BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Naftna Industrija - NIIS 5. DEO

Ići dole 
+92
Nenadnenad67
EVE
Sasa965
Marioss
Maca
Racunarko
kaktusic
Jumbo
Baki. V
Fast
Boza Belex
Boki72
geogsi
Bojjan
Aleks
Von Misha
Red max
Safari
Al Kapone
J_stojan
Milica1
MYSTIC021
Voiceoflaw
Friz
C R A Z Y
flash
Bochek
muitobom
Aritmeticar
sexy jea
Popaj
Greta
Amater u pokušaju
Nikolaj3
philips1
Kobe Bryant
Bond
Dejansss
BojanNS
Sahbaz
Zmajica
mr Bean
Centrum
Mitar
JMBR
Ilija
Mistery 011
Gavrec
Limited011
FatCat
Facts&Figures
Non-ProfitOrganization
Fmember
BuffetSon
MarkoJTD
Djavo
Big Mile
Boraa
Cermet
MORNAR
Zmark
Jerry Springer
Delboj
DelBoy
Ivan2211
Nemesis
Sneki
Steve McQueen
Beli
Vladulns
Dragot
Momir
Ars Vivendi
Dalaj Lama
Teletrader
Gocili
Sutra
Slovenac1
Boby
Cucla
Smile
Dragan
Boranija
Drasko
Bane.v
Dragan11
Taliano
gogloee
Firke77
Berzanski_Duduk
Nikola
Danx
96 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 18 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex

Broj poruka : 657
Datum upisa : 23.04.2011

Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Empty
PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 13:08

GAZDE VS NIIS
Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Gazvsniis

EURO VS NIIS
Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Eurovsniis

NE VIDI SE DANASNJI PAD OD 11DIN!!!
Nazad na vrh Ići dole
Bane.v
Still learning
Still learning

Broj poruka : 57
Datum upisa : 19.09.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 13:15

Iskreno mislim da se ovde spekulacija neisplati jer najgore kad izadjes na odredjenoj ceni, sa nadom da ce akcija padati a kasnije nemozes da udjes ni po ceni na kojoj si izasao osetio sam par puta tu gorcinu nego polako STPLJEN SPASEN !
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile

Broj poruka : 1658
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 13:20

bane, sve zavisi na kojoj si ceni ušao i na kojo izašao. Ako si izašao sa lepom zaradom uvek imaš opcije u nekim drugim hartijama koje mogu da skoce i sacekaš da ovo klecne pa se opet ukrcaš. Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 589925
Nazad na vrh Ići dole
Cermet
VIP
VIP

Broj poruka : 304
Datum upisa : 18.05.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 13:26

Božo, hvala za ove grafike, sada sam potpuno siguran da skoro neću ulaziti u NIS,, a možda neću nikada... O ovom drugom grafiku sam i ja govorio, dakle o poremećaju cene NIS-a i evra.

Ali pogledajte ovaj prvi grafik, koliki debalans u novembru mesecu je nastao između akcija Gaspromnjefta i NIS-a!!

Ovo nema veze sa životom, znači taj pad koji je zadesio Gaspromnjeft će se tek osetiti ovde.

Božo, molim te, okači likove tih sajtova da i mi "obični smtrnici" možemo da pratime te grafike.

Hvala još jednom. Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 337177

Poslednji izmenio Cermet dana 11/15/2012, 13:34, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Berzanski_Duduk
Still learning
Still learning

Broj poruka : 63
Datum upisa : 05.08.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 13:27

Boby ::
Nis je dugo rastao,mora doci do korekcije,ja sam imao srece te sam izasao ali pitanje je na koliko cu moci uci ponovo...
Nis kao prica je ok,ali pogledajte OJROPU,AMERKU...KINU...nije on mimo sveta,korekcija,pa blagi rast,opet

Tako je. Ja ne znam cemu cudjenje u vezi ove korekcije kao da je neko iznenadjenje to sto se desila. Desavala se ranije i desavace se opet. Ono kako ja vidim stvari je da nije bitno na koliko ces ponovo da udjes, vec kada udjes da ponovo izadjes, ali sa profitom. Hvala Bogu (ili spekulantima) na ovim korekcijama jer sa malo umesnosti svoj kapital mozes da uvecavas konstantno.
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 13:34

Cermet ::
Božo, hvala za ove grafike, sada sam potpuno siguran da skoro neću ulaziti u NIS (a možda neću nikada...). O ovom drugom grafiku sam i ja govorio, dakle o poremećaju cene NIS-a i evra.

Ali pogledajte ovaj prvi grafik koliki debalans u novembru mesecu je nastao između akcija Gaspromnjefta i NIS-a!!

Ovo nema veze sa životom, znači taj pad koji je zadesio Gaspromnjeft će se tek osetiti ovde.

Božo, molim te, okači likove gde i mi "obični smtrtnici" možemo da pratime te grafike.

Hvala još jednom.

http://www.bloomberg.com/quote/NIIS:SG/
Nazad na vrh Ići dole
Dragan
Member
Member

Broj poruka : 413
Datum upisa : 30.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 13:36

... Ovo nema veze sa životom, znači taj pad koji je
zadesio Gaspromnjeft će se tek osetiti ovde....

A, kakve 'ima veze sa životom' taj pad sa poslovanjem NIS-a?
Nazad na vrh Ići dole
Cermet
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 13:38

Ima veze sigurno, pitaj fondove kako odlučuju gde će se ukracati, a oni su glavni nosioci cene...

Božo, hvala, dodao sam ti gore i aplauz.

Pogledajte prvi grafik u novembru mesecu, kako komentarišete toliko nagli pad Gaspromnjefta u poslednje vreme?
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 13:44

ocekujem na 660-665 prvi veci otpor, okacicu predvece grafike....

videcemo danas je u USA udarni dan sa izvestajima za javnost pa ce vidimo od njih zavisi hocemo bulish ili bearish!!!
Nazad na vrh Ići dole
Slovenac1
VIP
VIP
Slovenac1

Broj poruka : 2522
Datum upisa : 04.01.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 14:08

Božo, hvala za ove grafike, sada sam potpuno siguran da skoro neću ulaziti u NIS,, a možda neću nikada... O ovom drugom grafiku sam i ja govorio, dakle o poremećaju cene NIS-a i evra.

Ali pogledajte ovaj prvi grafik, koliki debalans u novembru mesecu je nastao između akcija Gaspromnjefta i NIS-a!!

Božo, molim te, okači likove tih sajtova da i mi "obični smtrnici" možemo da pratime te grafike.

Hvala još jednom. Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 337177

Ti inače nemaš baš mnogo kao teoretičnog kao i praktičnog znanja o trgovanju sa akcijama zar ne?
Nazad na vrh Ići dole
Cermet
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 14:13

Nemam, kada sam i rekao da imam?

Imam malo zdravorazumskog rezona, ali mislim da predstavljam dobrog reprezenta za jednog nešpekulativnog ulagača na Belexu.
Nazad na vrh Ići dole
Slovenac1
VIP
VIP
Slovenac1

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 14:14

Oni koji na bilo kakav način usporedjujete ili zapadne akcije ili Gazprom sa NISom onda bi več morali znati, da je to totalno bez veze. Taj isti zapad je skoro na maksimalnim indeksima od vrha 2007, a gde je belex i sledenje tome? Drugo Gazprom je multinacionalna kompanija, koja ima večinsko vlasništvo u NISU ali nikakve neposredne veze nema izmedju akcija. Cena akcije NISa pre svega odrazuje odnos investitora do Srbije, ako bi firma NIS bila u napr u Austriji, cena bi bila 3000 RSD.
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir

Broj poruka : 2084
Datum upisa : 06.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 14:17

Slovenac1 ::
Oni koji na bilo kakav način usporedjujete ili zapadne akcije ili Gazprom sa NISom onda bi več morali znati, da je to totalno bez veze. Taj isti zapad je skoro na maksimalnim indeksima od vrha 2007, a gde je belex i sledenje tome? Drugo Gazprom je multinacionalna kompanija, koja ima večinsko vlasništvo u NISU ali nikakve neposredne veze nema izmedju akcija. Cena akcije NISa pre svega odrazuje odnos investitora do Srbije, ako bi firma NIS bila u napr u Austriji, cena bi bila 3000 RSD.

To i jeste glavni njegov problem> on zdravorazumski razmislja ali su mu inputi pogresni, odnosno poredi svi i svasta: tako moze da poredi rast NIS sa brojem zemljotresa u svetu i da zdravorazumski dodje do odredjenog zakljucka.
I to je ok, ali nema veze sa cenom NIS...

Poslednji izmenio Momir dana 11/15/2012, 14:22, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Slovenac1
VIP
VIP
Slovenac1

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 14:19

Nemam, kada sam i rekao da imam?

Imam malo zdravorazumskog rezona, ali mislim da predstavljam dobrog reprezenta za jednog nešpekulativnog ulagača na Belexu.

Na žalost večina ulagača pre svega na belexu gubi pare, tako da zdravrazumski rezon baš i nije prava stvar na belexu. Na belexu jedina stvar koja donosi pare su insajd informacije
Nazad na vrh Ići dole
Slovenac1
VIP
VIP
Slovenac1

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 14:20

Momir ::
Slovenac1 ::

To i jeste glavni njegov problem> on zdravorazumski razmislja ali su mu inputi pogresni, odnosno poredi svi i svasta: tako moze da poredi ras NIS sa brojem zemljotresa u svetu i da zdravorazumski dodje do odredjenog zakljucka.

Tako je
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

Broj poruka : 2614
Godina : 53
Datum upisa : 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 17:46

Cermet,ziv ti nama bio,pisi i pitaj...imas i googlefinance,yahoofinance...ja volim googlefinance,na yahoofinance imas cak i najbolje ponudu itraznju a za USA I 5 DUBINA.

Ono sto po meni moras da shvatas da cesto moras da poslusas intuiciju,kolko god to delovalo suludo.

NIS I GASPROMNJEFT...su povezani sustinski ali cene njihove nisu u nikakvoj korelaciji.
Nije lose pogledati,odnose ali oni mogu pomoci kao i TA,ali se NIKAKO ali NIKAKO,ne smes osloniti samo na to.

Licno ja pokusavam da koristim tikove i zaradim na njima,ali za to treba imati,barem 1000 artija,da bude nekog smisla .Takodje treba imati malo i srece.
Licno nemam problem,ako vidim da sam lose procenio,da se vratim ponovo,ali sada ovde vidim da nisam pogresio.
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 19:05

Za sve one koji su izasli i one koji ulaze! od

Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Nisdonjagranica

700 nije probijena!
660 i vise, kako dani budu odmicali ce biti prvi veci otpor!!! Ako kojim slucajem predje veliki luk 50,0% u narednim danima bice rastuci trend do daljenjeg!!!
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 19:16

Boby ::
Ajde molim te Bozo,daj to danas posle trgovanja,kako stoji.

Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Najnovije

RSI NA 63,75
GORNJI KELTNEROV KANAL PROBIJEN, ostaje sredina i donji deo kanala. I dalje se trguje u gornjoj zoni izmedju linije trenda i gornjeg bolindzera.

TUCA
Nazad na vrh Ići dole
Firke77
Still learning
Still learning

Broj poruka : 72
Datum upisa : 29.07.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 19:50

Pretpostaljam da sam propustio pa vas molim da mi kazete hoce li biti dividende i kad bi trebao da bude presek ?
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

Broj poruka : 2614
Godina : 53
Datum upisa : 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 20:10

Firke77 ::
Pretpostaljam da sam propustio pa vas molim da mi kazete hoce li biti dividende i kad bi trebao da bude presek ?

Pa trebalo bi da bude,presek ce biti oko skupstine,skupstina od aprila do juna,to vec ne znamo,dividenda verovatno do 40 din max.

NAPOMENUCU DA JE OVO POSLEDNJE ,MOJE MISLJENJE.
Nazad na vrh Ići dole
Danx
never learning
Danx

Broj poruka : 214
Datum upisa : 10.08.2012

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/15/2012, 21:20

Boza Belex ::
Za sve one koji su izasli i one koji ulaze! Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 270317

Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Nisdonjagranica

700 nije probijena!
660 i vise, kako dani budu odmicali ce biti prvi veci otpor!!! Ako kojim slucajem predje veliki luk 50,0% u narednim danima bice rastuci trend do daljenjeg!!!

Momir ::
<table cellpadding="0" cellspacing="1" width="90%" align="center" border="0"><tr><td>Slovenac1 ::</td></tr><tr><td class="quote">Oni
koji na bilo kakav način usporedjujete ili zapadne akcije ili Gazprom
sa NISom onda bi več morali znati, da je to totalno bez veze. Taj isti
zapad je skoro na maksimalnim indeksima od vrha 2007, a gde je belex i
sledenje tome? Drugo Gazprom je multinacionalna kompanija, koja ima
večinsko vlasništvo u NISU ali nikakve neposredne veze nema izmedju
akcija. Cena akcije NISa pre svega odrazuje odnos investitora do Srbije,
ako bi firma NIS bila u napr u Austriji, cena bi bila 3000 RSD.</td></tr></table>

To
i jeste glavni njegov problem> on zdravorazumski razmislja ali su mu
inputi pogresni, odnosno poredi svi i svasta: tako moze da poredi ras
NIS sa brojem zemljotresa u svetu i da zdravorazumski dodje do
odredjenog zakljucka.

Tako je

@momir & slovenac

Pa kako covek da ne pravi korelaciju izmedju zemljotresa i nisa? Ovaj pseudoseizmicki grafikon te prosto tera na to.
To ni najveci samani sveta ne znaju da prikazu i povezu ovako!

:)
Nazad na vrh Ići dole
Bane.v
Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/16/2012, 13:27

NIS prvi po dobiti i prihodu
IZVOR: BETA | PETAK 16.11.2012 | 12:03
Beograd -- NIS je po dobiti i prihodu na prvom mestu liste najuspešnijih preduzeća u Srbiji u 2011.

Ta lista je danas objavljena u publikaciji BIZNIS TOP mesečnika "Biznis i finansije".

Dobit NIS-a u prošloj godini bila je 40,6 milijardi, a ukupan prihod 192,4 milijarde dinara. Na drugom mestu po dobiti je Telekom Srbija (22,3 milijarde), a treća je Delta kapital (20,1 milijarda dinara).

Elektroprivreda Srbije (EPS) je na drugom mestu po prihodu (126,1 milijarda), a iza nje je Telekom Srbija (87,3 milijarde dinara).

Putevi Srbije su na prvom mestu po kapitalu (303,8 milijardi), slede EPS (274,3 milijarde) i Hidoelektrana "Djerdap" Kladovo (208 milijardi
dinara).

Najprofitabilnije srpske kompanije, kako je rečeno na predstavljanju publikacije BIZNIS TOP 2011/2012, nisu izvoznici. Medju 30 firmi koje su ostvarile najvići profit u prošloj godini samo šest su u grupi većih izvoznika.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan
Member
Member

Broj poruka : 413
Datum upisa : 30.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/16/2012, 20:22

" .. Dosta smo odmakli u razgovorima sa 'Gaspromom' oko izgradnje gasnih elektrana u Srbiji u šta bi mogla biti uključena i 'Elektroprivreda Srbije' i 'Naftna industrija Srbije' - rekao je Bajatović i izrazio očekivanje da bi to preduzeće već sledeće godine moglo ući u sferu proizvodnje struje...."

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/353447/Bajatovic-Izgradnja-Juznog-toka-kroz-Srbiju-oko-20-decembra
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old member

Broj poruka : 2213
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/16/2012, 20:46

Lako je NIS kad je monopolista!
U Srbiji gorivo skuplje nego Švajcarskoj.
Jedino je u Nemačkoj i Holandiji skuplje.
U Makedoniji 1,22 evra, BiH slično...
U Srbiji 1,49 !!

Kravava je ta dividenda koju će Rusi da nam plate...

Ali to je posledica monopola o kojem NIKO ne piše !!
Valjda iz državnog interesa?

VIP
VIP
Nikola

Broj poruka : 583
Datum upisa : 06.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/17/2012, 00:18

Jel slobodan uvoz? Ta prica je zavrsena. Tacka. Ti kojima NIS prodaje skupo gorivo nek kupe od MOLa ili OMVa.

VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/17/2012, 00:51

Svima kojima je čudna skepsa koju sam ispoljio prema isplativosti kupovine hartija NISA, predložio bih da budu malo objektiviji i pogledaju celu situaciju sa strane, a ne samo iz svog ličnog ugla.

Imajte u vidu da ste vi ovde kružok ljudi koju ovu hartiju VEĆ IMAJU, i naravno da sami sebe hrabrite da ona treba da bude što jača, pobijate sve
parametre koji mogu da vas poljuljaju u tom uverenju, itd.

Meni je sve to jasno i nemam nameru da se nadjačavam sa vama, ali vam predlažem da celu situaciju pogledate iz drugog ugla i videćete da NIS niti je jeftin, niti predstavlja dobru investiciju u ovom trenutku.

Dao sam gore neke razloge zašto ne treba kupovati NIS, kao i koje firme su odlične a znatno su jeftinije od NIS-a, i niko od vas ništa od toga nije opovrgao.

Povrh toga, videli smo i totalni debalans između cena Gaspromnjefta i NIS-a koji će se sigurno osetiti kod nas, a tačku na ovo razmišljanje konačno stavlja ovaj sutrašnji članak:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/353448/Evropske-berze-u-padu-fokus-na-budzetskim-pregovorima-u-SAD

Citat :

Glavni indeks londonske berze FTSE 100 pao je za 1,27 odsto na 5.605,59
poena, a frankfurtski DAKS 30 za 1,32 osto na 6.950,53 poena, što je
prvi put od 5. septembra da je taj indeks ispod 7.000 poena. Indeks
berze u Parizu, CAC 40, skliznuo je za 1,21 odsto na 3.341,52 poena.
Da li ćete i sada reći da sve to "nema nikakve veze" ?
Nazad na vrh Ići dole
Nikola
VIP
VIP
Nikola

Broj poruka : 583
Datum upisa : 06.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/17/2012, 01:04

Mozemo da se slozimo da ce NIS verovatno moci da se kupuje jeftinije, ali se ne bih slozio da (za nekog ko nije day trader) nije dobra investicija. Zanimaju me ti parametri svakako, ne zelim da zivim u lazi i stracim pare na glupost, ali sve sto posmatram mi govori da cena treba samo da raste.

- investicije u preradi
- pokrivenost trzista
- perspektiva razvoja
- eksploatacija resursa
- povoljniji tretman od drzave
- modernizacija poslovanja
- zavrtanje slavina onima koji zloupotrebljavaju

Negativno za sada vidim
- kao trgovci strateski vaznom robom ne mogu da odbiju drzavu, i imaju velika potrazivanja sa neizvesnim ishodom dogovora
- nepopularnost Srbije u regionu usporava ulazenje na neka trzista
- rast ce se verovatno usporavati, sto je logicno jer je ranije samo gazio dublje u bulu

Old member
Old member
Smile

Broj poruka : 1652
Datum upisa : 04.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/17/2012, 02:06

Nikola ::
Jel slobodan uvoz? Ta prica je zavrsena. Tacka. Ti kojima NIS prodaje skupo gorivo nek kupe od MOLa ili OMVa.

od
Ha, ha... ti kanda veruješ u slobodno tržište i podjednake uslove za sve?

E, pa varaš se. Uslovi za uvoznike su takvi da samo NIS može trenutno da ih ispuni.
Dakle, utakmica je nefer. NIS je ČIST monopolista i može da radi šta hoće.
Zato je kod nas benzin najskuplji u regionu, pa i šire!
I mi svi plačamo cenu tog monopola.

Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/17/2012, 19:36

Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Poredjenjeu

ukoliko RSI probije 57 savetovao bi prodajnu poziciju!!! Trenutni RSI 61 ! lale

Uporedni
NIIS vs GAZPROM (gazde) vs EURO OIL companies vs Bloomberg world energy , gledano kod ostalih RSI Gazprom 28-32, EURO 38-34, bloomberg world 26-25

drugari hteli mi to ili ne u down trendu smo kad probijemo 57, postavicu analize kad dodje do toga!!!
Nazad na vrh Ići dole
Bane.v
Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/19/2012, 07:46

NIS na putu ka liderstvu
IZVOR: TANJUG | VESTI | - NEDELJA 18.11.2012 | 16:48-
Beograd -- Naftna industrija Srbije (NIS) uložila je ove godine 25 miliona dolara u nabavku najmodernije opreme za bušenje i istraživanje nafte i gasa.

Kompanija je takođe formirala i tim menadžera i stručnjaka za istraživanje i eksploataciju da bi se, izlaskom na regionalno tržište, pozicinirala kao lider na Balkanu, izjavio je izvršni direktor bloka Servisi NIS Džon Smol.

Smol je u intervjuu za internet časopis „Balkanmagazin“ kazao kako je jedan od glavnih prioriteta NIS izlazak na regionalno tržište usluga naftnih servisa, što je u skladu sa strategijom kompanije, koja je usmerena ka dostizanju pozicije lidera na Balkanu.

NIS radi na osamostaljenju bloka naftni Servisi, koji se bavi bušenjem istražnih i razradnih bušotina, njihovim opremanjem, kao i seizmološkim istraživanjima ležišta ugljovdonika, kazao je Smol.

Smol je dodao da su u okviru toga bloka tokom ove godine formirane tri kćerke-firme, a NIS je u potpunosti njihov vlasnik - Naftagas Naftni servisi, Naftagas Tehnički servisi i Naftagas Transport.

Taj blok NIS, kako je istakao Smol, planira da otvori filijale u svim okolnim zemljama i bilo gde u Evropi gde može imati posla.

U toku je registracija filijale u Mađarskoj, a postoji i mogućnost sklapanja partnerstva za servisne usluge sa drugim kompanijama u regionu, naveo je Smol.

"Osim Balkana potpisali smo produženje ugovora sa 'Dragon oilom' za još tri bušotine u Turkmenistanu, jer postoji potencijal za najmanje još jednu godinu rada tamo. Ima nas i na drugim naftnim poljima u svetu. Bušaće postrojenje Nacional 2 trenutno se nalazi u Egiptu i tražimo posao za njega u Libiji, a imamo i neke druge opcije s Gaspromnjeftom u regionu severne Afrike,“ naglasio je Smol.

Smol je istakao kako je osamostaljenje servisnog dela kompanije pravi trend u poslovanju uspešnih naftnih kompanija.

Izvršni direktor bloka Servisi NIS ukazao je da će ulaganje u novu opremu omogućitie bušenje po principu tzv. „suvih lokacija“, što znači da će se potpuno eliminisati zagadjenje zemljišta i pojava otpadnih jama u koje je ranije odlagan fluid, korišćen u procesu bušenja, što zadovoljava najstrožije ekološke standarde.
Nazad na vrh Ići dole
Bane.v
Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/19/2012, 10:52

Izvor: Tanjug
Sukob između Izraela i Hamasa podiže cenu nafte
Sirova nafta poskupela je jutros u elektronskom poslovanju na berzi u NJujorku jer nastavak sukoba između Izraela i Hamasa izaziva na tržištu zabrinutost u vezi sa snabdevanjem najvažnijom energetskom sirovinom.

Cena americke "lake" nafte za terminsku isporuku u decembru je na NJujorškoj robnoj berzi porasla za 81 cent na 87,73 dolara za barel, dok je u isto vreme evropska "brent" nafta na Medunarodnoj berzi petroleja u Londonu poskupela za 55 centi na 109,50 dolara za barel, prenela je agencija AFP.

Analitičar konsultantske firme "Mirej asets sikjuritiz", Gordon Kvon, izjavio je kako neki investitori strahuju da bi snabdevanje naftom moglo da bude poremećeno ukoliko se sukob između Izraela i Hamasa proširi na druge zemlje na Bliskom istoku, gde se proizvode značajne količine "tečnog zlata".

"Eskalacija napetosti između Izraela i Palestine predstavlja geopolitički faktor koji snažno utiče na rast cene nafte i ta situacija bi mogla da se zadrži još neko vreme", istakao je Kvon.

Taj sukob se odvija baš u vreme kad se najveća svetska tržišta energenata, SAD i Kina, nalaze na pragu zime i kad tražnja goriva obično raste.
Nazad na vrh Ići dole
Gocili
VIP
VIP
Gocili

Broj poruka : 756
Datum upisa : 25.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/19/2012, 13:24

Dok god ne naplate dug od Srbijagasa nece cena gore, sad je bar jasno.
Nazad na vrh Ići dole
Drasko
VIP
VIP
Drasko

Broj poruka : 281
Datum upisa : 01.07.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/19/2012, 15:09

Nece ni onda rasti...sve do prve dividende... Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 589925
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/21/2012, 01:44

indicije
Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Indicije

Nis jos uvek nije probio magicni RSI koji je sad na 58, da bi presao u down trend! Trenutni RSI 61
Na momente je probio stare zone rastuceg RSI pa je isao u up trend!!!

Sudeci po indicijama, kao i downgrade France's credit rating to Aa1 from Aaa Monday with a negative outlook.

Niti sam za prodaju. a ni za kupovinu...al mi mirise na ostar pad...osim ako izraelci ne krenu u kopnenu ofanzivu u Gazi, pa skoci cena nafte na berzama!!!
Nazad na vrh Ići dole
Danx
never learning
Danx

Broj poruka : 214
Datum upisa : 10.08.2012

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 5. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 5. DEO - Page 7 Icon_minitime11/21/2012, 09:17

Bozo, jeli mozes da nam kazes kakva ce biti akcija negde sredinom decembra, negde oko 21-tog?

Ja imam ovde neki los forecast, bolje da ga ne iznosim, katastrofa...
Nazad na vrh Ići dole

Naftna Industrija - NIIS 5. DEO
Nazad na vrh 
Strana 7 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 18 ... 29  Sledeći
 Similar topics
-
» Naftna Industrija - NIIS 6. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 13. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 7. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 8. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 9. DEO

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu