BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)

Ići dole 
+64
Skrab0fix
MarkoJTD
Yudejavu
Ranko
đubretarac
Karibor
Air
HUACHUMA
Dax
Darko
Joe_Allamo
Aleks
Geco
gogloee
Teletrader
Ars Vivendi
Admin
Dr.Hik!
Lolita
Malo_pomalo
prevarant
Jegulja
DI
Mikans
JovKoNov
interista
vatreni
Mozartru
Pekoilic
Milica1
Vladulns
Bosanac
AliAli
bez motike
iki
pepsiman
BoS
Greta
Ivan2211
nepet
Moschino
geogsi
bonum.mm
Mr. Price
StefanMR
Kurajber
Ris
Kobe Bryant
Mitar
Sasa965
Boki72
Dusan
Dexiv
kaktusic
Sneki
Slovenac1
Zane
Milos86
Atomski mrav
MilanLaki
G.Soros
Bond
Friz
KRUSKA
68 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 18 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
Pekoilic
VIP
VIP
Pekoilic

Broj poruka : 232
Datum upisa : 25.04.2009

AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Empty
PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/7/2009, 23:04

Posto se osecam prozvan.Nemam nameru da bilo sta ispumpavam.Hteo sam samo reci da velki igraci imaju i velike probleme.Zasto ATE ne kupuje na ovim cenama?Pa mogli su bez problema da povacaju svoj udeo i da ga tako lakse u komletu prodaju.Jednostavno manjak kapitala cini svoje.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/8/2009, 00:20

Da ne bi ispalo da sam inicirao debatu o tome da ATE hoce da proda svoj udeo u AIKB, hteo bih da skrenem vasu paznju da je management ATE u Grckoj dosta blizak PASOK-u i porodici Papandreou. Ako su i imali nekih problema, izbor nove vlade trebalo bi da predstavlja dobru vest...
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/8/2009, 00:28

Q3 rezultat ATE bice objavljen krajem naredne nedelje.
H1 rezultat bio je dosta pozitivan.
Ocekuje se solidan profit ove godine.
Za vise informacija www.atebank.gr/english/
Nazad na vrh Ići dole
Friz
VIP
VIP
Friz

Broj poruka : 1684
Godina : 54
Datum upisa : 16.12.2007

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/8/2009, 01:29

Friz ::
Iako Fidelinka već duže slovi za jednu od najuspešnijih firmi i prema svim parametrima posluje dobro, pre tri sedmice niška AIK banka je odlučila da blokira njen račun jer je došlo do zastoja u vraćanju podignutog kredita. To je izazvalo lančanu reakciju na bankarskom tržištu, pa se još nekoliko banaka, čije su centrale u inostranstvu, odlučilo na isti korak. To je dovelo do toga da su zarade za 600 zaposlenih prvi put kasnile desetak dana, ali su radnici krajem marta ipak dobili zarade, tople obroke i putne troškove.

Pretpostavlja se da su problemi izazvani činjenicom da je Fidelinka na tržište plasirala više robe nego što je imala na zalihama, što je dovelo do pada likvidnosti i bojazni banaka da neće moći da naplate svoja potraživanja. Očekuje se da će ove sedmice biti održan sastanak rukovodstva subotičke kompanije sa predstavnicima banaka. U Fidelinki je potvrđeno da u klauzuli ugovora o kreditu sa bankom iz Niša stoji da ona može reagovati u slučaju da proceni da je njen kapital u opasnosti. Ipak, ostaje nejasno zašto je tako procenjeno jer u subotičkoj kompaniji tvrde da su potraživanja veća od dugovanja, te očekuju da će bankari na zajedničkom sastanku skinuti

april, 2009.

VIP
VIP
Slovenac1

Broj poruka : 2522
Datum upisa : 04.01.2008

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/8/2009, 19:10

Pekoilic ::
Posto se osecam prozvan.Nemam nameru da bilo sta ispumpavam.Hteo sam samo reci da velki igraci imaju i velike probleme.Zasto ATE ne kupuje na ovim cenama?Pa mogli su bez problema da povacaju svoj udeo i da ga tako lakse u komletu prodaju.Jednostavno manjak kapitala cini svoje.

Pa ko kaže da Grci žele da povečaju svoj udeo u AIK banci? Možda su zadovoljni sa tim šta imaju.
Nazad na vrh Ići dole
Pekoilic
VIP
VIP
Pekoilic

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/8/2009, 22:38

Ja bi dokupio da imam sretstava,ali nemam.Zadovoljan sam sa svojim bednim ulogom koji je bio na nivou druge polovine 2007.Sad bi rado podneo gubitak od 50% ,ali i to je daleko.Mislis da i veci igraci nisu istih razmisljanja?
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 02:21

@Pekoilic

Sa duznim postovanjem, kad neko kupuje u Srbiji na >3 PB, trebalo bi da racuna sa tim da moze izgubiti, bas mnogo izgubiti...
Nazad na vrh Ići dole
Pekoilic
VIP
VIP
Pekoilic

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 05:14

Moje razmisljanje je takvo da ce se te cene vratiti kad tad,ako u medjvremenu ne bude nekih lomova.Bitno je da banka ostane stabilna i nastavi da uvecava kapital.E sad ko moze da izdrzi par godina...
Nazad na vrh Ići dole
Slovenac1
VIP
VIP
Slovenac1

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 08:56

Ja bi dokupio da imam sretstava,ali nemam.Zadovoljan sam sa svojim bednim ulogom koji je bio na nivou druge polovine 2007.Sad bi rado podneo gubitak od 50% ,ali i to je daleko.Mislis da i veci igraci nisu istih razmisljanja?

Ako su strateški partner onda ne razmišljaju isto nego su več kad su kupili svoj udio znali da če ostati u banci napr. bar 10 godina. Veliki ne razmišljaju isto kao mali
Nazad na vrh Ići dole
Slovenac1
VIP
VIP
Slovenac1

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 08:58

Moje razmisljanje je takvo da ce se te cene vratiti kad tad,ako u medjvremenu ne bude nekih lomova.Bitno je da banka ostane stabilna i nastavi da uvecava kapital.E sad ko moze da izdrzi par godina...

ATE može izdržati, nije problem, posebno jer imaju bolji uvid u poslovanje banke nego mi
Nazad na vrh Ići dole
Mitar
VIP
VIP
Mitar

Broj poruka : 729
Datum upisa : 14.11.2007

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 09:02

Pinto ::
@Pekoilic

Sa duznim postovanjem, kad neko kupuje u Srbiji na >3 PB, trebalo bi da racuna sa tim da moze izgubiti, bas mnogo izgubiti...

EFG je platio Nacionalnu 5 puta book
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 14:37

@Mitar

To sto je EFG uopste bio u poziciji da kupi Nacionalnu stedionicu trebalo bi da bude predmet interesovanja republickog javnog tuzioca, tako da nije relevantno za ovu temu :roll:
Nazad na vrh Ići dole
Mitar
VIP
VIP
Mitar

Broj poruka : 729
Datum upisa : 14.11.2007

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 14:44

Sto fali tome sto je EFG kupio Nacionalnu stedionicu - ne vidim problem u tome i sto su filijale ZOPova prodane po OK ceni
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 15:06

Ma, daj!
Prvo ti prodam mali udeo, a prema zakonu ne bih smeo da te pustim u kvalifikovane akcionare (>5). Posle toga se dogovorimo da ti prodam jos jedan mali deo, ali bez tendera. Onda se dogovorimo da ti i ja dokapitalizujemo i, gle cuda, bas kad je trebalo da dokapitalizujemo, mene zaboli zubic i moram hitno kod zubara. Prilikom sledece, takodje dogovorene kapitalizacije, ja slucajno bejah u toaletu. Kad sam se vratio, ti imas vecinski paket...
Na kraju pozovemo EFG i prodamo "za velike pare". Naravno, nije kriv EFG, ali svi ostali cat
Nazad na vrh Ići dole
Dexiv
Old member
Old member
Dexiv

Broj poruka : 1297
Datum upisa : 27.11.2008

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 16:05

Paket od 290.000 akcija je kupio Unicredit Austria, a paket od 117.292 akcije je kupio Raiffeisen Zentralbank.

Komentari?
Nazad na vrh Ići dole
StefanMR
Dr. Economy
Dr. Economy
StefanMR

Broj poruka : 2983
Datum upisa : 30.05.2009

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 16:11

Jako sam srećan!!!!

Pekoilic
VIP
VIP
Pekoilic

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 16:13

A,ko je prodao?
Nazad na vrh Ići dole
Dexiv
Old member
Old member
Dexiv

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 16:14

Dow Jones i evropski indeksi divljaju danas, a Belex... -1,44%. affraid

Sta nam vrede ove lepe kupovine....

Poslednji izmenio Dexiv dana 11/9/2009, 16:15, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Dexiv
Old member
Old member
Dexiv

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 16:14

Pa prodavac je poznat vec 5 dana - ARTIO fond. Potpuno su izasli iz AIKB.
Nazad na vrh Ići dole
Dexiv
Old member
Old member
Dexiv

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 16:17

Da, cini mi se da je ovo bitno... Sa ovom kupovinom, Unicredit Austria je stigao do vlasnistva nad vise od 5,8% akcija AIKB, sto jasno dokazuje da su za kupovinu paketa morali traziti (i dobiti) dozvolu NBS.
Nazad na vrh Ići dole
Atomski mrav
Moderator
Atomski mrav

Broj poruka : 1071
Godina : 46
Datum upisa : 19.11.2007

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 16:23

A sta je sa Nicovicem i njegovom prvobitnom namerom da proda paket. Da li je to jos uvek aktuelno ili su carsijske price bile vezane za Artio fond?
Nazad na vrh Ići dole
Dexiv
Old member
Old member
Dexiv

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 16:25

Izgleda da je Nicovic danas nekome uvalio 39000 akcija AIKB, toliko je prometovano po ceni 2866 dinara. Za ARTIO fond se nisu ispredale nikakve carsijske price, to je iskljucivo bilo vezano za Nicovica.
Nazad na vrh Ići dole
Dusan
VIP
VIP
Dusan

Broj poruka : 5270
Datum upisa : 23.03.2008

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 16:31

Koliko vidim na dnevnom izveštaju, celu transakciju je obavio KBC, jel tajkunčići trguju preko njih? Ili je neko drugi u pitanju?

Moderator
Atomski mrav

Broj poruka : 1071
Godina : 46
Datum upisa : 19.11.2007

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 16:36

I bFIS nam govori da nije Nicovic vec neki stranac. Nismo se razumeli, mozda Nicovic i ne zeli da proda i mozda su netacne bile price. Mozda je Artio taj koji je nudio na prodaju?
Nazad na vrh Ići dole
Dusan
VIP
VIP
Dusan

Broj poruka : 5270
Datum upisa : 23.03.2008

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 16:39

Moja greška, nisam pogledao FIS danas...

Artio je već sve prodao, tako da sigurno nisu oni.

VIP
VIP
Slovenac1

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 17:01

atomski mrav ::
I bFIS nam govori da nije Nicovic vec neki stranac. Nismo se razumeli, mozda Nicovic i ne zeli da proda i mozda su netacne bile price. Mozda je Artio taj koji je nudio na prodaju?

Nicović jesete u problemima sa bankama i konstantno prodaje več dva meseca, pitanje je samo koliko če prodati i kad.
Nazad na vrh Ići dole
Slovenac1
VIP
VIP
Slovenac1

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 17:03

Dexiv ::
Paket od 290.000 akcija je kupio Unicredit Austria, a paket od 117.292 akcije je kupio Raiffeisen Zentralbank.

Komentari?

Pa samo po sebi status quo informacija, jedni stranci izašli, drugi ušli. Top informacija bi bila napr. da paket od 5% od Nicovića kupi Tempelton.
Nazad na vrh Ići dole
MilanLaki
never learning

Broj poruka : 1047
Godina : 40
Datum upisa : 23.06.2009

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 17:09

U principu, nista cudno i spektakularno ali bih vise voleo da je kupovao americki Templeton. Ovaj dvojac sto je pokupovao ove akcije aika je ako pogledamo prodao hrpu drugih pozicija da bi ovo kupio tako da mi sve lici na presipanje iz supljeg u prazno. Dok, da je kupio Templeton ili neko novi to bi bilo bolje i povoljnije jer bi bio signal da dolazi priliv novih investitora na beleks. Ovako, ostase samo ocekivanja.
Nazad na vrh Ići dole
JovKoNov
Just looking
Just looking

Broj poruka : 1
Datum upisa : 09.11.2009

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 17:22

Pozdrav svima,

Nov sam na 4umu, pa rekoh da ostavim prvi komentar na ovoj temi koja je najinteresantnija.

Dobra su dogadjanja proteklih dana na AIKB. Lepi dani su malo dalje, ali ce sigurno doci!
Nazad na vrh Ići dole
KRUSKA
VIP
VIP
KRUSKA

Broj poruka : 789
Datum upisa : 25.08.2009

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 18:27

Dexiv ::

Komentari?

Drago mi je za Unikredit ,a jos draze za Raiffeisen jer su u poslednje vreme intenzivno prodavali , a sad se pojavljuju kao kupci ovog paketa , ali mislim da ce se cana jos uvek namestati prema ovim velikim paketima , a dokle ne znamo?.........sto pre to bolje da se izmenjaju pa jedan dan kad nas neko iznenadi ciscenjem celog aska , e onda pocinje trgovina za nas male. :D
Nazad na vrh Ići dole
https://www.youtube.com/watch?v=K1TUlNZd10s&feature=player_de
Bond
Moderator
Bond

Broj poruka : 13968
Datum upisa : 03.06.2009

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 18:36

Promene: 06.11. - 09.11.2009. (T-3) ili 03.11. - 04.11.2009.

AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Ojm2d2

Poslednji izmenio Bond dana 11/11/2009, 16:44, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Mikans
VIP
VIP
Mikans

Broj poruka : 66
Datum upisa : 06.07.2009

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 18:43

Kod mene se ne vide promene. Da li jos neko ima isti problem?
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

Broj poruka : 5404
Datum upisa : 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 18:44

Sve se vidi, udari jedan "refresh" !

never learning

Broj poruka : 1047
Godina : 40
Datum upisa : 23.06.2009

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 18:53

Zastrasujuce zvuci ova prodaja od ARTIO fonda, bar kada se pogleda na tabli. Ovim nasim domacim tajkuncicima bi trebalo 2 godine da rasprodaju ovaoliki paket u ovim uslovima. Bas ih niko ne sljivi ni 5% van Srbije :king:
Izlazak na ovako ekspresan nacin u jednom danu ovog americkog investitora mi najvise lici da ce cena ici jos dole. Nadam se da gresim.
Nazad na vrh Ići dole
interista
Still learning
Still learning
interista

Broj poruka : 107
Datum upisa : 21.07.2009

PočaljiNaslov: Re: AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)   AIK banka a.d. Niš - AIKB   (III DEO) - Page 7 Icon_minitime11/9/2009, 19:46

...ma u pravu si 100%, za to vreme AGBN ide na 15k! :bounce:
Nazad na vrh Ići dole

AIK banka a.d. Niš - AIKB (III DEO)
Nazad na vrh 
Strana 7 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 18 ... 29  Sledeći
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Arhiva Belex Cluba-
Skoči na: