BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Naftna Industrija - NIIS 8. DEO

Ići dole 
+98
mushoke
Zeljko
Stane Dolanc
geogsi
Strbac
Non-ProfitOrganization
pepermint
MYSTIC021
Kopac
Nikollla
Dragivoje
Cermet
insajderxxx
kaktusic
Tom80
gaggii
Miros Lav
KRUSKA
Borodino
Dragan11
Mikica
Taliban
govedinho
StariHrast
Dnenad85
Slovenac1
Boza Belex
Nemesis
Boranija
adamm
Gocili
Ivan2211
Joca
Zane
JMBR
Von Misha
boxxi
Sutra
Bond
Zeljko321
Matans
Fokus
Jerry Springer
MilanR
BojanNS
Sneki
Matthew Greenburgh
philips1
Nestrpljivi
boban75
Sasuolo
ivan45
Trade Now
Tods
Bojjan
zORAn
MORNAR
Dragot
Nikola
hey-ho
Racunarko
Drasko
Zmark
GogaAna
Fmember
FatCat
Admin
Zile
Dejansss
Al Kapone
Folio
Maca
LUMTDZOS
Dragan555
Roman Abramovich
Red max
Djepeto83
Kobe Bryant
MMcorp
Aleks
Urosk
Teletrader
Big Mile
gogloee
Hrx84
Aca kurbla
Ars Vivendi
Limited011
Dalaj Lama
Smile
flyer
Aritmeticar
Vladulns
Jumbo
Frenky
Momir
Tenerife
Bezimena
102 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Sledeći
AutorPoruka
Folio
VIP
VIP
Folio

Broj poruka : 276
Datum upisa : 19.11.2010

Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Empty
PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/17/2014, 14:34

Red max ::
Gocili ::
Ja kad pogledam na Yahoo finance kod mene za Gazprom stoji PE N/A, uzgred primetila sam da ima i gresaka na tom servisu...

To što gledaš se odnosi na forward-budući P/E uz ovakav pad rublje vjerojatno ni sama uprava nema pojma što očekivati.

Ima i tu sličan podatak:
http://www.marketwatch.com/investing/stock/ogzpy

U redu je to da li je u dolarima ili rubljama, samo mi nije jasno kako se toliko razlikuju indeksi npr. P/E, jer na njega ne utice valutno indeksiranje...

USD\RUB je ~66 tako da ni cena sa Moskovske berze (link iz mog  rethodnog komentara) nije u skladu sa cenom na NYSE. Ako je to ista hartija (klasa, tip...) to je onda skolski primer arbitraze, zar ne? Malo mi je to nemoguce za hartije ovakve kompanije...
Nazad na vrh Ići dole
Red max
Our family
Our  family
Red max

Broj poruka : 280
Datum upisa : 09.02.2013

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/17/2014, 15:19

ADR,odnosno Gazprom izlistan u USA računa i promjenu tečaja,usporedi cijenu u recimo zadnjih 6 mj i vidjet ćeš da je OGZPY pao 52% a GAZP u Moskvi 8% razlika je zbog velikog pada rublje pa otud i razlika u trenutnom P/E,barem ja tako mislim,ako netko ima bolje mišljenje neka napiše.
U Londonu je isto tako veliki pad.

Our family
Our  family
Red max

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/17/2014, 16:47

ADR stands for an American Depositary Receipt issued against Gazprom’s ordinary shares providing free floating of the Company’s shares in international stock markets. The Company’s ADRs are deposited with The Bank of New York Mellon. ADR affirms the ownership of Gazprom’s shares deposited with The Bank of New York Mellon. One ADR represents two shares of Gazprom. It is possible to convert Gazprom’s ordinary shares into ADRs and vice versa.

USD\RUB je ~66 tako da ni cena sa Moskovske berze (link iz mog  rethodnog komentara) nije u skladu sa cenom na NYSE. Ako je to ista hartija (klasa, tip...) to je onda skolski primer arbitraze, zar ne? Malo mi je to nemoguce za hartije ovakve kompanije...

Eto zašto postoji razlika u cijeni.

VIP
VIP

Broj poruka : 161
Datum upisa : 27.07.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/17/2014, 22:55

"    [size=32]Pretvaranje u javni dug Srbije obaveza Er Srbije prema pravnim i fizičkim licima za obavljene usluge i isporučenu robu, predviđeno je Predlogom zakona koji je Vlada Srbije dostavila Skupštini na usvajanje po hitnom postupku.[/size]

[size=32]Novac za te namene biće isplaćen iz budžeta Srbije u dve rate - prva polovina do 31. decembra ove godine, a druga do 31. marta 2015. godine.[/size]  "

Koliko ide NIS-u ? Ovo bi moglo da popravi bilanse. Cist kesh.
Nazad na vrh Ići dole
Frenky
VIP
VIP
Frenky

Broj poruka : 516
Godina : 49
Datum upisa : 19.07.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 10:18

Ipak je danas lepo videti posle 8-9 kisnih dana jedan suncan dan makar sa +1 din gore pec
Nazad na vrh Ići dole
Frenky
VIP
VIP
Frenky

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 11:20

Evo nam niis ozdravio danas malo sesir
Nazad na vrh Ići dole
MilanR
VIP
VIP

Broj poruka : 136
Datum upisa : 26.09.2012

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 11:25

Jeste, stvarno izgleda bolje... Trazio da jede ono sto najvise voli...
Nazad na vrh Ići dole
Urosk
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 12:23

Urosk ::
"    [size=32]Pretvaranje u javni dug Srbije obaveza Er Srbije prema pravnim i fizičkim licima za obavljene usluge i isporučenu robu, predviđeno je Predlogom zakona koji je Vlada Srbije dostavila Skupštini na usvajanje po hitnom postupku.[/size]

[size=32]Novac za te namene biće isplaćen iz budžeta Srbije u dve rate - prva polovina do 31. decembra ove godine, a druga do 31. marta 2015. godine.[/size]  "

Koliko ide NIS-u ? Ovo bi moglo da popravi bilanse. Cist kesh.

Da li neko ima ovaj podatak, koliki je dug koji se vraca NIS-u u ovoj transi ?
Ako sam dobro procitao izvestaj, trebalo bi da NIS dobije od drzave u ovoj godini oko 12mil eur. ?
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi

Broj poruka : 2817
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 12:33

Pogledaj temu AERO tamo pišu tačni iznosi ....

Urosk
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 12:51

Nema, gledao sam ranije.
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi

Broj poruka : 2817
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 13:05

Nema, gledao sam ranije.

Nema, aaa?
Moraš da čitaš, a ne samo da gledaš! cekic

Poslednji post (citat) na temi AERO !!!

mushoke
Just looking
Just looking

Broj poruka : 8
Datum upisa : 26.06.2014

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 13:31

Da li kao pocetniku savetujete da kupi sad akcije NIS-a ili da cekam jos da padnu ?Sta mislite da li ce jos padati i do koje cene oko 700 din bih vec i pazario ? hvala unapred
Nazad na vrh Ići dole
Urosk
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 13:51

Ars Vivendi ::
Nema, gledao sam ranije.

Nema, aaa?  
Moraš da čitaš, a ne samo da gledaš! cekic

Poslednji post (citat) na temi AERO !!!

u pravi su, "devet milijuna eura duguju Naftnoj industriji Srbije", mislim da je ipak u pitanju oko 20mil eur.

Nazad na vrh Ići dole
Joca
VIP
VIP
Joca

Broj poruka : 159
Datum upisa : 29.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 14:00

mushoke ::
Da li kao pocetniku savetujete da kupi sad akcije NIS-a ili da cekam jos da padnu ?Sta mislite da li ce jos padati i do koje cene oko 700 din bih vec i pazario ? hvala unapred

Ne može ti niko dati 100% tačan savet. Sva "igra" je u tome kada kupiti i kada prodati. Pošto se radi o tvom novcu sam moraš doneti odluku. Kada bi bili sigurni da će za mesec dana ovo vredeti 900 i više rsd svi koji ovo čitamo sutra bi uložili milione.

Inače davno sam pročitao dobar savet vezan za slično pitanje kao i tvoje gde je odgovor glasio ovako: "Čak i da ti kažem kad da kupiš, šta ti to vredi kada neću biti tu kasnije da ti kažem kada da prodaš".
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old member

Broj poruka : 2213
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 14:14

u pravi su, "devet milijuna eura duguju Naftnoj industriji Srbije", mislim da je ipak u pitanju oko 20mil eur.

od
Kako god poželiš, ti možeš da misliš da danas nije četvrtak ili da Zemlja nije okrugla, tvoja stvar...
Samo boli glava od tvojih postova možda si već počeo sa slaviš Novu godinu ili si negre zaglavio noćas pa ne znaš gde si?

Izgleda da sve mora da ti se nacrta pošto ti IQ nije jaća strana:
Ovo je samo dug JAT-a, a druge neke državne firme (Srbijagas) duguju takodje NIS-u, ali ta dugovanja nisu predmet ovog zakona.
Ako treba pojašnjenje slobodno pitaj.... coca

Old member
Old member

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 14:16

Kad god kupiš kajaćeš se.
Ako cena ode gore, kajaćeš se što nisi kupio još, a ako padne što nisi prodao na vreme....

Gadan je ovo posao, rekao bih: samo za mazohiste!

Old member
Old member

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 14:26

Još jedan podtak za kolegu Urosk:
AirSrbia kod NIS-a kupuje kerozin samo kad mora, jer su Ruje nabile cenu, tako da je na skoro svim aerodromima u evropi kerozin jevtiniji i AirSrbia to koristi...

VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 14:54

Boranija ::

od
Kako god poželiš, ti možeš da misliš da danas nije četvrtak ili da Zemlja nije okrugla, tvoja stvar...
Samo boli glava od tvojih postova možda si već počeo sa slaviš Novu godinu ili si negre zaglavio noćas pa ne znaš gde si?

Izgleda da sve mora da ti se nacrta pošto ti IQ nije jaća strana:
Ovo je samo dug JAT-a, a druge neke državne firme (Srbijagas) duguju takodje NIS-u, ali ta dugovanja nisu predmet ovog zakona.
Ako treba pojašnjenje slobodno pitaj.... coca

Sto se tice duga Jat-a on je oko 3mlrd sa kamatama din tako da je podatak koji Ars citirao na AERO temi pogresan.

Sto se tice komentara za inteligenciju, ostavljam ti moj telefon 062 207 942 pa mozes da me nazoves da prodiskutujemo ili da se nadjemo nege da mi ponovis to sto si napisao.

Pozdrav

P.S. zamoli bih moderatore da obuzdaju doticnog posto mu ovo nije prvi ispad ovakve vrste.
Nazad na vrh Ići dole
Aleks
Old member
Old member
Aleks

Broj poruka : 1306
Godina : 71
Datum upisa : 15.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 17:07

http://www.politika.rs/pogledi/Danica-Popovic/Ko-tera-Rusiju-u-bankrot.sr.html
Nazad na vrh Ići dole
http://www.slobodnajugoslavija.com/drugTito.html
Racunarko
VIP
VIP
Racunarko

Broj poruka : 612
Godina : 45
Datum upisa : 22.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 20:37

Joca ::

Ne može ti niko dati 100% tačan savet. Sva "igra" je u tome kada kupiti i kada prodati. Pošto se radi o tvom novcu sam moraš doneti odluku. Kada bi bili sigurni da će za mesec dana ovo vredeti 900 i više rsd svi koji ovo čitamo sutra bi uložili milione.

Inače davno sam pročitao dobar savet vezan za slično pitanje kao i tvoje gde je odgovor glasio ovako: "Čak i da ti kažem kad da kupiš, šta ti to vredi kada neću biti tu kasnije da ti kažem kada da prodaš".
Savet od Joce je dobar. Pokusacu i ja da ti kazem jedan, mozda ti pomogne.

Kao pocetnik kreni sa manjom kolicinom novca, 10% od onoga koliko imas raspolozivo. Odluke uvek donosi sam na osnovu svog rezona i zelja, jer nisu ovde svi sa istim ciljevima i ono sto je za nekoga ok, za tebe mozda nije. Iil ono sto je tebi dovoljno, drugi smatraju losim itd.

Ja licno sam poceo polako da kupujem na ovim nivoima, ali to ne znaci da znam sta ce biti sa cenom sutra. Probam, pa sta bude. 
Ako zaradim, super. Ako ne, nije prvi put, idem dalje.
Ali u ovakvim situacijama, UVEK idem sa malim sumama novca. comp
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

Broj poruka : 1658
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 21:29

Danas se NIIS lepo odbio, posle predhodnog slobodnog pada, samo se bojim da ce to biti kratkog daha, danas nafta opet -3%.  kafa
Nazad na vrh Ići dole
Al Kapone
VIP
VIP

Broj poruka : 1154
Datum upisa : 06.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 23:15

Putin na konferenciji rece da ako EU hoce redovno snabdevanje gasom on moze ici iz Grcke preko Makedonije i Srbije u Austriju...

http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/
(deo Dnevnika u 19:58)

VIP
VIP
Aca kurbla

Broj poruka : 581
Datum upisa : 17.02.2014

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 23:38

Al Kapone ::
Putin na konferenciji rece da ako EU hoce redovno snabdevanje gasom on moze ici iz Grcke preko Makedonije i Srbije u Austriju...

http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/

Tom coveku neko mora da objasni da dokle god se bude q..cio u ukrajini,njegovi gasovodi nigde nece stici.. kafa
Nazad na vrh Ići dole
Teletrader
Old member
Old member
Teletrader

Broj poruka : 994
Datum upisa : 05.09.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 23:46

Ne nbih se ja baš tako lako klačio s ruskim medvedom...
Veći deo naroda u Rusiji uopšte ne dodiruje kurs dolara, beda i jad...

Snalažljivi i okrenuti samio sebi još iz doba Staljina, drugačije ne bi preživeli ni Jeljcina.

Otkud tolika mržnja prema Rusima i Putinu?
Nazad na vrh Ići dole
boxxi
VIP
VIP

Broj poruka : 69
Datum upisa : 23.11.2013

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/18/2014, 23:53

Nije ovo prva kriza koja je zadesila Rusiju.  Izvuci ce se oni.
  Sto se tice Gasproma ne mogu da nadjem pokazatelje na ruskoj berzi.  Ipak,cini mi se da sam nasao na sajtu investing.  Ipak mi nelogicno da na Gaspromu bude p/b 0.15  a  p/e ispod 2. 
   Sto je malo,malo je.  Mislim da su ovi pokazatelji realni.  Na ceni 137  :   p/b  0.31    i    p/e  2.98
                           http://www.investing.com/equities/gazprom-ratios?cid=13684
Nazad na vrh Ići dole
geogsi
VIP
VIP
geogsi

Broj poruka : 351
Datum upisa : 14.12.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/19/2014, 00:50

Rusija vise nije nikakva energetska supersila. Usled visokih cena energenata, imali su visak novca i sansu da nesto naprave od ekonomije u proteklih 10god. Jasno je da su protracili sansu. Nafta i gas ce dugo biti na ovim nivoima.
Druga je stvar sto bi neki ljudi ovde u Srbiji zeleli da Putin zavlada svetom. A on je u stvari krenuo putem Slobe. Evo malo za edukaciju nekih clanova ko se pita u svetu(na nasu nesrecu):
http://www.bloomberg.com/news/2014-07-04/u-s-seen-as-biggest-oil-producer-after-overtaking-saudi.html
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_natural_gas_production
A koliko % svetske proizvodnje direktno ili indirektno kontrolisu, pustite masti na volju
Nazad na vrh Ići dole
Red max
Our family
Our  family
Red max

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/19/2014, 00:59

I ovaj analitičar kaže da je 1.4:
Gazprom OAO (OTC: OGZPY) is the world’s largest natural-gas producer. Over the past 12 months, the company generated $175 billion in annual revenue and $32.4 billion in net income. Gazprom shares are down 47% over the past three months. The decline means Gazprom shares trade at a mere 1.4 times trailing 12-month earnings, 0.24 times sales, and 0.14 times book value.
http://www.wyattresearch.com/article/russian-stocks/

Btw,Sberbank je na na P/E 1.8
Lukoil je skuplji pošto se radi o dobro vođenoj privatnoj kompaniji.
Nazad na vrh Ići dole
Al Kapone
VIP
VIP

Broj poruka : 1154
Datum upisa : 06.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/19/2014, 01:05

Al Kapone ::

Samo da ispravim link posto forum ne prihvata link na cirilici.

http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/1777723/Dnevnik.html

VIP
VIP
Drasko

Broj poruka : 281
Datum upisa : 01.07.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/19/2014, 09:56

Bid duplo veci od Ask-a....
Nazad na vrh Ići dole
Frenky
VIP
VIP
Frenky

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/19/2014, 10:09

Kako ja vidim danas je NIIS Ekspolirao kapa
Nazad na vrh Ići dole
Drasko
VIP
VIP
Drasko

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/19/2014, 10:11

Danas imamo paniku u drugom smeru....nikakve vesti to ne poguraju bolje od samih panicara,kako se vratiti u stare pozicije... ajkula
Nazad na vrh Ići dole
boxxi
VIP
VIP

Broj poruka : 69
Datum upisa : 23.11.2013

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/19/2014, 10:15

Drasko ::
Bid duplo veci od Ask-a....

Ja ponudu nigde ne vidim.   Sakrili su se iza gornje granice 793
Nazad na vrh Ići dole
Tenerife
VIP
VIP
Tenerife

Broj poruka : 739
Datum upisa : 02.10.2013

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/19/2014, 10:15

Bolje rasprodajte to na 800 dok još ima kupaca, pa ponovo u krug. Na kakvim su coca  danas ljudi, čudo, čudo!

Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja
je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa

Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
Nazad na vrh Ići dole
Drasko
VIP
VIP
Drasko

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/19/2014, 10:18

A nemamo neke ohrabrujuce vesti....Obama je skoro uveo sankcije Gaspromu,nafta na oko 55 dolara....
Nazad na vrh Ići dole
Joca
VIP
VIP
Joca

Broj poruka : 159
Datum upisa : 29.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 8. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 8. DEO - Page 25 Icon_minitime12/19/2014, 10:19

Tenerife ::
Bolje rasprodajte to na 800 dok još ima kupaca, pa ponovo u krug. Na kakvim su coca  danas ljudi, čudo, čudo!

Nikakvo čudo, samo u promenama se gubi ili zarađuje novac. Kad cena tavori u mestu nikom nije dobro - ni kupcima ni prodavcima.
Nazad na vrh Ići dole

Naftna Industrija - NIIS 8. DEO
Nazad na vrh 
Strana 25 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Sledeći
 Similar topics
-
» Naftna Industrija - NIIS 5. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 6. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 13. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 7. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 9. DEO

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: AKCIJE NISA - NIIS I ENERGETIKA SRBIJE-
Skoči na: