| Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) | |
|
+101real_finanza Teletrader BBrroo nervozaniglup sale003 Sofke Dosije Fast BigMile Ilija Igita Lolita inzinjerac Nemesis Atomski mrav Milica1 Djavo Amater u pokušaju Sasa_sbbg Vladulns Polos Dejansss Zmark EVE Dr.Hik! Miladin Folio Drag_Mlad ILoveRoses Momir Strbac Nestrpljivi Dalaj Lama Boza Belex Ars Vivendi raspolozen C R A Z Y Fmember Spejs iki Big Mile Aleks Taliban KRUSKA Boki72 Drag65 Sasa965 Ris Centrum Dnenad85 Djepeto83 Kobe Bryant Mirkodz Zeljko Sutra Aca123 V029 Ivan2211 Limited011 Prokuplje Djuka JelenaS Dibesto Banaćanin RobinHood Dax nepet Mitar Drasko srbijanac Cincinnatus pakodazna Serbon Jumbo gogloee Mistery 011 Aritmeticar Boby Friz Mira Infinity Lilihip Greta Dusan Racunarko Boranija Light Slovenac1 Brmbocla BoS Rogy Maca Sneki Novosadjanin007 Taliano MYSTIC021 Guinness Dragot Bond HUACHUMA DelBoy 105 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/3/2011, 10:42 | |
| Ponovo nema zvucnih imena u top10.Nesto sitno dokupljivala zaba+novo ime je new erste kastody.Ovde se ipak pokazuje da postoji solidan kvalitet sitnih portfeljnih investitora-imaju cvrstinu.Celo trziste,stagnira ili je u bunilu a ova akcija drzi nivo+skace-Mocan signal.Sta bi bilo tek da kupuju i jaci igraci? Ipak,u slucaju neke lose vesti mislim da bi se mnogi razbezali ko m.sa j.Na srecu ovakve lose vesti nema ni na vidiku....sve ide kao po loju.Gorivo nam je najskuplje u regionu+ponovo skace,kurs im ide naruku neviđeno,proširuju proizvodni asortiman,krupnih klijenata svakim danom imaju sve više a naftu nalaze gde god zabuše....Ocekujem da ce ovogodisnjom i proslogodisnjom dobiti ocistiti dugovanja koje su im nasi strucnjaci ostavili,a onda cemo se lepo omrsiti i preko dividende....presek 31.12.2011 _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
BigMile VIP
Broj poruka : 2 Points : 10 Datum upisa : 15.01.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/3/2011, 11:37 | |
| Gde si našao podatak kad je presek?
EDIT: Kako ovo da tumačim?
BigMile Just looking Broj poruka: 1 Points: 5 Datum upisa: 15.01.2008
Big Mile Still learning Broj poruka: 111 Godina: 55 Localisation: Sombor Points: 511 Datum upisa: 19.02.2011 Dejansss
| |
|
| |
Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/3/2011, 11:57 | |
| - Ars Vivendi ::
- Hajde da jednom za UVEK raščistimo ovo oko dividende!
NEMA dividende tokom prvih 4 godina od preuzimanja! To piše u ugovoru o prodaji!!!! _________________ All we need is love
| |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/3/2011, 12:33 | |
| - Friz ::
- Ars Vivendi ::
- Hajde da jednom za UVEK raščistimo ovo oko dividende!
NEMA dividende tokom prvih 4 godina od preuzimanja! To piše u ugovoru o prodaji!!!! Moze li izvod iz ugovora o prodaji gde to pise? | |
|
| |
Light VIP
Broj poruka : 68 Points : 387 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/3/2011, 12:40 | |
| To ne pise u ugovoru. Naprotiv, pise ovo:
8.1.3. У периоду од четири године у континуитету од Дана Закључења трансфера, Купац се овим обавезује да обезбеди расподелу дивиденди од стране НИС-а за свавку фискалну годину у износу који није мањи од 15% респективног нето профита по години. | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/3/2011, 13:44 | |
| Ja malo racunao,SAMO PEZORATIVNO,kad bi bilo,sta bi bilo....ako bude profit 30 mlrd,napr,pa daju 15 posto sto je minimum,pa podelim s brojem akcija...oko 27 din.po akciji....ovo je racun,ne ulazim u to koliko ce biti i hoce li biti... | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/5/2011, 23:48 | |
| Ovde je sa sadasnjim stanjem stvari+pretpostavkama do kraja godine po mom misljenju sve ispod 500mil e.dobiti razocaravajuce! Ipak,mora se priznati da im ama bas sve ide na ruku!! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Rogy VIP
Broj poruka : 517 Points : 2119 Datum upisa : 10.09.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/6/2011, 07:29 | |
| NIS šalje zaposlene na MBA studije
U okviru saradnje između Novosadskog univerziteta i Naftne industrije Srbije, 15 zaposlenih ove kompanije dobilo je priliku da pohađa MBA studije koje se organizuju u Međunarodnoj poslediplomskoj školi na Fakultetu tehničkih nauka. Ove dvogodišnje studije izvode se u saradnji sa United Business Institutes iz Brisela, a jedan od predavača je i generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko koji kaže da se jedino ulaganjem u obrazovanje zaposlenih mogu postići bolji rezultati u poslovanju.
- Svakako da je velika privilegija kada vas izaberu među hiljadama zaposlenih da pohađate MBA studije koje su svojevrstan pasoš u svetu poslovanja. Kao inženjer, polje menadžerstva i finansije mi nisu jača strana, ali danas, ako hoću da napredujem, znanje iz tih oblasti i dobra poslovna komunikacija jeste nešto što je neophodno. Pogotovo u velikoj kompaniji kao što je NIS - kaže inženjer Svetlana Stanić, direktorka Direkcije za zaštitu u bloku proizvodnje.
Zaposleni u NIS-u su osma generacija koja ima priliku da pohađa MBA studije pri Međunarodnoj poslediplomskoj školi na FTN-u po preporuci neposrednih rukovodilaca, a sa ciljem ulaganja u razvoj ljudskih resursa i lični razvoj i liderstvo. Tokom dve godine, studenti stiču neophodna praktična znanja iz polja menadžmenta, ljudskih resursa, bankarstva, finansija, upravljanja projektima.
- Ako je kompanija odlučila da u mene vredi ulagati, onda ja to moram i da opravdam. Počeli smo u oktobru i u prvoj godini imamo sedam predmeta, dok iduće godine slušamo pet. Svaki predmet slušamo po tri nedelje, nakon čega sledi polaganje. Evo, danas polažemo Poslovne strategije koje nam predaje direktor Kravčenko. Kompanija je uložila novac u naše obrazovanje i nema padanja ispita, a studije same po sebi mi veoma znače jer takvo znanje i veštine ne bih nigde mogao da steknem - kaže Goran Starčević, ekspert koordinator za razvoj proizvoda i katalizu u Rafineriji u Pančevu.
Profesorka dr Zorica Uzelac, izvršni koordinator programa MBA studija, kaže da je odlično kada kompanije prepoznaju vrednost ulaganja i usavršavanja svojih zaposlenih. Kako priča, saradnja sa NIS-om počela je prošle godine kada je upisano 15 zaposlenih, dok je ranijih godina još njih 14 iz ove kompanije samoinicijativno završilo ove studije.
- To jeste društveno odgovorno poslovanje, a smatram da ne postoji bolji način od ovog. Ovakve studije su jedinstvene u našoj zemlji i realizujemo ih u saradnji sa prestižnim fakultetom United Business Institutes iz Brisela. Prva generacija upisana je 2003. godine, a ove studije su praktično orijentisane i treba da pomognu studentima da u realnom vremenu rešavaju probleme na koje će nailaziti na svojim radnim mestima. Student dobija takozvanu Joint-degree diplomu koja je priznata u svim zemljama Evropske unije, kao i u Sjedinjenim Američkim Državama - kaže dr Uzelac.
Kvalitetno usavršavanje Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, kaže da je cilj ovakve saradnje sa Univerzitetom da zaposlenima omoguće što kvalitenije usavršavanje. - Ovo je veoma važno za nas jer se pomoću MBA studija postižu odlični rezultati. Na rukovodećim pozicijama su nam potrebni ljudi koji imaju iskustvo i dobro obrazovanje. Ne samo u Srbiji već i u Rumuniji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, gde kompanija sprovodi svoje poslovne aktivnosti. Mislim da ovakvo poslovanje treba da bude uzor i za druge kompanije - kaže Kravčenko.
Izvor _________________ .
| |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/6/2011, 10:45 | |
| SERVIS AKCIOBARA NIS-a !! Odgovor mi je stigao za 2 dana sve pohvale s moje strane:
Поштовани г-дине,
Ваше питање се, претпостављамо, односи на члан 8.1.3 Уговора о куповини и продаји акција Нафтне индустрије Србије а.д. Нови Сад (доступан је на интернет страници друштва: http://www.nis.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=326&Itemid=385&lang=sr ), који предвиђа обавезу Купца из овог уговора да у периоду од четири године у континуитету од дана закључења трансфера обезбеди расподелу дивиденди од стране НИС-а за сваку фискалну годину у износу који није мањи од 15% респективног нето профита по години.
Током 2008. и 2009. године НИС а.д. је пословао са гибитком што се може видети из објављених финансијских извештаја (доступни су на интернет страници друштва: http://www.nis.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=346&Itemid=377&lang=sr ).
Када је у питању расподела добити и исплата дивиденде за 2010. годину, морамо да Вам укажемо на неколико чињеница:
I Закон о привредним друштвима (“Сл.гласник РС”, бр.125/2004), у члану 215. став 3. утврђује начин расподеле добити на следећи начин:
“По усвајању финансијског извештаја за претходну пословну годину добит те године распоређује се следећим редом:
1. за покриће губитака пренесених из ранијих година;
2. за законске резерве, ако су оне предвиђене посебним законом;
3. за дивиденде у складу са овим законом;
4. за статутарне резерве и друге резерве, ако их друштво утврди општим актом.”
II Друштво има губитак из претходне 2009. године, који знатно премашује добит из 2010. године.
III У складу да чланом 215. став 2. Закона о привредним друштвима (“Сл.гласник РС”, бр.125/2004), и у складу са чланом 19. Оснивачког акта НИС а.д. (доступан је на интернет страници друштва: http://www.nis.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=326&Itemid=385&lang=sr ), одлуку о расподели добити и о евентуалној исплати дивиденде, када је у питањи НИС а.д., доноси Управни одбор. Стога ћемо морати да сачекамо да се донесе поменута одлука која ће утврдити на који начин ће се распоредити добит из 2010. године. С поштовањем, Сервис акционара
| |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/6/2011, 11:01 | |
| @talijano
i ja bih voleo da bude pola milirajde evra, ali moja prognoza je 185 miliona neto | |
|
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/6/2011, 11:05 | |
| Kulturan neki covek taj Servis Akcionara | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/6/2011, 13:18 | |
| - taliano ::
- Ovde je sa sadasnjim stanjem stvari+pretpostavkama do kraja godine po mom misljenju sve ispod 500mil e.dobiti razocaravajuce! Ipak,mora se priznati da im ama bas sve ide na ruku!!
Ja ocenjujem da če biti profita 300 mio EUR ako se dinar održi oko kursa 100 krajem godine. | |
|
| |
Mira Our family
Broj poruka : 327 Points : 1405 Datum upisa : 20.07.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/6/2011, 17:29 | |
| pa dobro nece on vecno pokrivati gubitke,doci ce vreme i za dividendu | |
|
| |
Mistery 011 VIP
Broj poruka : 482 Points : 1945 Datum upisa : 22.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/7/2011, 11:52 | |
| Sta su svi klonuli ? Ja se pojacao na 760 _________________ Budi umeren i odmeren.
| |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/7/2011, 11:58 | |
| - Mistery 011 ::
- Sta su svi klonuli ? Ja se pojacao na 760
Ceo belex nekako izgleda loše. | |
|
| |
Novosadjanin007 Member
Broj poruka : 690 Godina : 47 Localisation : Novi Sad Points : 3232 Datum upisa : 06.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/7/2011, 12:03 | |
| - Slovenac1 ::
- Mistery 011 ::
- Sta su svi klonuli ? Ja se pojacao na 760
Ceo belex nekako izgleda loše. Bezi buranija dok dinar raste!!! _________________ Tiha voda, breg roni.
| |
|
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/7/2011, 12:23 | |
| Bice bolje od septembra, oktobra kad dobijemo status kandidata, a ako bude i datum pride, bice prilike za strong sell, a do tada | |
|
| |
Fast VIP
Broj poruka : 745 Points : 2372 Datum upisa : 21.04.2011
| |
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/7/2011, 12:35 | |
| Trendovi su ocajni !! Trebalo bi malo dokupiti _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Milica1 VIP
Broj poruka : 885 Points : 1909 Datum upisa : 29.04.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/7/2011, 12:55 | |
| Upareno preko 100000 akcija? | |
|
| |
Spejs Still learning
Broj poruka : 131 Points : 390 Datum upisa : 02.06.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/7/2011, 13:11 | |
| 100.000 je otislo u treptaju oka, videcemo ko se istovario a ko usao za koji dan. | |
|
| |
Fast VIP
Broj poruka : 745 Points : 2372 Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/7/2011, 13:13 | |
| Upareno. Verovatno su se natezali se ceo dan i na kraju napravili dogovor. Investitori realizuju profite i to je ok. Ono što može da brine da ni 100 k komada nije poguralo cenu na gore. Na osnovu ovoga reklo bi se da ovo može još niže i da ne treba žuriti sa kupovinom. | |
|
| |
Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/7/2011, 20:39 | |
| koliko vidim danas se na TA pojavio SELL signal. Sta kazu tehnicari? Gde su otpori? Iskreno da Vam kazem moja strategija je da, uglavnom, pocnem da kupujem kada se pojavi taj signal posto ako cekam dno ostanem bez kupovine. | |
|
| |
Dosije Zuti karton
Broj poruka : 184 Points : 500 Datum upisa : 22.01.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/7/2011, 21:29 | |
| Koliko ja vidim, prvi otpor je na 756 (slabiji), onda dosta nize. Mislim da je hartija usla u fazu korekcije, i da je treba cekati jos nize. | |
|
| |
Dosije Zuti karton
Broj poruka : 184 Points : 500 Datum upisa : 22.01.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/7/2011, 21:32 | |
| I Bove i Mobius su danas najavili "novu, neizbeznu finansijsku krizu", tako da to treba pametno odigrati. Oni koji to budu ucinili bice pobednici, inace... | |
|
| |
Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/8/2011, 00:14 | |
| - Dosije ::
- I Bove i Mobius su danas najavili "novu, neizbeznu finansijsku krizu"
Pa to sam i ja mogo da najavim, jedino ne mogu da predvidim kada će se taćno to i desiti, za par meseci ili nakon par decenija. da li su njihova predviđanja malo određenija od mojih? | |
|
| |
Djavo Member
Broj poruka : 395 Points : 1502 Datum upisa : 05.04.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/8/2011, 01:48 | |
| Ja cu sutra da udjem sa trcinom para sto sam pripremio za niis, a sto se tice krize bezveze je pricati o tome kad smo mi vecito u krizi. Mislim da ce jos par dana ici na dole ili se drzati oko 750 rsd i onda polako do kraja godine ce rasti do 1200 rsd | |
|
| |
Rogy VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/8/2011, 07:29 | |
| - Fmember ::
- Dosije ::
Pa to sam i ja mogo da najavim, jedino ne mogu da predvidim kada će se taćno to i desiti, za par meseci ili nakon par decenija. da li su njihova predviđanja malo određenija od mojih? Energetske kompanije su najbolji sektor za investiranje u vreme kriza. Dakle: Ostajte ovdje!... Sunce tuđeg neba. Neće vas grijat' ko što ovo grije; Grki su tamo zalogaji hljeba. _________________ .
| |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/8/2011, 09:24 | |
| - Dosije ::
- I Bove i Mobius su danas najavili "novu, neizbeznu finansijsku krizu", tako da to treba pametno odigrati. Oni koji to budu ucinili bice pobednici, inace...
A bernake je jučer rekao da očekuje jaču rast američke ekonomije u drugoj polovini godine... | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/8/2011, 09:27 | |
| - Fmember ::
- Dosije ::
Pa to sam i ja mogo da najavim, jedino ne mogu da predvidim kada će se taćno to i desiti, za par meseci ili nakon par decenija. da li su njihova predviđanja malo određenija od mojih? Nisu, pročitao sam Mobiusa, rekao je samo da če se nova kriza dogoditi jer nisu pozdravili razloge zbog kojih je nastala poslednja kriza. A to se može dogoditi bilo kad, uostalom več i dosad su bile krize u svetu na nekih 10 godina, jedino je ova poslednja bila jača | |
|
| |
Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/8/2011, 09:41 | |
| - Slovenac1 ::
Nisu, pročitao sam Mobiusa, rekao je samo da če se nova kriza dogoditi jer nisu pozdravili razloge zbog kojih je nastala poslednja kriza. A to se može dogoditi bilo kad, uostalom več i dosad su bile krize u svetu na nekih 10 godina, jedino je ova poslednja bila jača "Templeton Asset Management’s Mark Mobius says he’s high on consumer and commodity stocks because they can survive another financial crisis — which he says is inevitable because the causes of the 2008 crisis haven’t been addressed. “The problem in talking about another crisis is that no one knows when it will happen,” he says. “It could happen next year, it could happen five years from now. So we have to be invested. So what we have to do … is invest in stocks that we think can survive such a crisis.”
neko bi reko da pumpa cenu zlata | |
|
| |
Spejs Still learning
Broj poruka : 131 Points : 390 Datum upisa : 02.06.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/9/2011, 01:11 | |
| Vidi smekera iz RBS, active trading, respect!! :))) | |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/9/2011, 02:34 | |
| Kad ne bi postojala Grcka rekao bih da je vreme za pojacavanje, ovako je HOLD 600-800, ajde da kazemo 650 ako se ispostavi da ne moze nize.
Ako ne dodje dotle ostace stari vlasnici akcija sto se mene tice. | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/9/2011, 06:37 | |
| Od pocetka trgovanja nis-om,najlosije trgovanje ubedljivo...cemer i jad...ali se neda... | |
|
| |
Rogy VIP
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) 6/9/2011, 10:31 | |
| Čini mi se da se oporavlja, valjda će da prati AERO (+1.82%) _________________ .
| |
|
| |
| Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) | |
|