BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)

Ići dole 
+62
Zlatni ZUB
nikica37
njegoš
Greta
ntvala
Stenli
Pijacar
o
Shpekulant
chuka011
Mitar
Moschino
ratko3
Atomski mrav
Mc.Intosh
fantom
shema
teja
odisej
Ivona
Dejansss
Shonjo-Shogun
Sare
Poštar
Taliban
tigrovic
Admin
Ivan
MVP
nervozaniglup
Air
BojanNS
AlNik
Grlja
opet ja
Actarus
don aljoša
Feliks Mileker
Dr Zuk
komsinica
milos018
Guverner
milojko
Matthew Greenburgh
Sisoje
erichser
genijeurazvoju
Tihi
Delfin
Kobe Bryant
xj
Rade
Nole
cromodora
Karlito Brigante
milan812
IN&ON
Broker-YU
slalic
Sneki
Milos86
Pendula011
66 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
Matthew Greenburgh
Partner
Partner
Matthew Greenburgh

Broj poruka : 1578
Datum upisa : 09.08.2007

agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Empty
PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/11/2007, 16:51

air ::
Nemoj Genije, sad ce Matt, da ti sapne nesto lepo santa

Patience please :flower1:

Still learning
Still learning

Broj poruka : 82
Datum upisa : 23.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/12/2007, 15:53

pozdrav svima

isplati li se uopšte sada kupovati AGBN ili ne?
Nazad na vrh Ići dole
Matthew Greenburgh
Partner
Partner
Matthew Greenburgh

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/12/2007, 16:00

njegoš ::
pozdrav svima

Isplati se i na RSD 35-40k kupovati :flower1:

Gost

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/12/2007, 17:39

Isplati se ali nema potrebe :flower1:
Nazad na vrh Ići dole
Matthew Greenburgh
Partner
Partner
Matthew Greenburgh

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/12/2007, 17:41

Majstor ::

To se zahvali Slovencima, a i Komisiji koja je trebala da suspenduje trgovanje u ovoj akciji zbog ochiglednih manipulacija i zloupotreba trzishta. Ali docice svemu kraj... Vrlo uskoro!! :flower1:

VIP
VIP
Mitar

Broj poruka : 729
Datum upisa : 14.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/12/2007, 21:34

Matthew Greenburgh ::
njegoš ::
pozdrav svima

Isplati se i na RSD 35-40k kupovati :flower1:

Znas kada ce neko da plati 400 mil eur za to sranje - kada NOPL opet bude na kontinuiranom :)
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/12/2007, 23:06

To se zahvali Slovencima, a i Komisiji koja je trebala da suspenduje trgovanje u ovoj akciji zbog ochiglednih manipulacija i zloupotreba trzishta. Ali docice svemu kraj... Vrlo uskoro!! :flower1:

Moguce ali zar ne mislis da je posle ovakvog sunovrata neko iz banke mogao da se javi i prozbori nesto.Ili ne sme da se javi. Ili nema cast i obraz.

Kada ides putem kroz selo i prodjes pored krave ,ona podigne glavu i kaze muuuu. Zna za red a stoka.

Poslednji izmenio dana 12/12/2007, 23:25, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Pendula011
Our family
Our  family

Broj poruka : 208
Datum upisa : 19.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/12/2007, 23:24

Moguce ali zar ne mislis da je posle ovakvog sunovrata neko iz banke mogao da se javi i prozbori nesto.Ili ne sme da se javi. Ili nema cast i obraz.

Kada ides kroz putem kroz selo i prodjes pored krave ,ona podigne glavu i kaze muuuu. Zna za red a stoka.

Ja mislim da je ta netransparentnost najvise doprinela ovom sunovratu . To samo znaci da ovde nisu cista posla , u smislu da je cena svakako montirana , i to ne sad nego u citavoj proslosti. Pazite , sada jedan paradoks, ovoj akciji je najbolje islo kada je ona poslovala najgore tj. bila pred skapavanjem( pa su organizovani multi dokapi) , sada se moze reci da je u prilicno boljoj poziciji a cena je prilicno jadna .
Nazad na vrh Ići dole
http://www.rentapartmani.com
Pendula011
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 01:23

Promena danas

MK komerc + 305

Ineks Morava -540
Nazad na vrh Ići dole
Mitar
VIP
VIP
Mitar

Broj poruka : 729
Datum upisa : 14.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 09:23

Da li ste primetili da su kupovali NPPU na 5,6 PBV i 2.2 PS - e tako oni plasiraju pare iz dokapa :titanic:
Nazad na vrh Ići dole
komsinica
Partner
Partner

Broj poruka : 122
Datum upisa : 23.08.2007

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 10:02

Tako smo "primetili" i za Medelu pa posle zarada 100%. Polako, bratac, mnogo si mi nervozan :lud:
Nazad na vrh Ići dole
Matthew Greenburgh
Partner
Partner
Matthew Greenburgh

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 16:15

AlNik - poshtedi nas glupih postova. Ako imash neshto pametno da kazesh, shto sumnjam, samo napred. :flower1:

Gost

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 16:47

Nesto mi pade na pamet ,da bi mozda neko iz AGBN mogao da se pojavi na tv Avala.
Tamo je sad zavladala moda da se reklamira svaka artija ponosob,sto bi mi rekli pumpa.

Zovu sa tv Avale sve zivo i lepo pitaju o kojim bi vi akcijama da pricate,pa nesto razmisljam mozda bi bilo korisnije da se javi neko iz banke pre nego sto se pojavi neko i upljuje je nacisto.Pri tom vidim da se onako malo usput izreklamira i maticna kuca sto bi pomoglo i bancinom novoosnovanom brokerskom odeljenju.

Nisam gledao ali pricali su mi da je juce neka curica toliko izreklamirala Ikarbus da je to bilo za medalju.Kaze navijali ljudi po brokerskim kucama i :clap: .
Nazad na vrh Ići dole
Pendula011
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 16:57

To je istina , al ja bi pre zeleo da se pojavi neko iz banke i prica o sektoru i na koji nacin oni ucesvuju u njemu , sta su planovi u iducoj godini , koja je struktura plasmana , a ne Antoniceve izjave o 50k.I onda on naziva ove sto ga pljuju bukachi , spekulanti a ta je izjava pomogla samo spekulantima koji su za dva dana zaradili 8 posto. I u ostalom sve izjave do sada koje su izlazile u medije su koristile samo za spekulaciju( rusku "kupovinu" da ne spominjemo).

Dakle , mi koji smo verovali i idalje verujemo u banku smo budale , a ovi sto su kupovali po 8 a prodavali na 40 su pametni . To je vrlo losa poruka akcionarima banke ako iko tamo uopste misli da se isplati biti ozbiljan i odgovoran kao preduzece .

I jos nesto kad je dao izjavu o 50k pa sto on sam tada nije kupovao po 35k ako se podrazumevalo da ce biti 50+ ?
Nazad na vrh Ići dole
Matthew Greenburgh
Partner
Partner
Matthew Greenburgh

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 17:12

Meni je lichno frapantno da Jelashic kao guverner NBS nije izashao u javnost i objasnio situaciju oko banke nakon shto su njegove sluzbe uradile reviziju/kontrolu plasmana i ustanovile da je banka po kapitalu i likvidnosti najjacha u zemlji.

Isto je tako Jelashic mogao jasno da poruchi Komisiji da suspenduje trgovinu akcijama i da lansira istragu o shablonima trgovanja. Pola Slovenaca bi zavrshilo u zatvoru, potpisujem.

Jelashic je jedan obichan beskichmenjak Dinkicev, a da je neznalica to je vec pokazao XYZ puta ubijajuci te lokalne izmuchene banke nedovoljno osmishljenim administrativnim merama.

Za Antonica i ekipu se zna -- oni su obichan menadzent i nisu entrenched. Sutra kada se promeni vlasnishtvo, svi ce biti pod lupom i ako se ustanovi da su nekompetentni/unethical, svi ce se momentalno naci na ulici.

:flower1:

Poslednji izmenio dana 12/13/2007, 17:16, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Pendula011
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 17:16

Da , u vecem delu bih se slozio sa ovim sto kazes. A jel se slazes da je mozda banka obecana nekome ? I zasto je to jedina banka koja stoji na ovom P/B. Da li je moguce da Credy banka koja se do kraja godine bori da izgura kapitalsku adekvatnost , stoji na 3 P/B ?
Nazad na vrh Ići dole
Taliban
Our family
Our  family
Taliban

Broj poruka : 325
Datum upisa : 26.09.2007

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 17:17

Ко још гледа параметар P/B????!!!
Nazad na vrh Ići dole
Matthew Greenburgh
Partner
Partner
Matthew Greenburgh

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 17:19

Pendula011 ::
Da , u vecem delu bih se slozio sa ovim sto kazes. A jel se slazes da je mozda banka obecana nekome ? I zasto je to jedina banka koja stoji na ovom P/B. Da li je moguce da Credy banka koja se do kraja godine bori da izgura kapitalsku adekvatnost , stoji na 3 P/B ?

Ne, ne slazem se da je obecana nekome. Situacija je toliko javna, transparentna i vec sada "chudna", da se niko iz slojeva vlasti ne bi usudio da napravi aferu velichine izgubljenih par stotina miliona evra na onom delu 80% banke.

Jedina je takva jer je percepcija losha, komunikacija katastrofalna a i uchesnici na trzishtu su formata "gola dupeta", tako da 90% ne kapira zbog chega je banka iskazala gubitak u 3Q.

Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 17:24

a i uchesnici na trzishtu su formata "gola dupeta", tako da 90% ne kapira zbog chega je banka iskazala gubitak u 3Q.

Da ima svakako i toga , sto rece neko ovo je " narodna akcija"
Nazad na vrh Ići dole
Pendula011
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 17:29

taliban ::
Ко још гледа параметар P/B????!!!

Pa mislim da je ovo jedan od retkih slucajeva gde P/B pokazuje , makar nesto "cudno".
Ova banka pravi neki profit , mali , veliki , svejedno nije gubitash(ne racunam konverziju)
, sa predispozicijom da je drzava uposljava u svim njenim radnjama u poljoprivredi.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 17:40

Matt, mogli bi dase slozimo oko mnogo cega ali objasni mi sta mislis kad kazes najaca po likvidnosti i kapitalu.
Ta konstatacija ti je rastegljiva ko zvaka.

Ova banka i da ima trenutni kapital od 500m ne bi na duzi rok bila neki jak target za fondove.Mislim da se ne prodaje.

Sve sto se desava oko nje i sto se desavalo je posledica prodaje a ne fantasticnog poslovanja.Pa ona do juna de fakto nije ni poslovala na trzistu ji kretala se oko srednje donje zone.

Ja po vokaciji jesam prodavac i sa te tacke sam uvek razumeo tvoje postove ali ovo mi sad lici na ono kad seljak izadje na pijac i povede debelu kravu da proda zato sto nema vise cime da je hrani pa posto je kurcevit on odbije svaku ponudjenu cenu.
Naravno vrati je kuci i posto nema cime da je hrani krava iz dana u dan sve vise mrsavi a pijani gedza i dalje prica po kafani da ce na prolece dobro da je proda.

Ne biva to.
Nazad na vrh Ići dole
Matthew Greenburgh
Partner
Partner
Matthew Greenburgh

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 18:33

Matt, mogli bi dase slozimo oko mnogo cega ali objasni mi sta mislis kad kazes najaca po likvidnosti i kapitalu.
Ta konstatacija ti je rastegljiva ko zvaka.

Ova banka i da ima trenutni kapital od 500m ne bi na duzi rok bila neki jak target za fondove.Mislim da se ne prodaje.

Sve sto se desava oko nje i sto se desavalo je posledica prodaje a ne fantasticnog poslovanja.Pa ona do juna de fakto nije ni poslovala na trzistu ji kretala se oko srednje donje zone.

Ja po vokaciji jesam prodavac i sa te tacke sam uvek razumeo tvoje postove ali ovo mi sad lici na ono kad seljak izadje na pijac i povede debelu kravu da proda zato sto nema vise cime da je hrani pa posto je kurcevit on odbije svaku ponudjenu cenu.
Naravno vrati je kuci i posto nema cime da je hrani krava iz dana u dan sve vise mrsavi a pijani gedza i dalje prica po kafani da ce na prolece dobro da je proda.

Ne biva to.

Slushaj, kapital i likvidnost su dva fundamentalna aspekta za poslovanje svake banke. AGBn je po oba daleko ispred mnogih u zemlji i to je svakako prednost a ne mana. Pochevshi od sigurnog poslovanja do chinjenica da moze da gradi aktivu relativno brze od konkurencije. U vezi kapitala, dosta se chesto u poslednje vreme chuje argument od zlonamernih Slovenaca da banka ima problema sa adekvatnoscu kapitala, shto je naravno apsurd i teshko da moze biti dalje od istine.

Ako uz kapital i likvidnost stavish chinjenicu da banka ima vrlo jaku distribuciju koju u isto vreme odlikuje jedna od najniznih produktivnosti, onda vrlo brzo dodjesh do zakljuchka da joj bash to shto ima dobru finansijsku poziciju omogucava da nagruva leverage na bilans prikupljanjem depozita, etc.

E sad, zashto banka trenutno ne radi kako bi trebala - razne su teorije. Od losheg menadzmenta (shto je sigurno velikim delom tachno), zbog mera NBS, zbog toga shto je veshtachki i bespotrebno sebe saterala da bude percipirana kao seljachka/poljoprivredna banka, itd itd.

Ono shto sam ja uvek govorio da treba da se gleda je POTENCIJAL DA OD OVE BANKE NAPRAVISH MEGA PLATFORMU. On je ogroman.

Shto se prihoda tiche i mogucnosti da banka zaradjuje - banka ima sada vec oko 10% ROE (za one koji znaju da analiziraju) i jedan od najboljih cost/income ratios u sektoru, CHAK i pored ogromne infrastrukture koju ima. AIKB kao reper za profit i usepeh je opet vrlo glupo - AIKB je tajkunska banka sa netransparentnim profitima, aranzmanima sa povezanim licima, malom mrezom, malim brojem zaposlenih - kratko da definishem: NEODRZIVA PRICHA.

AGBN ce da se proda za veliku lovu vrlo brzo - ko konstantno poriche ovu chinjenicu ili je glup ili je zlonameran.

Gost

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 19:47

Vidi znam ja dobro sta su osnovni fundamenti za poslovanje svake finansijske institucije.E sad reci da je AGBN po ovim pokazateljima daleko ispred mnogih u zemlji je takozvana -neodredjenica.Jer ako je po tim pokazateljima daleko ispred mnogih kad je prodajes ,onda je za kupca daleko iza vodecih u zemlji.

Ubedjen sam da razumes.
Slovenci ne znaju da oni imaju taj problem ,cak ni u samoj banci jos ne mogu da lociraju problem. Adekvatnost kapitala ima malo veze sa tim ali i buducnost aktive je nesto sto pripada buducnosti.
Distribucija kapitala je mozda jedan od tanjih argumenata za koje moze covek da se uhvati i ja sam bas pre neki dan postavio pitanje da li iko zna neku jacu ispostavu od Sremske. Meni se cini da glavni ofiicce tu zavrsava 90% posla.
Inace i za njih vazi da im je dosta expozitura iznajmljen prostor koji je usput u katastrofalnom stanju i kadrovski i tehnicki.
Mala digresija ,ako odes u expozituru na bulevaru revolucije i zatrazis da otvoris racun shvatices da text na kartici kucaju na pisacoj masini a korice rucno onim starim aparatom za lepljenje.

Meni se pre cini da je banka izgubila poverenje i to je rekao bih knjiski slucaj.Menadzment je lagao i varao akcionare i to sve od reda i individualne i institucionalne. Naravno za to je imao politicku podrsku i to je ono sto je akcionare zavaralo ustvari zavarala ih je tisina koja je nastupila i od NBS i od Berze ali i Komisije.

Zasto neko sada kupuje pa naravno da kupuje po KKV ali ako ne bude prodaje ni to ne znaci da ce banka da napravi bum.
Bum je vec bio ,i to onog dana kada je drzava napravila dil sa cenom od 40600 i sad je samo ostalo da se spusti cena i na taj nacin napravi profit.

I ponovo istorija se ponavlja insitucionalni investitori imaju puno novca i oni mogu da izdrze taj horizont a mali pucaju i prodaju .Izlaze sa gubitkom.

To nikada nije bilo sporno ali je sporno to sto se niko ne oglasava ,osim Bude koji je kupovao i na 30.. da ispegla ulaz :hihihi: , i zato Matt oni ne zasluzuju ni jednu lepu rec od struke.

To da su pogodna platforma je isto nebitan podatak jer za nekog jesu ali za nekog i nisu.Dobri su da ih pokupi recimo AIKb,Sosieted ,Hipo ali su losi recimo za neku investicionu banku koja nedostaje na trzistu.

Inace i AIKB i AGBN rade istu stvar po pitanju plasmana s tim sto Aikb ima tajkune u usponu a AGBN prate stari scijalisticki direktori pa sa te strane i jedni i drugi imaju jako izrazen rizik plasmana.

O ROE necemo , glupo je pogotovo kod ove banke i na ovaj rok,mozda krajem 2008 ili 2009 ako ostane u ovom sastavu.

Svako ko drugacije kaze klevece i laze a to da ce da se proda za veliku lovu si u pravu samo i to je malo diskutabilno jer ta lova je za mene velika ali sumnjam da je velika za neke fondove ili banke.
Nazad na vrh Ići dole
Matthew Greenburgh
Partner
Partner
Matthew Greenburgh

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 20:57

Ja koliko razumem tvoje pisanje, ti si se uglavnom slozio sa mojim tachkama.

Svaki put kada se upustish u kritiku, uvek se zapitaj: SHTA JE JOSH NA RASPOLAGANJU DA SE KUPI, POD KOJIM USLOVIMA I DA LI SA TIM DRUGIM PLATFORMAMA (I KOLIKO BRZO) MOGU DA POSTANEM KREDIBILAN IGRACH U SRBIJI?

Vrlo cesh brzo doci do zakljuchka da je AGBN najatraktivna pricha trenutno.

Partner
Partner
Matthew Greenburgh

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 21:05

Inace i AIKB i AGBN rade istu stvar po pitanju plasmana s tim sto Aikb ima tajkune u usponu a AGBN prate stari scijalisticki direktori pa sa te strane i jedni i drugi imaju jako izrazen rizik plasmana.

Pa nije bash da rade istu stvar -- AIKB ima daleko vece kamatne marze na svojim kreditima od Agrobanke, nerealno vece chak bih rekao. Dok je AGBN na nivoima ostalih banaka u zemlji, AIKB je skoro duplo veci ako merish operativne prihoda kao % prosechne aktive. Naravno, deo objashnjenja je u chinjenici da je AIKB aktiva mnogo bolje uposhljena nego AGBN (gde je pola bilansa skoro na repo sa NBS), medjutim deo objashnjenja su i veoma Suspect aranzmani sa povezanim licima. Kao neko ko zna srpski bankarski sektor i ko je radio nebrojene diligence na bankama i prichao sa bankarima, znam u kakvim je sve back-to-back aranzmanima AIKB spreman da uchestvuje.

VIP
VIP
Milos86

Broj poruka : 2228
Godina : 38
Datum upisa : 20.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 21:07

Sve je tacno i nista se nece promeniti. "Povezana lica" ce uvek biti povezana lica
Nazad na vrh Ići dole
Matthew Greenburgh
Partner
Partner
Matthew Greenburgh

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 21:11

milos86 ::
Sve je tacno i nista se nece promeniti. "Povezana lica" ce uvek biti povezana lica

Dok jednom ne budu.

Gost

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 21:24

Da ,ako ces da se takmicis sa Intesom ,Rajfom,Unikredit,...

D
a je to neko zeleo da uradi to bi se vec desilo ali koliko ja znam taj esalon srednjih banaka je prosao i sad je vreme ukrupnjavanja.
Ocekuje se Citi,Dojce,Rusi a koliko sam ja upucen i Credit agricole uveliko osmatra i sprema parice.
Udarice po svemu iole pristojnom tj. po Rajfu,Hipu ,Grcima,Aiku.

Tu platforma igra malu ulogu,igrala je pre pet godina ali sada kao sto vidis ,mrka kapa.

Naravno naci ce se i AGBN na listi ali to nece biti svadba onako kako je mlada zamisljala sve sa kocijama,velom,sviracima i brojnom zvanicama. Jer mlada je kompromitovana i pre ce biti da ce jednog jutra samo objaviti da je pobegulja .
Znaci nista ,rakija,muzika,sviraci,pucanje u vazduh a nece se ni roditelji mnogo propitivati o mladozenji. :lol:

Sa te strane bilo bi mnogo korisnije da targetiramo ko se to raspituje i ko to zeli i ima interes da dodje na ovo trziste.
Lako nam je da neke iskljucimo jer se zna da ne dolaze u zemlje sa ovkvom ocenom rizika.

Ako mene pitas ,po tvojim kriterijumima ,najpovoljnija je Postanska.I to ubedljivo.
Doduse ne znam sta je sa tim ugovorima sa postom ali dok je ista u jakom procentu vlasnik tu ne bi trebalo da je veci problem.

Ja recimo da sam strendzer nikad ne bih kupio banku sa takvom tehnikom i kadrom kao u AGBN jer ja nemam vremena da plasirana sredstva zarobljavam u pasivu.
Trazio bi nesto skockano nesto sto odmah pocinje da se otplacuje e sad je stvar ciste matematike gde je taj leveridz.

Aktivu mora da plate i tu nema zbora ali onda dolazi do izrazaja upravo ono sto AGBN nema.

Mislim da ce se mnogi iznenaditi kad vide koje banke se sve preporucuju za prodaju i dok shvate da se kupoprodajni dilovi dogovaraju van Beogradskih kabineta bice kasno.
Nazad na vrh Ići dole
Matthew Greenburgh
Partner
Partner
Matthew Greenburgh

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 21:35

Da ,ako ces da se takmicis sa Intesom ,Rajfom,Unikredit,...

Sa Poshtanskom dolazi problem drzave kao vecinskog vlasnika i gomila nerashchishcenih rachuna sa PTT-om, loshom aktivom, itd. Mreza je dobra, ali kao i u sluchaju Komercijalne, prevelika za trzishte velichine Srbije.

Poshtanska ide u povecanje kapitala, i dok je stave na prodaju, bice similar ticket kao i Agrobanka.

Ako mene pitash, pre bih uzeo Agrobanku i od prvog dana krenuo u masivne strukturalne promene.

Sve srpske banke su esencijalno male operacije na relativno malom trzishtu. Dobar tim od 10 do 15 jakih menadzera i neometan pristup kapitalu bi od Agrobanke za tri do shest meseci napravili money making machine.

Ceo scenario u kojem se banka trenutno nalazi je povoljan za fokusiranog kupca -- nema bolje priche zaista.

Da sam strejndzer, da li bi mi IKADA palo napamet da stavim EUR 1 milijardu u Srbiju i to kroz platformu kakva je AIK banka? NIKADA!

Pricha o Citiju, Deutsche itd je smeshna -- pogledaj oko Srbije gde Shitty ima operacije i na koji je nachin do njih doshao. Sve ce ti biti jasno.

Agricole je troma banka -- radio sam sa njima i protiv njih na vrlo ozbiljnim transakcijama i to su ljudi koji i pored toga shto znaju kako, gde i kada treba da stave paru dozvole sebi Emporiki u Grchkoj: BASKET CASE KOJI NIKADA NECE OZBILJNU PARU ODBACITI.

Interesenata ima, deal je imminent.

VIP
VIP
Milos86

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 21:51

Sto se tiche klijenata, Aik ima sve najprofitabilnije firme, i kad se desilo da neka firma koja godinama ima racun kod jedne banke promeni banku? Sto se tiche Raiffa, Hipa i ostalih, cini mi se da im Aik uzima klijente (stanovnistvo), a u Nishu je brutalno kidnapovao 20% OTP klijenata, dok je trajalo spajanje, da ne spominjem razrocavanja kod drugih banaka prilikom nedelje stednje affraid Ko je uzimao kredite u Aiku uzimace ih i dalje, ne vidim kako drzava ili ko bilo stiti Aik???
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 22:06

Naravno da ima interesenata,roba je to kao i svaka druga.

Fora je samo sto ce da im se opisa prvobitni plan da cape lovu kroz dokape pa da je nasminkaju i tapnu po 60-70 k

Sad je patos na 40600 i verovatno se pregovara da li na to da ide fee od 10% ili 15%.

Svako ko plati vise je u zajebu. Sa te strane je ok. ali to nece pomoci malim akcionarima jer cak i oni najstrpljiviji ce proci sa nekih 20 -30 % dobiti sto u ovom vremenskom periodu nije neki postotak. Ne kazem da je malo ali neko ko nije vican nece uzeti ni to. Ljudi ne znaju da zarade na padu i mnogi su ostali zakopani na prvobitnim ulazima od zadnjeg dokapa. U principu to je slucaj sa vecim delom malih akconara.

E zbog toga treba one :indijanac: oterati pre prodaje jer kakvi su to :pig: jos ce da uzmu extra proviziju.

Ja se nadam da su ti poznate fizionomijie tih ljudi. To je :twisted:
Nazad na vrh Ići dole
Matthew Greenburgh
Partner
Partner
Matthew Greenburgh

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 22:13

Naravno da ima interesenata,roba je to kao i svaka druga.

Fora je samo sto ce da im se opisa prvobitni plan da cape lovu kroz dokape pa da je nasminkaju i tapnu po 60-70 k

Sad je patos na 40600 i verovatno se pregovara da li na to da ide fee od 10% ili 15%.

Svako ko plati vise je u zajebu. Sa te strane je ok. ali to nece pomoci malim akcionarima jer cak i oni najstrpljiviji ce proci sa nekih 20 -30 % dobiti sto u ovom vremenskom periodu nije neki postotak. Ne kazem da je malo ali neko ko nije vican nece uzeti ni to. Ljudi ne znaju da zarade na padu i mnogi su ostali zakopani na prvobitnim ulazima od zadnjeg dokapa. U principu to je slucaj sa vecim delom malih akconara.

E zbog toga treba one :indijanac: oterati pre prodaje jer kakvi su to :pig: jos ce da uzmu extra proviziju.

Ja se nadam da su ti poznate fizionomijie tih ljudi. To je :twisted:

Znachi slazemo se da je RSD 45k do 50k fer cena?

Chak i tih 60k do 70k nije nemoguce ako se pametno odigra.

Nemam dileme da ce skoro svi (ako ne i svi do jednoga) da lete odmah nakon promene vlasnichke strukture.

VIP
VIP
Milos86

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 22:14

Sto bre lete svi, sta je menadzment kriv kad se cena akcije formira na trzistu
Nazad na vrh Ići dole
Matthew Greenburgh
Partner
Partner
Matthew Greenburgh

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 22:17

Sto se tiche klijenata, Aik ima sve najprofitabilnije firme, i kad se desilo da neka firma koja godinama ima racun kod jedne banke promeni banku? Sto se tiche Raiffa, Hipa i ostalih, cini mi se da im Aik uzima klijente (stanovnistvo), a u Nishu je brutalno kidnapovao 20% OTP klijenata, dok je trajalo spajanje, da ne spominjem razrocavanja kod drugih banaka prilikom nedelje stednje affraid Ko je uzimao kredite u Aiku uzimace ih i dalje, ne vidim kako drzava ili ko bilo stiti Aik???

Ovde tema nije AIK. AIK je pricha za sebe -- da su pametni bili, mogli su da pobegnu lako iz situacije u kojoj ce nalaze i da dobiju platformu sa kojom bi se chak i malo koji stranac mogao takmichiti.

Voz im prolazi, relaksacija NBS restrikcija ce da ih skupo koshta, a to ce se naravno u narednim kvartalima tako shto ce se operativni pokazatelji drastichno pogorshati. Onda ce im ostati samo manipulacija rezervisanjima, shto su i do sada koristili.

AIK pricha mi nije interesantna jer je skupa i shto mislim da buducnost nece moci da opravda sadashnju cenu. Razumesh? Nemam ja nishta narochito protiv AIK-a -- sve posmatram kroz cifre i analize.

Partner
Partner
Matthew Greenburgh

PočaljiNaslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)   agbn - Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) - Page 24 Icon_minitime12/13/2007, 22:19

Sto bre lete svi, sta je menadzment kriv kad se cena akcije formira na trzistu

Ako trzishtem nazivash ovu sprdnju od Beogradske berze, NBS i Komisije -- onda mi samo ostaje da kazem: E JEBIGA!!

Jelashich i NBS ekipa su na Agrobanci pokazali koje su neznalice, a Komisiju nikako ne treba smatrati relevantnim chiniocem njihovim ponashanjem i kriminalnih zakona o hov koje su orkestrirali.

Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO)
Nazad na vrh 
Strana 24 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 29  Sledeći
 Similar topics
-
» Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (III DEO)
» Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (II DEO)
» Agrobanka - AGBN (III DEO)
» Agrobanka - AGBN (IV DEO)

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Arhiva Belex Cluba-
Skoči na: