BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS

Ići dole 
+35
Lilihip
bane78
Lord Stem
Nemesis
Folio
Big Mile
dabric
ZekaZoki
Prokuplje
KRUSKA
Mitar
Teletrader
Igor-NS
Pera Božić
ILmedic
gogloee
Ppanic
prevarant
Friz
Jankiss
Greta
RobinHood
Dnenad85
Sneki
iki
Maca
nikolicN
MarkoJTD
Bond
MilanLaki
bonum.mm
Aleks
HUACHUMA
Yudejavu
Dusan
39 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći
AutorPoruka
Ppanic
Just looking
Just looking
Ppanic

Broj poruka : 22
Datum upisa : 17.05.2010

Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime5/26/2010, 23:42

Da znam da on ima te akcije vec x vremena.Ali me je interesovalo jer ga poznajem bio je direktor u par privatizacija,cak mislim i da je sad negde direktor.Mlad ali nije neko ko lako dize nos pa mi je zbog toga bilo cudno.
Inace jako puno prisutan u privredi i pun informacija.

Hvala na odgovoru.Iskreno bilo mi glupo da ga pitam sto vam on ne napise promene u coci.
Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
gogloee
VIP
VIP
gogloee

Broj poruka : 1024
Datum upisa : 10.01.2008

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime5/27/2010, 11:09

http://www.srbijanet.rs/vesti/vesti-iz-zemlje/54580-komisija-za-zastitu-konkurencije-pokrenula-postupak-protiv-koka-kole.html

...
došla do saznanja koja osnovano upućuju na to da je Koka-kola u poslovnom odnosu sa svojim kupcima i partnerima preduzimala radnje koji bi mogli biti protivni Zakonu o zaštiti konkurencije."
...
Nazad na vrh Ići dole
Greta
VIP
VIP
Greta

Broj poruka : 1280
Datum upisa : 28.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime5/31/2010, 01:10

Skupština akcionara Coca-Cole 18. juna
Belex, Beta

Upravni odbor zemunske Coca-Cola Hellenic Bottling Company zakazao je za 18. jun redovnu skupštinu akcionara ove kompanije. Pravo učešća imaju akcionari ili njihovi punomoćnici koji su raspolagali sa najmanje 20.000 akcija na dan 21. maj tekuće godine. Na dnevnom redu skupštine su odluke o usvajanju finansijskih i konsolidovanih finansijskih izveštaja te donošenje odluke o raspodeli dobiti. Slično kao i protekle godine, predlog je da se upravnom odboru prenese ovlašćenje za donošenje odluke o eventualnoj raspodeli dobiti. Inače, Komisija za zaštitu konkurencije objavila je danas da je pokrenula po službenoj dužnosti postupak protiv ove kompanije zbog sumnje da je zloupotrebila domintantni položaj na tržištu Srbije.

Moderator
Bond

Broj poruka : 13968
Datum upisa : 03.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/15/2010, 16:58

Promene: 04.05. - 15.06.2010. (T-3) ili 28.04. - 10.06.2010.

Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 D402a
Nazad na vrh Ići dole
ILmedic
Just looking
Just looking

Broj poruka : 1
Datum upisa : 18.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/21/2010, 09:33

Da li neko ima informciju vezanu za isplatu dividendi za 2008-mu i 2009-tu godinu?Hvala
Nazad na vrh Ići dole
HUACHUMA
VIP
VIP
HUACHUMA

Broj poruka : 523
Datum upisa : 25.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/21/2010, 11:58

Kakva bitka za par akkcija Cole'samuraj

VIP
VIP
MarkoJTD

Broj poruka : 1164
Godina : 36
Datum upisa : 19.10.2009

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/22/2010, 12:02

Danas ostvaren najveci obim u zadnjih 14 meseci i to uz rast od +20%, ostalo jos 500+ na trzisnom nalogu.
Nazad na vrh Ići dole
HUACHUMA
VIP
VIP
HUACHUMA

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/22/2010, 12:18

Izgleda da predstoji preuzimanje od Grka (vlasnika). Nadam se da ce biti po pristojnoj ceni koja je malo veca od 4200. Izgleda da je to razlog sto se nece isplatiti dividende. Ovo sam na brzinu cuo od brokera ali ne mogu reci gde je to objavljeno. Hajde da se malo raspitamo. Neka se javi neko ko zna malo vise.

Bilo bi dobro da se javi neko ko nam moze reci kako je to izvedeno u Hrvatskoj ili nas uputiti gde da nadjemo informacije o tome.

Pozdrav

VIP
VIP
Pera Božić

Broj poruka : 96
Datum upisa : 01.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/22/2010, 12:55

obavestenje o nameri izaslo u Presu
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/22/2010, 16:39

Promene: 15.06. - 22.06.2010. (T-3) ili 10.06. - 17.06.2010.

Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 5wfskg
Nazad na vrh Ići dole
HUACHUMA
VIP
VIP
HUACHUMA

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/22/2010, 17:13

Hvala Bond, Hvala Pero

Evo ja prvi put kupih Press i u njemu stoji OBAVESTENJE O NAMERI PREUZIMANJA

Coca cola HBC Balkan Holding zeli da preuzme svih 386 330 akcija (10.87%).
Obavezuju se da ce objaviti ponudu za preuzimanje odmah nakon prijema resenja Komisije za hartije od vrednosti o odobrenju objavljivanja ponjude ....

Zao mi je zbog ovoga ali se nadam da cena nece biti ispod 4500.lale

Just looking
Just looking
Ppanic

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/22/2010, 20:52

HUACHUMA ::
Hvala Bond, Hvala Pero

Obavezuju se da ce objaviti ponudu za preuzimanje odmah nakon prijema resenja Komisije za hartije od vrednosti o odobrenju objavljivanja ponjude ....

Evo jednog malog saveta ni slucajno nedajte da pruzmu akcija toliko da predju 85%.

Nadam se da svi znate sta bi tada nastalo...
Prinudni otkup po zakonu zemlje SRBIJEEEEEEEEEEEE...

Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Igor-NS
Still learning
Still learning
Igor-NS

Broj poruka : 36
Datum upisa : 30.05.2010

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/22/2010, 21:35

Ppanic ::
Hvala Bond, Hvala Pero

Evo jednog malog saveta ni slucajno nedajte da pruzmu akcija toliko da predju 85%.

Pozdrav

Potrebno je da predju 95% da bi mogli prinudno preuzeti ostalih 5%.
Po mojoj proceni 99% akcionara će prihvatiti ponudu većinskog.
Nazad na vrh Ići dole
Ppanic
Just looking
Just looking
Ppanic

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/22/2010, 21:46

Igor-NS ::
Hvala Bond, Hvala Pero

Pozdrav

Potrebno je da predju 95% da bi mogli prinudno preuzeti ostalih 5%.
Po mojoj proceni 99% akcionara će prihvatiti ponudu većinskog.

Da da videla sam nego me mrzelo da ispravljam,sta je tvoje misljenje koja cena je prihvatljiva.
Nic mi rece da neki Tomic bivsi direktor ima 45000 akcija ali da je sa njima prisan i da treba bezati od as brockera.Nemam akcije cchs ali imam jednu slicnu situaciju koja je bila u Mlekari Mladost.
Nazad na vrh Ići dole
Igor-NS
Still learning
Still learning
Igor-NS

Broj poruka : 36
Datum upisa : 30.05.2010

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/22/2010, 22:14

Na jednom drugom forumu bilo je još ranije reči da će doći do ovog preuzimanja, po njegovom mišljenju cena će biti 5000 din. - to ostaje da vidimo.

Samo mi je zao što nisam poverovao u tu informaciju.
Nazad na vrh Ići dole
HUACHUMA
VIP
VIP
HUACHUMA

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/23/2010, 00:48

Evo nesto razmisljam 7000 je realna cena za ovu situaciju i krizu. To je PE oko 15 ako je verovati da zarada nije vestacki umanjena. Tu ulaze zaradjene a neisplacene dividende. scratch
Ako bi ova cena omogucila uspesan otkup onda to i nije mnogo. Takodje treba reci da ce se srbija u buducem periodu ubrzano razvijati, i konditori ce prosperirati.
Mi koji bi prodali na 7000 imali bi lep izbor da napravimo lep portfolio na sadasnjem trzistu. :cheers:
Ipak, velika je steta za Belex ako Cola ode. I pore toga sto se njome retko trgovalo, Cola je jedinstven Blue Chip srbije i nezamenljiva akcija stabilnog portfolia.

Mada nesto opet kada razmisljam, pa grci ni svojoj mami ne bi dali 7000. Dobicemo najvice 5000. Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 991272

Bilo bi dobro da se javi FLEGMATIK koji se jednom javljao na drugom forumu sa vrlo korisnim informacijama.
Posebno bi bile korisne informacije o Cola Hrvatska squeeze-out u.

Just looking
Just looking
Ppanic

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/23/2010, 15:15

Evo jedne poruke od Nic-a za HUACHUMU.

Inicijativu za kupovinu akcija od strane hellenica pokrenuo je Budimir inace kum pokojnog Zecevica(direktora) cena ce biti 4200 dinara.Ono sto je bitno nemaju vecinu da prewbace onih famoznih 95 %.

Treba sacekati.
Nazad na vrh Ići dole
HUACHUMA
VIP
VIP
HUACHUMA

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/23/2010, 16:49

Mnogo hvala na informaciji.

Po toj ceni ja definitivno nisam zainteresovan da prodam moj paket. Nadam se da im niko za te pare nece prodati. Nikako da se oslobodimo partizana, domacina i ostalih carobnjaka. Ima ih i u stranim firmama.

Bolje da se koncentrisemo na druge mogucnosti i zaboravimo Colu za sada. cyclops

Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/25/2010, 17:04

Promene: 22.06. - 25.06.2010. (T-3) ili 16.06. - 22.06.2010.

Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 25ip18p
Nazad na vrh Ići dole
Teletrader
Old member
Old member
Teletrader

Broj poruka : 994
Datum upisa : 05.09.2008

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/26/2010, 04:25

Evo jedne poruke od Nic-a za HUACHUMU.

Inicijativu za kupovinu akcija od strane hellenica pokrenuo je Budimir inace kum pokojnog Zecevica(direktora) cena ce biti 4200 dinara.Ono sto je bitno nemaju vecinu da prewbace onih famoznih 95 %.

Treba sacekati.

2.3. cena koju se ponuđač obavezuje da plati, u
dinarima po jednoj akciji;
Cena po akciji iznosi 4.500 dinara!!
Nazad na vrh Ići dole
MarkoJTD
VIP
VIP
MarkoJTD

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/26/2010, 15:45

Cela ponuda:

http://www.crhov.rs/?idreda=44e50742-d99b-4042-bd8e-1500d5a14ab0

Bas steta sto ce Coca Cola otici sa belexa...sada kada pogledam tesko da ima kompanija koje mogu da se mere sa njom bar po pitanju korporativne kulture, stabilnosti poslovanja i odnosa sa vlasnicima hartija... lale
Nazad na vrh Ići dole
Mitar
VIP
VIP
Mitar

Broj poruka : 729
Datum upisa : 14.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/26/2010, 16:10

Nema sanse da se prikupi iole ozbiljnija kolicina akcija...
Nazad na vrh Ići dole
MarkoJTD
VIP
VIP
MarkoJTD

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/26/2010, 16:19

Sve zavisi kada su ljudi ulazili...ja sam ulazio kad je bilo na nivoima 2000-2500 pre godinu dana pa mi ovo deluje primamljivo...

Znaci nema nista od dividendi o kojima se pricalo?
Nazad na vrh Ići dole
HUACHUMA
VIP
VIP
HUACHUMA

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime6/26/2010, 16:31

Znaci zato je trenutna cena 4300. Jos uvek ne znam da li je ovo kraj. Ne snam dali ce otkupiti oko 5% i prisiliti na squeeze out. Ne znam da li da prodam jedan deo i bagatelno dokupim nesto kao AIK, TGAS .......

Takodje ne znam kolike bi bile cene u Squeeze Out - u ako bi doslo do toga.

Posle odlaska Hemofarma ostala je velika rupa na Beleksu koju su posle popunile banke predvodjene AIK-om. I sada ce nastati velika rupa, pogotovo za one koji ne trce tamo gde svi trce. Ovi drugi ce biti presrecni sa dolaskom NIS-a i nikakvu rupu nece ni primetiti.

Ajde neka se jave i oni koji nemaju CCHS. Pomozite Vlasnicima u dilemi.

scratch

Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime7/1/2010, 17:39

Promene: 25.06. - 01.07.2010. (T-3) ili 22.06. - 28.06.2010.

Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 2saie82
Nazad na vrh Ići dole
MarkoJTD
VIP
VIP
MarkoJTD

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime7/13/2010, 12:34

Ovde skoro svakodnevno bitka za kupovinu na 4400, sta se desava, jel ima nekih naznaka da ce ponuditi vecu cenu, ili da ce im mozda proci ova ponuda?
Nazad na vrh Ići dole
MarkoJTD
VIP
VIP
MarkoJTD

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime7/23/2010, 12:07

Nova ponuda: 5.250 din, datum isteka ponude 2.8.

Nezvanicna informacija je da se par fizickih lica iz top 10, po broju akcija u CCHS, sprema da objavi ponudu za 6.000 din po akciji.
Nazad na vrh Ići dole
bonum.mm
Moderator
bonum.mm

Broj poruka : 494
Datum upisa : 28.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime7/23/2010, 12:40

Ja mislim da je ovo na neki nacin prva pobeda malih akcionara na Belex-u.
Jer su akcionari COCA COLE svesni vrednosti svojih akcija i ne pristaju na nametnuta resenja. ;)
Nazad na vrh Ići dole
MarkoJTD
VIP
VIP
MarkoJTD

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime7/23/2010, 14:28

nikolicN ::

Ja imam neproverenu informaciju da ce hbc ponuditi cenu od 5000din za otkup preostalih akcija (za mesec dana otprilike)

Ja bi samo podsetio na reci jednog bivseg clana naseg foruma od pre par meseci... 99
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime8/3/2010, 00:07

Promene: 01.07. - 02.08.2010. (T-3) ili 28.06. - 28.07.2010.

Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Ftdef4
Nazad na vrh Ići dole
MarkoJTD
VIP
VIP
MarkoJTD

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime8/5/2010, 16:08

Staro stanje: 89,12%
Novo stanje: 90,88%
(procenat vlasnistva coca cole u CCHS)

Evo najvecih prodavaca, lista je podugacka, dosta ljudi sa vecim brojem akcija je samo delom izaslo, otprilike su prodali 15% svojih akcija u CCHS sto pretpostavljam znaci da su vise nego sigurni da ce se pojaviti neka bolja ponuda. (nadam se)
Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 5rVOr-2fe852a1566aa3aca19aaccb65ddcb8a

Dodao bih samo da je ovde intercity broker najbolje prosao (na kratke staze), kupovao je nekoliko dana pre objave ponude 500 komada po 4200 i izasao mesec i po kasnije po 5250...insajd ili samo slucajnost?
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime8/5/2010, 16:44

Promene: 02.08. - 05.08.2010. (T-3) ili 28.07. - 02.08.2010.

Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 2vi3zly
Nazad na vrh Ići dole
MarkoJTD
VIP
VIP
MarkoJTD

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime8/5/2010, 16:45

@Bond
kako uspes da screenshotujes toliku listu?

Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime8/5/2010, 16:52

MarkoJTD ::
@Bond
kako uspes da screenshotujes toliku listu?

Kopiraš excel tabelu u npr. Paint i sačuvaš u PNG formatu. Ostalo je standardno - koristim tinypick za upload.
Pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
HUACHUMA
VIP
VIP
HUACHUMA

PočaljiNaslov: Re: Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS   Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS - Page 3 Icon_minitime8/5/2010, 17:33

Bravo Bond, ovo je lista koju smo dugo cekali

Nisu uspeli mnogo da dobiju. Treba im vise od 4%. Cudi me da je bilo ljudi koji su prodavali cele pakete.
Da ZB Inv. nije prodao ceo paket nebi imali ni 1%.

Ipak mi se cini da ce na kraju dobiti 95% na prilicno niskim cenama. Cenim 6250 - 6500.

Coca Cola HBC-Srbija a.d. Beograd - CCHS
Nazad na vrh 
Strana 3 od 7Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći
 Similar topics
-
» Luka Beograd a.d. Beograd - LBGD
» Srbija i MMF
» Srbija, razno...
» Bitcoin Srbija
» OTP Banka Srbija a.d.

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Arhiva Belex Cluba-