|
| Sta ocekujemo i cemu se nadamo... | |
|
+27BBrroo BojanNS Greta Lilihip Limited011 Berza011 NEBOJSAe vatreni pionir Ivan2211 Malo_pomalo Ris Drag65 MilanLaki prevarant Dexiv KRUSKA Dusan iki Teletrader Aleks Friz Sneki Kobe Bryant Atomski mrav StefanoProdi StefanMR 31 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Ivan2211 VIP
Broj poruka : 419 Points : 885 Datum upisa : 31.05.2009
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 11/23/2009, 08:47 | |
| - StefanMR ::
- Jel planiraš da kupuješ zlato? :)
Ja imam samo jedan komentar, tj. moram da se malo ogradim od 100% podrške gospodinu Šifu. Siguran sam da je u pravu i da zna šta priča, ali to ne znači da će ga investitori slušati. Dakle, iako on vidi da je sve na ivici propasti, može berza da raste narednih 6 meseci i da neko ostvari profit 30-40%... I šta onda imamo od njegovih predviđanja? Pa imaš to da budeš jako jako obazriv kod ulaganja i da se ne uljuljkuješ kao većina ljudi u priču "kriza je za nama...sad će cene nebu pod oblake...od prve transakcije kupiću sebi xxxx... a od druge ću da kupim yyyy...". Ako vidiš onaj prvi klip vidiš i da je tad dow bio 11.350, kasnije je rastao i rastao pa se sunovratio. Onaj ko je predvidjao da će pasti (ili slušao one koji su to pričali bez smejanja) je mogao da zaradi nešto, ali još bitnije da se spasi veeeelikih gubitaka, za razliku od ovih koji su govorili da je sve u najboljem redu. Uostalom daw se nije sunovratio (kao i belex) u 2 dana, padao je mnogo duže ali ljudi nisu izlazili kad je bio 12.000, 11.000, 10.000 jer nisu imali pojma šta se dešava i očekilvali da će se sve uskoro vratiti na staro. (isti sindrom je i pad npr. aikb sa 13.000 na 11.000 pa na 10.000, pa na 9k...šta bi ti sad ljudi dali da ili nisu kupovali po tim cenama ili da su prodali ako su bili u akcijama...) | |
| | | StefanMR Dr. Economy
Broj poruka : 2983 Points : 2867 Datum upisa : 30.05.2009
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 11/23/2009, 08:51 | |
| Upravo sam to hteo da kažem svojom porukom! Čovek je dao vrlo korisna upozorenja, ali to ne znači da treba držati sve pare van tržišta i čekati bolje dane... Samo treba biti obazriv i prilagoditi se takvom tržištu, kupovati kada krene neki "rally", i ne očekivati da će ići u nedogled i da je pad samo sločajnost! Svetska privreda se nije oporavila, ali mi ipak treba da pokušamo nešto da zaradimo! :) _________________ Forumski portfolio: AGBN (30%), ENHL (30%), TGAS (10%), JMBN (10%), DNOS (10%), SJPT (10%)
| |
| | | Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 11/23/2009, 22:34 | |
| PARIZ , Francuska banka Societe Generale savjetovala je svojim klijentima da budu spremni, jer ih u sljedeće dvije godine čeka “ekonomski kolaps” te razradila strategiju investiranja kako bi se izbjegli veliki gubici. U izvještaju pod nazivom “Najgori mogući scenario” bankarski tim objavio je kako je prošle godine u najrazvijenijim zemljama došlo do velikog transfera iz privatnog u javni sektor, što je izazvalo mnoge nove probleme. Analitičari francuske banke upozoravaju kako je u tim zemljama sveukupni dug, javni ili privatni, kao dio vrijednosti BDP-a, naglo uvećan te će za njegovo rasterećenje biti potrebne godine. “Niko ne može sa sigurnošću reći da li je globalni ekonomski kolaps izbjegnut”, stoji u njihovomu izvještaju. Međutim, naglašavaju kako nije riječ o prognozi, već o istraživanju opasnosti. Prema njihovim predviđanjima, dolar će i dalje gubiti na vrijednosti, a akcije će u martu sljedeće godine ponovo doživjeti velika iskušenja. Bolje prognoze nemaju ni za sektor nekretnina, dok bi se cijene nafte ponovo mogle naći ispod 50 dolara. Societe Generale savjetovao je prodaju dolara i akcija iz tehnološkog, automobilskog i turističkog sektora. | |
| | | vatreni VIP
Broj poruka : 333 Godina : 44 Localisation : Beograd Points : 425 Datum upisa : 06.08.2009
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 11/23/2009, 22:42 | |
| muka mi je više od predviđanja propasti... Ako pogledamo unazad nekoliko godina, posebno meseci, može se primetiti da postoji masa onih koji predviđaju krah ekonomije i manji deo onih koji predviđaju "bikove" u narednih nekoliko meseci. E sada, ko će biti jači: ovi koji predviđaju krah, ne mogu da omanu, jer se on dešava svakih par godina, a oni gotovo nikada ne preciziraju kada će doći do toga. Ovi koji predviđaju rast u nekoliko narednih meseci, uglavnom su u pravu do dolaska kraha. I tako u krug... A mi miševi gledamo, slušamo i kockamo se zbunjeno... :no: | |
| | | Malo_pomalo Just looking
Broj poruka : 30 Points : 102 Datum upisa : 02.10.2009
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 12/2/2009, 10:01 | |
| http://www.biznisnovine.com/cms/item/stories/sr.html?view=story&id=43023
"Cena zlata obara rekorde
(Tanjug - Ekos)
Cena zlata se brzo oporavila posle prošlonedeljnog pada, pa je danas dostigla nov istorijski rekord, premašivši 1.200 dolara za finu uncu (31,1 gram)
Rast cena podstiče pad američke valute, zbog kojeg se investitori okreću zlatu kao najsigurnijoj alternativi, prenele su agencije." | |
| | | StefanMR Dr. Economy
Broj poruka : 2983 Points : 2867 Datum upisa : 30.05.2009
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 12/8/2009, 22:22 | |
| Nisam siguran šta da očekujem. Činilo mi se da će Ameri imati jednu od onih standardnih korekcija pre nekog vremena (obeleženo strelicom na grafikonu, ali tada su se izvukli. Ovo danas mi deluje kao početak jedne takve korekcije, ali ne isključujem da će se opet izbući. Negativno je to što su se već nekoliko puta odbili od otpora koji je obeležen zelenom isprekidanom linijom. Takođe RSI pokazuje opadanje "snage" trenda dok su postizani novi HIGH-ovi, što je "bearish divergence". Stavio sam i Chaikin Money Flow indikator, jer mi se čini interesantan ovde. Pokazuje pritisak na strani kupovine (ako je iznad nule) i količinu novca koja se "uliva" u tržište. Kao što se vidi, njegova vrednost već neko vreme opada, a dok je rasla poslednjih 10-15 dana nije probijen otpor. MACD je već dao SELL signal. Videćemo šta će biti do kraja nedelje... Još nešto mi je interesantno... Ciklusi su do sada bili takvi da je SP500 padao do početka novog meseca, a onda je počinjao rast koji se završavao sredinom meseca. Taj ciklus se promenio krajem novembra, kada nije došlo do tog pada, i sad se već bližimo sredini decembra kada bismo očekivali jači rast. Vrlo sam znatiželjan kako će se odvijati stvari narednih nedelja! _________________ Forumski portfolio: AGBN (30%), ENHL (30%), TGAS (10%), JMBN (10%), DNOS (10%), SJPT (10%)
| |
| | | Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 1/4/2010, 11:33 | |
| Svet ove godine očekuje blagi ekonomski oporavak, prema ocenama većine analitičara. Oni ipak upozoravaju da oporavak mnogi neće osetiti na svojoj koži jer se u 2010. predviđa dalji rast nezaposlenosti. Samo u Evropi stopa nezaposlenosti će prvi put od 1945. dostići deset odsto. U državama EU će oko 57 miliona ljudi biti bez posla, a u Španiji, Irskoj, Francuskoj i Poljskoj stopa će biti veća od deset odsto. Američki časopis „Njuzvik“ i ove godine je izneo svojih deset globalnih prognoza za godinu pred nama, koje, pored ekonomskih, uključuju i političke faktore.
Evropu očekuje nova finansijska kriza, tvrdi američki časopis. Ovoga puta kriza će zahvatiti javni finansijski sektor. U najboljem slučaju kriza će usporiti oporavak, a u najgorem dovešće do bankrota, što se nije dogodilo u razvijenoj Evropi od 1948.
Drugo mesto na listi prognoza zauzima ekonomski kolaps Kine. Brojni krediti su pregrejali kineska tržišta akcija i nekretnina, a na opasnost od takvog stanja upozoravaju čak i vlasti u Pekingu. Kad kineski privredni balon pukne, svet će zapljusnuti talas deflacije, koji će izazvati novu nestabilnost.
Brazil će postati nova Kina, prognozira magazin. U 2010. ostale zemlje BRIK (Brazil, Rusija, Indija i Kina) znatno će zaostajati za njim. Faktori su različiti - hladni, autoritarni stavovi premijera Vladimira Putina oterali su strane investitore u Rusiji, mana Indije su njeni nestabilni susedi, a u Kini će doći do pojačane opasnosti od ekološke katastrofe.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/171070/Cavesov-pad-i-nova-kriza-u-Evropi _________________ All we need is love
| |
| | | Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 1/15/2010, 12:28 | |
| Joseph Stiglitz: Srbija će se načekati
BEOGRAD - Ekonomista iz SAD, nobelovac Joseph Stiglitz, smatra da će kriza u svetu trajati bar do 2013. i da će se Srbija "načekati da nazre bolju ekonomsku budućnost".
http://www.seebiz.eu/sr/makroekonomija/srbija/stiglitz-srbija-ce-se-nacekati,65941.html _________________ All we need is love
| |
| | | Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 2/17/2010, 21:58 | |
| BEOGRAD - U revizorskoj kući KPMG kažu da je privreda Srbije prezadužena, ali da će poslovanje u ovoj godini ipak biti stabilnije i da se izlazak iz krize već nazire.
http://www.seebiz.eu/sr/makroekonomija/srbija/kpmg-srpska-privreda-prezaduzena,68732.html _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
| | | Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 3/16/2010, 02:11 | |
| Tuga... mislim da ni od ove 2010. nema mnogo vajde! Sitne špekulacije... sve dok ne krene MPC nema leba! Ovo se da opisati jednom rečenicom: "puzimo po dnu"!! _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
| | | NEBOJSAe Member
Broj poruka : 583 Godina : 44 Localisation : NOVA PAZOVA Points : 971 Datum upisa : 20.08.2009
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 3/16/2010, 07:47 | |
| bez obzira na sve ekonomske pokazatelje ja ocekujem kopiju 2009.godine evo primera AGBN u maju 15000 pa u septembru 22000 i onda pad u oktobru opet na 15000 i tako startuje u 2011. | |
| | | NEBOJSAe Member
Broj poruka : 583 Godina : 44 Localisation : NOVA PAZOVA Points : 971 Datum upisa : 20.08.2009
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 3/16/2010, 08:10 | |
| A da evo i moje vremenske prognoze za danas.Danas se ocekuje vedro trgovanje na Beogradskoj berzi , sa mestimicnim padavinama "manjih akcija" a uglavnom se ocekuje porast cena "belex 15" akcija .Minimalna cena ujutru do 0% a maximalana cena dana do +2% tj na 698do700 ip. :D | |
| | | Berza011 VIP
Broj poruka : 197 Points : 405 Datum upisa : 25.10.2009
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 3/16/2010, 09:10 | |
| I ja se slazem... Bice danas zeleno! :) | |
| | | Limited011 Old member
Broj poruka : 2052 Points : 5499 Datum upisa : 07.05.2009
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 4/4/2010, 23:19 | |
| Kako ljudi razmišljaju? Daglas Hofštater, američki profesor uradio je test "dvoumljnja", tako što je 20 ljudi smestio u sobu i dao im elektronsku napravu prko koje su mogli da glasaju... Svaki od njih dobiće 1000 $ nakon 10 min. ukoliko niko u medjuvremenu ne pritisne dugme... Ali, ako neko, ipak, pritisne dugme, dobiće 100 $, a ostali neće dobiti ništa! U koliko ste pametni, nećete pritisnuti dugme i za 10 min. dobićete 1000 $. ALI, ukoliko svte VRLO pametni, onda shvatate da postoje izgledi da će neko biti dovoljno GLUP i pritisnuti dugme, tako da se čini da je mnogo bolje da to budete VI. U koliko ste vrlo, vrlo, pametni, onda ćete shvatiti da morate odmah pritisnuti dugme, da biste dobili ONO ŠTO JE SIGURNO !!!! | |
| | | Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 48 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 4/5/2010, 14:57 | |
| Sta se desava kad je neko lakom na pare mozete pogledati u filmu Box - vrlo interesantna sf pricica
p.s. podsetio me ovaj Daglas na to | |
| | | Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 4/16/2010, 00:57 | |
| Izlazak iz krize nije na vidiku, mada „dežurni optimisti u vladi“ stalno najavljuju da oporavak već uveliko traje i da ga upravo živimo. Krupni kapitalisti u Srbiji (tajkuni) nalaze se u problemima, jer je njihovo opredeljenje do sada bilo da profite prave na uvozu, razvoju usluga i trgovine, nekretninama i uopšte poslovima koji nisu vezani za izvoz. Tražnja na domaćem tržištu je drastično opala i njima na vrata kuca nelikvidnost. Zato se promptno traži pomoć države i centralne banke, dakle političke klase, u rešavanju problema koje imaju. Ta pomoć podrazumeva finansijsku podršku, povlašten položaj na domaćem tržištu i stabilnost kursa dinara. Istovremeno, traže od države da subvencioniše kredite i povećava primanja kako bi se podigla domaća tražnja, a oni imali kome prodavati svoje robe i usluge.
Kad se sve sabere, kako način tako i predstava, radna grupa je, po svemu sudeći napravljena zato da Vlada Srbije dobije malo na vremenu i da ima pokriće za pomoć tajkunima. Da to prikaže kao opštedruštveni konsenzus i opšte dobro. http://www.seebiz.eu/sr/politika/radna-grupa-samo-predstava,74384.html _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
| | | Greta VIP
Broj poruka : 1280 Localisation : Bgd Points : 3147 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 11/18/2010, 11:42 | |
|
"Investicije ispod svih očekivanja"
18. novembar 2010. Izvor: Tanjug Beograd -- Ukupne investicije u Srbiji će, prema procenama, do kraja godine biti za pet do šest odsto manje nego lane, kaže stručnjak za strana ulaganja Mahmut Bušatlija.
On je naveo da je to "dramatičan podatak", imajući u vidu i značaj koji investicije imaju u ostvarivanju ekonomskog razvoja i rasta bruto domaćeg proizvoda.
"Samo ukupne grinfild investicije, koje su zapravo jedina prava ulaganja jer podrazumevaju otvaranje novih pogona i radnih mesta do kraja godine biće ispod milijardu evra", naglasio je Bušatlija.
On je dodao da će samo pad ovih ulaganja (u ukupne investicije se računaju i uzeti krediti) u odnosu na prošlu godinu biti između 20 i 25 odsto i poređenja radi naveo da su direktne investicije prošle godine bile oko 1,2 milijarde evra.
Na pitanje zbog čega je taj nivo privučenih ulaganja ispod očekivanja i da li je to zbog toga što se smanjio obim slobodnog kapitala u svetu, ovaj stručnjak odgovara da su ipak uzrok problemi na domaćem a ne na inostranom tržištu.
"Činjenica je da se smanjio taj kapital, ali je on istovremeno postao mnogo oprezniji i skuplji, što znači da traži mnogo bolje uslove. Na žalost, mi smo malo toga učinili poslednjih deset godina da smanjimo rizik zemlje a iz toga proizilazi i loš kreditni rejting. Takođe, konkurentnost nam je izuzetno slaba. Grinfild investicije zahtevaju dobre procedure u građevinarstvu", rekao je Bušatlija, koji je i saradnik ekonomskog časopisa "Makroekonomske analize i trendovi".
I tu ovoj listi, naveo je on, nije kraj - poreska politika zemlje nije sasvim jasna, nisu napravljene ni glavne strukture reforme, odnosno nije sprovedena reforma javnog sektora.
On tvrdi da se ne može pričati ni o kakvom izlasku iz krize, sve dotle dok se ne stabilizuje stanje sa investicijama i one počnu da rastu.
Bušatlija je podsetio da je prilikom prezentacije novog modela rasta zemlje do 2020. godine rečeno da "je razvoj zemlje zasnovan na prilivu 2,3 milijardi evra investicija godišnje" i naglasio da je to optimistična procena jer "ne može da se očekuje da se za godinu dana povećaju investicije za dva i po puta".
ceo tekst: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=11&dd=18&nav_id=473177
_________________ Samo hrabri pobedjuju
| |
| | | BojanNS VIP
Broj poruka : 589 Localisation : Novi Sad Points : 691 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 11/20/2010, 12:30 | |
| Evo indijanci na okupu. Aplauz i pesma za kasnjenje na izgradnji koridora. Divna slika jos divnije zemlje i vlade! Sta mislite koju pesmu peva Tadic? Ja mislim onu " Kraj izvora dva putica" | |
| | | BBrroo VIP
Broj poruka : 585 Points : 1870 Datum upisa : 09.03.2010
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 11/20/2010, 13:45 | |
| Juce sam cuo od Vasića iz Vremena na TVu (mislim na Studio B) interesantnu stvar oko puteva. Kaze da bi on sam sa lopaticom i kofom napravio autoput u Vojvodini, a evo sve do sada toliko muke.
Što jest, jest, ako se do sada nije napravio autoput od Subotice do Beograd, gde nema ni kamena ni drveta, ni brega, a kamoli tunela ili mostova, kako bi se tek od sada pa ko zna do kada napravio autoput po nekom kršu, a šta tek mislite za prugu Beograd - Bar. | |
| | | Racunarko VIP
Broj poruka : 612 Godina : 45 Localisation : Beograd Points : 2814 Datum upisa : 22.06.2010
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 11/20/2010, 17:04 | |
| - BBrroo ::
- Juce sam cuo od Vasića iz Vremena
na TVu (mislim na Studio B) interesantnu stvar oko puteva. Kaze da bi on sam sa lopaticom i kofom napravio autoput u Vojvodini, a evo sve do sada toliko muke.
Što jest, jest, ako se do sada nije napravio autoput od Subotice do Beograd, gde nema ni kamena ni drveta, ni brega, a kamoli tunela ili mostova, kako bi se tek od sada pa ko zna do kada napravio autoput po nekom kršu, a šta tek mislite za prugu Beograd - Bar.
Samo da kazem jednu stvar, posto sam po obrazovanju diplomirani inzenjer. Doticni gospodin lupa gluposti. Jako je tesko graditi auto-put kroz ravnicu. Istina je jedino da je lakse nego graditi mostove i tunele, ali je po tezini odmah iza njih. To je ukratko zato sto nema cvrste osnove. A taj gospodin je u poslednje vreme postao strucnjak za sve, pa samo ubira honorare za gostovanja na tv-u. | |
| | | HUACHUMA VIP
Broj poruka : 523 Localisation : valjevo Points : 1619 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 11/20/2010, 20:00 | |
| @bbrroo Mnogi novinari, pesnici i drugi srpski intelektualci imaju lopatice iz detinjstva jer pravu lopatu nikana nisu ni videli (sem ako nisu bili na seminaru u manastiru Crna Rijeka). Iz mnogovrojnih Valjevskih kamenoloma svakodnevno krecu grupe kamiona i putuju stotine kilometara nebi li na kraju napravili desetak metara podloge. Doticni novinar je pre nekog vremena je ostro na televiziji bio protiv zabrene pusenja i "terora vlade" koja hoce da sprovede zakon.
Predlazem da se takvi novinari ukljuce u izgradnju puteva u ravnicama time sto ce puteve nasipati svojim pikavcima od cigara i flasama alkoholnih pica.
P.S. jedan od najpijanijih i najvecih novinarskih intelektualaca koje sam ja sreo je gospodin ambasador srpski u australiji gospodin Glisic. Veliki dupeglavac koji nije znao ni reci engleskog jezika. A sta ce mu engleski kada je i tako komunicirao samo sa srpskim crkvenim klubovima i nesrecnim pevacima narodne muzike. _________________ Bolje je imati akcije na grani nego nekretnine u ruci!
| |
| | | BBrroo VIP
Broj poruka : 585 Points : 1870 Datum upisa : 09.03.2010
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 11/20/2010, 23:28 | |
| Jeste, verovatno ste u pravu oko ovih novinara, ali molim vas koliko treba nama vremena da se napravi auto put Subotica - Beograd. Pa naravno da treba podloga, i propisana debljina asfalta, i petlje, ali, alo ljudi, ej , od kada se pravi taj auto put. Koliko je puta bilo otvaranja po 200 metara jedne trake, koliko slikanja, pa molim vas sada je 21 vek.
Sreca da su Djerdap i HE Bajina Basta i reverzibilna HE BB napravljene.
| |
| | | HUACHUMA VIP
Broj poruka : 523 Localisation : valjevo Points : 1619 Datum upisa : 25.05.2009
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 11/21/2010, 00:48 | |
| Apsolutno. Sramna slikanja se i dalje nastavljaju i partije pokusavaju da svaki metar puta iskoriste za svoju reklamu. Najgore je to sto putarima ubijaju elan ne placajuci im i terajuci ih u gubitke. Sa druge strane od njih ocekuju mnogo. Drzava je odgovorna za unistenje citavog segmenta nase berze. Putarske kompanije ne kupuje niko iako je izgradnja u punom jeku i trajace dugi niz godina.
O prosloj vladi ne mogu da pricam. To je za psihijatre. Ova sadasnja pokusava da primeni neke nesrecne partizanske metode. Gradnja mosta - Bitka na Sutjesci.
Citav sektor upropastimo a onda se cudimo zasto nema investitora. _________________ Bolje je imati akcije na grani nego nekretnine u ruci!
| |
| | | pepsiman VIP
Broj poruka : 1774 Godina : 70 Localisation : Melenci_Banja Rusanda Points : 3428 Datum upisa : 05.01.2008
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 11/21/2010, 02:17 | |
| Potpuno tacno jer ja sam iz putarske firme i vrlo dobro znam kako im je. Hoce Mrkonjic pre roka i da im se plati za 30 meseci, pa ti zivi dotle. Maltene sve putarske firme su pred kolapsom. | |
| | | Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Sta ocekujemo i cemu se nadamo... 7/29/2011, 18:57 | |
| The Guardian: Bilderberška grupa najavila novi svetski rat Izvor: SEEbiz petak, 29 jul 2011 15:39
LONDON - Na poslednjem sastanku Bilderberška grupe, koju mnogi smatraju svetskom vladom u senci, detaljno su analizirani Kina, Irak, Rusija, kao i kriza u EU, zaključeno je da se stanovništvo planete smanjuje presporo, za šta je alternativa - novi svetski rat. Mediji iznose pretpostavke da je ta moćna grupa, koju čine sadašnji i bivši političari, bankari, aristokrate i biznismeni, govorila i o širenju vojnih delovanja u punom obimu na Bliskom istoku i u severnoj Africi.
Na sastanku u St. Moritzu, koji je, kao i uviek, bio strogo zatvoren za javnost i dobro obezbeđen, Bilderberška grupa je, navodno, diskutovala i o podršci evru i zaključeno je da Grčka i ostale zemlje u zoni koja je u krizi trebaju da plate dugove ostrvima ili čime već mogu...
Također, razgovaralo se i o nastavku okupacije Iraka, te o izazivanju niza kriza u Kini i Rusiji kako bi bili podriveni njihovi finansijski sistemi, kao i o tome da sa alternativnim masmedijima i internetom koji neće biti kontrolisan “može nešto i učiniti”... Na sastanku “odabranih” mnogo se govorilo i o širenju vojnih delovanja u punom obimu na Bliskom istoku i u severnoj Africi.
Kako o poslednjem zasedanju grupe piše britanski Guardian, ove godine je “Bilderberg bio mnogo širi nego ranije. Veća gužva, više imena, više reportera”. The Guardian je primetio i ruskog oligarha Alekseja Mordašova, glavnog vlasnika i direktora kompanije Severstal.
Zasedanje u St. Moritzu ove godine prošlo je pod pokroviteljstvom samo jednog člana - Davida Rockefellera.
| |
| | | | Sta ocekujemo i cemu se nadamo... | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |