| Ikarbus a.d. Zemun - IKRB | |
|
+72Plejade monacco Boranija Big Brle Nikolaj3 pepermint Popara Dorcol boban75 Aritmeticar Jegulja Cucla Dejv7 capriolo Delboj Makso maxxxii Cope Cicija Limited011 pop89 Stane Dolanc Alexx sasanikolic kovac Fmember Al Kapone Big Beast Bond philips1 Kobe Bryant Big Mile Igi-bg gaggii Orient goxi Smile Zexx Maca ILoveRoses Momir Ivan00 Ars Vivendi ivvan Tenerife dusan79 Dragan555 Dalaj Lama Bidza C R A Z Y ZeljkoN sexy jea Trifunovic FatCat Dnenad85 gogloee Vladulns Milica1 Teletrader StefanMR Bosanac Dusan pionir iki Friz MightyZ Stenli Sare Pijacar Broker-YU Rade Sneki cromodora 76 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 24.07.2010
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Ned Avg 25, 2019 11:26 am | |
| Okupno 1316 akcionara.... _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
|
| |
Dragan555 Old member
Broj poruka : 1489 Points : 3162 Datum upisa : 18.01.2014
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Pon Okt 07, 2019 11:25 am | |
| - Boranija ::
BTW Jedino što ovde "ne štima" je što menadžment Ikarusa nije po pravosnažnosti UPP-a, dakle 23.10.2018. na svom sajtu pod stavkom "vesti" nije obavestio sve akcionare i berzu... Gledano iz ugla svetskih berzi, tog dana je trebalo obustaviti trgovanje ovom akcijom, ili sada, poništiti sva trgovanja od 23.10.2018 do objave da se akcija povlaci sa berze... Mada neverujem da će se to desiti.
Ostaje jedino tužba nekog od akcionara protiv menadžmenta, što na vreme nije obavestio akcionre, uz zahtev za nadoknadu štete. Koliko poznajem Srbe, niko neće to pokrenuti. A da Srbi ipak pokrenu tuzbu? Ima li zainteresovanih? | |
|
| |
Makso Just looking
Broj poruka : 6 Points : 30 Datum upisa : 09.05.2019
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Pon Okt 07, 2019 12:06 pm | |
| Ima zainteresovanih! Mislim da ovo ne moze da im prodje na sudu cak ni u Srbiji! | |
|
| |
Smile Old member
Broj poruka : 1652 Points : 4820 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Pon Okt 07, 2019 2:11 pm | |
| A da sačekate prvo da vidite kako rešenje država nudi, morate dobro da znate ZAŠTo nekoga tužite, a posebno KOGA? | |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Pon Okt 07, 2019 3:59 pm | |
| Ne nude nikakvo resenje. AKCIJE SU PONISTENE! Koga tuziti? Koliko ja znam Berzi cim je iz Ikarbusa dat nalog za obustavom trgovine akcijama oni su istog dana obustavili trgovinu. Ali to je ipak pitanje na koje bi advokat znao odgovor. | |
|
| |
Roman Abramovich Member
Broj poruka : 686 Localisation : Zemun Points : 1798 Datum upisa : 25.05.2007
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Pon Okt 07, 2019 4:32 pm | |
| Ja u CRHoV i dalje vidim akcije i spisak akcionara. Ne znam, ali se čini da ih još nisu poništili, bar po CRHoV-u. Isti onaj spisak koji je kolega Boranije gore postavio.... | |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Pon Okt 07, 2019 5:37 pm | |
| - Roman Abramovich ::
- Ja u CRHoV i dalje vidim akcije i spisak akcionara. Ne znam, ali se čini da ih još nisu poništili, bar po CRHoV-u.
Isti onaj spisak koji je kolega Boranije gore postavio.... To je nov spisak. Na starom je ukupno bilo oko 365000 akcija da ne trazim sad. Eno ga na 155 mestu direktor. Nego da ne postoji neki rok za tuzbu pa da ne zakasnimo? | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 24.07.2010
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Pon Okt 07, 2019 11:02 pm | |
| Pa vidis da nisu ponistene, ako je tacno da ih je bilo oko 360k a sada ih ima mnogo vise, onda nista nije ponisteno nego je izdata nova serija akcija.
_________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
|
| |
boban75 VIP
Broj poruka : 810 Localisation : Vojvodina Points : 2718 Datum upisa : 03.01.2014
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Uto Okt 08, 2019 7:04 am | |
| - Boranija ::
- Pa vidis da nisu ponistene, ako je tacno da ih je bilo oko 360k a sada ih ima mnogo vise, onda nista nije ponisteno nego je izdata nova serija akcija.
Obaveštenje o ispisu i upisu akcija izdavaoca IKARBUS A.D. BEOGRAD-ZEMUN SVIM ČLANOVIMA CENTRALNOG REGISTRA, DEPOA I KLIRINGA HARTIJA OD VREDNOSTI OBAVEŠTENJE O ISPISU I UPISU HARTIJA OD VREDNOSTI Obaveštavamo Vas da je Centralni registar, depo i kliring hartija od vrednosti dana 17.06.2019. godine izvršio ispis 381.512 običnih akcija, nominalne vrednosti 600,00 dinara po akciji, CFI kod i ISIN broj: ESVUFR, RSIKARE93713, kao i upis prve emisije akcija u iznosu od 2.901.482 običnih akcija, računovodstvene vrednosti 1.000,00 dinara po akciji, CFI kod i ISIN broj: ESVUFR, RSIKARE44385, izdavaoca IKARBUS A.D. BEOGRAD-ZEMUN (MB: 07739494), u skladu sa izmenjenim i dopunjenim napred pripremljenim planom reorganizacije. _________________ Loša vest je da vreme leti. Dobra vest je što ste Vi pilot. - Majkl Altšuler
A Bird in the hand, is worth two in the bush. - Ezop 600. p.n.e.
If one equity analyst its raining and the other says its sunny... yuor job as an investor is to ignore them both and instead look out the window.
| |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Uto Okt 08, 2019 8:12 am | |
| - Makso ::
- Ima zainteresovanih! Mislim da ovo ne moze da im prodje na sudu cak ni u Srbiji!
Apsolutno se slazem. Napravljen je ogroman propust od strane Ikarbusa. Slucajan ili nameran svejedno. Cak ni sud u Srbiji ne moze da ignorise takav propust. Ko je za zajednicku tuzbu sve sto mu treba je da od brokera trazi izvod iz trgovanja ovom akcijom. Ko misli da mu je to samo dodatni trosak, mozemo da nadjemo advokata koji ce se naplatiti tek ako dobijemo presudu. To jeste skuplje na kraju ali nas ne kosta nista do presude. | |
|
| |
pop89 Just looking
Broj poruka : 3 Points : 15 Datum upisa : 31.03.2019
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Uto Okt 08, 2019 8:20 am | |
| - Makso ::
- Ima zainteresovanih! Mislim da ovo ne moze da im prodje na sudu cak ni u Srbiji!
Ima | |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Uto Okt 08, 2019 9:10 am | |
| Lepo. Ali vadite dokumentaciju vec danas. I ako nadjemo advokata koji je svima po volji do kraja nedelje da predamo tuzbu. | |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Sre Okt 09, 2019 11:01 am | |
| Jel neko nesto radi po pitanju dokumentacije ili je zainteresovanih bilo samo do trenutka kad treba da se predje na delovanje? | |
|
| |
Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 06.05.2009
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Sre Okt 09, 2019 3:11 pm | |
| Koju to "dokumentaciju" misliš da treba pribaviti. Molim navedi taksativno. _________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Sre Okt 09, 2019 3:56 pm | |
| Za početak samo od brokera izvod iz trgovanja akcijom. Ja sam to već pribavio. A dalje će ili advokat da traži ili da nas uputi šta mu od dokumentacije treba za tužbu. | |
|
| |
Cicija Member
Broj poruka : 895 Points : 2060 Datum upisa : 10.01.2008
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Čet Okt 10, 2019 11:11 pm | |
| Kako bi bilo da prvo pišeš KzHOV i dobiješ njihovo mišljenje o celoj ujdurmi? Bojim se da će njihovo mišljenje u svakom slučaju pa čak i na sudu ako do toga dođe biti uzeto u obzir...
Edit: Hajde malo mišem izšamarajte ono što nude sponzori s desne strane ekrana, dobro nam dođe, a vas NIŠTA ne košta! Mod. D. | |
|
| |
Cope VIP
Broj poruka : 148 Points : 429 Datum upisa : 10.12.2008
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Sre Okt 23, 2019 5:51 pm | |
| Mišljenje KzHoV-a se naplaćuje 50000 dinara. Kada sam ih zvao 10 dana posle poništenja akcija, rekli su da je pokrenut 'slučaj Ikarbus' ali ne mogu ništa o tome da pričaju... Mislim da je vreme da ih opet zovem da vidim dokle se stiglo. Elem, razgovarao sam sa 5 advokata i svi kažu ima osnova za tužbu ali niko neće da se prihvati toga. Imam još 1 u pregovorima pa videću. | |
|
| |
Momir Old member
Broj poruka : 2084 Points : 5785 Datum upisa : 06.12.2008
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Sre Okt 23, 2019 9:17 pm | |
| Piši im na mail ili preporučenim pismom i naslovi na nekog određenog inspektor, pa ga onda zovi da pitaš da li je pokrenut proces provere - pretpostavka je da znaš šta je za proveru i od koristi je da navedeš neke dokaze za svoje sumnje. Zovi ih svakih 3-4 dana.
Meni su nekoliko puta do sada pismeno odgovorili, i nikada ništa nisu naplatili.
Tačno je: oni su obavezni da ne daju informacije dok je proces provere u toku. _________________ “Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
| |
|
| |
maxxxii Still learning
Broj poruka : 63 Points : 262 Datum upisa : 21.04.2016
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Pon Okt 28, 2019 9:06 am | |
| Ovde je najveci problem zastarevanje. Akcionari koji su osteceni imaju odredjeni rok da se zale a posle je kasno. Koji je to rok najbolje znaju advokati. Ko hoce da podnese tuzbe mora sto pre. | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Pon Okt 28, 2019 3:44 pm | |
| - Cope ::
- Kada sam ih zvao 10 dana posle poništenja akcija, rekli su da je pokrenut 'slučaj Ikarbus' ali ne mogu ništa o tome da pričaju...
Ako je slčaj pokrenut, treba sačekati njihov stav, pa tek onda eventualno ići na sud. Ali ja ne shvatama za šta želite da tužite Ikarbus? _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Makso Just looking
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Sre Okt 30, 2019 12:26 pm | |
| Pretpostavljam da su svi nabavili potvrde o kupovini. Jel ima sta novo, jel nasao neko advokata voljnog da prouci celu stvar? | |
|
| |
C R A Z Y VIP
Broj poruka : 538 Points : 1953 Datum upisa : 19.03.2010
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Sre Okt 30, 2019 5:21 pm | |
| Advokat trenutno razmatra dokumentaciju. Prikupiti dokumentaciju znači prikupiti sva dokumenta koja ukazuju na prekršaj. Ako bude osnova za tužbu biće javljeno. _________________ Jedna društvena zajednica postaće velika onog trenutka kada stari ljudi počnu da sade mladice drveća u čijem hladu nikada neće sedeti. (Grčka poslovica)
| |
|
| |
C R A Z Y VIP
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Uto Nov 05, 2019 11:50 am | |
| Osnovi za tužbu postoje, ali su izgledi vrlo slabi.
Situacija nije baš eksplicitno regulisana zakonom. Moglo bi da se tvrdi da je društvo bez odlaganja dužno da dostavi Komisiji i Berzi informaciju o pravnosnažnosti akta koji predviđa poništaj svih akcija dotadašnjih akcionara i da Ikarbus nije izvršio ovu obavezu. Od društva bi mogla da se traži naknada štete u visini novca koji je potrošen za kupovinu (bezvrednih) akcija nakon 23.10.2018. godine (odnosno dana kada je postalo pravnosnažno rešenje suda kojim je potvrđeno usvajanje UPPR-a) jer su kupci dovedeni u zabludu krivicom društva.
Uspeh postupka je vrlo neizvestan. Sudska praksa se do sada (koliko znamo) nije bavila pitanjima izveštavanja akcionara i odgovornosti za postupanje u tom smislu. Zbog toga je neizvesno kako će se sudovi postaviti prema ovakvoj vrsti tužbe koja će za njih biti nova. Naročito neivesno jer je odluka o pravnosnažnosti usvajanja UPPRa bila objavljena na sajtu APR-a. Ikarbus može da se brani da je krivica investitora što se nisu na dovoljan način obavestili (na APR) o društvu čije su akcija kupovali.
Takođe, čak i da se spor dobije naplata je neizvesna! Zbog finansijskog stanja Ikarbusa, preseka novog UPPRa..
Dalju diskusiju možemo nastaviti preko privatnih poruka. | |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Uto Nov 05, 2019 6:32 pm | |
| Da li bi ovo moglo da vam se desi na nekoj od svetskih berzi? Naravno da ne. Na Beogradskoj berzi trguju ili oni koji su naivno ušli u sve to poput mene (ali ću uskoro i završiti sa BG Berzom) zatim oni koji imaju insajderske informacije i trguju na sigurno (njima trebaju ovi prvi jer bez njih nemaju na kome da zarade) i treća grupa su verovatno mazohisti (koji vide šta se dešava, nemaju informacije ali ipak pokušavaju da zarade kao da ne postoje druge berze). Plus je valutni rizik veći sa dinarom nego na berzama gde se trguje u Eurima ili Dolarima. Ne znam kako objasniti da neko ostaje na ovakvoj berzi nakon ovakvih prevara? | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Uto Nov 05, 2019 7:26 pm | |
| Kao prvo niste pisali ni KzHOV da vidite šta oni kažu, niste ni izašli na sud!
Neki su išli na sud na nekoliko akcija i dobili firme koje su tužili.
Teško da u Srbiji postoji bojazan od valutnog "rizika", do izbora nema šanse da se kurs promeni, a po svemu sudeći ni posle toga ako AV želi da zadrži "prosećnu" platu na oko 500 eur.
Toliku si dreku digao na ovoj akciji i pre i posle poništenja akcija, da bi sad posle poziva da se firma utuži pao u depresiju!?
Pa što ne tužiš Ikarbus? Ako ne tužiš unapred si izgubio, ako tužiš ima šanse i da dobiješ spor.
P.S. Šta ti uopšte tražiš na Belexu i ovom forumu?
Bilo bi najbolje da se sam banuješ....
P.S. _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Delboj Our family
Broj poruka : 344 Godina : 39 Points : 1239 Datum upisa : 03.12.2011
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Uto Nov 05, 2019 7:53 pm | |
| Koga i za sta da tuze? Ikarbus koji nema dinara? Ili zato sto se ne informisu detaljno o akciji vec kupuju stihijski?
Edit: Hajde malo mišem izšamarajte ono što nude sponzori s desne strane ekrana, dobro nam dođe, a vas NIŠTA ne košta! Mod. D. | |
|
| |
boban75 VIP
Broj poruka : 810 Localisation : Vojvodina Points : 2718 Datum upisa : 03.01.2014
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Sre Nov 06, 2019 9:55 am | |
| - Delboj ::
- ...
Ili zato sto se ne informisu detaljno o akciji vec kupuju stihijski?
Poslovica citat: Ne kune majka sina što se kocka, nego što se vadi. _________________ Loša vest je da vreme leti. Dobra vest je što ste Vi pilot. - Majkl Altšuler
A Bird in the hand, is worth two in the bush. - Ezop 600. p.n.e.
If one equity analyst its raining and the other says its sunny... yuor job as an investor is to ignore them both and instead look out the window.
| |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Sre Nov 06, 2019 10:46 am | |
| - Ars Vivendi ::
Pa što ne tužiš Ikarbus? Ako ne tužiš unapred si izgubio, ako tužiš ima šanse i da dobiješ spor.
P.S. Šta ti uopšte tražiš na Belexu i ovom forumu?
Kolega zaista si za skoro sve što si napisao u pravu. Što se valutnog rizika tiče on sigurno ne postoji u sledećem periodu. Ne zbog Vučića i njegovih 500€ nego zbog stanaca koji kupuju blagajnicke zapise pa je država silnim otkupom deviza sprečila da dinar ne bude još jači. Do kad videcemo. U pravu si i za padanje u depresiju pa i očaj. Ako bi neko da likuje evo mu prilike. Imao sam najgore proleće u životu još od poruke kolege BIG MILE Dragane jel ulazis? Posle će biti kasno. Pre toga sam se lomio da li da prodam one koje sam već imao uz masnu zaradu. Ali eto pomislim pa ta akcija mora da vredi daleko više. Celo proleće sam zurio u plafon i pitao se kako sam mogao da ispadnem toliko glup i naivan. Ali sam se pitao i kako je moguće da baš niko ne reaguje od nadležnih institucija? Pa naravno da je prevara. I naravno da mi ne pada na pamet da na takvoj berzi i u ovako "uređenoj" državi investiram. Čim sam došao sebi posle nekoliko meseci pozvao sam kolege da napišemo zajedničku tužbu. Bilo je zainteresovanih sve dok nisam napisao da pripreme dokumentaciju o kupovini akcija pa da idemo kod advokata koji će znati šta dalje. Nikad se ni sa kim nisam tužio pa ne znam postupak. Od tog trenutka tajac. Sve dok se kolega CRAZY nije oglasio. I dalje sam jako raspoložen za zajedničku tužbu. I drago mi je da je neko od iskusnijih članova poput kolege CRAZY uzeo učešća. Verujem da se dosta vas nagledalo ovakvih situacija. Zašto bi me iko banovao ako ne želim više da ulazem u BG berzu? Na forumu ima ljudi koji su sami priznali da nemaju ni jednu akciju. Kolega Delboy kako nemaju dinara? Zar ih nije kupio Yilong i otplatio 8M eura duga? U ostalom imaju akcije. | |
|
| |
C R A Z Y VIP
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Čet Nov 07, 2019 2:41 pm | |
| - Dragan555 ::
Čim sam došao sebi posle nekoliko meseci pozvao sam kolege da napišemo zajedničku tužbu. Bilo je zainteresovanih sve dok nisam napisao da pripreme dokumentaciju o kupovini akcija pa da idemo kod advokata koji će znati šta dalje. Nikad se ni sa kim nisam tužio pa ne znam postupak. Od tog trenutka tajac. Sve dok se kolega CRAZY nije oglasio. I dalje sam jako raspoložen za zajedničku tužbu. I drago mi je da je neko od iskusnijih članova poput kolege CRAZY uzeo učešća. Verujem da se dosta vas nagledalo ovakvih situacija.
Pozdrav Dragane, ja lično neću učestvovati u tužbi. Konsultovao sam advokate i napisao vam da znate da postoje osnovi za tužbu ali da su izgledi vrlo neizvesni iz gore navedenih razloga. Mogu vam napisati (privatno) još neke detalje ako ostanete u raspoloženju da okupite akcionare i pokrenete tužbu. Puno sreće! _________________ Jedna društvena zajednica postaće velika onog trenutka kada stari ljudi počnu da sade mladice drveća u čijem hladu nikada neće sedeti. (Grčka poslovica)
| |
|
| |
Dragan555 Old member
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Čet Nov 07, 2019 7:05 pm | |
| Hvala kolega CRAZY. Molim te pisi mi u PM sve sto smatras da bi moglo biti korisno ili informacije koje si dobio od advokata. I dalje smatram da je najbolja varijanta za sve nas da nadjemo advokata koji bi slucaj uzeo da vodi uz dogovoreni procenat. Tako nas bar advokat nista ne kosta ako slucaj izgubi(mo). Bez tuzbe smo ga i onako izgubili. A ako dobije neka uzme i pola (ne znam koliko uzimaju za ovakav dil) pa smo opet dobili pola. Da li ima zainteresovanih? | |
|
| |
Makso Just looking
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Ned Nov 10, 2019 5:04 pm | |
| Ja sam i dalje zainteresovan! Informacije radi, isto su uradili i sa SMPO, koliko mi je poznato. Ovo je toliko bedno nenormalno za jednu drzavu da potpuno verujem u povoljan ishod na sudu. Pa oni su i racunali na bezvoljnost malih akcionara da se bave sa tim na sudu. Samo treba naci advokata koji hoce da se bavi time, a ima ih sigurno! | |
|
| |
capriolo Still learning
Broj poruka : 84 Points : 381 Datum upisa : 17.01.2015
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Pon Nov 11, 2019 7:21 am | |
| I ja sam zainteresovan. Ako imate advokata treba ga angazovati sto pre. Sto se tice rada advokata na % ne mora to da bude uvek najbolje resenje. Koliko ja znam,nekih 20% je maximum da im se da. Kolega Crazy,da li si proverio koliko bi advokat trazio da vodi ovaj proces ako je jedan i ako je vise akcionara i do kad moramo da podnesemo tuzbu a da ne zakasnimo? | |
|
| |
capriolo Still learning
Broj poruka : 84 Points : 381 Datum upisa : 17.01.2015
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Pon Nov 11, 2019 7:40 am | |
| Ne znam koji su rokovi u pitanju. Ako je rok za tuzbu mesec ili 3 onda smo zakasnili. Ako je rok 6 meseci morali bismo do pocetka Decembra da podnesemo tuzbu sto znaci da vremena ima vrlo malo. Posle isteka roka vise nemamo sta da trazimo. Mozes li kolega Crazy da pitas advokata za sve to i da li bi radio sa ostalim akcionarima ako vec ti neces? Kad vise akcionara podeli troskove to ne bi trebalo da bude skupo. | |
|
| |
Smile Old member
Broj poruka : 1652 Points : 4820 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Uto Nov 12, 2019 4:06 am | |
| Stalno je povika na "pravosuđe" - na sudije i sudove, ali se zaboravlja da su i advokati deo pravosuđa!!
To su najveći kriminalci, traže od svojih klijenata pare unapred, 20% od dobijene sume ako dobiju spor i još uzmu i pare koje strana koja je izgubila spor plaća strani koja je dobila spor!
Da budemo jasni: oni ne izdaju nikada račun za honorar koji su dobili od klijenta, i time na tako dobijene "honorare" ne plaćaju nikakav porez, od klijenta za koga su dobili spor zahtevaju i 20% od sume koju je klijent dobio i uzmu (često) i nadoknadu koju je izgubljena strana dužna da plati, tako da je njohov klijent uvek u minusu!
Dok se ne regulišu "primanja" advokata i njihove manipulacije u smislu "dobićemo spor ako damo sudiji hiljadu evra" - koje nikad sudija ne vidi, neće se nikada videti boljitak u Srbiji i nj. pravosuđu!!
Najveća mafija srpskog pravosuđa su advoktai: tu su se sjatili pravi kriminalci i hohštapleri, koji uz to čak ni ne plaćaju adekvatan porez. To je ćista MAFIJA, zato budite oprezni i ne dajte da vas varaju....
Ne kažem da nema korumpiranih sudija koji traže mito, ali je u većini slučajeva suma koju navodno advokat traži (jer to traži sudija) izmišljena i on je stavlja u svoj džep!! To je najveći problem srpskog pravosuđa!
P.S. Čast izuzetcima. | |
|
| |
Dejv7 Just looking
Broj poruka : 10 Points : 31 Datum upisa : 09.05.2019
| Naslov: Re: Ikarbus a.d. Zemun - IKRB Uto Dec 24, 2019 10:15 am | |
| Pozdrav svima koji su pisali na ovu temu.
Zanima me sta se desilo sa tuzbom, hteo sam pre da vam se javim ali nisam bio u mogucnosti. Ja sam svakako i dalje zainteresovan za tu tuzbu ako nisu probijeni rokovi za podnosenje iste. | |
|
| |
| Ikarbus a.d. Zemun - IKRB | |
|