| Naftna Industrija - NIIS 5. DEO | |
|
+92Nenadnenad67 EVE Sasa965 Marioss Maca Racunarko kaktusic Jumbo Baki. V Fast Boza Belex Boki72 geogsi Bojjan Aleks Von Misha Red max Safari Al Kapone J_stojan Milica1 MYSTIC021 Voiceoflaw Friz C R A Z Y flash Bochek muitobom Aritmeticar sexy jea Popaj Greta Amater u pokušaju Nikolaj3 philips1 Kobe Bryant Bond Dejansss BojanNS Sahbaz Zmajica mr Bean Centrum Mitar JMBR Ilija Mistery 011 Gavrec Limited011 FatCat Facts&Figures Non-ProfitOrganization Fmember BuffetSon MarkoJTD Djavo Big Mile Boraa Cermet MORNAR Zmark Jerry Springer Delboj DelBoy Ivan2211 Nemesis Sneki Steve McQueen Beli Vladulns Dragot Momir Ars Vivendi Dalaj Lama Teletrader Gocili Sutra Slovenac1 Boby Cucla Smile Dragan Boranija Drasko Bane.v Dragan11 Taliano gogloee Firke77 Berzanski_Duduk Nikola Danx 96 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Red max Our family
Broj poruka : 280 Points : 1247 Datum upisa : 09.02.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 3/7/2013, 18:13 | |
| Samo ako je tako određeno sporazumom dviju država,sa Srbijom to izgleda nije slučaj,znači da ja plaćam koliko i vi? | |
|
| |
Sofke Our family
Broj poruka : 330 Points : 1228 Datum upisa : 13.11.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 3/7/2013, 18:57 | |
| | |
|
| |
Red max Our family
Broj poruka : 280 Points : 1247 Datum upisa : 09.02.2013
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 3/7/2013, 19:16 | |
| Hvala,ali pošto mi ni moj broker nije djelovao previše sigurno u to,za taj porez,molio bih Jumba da potvrdi,on je tu jedina iskusnjara iz Hrvatske. Izvinjavam se što okupiram temu bezveze. | |
|
| |
Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 3/7/2013, 19:21 | |
| Ne znam koliko su azurni tamo u CRO ali ja na tvom mestu ne bih platio porez ni ovde ni tamo ne verujem da iko ima evidenciju o tome... _________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 3/7/2013, 20:16 | |
| Na dividendu moras,a na ovo drugo....ne moras...inace za strance na dividendu je 20 posto. | |
|
| |
Fast VIP
Broj poruka : 745 Points : 2372 Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 3/7/2013, 20:39 | |
| - Ilija ::
- @ Baki V.
Pravilan je isključivo izraz otprilike. Ova reč se sastoji od dve reči: od i prilike, pa se u toj reči izvršilo jednačenje suglasnika po zvučnosti...
@red max
Zar ulagač iz hrvatske ne plaća porez u hrvatskoj? Bravo Ilija! Nasmeja me do suza. Svaka ti je u postu k'o Njegoseva | |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 3/7/2013, 21:27 | |
| http://www.kamatica.com/vesti/radujko-generalni-direktor-nis-a-za-bih/8187 Ne znam da li je ovo bitno. Da li je taj Radujko bitan neki lik ili ne? | |
|
| |
Aria VIP
Broj poruka : 109 Points : 399 Datum upisa : 07.09.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 3/8/2013, 00:50 | |
| red max Porez na prihode od kapitala (dividende) za fizička lica u Srbiji je 15% po najnovijim izmenama zakona ( ranije je bio 10%). Porez na kapitalne dobitke za fizička lica u Srbiji je 15% po najnovijim izmenama (ranije je bio 10%). Ovo je regulisano Zakonom o porezu na dohodak građana. Obveznici su rezidenti Republike Srbije ali su takođe obveznici i fizička lica koja nisu rezidenti ako dohodak ostvare na teritoriji Srbije. Postoji Ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa Hrvatskom ( na sajtu Ministarstva Finansija).
| |
|
| |
Bjekam23 Just looking
Broj poruka : 18 Points : 95 Datum upisa : 16.08.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 3/10/2013, 14:31 | |
| Zar mi ne bi trebali da dobijemo dividendu u neto iznosu,ako je budemo dobijali ? | |
|
| |
Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 3/10/2013, 17:45 | |
| - Sofke ::
- onda ti je 20% od dobiti
Ti ga, vidim, redovno plaćaš. | |
|
| |
Aria VIP
Broj poruka : 109 Points : 399 Datum upisa : 07.09.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO 3/10/2013, 19:43 | |
| - Bjekam23 ::
- Zar mi ne bi trebali da dobijemo dividendu u neto iznosu,ako je budemo dobijali ?
Tako je, akcionar prima dividendu u neto iznosu. Porez na prihode od kapitala (porez na dividendu) se plaća "po odbitku" odnosno isplatilac dividende je tzv. "poreski platac". To znači da je po zakonu isplatilac dividende (AD) u obavezi da od bruto dividende odbije 15% poreza i da taj porez uplati umesto onog kome isplaćuje dividendu. Akcionar prima neto iznos dividende a porez od 15% za njega uplaćuje akcionarsko društvo i akcionar nema nikakvu obavezu prema poreskim organima. Dakle, poreski obveznik je onaj koji je ostvario prihod (akcionar) a za njega porez obračunava i uplaćuje isplatilac prihoda-dividende (akcionarsko društvo). Slična je situacija kada npr. pravno lice ili preduzetnik isplaćuje zarade za svoje radnike. Radnici primaju neto zaradu a firma za njih uplaćuje poreze i doprinose (firma je poreski platac). Isplatilac dostavlja obvezniku obračun sa svim podacima. Za razliku od ovog poreza, porez na kapitalne dobitke se plaća po rešenju Poreske uprave. Akcionar koji je ostvario kapitalni dobitak ili gubitak je dužan , da u roku od 15 dana od dana ostvarivanja prihoda, sam podnese poresku prijavu Poreskoj upravi a Poreska uprava donosi rešenje kojim razrezuje porez odnosno utvrđuje kapitalni dobitak ili gubitak. Ne bih više da vas zamaram i zauzimam prostor, smatrao sam da je ovo korisno za sve akcionare a vi koji ste rezidenti Hrvatske i drugih država, obratite pažnju na Ugovore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja koji se pojedinačno zaključuju između država, zato što se njima sprečava da porez platite u obe države. ------- https://www.aikb.net/viewtopic.forum?t=1551 | |
|
| |
| Naftna Industrija - NIIS 5. DEO | |
|