| BELEX - stanje ponude i tražnje | |
|
+53Aca kurbla boxxi Momir FatCat Zak10 Sasa965 StariHrast Jarbol Folio Jaca Dragan555 boban75 Smile Racunarko Boranija Popaj Sahbaz MilanR LUCKY Nikola ivan45 Zoranecc Lutvi Sebastian Sneki Admin Ars Vivendi Tenerife LUMTDZOS Dragot Limited011 MarkoJTD Greta Nikolaj3 Kobe Bryant MMcorp Gocili Nemesis Al Kapone Atomski mrav Pekoilic Roman Abramovich Dejansss Aleks Delboj Taliano Beko BojanNS Zeljko321 Boby Vladulns Bond Dkolak 57 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
MarkoJTD VIP
Broj poruka : 1164 Godina : 36 Points : 3673 Datum upisa : 19.10.2009
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/4/2013, 11:33 | |
| Teletrader je dno DNA.
Ako ovo ne ugasi malo akcionarstvo nista nece. | |
|
| |
Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/4/2013, 12:34 | |
| _________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/4/2013, 15:56 | |
| Zato sto je QS drao sa cenom koju nije hteo da spusti, a onda je dosao teletrader i prodao platformu za samo deo cene QS-a. Sad QS hoce da pregovara, ali su brokeri vec potpisali ugovor sa teletraderom. Izlaz je jedino ako brokerska pravna sluzba dokaze da je teletrader krsh najobicniji i sa valjanim razlogom raskine te ugovore. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/4/2013, 23:56 | |
| Ja sam u utorak primetio da nesto nije najbolje, a danas sam shvatio da postoji niz propusta. Jednostavno, nisam zadovoljan i ne planiram da placam nesto sto nije ono za sta se izdaje. |
|
| |
Dragot VIP
Broj poruka : 655 Points : 2873 Datum upisa : 16.10.2010
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 07:30 | |
| Sve sam progutao na Teletradeovoj platformi, ali da ne možeš videti PC naloge... to ne mogu. Zbog tog nedostatka ne može se videti ni ukupna tražnja ni ukupna ponuda. Kao osakaćen sam. Zovem brokera telefonom da mi kaže stanje sa PC, a ono se u par narednih sekundi promeni. Trgovanje oko "blackouta", na akcijama gde su "visokofrekventne" promene, je obesmišljeno. Broker me obavestio da je razlog za promenu platforme u visini naknade. Nudi se Ilirika, ali pod uslovom: Ukoliko koristite aplikaciju za praćenje trgovanja i unos naloga na Beogradsku berzu i svoje trgovanje obavljate elektronskim putem troškovi korišćenja aplikacije iznosiće 9 evra mesečno (korisnici koji ostvaruju mesečni promet iznad 500.000 dinara biće oslobođeni plaćanja). | |
|
| |
Dkolak VIP
Broj poruka : 4077 Points : 8143 Datum upisa : 20.08.2009
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 08:52 | |
| Kod Ilirike je takodje Teletrader. 9 eura mesecno da im nadoknadimo dusevni bol? | |
|
| |
Dkolak VIP
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 09:38 | |
| U ovoj gomili brojeva sve je zajedno: i tacni i netacni, i stari i novi... Danasnje promene nose datum 4.12., pa se ti snadji. | |
|
| |
MMcorp Our family
Broj poruka : 177 Godina : 52 Localisation : Belgrade Points : 488 Datum upisa : 17.07.2013
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 09:50 | |
| Dkolak, kad sam video tvoj post jutros u tablama obradovao sam se da je nekako proradilo, ali zamalo :) Nisu mi jasne brokerske kuce, moje trgovanje tokom meseca ne prelazi 20-30k din. i sada ce biti jos manje jer sam slep kod ociju sto se tice ponude i potraznje. aBG berzu necu ni da komentarisem, da za sve ove godine nisu uspeli da se pozicioniraju kao regionalna berza i da makar najvece kompanije iz R.Srpske i Crne Gore i Makedonije budu listirane kod njih. | |
|
| |
LUMTDZOS VIP
Broj poruka : 327 Localisation : NBgd Points : 1027 Datum upisa : 28.07.2010
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 10:09 | |
| Eh, kada mafija zabrani TicTail koji je bio fantastican program ddobrih strucnih ljudi koji su nam to stavili na raspolaganje. Koristim ovu priliku da jos jednom pozdravim autore tog programa i da im porucim da ima neko ko vidi sve to i da ce im se dobrota i nesebicnost vratiti. Bas kao sto ce i ovim mafijasima koji su to onemogucili sve to biti naplaceno mnogostruko. Koristim priliku da ovim putem zahvalim i @Dkolaku koji nam je dobrim delom nadomestio ukidanje TicTaila. | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| |
| |
Greta VIP
Broj poruka : 1280 Localisation : Bgd Points : 3147 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 10:41 | |
| Evo nešto konkretno:
helpdesk@teletrader.com
011 265 22 24
a, na ovom broju su ljudi koji se bave dizajnom i tačnošću podataka: 011 369 32 34
Trebalo bi što veći pritisak da izvršimo i da tražimo da se uvaže naši prigovori, u suprotnom nemojte ništa plaćati. _________________ Samo hrabri pobedjuju
| |
|
| |
Zeljko321 VIP
Broj poruka : 497 Points : 1462 Datum upisa : 19.01.2013
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 10:43 | |
| Znači nema više tabli.Katastrofa. | |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 10:47 | |
| Nema ovde uvazavanja prigovora, ovo je opsta platforma, napravljena da sluzi svim instrumentima kojima se trguje preko berza. Bilo to akcija ili commodity-a.
Oni mogu da poprave po neki bug (tipa pokazivanje jucerasnje table kao danasnje) ali da razmontiraju onaj watchlist ili da izmene nesto drugo tako veliko, ne verujem da bi uradili, uzimajuci u obzir velicinu nase berze i promet ostvaren preko platforme.
Ocito je ovo radio neko ko nema kontakta sa realnim trgovanjem na nasoj berzi. | |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 11:03 | |
| Moja komunikacija sa brokerima se svodi na to: "Da li znate da je ova platforma trula/kada vracate QS?" i "koliko PC-a ima na xxx hartiji?" Uzas... | |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 11:37 | |
| http://limun.hr/main.aspx?id=312848 | |
|
| |
Greta VIP
Broj poruka : 1280 Localisation : Bgd Points : 3147 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 11:58 | |
| Pokušala sam da kontaktiram QS telefonom i da se raspitam o njihovim cenama za privatna (fizička) lica, ali niko se ne javlja na telefon.
Druga mogućnost, koja mi se čini za sada najboljom je praćenje i trgovanje preko platforme koju nudi sama Berza. Mesečna pretplata za nas (neprofesionalni korisnici) 700 din ili godišnje 7000 din. Više informacija imate na http://www.belex.rs/proizvodi_i_usluge/BELEXinfo_opste
Da li je neko preko njih trgovao, kakva su iskustva sa njima? _________________ Samo hrabri pobedjuju
| |
|
| |
Dkolak VIP
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 12:13 | |
| Cena za QS je oko 3760 din.
Hvala Greta, pogledacu.
Kakav je Kombank i njihova platforma? Sta koristi MVI i kakvi su oni? Cini mi se da Boby koristi jednu od njih, molim ga za odgovor, moze i na PM.
Inace, posle danasnjeg MPC trgovanja sam se dodatno iznervirao, mora se reagovati.
Pogledao belex.info: nema level 2 i preko tog servisa se ne trguje, samo dobijas informacije. | |
|
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 12:56 | |
| Slikovito uputstvo za kombank trader imate na njihovoj stranici:
http://www.kombank.com/pdf/uputstvo_trader.pdf _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 13:44 | |
| KMBN platforma je vizuelno mnogo bolja od TT-a, ali se vidi da nema indikatora za PC naloge. | |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 14:40 | |
| - Dkolak ::
- Cena za QS je oko 3760 din.
Hvala Greta, pogledacu.
Kakav je Kombank i njihova platforma? Sta koristi MVI i kakvi su oni? Cini mi se da Boby koristi jednu od njih, molim ga za odgovor, moze i na PM.
Inace, posle danasnjeg MPC trgovanja sam se dodatno iznervirao, mora se reagovati.
Pogledao belex.info: nema level 2 i preko tog servisa se ne trguje, samo dobijas informacije. Dkolak, danas nisam mogao da dobijem QS na telefon, odakle je ta informacija da je QS 3760rsd? Jel' tako bilo do sad, za one koje su samo pratili promene ili je to cenovnik koji su od skora uveli? | |
|
| |
Nikola VIP
Broj poruka : 583 Points : 2009 Datum upisa : 06.12.2011
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/5/2013, 15:01 | |
| Kombank mozete da vidite ovde http://www.kombank.com/srp/tekst.asp?id=436#
Znate li odakle je TickTail uzimao podatke, s obzirom da je bio besplatan? To je moralo valjda da ide sa belex.info sto nije besplatno. _________________ I don't want any of your get-rich-quick schemes but I do need to make a lot of money really fast.
| |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/6/2013, 10:40 | |
| Evo šta su meni odgovorili iz helpdeska: Glavni problem je taj što se ne vide tržišni nalozi, ali kao što sam napisala u prethodnom e-mailu problem nije do nas, već do izvora, Bečke berze, i dobili smo obecanje da će raditi na otklanjanju problema. Svo što se nadalje bude pojavljivalo kao problem vezano za aplikaciju, neka članovi kluba kontaktiraju direktno svog brokera I kažu gde i na kojoj hartiji se problem pojavio, a oni će kontaktirati nas. Ja cu sa svoje strane obavestiti brokere da budu brzi I efikasni u prosledjivanju komentara klijenata nama kako bi se "eventualni" problem odmah uocili I ispravili. Ne mozemo da kažemo da li je neko pogrešio u oceni problema koji se javljaju na aplikaciji dok ne saznamo na kojoj je hartiji(simbolu) nastao problem, kada i koje vrste. Ono sto mogu da potvrdim je da problem ove vrste nemamo sa ostalim klijentima iz regiona I sveta sa kojima imamo saradnju. Potrebno je samo malo strpljenja i više direktne komunikacije sa brokerima. Naši programeri će sutra ispratiti BELEX i pokušati da uoče eventualne nepravilnosti, Ali bi bilo dobro da se svi uključe i ukazu na konkretne probleme na konkretnoj hartiji kako bismo odmah reagovali. Srdacan pozdrav, Olivera.Bugarinovic@teletrader.com _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/6/2013, 15:38 | |
| Ne znam da li mogu u jednom mail-u da stanu simboli svih listiranih kompanija da im posaljem gde se ne vide trzisni nalozi i sto ne mogu vise dubina da imam na jednom monitoru vec moram da nosim 6 ekrana ubuduce sa sobom. | |
|
| |
Admin Admin
Broj poruka : 342 Points : 745 Datum upisa : 19.05.2007
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/7/2013, 19:34 | |
| - citat ::
Hvala što ste se javili i prosledili nam ovaj link. Zamolila bih da ako postoji mogućnost sugerišete članovima vašeg kluba da zamerke koje imaju vezano za TT aplikaciju pošalju direktno brokerima sa kojima su zaključili ugovore o posredovanju. Brokeri će nas kontaktirati i tako će se mnogo brže utvrditi da li postoje stvarni problemi i pristupiti resavanju istih nego što se to čini preko društvenih mreža gde se ispoljava neprijatno negodovanje ali ne i rešavanje problema. Od svih nabrojenih zamerki jedino sto smo od brokera dobili jeste problem sa prikazom tržišnih cena. Taj problem nije direktno vezan za nas već za berzu koja iz nekog razloga to nama ne šalje. Reagovali smo odmah i procedura rešavanja problema je u toku, nadam se da će se sve rešiti u kratkom roku. O tome smo obavestili brokera, a nadam se da je on obavestio klijenta, jer to bi trebala da bude prava relacija, u suprotnom forumi se pune vrlo neprijatnim izjavama koje nikuda ne vode.
Vezano za dubinu tržista, ako se član berze pretplatio na dubinu tržista sa Beogradske berze on će je videti na svim hartijama, ne moguće je da se na nekoj vidi, a na nekoj ne vidi, osim u slučaju da nema naloga pa samim tim ni dubine tržista na odredjenoj hartiji. Izgled aplikacije jeste drugačiji od aplikacije na koju su navikli članovi kluba, ali to je maksimalno što može da se ponudi u skladu sa finansijskom situacijom, kako brokera tako i njihovih klijenta jer je aplikacija pravljena po specifikaciji nasih klijenata u Evropi i Aziji ( http://www.bisnews.com/en/services-webstation.php; https://www.youtube.com/watch?v=HI2lh8HKfQg) Ukoliko neko želi aplikaciju koja će mu omogućiti bolji pregled table, da kreira radne povrsine, smanjuje i povećava table, vrži tehničku analizu na kvalitentijoj rezoluciji grafikona, može preuzeti demo nalog TT Professional desktop aplikacije sa sledeće web adrese: http://professional.teletrader.com/index.php?id=download_main&L=5 i testira je. Članovi kluba koji su navikli da postavljaju slike sa tablom i grafikonima se mogu udružiti i pretplatiti se na jednu licencu ove aplikacije i nastaviti da vrše zajedničke analize ( primer kako su radjene neke analize na ovoj TT platformi možete pogledati ovde: http://www.trgovanje.rs/). Ako se pitate zašto nije moguće ispostavljati naloge preko ove aplikacije razlog su - finansije. U situaciji u kojoj se nalazi naše tržište, mi smo i dalje na nivou ispostavljanja naloga fizičkim ili telefonskim putem, zato ne treba mnogo traziti mane, već sagledati situaciju i biti zadovoljan što postoji mogućnost za praćenje, analizu trgovanja i elektronsku ispostavu naloga uopšte. Molim Vas za razumevanje i zajedničku saradnju da se prevazidje negodovanje prelaska sa jedne aplikacije na drugu. Kako vreme bude odmicalo i članovi kluba budu vise koristili funkcionalnosti aplikacije shvatiće da ona ima dosta toga da ponudi. Hvala na razumevanju, srdačan pozdrav, Olivera Bugarinović Direktor razvoja i prodaje za SEE region
_________________ BELEX Club je forum slobodnih ljudi koji podržava slobodu govora.
| |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/7/2013, 23:32 | |
| Dakle, nije imala petlju da se ovde licno pojavi i objasni.... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/7/2013, 23:41 | |
| Misljena sam da nije ta zena kriva, ta platforma naprosto nama ne odgovara zbog nevidljivih PC naloga i nemogucnosti pregleda vise level 2 dubina u isto vreme (na istom monitoru/prozoru). Ja sam od brokera saznao da je njima preneseno sve sto platformi nedostaje a da su oni rekli da rade na tome. Jos jednom, kao sto je i navedeno u gornjem mail-u, radi se o opstoj, generalnoj platformi koja sluzi za sva svetska trzista. Otkud oni znaju specificnosti naseg marketa, a i da znaju kako bi mogli da izmene platformu da bude funkcionalnija.
Ove komentare vezane za to da mi nemamo kvalitetniju platformu zbog finansija i stanja na nasem trzistu necu ni da komentarisem, jer smo do 1.12.2013. imali platformu koja je bila sasvim zadovaljavajuca. | |
|
| |
Nikola VIP
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/9/2013, 10:24 | |
| _________________ I don't want any of your get-rich-quick schemes but I do need to make a lot of money really fast.
| |
|
| |
Nikola VIP
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/9/2013, 10:29 | |
| _________________ I don't want any of your get-rich-quick schemes but I do need to make a lot of money really fast.
| |
|
| |
Zeljko321 VIP
Broj poruka : 497 Points : 1462 Datum upisa : 19.01.2013
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/9/2013, 10:47 | |
| | |
|
| |
Sebastian Just looking
Broj poruka : 5 Points : 15 Datum upisa : 18.01.2011
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/9/2013, 11:06 | |
| Vrlo solidna platforma, sa odlicnim pregledom dubine,je kod Kosticevog MV Investment. Naravno,morate ih unajmiti kao brokera. Mesecna cena najma platforme 500 din
Kontakt fon 011/311-67-66.Za one koji imaju vreme za setnju adresa je Novi BG, Bulevar M.Pupina 115E | |
|
| |
Nikola VIP
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/9/2013, 11:54 | |
| |
|
| |
Lutvi Still learning
Broj poruka : 71 Points : 344 Datum upisa : 28.02.2012
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/9/2013, 12:06 | |
| | |
|
| |
Nikola VIP
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/9/2013, 12:40 | |
| |
|
| |
Atomski mrav Moderator
Broj poruka : 1071 Godina : 46 Points : 1232 Datum upisa : 19.11.2007
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/9/2013, 12:42 | |
| Sve pohvale za Nikolu i ako moze jedna molba da se u veliku tablu ubaci UNBN | |
|
| |
Nikola VIP
| Naslov: Re: BELEX - stanje ponude i tražnje 12/9/2013, 13:06 | |
| |
|
| |
| BELEX - stanje ponude i tražnje | |
|