bez nekih problema,ako se dobro sjećam.
Inače što se tiče ulaganja,moj dobronamjeran savjet,koji se tiče 90 % ljudi,uložite dio kapitala u strane ETF,i to u dioničke,obvezničke i nekretninske iz cijelog svijeta,najbolje provjerene poput Vanguard,na ovaj način se drastično smanjuje rizik zemlje,niste izloženi domaćoj valuti,naknade su nekih 0,15% godišnje pa i manje... itd. Naravno tajming je posebna priča,po meni je sad sve visoko i treba oprezno kupovati,ali dugoročno najbolja solucija. Gledano iz mog kuta,iz HR,većina ljudi ulaže u štednju(koja opet jako ovisi o hirovima države),i mora obavezno uplaćivati u mirovinske fondove koji 70% imovine drže u HR obveznicama sa junk statusom.Ne znam kako stoje stvari u Srbiji ali meni ovo izgleda strašno rizično. | |
|
| |
Trade Now VIP
Broj poruka : 404 Points : 1837 Datum upisa : 13.04.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 1/31/2015, 10:21 | |
| - Zeljko321 ::
- Za mene je ovo HOLD iz nekoliko razloga,
I za mene je HOLD ali HOLD keša. | |
|
| |
Dragan555 Old member
Broj poruka : 1489 Points : 3162 Datum upisa : 18.01.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 1/31/2015, 18:01 | |
| - Fokus ::
- Po meni jedina alternativa su strane berze, ja ih nisam ispratio priznajem i gorko se kajem, pogotovu americke koje su eksplodirale. Naravno moguce je sada da su prenaduvane cene tamo i da ce puci ko to zna. Investiranje u nase akcije se pokazalo nazalost kao najgora opcija, sto zbog velikog pada vrednosti dinara koji ce i dalje padati u sto uopste ne sumnjam, kao i zbog pada cena velikog broja akcija. Naravno ima i lepih primera ALFA, IMLK... Imao sam akcije NIIS ali sam ih na vreme prodao i za sada se uopste ne kajem. A moram reci i da sam skeptik stose tice Nis-a, jedino spekulacija po meni tu moze da prodje, da se kupe sada (ako su dosle do dna, to je vec procena svakog od nas) pa prodaja kada poraste. Ne bih cuvao NIIS na duze staze. To je moja procena za sada na osnovu sveukupne situacije u Srbiji i spoljnopoliticke pozicije Rusije.I jeste nezgodno gde investirati u Srbiji malo je dobrih opcija cini mi se.
Potpuno se slazem sa tobom. Moj prvi pik bio je NIIS. Onda su dosle sankcije i sad ih ne bi kupio ni po pocetnoj ceni. Jednostavno mi izgledaju u ovom trenutku kao teska kocka. A u tom slucaju postoje akcije koje ako firme neko kupi vredece bar pet puta vise. Slazem se i za NYSE upravo sam razmisljao da tamo kupim akcije. Pogledam Tesla motors ludilo vrede 9 puta vise nego pre 4 godine. Pogledam ostale koje su me zanimale sve na istorijskim maksimumima ili tu negde. Cemu da se nadam ako kupim? Koliko jos mogu da odu gore? Ne mnogo cini mi se ali zato mogu da padnu lagano cak i petoduplo i da opet budu iznad nivoa cene od pre 3 godine. Laik sam ali mislim da ispravno sagledavam situaciju. Malo sad gledam Evropske berze i one hvataju zalet ali mi se cini da ce sa ovim upumpavanjem od strane ECB jos dosta rasti. U ostalom ko kaze da ce se ECB zaustaviti na cifri od 1080 milijardi eura? Pa i ameri su imali prvo, drugo, trece kvantitativno popustanje. E sad na domacoj berzi razmisljam o par akcija koje mi deluju solidne. NIIS svakako moze kratkorocno da donese profit ali kako sam neiskusan zaobici cu ga. Ja sam vise za varijantu kupi akcije VW i cekaj. Nekako mislim da ce se kad krenu krediti sirom EU ljudi najcesce opredeljivati za nov auto. | |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 1/31/2015, 18:27 | |
| - Dragan555 ::
- Fokus ::
- Po meni jedina alternativa su strane berze, ja ih nisam ispratio priznajem i gorko se kajem, pogotovu americke koje su eksplodirale. Naravno moguce je sada da su prenaduvane cene tamo i da ce puci ko to zna. Investiranje u nase akcije se pokazalo nazalost kao najgora opcija, sto zbog velikog pada vrednosti dinara koji ce i dalje padati u sto uopste ne sumnjam, kao i zbog pada cena velikog broja akcija. Naravno ima i lepih primera ALFA, IMLK... Imao sam akcije NIIS ali sam ih na vreme prodao i za sada se uopste ne kajem. A moram reci i da sam skeptik stose tice Nis-a, jedino spekulacija po meni tu moze da prodje, da se kupe sada (ako su dosle do dna, to je vec procena svakog od nas) pa prodaja kada poraste. Ne bih cuvao NIIS na duze staze. To je moja procena za sada na osnovu sveukupne situacije u Srbiji i spoljnopoliticke pozicije Rusije.I jeste nezgodno gde investirati u Srbiji malo je dobrih opcija cini mi se.
Potpuno se slazem sa tobom. Moj prvi pik bio je NIIS. Onda su dosle sankcije i sad ih ne bi kupio ni po pocetnoj ceni. Jednostavno mi izgledaju u ovom trenutku kao teska kocka. A u tom slucaju postoje akcije koje ako firme neko kupi vredece bar pet puta vise. Slazem se i za NYSE upravo sam razmisljao da tamo kupim akcije. Pogledam Tesla motors ludilo vrede 9 puta vise nego pre 4 godine. Pogledam ostale koje su me zanimale sve na istorijskim maksimumima ili tu negde. Cemu da se nadam ako kupim? Koliko jos mogu da odu gore? Ne mnogo cini mi se ali zato mogu da padnu lagano cak i petoduplo i da opet budu iznad nivoa cene od pre 3 godine. Laik sam ali mislim da ispravno sagledavam situaciju. Malo sad gledam Evropske berze i one hvataju zalet ali mi se cini da ce sa ovim upumpavanjem od strane ECB jos dosta rasti. U ostalom ko kaze da ce se ECB zaustaviti na cifri od 1080 milijardi eura? Pa i ameri su imali prvo, drugo, trece kvantitativno popustanje. E sad na domacoj berzi razmisljam o par akcija koje mi deluju solidne. NIIS svakako moze kratkorocno da donese profit ali kako sam neiskusan zaobici cu ga. Ja sam vise za varijantu kupi akcije VW i cekaj. Nekako mislim da ce se kad krenu jeftini krediti sirom EU ljudi najcesce opredeljivati za nov auto. | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 1/31/2015, 18:46 | |
| Imas i na belexu svetle primere i one koje ce tek da zasvetle....citaj,proucavaj,analiziraj,pretpostsvljaj,mastaj....izbor je tvoj,i tu je najbolje da ti niko ne pomaze.Ako dobro prodjes posteno si zaradio,ako puknes-sam pao sam se ugruvao. _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Jaca Still learning
Broj poruka : 74 Points : 231 Datum upisa : 26.07.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 1/31/2015, 22:40 | |
| Nad nisom plaču i lože se medjusobno mazohisti i oni koji nisu na vreme izašli iz akcije. | |
|
| |
Zeljko321 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/1/2015, 09:33 | |
| Na forumu imamo starije i iskusnije clanove,koji cesto pisu i koji ponekad umeju da budu ostri u svojim komentarima koji umeju budu na granici pristojnog, ali smo nekako svi na njih naucili i iz njihovih komentara ima sta i da se nauci. Ne razumem one koji retko pisu verovatno zato sto nemaju sta da kazu, a kada to urade, napisu kratak komentar bez smisla i pri tome ne vode racuna da li ce nekog uvrediti ili ne. | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/1/2015, 23:45 | |
| Evo kratkog roka za nervozne .... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/2/2015, 06:09 | |
| Kupim zapise i za 3 meseca dobijem 7.23% kamate? A porez koliki je na tih 7.23%? U stvari kako se zapisi kupuju? Isto preko brokerske kuce? I do kad moze da se kupe jer vidim tamo zadnji datum 15.01.2015? | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/2/2015, 08:47 | |
| 7,32% je godišisnja kamata naravno- na 3m dobićeš 1/4 te kamate! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/2/2015, 09:54 | |
| | |
|
| |
flyer Still learning
Broj poruka : 122 Points : 374 Datum upisa : 07.07.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/2/2015, 12:27 | |
| Ono što je bitno je ova razina 49,2...tj. da danas ostanemo iznad....To bi onda mogao biti preokret... Evo jedne sličice... | |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/2/2015, 15:41 | |
| U svakom slucaju se cini da je pad stao. Iako se nije promenila geopoliticka situacija (Ukrainci i dalje ratuju, proizvodnja se nije promenila....). Svaki trend ima kraj, pa i ovaj pad cena nafte. | |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/2/2015, 20:02 | |
| - Teletrader ::
- Ali nema poreza... krajnji rok je 15. februar.
Kako i gde kupuješ imaš ovde:
https://www.aikb.net/t1704p44-ulaganje-u-obveznice-i-trezorske-zapise#139269 Kako nema? Evo da je to prosla godina koliko bi bio na dobitku? Na primer prodas 10000 eura ulozis oni ti vrate u dinarima sa 7.23% kamate kupis eure vec si izgubio oko 1% na razlici koje menjacnice uzimaju + euro je bio nesto preko 114 a sad je oko 123. Imao bi isto eura koji vise ili pre ce biti koji manje. Znaci nije sigurna dobit. | |
|
| |
tandaric Just looking
Broj poruka : 7 Points : 35 Datum upisa : 13.05.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/2/2015, 22:08 | |
| Moze li promjene? tko je kupio a ko prodao. Da vidimo kolko je Rozga kupila | |
|
| |
Aca kurbla VIP
Broj poruka : 580 Points : 1636 Datum upisa : 17.02.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/2/2015, 22:41 | |
| - tandaric ::
- Moze li promjene? tko je kupio a ko prodao.
Da vidimo kolko je Rozga kupila jesi li ikad na temi NIIS video tablu sa promenom vlasnistva akcija a da je duza od prvih 10 na listi? I sta mislis zasto je to tako? | |
|
| |
Smile Old member
Broj poruka : 1652 Points : 4820 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/2/2015, 22:46 | |
| - Dragan555 ::
- Teletrader ::
- Ali nema poreza... krajnji rok je 15. februar.
Kako i gde kupuješ imaš ovde:
https://www.aikb.net/t1704p44-ulaganje-u-obveznice-i-trezorske-zapise#139269 Kako nema? Evo da je to prosla godina koliko bi bio na dobitku? Na primer prodas 10000 eura ulozis oni ti vrate u dinarima sa 7.23% kamate kupis eure vec si izgubio oko 1% na razlici koje menjacnice uzimaju + euro je bio nesto preko 114 a sad je oko 123. Imao bi isto eura koji vise ili pre ce biti koji manje. Znaci nije sigurna dobit. 1. Glavnicu i kamatu dobijas posle 3 meseca + 1/4 od 7,3% na ime kamate, tako da je pitanje koliko bi evro za to vreme porastao. 2. Kupi onda devizne obveznice u evrima, kamata je 4,8% što nemaš ni u jednoj banci 3. NEMA poreza na dobit na obveznicama 4. Dobro pročitaj temu https://www.aikb.net/t1704p44-ulaganje-u-obveznice-i-trezorske-zapise#139269 | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/3/2015, 08:34 | |
| 2....glavnicu + kamatu dobijes za 5godina.... _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Zeljko321 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/3/2015, 10:12 | |
| Flyer, moze li danas jedna slicica za naftu sa komentarom | |
|
| |
Red max Our family
| |
| |
flyer Still learning
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/3/2015, 11:31 | |
| @ZeljkoNema ništa nova na slici, zasad smo iznad površine što je dobro...što više vremena prolazi a mi iznad znači da je vjerojatnost preokreta veća... @RedMax USO pratim i sam i da imam sad slobodnu lovu svakako bi ga pikiro....No, kad smo već kod naftaša baci oko na EGY...to mi je bio tamo pick...odlični fundamenti sa visokim zalihama u cashu.... | |
|
| |
Red max Our family
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/3/2015, 11:36 | |
| EGY imam na listi ali nisam stigao detaljno istražiti,pogledat ću,zapravo najviše sam kupovao TGA,sa trenutnim cashom i potraživanjem imaju novca više nego trenutni MCAP bez kratkoročnog duga. _________________ Na burzi moraš biti budala da uspiješ,oni najbolje prolaze,jer samo budale kupuju kad pametne glave crnjače o kraju svijeta i ekonomije....
| |
|
| |
Zeljko321 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/3/2015, 11:43 | |
| | |
|
| |
flyer Still learning
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/3/2015, 12:36 | |
| Evo i malo crteža NIIS-a...o nečemo sam već pisao, no obratite pažnju na RSI koji je dosad bio svršen prediktor kretanja cijene... | |
|
| |
pepermint VIP
Broj poruka : 2694 Points : 6094 Datum upisa : 05.02.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/3/2015, 14:22 | |
| http://www.seebiz.eu/cijene-nafte-u-tri-dana-porasle-11-posto/ar-104440/ | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/3/2015, 15:46 | |
| - Taliano ::
- 2....glavnicu + kamatu dobijes za 5godina....
Grešiš, ima i kuponska naplata kamate. A možeš i da ih prodaš pre vremena dospeća. Valjalo bi da se malo obavestiš o temi o kojoj pišeš. Nekome su obveznice ok a nekome nisu, tj. neko traži siguran prinos bez rizika, a neko voli veći rizi i eventualno veću dobit spreman je i na gubitak... Ovde konkretno ko je prodao na 900-940 din je u verovatno u lepom dobitku, ali ko je tada kupovao pa i i na + 800 sad će malo da popričeka dok ne dodje na nulu. Izgledi da ova akcija dodje na 900 din tokom 2015 su minimalni, a tih (sanjanih?) 50 din dividende (bez obzira na broj akcija kojim se dičiš - govorimo o uloženom novcu, a ne o broju akcija) stvarno nisu vredni pomena, s obzirom da ima akcija koje možda ne nose nikakvu dividendu, ali svojim godišnjim rastom (na.pr. ALFA ili IMLEK itd..) mogu da donesu lepu zaradu svom vlasniku. Ti počinješ da spamuješ, svojom neumerenom pohvalom ove akcije, a da za to ne postoje nikakvi realni razlozi. Očigledno od preterane ljubavi prema NIIS nisi spreman da sagledavaš realno šta se ovde dešava... A pumpanje na ovom forumo nije dobrodošlo, koliko se sečam na GMON si isto radio i popio ban... Tek tamo si pisao razne bajke koje je mod Boby pobrisao iz njemu znanih razloga. Zato ne preteruj! _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Roman Abramovich Member
Broj poruka : 686 Localisation : Zemun Points : 1798 Datum upisa : 25.05.2007
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/3/2015, 19:39 | |
| | |
|
| |
govedinho Just looking
Broj poruka : 30 Points : 144 Datum upisa : 27.08.2014
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/4/2015, 18:29 | |
| kolege, da li neko zna zasto Ernst&Young ne radi reviziju za 2014? | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 9. DEO 2/5/2015, 11:12 | |
| Dug Er Srbije u 2014. za gorivo 33,3 miliona evra. Članom 7.4.2 predviđeno je da Vlada Srbije osigura kod NIS popust za aviogorivo Er Srbiji od "najmanje 50 odsto _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
| Naftna Industrija - NIIS 9. DEO | |
|