|
| USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO | |
|
+100Jerry Springer Gocili Voiceoflaw Ilija Boza Belex Nauzika Bond Nikola Petar Pan Mivanovic Spejs Nik oec.Lukic sonne Dragan S Sutra Firke77 LUMTDZOS Zoranecc Orisni mr Bean Taliano Rogy Dragan11 Djavo Dejansss Drasko Pera Zdera Momir MHE kila(H)WATacina E.T. Bookmaker Racunarko Dibesto Steve McQueen Yudejavu Smile zORAn Dalaj Lama Boby Ceras Fast C R A Z Y Big Mile Dosije JelenaS Tamanend real_finanza Astana BBrroo Boranija Fmember Nemesis Novosadjanin007 Prokuplje Sahbaz Ars Vivendi Zokiutd Strbac IgorHaki Limited011 MYSTIC021 Drag65 Bombica Friz Mitar Teletrader Gagins KRUSKA pakodazna Kobe Bryant Maca Zeljko MarkoJTD Mozartru GogaAna Aleks Kenzo Sasa965 Non-ProfitOrganization pepsiman Jovana2009 Greta Aritmeticar ILoveRoses Pekoilic Sneki Milica1 Slovenac1 Vladulns MilanLaki iki NEBOJSAe Ris Dexiv Kupi akcije Ivan2211 Atomski mrav Berza011 HUACHUMA 104 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Drag65 VIP
Broj poruka : 611 Points : 1423 Datum upisa : 12.07.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/8/2011, 21:27 | |
| Aug. 8, 2011
Standard & Poor's today downgraded the debt of Fannie Mae, Freddie Mac and 10 of 12 Federal Home Loan Banks that were propped up by the federal government after the financial crisis of 2008.
S&P reduced their ratings one notch, to AA+ from AAA, its very highest rating. The agencies guarantee or own more than half of the $5 trillion in U.S. mortgage debt.
| |
| | | Sahbaz VIP
Broj poruka : 333 Points : 1288 Datum upisa : 30.06.2008
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/8/2011, 21:39 | |
| - JelenaS ::
- Nema osnova da tone i dalje.
Smanjenje kreditnog rejtinga je prilicno siroka osnova. Ne radi se samo o tome da ce drzavi biti teze da se zaduzuje i da ce to znacajno usporiti privredni razvoj (i sve sto mu sleduje), mnoge firme i druge drzave koje su direktno ili posredno ulagale u americke obveznice mogu lancano doci u problematicnu poziciju, a onda slede investitori koji su ulagali u te firme i drzave, a onda slede... U toku je zatvaranje tog kruga, smanjen je rejting Fannie, Freddie, a kao potencijalni kandidati za smanjenje rejtinga spominju se i citave drzave. Na srednje staze me drzi optimizam, jer za par meseci moze da ispadne po onoj "kako doslo, tako proslo". A u medjuvremenu, ko moze da sagleda obim i dubinu problema, tj. ko ce ga znati? Bilo bi bas lepo da mogu nesto pametno da zakljucim, ali nista od toga, jedino mi pada na pamet da nastavim sa narodnim poslovicama: bice jasnije malo kasnije. _________________ Ne veruj menadzmentu koji te laze. | |
| | | Astana Still learning
Broj poruka : 134 Points : 623 Datum upisa : 17.07.2011
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/8/2011, 22:16 | |
| Da li gresim? mozete me isparviti: USA bi sada trebala da poveca kamatnu stopu na obveznicama, pad nafte i samim tim bi trebao da raste dolar$, euro je nestabilan iz razloga zbog pojedinih zemalja koje mogu da obajve bankrot i samim tim naruse euro zoni, svajcarac je najavio smanjivanje kamatne stope i stampanje da bi se zaustavio rast. Nekako mi dolar deluje ok za kupovinu u ovom moentu. Mislim da ovaj slom na berzama nije dugog daha, da bi mogla od septebra da pocnemo da zardjujemo. Sta ostali misle da li ovo moze da ima sire posledice a mozda i gore od onih koje smo preziveli pre par godina? | |
| | | Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/8/2011, 22:36 | |
| Ovako izgleda naslov na MarketWatch-u večeras:
A nightmare on Wall Street Dow plunges 635 points, sixth biggest drop in history | |
| | | Fast VIP
Broj poruka : 745 Points : 2372 Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/8/2011, 22:41 | |
| - Vladulns ::
- Ovako izgleda naslov na MarketWatch-u večeras:
A nightmare on Wall Street Dow plunges 635 points, sixth biggest drop in history Bar smo deo istorije | |
| | | Bookmaker Still learning
Broj poruka : 149 Points : 398 Datum upisa : 23.09.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/8/2011, 22:43 | |
| - Vladulns ::
- Ovako izgleda naslov na MarketWatch-u večeras:
A nightmare on Wall Street Dow plunges 635 points, sixth biggest drop in history A ovaj sa slike ispod tog naslova može da se pozdravi sa drugim mandatom. Izgleda da su rešili da ga se otarase po bilo kojoj ceni | |
| | | Bookmaker Still learning
Broj poruka : 149 Points : 398 Datum upisa : 23.09.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/8/2011, 22:55 | |
| Ovo je HIT , da se Ameri dobro zamisle :
Emerging Markets Headlines Cambodia edges away from U.S. dollar Cambodia, one of Asia’s fastest-developing frontier markets, is gradually letting go of the U.S. dollar’s hand in favor of its own currency, the riel — and some investors welcome the shift.
| |
| | | Fast VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/8/2011, 23:09 | |
| Slučajno ili ne:
Dow 10,809.80 -634.76 -5.55% S&P 500 1,119.46 -79.92 -6.66%
Imam utisak kao da neko ko je sve ovo režirao sada sedi, gleda i lepo se zabavlja. Verovatnoća da se ovo dogodi je stvarno ekstremno mala. | |
| | | Drag65 VIP
Broj poruka : 611 Points : 1423 Datum upisa : 12.07.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/8/2011, 23:16 | |
| - Astana ::
- Da li gresim?
Najkraće, da, grešiš. Ovih par trgovačkih dana upravo se uočava ogromna migracija ka državnim obveznicama (i zlatu, srebru i sl.), u strahu od volatilnog tržišta akcija, kao i u strahu od urušavanja euro-zone. Kupuju se nemačke, švajcarske i američke obveznice. Korekcija na berzama, suštinski, je rezultat smanjenja aktivnosti realnog sektora ("manufacturing"), smanjenja individualne potrošnje i bezumnog zaduživanja država, uz patološki rast administracija. Države se masovno zadužuju radi budžetske potrošnje, nakon toga moraju da povećavaju poreze/dažbine i da štampaju novac, što opet utiče na "lošu privrednu klimu" - dakle ono što vidiš u Srbiji, kopirano je od drugih. Današnje obraćanje Obame na temu krize, umesto da umiri investitore, prouzrokovalo je višestruko ubrzani sell-off, jer je, pored besramno neosnovanih priča (mi najbolji i .), rekao da se mora naći neki kompromis između budžetskih ušteda i povećanja poreza, i to u roku od 10 godina. Za povratak rejtinga na AAA, uobičajeno je da prođe oko 9 godina. Dakle, kao i svugde, totalni amateri (izvinjavam se "ljudi sa vizijom i harizmom") imaju najveći uticaj na ekonomska kretanja. Amatere je birao narod, narod će i da plati. Problemi su strukturalni i, pošto se skoro ništa nije radilo na vreme, kriza će biti dublja nego 2008, jer je sada i manje vremena i manje mogućnosti za intervenciju (osim štampanja novca, odmah i na angro, tj dalji nastavak "Ponzijeve šeme"). Na šta može da izađe: Britanija gori, Izraelci formirali "Tahrir Square" (Trg slobode), Arabija se umiriti ne može ... Rešenje: upravljanje država pod koncesiju, privatnim kompanijama i sposobnim ljudima. Na određeni način Bill Gates govori o tome: http://www.ted.com/talks/bill_gates_how_state_budgets_are_breaking_us_schools.html Zamislite njega, ili Steven Paul "Steve" Jobs-a na čelu Amerike, tj svetske ekonomije. Dok ovo pišem, desno, u stupcu "Vesti", smeje se Mrkonjić, sa naslovom "Obaramo svetski rekord". Nazdravlje nam, jebiga. | |
| | | Zeljko VIP
Broj poruka : 375 Localisation : Nbgd Points : 1057 Datum upisa : 01.06.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/8/2011, 23:47 | |
| - fast ::
- Slučajno ili ne:
Imam utisak kao da neko ko je sve ovo režirao sada sedi, gleda i lepo se zabavlja. Verovatnoća da se ovo dogodi je stvarno ekstremno mala. da dodamo i: - Citat :
- Berkshire Hathaway Class B shares slumped 6.4 percent to $66.66.
_________________ Forumski portfolio: AERO(20%) ENHL(20%) SJPT(20%) MTLC(15%) VITL(15%) SMPO(10%)
| |
| | | Dexiv Old member
Broj poruka : 1297 Points : 2387 Datum upisa : 27.11.2008
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 00:23 | |
- Slučajno ili ne:
Imam utisak kao da neko ko je sve ovo režirao sada sedi, gleda i lepo se zabavlja. Verovatnoća da se ovo dogodi je stvarno ekstremno mala. Uzgred, verovatnoća da se ovo dogodi uopšte nije ekstremno mala, može se svakako izračunati metodama matematičke verovatnoće. | |
| | | Fast VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 00:36 | |
| - Dexiv ::
- fast ::
- Slučajno ili ne:
Imam utisak kao da neko ko je sve ovo režirao sada sedi, gleda i lepo se zabavlja. Verovatnoća da se ovo dogodi je stvarno ekstremno mala. Uzgred, verovatnoća da se ovo dogodi uopšte nije ekstremno mala, može se svakako izračunati metodama matematičke verovatnoće. Ajd izračunaj, vidim da si iz te branše. Verovatnoća je 1:10..... koliko? | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 00:41 | |
Ajd izračunaj, vidim da si iz te branše. Verovatnoća je 1:10..... koliko? Samo mi kaži, molim te, zašto misliš da je sistem tri iste cifre u nizu na dva indeksa deo neke zavere? Prosto, tako se pogodilo. Da ne izvodim matematičke proračune ovde, neće ti ništa značiti, ovo je zapravo potpuno normalna situacija. | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 00:51 | |
| Poštovana JelenaS, nažalost, postoji mnoštvo razloga za dalji pad globalnih indeksa. Na moju sreću, nemam ništa pametno dodati na izvanrednu analizu člana Drag65. | |
| | | Fast VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 00:58 | |
Ajd izračunaj, vidim da si iz te branše. Verovatnoća je 1:10..... koliko? Samo mi kaži, molim te, zašto misliš da je sistem tri iste cifre u nizu na dva indeksa deo neke zavere? Prosto, tako se pogodilo. Da ne izvodim matematičke proračune ovde, neće ti ništa značiti, ovo je zapravo potpuno normalna situacija. Nisam rekao da je zavera, samo sam primetio da je interesantna slučajnost i mislim da verovatnoća da se ovo dogodi uopšte nije velika. Fingirao sam situacija da smo svi u "Velikom Bratu", jer i dalje mislim da je sve ovo orkestriramo sa nekim ciljem. Naveo sam i razloge zašto to mislim. Šta je normalna situacija? Ti si rekao da je verovatnoća velika, ali te mrzi da računaš. Na osnovu čega onda znaš da je verovatnoća velika? Prijatelju, ako nemaš pametnija posla i ako si od onih koji vole da lupaju drugima packe po forumu, zaobiđi me, molim te. | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 01:01 | |
- Dexiv ::
Ajd izračunaj, vidim da si iz te branše. Verovatnoća je 1:10..... koliko? Samo mi kaži, molim te, zašto misliš da je sistem tri iste cifre u nizu na dva indeksa deo neke zavere? Prosto, tako se pogodilo. Da ne izvodim matematičke proračune ovde, neće ti ništa značiti, ovo je zapravo potpuno normalna situacija.
Šta je normalna situacija? Ti si rekao da je verovatnoća velika, ali te mrzi da računaš. Na osnovu čega onda znaš da je verovatnoća velika? Prijatelju, ako nemaš pametnija posla i ako si od onih koji vole da lupaju drugima packe po forumu, zaobiđi me, molim te. Ne mrzi me da računam, samo smatram da nema previše smisla. Nisam ni rekao da je verovatnoća velika, već sam samo rekao da nije ekstremno mala, i da spada u klasu normalnih situacija u smislu matematičke verovatnoće. Razumem nervozu zbog svega, nije mi bila namera da ti lupam packe. | |
| | | Fast VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 01:16 | |
- Razumem nervozu zbog svega, nije mi bila namera da ti lupam packe.
Uopšte nisam nervozan. U kešu sam i čekam priliku za kupovinu. Nisam očekivao ovoliku korekciju i ova događanja, ali se ipak dogodilo. Promena strategije. Idemo dalje. U poziciji sam da mi ovo odgovara jer što više padne više, bolja kupovina i potencijalno veća zarada.
Poslednji izmenio fast dana 8/9/2011, 01:19, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 01:18 | |
- [quote="Dexiv]Razumem nervozu zbog svega, nije mi bila namera da ti lupam packe.
Uopšte nisam nervozan. U kešu sam i čekam priliku za kupovinu. Nisam očekivao ovoliku korekciju i ova događanja, ali se ipak dogodilo. Promena strategije. Idemo dalje. U poziciji sam da mi ovo odgovara jer što više padne više, bolja kupovina i potencijalno veća zarada.[/quote] Onda smo u sličnoj situaciji. I meni odgovara korekcija, ali ne bih voleo da vidim market melting i novu recesiju, veruj mi, niko se tu ne bi dobro proveo. Čak ni onima koji su danas šortovali u Njujorku nije bilo prijatno, bio je krajnje mučan dan. | |
| | | JelenaS Our family
Broj poruka : 159 Points : 701 Datum upisa : 05.06.2010
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 01:24 | |
| Sama privreda SAD pokazuje odlične rezultate(kada neko zarađuje može da vraća dug).Pitanje je samo kada će da dogovore na koj način će da ubiru veći porez i smanje potrošnju.Zaboravljamo da je berza kupovina očekivanja.Početak pada je krenuo posle njihovog čuvenog dogovora 02.08.kada su nam očekivanja bila drugačija. | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 01:28 | |
| - JelenaS ::
- Sama privreda SAD pokazuje odlične rezultate(kada neko zarađuje može da vraća dug).Pitanje je samo kada će da dogovore na koj način će da ubiru veći porez i smanje potrošnju.Zaboravljamo da je berza kupovina očekivanja.Početak pada je krenuo posle njihovog čuvenog dogovora 02.08.kada su nam očekivanja bila drugačija.
Privreda SAD pokazuje odlične rezultate? Plašim se da si u zabludi. ISM, jobless rate, PMI, factory orders, manufacturing activity, sve je bilo očajno. IQ GDP je sa 2,1% revidiran na 0,4%, a prva procena GDP za IIQ je na 1,3%. Gde će biti revizija? Da li sad razumeš nervozu koja prati ovaj pad na globalnim berzama? | |
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 09:18 | |
| POgledajte u 2008 dow je padao do 666 poena i aglo se okrenuo! | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 09:41 | |
| DAX, FTSE i CAC jutros na otvaranju +2%, sad -2%... Užas. | |
| | | Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 09:54 | |
| Evo ga FTSE opet u plusu preko 1%, DAX opet preko 1,2% u plusu... volatilnost ogromna, nego, ono što mene čudi je sunovrat na tržištu akcija dok se obveznice, koje imaju mnogo više veze sa kreditnim rejtingom (zbog kamata), prilično dobro drže. I u petak i juče. Ako ima neki veći poznavalac ovih prilika da to malo pojasni. Zar ne bi trebalo upravo na obveznicama da se reflektuje pad kreditnog rejtinga? | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 09:57 | |
| - Steve McQueen ::
- Evo ga FTSE opet u plusu preko 1%, DAX opet preko 1,2% u plusu... volatilnost ogromna, nego, ono što mene čudi je sunovrat na tržištu akcija dok se obveznice,
koje imaju mnogo više veze sa kreditnim rejtingom (zbog kamata), prilično dobro drže. I u petak i juče. Ako ima neki veći poznavalac ovih prilika da to malo pojasni. Zar ne bi trebalo upravo na obveznicama da se reflektuje pad kreditnog rejtinga? ??? Gde ti vidiš plus? DAX je u minusu 2,4%, FTSE 2,64%, CAC 1,65%. Evo ti real time da pratiš: http://liveindices.com/ Editovati je glupo, opet je Evropa u slobodnom padu. | |
| | | Aritmeticar Moderator
Broj poruka : 725 Points : 2414 Datum upisa : 01.12.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 10:02 | |
| Berze se nisu strmoglavile zbog kreditnog rejtinga, već zbog loših pokazatelja koji su obelodanjeni prošle nedelje, uz veći broj novozaposlenih od očekivanog kao jedini izuzetak. Rejting je tu samo podvukao crtu, to razglasio i plus uzeo u obzir da smanjenje budžetskog deficita ne ide pravom brzinom. Zabrinutost je zbog ekonomskih prilika, a to da će američka država da vraća dugove, u to se veruje, makar štampala pare. | |
| | | Yudejavu Still learning
Broj poruka : 65 Points : 120 Datum upisa : 14.11.2007
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 10:08 | |
| Amerika se zadužila dodatnih 20$ milijardi preko noći. Sa nedavnim povećanjem nivoa zaduživanja ostalo im je još 160 milijardi USD na raspolaganju. http://www.zerohedge.com/news/treasury-adds-another-20-billion-debt-overnight-just-160-billion-below-revised-ceiling | |
| | | Steve McQueen Member
Broj poruka : 539 Points : 2079 Datum upisa : 30.11.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 10:28 | |
- Steve McQueen ::
- Evo ga FTSE opet u plusu preko 1%, DAX opet preko 1,2% u plusu... volatilnost ogromna, nego, ono što mene čudi je sunovrat na tržištu akcija dok se obveznice,
koje imaju mnogo više veze sa kreditnim rejtingom (zbog kamata), prilično dobro drže. I u petak i juče. Ako ima neki veći poznavalac ovih prilika da to malo pojasni. Zar ne bi trebalo upravo na obveznicama da se reflektuje pad kreditnog rejtinga? ??? Gde ti vidiš plus? DAX je u minusu 2,4%, FTSE 2,64%, CAC 1,65%.
Evo ti real time da pratiš: http://liveindices.com/
Editovati je glupo, opet je Evropa u slobodnom padu. Izvinjavam se. Moja greska!.Nisam obratio paznju jer sam pisao neke izvestaje, nestalo mi je struje i nije se apdejtovalo nista od ko zna od kada. Presao sam u obliznji cafee odakle i pisem i sada tek vidim realnu sliku. Moje izvinjenje jos jednom. | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 10:32 | |
| Sve opet pada 4%-5%... Užasno. | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 10:36 | |
| DAX pada 7%... Plašim se da je ovo uvod u berzanski slom. | |
| | | Nemesis VIP
Broj poruka : 791 Godina : 41 Points : 3448 Datum upisa : 11.02.2010
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 10:50 | |
| Hajde da posmatramo krizu na ovaj način... U ovom trenutku u svetu se sem Downgrade-a Amerike ništa nije promenilo... Imaju isti procenat nezaposlenih oko 10% kao i pre 4-5 meseci... Znači po meni ovo ne može da traje dugo jer nema osnova za ovoliko posrnuće a 2008 je ekonomska situacija bila kud i kamo gora a pad je bio isti (bar pošetak)... | |
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 10:51 | |
| Prisustvujemo Istoriskom cinu koji ce ucu u sve ekonomske citanke. W Treba da uzvamo u krahu berze jer nista nije vecno! | |
| | | Atomski mrav Moderator
Broj poruka : 1071 Godina : 46 Points : 1232 Datum upisa : 19.11.2007
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 13:23 | |
| - Astana ::
- Prisustvujemo Istoriskom cinu koji ce ucu u sve ekonomske citanke. W
Treba da uzvamo u krahu berze jer nista nije vecno! Samo polako, nema nuklearnog rata, bar ne jos pa da krahira sve u trenutku. Futuresi su u soldinom plusu, trenutno, Evropa iz velikog minusa grabi ka plusu. Situacija ce biti za nijansu jasnija veceras po okoncanju trgovanja. Treba biti izuzetno oprezan i pratiti situaciju i u Londonu koja uopste nije za potcenjivanje... | |
| | | Smile Old member
Broj poruka : 1653 Points : 4821 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 15:30 | |
| Najgore je prošlo. Očekujem blagi rast na berzama u USA ili blag minus, svakako ne nastavak pada... | |
| | | Smile Old member
Broj poruka : 1653 Points : 4821 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 15:43 | |
| DJ startuje sa plusom !! | |
| | | Fmember VIP
Broj poruka : 1630 Points : 5176 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 8/9/2011, 16:21 | |
| - Smile ::
- DJ startuje sa plusom !!
Zatisje pred buru. Nadam se da gresim ali nisam optimista. | |
| | | | USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |