| Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB | |
|
+58pepermint Zak10 Bobo011 Aleks Gocili geogsi Dragot Teletrader Ivan2211 capriolo Voiceoflaw MYSTIC021 Motika Kobe Bryant draggon Gashi gaggii FatCat Bezimena Cucla Limited011 Dalaj Lama Boranija Zexx Pekoilic C R A Z Y Ars Vivendi Maca Nestrpljivi Gavrec MORNAR Fast Popaj Matthew Greenburgh stock Sutra Bookmaker Yudejavu Prokuplje Frenky pepsiman Mitar J_stojan Vlada BG MarkoJTD Jovana2009 Vladulns Drag_Mlad Kurajber Nemesis đubretarac MilanLaki Momir iki bonum.mm Sneki Maynard Bond 62 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Nemesis VIP
Broj poruka : 791 Godina : 41 Points : 3448 Datum upisa : 11.02.2010
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Čet Okt 09, 2014 4:16 pm | |
| Iz nezvaniicnih izvora iz jedne poslovne banke sam saznao da su Turci i zvanocno kupili CCBN!! | |
|
| |
Cucla VIP
Broj poruka : 424 Godina : 50 Localisation : BG Points : 1393 Datum upisa : 22.06.2007
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Čet Okt 09, 2014 6:11 pm | |
| da je zvanicno pisalo bi u Crhovu, a tamo nema nihsta...
Poslednji izmenio Cucla dana Čet Okt 09, 2014 6:22 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Nemesis VIP
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Čet Okt 09, 2014 6:13 pm | |
| Bice sigurno do kraja meseca... | |
|
| |
Cucla VIP
Broj poruka : 424 Godina : 50 Localisation : BG Points : 1393 Datum upisa : 22.06.2007
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Čet Okt 09, 2014 6:23 pm | |
| Onda je josh uvek ipak nezvanicno :)
Svejedno, hvala na podeljenoj informaciji moze znaciti nekome | |
|
| |
Nemesis VIP
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Čet Okt 09, 2014 6:31 pm | |
| - Cucla ::
- Onda je josh uvek ipak nezvanicno :)
Svejedno, hvala na podeljenoj informaciji moze znaciti nekome Pa dobro neka bude nezvanicno :-) Ja sam razmisljao da udjem ali sam procitao da ce oni do kraja godine zavrsiti proces privatizacije ali su oni ocigledno malo pozurili... | |
|
| |
Bezimena Still learning
Broj poruka : 61 Points : 233 Datum upisa : 24.07.2014
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Uto Okt 21, 2014 1:33 pm | |
| Nemesis, da nisi cuo mozda i po kojoj ceni? mozda neko i jeste, pa brze prodate svojih 5 komada danas :p | |
|
| |
FatCat Member
Broj poruka : 854 Points : 1943 Datum upisa : 14.12.2008
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Sre Dec 03, 2014 9:41 pm | |
| Turci digli ruke od Čačanske banke
Turska državna banka Halkbank saopštila je da je propao njen pokušaj da kupi 76,76 odsto akcija Čačanske banke.
Halkbank je u saopštenju navela da sa srpskim sagovornicima nije uspela da se dogovori o ceni, ne navodeći koliko je ponudila za Čačansku banku.
Čačanska banka je 28,48 odsto u vlasništvu države, 24,99 odsto poseduje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), 19,99 odsto međunarodna finansijska korporacija IFC, a ostatak ostali akcionari. _________________ Dinkić: Drugačije bi sve bilo da sam JA bio premijer !!
| |
|
| |
gaggii Still learning
Broj poruka : 79 Points : 317 Datum upisa : 30.10.2014
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Čet Dec 04, 2014 3:17 pm | |
| Propadose pregovori. Mada,ja verujem da ce oni naci drugog kupca,pa da je prodaju u paketu sa Komercijalnom bankom. Zanimljivo je videti kako ce se kretati cena. | |
|
| |
Bezimena Still learning
Broj poruka : 61 Points : 233 Datum upisa : 24.07.2014
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Pet Dec 05, 2014 11:11 am | |
| cena se nije ni priblizila BV... | |
|
| |
Cucla VIP
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Pet Dec 05, 2014 2:36 pm | |
| Jel se zna oko koje cene su pokusali da se dogovore? | |
|
| |
Matthew Greenburgh Partner
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Pet Dec 05, 2014 7:40 pm | |
| - Cucla ::
- Jel se zna oko koje cene su pokusali da se dogovore?
Sustinski jednocifreni milioni evra. A i to je solidna premija za mrtvilo koje se tamo nalazi!! _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
Cucla VIP
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Sub Dec 06, 2014 10:36 am | |
| Jel moguce da je ponuda bila ispod 10mil eur?
Pa sada kada je pala cena na berzi, mcap je skoro 15mil eur, ispada po toj racunici da su ponudili ~ 5000din po akciji?
Neocekivano je to nisko po meni, iako je jasno u kakvoj su buli domace drzavne banke... | |
|
| |
Gashi VIP
Broj poruka : 81 Points : 213 Datum upisa : 26.04.2013
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Sub Dec 06, 2014 12:34 pm | |
| Mcap HALKB je oko 7B Eur. Novac sumnjam da im je bio problem '14 bilansi im izgledaju vrlo dobro za sektor .
Njihov plan razvoja na Balkanu :
http://wire.seenews.com/news/turkey-s-halkbank-sees-investor-interest-in-balkan-region-190129
Mozda pre treba traziti razloge odustajanja u novim geopolitickim desavanjima oko gasovoda ili korelacijom njihove interesne zone sa zelenom transferzalom na Balkanu. Uostalom nikad ne treba potceniti ni kapacitet jakog CA lokal-patriotizma.
U uvek sumornoj Bugarskoj je trenutno bankarski sektor u kontrakciji tako da sumnjam da zure sa ulaskom, verujem da paralelno shopinguju po AL i BiH ..
U MK su dosli preuzimanjem IK Banke (25% EBRD) na investicionom talasu gradjevinske i retail industrije, verovatno su imali slican plan i kod nas ali je negde doslo do frikcije.
http://wire.seenews.com/news/turkeys-halkbank-wraps-up-91-56-acquisition-of-macedonia-s-ik-banka-186017
Meni nije jasno ko je inicirao/savetovao/vodio/prihvatio pregovore ispred vlasnika sa pocetnom cenom 0.15 BV ?
Nije ni cudo sto svi na KMBN temi ignorisu velikog roze slona (CCNB) u sobi ... | |
|
| |
Cucla VIP
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Sub Dec 06, 2014 1:03 pm | |
| - Gashi ::
- Meni nije jasno ko je inicirao/savetovao/vodio/prihvatio pregovore ispred vlasnika sa pocetnom cenom 0.15 BV ?
Nije ni cudo sto svi na KMBN temi ignorisu velikog roze slona (CCNB) u sobi ... Evo racunam bash po zadnjem bilansu tih 0.15 BV, pa to ispadne da su Turci nudili samo 6mil eur za CCNB? To ispada ~ 4100dinara po akciji samo?! Nije mi jasno cemu se onda nadaju ovi sto su kupovali KMBN na 0.7 BV... | |
|
| |
Gashi VIP
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Sub Dec 06, 2014 2:02 pm | |
| @Cucla
Da ne bude zabune ja sam racunao 0.15 BV po tvojoj racunici od 5.000 din !
Nemam info koje su bile cifre u pregovorima CCNB vs HALKB a reagovao sam na post M.G. i tebe a iskren da budem hladan znoj me oblio pri pomisli da je to istina.
Kao sto sam napisao u postu mislim i nadam se da su razlozi potapanja ove transakcije druge prirode.
Trapavi pokusaj prodaje uz mistifikaciju celog procesa daje impuls strahovima investitora sto u krajnju ruku nije odgovorno ponasanje. Racunam da vlasnici akcija od menadzmenta barem zasluzuju neko objasnjenje ovako znacajnog dogadjaja po mcap banke a ujedno i trzista.
KMBN je totalno drugi play kao sto sam vec rekao nije uporediva sa CCNB po mnogo vaznijim stvarima za kupca od prostog BV-a. | |
|
| |
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Sub Dec 06, 2014 3:00 pm | |
| - Gashi ::
- Nemam info koje su bile cifre u pregovorima CCNB vs HALKB a reagovao sam na post M.G. i tebe a iskren da budem hladan znoj me oblio pri pomisli da je to istina.
U finisu je bio neki mehanizam za podelu rizika iz kreditnog portfolija u zamenu za vecu nominalnu cenu za kapital, ali prodavci to nisu prihvatili jer su ukapirali da ne znaju sta prodaju i da su rizici da zavrse sa jakim dodatnim minusima nakon klozinga. Pocetna cena je bila 5 komada. Cacanska je fletlajner vec godinama, kvazi banka u stvari bez ikakve kredibilne aktivnosti klijenata, i pravog bankarskog biznisa. Pasiva banke je jako losa, sve neke namenske kreditne linije sa socijalnim mandatom, itd. Strukturalno lose postavljena mala banka, koja ne moze nikako da napravi dobar profit i time opravda visi P/BV racio. Druga je prica Komercijalna. Neuporediva naravno. _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
draggon Just looking
Broj poruka : 17 Points : 57 Datum upisa : 06.12.2014
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Sub Dec 06, 2014 7:25 pm | |
| Ovde imam par akcija,mada razmisljam da li da kupujem. Komercijalna mi se cini da je previse skocila. Ovde je cena mnogo pala (mada,to ne znaci da nece jos). Kako god da su se odvijali ti pregovori smesno zvuci da turci predlazu cenu 4000 ili 5000 u momentu kad je cena na berzi 15000-17000 pa je cak isla I na 20000. Samim tim,ovi sto su kupovali na 17000 ispadaju budale. Vi ako mislite da su turci predlagali te cene navedite izvor odakle vam ta informacija. Ja ne znam primer gde je drzava prodala svoj paket akcija ispod knjigovodstvene vrednosti I pretpostavljam da su se I ovde vodili pregovori na vecim cenama. Turci naravno znaju zasto su odustali ali to ne znaci da je ovde kraj pregovora. Na AGBN su objavili da je kupuju neki tajlandjani a posle 2 dana je otisla u stecaj. Na Lasti su najavili stecaj a posle 2 dana se prica o preuzimanju. I ovde su svakojake vesti moguce u skorijoj buducnosti. Po meni ovu akciju treba pratiti I svakako kupovati po ceni 8500 ili nize. Za trenutnu cenu nisam siguran. | |
|
| |
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Sub Dec 06, 2014 8:29 pm | |
| - draggon ::
- Po meni ovu akciju treba pratiti I svakako kupovati po ceni 8500 ili nize. Za trenutnu cenu nisam siguran.
Jaka berza, pa da cena bude neki kredibilan pokazatelj. Turci pogledali pod haubu, videli koliko ima sati i predlozili vise nego fer cenu. Dovoljno ti je da pogledas klijentelu medju velikim plasmanima, sve ugledni privrednici iz Insajdera! Koliko se secam, prodala je drzava Nisku banku ispod knjigovodstvene vrednosti, i to u momentu kada su se banke prodavale po cenama i rasponu od 2x do 5x KKV. _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Sub Dec 06, 2014 9:50 pm | |
| Matt@ Nemoj da si naivan, vidiš da lik direktno iz sna dolazi sa fiaskonomija i deli savete o kupovini? Kakav pajac! Daj, molim te... nisi ti od juče! O ČA-banci naravno ne vredi razgovarati.... _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Sub Dec 06, 2014 10:00 pm | |
| - Kobe Bryant ::
- Matt@
Nemoj da si naivan, vidiš da lik direktno iz sna dolazi sa fiaskonomija i deli savete o kupovini? Kakav pajac! Daj, molim te... nisi ti od juče!
O ČA-banci naravno ne vredi razgovarati....
Treba da joj promene ime u CHECHENSKA BANKA. _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Sub Dec 06, 2014 10:08 pm | |
| _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
Gashi VIP
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Ned Dec 07, 2014 11:10 am | |
| @MG Sta reci.... Dobro je da ludilo nije dobilo trakciju medju manje informisanim investitorima. Mislim da je tvoj komentar na samom pocetku igranke mnogima koji zele da uce pomogao : " Ovo samo u Srbiji ima, da savetnik na prodaji banke reklamira kao atrakciju zakone koji su napravljeni da zajebu manjinske akcionare"oni drugi su platili skolicu ... Zanimljive su i promene na CR-u koje neodoljivo podsecaju na jednu drugu banku jos losijeg signala otkucaja srca. CCNB je HLKB djuvegija njuskao i odustao kroz nepristojnu ponudu ... sto je mozda i dobra stvar jer mislim da iz vise razloga nisu dobar match. Ako IFC i EBRD misle da banka vise vredi to cemo videti u nekoj dokapitalizaciji koju drzava moze da preskoci. Mene vise brine info i spremnost da drzava po svaku cenu zeli da izadje iz pozicije. @ KB izvini ali morao sam da citiram MG-ja gde se pominje rec "savetnik" ... ali to je jedini post na temi koji ima upozoravajuci ton. | |
|
| |
Motika Just looking
Broj poruka : 31 Points : 122 Datum upisa : 26.09.2012
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Pon Dec 08, 2014 1:34 pm | |
| | |
|
| |
MYSTIC021 Our family
Broj poruka : 210 Points : 745 Datum upisa : 28.06.2010
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Pet Jan 16, 2015 4:12 pm | |
| Halk saopstio da obnavlja razgovore za 76.76% u Cacanskoj. Izvor: Reuters | |
|
| |
gaggii Still learning
Broj poruka : 79 Points : 317 Datum upisa : 30.10.2014
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Sre Jan 21, 2015 2:48 pm | |
| Posto je unutra EBRD pre ili kasnije morali su opet poceti pregovori,ako ne sa turcima onda sa nekim drugim. Pitanje je samo na kojoj ceni bi sve to moglo da se zavrsi. Videcemo sta ce turci ponuditi. | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Pet Jan 23, 2015 6:37 pm | |
| Promene: 02.09.2014. - 23.01.2015. (T-3) ili 28.08.2014. - 20.01.2015.[You must be registered and logged in to see this image.]
| |
|
| |
Voiceoflaw VIP
Broj poruka : 541 Points : 1212 Datum upisa : 20.05.2011
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Pon Feb 09, 2015 7:56 pm | |
| http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/533204/Turska-banka-za-Cacansku-nudi-10-miliona | |
|
| |
Frenky VIP
Broj poruka : 516 Godina : 49 Localisation : Vrbas Points : 1581 Datum upisa : 19.07.2009
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Uto Feb 10, 2015 7:00 pm | |
| Onda bi u najboljem scenariju bilo da kod preuzimanja banke ponude i preostalim akcionarima istu cenu a izgleda je to ova cena 8000-8500 mada bi ja voleo da bude nominalna vrednost 10000 din .Ako nebudu ponudili malim akcionarima nista onda neznam sta da rade mali akcionari sa akcijama one ce se zabetonirati kao akcije aikb .Ako neko ima misljenje neka iznese sta raditi sa ovim akcijama i cemu se nadati. | |
|
| |
capriolo Still learning
Broj poruka : 84 Points : 381 Datum upisa : 17.01.2015
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Sre Feb 11, 2015 1:47 am | |
| Po mojim racunicama turci su dali ponudu na ceni 8700-8800,zavisno od kursa evra. Izgleda da su to neke cene po kojima bi na kraju i ostali mogli da prodaju. Ovde su se mnogi opekli. Ovi sto su kupovali na 15000-17000 bas su se preracunali. Turke nisu mogli da zavaraju. Oni kao da su sacekali da cena na berzi padne da bi konacno zavrsili transakciju. | |
|
| |
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Sre Feb 11, 2015 9:14 am | |
| - Frenky ::
- Ako neko ima misljenje neka iznese sta raditi sa ovim akcijama i cemu se nadati.
Halk nece imati obavezu da uputi javnu ponudu za preostale akcije. To je jedan od izuzetaka u zakonu, ne secam se koji je clan...kada drzava prodaje akcije u bankama kroz AOD, onda kupac nema obavezu da uputi ponudu. Mozda ce hteti, ali sumnjam. Kad nisi do sada prodao, onda je verovatno najbolja opcija sacekati: ne dolaze Turci da opljackaju banku, nego da ulazu, prave profit i placaju maticnoj banci u Turskoj dividendu. _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
capriolo Still learning
Broj poruka : 84 Points : 381 Datum upisa : 17.01.2015
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Ned Feb 22, 2015 10:15 pm | |
| Turci konacno preuzimaju banku | |
|
| |
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Pon Feb 23, 2015 8:24 am | |
| - capriolo ::
- Turci konacno preuzimaju banku
Ja koliko sam procitao, tek su finalnu/obavezujucu ponudu dali pre neki dan. Znaci ugovor jos nije potpisan. A onda do klozinga sigurno ima jos neki mesec... _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
Frenky VIP
Broj poruka : 516 Godina : 49 Localisation : Vrbas Points : 1581 Datum upisa : 19.07.2009
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Pon Feb 23, 2015 10:44 am | |
| Dali ponuda moze da bude manja od nominalne vrednosti 10 000 din ? Ako neko zna odgovor unapred hvala. | |
|
| |
Ivan2211 VIP
Broj poruka : 419 Points : 885 Datum upisa : 31.05.2009
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Pon Feb 23, 2015 12:27 pm | |
| - Frenky ::
- Dali ponuda moze da bude manja od nominalne vrednosti 10 000 din ? Ako neko zna odgovor unapred hvala.
Od nominalne? Nominalna se ne uzima u obzir niti u jednoj varijanti. MOže se u obzir uzeti knjigovodstvena, prema zakonu zavisi da li se akcije smatraju likvidnim ili ne i to po kriterijumima iz zakona. Ako nisu likvidne onda se u obzir uzima i book value. Prema bilansima za 2013. knjigovodstvena im je 27.404rsd, tako da sam siguran da će "napraviti" da je likvidna, makar i fiktivno. član 8 Ako aktom Vlade nije drukčije odreńeno, odredbe ovog zakona ne primenjuju se: 3) na sticanje akcija koje su izdale banke, kad je zakoniti imalac tih akcija Republika; E sad ne znam da li će i ovaj slučaj biti izuzet jer ovde Srbija ima samo 28,5%, a Turci bi da kupe valjda i od EBRD-a 25% i IFC-a 20%. | |
|
| |
| Naslov: Re: Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB Pon Feb 23, 2015 6:19 pm | |
| - Ivan2211 ::
- Frenky ::
- Dali ponuda moze da bude manja od nominalne vrednosti 10 000 din ? Ako neko zna odgovor unapred hvala.
Od nominalne? Nominalna se ne uzima u obzir niti u jednoj varijanti. MOže se u obzir uzeti knjigovodstvena, prema zakonu zavisi da li se akcije smatraju likvidnim ili ne i to po kriterijumima iz zakona. Ako nisu likvidne onda se u obzir uzima i book value. Prema bilansima za 2013. knjigovodstvena im je 27.404rsd, tako da sam siguran da će "napraviti" da je likvidna, makar i fiktivno.
član 8 Ako aktom Vlade nije drukčije odreńeno, odredbe ovog zakona ne primenjuju se: 3) na sticanje akcija koje su izdale banke, kad je zakoniti imalac tih akcija Republika; E sad ne znam da li će i ovaj slučaj biti izuzet jer ovde Srbija ima samo 28,5%, a Turci bi da kupe valjda i od EBRD-a 25% i IFC-a 20%. Ovde nece biti obaveze da se uputi javna ponuda: Закон о преузимању акционарских друштава Изузеци од обавезе објављивања понуде за преузимање Ако актом Владе није друкчије одређено, одредбе овог закона не примењују се: 5) на стицање акција које су издале банке, када су законити имаоци тих акција посебним уговором, који мора бити закључен у писаној форми, овластили Агенцију за осигурање депозита да у њихово име и за њихов рачун изврши продају таквих акција трећем лицу; _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
| Čačanska banka a.d., Čačak - CCNB | |
|