|
| USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO | |
|
+100Jerry Springer Gocili Voiceoflaw Ilija Boza Belex Nauzika Bond Nikola Petar Pan Mivanovic Spejs Nik oec.Lukic sonne Dragan S Sutra Firke77 LUMTDZOS Zoranecc Orisni mr Bean Taliano Rogy Dragan11 Djavo Dejansss Drasko Pera Zdera Momir MHE kila(H)WATacina E.T. Bookmaker Racunarko Dibesto Steve McQueen Yudejavu Smile zORAn Dalaj Lama Boby Ceras Fast C R A Z Y Big Mile Dosije JelenaS Tamanend real_finanza Astana BBrroo Boranija Fmember Nemesis Novosadjanin007 Prokuplje Sahbaz Ars Vivendi Zokiutd Strbac IgorHaki Limited011 MYSTIC021 Drag65 Bombica Friz Mitar Teletrader Gagins KRUSKA pakodazna Kobe Bryant Maca Zeljko MarkoJTD Mozartru GogaAna Aleks Kenzo Sasa965 Non-ProfitOrganization pepsiman Jovana2009 Greta Aritmeticar ILoveRoses Pekoilic Sneki Milica1 Slovenac1 Vladulns MilanLaki iki NEBOJSAe Ris Dexiv Kupi akcije Ivan2211 Atomski mrav Berza011 HUACHUMA 104 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Sasa965 VIP
Broj poruka : 192 Points : 407 Datum upisa : 08.05.2008
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/25/2010, 15:48 | |
| | |
| | | Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/25/2010, 22:16 | |
| - Sasa965 ::
- 9885 lepo
10043 još lepše | |
| | | Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/25/2010, 23:01 | |
| Oprez!! Dow Jones ide ispod 9000 drzite me za rec!! | |
| | | Mitar VIP
Broj poruka : 729 Points : 1976 Datum upisa : 14.11.2007
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/25/2010, 23:03 | |
| - Teletrader ::
- Oprez!!
Dow Jones ide ispod 9000 drzite me za rec!! ne ove ture | |
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/25/2010, 23:14 | |
| Videćemo, ja kažem ovog leta! | |
| | | Dexiv Old member
Broj poruka : 1297 Points : 2387 Datum upisa : 27.11.2008
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/25/2010, 23:16 | |
- Videćemo, ja kažem ovog leta!
A neki argument, neka tehnicka analiza, kristalna kugla ili pijano lupetanje? | |
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/25/2010, 23:26 | |
| Danas su se zaljuljale Španske banke, ali samo tako! Grčka, kao što neko reče, bolje da već sad proglasi bankrot. Juan se sprema na plivanje, 750 milijardi za spas eura, smešno, ne kažem, neće euro nestati al biće problema... I ta pomoć EU spram Grčke... bolje da ne znate uslove! Hajmo na more, na reke, planine, zaboravimo berzu... bar na neko vreme!! | |
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/25/2010, 23:29 | |
| P.S. U evropi opšta bežanija iz banaka!! Mislite o tome!! | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/25/2010, 23:30 | |
- Danas su se zaljuljale Španske banke, ali samo tako!
Grčka, kao što neko reče, bolje da već sad proglasi bankrot. Juan se sprema na plivanje, 750 milijardi za spas eura, smešno, ne kažem, neće euro nestati al biće problema... I ta pomoć EU spram Grčke... bolje da ne znate uslove! Hajmo na more, na reke, planine, zaboravimo berzu... bar na neko vreme!! Evo ga jos jedan panicar, koji vec zna i sta se danas desavalo u spanskim bankama, ali izvesno ne zna da objasni ujedinjenje cajas, i austerity mere koje su donele spanska i italijanska vlada. Da, mi ne znamo uslove za grcki bailout, cekamo tebe da nam kazes. Difolta Grcke nece biti, ali znamo cega ce biti - wolf pack nece zaustaviti napade na evro. Niti na vulnerabilne zemlje evrozone. Samo da ne polome zube jednog dana, otvore Forex, a tamo - EURUSD npr 1,45
Poslednji izmenio Dexiv dana 5/25/2010, 23:32, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/25/2010, 23:31 | |
- P.S. U evropi opšta bežanija iz banaka!!
Mislite o tome!! Hajde, prestani da pricas gluposti. Ima li ovde nekog moderatora? | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/25/2010, 23:35 | |
| - Ris ::
- Ja isto misim da moze da ide jos dole ali ne sada (mislim da ce biti 1-1 dolar euro ali tamo krajem leta). Mora nekako da krene gore, jer ako nas satavi ovo sa letnjom korekcijom jbl smo cvorka u rep koje u akcijama!
Rise, knjigu u sake, malo znanja iz fundamentalne i tehnicke analize nece skoditi, nauci Fibonacijevu analizu, gledaj informacije, i ne panici, koji ti je djavo! Kakva bezanija iz banaka, kakvi bakraci?? Pa da se to zaista danas dogodilo, Wall Street bi pao 800 poena, naprotiv - on se oporavio u poslednjih pola sata trgovanja! Nego bi Teletrader izgleda jos malo jeftinih akcija, pa da izazove paniku. A sto se tice pariteta evro-dolar, to malo teze. | |
| | | Ris VIP
Broj poruka : 1997 Godina : 43 Localisation : Novi Sad Points : 5019 Datum upisa : 24.12.2007
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/25/2010, 23:44 | |
| Ok Dexiv imas prava stvarno ne poznajem analizu ni jednu od navedenih. Ali ako ih pratis da li mozes da kazes neko svoje vidjenje i misljenje? i jos jedna stvar me buni Fundamenti na veliki broj akcija je bio dobar 2008 posle silnih korekcija i onda su akcije pale jos 100% i vise sto zanci da fundamentalne analize nisu bas uvek ok. Do duse poznajem devojku koja prati tehnicku analizu i pre ovg s.rnja je videla sel efekat. ali ja sam se pravio pametan | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/25/2010, 23:56 | |
- Ok Dexiv imas prava stvarno ne poznajem analizu ni jednu od navedenih. Ali ako ih pratis da li mozes da kazes neko svoje vidjenje i misljenje? i jos jedna stvar me buni Fundamenti na veliki broj akcija je bio dobar 2008 posle silnih korekcija i onda su akcije pale jos 100% i vise sto zanci da fundamentalne analize nisu bas uvek ok. Do duse poznajem devojku koja prati tehnicku analizu i pre ovg s.rnja je videla sel efekat. ali ja sam se pravio pametan
Dakle, TA je dala sell signal pocetkom maja, ali su ti indikatori nepouzdani, cesto mogu bogu biti lazni. Ono sto je bilo (bar za mene) vaznije, je sto je npr. na AIKB RSI bio 83, dakle overbought, ukazivalo je na pad. Korekcija je morala doci, sto kazu "everybody choses its own poison", akcije su se nameracile na pad, da nije bila Evropa uzrok, bilo bi nesto drugo. Sada je RSI Belexa 15 22, dakle zestoko oversold stanje (prejeftine akcije). Moze jos da pada, naravno, mozda korekcija jos nije gotova, cak su trzista u Grckoj, Spaniji, Italiji i Irskoj usla u bear market (po definiciji pad od 20%), ali nemojte odmah praviti paniku. Jer, ako Grcka ne ode u difolt, sta ce da opravda tako brutalno spustanje P/E racija? Jos nesto: P/E indeksa SP 500 je sada 13,3, Amerikanci to smatraju vrlo jeftinim. P/E Belexa 15 je oko 9,5, a AIKB 5, AGBN 4,8, JESV 3,72... Sve uz visok ROE. Dakle, nase akcije su VRLO jeftine. Samo je potrebno nekoliko sistemskih stvari, da drzava konacno podrzi berzu (hteli to oni ili ne, berza je odraz stanja svake drzave, berza je ta koja vice "car je go"), da se ukine i ovaj idiotski porez od 10% (jedini u regionu), da se konacno stabilizuje kurs dinara. Onda berza ima sanse da poleti. Sta su sada radili investitori: pojavi se fragment neke potencijalno lose vesti, oni je naduvaju do razmera Armagedona, odmah projektuju najgori moguci scenario, i UGRADE to u cene. Sta ce biti kada shvate da se taj scenario po kome su igrali nece ostvariti? Cene akcija ce poceti da rastu. | |
| | | Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/26/2010, 00:14 | |
| Dexiv@ ne delim tvoj optimizam!
Stoji da su akcije na Belexu jeftine, al nema ko da ih kupi. Fondovi traze likvidnost, a toga ovde nema! _________________ All we need is love
Poslednji izmenio Friz dana 5/26/2010, 00:15, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Bombica Still learning
Broj poruka : 64 Points : 273 Datum upisa : 14.04.2010
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/26/2010, 00:15 | |
| Dok drzava sve to sredi, koliko belex moze dole? Zasto ne prodati pa kupovati za iste pare po nizim cenama. Kao sto smo videli ove godine je moglo vec jednom da se obrne. Sto nam vi iskusniji ne predlozite tako nesto, pa ko hoce neka proba a ko nece neka bude stalno u akcijama.
Neko ce da rizikuje, neko nece.
Pozz | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/26/2010, 00:17 | |
| - Friz ::
- Dexiv@
ne delim tvoj optimizam!
Stoji da su akcije na Belexu jeftine, al nema ko da ih kupi. Fondovi traze likvidnost, a toga ovde nema! Frize, nije optimizam. Da, akcije su jeftine, a nema ko da kupi. Dakle, mora da se poveca promet. Rekao sam recept. Inace, ili pokusajte da udjete u cikluse, ili sedite dugorocno u akcijama. | |
| | | Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/26/2010, 00:18 | |
| Kako da predlozim prodaju - rasprodaju? Čega? ono malo likvidnih pada i JOŠ će da pada! Ostavite ih, a spremite pare za dokupljivanja, kad dodje vrema. _________________ All we need is love
| |
| | | Bombica Still learning
Broj poruka : 64 Points : 273 Datum upisa : 14.04.2010
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/26/2010, 00:29 | |
| - Friz ::
- Kako da predlozim prodaju - rasprodaju?
Čega? ono malo likvidnih pada i JOŠ će da pada! Ostavite ih, a spremite pare za dokupljivanja, kad dodje vrema. Skupljamo lovu za jos jeftinih akcija, ali izgubih par soma sto nisam prodao dok je belex bio na 750 i to drugi put od pocetka godine :zid: . Sta ako sad ode jos dole, kao sto izgleda da hoce zbog raznih svetskih panika. Mogla bi da se otvori tema za hrabre ili dovoljno lude , gde bi nam oni koji su vicni raznim analizama :study: (posto nismo svi) predlagali koje akcije prodati a koje kupiti. Ko hoce neka proba i nema ljutnje, posto svi znamo da berza ne prti svaki put analize. Pozz | |
| | | Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/26/2010, 10:43 | |
| Konacno zelenilo i u Aziji i u Evropi... | |
| | | Ris VIP
Broj poruka : 1997 Godina : 43 Localisation : Novi Sad Points : 5019 Datum upisa : 24.12.2007
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/26/2010, 22:43 | |
| Sta je ovo danas? znaci ovo je igra zivaca. | |
| | | MarkoJTD VIP
Broj poruka : 1164 Godina : 36 Points : 3673 Datum upisa : 19.10.2009
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/26/2010, 22:57 | |
| Ovo je ono od cega svi strepe, iliti W. | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/26/2010, 23:29 | |
| - MarkoJTD ::
- Ovo je ono od cega svi strepe, iliti W.
Pa dobro, kako mozes ovako da lupis? Odakle ti uopste ideja da je ovo W recesija? | |
| | | MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/26/2010, 23:38 | |
| Sa psiholoskog stanovnistva...dosta ljudi se potajno plasilo dvostrukog dna. I niko sa sigurnoscu nije mogao da kaze da kad je sve krenulo u dobro zelenilo da je to to, da je kriza na izmaku i da nam slede bolja vremena...vec naprotiv da se kraj ne navire i da je nelikvidnost (kod nas) i problem sa kreditnim rejtinzima (tu je i velika zaduzenost raznih drzava i generalno pucanje jednog balona koji je nastao na trzistu nekretnina - trzistu koje samo moze da izdrzava znacajan procenat stanovnistva, itd...) u inostranstvu i dalje veoma aktuelan problem, problem koji je eskalirao na zapadu i koji se siri naravno na sva ostala trzista. Zapravo, u ovakvim situacijama tehnicka analiza "leti kroz prozor" a zamenjuje je po bitnosti psiholoska analiza trzista HoV i ucesnika na istom...
Moje licno misljenje.
Sta da vam kazem kad je moj broker (broker - osoba koja te ubedjuje da non stop nesto kupujes) meni govorio jos u septembru da mi jos nismo videli najgori deo ove globalne recesije. | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/26/2010, 23:52 | |
- Sa psiholoskog stanovnistva...dosta ljudi se potajno plasilo dvostrukog dna. I niko sa sigurnoscu nije mogao da kaze da kad je sve krenulo u dobro zelenilo da je to to, da je kriza na izmaku i da nam slede bolja vremena...vec naprotiv da se kraj ne navire i da je nelikvidnost (kod nas) i problem sa kreditni rejtinzima (tu je i velika zaduzenost raznih drzava i generalno pucanje jednog balona koji je nastao na trzistu nekretnina - trzistu koje samo moze da izdrzava znacajan procenat stanovnistva, itd...) u inostranstvu i dalje veoma aktuelan problem, problem koji je eskalirao na zapadu i koji se siri naravno na sva ostala trzista.
Zapravo, u ovakvim situacijama tehnicka analiza "leti kroz prozor" a zamenjuje je po bitnosti psiholoska analiza trzista HoV i ucesnika na istom...
Moje licno misljenje.
Sta da vam kazem kad je moj broker (broker - osoba koja te ubedjuje da non stop nesto kupujes) meni govorio jos u septembru da mi jos nismo videli najgori deo ove globalne recesije. Tvoj broker je rekao, moja prababa je isto nesto rekla... Imas li ti neki konkretan dokaz da je ovo W recesija? | |
| | | MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/26/2010, 23:54 | |
| Nemam Dexiv, nemam..mozda pogled na grafikone otkrije tu i tamo neko slovo... :study: | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/27/2010, 00:06 | |
- Nemam Dexiv, nemam..mozda pogled na grafikone otkrije tu i tamo neko slovo... :study:
Gledali smo, "pogled na grafikone" ne otkriva bilo kakvo slovo. Dakle, W recesija je ponovni pad u recesiju, a za tako nesto nema naznaka. Ovo sto vidimo su market jitters, ili korekcija u bull market-u. Investitori su preosetljivi, i najmanji moguci fragment neke lose vesti naduvaju do nivoa Armagedona, i to ugrade u cene. Ono sto je veceras oborilo Street je bio tekst u Financial Times-u o mogucoj odluci Kine da razmotri kupovinu evropskih obveznica. Koliko je tekst kredibilan? Pa EU je najveci uvoznik kineskih proizvoda, a slab evro smanjuje uvoz. Nesto nelogicno ovde? | |
| | | MarkoJTD VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/27/2010, 00:20 | |
| Da, a onaj sell-off sto se desio pre par nedelja, u petak cini mi se, je nastao zbog greske u slovu umesto M pisalo je negde B kao bilion...te price ne piju vodu bas... a da W mozes danas da vidis to bi znacilo da smo upravo izasli iz drugog ogromnog pada ili dna i da smo vec krenuli na gore, zato ga i nema, za sad.
Drugo, nista nije uklesano u kamenu, sve je relativno, sve moze da se preokrene i nista ne MORA da se desi, ali sve mi se cini da ce se scenario od marta prosle godine ponoviti. Ali da li hoce ili nece - to je pitanje od milion dolara... ili dinara :)
Ja sam licno davno izasao iz akcija, uglavnom, i samo gledam koliko su neki ljudi optimisti iako im trendovi na trzistu gutaju novac. | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/27/2010, 07:21 | |
| Naravno, Kina je zvanicno demantovala da planira da menja svoju strategiju u oblasti drzavnih obveznica, evro je odmah porastao, a azijska trzista priredila rally. Novinarska patka Financial Times-a.
Marko JTD, ja uopste ne iskljucujem mogucnost W recesije, ali je cinjenica da je 2008. godine, kada se dogodio kredit crunch, svet vec bio u recesiji - stanje globalne ekonomije je bilo neuporedivo losije nego sad. Cinjenica stoji - trziste je skup ljudi koji su (kao i svi ljudi) podlozni manijama, psihozama, fobijama, euforiji. Medjutim, korekcija u bull marketu je sasvim normalna stvar, a reakcija participanata moze biti asimptotski amplifikovana, sto se ovog puta i dogodilo. Panicno-psihoticna reakcija. Sinocni rally na Wall Street-u je, kao sto vidimo, unistila novinarska laz, a da je zaista tako kao dokaz sluzi ponasanje azijskih trzista.
I tvoje pisanje je ovde razumljivo - posto si u cash-u, svakako da ti odgovara sto veci pad da bi mogao sto jeftinije da kupujes akcije. Gramzivost je takodje ljudska emocija. | |
| | | Ris VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/27/2010, 07:26 | |
| Dexiv i ostali da li ste radili dehnicke analize kod nekih Americkih banaka? Ja sve vise sto gledam ovaj City grup sve bi pare na njega stvaio moze neko misljenje o njoj? delujemo da moze u narednih 2.3 god da probije svoje maximume. Unapred hvala! | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/27/2010, 07:37 | |
- Dexiv i ostali da li ste radili dehnicke analize kod nekih Americkih banaka? Ja sve vise sto gledam ovaj City grup sve bi pare na njega stvaio moze neko misljenje o njoj? delujemo da moze u narednih 2.3 god da probije svoje maximume.
Unapred hvala! Da, gledao sam americke banke (fundamentalna, manje tehnicka analiza). Goldman Sachs je prejeftin sada, sa 190$ po akciji je pao na 140$ (tuzba SEC-a od koje na kraju nece biti nista), trguje se na P/E 6. Bank of America... P/E 23, ali se multimilijarder Dzon Paulson opkladio na trzistu da ce cena akcije BofA skociti duplo (sa 15$ na 30$) do kraja 2011. godine, a Dzon Paulson do sada na slicnim bet-ovima nije izgubio pare. Citigroup je na P/E 24 (posle pada!) U Americi se banke sa P/E 12-15 smatraju jakim bankama, naravno uz uslov visokog ROE, bar 15. Meni je bilo mnogo interesantnije, npr, da uporedjujem nase banke koje se trguju na P/E 5 sa slicnim bankama u okruzenju, i koje su na 1,5-2,5 P/B. Po jeftinoci, AIKB i AGBN su medju prvih deset na Bloombergu, pa vi vidite.
Poslednji izmenio Dexiv dana 5/27/2010, 07:46, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/27/2010, 07:43 | |
| SAN FRANCISCO (MarketWatch) -- Some well-known investors including Warren Buffett and John Paulson maintained their stakes in U.S. banks and in some cases increased them, recent securities filings show.
The bank-stock holdings suggest some influential buyers think there's still room for these shares to run even after the sector's year-long surge.
Buffett's Berkshire Hathaway Inc. left unchanged its positions in Bank of America Corp., American Express Corp., Wells Fargo & Co. and U.S. Bancorp.
The billionaire Omaha-based investor did unload his company's entire stake in Travelers Companies Inc. and SunTrust Banks Inc. Berkshire also trimmed two other financial-sector holdings, selling about 1.2 million shares of M&T Bank Corp. and 1 million shares of ratings agency Moody's Corp.
Paulson, the noted hedge-fund manager whose New York-based Paulson & Co. made a fortune when the subprime mortgage market collapsed, increased its Bank of America holdings by 16.8 million shares in the first quarter. Paulson has been bullish on U.S. financial companies and is among Bank of America's biggest shareholders. | |
| | | Ris VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/27/2010, 08:23 | |
| Nepoznajem naj boje ovu materiju i znam po nesto samo povrsno ali na nasoj berzi jedina akcija koja nesto vredi i znaci je AIKB! Sve ostalo je samo jedna velika zajebancija. Mislim da kada se iscupam sa nase berze precu skoroz sa parama na Ameriku i to na jednu od banaka gore navedenih ali samo u jednu! | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/27/2010, 08:26 | |
- i to na jednu od banaka gore navedenih ali samo u jednu!
To ti je najbolji nacin da izgubis pare, Rise. Diverzifikuj portfolio, jer ako kupis jednu banku a ona u nekoj korekciji sune nadole 30% (kao nedavno Goldman Sachs), cupaces sebi kosu. | |
| | | Ris VIP
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/27/2010, 16:07 | |
| Hvala Dexiv Drugari jel ovo po svetu mosa ili kraj crvenila ? | |
| | | Dexiv Old member
| Naslov: Re: USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO 5/27/2010, 16:18 | |
| Haha, gledam sada Soda Jones na Nasdaq-u - penny stock, porasla 75% na teskom volumenu.
Ne znam, Rise, bice tu jos dosta volatilnosti. Nase akcije su potcenjene do neba (sto pokazuju i tehnicki indikatori), RSI Belexa je oko 20, oversold stanje, ali nema stranaca. A domaci investitori su preplaseni. Iskreno, zasto bi Unicredit i Templeton ovde kupovali gomile akcija kad samo za nedelju dana izgube 5% na kursu?
E, drzavo Srbijo, u g.... da se davis. | |
| | | | USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |