| Naftna Industrija - NIIS 5. DEO | |
|
+92Nenadnenad67 EVE Sasa965 Marioss Maca Racunarko kaktusic Jumbo Baki. V Fast Boza Belex Boki72 geogsi Bojjan Aleks Von Misha Red max Safari Al Kapone J_stojan Milica1 MYSTIC021 Voiceoflaw Friz C R A Z Y flash Bochek muitobom Aritmeticar sexy jea Popaj Greta Amater u pokušaju Nikolaj3 philips1 Kobe Bryant Bond Dejansss BojanNS Sahbaz Zmajica mr Bean Centrum Mitar JMBR Ilija Mistery 011 Gavrec Limited011 FatCat Facts&Figures Non-ProfitOrganization Fmember BuffetSon MarkoJTD Djavo Big Mile Boraa Cermet MORNAR Zmark Jerry Springer Delboj DelBoy Ivan2211 Nemesis Sneki Steve McQueen Beli Vladulns Dragot Momir Ars Vivendi Dalaj Lama Teletrader Gocili Sutra Slovenac1 Boby Cucla Smile Dragan Boranija Drasko Bane.v Dragan11 Taliano gogloee Firke77 Berzanski_Duduk Nikola Danx 96 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Jumbo VIP
Broj poruka : 424 Points : 1997 Datum upisa : 25.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/27/2013, 22:30 | |
| - Boza Belex ::
- Sneki stipam se, sta da ti kazem, ne idem do max, nisam izdrzao, a da ne prodam!
Nemas se ti sto stipati.....masta to znacilo. Kad su Kostolanya pitali da otkrije tajnu svog uspjeha, njegov odgovor je bio uvijek sam prodavao prerano Bozo je do sada odlicno predvidjao i nebi me iznenadilo da se ubrzo pokaze da je bio u pravu. Cisto da se zna, ja nisam jos prodao niti jednu akciju NIISa, jer imam sasvim drugaciju strategiju, ali tko kupuje na valovima, mogao bi se iznenaditi. | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 00:20 | |
| Nema potrebe da se niko ljuti,moderatori rade svoj posao,a bilo bi mi zaista zao ako SLOVENAC ili bilo ko drugi zbog opomene,ne zeli vise da pise.
Svaki od nas radi najbolje sto zna sa svojim novcem. Postoje ulagaci tipa kupim,cekam duze vreme i lepo se kapitalizujem i kraj. Neki ulagaci rade drugacije,hvataju skok,kapitalizuju se ulaze u nesto drugo...itd. Kogod vam kaze da je usao na minimumu a izasao na maksimumu,LAZE...to se desava vrlo vrlo retko.
Dacu neke primere,na sebi.
u NIS SAM ULAZIO SKORO NA MINIMUMU,pa ga prodavao par puta,nisam ulazio nize nego sto sam prodao,ali sam ulazio u gmon po 2000,mtlc po 1600-max 1670, aero sam se zeznuo,prodao po 450,ali zato sam uleteo u NIS,po 730-740,posle nove godine,cene znate trenutno,GMON 2400 BLIZI SE PRESEK,MTLC 1900 takodje,ulazio sam i u mlekaru subotica po 1050,to je odlicmna cena,moze se desiti prodaja,otkup sopstvenih... Sve u svemu,svako ima svoju strategiju,svako se trudi da uradi najbolje sa svojim novcem.ja sam imao poprilicnog uspeha,mesam i imam maks 2000000din u jednoj artiji....
LJUDI KOJI ME ZNAJU S FORUMA ZNAJU DA NE IZMISLJAM.
SVAKOG BI ZAMOLIO DA SE PREMA KOLEGAMA KOJI SU U ISTOJ BARI PONASAJU S POSTOVANJEM I UVAZE TUDJU STRATEGIJU. | |
|
| |
Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 00:47 | |
| Govorka se po gradu da Danica Drašković ostaje u UO NIS! Navodno SPO podržava SNS u N.Sadu i biće kooperativan sa svoja 5 poslanika u republičkom parlamentu, samo da Dana i dalje prima 10k evra ... _________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 00:51 | |
| @Cermet
Slazem se da je preglednije i uporedljivije pricati u procentima %beleksa u ukupnim akcijama sve manji i manji. Cilj mi je oko 20% prosecno u toku godine. A i toliki procenat je samo i jedino zbog povoljnijeg poreskog tretmana, sigurno ne zbog kvaliteta nasih kompanija. Procenat NIIS u beleksu mi je bio pre skoka berze oko 30% cini mi se. Nakupovao sam se dosta jos pre dve godine, pre ponude.
Mislim da svi jedva cekamo tablu ujutru da vidimo da li je ono u petak bila posalica ili ............... | |
|
| |
Nemesis VIP
Broj poruka : 791 Godina : 41 Points : 3448 Datum upisa : 11.02.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 09:52 | |
| Gledajuci tablu danas sledi korekcija... | |
|
| |
Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 10:04 | |
| - Nemesis ::
- Gledajuci tablu danas sledi korekcija...
bila korekcija i na 750 din pre 10 dana. da nece sad da padne opet na 600-650 ? | |
|
| |
Jumbo VIP
Broj poruka : 424 Points : 1997 Datum upisa : 25.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 10:52 | |
| - Nemesis ::
- Gledajuci tablu danas sledi korekcija...
Zbog onakvog zatvaranja u petak, bilo je ocigledno.....pitanje je bilo, koliko jaka i koliko duga? Za sada nije prejaka. Najbolje i najgore u ovom poslu je sto kretanje cijene akcije, narocito kratkorocno, nikako ne mozes predvidjeti. Primjer, ocekivao sam danas pad, ali je mogao biti, ujutro mali pad sa velikim obimom trgovanja i zatim rast do kraja dana na cijenu vecu od petka s tendencijom sutrasnjeg rasta ili veci pad s malim prometom, pa klizanje do kraja dana do 800 sa tendencijom sutrasnjeg pada Zbog toga se slazem sa Sutrom, moras imati plan i cvrsto ga se drzati, inace te burza lako izludi. | |
|
| |
Nikola VIP
Broj poruka : 583 Points : 2009 Datum upisa : 06.12.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 11:09 | |
| Stvarno se drži bolje nego što sam se nadao. Pritisak tražnje se povukao sa dna zone fluktuacije da makar može da se vidi u drugom nivou. Izgleda da su svi očekivali strmoglavljenje i bili zbunjeni stanjem u petak pa sad nervozno gledaju rasplet umesto da prave stampedo na izlazu :) A i gde bi s parama na belexu...
@Cermet, pretpostavljam da bi bilo bolje da pitaš u nekoj drugoj sekciji. _________________ I don't want any of your get-rich-quick schemes but I do need to make a lot of money really fast.
| |
|
| |
Amater u pokušaju Still learning
Broj poruka : 82 Points : 191 Datum upisa : 23.05.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 11:21 | |
| Sve do dana preseka za div. će se držati i ići polako ali sigurno gore. A posle, možda još brže.
Moje mišljenje, a i nekako je ekonomski gledano logično.
Pozzzzzz | |
|
| |
Nikola VIP
Broj poruka : 583 Points : 2009 Datum upisa : 06.12.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 11:49 | |
| Wtf? Kako nas je neko cimnuo u petak.... _________________ I don't want any of your get-rich-quick schemes but I do need to make a lot of money really fast.
| |
|
| |
Fmember VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 12:05 | |
| - Cermet ::
- Šta je ovo ljudi, pa ovde nema ništa u ponudi :(
pa to isto sam ja reko u petak pa se neko istreso posle toga. | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 12:20 | |
| | |
|
| |
Milica1 VIP
Broj poruka : 885 Points : 1909 Datum upisa : 29.04.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 12:26 | |
| Ponedeljkom i petkom akcije inace imaju korekciju!Ovo sto je trenutno u ponudi i nije nesto!Valjda ce te danas konacno da izadjete i prestanete da mracite!XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Neverovatno...svaki sledeci clan koji iznosi tvrdnje o rastu NIIS-a bez konkretnog argumenta bice banovan. Svaki naredni spam ( ide dole, ide gore, nema ponude i ostalo takodje.) [img]Sta za vas znaci nema ponude??? Pa kako je onda istrgovano 47000akcija??? | |
|
| |
Djavo Member
Broj poruka : 395 Points : 1502 Datum upisa : 05.04.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 13:32 | |
| Svi ste poludeli xxxxxxxx Ban 7 dana, vredjanje ostalih clanova foruma i tvrdnje bez argumenata. Mod. D | |
|
| |
Milica1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 15:25 | |
| U trenutku kada sam pisala, nije bilo neke ponude.Ni jednoga trenutka nisam rekla da ce NIIS da raste, vec da ima jos prostora za rast na bazi dosadasnjih rezultata i buducih ocekivanja ove kompanije, a iz sledecih navoda prvog coveka http://www.novimagazin.rs/ekonomija/ovog-leta-isplata-dividende-gradjanima-sa-akcijama-nis-a Gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), Kravčenko je rekao da ne može da precizira kolika će biti vrednost dividende pošto o tome odluku treba da donese Upravni odbor NIS-a. Kravčenko je rekao i da će ove godine NIS povećati količinu prerađene nafte, koja je prošle godina iznosila 2.3 tone, za pedeset odsto i najavio da ta kompanija planira isto povećanje i u naredne dve godine. On je kazao da NIS kao najveći investitor u Srbiji planira povećanje izvoza u Bugarsku, Rumuniju i Bosnu i Hercegovinu i najavio moguću saradnju sa još dve države u regionu. "Analiziramo sada Hrvatsku i Mađarsku, a čekamo i rešenje Vlade da se proširimo i na Kosovo i Metohiju. Ako to uspemo to znači da cemo imati čitav region" kazao je Kravčenko. On je negirao tvrdnje pojedinih medija da se rezerve nafte u Srbiji previše eksploatišu i istakao da se od 2009. godine stalno povećavaju i proizvodnja i rezerve što je strateški interes Srbije. "Gazprom" kupuje državni udeo u hrvatskoj kompaniji INA? Prema navodima "Moscow Times"-a, hrvatska Vlada bi mogla da proda svoj udeo u nacionalnoj naftnoj kompaniji INA, a prva u redu za otkup tog udela mogla bi da bude ruska državna gasna kompanija "Gazprom". Čelnici te firme nedavno su posetili Hrvatsku i kupovina udela u INA-i se uklapa u "Gazprom"-ovu investicionu strategiju. NIS na bh. tržište ulaže 90 miliona evrahttp://www.nezavisne.com/posao/privreda/NIS-otvorio-prvu-benzinsku-pumpu-u-RS-176908.html NIS kupio pumpe U BiHhttp://www.naslovi.net/2012-12-01/vecernje-novosti/nis-kupio-pumpe-u-bih/4143097 Компанија НИС и Енерговинд потписале споразум о градњи ветроелектране „Пландиште“http://www.nis.rs/pres-centar/nis-u-medijima/nis-energovind?lang=sr Ima toga jos-nemam vremena da kacim ostalo.Nekome je sve ovo razlog za kupovinu,a nekome za prodaju.Svako nek sam osluci sta mu je ciniti! | |
|
| |
Milica1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 15:43 | |
| Samo jos da dodam i ovo.Kod investicione odluke veoma je bitna strategija razvoja ,a strategija ove kompanije je StrategijaGlavni strateški cilj kompanije do 2020. godine je postati najefikasnija, brzorastuća energetska kompanija u balkanskom regionu, održavajući lidersku poziciju na tržištu Srbije i ulazak među tri top kompanije u jugoistočnoj Evropi.Strategija NIS-a podeljena je na tri horizonta razvoja:2011. VERTIKALNO INTEGRISANA KOMPANIJA NA BALKANU2013. RASTUĆI IGRAČ NA BALKANSKOM TRŽIŠTU2020. LIDER PO EFIKASNOSTI NA BALKANUNaši strateški planovi do 2020. godine
- Povećanje obima proizvodnje ugljovodonika
- Povećanje resursne baze
- Povećanje obima prerade i proizvodnje goriva evropskog
kvaliteta
- Realizacija projekata korišćenja obnovljivih i
alternativnih izvora energije
- Razvoj regionalne prodajne mreže
- Razvoj bunkerisanja, naftnih skladišta i aeroservisa
- Razvoj prerade gasa i snabdevanje gasom
- Razvoj proizvodnje baznih ulja i petrohemijskih
proizvoda
- Pribavljanje udela na energetskom tržištu Srbije i EU
- Intenzivan razvoj projekata u inostranstvu
- Povećanje unutrašnje efikasnosti
- Fokus na inovacijama i kompleksnim projektima razvoja u
energetici
| |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/28/2013, 16:29 | |
| Dobro je Milice, samo nemoj da se nerviraš. Sve to što si napisala je već napisano i dati su linkovi. _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
Boby VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/29/2013, 12:25 | |
| Danas je neki praznik,GDE STE SVI?Nema nikog da komentarise ovo????? | |
|
| |
Fmember VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/29/2013, 12:37 | |
| - Boby ::
- Danas je neki praznik,GDE STE SVI?Nema nikog da komentarise ovo?????
ja sam tu, al nemamo šta novo pametno da kazemo Nego, da li se zna datum kada ce biti objavljeni nezvanični a kad zvanični rezultati za prošlu godinu?. prošle godine je to bio 13.02. za nezvanični i 20.02 za zvanični fin izveštaj. | |
|
| |
Boby VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/29/2013, 13:13 | |
| | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/29/2013, 14:36 | |
| - Boby ::
- Danas je neki praznik,GDE STE SVI?Nema nikog da komentarise ovo?????
Pa dobro je ovo što se desilo da ti novi akcionari odmah shvate šta može da im se desi... a mi da malo dokupimo _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Cermet VIP
Broj poruka : 304 Points : 1036 Datum upisa : 18.05.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/29/2013, 16:46 | |
| Ulazili bi na cenama 800+?
O tome ovog trenutka razmišljam, a bilo bi lepo da se čuju i vaša razmišljanja.
A verovatno bi najkorisnije bilo da oni koji se sada istovaruju, ili su to već uradili, kažu za šta i sa kojim rezonom za nešto drugo misle da je isto ili bolje nego ovo. | |
|
| |
Boby VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/29/2013, 17:41 | |
| Ja sam prodao danas na pocetku trgovanja poslednjih 200 kom,neko vreme cu posmatrati,kupujem mlsu,gmon...kupicu sutra koninklijke,na amsterdamskoj...Ne volim da pisem tamo gde me nema,jer necu da navijam. Ukoliko budem imao sta pametno da pisem,pisacu. Ne ocekujem veliku korekciju. | |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/29/2013, 18:32 | |
| Nema mnogo šta da se mudruje. Sitni špekulanti su se zabavljali a ERSTE KASTODI je do petka istovario oko 80.000 komada ! Biće da su i više prodali jer tu nije petak i ponedeljak....
_________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
Fmember VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/29/2013, 20:05 | |
| - Kobe Bryant ::
- Nema mnogo šta da se mudruje. Sitni špekulanti su se zabavljali a ERSTE KASTODI je do petka istovario oko 80.000 komada !
Biće da su i više prodali jer tu nije petak i ponedeljak....
i krupni kupuju, ne samo sitni Rbr 3, 4 i 5: unicredit kastodi su povećali broj akcija. a ko zna šta se krije od 11-og mesta pa naviše | |
|
| |
Bojjan VIP
Broj poruka : 348 Points : 869 Datum upisa : 18.04.2012
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/29/2013, 20:11 | |
- Nema mnogo šta da se mudruje. Sitni špekulanti su se zabavljali a ERSTE KASTODI je do petka istovario oko 80.000 komada !
nemoguce da su ovoliki promet u zadnjih nekoliko dana pravili sitni spekulanti, pre ce biti da su se natovarili krupni igraci, ili je bio pretovar mecu krupnima ribama | |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/29/2013, 20:20 | |
| - Fmember ::
- Kobe Bryant ::
i krupni kupuju, ne samo sitni
Rbr 3, 4 i 5: unicredit kastodi su povećali broj akcija.
Ovo ti je tabela od 18. januara pa uporedi... _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/29/2013, 21:16 | |
| Po ovim tabelama svi dokupljuju, jedino Erste prodaje. Kako bilo teško ce ovo ponovo na 850 a pogotovo sa vecim kolicinama. | |
|
| |
Kobe Bryant VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/29/2013, 22:16 | |
| Mile pa nisu baš svi od ovih što vidimo (izuzimam prva 2) Julius, Vojvodjanska K i AWLL nisu dokupljivali... Za ostatak liste ne znam. Boby, Sutra, Boža i još neki s foruma su takodje prodavali A toliko se duvalo da OGROMAN broj novih kupaca HRLI u banke i polaže pare na nameske računa !! Eno na prethodnih nekoliko stran se govorilo o tome.... Ko će ga znati, možda je i Slovenac1 prodao? _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
Boza Belex VIP
Broj poruka : 657 Points : 2387 Datum upisa : 23.04.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/29/2013, 22:58 | |
| min 4dana korekcije, max 12dana, a za dalje ko zna! ukoliko probije 861-862, moze se ocekivati 2test na 796-800 u ovoj nedelji. zanimljivo je to sto je nis uvek padao 3meseca posle velikih mesecnih sveca! Videcemo kako ce trziste reagovati u februaru. | |
|
| |
Boza Belex VIP
Broj poruka : 657 Points : 2387 Datum upisa : 23.04.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/29/2013, 23:06 | |
| mada sad vaze drugi zakoni, dinar je stabilniji, politicka situacija je stabilnija, dolar slabi, moguce je da ce nis nastaviti rast...ali po velicini svece mogu samo da se nadam na osnovu predhodnih godina slicnom scenariju. osim ako nas ameri ne optuze za obaranje f-16 | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| |
| |
J_stojan Just looking
Broj poruka : 17 Points : 69 Datum upisa : 10.11.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/30/2013, 01:56 | |
| - Cermet ::
- Ulazili bi na cenama 800+?
O tome ovog trenutka razmišljam, a bilo bi lepo da se čuju i vaša razmišljanja.
A verovatno bi najkorisnije bilo da oni koji se sada istovaruju, ili su to već uradili, kažu za šta i sa kojim rezonom za nešto drugo misle da je isto ili bolje nego ovo. Planirao sam da izađem iz NIS-a početkom nedelje, a jedini rezon prodaje bila je činjenica da sam akcije kupio za prosečnu cenu od oko 630 dinara. Međutim, odustao sam kada su akcije pale ispod 900. Čekam njihov skok uoči podele dividende, a ako se to ne desi (u šta ne verujem), čekam dividendu, pa posle toga razmišljam o izlaznoj strategiji ... | |
|
| |
Boby VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/30/2013, 08:27 | |
- Mile pa nisu baš svi od ovih što vidimo (izuzimam prva 2) Julius, Vojvodjanska K i AWLL nisu dokupljivali...
Za ostatak liste ne znam.
Boby, Sutra, Boža i još neki s foruma su takodje prodavali A toliko se duvalo da OGROMAN broj novih kupaca HRLI u banke i polaže pare na nameske računa !! Eno na prethodnih nekoliko stran se govorilo o tome.... Ko će ga znati, možda je i Slovenac1 prodao? Svoju strategiju sam objasnijo,ako ne znam gde bih s parama ,ne prodajem,sada znam.Ja iskreno napisem,ne izmisljam,nisam kao nekada NOVOSADJANIN,uvek kupio na minimumu a izasao na maksimumu.To za gradjane koji se naglo interesuju,je apsolutno TRUE,na vise mesta i iz pouzdanih izvora.Naravno nikad ne znas jesi li pogresio ili ne.Kad lepo skoci,steta sto nisam vise imao,a mogao sam...ALI VEROVATNO JE I KOD VAS SLICNO. Zelim vam da se dobrano kapitalizujete,svi koji ste ostali,a ja vam se pridruzujem kada procenim da je za to doslo vreme. | |
|
| |
Baki. V Still learning
Broj poruka : 124 Points : 624 Datum upisa : 21.01.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 1/30/2013, 12:15 | |
| Gazprom kupuje još 25% Jugorosgasa http://rs.seebiz.eu/gazprom-kupuje-jos-25-jugorosgasa/ar-55731/ | |
|
| |
| Naftna Industrija - NIIS 5. DEO | |
|