|
| Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo | |
|
+66trind BiSnet Fmember sindjelic philips1 rupert21 Posejdon Drag_Mlad Maxx MYSTIC021 Bulat Kupi akcije Bookmaker Staljinka nemanjak Infinity Stefanakuv Nikola hey-ho Dragan MORNAR Ceras Sneki Bond smiljana777 Steve McQueen Prokuplje Greta Bombica Aritmeticar Popaj Dejansss muitobom Zab196 MHE kila(H)WATacina Friz Matthew Greenburgh Maca Igi-bg Nikolaj3 Dragot Kobe Bryant Aria Dkolak Sasuolo Berza011 Boranija Momir Magi2 Goast JelenaS Dalaj Lama Ars Vivendi Facts&Figures Zoranecc Smile direktor84 Toulouse Lautrec Frenky Boby Vladulns Mitar Limited011 Taliban Voiceoflaw Malimis 70 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Dalaj Lama Member
Broj poruka : 720 Points : 1928 Datum upisa : 30.11.2010
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/9/2013, 19:21 | |
| - Citat :
- Član 8
Preuzimanje se vrši bez odluka skupština banaka koje učestvuju u preuzimanju u smislu zakona kojim se uređuju banke i zakona kojim se uređuju privredna društva.
Izuzetno od stava 1. ovog člana, u slučaju kada je banka preuzimalac banka u kojoj Republika Srbija nema kontrolno učešće, preuzimanje se vrši na osnovu odluke skupštine te banke o odobrenju zaključenja ugovora iz čl. 4. i 5. ovog zakona.
Akcionari banaka koje učestvuju u preuzimanju na dan zaključenja ugovora o preuzimanju, osim Republike Srbije i drugih akcionara - pravnih lica u direktnom ili indirektnom vlasništvu Republike Srbije, koji to zatraže od banaka koje učestvuju u preuzimanju u roku od 15 dana od dana obaveštenja o zaključenju ugovora o preuzimanju, imaju pravo da od banke čiji su akcionari zatraže da od njih otkupi njihove akcije prema vrednosti predviđenoj Zakonom o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", br. 36/11 i 99/11) u slučaju prava nesaglasnih akcionara i tako dođe do sticanja sopstvenih akcija banaka, bez saglasnosti Narodne banke Srbije.
Izuzetno od stava 3. ovog člana, akcionari banke preuzimaoca u kojoj Republika Srbija nema kontrolno učešće, ostvaruju svoja prava kao nesaglasni akcionari u skladu sa Zakonom o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", br. 36/11 i 99/11). Naravno da vam želim da uspete, ali koliko ja ovaj član razumem on govori o bankama preuzimaocima, a ne o banci koja se preuzima ! _________________ Karma kažnjava sve
| |
| | | Aria VIP
Broj poruka : 109 Points : 399 Datum upisa : 07.09.2010
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/9/2013, 20:08 | |
| - Dalaj Lama ::
-
- Citat :
- Član 8
Preuzimanje se vrši bez odluka skupština banaka koje učestvuju u preuzimanju u smislu zakona kojim se uređuju banke i zakona kojim se uređuju privredna društva.
Izuzetno od stava 1. ovog člana, u slučaju kada je banka preuzimalac banka u kojoj Republika Srbija nema kontrolno učešće, preuzimanje se vrši na osnovu odluke skupštine te banke o odobrenju zaključenja ugovora iz čl. 4. i 5. ovog zakona.
Akcionari banaka koje učestvuju u preuzimanju na dan zaključenja ugovora o preuzimanju, osim Republike Srbije i drugih akcionara - pravnih lica u direktnom ili indirektnom vlasništvu Republike Srbije, koji to zatraže od banaka koje učestvuju u preuzimanju u roku od 15 dana od dana obaveštenja o zaključenju ugovora o preuzimanju, imaju pravo da od banke čiji su akcionari zatraže da od njih otkupi njihove akcije prema vrednosti predviđenoj Zakonom o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", br. 36/11 i 99/11) u slučaju prava nesaglasnih akcionara i tako dođe do sticanja sopstvenih akcija banaka, bez saglasnosti Narodne banke Srbije.
Izuzetno od stava 3. ovog člana, akcionari banke preuzimaoca u kojoj Republika Srbija nema kontrolno učešće, ostvaruju svoja prava kao nesaglasni akcionari u skladu sa Zakonom o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", br. 36/11 i 99/11). Naravno da vam želim da uspete, ali koliko ja ovaj član razumem on govori o bankama preuzimaocima, a ne o banci koja se preuzima !
U članu 8, stav 3. je propisano da: "AKCIONARI BANAKA KOJE UČESTVUJU U PREUZIMANJU na dan zaključenja ugovora o preuzimanju , osim Republike Srbije i drugih akcionara - pravnih lica u direktnom ili indirektnom vlasništvu Republike Srbije, koji to zatraže od banaka koje učestvuju u preuzimanju u roku od 15 dana od dana obaveštenja o zaključenju ugovora o preuzimanju, imaju pravo da od banke čiji su akcionari zatraže da od njih otkupi njihove akcije prema vrednosti predviđenoj Zakonom o privrednim društvima u slučaju prava nesaglasnih akcionara i tako dođe do sticanja sopstvenih akcija banaka , bez saglasnosti Narodne banke Srbije. Dakle , nije navedeno da pravo na otkup imaju AKCIONARI BANKE PREUZIMAOCA nego AKCIONARI BANAKA KOJE UČESTVUJU U PREUZIMANJU što podrazumeva akcionare banke preuzimaoca i akcionare banke koja se preuzima. Učesnici u preuzimanju su i banka preuzimaoc i banka koja se preuzima. Da je ovo ispravno tumačenje dokaz je i član 7. stav 1. gde je propisano : "Preuzimanje se vrši bez pristanka akcionara , deponenata i drugih poverilaca , odnosno dužnika banaka koje učestvuju u preuzimanju". Pošto je RBV UČESNIK U PREUZIMANJU onda je to preuzimanje izvršeno bez pristanka akcionara.Znači tu je smatrano da je RBV UČESNIK U PREUZIMANJU. U članu 8.stav 1. je propisano : "Preuzimanje se vrši bez odluka skupština banaka koje učestvuju u preuzimanju u smislu Zakona kojim se uređuju banke i zakona kojim se uređuju privredna društva." Dakle, i ovde je smatrano da je RBV UČESNIK U PREUZIMANJU pa je preuzimanje izvršeno bez odluka skupštine RBV. Pošto je banka RBV smatrana kao UČESNIK U PREUZIMANJU pa je preuzimanje izvršeno bez odluka skupštine (čl 8.st 1.) i bez pristanka akcionara čl. 7.st.1.onda se RBV smatra kao UČESNIK U PREUZIMANJU i u smislu člana 8. stav 3. pa i akcionari te banke RBV koja je UČESNIK U PREUZIMANJU , imaju pravo da zatraže otkup akcija. Ima i drugih stavova u drugim članovima gde se jasno navodi kada postoji neka obaveza banke preuzimaoca a kada postoji obaveza obe banke odnosno banaka koje učestvuju u preuzimanju. Na kraju, u članu 8. stav 3. da je zakonodavac mislio da pravo na otkup imaju samo akcionari banke(ili banaka) koje preuzimaju , napisao bi da pravo na otkup imaju akcionari banke preuzimaoca a ne akcionari banaka koje učestvuju u preuzimanju. | |
| | | Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/9/2013, 20:25 | |
| tako bi trebalo,tako pise...druga je stvar,sto to oni bas i ne bi... | |
| | | Zab196 Still learning
Broj poruka : 80 Points : 80 Datum upisa : 14.01.2013
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/9/2013, 20:43 | |
| Mislim da je Boby dao iscrpno objasnjenje i koliko ja znam advokati su vec ukljuceni u celu stvar te cemo za dan dva znati mnogo vise jer koliko mi je poznato oni intenzivno rade na jednoj vrsti tuzbe i zahteva i koliko cujem iz pouzdanih izvora prosto nije moguce da budemo izigrani.U svakom slucaju potrebno je da budemo u kontaktu i da akcije budu koordinirane ja licno plediram i za organizaciju protestnog okupljanja naravno mirnog ali odlucnog njima se jasno mora staviti do znanja da necemo prihvatiti nikakvu mucku i da cemo odlucno braniti nase interese.Na kraju krajeva sve je to jedna FARSA i mi nikako ne smemo samo tako pustiti da nas izmanipulisu Pozdrav svima i hrabro napred | |
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/9/2013, 20:56 | |
| Po meni je i jos nesto vrlo sumljivo ta vrsta podele banke u momentu preuzimanja jer koliko ja znam banka nije bila striktno podeljena na segmente tj.recimo INVESTICIONO ,Rad sa stanovnistvom ili nesto u tom smislu tako da po meni ako se banka preuzima onda se preuzima cela jer nije moguce bez predhodnog striktnog segmentiranja preuzeti zdrav deo a los deo parcijalno pustiti niz vodu,mozda gresim ali po meni je to jasno i uz to koliko znam banka peuzimalac je duzna da otkupi 100% akcija da bi postala vlasnik banke koja se preuzima.Molim za komentar HVALA | |
| | | Aria VIP
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/9/2013, 23:03 | |
| - Zab196 ::
- Mislim da je Boby dao iscrpno objasnjenje i koliko ja znam advokati su vec ukljuceni u celu stvar te cemo za dan dva znati mnogo vise jer koliko mi je poznato oni intenzivno rade na jednoj vrsti tuzbe i zahteva i koliko cujem iz pouzdanih izvora prosto nije moguce da budemo izigrani.U svakom slucaju potrebno je da budemo u kontaktu i da akcije budu koordinirane ja licno plediram i za organizaciju protestnog okupljanja naravno mirnog ali odlucnog njima se jasno mora staviti do znanja da necemo prihvatiti nikakvu mucku i da cemo odlucno braniti nase interese.Na kraju krajeva sve je to jedna FARSA i mi nikako ne smemo samo tako pustiti da nas izmanipulisu
Pozdrav svima i hrabro napred Pa dobro Zab 196 ja sam već predložio da se okupimo nas barem desetak i već sada, čim pre, odemo da razgovaramo sa stečajnim upravnikom i u agenciju za osiguranje depozita pa i dalje. Ne košta nas mnogo da odemo i da vidimo šta planiraju ako uopšte nešto planiraju. I daj mi objašnjenje koji su advokati uključeni, ko ih je uključio . Za sad je prerano da rade na tužbi. Prvo oni (RBV) moraju da obaveste sve akcionare da imaju pravo na otkup (kao što su uradili ovi iz PSBN za svoje akcionare) , pa onda ide rok od 15 dana ,pa onda rok od 60 dana , pa onda tužba. Ako ne dostave obaveštenje onda mi odmah šaljemo zahteve za otkup , kao što su neki, pa i ja, uradili, pa onda opet čekamo . Dobro, u ovom slučaju bi tužba možda mogla da ide i odmah, mislim da ipak ne bi bila preuranjena , pa i ako bude kasnije može opet. AKO ADVOKATI VEĆ PIŠU TUŽBU ONDA I JA HOĆU DA BUDEM UKLJUČEN, PA NEKO MORA BITI NA STRANI TUŽILACA, A MORA NAS BITI ŠTO VIŠE . Ali pored tužbe ja sam zainteresovan i za ono prvo, da odemo do njih i tražimo razgovor, ali vidim da se pored tebe niko više nije izjasnio. Parnica će da traje i da traje ali treba i da pokušamo i druge aktivnosti. AKO TREBA DA BUDEMO KOORDINIRANI, EVO JA SAM ZAINTERESOVAN ZA SVE. Ne možemo biti koordinirani a da se lično nečujemo. AJDE ZA POČETAK KONTAKTIRAJ ME NA PM (ako to tako ide) | |
| | | Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/9/2013, 23:15 | |
| - Citat :
- Postovani gospodine,
Da biste dobili tumacenje Zakona o privrednim drustvima, neophodno je da podnesete zahtev Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, sa potvrdom o uplacenoj administrativnoj taksi koja za fizicka lica iznosi 1.070, dok je za pravna lica 10.000 dinara po sledecem uputstvu:
ZR: 840-742221843-57 Model: 97 Poziv na broj: 50-016
SVRHA: Administartivna taksa KORISNIK: Budzet Republike Srbije
S postovanjem, Cica Vuckovic Sektor za upravljanje procesom privatizacije i restrukturiranja
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Ministry of Economy and Regional Development Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd Republika Srbija
Tel: +381112855047 Fax: +381112855105 Email: cica.vuckovic@merr.gov.rs Web: www.merr.gov.rs
Ja vam savetujem da prvo zatražite tumačenje zakona od strane resornog ministarstva koje ga je i pisalo. Pitajte našu DRAGU CICU Par puta je davala mišljenje i telefonom, a za 1000 din ćete ga dobiti i u pismenoj formi... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
| | | Kupi akcije VIP
Broj poruka : 427 Localisation : Belgrade Points : 752 Datum upisa : 09.06.2009
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/9/2013, 23:20 | |
| Drugari akcionari, i ja sam zainteresovan da trazimo razgovor, pre svega sam danas poslao dopis koji je ovde zakacen (mislim da je dobro da to uradi svako ko je zainteresovan, a zakon je po tom pitanju prilicno jasan)... Da li neko ima predstavu koja bi cena za nesaglasne akcionare bila, u skladu sa zakonom (za ovu vrednost uzima se prosečna cena akcija koja se redovno objavljuje na berzi, u periodu koji neposredno prethodi danu za koji se utvrđuje, a koji nije kraći od tri niti duži od šest meseci), ili? | |
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 10:58 | |
| poruka za ARIU MOLIM TE POJASNI MI STA ZNACI,,KONTAKTIRAJ ME NA PM,, hocu naravno ako mi kazes sta to znaci? | |
| | | Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 11:10 | |
- poruka za ARIU
MOLIM TE POJASNI MI STA ZNACI,,KONTAKTIRAJ ME NA PM,, hocu naravno ako mi kazes sta to znaci? Znači da mu pošalješ poruku (Private Message). Klikni na njegov nick, pa kada se otvori prozor klikni na PM. Otvoriće se novi prozor u kojem ćeš moći da mu napišeš poruku. | |
| | | Goast Our family
Broj poruka : 151 Points : 221 Datum upisa : 08.09.2009
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 11:23 | |
| Depoziti prebačeni prije odluke vlade?!
http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/depoziti_su_vec_na_racunima.4.html?news_id=258666
Poz. | |
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 12:20 | |
| Развојни фонд Војводине продаје објекте РБВ-а Ажурирано пре 14 часова 9 минута Покрајински секретар за финансије Зоран Радоман изјавио је за „Дневник” да је за директора новоформираног Развојног фонда Војводине именован Горан Ходоба, иначе један од руководилаца Развојне банке Војводине која је пре неколико дана угашена пошто је део њених потраживања преузела Поштанска штедионица. [You must be registered and logged in to see this image.] Enlarge Радоман је казао и да ће седиште Развојног фонда АПВ бити пресељено у зграду бившег РБВ-а на Булевару цара Лазара у Новом Саду, док ће нова зграда у Стражиловској улици, али и многи други објекти РБВ-а које је преузео Фонд, бити продати. – Развојни фонд се тренутно организује, у току је пресељење и очекујем да ће у наредном периоду успети да пласира значајна средства у привреду – навео је Радоман. – Рачунамо да ће то иницијално бити око 6,3 милијарди динара, колика је вредност обејката који ће бити понуђени на продају и потраживања РБВ-а која могу да се наплате. Он је казао да је вредност објеката којима располаже Развојни фонд процењена на око две милијарде динара те да потраживања износе више од четири милијарде динара. Радоман јуче није могао да нам каже када ће бити заказан нови термин за конституисање радне групе која треба да припреми нацрт закона о финансирању АПВ, пошто је ресорни министар Млађан Динкић отказао седницу првобитно заказану за 8. април. Он је рекао да је Покрајинску владу министар, који је иначе на челу те радне групе у коју су укључени и представници Покрајине, „само обавестио да је тај састнак одложен до даљег и без додатног коментара„. Динкић је, међутим, новинарима у Новом Саду у недељу казао да је одлуку о одлагању седнице радне групе донео због предлога декларације о заштити уставних и законских права Војводине, који је оценио „непотребним и контрапродуктивним„. Па је, како је навео, израду закона о финансирању АПВ одложио „док се страсти не смире”. Иначе, скупштинска сесија на којој је требало да се усвоји војвођанска декларација у међувремену је такође отказана. Закон о финансирању АПВ, по Уставном закону о спровођењу Устава Србије донетом 2006. године, републички парламент морао је да усвоји до краја 2008. године. Ту уставну обавезу прекршила је претходна парламентарна већина, док се из актуелне Републичке владе још од јесенас само најваљује да ће то питање бити решено. Сам министар финансија обећао је потом да ће питање прихода АПВ законски бити регулисано до краја јуна ове године, али је нешто касније наговестио и могућност продужења тог рока. До сада, међутим, није одржан ниједан састанак радне групе коју је Министарство финансија формирало да припреми тај законски нацрт. У међувремену, председник војвођанског парламента Иштван Пастор ангажовао је експертску групу да сачини платформу о финансирању АПВ, која би требало да послужи ка основ за деловање представника Покрајине у заједничкој радној групи двеју влада. По ранијим Пасторовим најавама, о тој платформи ускоро би могао да се изјасни покрајински Одбор за уставна питања а потом и Скупштина Војводине. | |
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 12:22 | |
| evo opet ni reci o malim akcionarima ???????????????? kao da ne postojimo pa to je neverovatno. | |
| | | Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 12:32 | |
- evo opet ni reci o malim akcionarima ????????????????
kao da ne postojimo pa to je neverovatno. To im je i cilj, da sve rasprodaju i da kažu da više nema sredstava. Primetna je neviđena žurba da se sve rasproda i "novac uloži u privredu". Neka daju meni moj deo, uložiću ja. | |
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 12:50 | |
| Zar nama zakon ne dopusta neku blokadu sredstava kao akcionarima zbog naplate ostete ili potrazivanja | |
| | | Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 14:01 | |
- Zar nama zakon ne dopusta neku blokadu sredstava kao akcionarima zbog naplate ostete ili potrazivanja
RADI SE NA TOME,strast sacuvajte,trbace vam ,jer ovo nece biti ni brzo a ni lako... Sve aktivnosti ce biti ovde objavljene,ako se bude islo na novu tuzbu,objavicemo ovde i pozvati vas da se prikljucite. | |
| | | Boby VIP
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 14:05 | |
| - Kupi akcije ::
- Drugari akcionari,
i ja sam zainteresovan da trazimo razgovor, pre svega sam danas poslao dopis koji je ovde zakacen (mislim da je dobro da to uradi svako ko je zainteresovan, a zakon je po tom pitanju prilicno jasan)... Da li neko ima predstavu koja bi cena za nesaglasne akcionare bila, u skladu sa zakonom (za ovu vrednost uzima se prosečna cena akcija koja se redovno objavljuje na berzi, u periodu koji neposredno prethodi danu za koji se utvrđuje, a koji nije kraći od tri niti duži od šest meseci), ili? Ako si poslao zahtev za odkup koji je ovde okacen,onda vidis koliku si trazio cenu,PROCITAJ PAZLJIVO. | |
| | | Bond Moderator
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 17:04 | |
| Promene: 03.04. - 10.04.2013. (T-3) ili 29.03. - 05.04.2013. [You must be registered and logged in to see this image.]Ovo je za kraj...zabeleženo je i poslednje trgovanje... | |
| | | Bulat Still learning
Broj poruka : 90 Points : 90 Datum upisa : 07.02.2012
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 17:15 | |
| Agrobanka na Arbitraži: Akcionari traže 70 miliona evra
Investicioni fondovi spremaju tužbu Međunarodnoj arbitraži u Vašingtonu protiv Srbije zbog oduzimanja prava i eksproprijacije njihove imovine. Slična tužba sprema se i za Razvojnu banku Vojvodine. Iz države poručuju – svako je odgovoran za svoje investicione odluke. Piše: Miša Brkić
http://www.novimagazin.rs/vesti/u-nedeljniku-novi-magazin-broj-102 | |
| | | Aria VIP
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 17:47 | |
| - Kupi akcije ::
- Drugari akcionari,
i ja sam zainteresovan da trazimo razgovor, pre svega sam danas poslao dopis koji je ovde zakacen (mislim da je dobro da to uradi svako ko je zainteresovan, a zakon je po tom pitanju prilicno jasan)... Da li neko ima predstavu koja bi cena za nesaglasne akcionare bila, u skladu sa zakonom (za ovu vrednost uzima se prosečna cena akcija koja se redovno objavljuje na berzi, u periodu koji neposredno prethodi danu za koji se utvrđuje, a koji nije kraći od tri niti duži od šest meseci), ili? Javi se na PM (private message) ili na e-mail : ariastav@gmail.com | |
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 18:23 | |
| https://www.youtube.com/watch?v=wfaF_t_YTlM molim sve sa foruma da pogledaju ovu emisiju | |
| | | Stefanakuv Just looking
Broj poruka : 32 Points : 32 Datum upisa : 14.01.2012
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 18:32 | |
| http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/376909/Podignuta-optuznica-protiv-Dulica-Janjica-i-Drobnjaka "Pravda je spora ali dostižna." Srpska poslovica "Ko bude imao dovoljno strpljenja da sedi na obali Dunava i da se sudi" - " videće neke "narodu omiljene" ministre iza rešetaka. Srpsko Japanska Šta nam poručuju u vezi investicionih odluka.? Da smo investirali zajedno sa problematičnim ortacima - Pokrajinom i Republikom. "Ko sa Đavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju". To znači. Oni oteli najkvalitetnije komade imovine, kao da pokriju obveznice.Ko će da uzme onih 8000 ha najkvalitetnije zemlje i da rasprodaje. Samo to vredi 80 miliona EUR. Dok ne naplatim svoje akcije u skladu sa članom 8 stav 3 Zakona o preuzimanju banaka po nominalnoj vrednosti, navijam za sve strane i domaće investitore da dobiju SVE sporove, uključujući i ovaj naš. Pozivam javnog tužioca da krivično goni sve one koji su svojim namerama i krajnjom nepažnjom doveli do toga da Država sve te sporove i izgubi. Kako je Zakon o preuzimanju banaka LEX SPECIALIS u odnosu na zakon o privrednim društvima, mora biti i u odnosu na Zakon o stečaju. dakle isplata akcionara prioritetno . Ima odakle, kao obaveza stečajne mase. Ako ni u narednih par dana Agencija za osiguranje depozita ne objavi poziv za otkup akcija, u pitanju je ozbiljan kriminal. Organizovan, podmukao i bezobziran. Poništavanje akcija malih akcionara je direktno u funkciji rušenja stabilnosti finansijskog sistema. Ko će u takvu državu da ulaže. teško da će i "Crni arapine", osim ako je kupovina uz beznačajnu naknadu. Ko garantuje za bilo kakvu imovinu , ako tamo gde su Pokrajina i Republika 90,1% vlasnici , imamo pokušaj da "male akcionare pobacaju u Dunav" . U vreme Hitlera , toga je bilo.Neki elementi stava , nastupa i arogancija Hitlera, odavno su prisutni. Jedan je pljunuti on, samo fale brkovi. Ovo su presudni dani za ekonomsku i svaku drugu budućnost Srbije. Ko veruje i priča da je moguće razviti uspešnu ekonomiju, bez razvijenog tržišta kapitala i pravne države , je suštinska neznalica ili OPASAN prevarant.Ako sam od 2007-2009.g ne znajući ulagao zajedno sa gospodinom Šarićem u MTBN, od 2009-2012 g. sam ulagao sam u RBV zajedno sa proevropskim ličnostima godine, gospodom, Pajtićem, Tadićem, Cvetkovićem i večitim čelnikom ekonomskog sektora gospodinom Dinkićem. Ako neće da isplate po LEX SPECIALISU i Članu 8.3 onda Zajednička tužba pred Međunarodnim sudom, i pokretanje krivične odgovornosti onih koji su Zakon o preuzimanju banaka zloupotrebili i na prevaran način, izbegavanjem institucije privremenog Administratora banke, pokušavaju da oštete privatne investitore. Korisnije od mitinga je i da o ovom problemu obavestimo vodeću političku stranku u zemlji da bismo videli njihov stav,i Savet stranih investitora. | |
| | | Boby VIP
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 19:57 | |
| - Stefanakuv ::
- http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/376909/Podignuta-optuznica-protiv-Dulica-Janjica-i-Drobnjaka
"Pravda je spora ali dostižna." Srpska poslovica "Ko bude imao dovoljno strpljenja da sedi na obali Dunava i da se sudi" - " videće neke "narodu omiljene" ministre iza rešetaka. Srpsko Japanska Šta nam poručuju u vezi investicionih odluka.? Da smo investirali zajedno sa problematičnim ortacima - Pokrajinom i Republikom. "Ko sa Đavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju". To znači. Oni oteli najkvalitetnije komade imovine, kao da pokriju obveznice.Ko će da uzme onih 8000 ha najkvalitetnije zemlje i da rasprodaje. Samo to vredi 80 miliona EUR. Dok ne naplatim svoje akcije u skladu sa članom 8 stav 3 Zakona o preuzimanju banaka po nominalnoj vrednosti, navijam za sve strane i domaće investitore da dobiju SVE sporove, uključujući i ovaj naš. Pozivam javnog tužioca da krivično goni sve one koji su svojim namerama i krajnjom nepažnjom doveli do toga da Država sve te sporove i izgubi. Kako je Zakon o preuzimanju banaka LEX SPECIALIS u odnosu na zakon o privrednim društvima, mora biti i u odnosu na Zakon o stečaju. dakle isplata akcionara prioritetno . Ima odakle, kao obaveza stečajne mase. Ako ni u narednih par dana Agencija za osiguranje depozita ne objavi poziv za otkup akcija, u pitanju je ozbiljan kriminal. Organizovan, podmukao i bezobziran. Poništavanje akcija malih akcionara je direktno u funkciji rušenja stabilnosti finansijskog sistema. Ko će u takvu državu da ulaže. teško da će i "Crni arapine", osim ako je kupovina uz beznačajnu naknadu. Ko garantuje za bilo kakvu imovinu , ako tamo gde su Pokrajina i Republika 90,1% vlasnici , imamo pokušaj da "male akcionare pobacaju u Dunav" . U vreme Hitlera , toga je bilo.Neki elementi stava , nastupa i arogancija Hitlera, odavno su prisutni. Jedan je pljunuti on, samo fale brkovi. Ovo su presudni dani za ekonomsku i svaku drugu budućnost Srbije. Ko veruje i priča da je moguće razviti uspešnu ekonomiju, bez razvijenog tržišta kapitala i pravne države , je suštinska neznalica ili OPASAN prevarant.Ako sam od 2007-2009.g ne znajući ulagao zajedno sa gospodinom Šarićem u MTBN, od 2009-2012 g. sam ulagao sam u RBV zajedno sa proevropskim ličnostima godine, gospodom, Pajtićem, Tadićem, Cvetkovićem i večitim čelnikom ekonomskog sektora gospodinom Dinkićem. Ako neće da isplate po LEX SPECIALISU i Članu 8.3 onda Zajednička tužba pred Međunarodnim sudom, i pokretanje krivične odgovornosti onih koji su Zakon o preuzimanju banaka zloupotrebili i na prevaran način, izbegavanjem institucije privremenog Administratora banke, pokušavaju da oštete privatne investitore. Korisnije od mitinga je i da o ovom problemu obavestimo vodeću političku stranku u zemlji da bismo videli njihov stav,i Savet stranih investitora. Ispravka...oko 16000ha | |
| | | MYSTIC021 Our family
Broj poruka : 210 Points : 745 Datum upisa : 29.06.2010
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 19:59 | |
| Mislim da sa klasicnim nacinom pravne borbe, jedino sto mozete da dobijete od ove drzave je cir, izgubljenu energiju i vreme. Cela pljacka ce otici lako u zaborav posto je recept ustaljen a druga strana (drzava) nimalo nervozna. Stoga vam svima predlazem (kako akcionarima RBV tako i akcionarima Agrobanke i mnogih drugih akcionarskih drustava) da se lopovima iz drzavnog aparata (kako starog tako i novog) postavi ultimatum preko medija da ce svi osteceni akcionari, u slucaju da im ne bude nadoknadjena steta, posegnuti za kolektivnim i javnim odricanjem od drzavljanstva Republike Srbije i apliciranjem za dobijanje drzavljanstva Republike Kosovo. Samo na ovaj nacin moze se dignuti dovoljna medijska prasina za zastitu prava svih investitora i obracun sa bagrom koja pljacka ovaj narod i drzavu. Samo je pitanje da li sze spremni toliko daleko da idete radi zastite vasih prava i imovine. | |
| | | Boby VIP
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 20:01 | |
| - MYSTIC021 ::
- Mislim da sa klasicnim nacinom pravne borbe, jedino sto mozete da dobijete od ove drzave je cir, izgubljenu energiju i vreme. Cela pljacka ce otici lako u zaborav posto je recept ustaljen a druga strana (drzava) nimalo nervozna. Stoga vam svima predlazem (kako akcionarima RBV tako i akcionarima Agrobanke i mnogih drugih akcionarskih drustava) da se lopovima iz drzavnog aparata (kako starog tako i novog) postavi ultimatum preko medija da ce svi osteceni akcionari, u slucaju da im ne bude nadoknadjena steta, posegnuti za kolektivnim i javnim odricanjem od drzavljanstva Republike Srbije i apliciranjem za dobijanje drzavljanstva Republike Kosovo. Samo na ovaj nacin moze se dignuti dovoljna medijska prasina za zastitu prava svih investitora i obracun sa bagrom koja pljacka ovaj narod i drzavu. Samo je pitanje da li sze spremni toliko daleko da idete radi zastite vasih prava i imovine.
[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | MYSTIC021 Our family
Broj poruka : 210 Points : 745 Datum upisa : 29.06.2010
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 20:25 | |
| Mislim da bi za pocetak molba mogla da bude upucena clanu ovog foruma IGI-BG, borcu za istinu i poborniku zdrave novinarske misli, koji bi svojim kolegama novinarima mogao da prosledi informaciju da postoje ljudi koji su spremni da idu toliko daleko u cilju zastite svoje privatne imovine koja im se preko noci oduzima od strane bahate politicke elite (kako demokratske tako i napredne)! | |
| | | Aria VIP
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 20:32 | |
| - MYSTIC021 ::
- Mislim da sa klasicnim nacinom pravne borbe, jedino sto mozete da dobijete od ove drzave je cir, izgubljenu energiju i vreme. Cela pljacka ce otici lako u zaborav posto je recept ustaljen a druga strana (drzava) nimalo nervozna. Stoga vam svima predlazem (kako akcionarima RBV tako i akcionarima Agrobanke i mnogih drugih akcionarskih drustava) da se lopovima iz drzavnog aparata (kako starog tako i novog) postavi ultimatum preko medija da ce svi osteceni akcionari, u slucaju da im ne bude nadoknadjena steta, posegnuti za kolektivnim i javnim odricanjem od drzavljanstva Republike Srbije i apliciranjem za dobijanje drzavljanstva Republike Kosovo. Samo na ovaj nacin moze se dignuti dovoljna medijska prasina za zastitu prava svih investitora i obracun sa bagrom koja pljacka ovaj narod i drzavu. Samo je pitanje da li sze spremni toliko daleko da idete radi zastite vasih prava i imovine.
Za početak, ja i još jedan kolega akcionar, sutra oko 11.00 sati u Novom Sadu idemo da razgovaramo sa novinarima. Neće biti pred kamerama. Bilo bi dobro da još neko dođe. Ko hoće neka se javi na telefon 064-30-69-012. | |
| | | Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 21:11 | |
- https://www.youtube.com/watch?v=wfaF_t_YTlM
molim sve sa foruma da pogledaju ovu emisiju Ti izgleda ne pratiš naš forum kako treba? Osim ovog podforuma ima još puno toga što vredi pročitati. Domagoj je citiran na forumu s tom pričom pre više od godinu dana https://www.aikb.net/t1190-ko-je-ubio-djindjiaa#113650Mislim da mu ne dostaju dokazi... _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
| | | Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/10/2013, 23:46 | |
| - Citat :
- Cica Vuckovic
Sektor za upravljanje procesom privatizacije i restrukturiranja
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Ministry of Economy and Regional Development Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd Republika Srbija
Tel: +381112855047 Fax: +381112855105 Email: cica.vuckovic@merr.gov.rs Web: www.merr.gov.rs
A da ipak neko od vas zatraži tumačenje člana 8 od Cice devojčice? Pre nego što angažujete advokate i počnete da plačate njegove honorare.... _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
| | | Boby VIP
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/11/2013, 08:20 | |
| - Boranija ::
-
- Citat :
- Cica Vuckovic
Sektor za upravljanje procesom privatizacije i restrukturiranja
A da ipak neko od vas zatraži tumačenje člana 8 od Cice devojčice? Pre nego što angažujete advokate i počnete da plačate njegove honorare.... NE RADE ZA HONORAR,A NI PARE NE TRAZE DO OKONCANJA. | |
| | | Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/11/2013, 18:01 | |
| - Citat :
Najnoviji račun iznosi oko 60 miliona evra koliko su Vojvodina i Srbija emitovale obveznica kako bi nadoknadile ono što nedostaje u aktivi ugašene Razvojne banke. Od toga, oko 12 miliona evra je novac poreskih obveznika cele Srbije, a preostalih nešto manje od 50 platiće poreski obveznici pokrajine, u skladu sa vlasništvom u nedavno ugašenoj banci.
Cena prava sitnica... _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
| | | Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/11/2013, 20:57 | |
| Мали акционари РБВ-а остали без пребијене паре? Некадашњи депоненти и клијенти Развојне банке Војводине у стечају стрпљиво чекају у реду пред шалтерима да би добили новац или отворили нове рачуне у Поштанској штедионици. За то време мали акционари обијају прагове: упркос чињеници да их закон штити, нико не жели да им помогне да остваре своја права, односно да од њих откупи акције у складу са законима који их штите.
Они кажу да су спремни да, ако не могу то да остваре редовним путем, потраже заштиту на суду. Подаци о власништву РБВ-а у стечају говоре да је око десет одсто те Банке било у власништву малих акционара којих је више од 2.000.
Највише се уздају у Закон о преузимању имовине и обавеза одређених банака ради очувања стабилности финансијског система Републике Србије. Он је донет у октобру прошле године јер се показало да Закон о стечају и ликвидацији банака и друштва за осигурање има прилично мањкавости, посебно када је у питању била трансакција око преузимања Нове Агробанке од стране Поштанске штедионице. Тачније, он није предвидео изричито право малих акционара на обештећење у случају преузимања банке. Онај донет у октобру је то детаљно регулисао. У члану осам изричито се наводи да акционари банака које учествују у преузимању, а на дан закључења уговора о тој трансакцији у року од 15 дана од обавештења о закључењу уговора о преузимању, имају право да од банке чији су акционари затраже да од њих откупи акције које поседују према вредности која је регулисна законом. Као једини додатни услов помиње се да то треба да затраже. Право се односи на све сем на државу Србију као акционара и друге акционаре који су ту у директном или индиректном њеном власништву.
Уговор о преузмању РБВ-а од стране Поштанске штедионице закључен је пре седам дана а с обзиром на то да поменути закон стриктно наводи рок од 15 дана, сувласници РБВ-а у стечају се плаше да неће остварити своје право.
– Банка преузималац, као и она која је преузета, обавезне су да од малих акционара откупе поменуте хартије од вредности. Оне су такође дужне да одмах по закључењу уговора о преузимању обавесте акционаре о томе и дају понуду за откуп акција – каже један од малих акционара Драган Опанковић. – Јасно је да је и РБВ у стечају и Поштанска штедионица одмах у понедељак требало да објаве понуду за нас. Покушали смо у понедељак да у главој згради РБВ-а предамо свој захтев с образложењем да је банка у стечају. Чуо сам да се један од малих акционара обраћао Поштанској штедионици, али да је у неформалном разговору с једним службеником добио одгвор да ћемо ми вероватно морати да се намиримо из стечајне масе.То је незванично.
Акционари су прилично озлојеђени и ценама које ће остварити продајом акција када до тога дође: имали би право на највишу – то је обично берзанска – али ће,по свој прилици, морати да иду с оном која је обично најнеповољнија а то је књиговодствена. Чак и та вредност акција РБВ-а у последње три године знатно је опала. Још 2011. била је 4.902 динара па 2012. – 2.992, а сада је само 1154. Берзанска вредност обично је већа, али је због лоших пословних резултата пала испод поменуте. Ко је надлежан за овај проблем? У НБС-у кажу да је њихова ингеренција престала оног тренутка када су РБВ-у одузели дозволу за рад. Комисија за хартије од вредности такође се не бави тиме – то јој није у опису посла.
Изгледа да мале акционаре чека оно што се зове марш кроз институције ако желе да остваре оно што им закон гарантује. Они се између себе не познају, али сва је прилика да ће их проблеми зближити. http://www.dnevnik.rs/ekonomija/mali-akcionari-rbv-ostali-bez-prebijene-pare | |
| | | Boby VIP
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/11/2013, 21:10 | |
| | |
| | | Bond Moderator
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/11/2013, 21:21 | |
| Bravo za naše kolege koje su danas razgovarali sa novinarima "Dnevnika". | |
| Naslov: Re: Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo 4/11/2013, 21:48 | |
| Bond znaci zadovoljan ?Moramo pojacati pritisak niko nesme da se boji oni su papirni tigar pozdrav svima SVI SVI SVI SVI SVI | |
| | | | Razvojna banka Vojvodine a.d. Novi Sad MTBN 2. deo | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |