| Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) | |
|
+101real_finanza Teletrader BBrroo nervozaniglup sale003 Sofke Dosije Fast BigMile Ilija Igita Lolita inzinjerac Nemesis Atomski mrav Milica1 Djavo Amater u pokušaju Sasa_sbbg Vladulns Polos Dejansss Zmark EVE Dr.Hik! Miladin Folio Drag_Mlad ILoveRoses Momir Strbac Nestrpljivi Dalaj Lama Boza Belex Ars Vivendi raspolozen C R A Z Y Fmember Spejs iki Big Mile Aleks Taliban KRUSKA Boki72 Drag65 Sasa965 Ris Centrum Dnenad85 Djepeto83 Kobe Bryant Mirkodz Zeljko Sutra Aca123 V029 Ivan2211 Limited011 Prokuplje Djuka JelenaS Dibesto Banaćanin RobinHood Dax nepet Mitar Drasko srbijanac Cincinnatus pakodazna Serbon Jumbo gogloee Mistery 011 Aritmeticar Boby Friz Mira Infinity Lilihip Greta Dusan Racunarko Boranija Light Slovenac1 Brmbocla BoS Rogy Maca Sneki Novosadjanin007 Taliano MYSTIC021 Guinness Dragot Bond HUACHUMA DelBoy 105 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Fast VIP
Broj poruka : 745 Points : 2372 Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) Pon Avg 01, 2011 11:13 pm | |
| - Big Mile ::
- Nemesis, što misliš da je zakasnio? Ako rezultati budu kao što se nagadja, još je ovo dobra cena, ima tu još prostora za rast.
I ja tako mislim | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) Uto Avg 02, 2011 1:09 am | |
| Beograd -- Iako je u prošloj godini Naftna industrija Srbije poslovala sa pozamašnim dobitkom, akcionari te kompanije ipak neće videti ni dinar dividendi. Upravni odbor kompanije odlučio je da celokupnu dobit od skoro 17 milijardi dinara potroši na podmirivanje dugova iz ranijih godina, kada je NIS bio u stopostotnom vlasništvu države. Poslednjeg dana prošle godine ukupni gubitak je iznosio 55,8 milijardi dinara. U skladu sa pozitivnim propisima Upravni Odbor je mogao da dobit podeli u dividende akcionarima, ili da ih iskoristi za nove investicije.
_________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1306 Godina : 71 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3868 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) Uto Avg 02, 2011 8:26 am | |
| http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Rusko-njet-za-nase-rasipnistvo.sr.html | |
|
| |
Nemesis VIP
Broj poruka : 791 Godina : 41 Points : 3448 Datum upisa : 11.02.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) Uto Avg 02, 2011 10:50 am | |
| Probijen maksimum!!! Sledeća stanica 900!!! | |
|
| |
Light VIP
Broj poruka : 68 Points : 387 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) Uto Avg 02, 2011 3:35 pm | |
| - Aleks ::
- http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Rusko-njet-za-nase-rasipnistvo.sr.html
iz tog clanka: - Citat :
- добит „Нафтне индустрије Србије”, за првих шест месеци ове године, око 200 милиона евра,
| |
|
| |
Sutra PESIMISTA
Broj poruka : 1147 Points : 4402 Datum upisa : 11.12.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) Uto Avg 02, 2011 3:45 pm | |
| Bitno je kolika je poslovna dobit. Nadam se da ce biti visa od 5 milijardi. Ako ne bude onda se NIIS priblizio realnoj ceni i nema mnogo razloga da dalje raste.
5 milijardi samo za q2, ukupno 10 za p1
Bitno je i koliki je promet, jer ne mogu se doveka snizavati troskovi. | |
|
| |
Nemesis VIP
Broj poruka : 791 Godina : 41 Points : 3448 Datum upisa : 11.02.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) Uto Avg 02, 2011 6:28 pm | |
| Ovo valjda nije los rezultat... http://www.sinteza.net/vesti/dobit_nis-a_u_prvoj_polovini_godine_200_miliona_evra.html | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) Uto Avg 02, 2011 7:51 pm | |
| To znači dupliranje rezultata iz q1 što je jako dobro, no u H2 neče biti više pozitivnih kursnih razlika, tako da ja očekujem oko 300 mo EUR godišnjeg profita u 2011. | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) Uto Avg 02, 2011 8:21 pm | |
| sto je realno i nije lose...
| |
|
| |
Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) Uto Avg 02, 2011 11:32 pm | |
| - sutra ::
Bitno je i koliki je promet, jer ne mogu se doveka snizavati troskovi. A pogotovo se ne može doveka povećavati dobit od iscrpljivanja domaćih nalazišta koju oni "stručno" nazivaju "poboljšanje efikasnosti poslovanja"!? Pošto je upravo ovo "poboljšanje efikasnosti" uz kursne razlike glavni uzrok rasta dobiti, pitanje je koliko će se još dugo moći "povećavati efikasnost". Predvidjanja domaćih stručnjaka iz tog polja su da će se ovim tempom vrlo brzo totalno iscrpsti domaća nalazišta i za nekoliko godina neće ostati bukvalno ništa. Povećali su proizvodnju domaće nafte i gasa nekoliko puta, do maksimuma za tolika nalazišta i kroz izvesno vreme više neće moći da se crpu tolike količine. Meni se čini da bez zazora do maksimuma nabijaju prihode i dobit samo da bi što pre otplatili investiciju a posle šta bude. Sem gore navedenog i do bezobrazluka iskorišćavanja državnih benificija u vidu nižih akciza, skoro pa besplatnih koncesija na domače izvore i sličnih dosetki zbog nesposobne vlade, nisam video ništa veliko od njih. Pa koliko je već prošlo vremena a nisu uspeli ni jednu rafineriju da osposobe da proizvodi gorivo Euro kvaliteta. Ništa. Da nisu uspeli da još na neko vreme izlobiraju bezobrazno nemoguće uslove za uvoznike goriva, taj svoj benzin ne bi nikome prodali. Treba imati u vidu i da je prodaja naftnih derivata za 20% niža od prvih šest meseci prethodne godine, a 35% manja od potrošnje iz 2007. Ovo nigde nisu dobri pokazatelji sem izgleda ovde. Nemojte me odmah napasti, rekao sam samo šta mislim uz ponešto što sam imao priliku da saznam. To ne znači da neće još rasti, niti da još dugo neće biti glavna akcija Beleksa. Takodje mislim da će se i dalje na njoj moči lepo zaraditi. Uostalom, kad je ono što sam napisao i imalo uticaja na cenu? Pogotovo na Beleksu. Off: Ipak će se ispostaviti da to što su im naši to dopustili i prepustili uz način na koji ovi to rade i po ceni koju za to plaćaju je nacionalna pljačka. Onda će tim parama i zaduživanjem NISa a ne Gasproma, ulagati u dalji razvoj kompanije tako da ispade da ćemo ipak na kraju sve platiti mi. Al su sposobni ovi Rusi. | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) Sre Avg 03, 2011 8:53 am | |
| Steve,fala k.... da ovo neko napise...ceko sam nekog s duzim stazom...delim tvoje misljenje od a do s jbg nemam kvrckicu....dodao bih ,hartija super,sve full,ali do kada...mogu tu biti godine,a i meseci u pitanju...sto mi deluju manje verovatno...izvori se nece potrositi,vec se moraju oporaviti i duzi period mirovati,proveravam koliko kod kolega tehnologa pa cu napisati...KOLIKA JE RENTA ZA VADJENJE NAFTE U SORABIJI? Neka me isprave ako gresim 4 posto..u nekim zemljama i 40posto,zamislite ,u predizbornoj godini na ovaj nas budzet da neko odluci da poentira i ovo potegne ko pitanje...ako sada ubacuju 13 posto,mogli bi ubacivati vise ,ili isto...ali dugo,dugo..PO MENI RAZLOG SU IZBORI,ONI NE MOGU DA BUDU SIGURNI DA TO NEKO NECE POTEGNUTI KAO PITANJE...Zato fanaticno crpe,jer kasnije to mozda nece ici a mozda su se s nekim i dogovorili tako... ------- https://www.aikb.net/viewtopic.forum?t=1319
Poslednji izmenio Boby dana Sre Avg 03, 2011 9:03 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
| Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (II DEO) | |
|