| Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) | |
|
+110Nikola Aritmeticar Jovana2009 Greta FatCat Natasa23 Zane Limited011 MORNAR sonne Pekoilic Mistery 011 Nik Dragan gradjanin Light BoS Toplica Joe Miladin Boranija Djuka Dalaj Lama Drag_Mlad Mrgud Boza Belex Ris Ars Vivendi nepet Ceras Jumbo Dragot Kobe Bryant ILoveRoses mr Bean Banaćanin Drag65 Popaj MYSTIC021 gogloee Berza011 pakodazna C R A Z Y Pera Božić stock Nikolaj3 Zoranecc mile-svinja Vlada BG Zmark Dusan Dragan11 RobinHood Lilihip Lolita Guinness EVE LUMTDZOS Pera Zdera Astana Steve McQueen zORAn l.morlang Teletrader Mickey Munday Mira Berzanski_Duduk Maca Dejansss Sasa965 Djavo Non-ProfitOrganization Yudejavu Big Mile Dibesto Zeljko Vladulns Aca123 BojanNS Firke77 Momir pepsiman srbijanac Spejs real_finanza Atomski mrav Fmember Folio Fast Dexiv Sutra Sasa_sbbg JelenaS Sofke iki Ivan2211 Rogy Racunarko Drasko Milica1 Sneki Dosije BBrroo Strbac Slovenac1 Ilija Taliano Mitar Aleks Nemesis Boby 114 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Berzanski_Duduk Still learning
Broj poruka : 63 Points : 325 Datum upisa : 05.08.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/26/2011, 11:28 | |
| Sami smo sebi digli cenu i sami sebi smo je spustili. Kao sto sam napisao u prethodna dva posta imamo po mom misljenju (koje je zasnovano iskljucivo na posmatranju table, ovog foruma i vesti sa svetskih berzi)dve stvari koje su ovde prisutne i zbog kojih kao rezultat imamo trenutnu situaciju na niis-u. Prva stvar je previse spekulanata (u koje i sam spadam, na zalost ili na srecu), a druga nedovoljno prisustvo velikih investitora koji ulazu dugorocno. Cini mi se da smo sami sebi digli cenu i na kraju cemo same sebe i dovesti u situaciju da prodajemo u gubitku. Ne zelim da "mracim" posto i ja imam akcije niis-a, a nisam ni dovoljno kompetentan da to uradim, ali dok ne dodje neko sa mnogo novca ko zeli duze da ostane na ovoj akciji od nas koji zelimo zaradu po principu "sto pre udjem pre cu da izadjem" nema nam 'leba. Daj boze da nisam u pravu... | |
|
| |
Dragan11 VIP
Broj poruka : 126 Godina : 47 Points : 486 Datum upisa : 04.08.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/26/2011, 11:36 | |
| Ne, potpuno si u pravu. A i do sada je većina prodanih 5 akcija. Ljudima jednostavno trebaju pare. Ja sigurno neću dati nis ove godine. | |
|
| |
Milica1 VIP
Broj poruka : 885 Points : 1909 Datum upisa : 29.04.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/26/2011, 11:41 | |
| Evo npr. setomesecni rezultati MOL- za 2011.
http://ir.mol.hu/en/financial-reports/latest-flash-report/summary/ i
NIS-a
http://www.belex.rs/data/2011/08/00071121.pdf
pa uporedite sami!
| |
|
| |
Popaj VIP
Broj poruka : 1168 Localisation : Srbija Points : 3039 Datum upisa : 12.09.2007
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/26/2011, 11:52 | |
| - Djavo ::
- Bilo kako bilo niis ce za godinu dana otici i na 1500 rsd tako da nema sekiracije za nas sto na duze staze ulazemo, jedino za spekulante.
I ja se na neki nacin svrstavam u spekulante, a i u dugorocne investitore. Kada nesto kupim jeftino, gledam da ga prodam sto skuplje. Kada kupljene akcije ne idu gore, nego cak padaju, onda sam dugorocni investitor na toj akciji. Nemojte me pogresno razumeti. Ja sam optimista i mislim da ce u nekom narednom periodu (pola godine do godinu dana) doci do znatnog pomaka na vise cene. Zavisi i od toga kada dobijemo status kandidata. | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/26/2011, 12:00 | |
| @Milica1
Vec smo poredili, MOL je isto odlicna kompanija koja je na PE 5 i koju treba posedovati. Prednosti NIISa je sto bi se bolje pokazao u recesiji i sto ima stabilnije i predvidljivije poslovanje.
Velika mana Mola je sto ne isplacuje dividende iako posluje uspesno vec decenijama. Zato su kupili INU po 3 puta realnoj ceni. E zato dividende postoje da ne bi menadzment izigravao Bafeta i kupovao firme po svetu sa profitom. Drugo velika mana je sto madjari nece da ga prodaju, inace bi mali akcionari vec tri puta zaradili maksimum kada se promene vlasnici. Dobro ni NIISu se nece menjati vlasnici bar 15 godina.
Zato ce i NIIS te nedelje kada objave da ce isplacivati dividende, ako ikad to urade, skociti 20-30%. | |
|
| |
Milica1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/26/2011, 12:29 | |
| Lepo receno! | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/26/2011, 15:59 | |
| Ilija je mozda mislio da ce ti NJEGOVI,mozda povecati rentu za vadjenje nafte ,koja je zaista mala...zato oni vuku ,kao da im je ,boze me prosti poslednje...o tome pisah,ne takodavno...STA AKO NEKO IZRACUNA DA CE PREDIZBORNO POENTIRATI AKO SE POTEGNE PITANJE RENTE...ogromna stavka u budzetu,dobijemo isto para,a ostaje resurs,kojeg ce biti sve manje...nemojte smetnuti s uma da rusi nisu 100 posto vlasnici,ali ovi Ilijini po retorici bi bili TOMICI,citaj male Tome,od podizanja te rente nema nista...A LDP,ko jos njih slusa i shvata ozbiljno... | |
|
| |
srbijanac Just looking
Broj poruka : 14 Points : 66 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/26/2011, 20:05 | |
| a dogovorenih 500 miliona evra obaveznih ulaganja Gasprom neće izvršiti iz sopstvenih sredstava već iz dobiti i uzimanjem kredita na račun samog NISA .U kupoprodajnom ugovoru pise da krediti nisa su zajednicka ulaganja i da nema veze sa obavezom gazproma o ulaganju 500m evra | |
|
| |
Drag65 VIP
Broj poruka : 611 Points : 1423 Datum upisa : 12.07.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/26/2011, 20:17 | |
| - Milica1 ::
Bafet ulaže u posrnulu Banku Amerike(evo i njeni pokazatelji) .. i za samo jedan dan zarađuje $357 miliona - čiča je stvarno patriotski investitor: http://money.cnn.com/2011/08/26/markets/warren_buffett_bofa_profit/index.htm Pa to malo i liči na NIIS: prodato za 400 mil, dobit na godišnjem nivou 400 mil, gubitak na strani budžeta građana Srbije oko 2.000 mil - il nešto grešim. | |
|
| |
EVE Just looking
Broj poruka : 32 Points : 77 Datum upisa : 02.04.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/26/2011, 22:36 | |
| - Fmember ::
- Milica1 ::
- Pa i nije neka rasprodaja.
STOXX 50 2,199.28 -17.42 -0.79% FTSE 100 5,104.88 -26.22 -0.51% DAX 5,494.07 -90.07 -1.61% izvini, nisam bio precizan. nisam mislio samo na danas vec na poslednjih par nedelja.
Hteo sam da kazem, da je iz ugla stranih investitora mnogo primamljivije, na primer, da sada kupe jeftino Bank of Amerika nego NIIS.
Ko ima na radaru BofA nije ni cuo da postoji NIIS. Morala sam kolega, precenjujemo sebe previse. | |
|
| |
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/26/2011, 22:50 | |
| U Vojvodini ispumpano nafte za 456 miliona dolara
Naftna industrija Srbije ostvarila je fantastičnu zaradu od 200 miliona dolara za pola godine, a veliki deo ovog kolača donela mu je verovatno i vojvođanska nafta
jer se može reći da ono što je ispumpano na našim naftnim poljima vredi oko 456 miliona dolara. Naime, toliko otprilike vredi oko 730.000 tona nafte proizvedenih za prvih šest meseci ove godine (što je oko 30 posto više nego u istom periodu lane), naravno preračunato u cene crnog zlata na svetskim tržištima. Kako je nedavno rekao zamenik generalnog direktora NIS-a Aleksej Urusov, pozitivan poslovni rezultat postignut je zahvaljujući većoj efikasnosti, smanjenju troškova, povećanju proizvodnje nafte i gasa i proširenju asortimana derivata, te pozitivnim kursnim razlikama koje su iznosile 6,4 milijardi dinara. NIS je zabeležio dobit pre kursnih razlika od oko 15,1 milijardi dinara, što je 144 posto više u odnosu na prvih šest meseci prošle godine. U prvoj polovini ove godine u budžet Srbije je na ime poreza i fiskalnih obaveza uplaćeno 40 milijardi dinara, ili oko 400 miliona evra, što je oko milijardu dinara više nego u istom periodu lane. Dakle, mnogo se toga promenilo, što je potvrda da se, bez većih ulaganja, jer se nafta i dalje vadi s poznatih polja u Vojvodini (Velebit, Mokrin, Mortonoš, Elemir, Turija, Kikinda), boljom organizacijom rada može postići mnogo više. Takođe, sve je izglednije i jasnije da je „Gaspromnjeft”, kada je kupovao NIS, dobro znao šta radi, dok se to ne bi moglo reći za drugu stranu, prodavca – Vladu Srbije, koja je za 400 miliona evra prodala 51 odsto vlasništva nad NIS-om i tako omogućila „Gaspromnjeftu” da postane većinski vlasnik kompanije. Povećanje proizvodnje i efikasnije poslovanje za kratko vreme su omogućili da NIS od gubitaša pređe na drugu stranu i postane kompanija koja se konsoliduje i stvara profit. Jer, kako drugačije objasniti ono što se dešavalo do promene vlasništva i od tada – pošto je do 2008. godine, dok je kompanija bila u državnom vlasništvu, pravila ogromne gubitke, 2009. godina završena je s gubitkom iz poslovanja od 4,4 milijarde dinara, dok je ukupan knjigovodstveni gubitak, zbog usklađivanja s međunarodnim finansijskim standardima, bio 37,6 milijardi dinara. A prošlu godinu NIS je završio s profitom od 16,5 milijardi dinara. Pitanje je samo zašto to uspeva „Gaspromnjeftu”, a nije uspevalo Srbiji i da li će neko pokušati da odgovori na to? Da je to tako svedoče brojke s pročetka ove priče. Naime, proizvodnja od oko 730.000 tona nafte, preračunato u cene nafte na svetskom tržištu, od oko 100 dolara po barelu (oko 160 litara), daje izuzetno visoku cifru koju knjiži proizvođač. Od te količine, na svetskom tržištu bi se moglo inkasirati 456.250.000 dolara, što je svakako značajna suma i dobra zarada. Istovremeno je to i gotovo celokupna cena koju je „Gaspromnjeft” platio za svoj, većinski deo vlasništva u NIS-u, a ostvarena je za svega pola godine. Istini za volju, reč je o orijentacionim ciframa, a ne ostvarenoj zaradi, i pretpostavkama koliko vredi ono što se iz polja u Srbiji može izvaditi. Ipak, čak i da računica nije potpuno tačna, izvesno je da se naftni i gasni biznis isplati, a da se isplate i ulaganja u oblast energetike, pre svega u istraživanje i proizvodnju, uprkos tome što su veoma visoka. I kao najznačajnije, jasno je da se ulaganjem i domaćinskim poslovanjem dobija jer se ostvaruju dobri rezultati, bolje poslovanje i veća zarada. D. Mlađenović
Bogatstvo iz uljnih škriljaca Osim postojećih naftnih polja iz kojih se crpi nafta, Srbija ima i druge mogućnosti da poveća proizvodnju. Naime, nedavno je državni sekretar za rudarstvo Zlatko Dragosavljević ukazao na to da naša zemlja raspolaže rezervama od oko pet milijardi tona uljnih škriljaca, iz kojih je godišnje moguće dobiti oko 500.000 do 600.000 tona nafte, što bi trebalo da dovede do intezivnijeg istraživanja te oblasti. Već sad je za istraživanje uljnih škriljaca u Srbiji, posebno na području Aleksinca, zainteresovano nekoliko stranih kompanija, ali i NIS, Inače, u Srbiji su rezerve uljnih škriljaca, stena bogatih organskom materijom, smeštene u 23 basena, od kojih najviše na području Aleksinca, Vranja, Valjeva, Mionice i Zapadne Morave
http://www.dnevnik.rs/sr-lat/node/42092 | |
|
| |
Fast VIP
Broj poruka : 745 Points : 2372 Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/27/2011, 05:05 | |
| - Vladulns ::
- Da je to tako svedoče brojke s pročetka ove priče. Naime, proizvodnja od oko 730.000 tona nafte, preračunato u cene nafte na svetskom tržištu, od oko 100 dolara po barelu (oko 160 litara), daje izuzetno visoku cifru koju knjiži proizvođač. Od te količine, na svetskom tržištu bi se moglo inkasirati 456.250.000 dolara, što je svakako značajna suma i dobra zarada. Istovremeno je to i gotovo celokupna cena koju je „Gaspromnjeft” platio za svoj, većinski deo vlasništva u NIS-u, a ostvarena je za svega pola godine.
Ko sve u ovoj zemlji može da piše po novinama... Ccc... A narod ko narod, neuk i obrazovan možeš da mu serviraš šta hoćeš ... Jeste tržišna vrednost ovoga što ekstrahuju oko 450 miliona, ali to nije zarada! Nije to kišnica ili bunar pa samo da zahvatiš! Postoje i troškovi eksploatacije i troškovi prerade! A da je prodat jeftino, nema dileme. Na Bloombergu su neki Grci za Nis dali valuacije. Target je na 1038, sa preporukom hold I malo "kompanijskih vesti": target menadžmenta za ovu godinu ND 35 milijardi, a očekuje se da bude i veća. Target za sledeću godinu ND 45 milijardi | |
|
| |
Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/27/2011, 08:50 | |
| - EVE ::
- Fmember ::
- Pa i nije neka rasprodaja.
STOXX 50 2,199.28 -17.42 -0.79% FTSE 100 5,104.88 -26.22 -0.51% DAX 5,494.07 -90.07 -1.61% izvini, nisam bio precizan. nisam mislio samo na danas vec na poslednjih par nedelja.
Hteo sam da kazem, da je iz ugla stranih investitora mnogo primamljivije, na primer, da sada kupe jeftino Bank of Amerika nego NIIS.
Ko ima na radaru BofA nije ni cuo da postoji NIIS. Morala sam kolega, precenjujemo sebe previse. Pa to sam i ja hteo da kazem, jednostavno stranci sada kupuju firme koje su im mnogo interesantnije od NIIS-a i ostalih akcija sa belex-a | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/27/2011, 09:53 | |
| Ušli smo vec dobro u drugu polovinu 3q, koji bi po aktuelnim cenama goriva u Srbiji i dinarom na ovim nivoima mogao biti cak jaci i od q2. Zbog veceg tranzitnog saobracaja a samim tim i vece potrošnje derivata poslovne dobit bi trebala biti veca nego u q2. Voleo bih da cujem i mišljenja i procene ostalih o rezultatima u q3. | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/27/2011, 12:35 | |
| Nema zime,cena derivata visoka ,od visih u regionu...crpe li crpe po Vojvodini,cena nefte daleko od, po meni, kriticnih 70 dolara,evo kraja augusta,kurs stabilan...jos da neko odluci spolja da kupuje... | |
|
| |
Nemesis VIP
Broj poruka : 791 Godina : 41 Points : 3448 Datum upisa : 11.02.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/27/2011, 16:37 | |
| Jel ima neko predstavu kada je rok za objavljivanje rezultata za Q3? | |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/27/2011, 17:08 | |
| - Nemesis ::
- Jel ima neko predstavu kada je rok za objavljivanje rezultata za Q3?
30.11. | |
|
| |
MYSTIC021 Our family
Broj poruka : 210 Points : 745 Datum upisa : 29.06.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/27/2011, 21:30 | |
| - Boby ::
- ...jos da neko odluci spolja da kupuje...
Zašto Vam se svima toliko žuri?! Ja molim boga da ovo traje što duže... | |
|
| |
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/27/2011, 21:56 | |
| - taliano ::
- Nemesis ::
- Jel ima neko predstavu kada je rok za objavljivanje rezultata za Q3?
30.11. Pretpostavka je da će se dobar rezultat ponoviti, kako neko reče, već smo dobrano zagazili u Q3 a cene derivata su i dalje poprilično visoke, proizvodnja nafte se nastavlja nesmanjenom brzinom i obimom, a i kurs pokazuje relativnu stalnost (bez preteranih oscilacija).... Još ako iz uprave NIS-a nagoveste mogućnost isplate potencijalne dividende ja vidim moguću trku oko ulaska u ovu akciju do nove godine i preseka za dividendu.... | |
|
| |
Astana Still learning
Broj poruka : 134 Points : 623 Datum upisa : 17.07.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/27/2011, 23:04 | |
| Da li je izlazio neko od vecih iz NIIS-a? kao npr na AERO sto je veci igrac poceo da sepovlaci? | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/27/2011, 23:40 | |
| Ima li NIIS statutom rešeno kad mu je presek za dividendu ili se resava na skupštini? Ovo pitam jer kolega Vladulns pominje novu godinu u tom kontekstu! | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/27/2011, 23:42 | |
| Veliko je pitanje koliki su gubitci u poslovanju iz ranijih godina.Dok se to nepokrije-nema dividende!Dali neko zna kako je okončan proces sa sz"Rafinerija"? _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Sutra PESIMISTA
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/28/2011, 02:59 | |
| Gubici se znaju. Posle P1 ostaje jos 20 milijardi, taman da se zaradi do kraja godine. Znaci za 2011 nema dividende nikako, a za dalje zavisi od Gazproma.
Koliko sam ja shvatio plan sirenja, nece biti para i za rast i za dividendu. Naravno tu je i republika Srbija koja se svakako pita, tako da moze da se desi kompromis i da za 2012 legne nekih 20-30% od profita u dividendama.
Trenutno imamo duplo vise dugova od kapitala, a osecacu se bezbedno kada dodjemo na 1:1. Menadzment takodje pretpostavljam. Taj proces isto ne ide ruku pod ruku s dividendama.
Ne znam ni kako novi zakon predvidja rezerve, da li su obavezne, mislim da nisu vise, ali nisam proveravao.
| |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/28/2011, 09:32 | |
| - sutra ::
- Gubici se znaju. Posle P1 ostaje jos 20 milijardi, taman da se zaradi do kraja godine. Znaci za 2011 nema dividende nikako, a za dalje zavisi od Gazproma.
Koliko sam ja shvatio plan sirenja, nece biti para i za rast i za dividendu. Naravno tu je i republika Srbija koja se svakako pita, tako da moze da se desi kompromis i da za 2012 legne nekih 20-30% od profita u dividendama.
Trenutno imamo duplo vise dugova od kapitala, a osecacu se bezbedno kada dodjemo na 1:1. Menadzment takodje pretpostavljam. Taj proces isto ne ide ruku pod ruku s dividendama.
Ne znam ni kako novi zakon predvidja rezerve, da li su obavezne, mislim da nisu vise, ali nisam proveravao.
Zna li se struktura dugova?Dali je usao dug prema sz "Rafinerija"?Ovo je palo na sudu,i zanima me dali se jos provlači po bilansima?Naime,bez ove cifre moguc je totalni preokret!! | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/28/2011, 11:57 | |
| te detalje ne znam. Znas sta je veoma cudno, za neke male firmice imamo insajdere koji pisu na forumu, a za nis sa 10 soma zaposlenih ne secam se ni jedan da se prijavio cak ni da pita nesto. | |
|
| |
Dragan11 VIP
Broj poruka : 126 Godina : 47 Points : 486 Datum upisa : 04.08.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/28/2011, 12:26 | |
| - sutra ::
- te detalje ne znam. Znas sta je veoma cudno, za neke male firmice imamo insajdere koji pisu na forumu, a za nis sa 10 soma zaposlenih ne secam se ni jedan da se prijavio cak ni da pita nesto.
Izgleda da se boje za posao. Ipak oni imaju dobru platu pa ne žele da rizikuju. Opet to je samo jedno mišljenje. | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/28/2011, 15:56 | |
| Da,a i mnogo se mutilo i mnogi čekaju da što pre padne u zaborav!! Opet Rusi češljaju po poslovanju od ranije i NEĆE da plate sumljive fakture i transakcije!To je čitava istina!! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/29/2011, 08:52 | |
| - Drag65 ::
Bafet ulaže u posrnulu Banku Amerike(evo i njeni pokazatelji) .. i za samo jedan dan zarađuje $357 miliona - čiča je stvarno patriotski investitor: http://money.cnn.com/2011/08/26/markets/warren_buffett_bofa_profit/index.htm
Pa to malo i liči na NIIS: prodato za 400 mil, dobit na godišnjem nivou 400 mil, gubitak na strani budžeta građana Srbije oko 2.000 mil - il nešto grešim.
To nam stvarno postaje praksa, domace pljujemo, strane velicamo...pogledajte chichu kako je prosao na istom poslu u slucaju Goldmana i GM-a, prso' ko shisharka | |
|
| |
Astana Still learning
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/29/2011, 09:13 | |
| Znate sta mene nebi upste iznenadilo da se nastavi pad na svim nasim hartijama pa i ovoj iz prostog razloga sto su investitori razocarnai nasim statusom kandidata za EU http://rs.seebiz.eu/boris-tadic-nikada-nisam-rekao-da-cemo-dobiti-status-kandidata/ar-12227/ | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/29/2011, 09:16 | |
| Da.I ja očekujem danas PAD! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Milica1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/29/2011, 09:26 | |
| | |
|
| |
Astana Still learning
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/29/2011, 09:35 | |
| A zbog cega je palo posle rezultata npr? EU i SAD su bili u zelenom tad. Zbog lose situacije u Srbiji, sto nemamo sanse da budemo kandidati ove godine (pad je poceo posle Merkelove) , sto na Kosovu je sve zategnutije, kao i u Sandzaku (zandara ima oko 5000 nagomilanih po planinama iznad granica) kao i ovih drugih s druge strane. Siyuacija uopste nije sjajna u zemlji i moze samo da se pogorsa. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/29/2011, 09:39 | |
| - Astana ::
- Znate sta mene nebi upste iznenadilo da se nastavi pad na svim nasim hartijama pa i ovoj iz prostog razloga sto su investitori razocarnai nasim statusom kandidata za EU http://rs.seebiz.eu/boris-tadic-nikada-nisam-rekao-da-cemo-dobiti-status-kandidata/ar-12227/
Status kandidata za EU po mome mišljenju ne znači ništa posebno za akcije. Čak i da ga dobijete trajat če godinama da udjete u EU. A i da udjete šta onda, pogledajte naše akcije gde su, pa smo več 7 godina u EU. Bitno je kako radi firma ili banka, kakvi su rezultati i kako izgleda svetski berzanski indeksi, to znači 99% cene akcije. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/29/2011, 09:42 | |
| - Astana ::
- A zbog cega je palo posle rezultata npr? EU i SAD su bili u zelenom tad. Zbog lose situacije u Srbiji, sto nemamo sanse da budemo kandidati ove godine (pad je poceo posle Merkelove) , sto na Kosovu je sve zategnutije, kao i u Sandzaku (zandara ima oko 5000 nagomilanih po planinama iznad granica) kao i ovih drugih s druge strane. Siyuacija uopste nije sjajna u zemlji i moze samo da se pogorsa.
To da neče rasti posle objave rezultata govorio sam več mesec dana prije. Razlog je izostatka iznenadjenja. Cela Srbija je znala za rezultate več mesec dana prije. A svetski indeksi baš ne blistaju | |
|
| |
Milica1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) 8/29/2011, 09:43 | |
| Ne bih se zaklela da nemamo sanse da ove godine budemo kandidati-ovo je samo jedam mali politicki igrokaz!Situacija u zemlji je takva kava je u vecini zemalja sa mesovitim stanovnistvom! | |
|
| |
| Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) | |
|