| Goša montaža a.d. - GMON | |
|
+79Nikola rile68 Pametni Red max Fast pekar Dragan11 mili61 Jumbo Big Mile Teletrader Boby Skorpion Dalaj Lama Bidza Boranija Delboj Danx 008 Dejansss Djepeto83 stepopsd Aca123 Milan1 MORNAR Popaj klip Sasuolo Rogy Samaricanin Nukleo Nenadnenad67 Dkolak Momir Kobe Bryant Grom Ars Vivendi Zare026 Zile Frenky Steve McQueen Prokuplje oec.Lukic Dragot Dejan Stevanovic Banaćanin Sneki BuffetSon orleanka Miladin gogloee Jovan04 DelBoy Marqox Infinity MarkoJTD Sahbaz MatejaR Pera Božić Maca Crazy_Joe Taliano Mitar Sutra Drag_Mlad Novosadjanin007 Non-ProfitOrganization SabanNonda Bond Nemesis Racunarko Igor-NS Greta bonum.mm Jovana2009 Limited011 raspolozen Milica1 Dusan 83 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Milan1 Just looking
Broj poruka : 25 Points : 125 Datum upisa : 28.07.2012
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/7/2012, 20:20 | |
| Mislim da je rok 30 dana za odgovor Ministarstva ali treba ih zivkati i dosadjivati ali kako stvari stoje izvestan je sud. | |
|
| |
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/7/2012, 20:53 | |
| - milan1 ::
- Mislim da je rok 30 dana za odgovor Ministarstva ali treba ih zivkati i dosadjivati ali kako stvari stoje izvestan je sud.
Ma to su bezveznjaci neopevani nije ni čudo u kakvom smo čabru,kad takve plaćamo ....samo sud...dobar advokat i dobra strategija vođenja spora! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Milan1 Just looking
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/8/2012, 00:50 | |
| Taliano, mislim da si apsolutno u pravu.Koji je sud nadlezan i gde imamo rok da podnesemo tuzbu u roku od 30 dana kada istekne rok za isplatu nesaglasnih ako nisam u pravu da me ispravite.
Pozdrav | |
|
| |
Milan1 Just looking
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/8/2012, 12:34 | |
| Zvao sam Ministarstvo i razgovarao sa gospodjom Cicom i pitao sta je sa misljenjem u vezi zahteva koji su upuceni receno mi je da ce uskoro misljenje biti dostavljeno vrse se primopredaje i zato kasni ali da nebi bilo lose da se napise dopis i ukaze na krsenje zakona od strane Gose u smislu da se dozovu pameti ovi u Gosi. | |
|
| |
BuffetSon VIP
Broj poruka : 145 Points : 659 Datum upisa : 18.09.2010
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/8/2012, 12:41 | |
| Na sta je mislila : kome da se dotavi dopis? Njima ili Gosi ili nekom trecem ? | |
|
| |
Milan1 Just looking
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/8/2012, 12:43 | |
| Koliko sam shvatio onome ko je trazio misljenje. | |
|
| |
Milan1 Just looking
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/8/2012, 12:46 | |
| To znaci akcionari koji su trazili misljenje Ministarstva, ministarstvo ce njima dostaviti pa ako vam nije tesko pozovite da vidite tacno a ujedno vrsite pririsak da to misljenje sto pre posalju. | |
|
| |
BuffetSon VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/8/2012, 15:26 | |
| "ali da nebi bilo lose da se napise dopis i ukaze na krsenje zakona od strane Gose u smislu da se dozovu pameti ovi u Gosi" . Ovaj dopis kome da saljem? Slao sam ministarstvu i Gosi ali to sigurno nije dovoljno. Kome drugom mogu da saljem dopis ? | |
|
| |
Milan1 Just looking
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/8/2012, 20:09 | |
| Gospodja u ministarstvu kaze da smo trazili misljenje o clanu zakona te da oni kao nemogu da uticu da promene odluku ali kada bi se ukazalo na krsenje zakona da bi kao nesto mogli mada i u ministarstvu uvek nesto traze i isto se na neki nacin izmotavaju u celoj prici. Sacekajmo misljenje.
Pozdrav | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/8/2012, 21:28 | |
| Dragi prijatelji, osim što tražite mišljenje Ministarstva što je OK, morate da pišete KzHOV! Jer oni su ti koji mogu i retroaktvno da preduzmu korake! Dakle pišite ovde:
Goran Kuprešanin Inspektor Komisija za hartije od vrednosti Omladinskih brigada 1, Beograd telefon: ++38111311 60 38 ++38111311 6155 fax: ++381 11 21 37 924 e-mail: goran.kupresanin@sec.gov.rs web: www.sec.gov.rs
To je instanca zadužena za ovakvu vrstu pokušaja prevare malih akcionara. Njihova moć se sastoji u tome što i retroaktivno imaju pravo dejstvovanja! SAMO HRABRO i bez malodušnosti!!!
| |
|
| |
BuffetSon VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/9/2012, 09:20 | |
| Zvao. Kazu da nisu bas sigurni da mogu da pomognu al da napisem. Napisacu. Ali i oni kazu sud jedino resenje. Odoh danas kod advokata pa da vidim sta kaze. Mada advokat uvek kaze tuzzi, pa ..... Izgleda da jedino to preostaje. Ako jos neko zeli da se prikljuci tuzbi pisite .Mozda neki predlog , dopis ideja...
Ali jedna stvar mi ne ide u glavu. Zar je moguce da ne urade procenu , prekrse zakon i ja moram sudom da isterujem taj deo prekrsaja postupka. Zar nije KZHOV telo koje treba da reaguje kada tako nesto sazna a ne ja privatnom tuzbom? | |
|
| |
Milan1 Just looking
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/9/2012, 11:21 | |
| Jos je i bolje da je KHOV sto manje nadlezan odnosno i nije. Cekamo misljenje Ministarstva i na sud. Na sudu su im sanse nikakve. Jeste da je duzi put ali tako mora udariti na procenjenu vrednost veliki propust sa njihove strane.Sud to je gotova stvar vec se moze pripremiti tuzba. | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/9/2012, 11:29 | |
| Da,....privredni sud Požarevac! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Milan1 Just looking
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/9/2012, 11:34 | |
| Koji je krajnji rok za tuzbu? | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/9/2012, 11:43 | |
| 22 septembar...ako sam dobro sračunao.Dakle,skupština 09.juna pa 60dana pa 15dana pa 30dana...i to je to...
Možeš tužiti i odmah....i na taj način osporiti odluku kojom te odbijaju kao nesaglasnog....možda je to i brži način!
Treba videti ima li tu mesta za krivično gonjenje-zbog dovođenja u zabludu malih akcionara! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/9/2012, 11:56 | |
| Opps....počistiše na 2.500......izleda ce oni ipak da plate..... _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Milan1 Just looking
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/9/2012, 11:56 | |
| Akcija skocila vise od 13% i istrgovano je preko 1000kom. Otkud sad to? | |
|
| |
BuffetSon VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/9/2012, 12:27 | |
| Gosa nije radila procenu jer u Gosi kazu da ne moraju da rade procenu ako postoji trzisna vrednost.(kaze njihov pravnik)
Da li neko zna koji su clanovi ili stavovi bitni kod toga da li moraju i kada moraju da rade procenu?
Da nije kupac ovih danasnjih neko ko je dobio pare kao nesaglasan ? Danas je 09.08 a skupstina bila 09.06 To je 60 dana pa su mozda legle pare nekom? | |
|
| |
Milan1 Just looking
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/9/2012, 12:44 | |
| Pravnik prica gluposti ja mislim da je rok za isplatu 24.08.12. bice vrlo interesantno po kojoj ceni ce isplatiti one koji su bili na skupstini. Netreba se vise zamajavati sa njima samo sud nece ni njima biti prijatno budite sigurni. | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/9/2012, 12:51 | |
| - BuffetSon ::
- Gosa nije radila procenu jer u Gosi kazu da ne moraju da rade procenu ako postoji trzisna vrednost.(kaze njihov pravnik)
Da li neko zna koji su clanovi ili stavovi bitni kod toga da li moraju i kada moraju da rade procenu?
Da nije kupac ovih danasnjih neko ko je dobio pare kao nesaglasan ? Danas je 09.08 a skupstina bila 09.06 To je 60 dana pa su mozda legle pare nekom? Tralala....Njihov pravnik je neznalica i diletant....i očigledno će firmu uvući u ozbiljne probleme,a procenjenu vrednost će raditi u to možeš da se kladiš(mada ja mislim da je to urađeno-ali kriju)...dakle član 475 stav 1.tačka 2.kaže da su dužni da daju:podatak o knjigovodstvenoj vrednosti,podatak o tržišnoj vrednosti i podatak o procenjenoj vrednosti! Ne...nisu isplatili nesaglasne....rok ističe 23avgusta(60+15dana) _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Mitar VIP
Broj poruka : 729 Points : 1976 Datum upisa : 14.11.2007
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/9/2012, 15:18 | |
| Daj ljudi spustite malo loptu - trazite svoja prava i bez lova na vestice - uprava iz GMONa je jedna od najboljih u Srbiji...ko jos daje tolike dividende i slicno...eno TLFN za primer...samo polako ...nije lako u danasnje vreme toliki cash da se obezbedi | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/9/2012, 18:44 | |
| PRIJATELJI,GMON ima operativnu odluku o otkupu sopstvenih akcija do max cene od 5200 dinara.ako su u odboru direktora procenili da je 2500 dinara njihov target,onda su oni kupovali. Mislim da je malo verovatno da je i potencijalna isplata bilo koga povezana sa dizanjem cene,pa mogao je kupiti 1000 artija i po 2300 bez vecih problema. | |
|
| |
BuffetSon VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/9/2012, 19:45 | |
| Razgovarao sam sa advokatom. Spremam papire i pare i za 4-5 dana predajem tuzbu. On normalno (advokat) kaze da sam ja u pravu za otkup i da tuzim. Za to da li treba da rade procenu morace da proveri.Ako neko zzeli da se prikljuci recite.Za sada je 215 akcija u toj tuzbi. | |
|
| |
Bond Moderator
Broj poruka : 13963 Localisation : Novi Sad Points : 52453 Datum upisa : 03.06.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/10/2012, 19:43 | |
| Promene: 06.08. - 10.08.2012. (T-3) ili 01.08. - 07.08.2012. | |
|
| |
Milan1 Just looking
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/10/2012, 21:58 | |
| BuffetSon sta kaze advokat da li mora da se radi procena? | |
|
| |
BuffetSon VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/10/2012, 23:07 | |
| Za to da li treba da rade procenu morace da proveri(advokat).Kad saznam javicu sta kaze. | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/11/2012, 11:02 | |
| Provereno.....mora procena!! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/14/2012, 13:29 | |
| Biće zanimljivo videti dali će najveći akcionar izaći kao nesaglasan! To će biti sjajan reper za određivanje potencijala GMONa.........Skorpion,kakva je situacija u firmi...posao... popunjenost kapaciteta,..Nemačka,...naplata...!? _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
Skorpion Still learning
Broj poruka : 101 Points : 510 Datum upisa : 13.07.2011
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/15/2012, 08:55 | |
| Prvo neznam sto ste se uhvatili da tuzite zlatnu koku , to vam je kratkorocni interes , i sto se ne pojavljujete na skupstini , da se udruzite izaberete jednog da vas predstavlja i da imate prava glasa i kazete sto imate , ko zna mozda bi vam se neki i pridruzili. A sto se tice kapaciteta oni su uvek sto posto , naplata po obicaju kasni , a treci kvartal ce biti verovatno slabiji ali podnosljivo jer je ispao Uss Steel kao investitor .Zato bih bio vemoma pazljiv o secenju grane na kojoj se sedi . Za sada treba samo kupovati akcije i cekati pravo vreme. To je moje misljenje. | |
|
| |
BuffetSon VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/15/2012, 09:54 | |
| Ja bih da mi otkupe jer mi se cini isplativim i zato sto imam pravo na to. Dokupljivao sam i posle toga i opet c sve dok rezultati potkrepljuju cenu koju sam spreman da platim. Tuzim jer nece da postupe prema meni kao prema akcionaru to vec nije u mom interesu | |
|
| |
Milan1 Just looking
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/15/2012, 11:14 | |
| Postovani, nemogu a da nedam svoj komentar na komentar Skorpiona koji je blago receno cudan a da ne upotrebim prave reci koje bi trebale biti teze ali primerene. Po shvatanju doticnog gospodina Skorpiona ispada kao da mali akcionari nesto uzimaju od Gose sto nije po zakonu ili ti unistavaju firmu. Prvo otkup akcija ide firmi Gosa i njihovo je vlasnistvo. Drugo, akcionar ulazi sa svojim kapitalom koji su neki stekli svojim vrednim i postenim radom i nisu dobili akcije dzabe pa sada mogu da pricaju price kao Skorpion. Molim Vas zar u slucaju Gose nije situacija da menandzment gleda da sto vise zgrne kroz akcije nemareci cak i za zakon pa se pita mali akcionar cije to akcije imamo ako svoje pravo moram da trazim na sudu i kakvu sliku ta situacija ostavlja na potencijalnog investitora. Ostavimo se tih sitnopalanackih prica. Mali akcionari se bore da konacno u ovoj drzavi profunkcionise pravna drzava i da rade za svoj interes sto je i sustina akcionarstva da se nelazemo i da se ne desavaju razne afere. Zar nam nije i previse koje kakvih afera samo zbog izigravanja zakona i sitnih interesa koje zastupa Skorpion sve je to zalosno. Zasto da prisustvujem skupstini kada ne zivim u Plani a zakon kaze nemoras da budes na skupstini imas pravo kao i onaj koji glasa protiv ili se suzdrzi. Smesno je misljenje Skorpiona. U danasnjem svetu telekomunikacija nije svet samo Plana i njegova okolina kako razmislja Skorpion nego mnogo sire i u smislu vlasnistva nad akcijama i njegovim pravima.
Pozdrav | |
|
| |
Prokuplje VIP
Broj poruka : 325 Points : 1202 Datum upisa : 19.10.2009
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/15/2012, 13:04 | |
| - milan1 ::
- Postovani,
nemogu a da nedam svoj komentar na komentar Skorpiona koji je blago receno cudan a da ne upotrebim prave reci koje bi trebale biti teze ali primerene. Po shvatanju doticnog gospodina Skorpiona ispada kao da mali akcionari nesto uzimaju od Gose sto nije po zakonu ili ti unistavaju firmu. Prvo otkup akcija ide firmi Gosa i njihovo je vlasnistvo. Drugo, akcionar ulazi sa svojim kapitalom koji su neki stekli svojim vrednim i postenim radom i nisu dobili akcije dzabe pa sada mogu da pricaju price kao Skorpion. Molim Vas zar u slucaju Gose nije situacija da menandzment gleda da sto vise zgrne kroz akcije nemareci cak i za zakon pa se pita mali akcionar cije to akcije imamo ako svoje pravo moram da trazim na sudu i kakvu sliku ta situacija ostavlja na potencijalnog investitora. Ostavimo se tih sitnopalanackih prica. Mali akcionari se bore da konacno u ovoj drzavi profunkcionise pravna drzava i da rade za svoj interes sto je i sustina akcionarstva da se nelazemo i da se ne desavaju razne afere. Zar nam nije i previse koje kakvih afera samo zbog izigravanja zakona i sitnih interesa koje zastupa Skorpion sve je to zalosno. Zasto da prisustvujem skupstini kada ne zivim u Plani a zakon kaze nemoras da budes na skupstini imas pravo kao i onaj koji glasa protiv ili se suzdrzi. Smesno je misljenje Skorpiona. U danasnjem svetu telekomunikacija nije svet samo Plana i njegova okolina kako razmislja Skorpion nego mnogo sire i u smislu vlasnistva nad akcijama i njegovim pravima.
Pozdrav I ja isto tako ne mogu a da ne dam komentar na tvoj post koji je još "čudniji" i još smešniji. Izneo si mnogo uvreda i insinuacija, pa se pitam jel ti uopšte razmišljaš kad nešto pišeš? Čovek je izneo svoje mišljenje da ne treba tužiti firmu koja ostvaruje dobru dobit, jer bi se time umanjila ista. Svako ko je ovde dugoročni investitor misli isto, nezavisno od toga da li je kupio akcije od pošteno zarađenih para iil ih je dobio "džabe". Uzalud tebi što ne živiš u palanci kad ne vidiš dalje od nosa. Skorpion, u moje ime, hvala ti što za tvoje postove koje nekima od nas mnogo znače. | |
|
| |
Milan1 Just looking
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/15/2012, 13:27 | |
| Postovani pod nazivom Prokuplje, nazalost niste shvatili sustinu onoga sto zelim da kazem. Niko ne zeli tuziti firmu neznam o cemu vi pricate nego trazimo da se ispostuju prava nesaglasnih akcionara zar vi mislite da mi nemamo pametnija posla nego se vucarati po sudovima. Niko nema nameru da bilo koga vredja niti na bilo na kakve insinuacije. Molim Vas da mi kazete kako i na koji nacin mogu mali akcionari da uniste firmu gde vi tu vidite logiku. Zna se ko moze da unisti firmu veliki akcionari i menadzment. Onda je pod velikim pitanjem uopste kakva je to firma koju moze da unisti sacica malih akcionara a ja mislim da GOSA nije takva vec naprotiv. Ako neko koristi neprimerene izraze onda ste to vi. Da li mislite da zakoni treba da vaze za sve druge firme a ne za GOSU po cemu se to ona izdvaja. Mi mali akcionari hocemo samo da se ispostuje slovo zakona i nista preko toga. Smatramo da je zalosno da moramo traziti pravo preko suda a ocigledno da je to jedini izlaz. Ako ministarstvo ekonomije za vasu informaciju ima misljenje kakvo iznosimo mi mali akcionari onda neznam kako vi to vidite drugcije. Ko vidi dalje od nosa vidi se po vasem vokabolaru. Mislim da su nepotrebna prepucavanja ovoga tipa i da treba uvazavati interese svih i vas radnika a i nas akcionara.
Pozdrav | |
|
| |
BuffetSon VIP
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/15/2012, 13:32 | |
| taliano : Da li mozes da mi kazes kako je provereno da mora procena tj. da li imas od nekog napismeno tako nesto? Pitam jer sam danas predao sve papire i advokat pokrece tuzbu. Jedna od stvari koja bi mi pomogla jeste upravo ta stvar da li moraju da rade procenu. | |
|
| |
Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Goša montaža a.d. - GMON 8/15/2012, 14:49 | |
| Prosto...piše u zakonu...član 475,tačka 2 stav 3 zakona o privrednim društvima.Jasno i nedvosmisleno!! E,to što posle Stevan burgija,via Leskovac,i tumači na drugojačije načine koštaće ga gubitka spora!...lako... _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
|
| |
| Goša montaža a.d. - GMON | |
|