BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO)

Ići dole 
+101
real_finanza
Teletrader
BBrroo
nervozaniglup
sale003
Sofke
Dosije
Fast
BigMile
Ilija
Igita
Lolita
inzinjerac
Nemesis
Atomski mrav
Milica1
Djavo
Amater u pokušaju
Sasa_sbbg
Vladulns
Polos
Dejansss
Zmark
EVE
Dr.Hik!
Miladin
Folio
Drag_Mlad
ILoveRoses
Momir
Strbac
Nestrpljivi
Dalaj Lama
Boza Belex
Ars Vivendi
raspolozen
C R A Z Y
Fmember
Spejs
iki
Big Mile
Aleks
Taliban
KRUSKA
Boki72
Drag65
Sasa965
Ris
Centrum
Dnenad85
Djepeto83
Kobe Bryant
Mirkodz
Zeljko
Sutra
Aca123
V029
Ivan2211
Limited011
Prokuplje
Djuka
JelenaS
Dibesto
Banaćanin
RobinHood
Dax
nepet
Mitar
Drasko
srbijanac
Cincinnatus
pakodazna
Serbon
Jumbo
gogloee
Mistery 011
Aritmeticar
Boby
Friz
Mira
Infinity
Lilihip
Greta
Dusan
Racunarko
Boranija
Light
Slovenac1
Brmbocla
BoS
Rogy
Maca
Sneki
Novosadjanin007
Taliano
MYSTIC021
Guinness
Dragot
Bond
HUACHUMA
DelBoy
105 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 16 ... 27, 28, 29
AutorPoruka
Fast
VIP
VIP
Fast

Broj poruka : 745
Datum upisa : 21.04.2011

Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) - Page 29 Empty
PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO)   Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) - Page 29 Icon_minitimePon Avg 01, 2011 11:13 pm

Big Mile ::
Nemesis, što misliš da je zakasnio? Ako rezultati budu kao što se nagadja, još je ovo dobra cena, ima tu još prostora za rast.

I ja tako mislim
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

Broj poruka : 5404
Datum upisa : 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO)   Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) - Page 29 Icon_minitimeUto Avg 02, 2011 1:09 am

Beograd -- Iako je u prošloj godini Naftna industrija Srbije poslovala sa pozamašnim dobitkom, akcionari te kompanije ipak neće videti ni dinar dividendi.
Upravni odbor kompanije odlučio je da celokupnu dobit od skoro 17 milijardi dinara potroši na podmirivanje dugova iz ranijih godina, kada je NIS bio u stopostotnom vlasništvu države.
Poslednjeg dana prošle godine ukupni gubitak je iznosio 55,8 milijardi dinara. U skladu sa pozitivnim propisima Upravni Odbor je mogao da dobit podeli u dividende akcionarima, ili da ih iskoristi za nove investicije.

Old member
Old member
Aleks

Broj poruka : 1306
Godina : 71
Datum upisa : 15.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO)   Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) - Page 29 Icon_minitimeUto Avg 02, 2011 8:26 am

http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Rusko-njet-za-nase-rasipnistvo.sr.html
Nazad na vrh Ići dole
http://www.slobodnajugoslavija.com/drugTito.html
Nemesis
VIP
VIP
Nemesis

Broj poruka : 791
Godina : 41
Datum upisa : 11.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO)   Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) - Page 29 Icon_minitimeUto Avg 02, 2011 10:50 am

Probijen maksimum!!! Sledeća stanica 900!!!
Nazad na vrh Ići dole
Light
VIP
VIP
Light

Broj poruka : 68
Datum upisa : 11.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO)   Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) - Page 29 Icon_minitimeUto Avg 02, 2011 3:35 pm

Aleks ::
http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Rusko-njet-za-nase-rasipnistvo.sr.html
iz tog clanka:
Citat :
добит „Нафтне индустрије Србије”, за првих шест месеци ове године, око 200 милиона евра,
Nazad na vrh Ići dole
Sutra
PESIMISTA
Sutra

Broj poruka : 1147
Datum upisa : 11.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO)   Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) - Page 29 Icon_minitimeUto Avg 02, 2011 3:45 pm

Bitno je kolika je poslovna dobit. Nadam se da ce biti visa od 5 milijardi. Ako ne bude onda se NIIS priblizio realnoj ceni i nema mnogo razloga da dalje raste.

5 milijardi samo za q2, ukupno 10 za p1

Bitno je i koliki je promet, jer ne mogu se doveka snizavati troskovi.
Nazad na vrh Ići dole
Nemesis
VIP
VIP
Nemesis

Broj poruka : 791
Godina : 41
Datum upisa : 11.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO)   Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) - Page 29 Icon_minitimeUto Avg 02, 2011 6:28 pm

Ovo valjda nije los rezultat... suny

http://www.sinteza.net/vesti/dobit_nis-a_u_prvoj_polovini_godine_200_miliona_evra.html
Nazad na vrh Ići dole
Slovenac1
VIP
VIP
Slovenac1

Broj poruka : 2522
Datum upisa : 04.01.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO)   Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) - Page 29 Icon_minitimeUto Avg 02, 2011 7:51 pm

To znači dupliranje rezultata iz q1 što je jako dobro, no u H2 neče biti više pozitivnih kursnih razlika, tako da ja očekujem oko 300 mo EUR godišnjeg profita u 2011.
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

Broj poruka : 2614
Godina : 53
Datum upisa : 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO)   Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) - Page 29 Icon_minitimeUto Avg 02, 2011 8:21 pm

sto je realno i nije lose...
Nazad na vrh Ići dole
Steve McQueen
Member
Member
Steve McQueen

Broj poruka : 539
Datum upisa : 30.11.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO)   Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) - Page 29 Icon_minitimeUto Avg 02, 2011 11:32 pm

sutra ::

Bitno je i koliki je promet, jer ne mogu se doveka snizavati troskovi.

A pogotovo se ne može doveka povećavati dobit od iscrpljivanja domaćih nalazišta koju oni "stručno" nazivaju "poboljšanje efikasnosti poslovanja"!? Pošto je upravo ovo "poboljšanje efikasnosti" uz kursne razlike glavni uzrok rasta dobiti, pitanje je koliko će se još dugo moći "povećavati efikasnost". Predvidjanja domaćih stručnjaka iz tog polja su da će se ovim tempom vrlo brzo totalno iscrpsti domaća nalazišta i za nekoliko godina neće ostati bukvalno ništa. Povećali su proizvodnju domaće nafte i gasa nekoliko puta, do maksimuma za tolika nalazišta i kroz izvesno vreme više neće moći da se crpu tolike količine.
Meni se čini da bez zazora do maksimuma nabijaju prihode i dobit samo da bi što pre otplatili investiciju a posle šta bude. Sem gore navedenog i do bezobrazluka iskorišćavanja državnih benificija u vidu nižih akciza, skoro pa besplatnih koncesija na domače izvore i sličnih dosetki zbog nesposobne vlade, nisam video ništa veliko od njih. Pa koliko je već prošlo vremena a nisu uspeli ni jednu rafineriju da osposobe da proizvodi gorivo Euro kvaliteta. Ništa.
Da nisu uspeli da još na neko vreme izlobiraju bezobrazno nemoguće uslove za uvoznike goriva, taj svoj benzin ne bi nikome prodali.
Treba imati u vidu i da je prodaja naftnih derivata za 20% niža od prvih šest meseci prethodne godine, a 35% manja od potrošnje iz 2007. Ovo nigde nisu dobri pokazatelji sem izgleda ovde.

Nemojte me odmah napasti, rekao sam samo šta mislim uz ponešto
što sam imao priliku da saznam. To ne znači da neće još rasti, niti da još dugo neće biti glavna akcija Beleksa. Takodje mislim da će se i dalje na njoj moči lepo zaraditi. Uostalom, kad je ono što sam napisao i imalo uticaja na cenu? Pogotovo na Beleksu.

Off:
Ipak će se ispostaviti da to što su im naši to dopustili i prepustili uz način na koji ovi to rade i po ceni koju za to plaćaju je nacionalna pljačka. Onda će tim parama i zaduživanjem NISa a ne Gasproma, ulagati u dalji razvoj kompanije tako da ispade da ćemo ipak na kraju sve platiti mi. Al su sposobni ovi Rusi.
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

Broj poruka : 2614
Godina : 53
Datum upisa : 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO)   Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) - Page 29 Icon_minitimeSre Avg 03, 2011 8:53 am

Steve,fala k.... da ovo neko napise...ceko sam nekog s duzim stazom...delim tvoje misljenje od a do s jbg nemam kvrckicu....dodao bih ,hartija super,sve full,ali do kada...mogu tu biti godine,a i meseci u pitanju...sto mi deluju manje verovatno...izvori se nece potrositi,vec se moraju oporaviti i duzi period mirovati,proveravam koliko kod kolega tehnologa pa cu napisati...KOLIKA JE RENTA ZA VADJENJE NAFTE U SORABIJI? Neka me isprave ako gresim 4 posto..u nekim zemljama i 40posto,zamislite ,u predizbornoj godini na ovaj nas budzet da neko odluci da poentira i ovo potegne ko pitanje...ako sada ubacuju 13 posto,mogli bi ubacivati vise ,ili isto...ali dugo,dugo..PO MENI RAZLOG SU IZBORI,ONI NE MOGU DA BUDU SIGURNI DA TO NEKO NECE POTEGNUTI KAO PITANJE...Zato fanaticno crpe,jer kasnije to mozda nece ici a mozda su se s nekim i dogovorili tako...

-------

https://www.aikb.net/viewtopic.forum?t=1319

Poslednji izmenio Boby dana Sre Avg 03, 2011 9:03 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole

Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO)
Nazad na vrh 
Strana 29 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 16 ... 27, 28, 29
 Similar topics
-
» Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO)
» Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS
» Naftna Industrija - NIIS 9. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 13. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 5. DEO

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Arhiva Belex Cluba-
Skoči na: