| Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) | |
|
+62Zlatni ZUB nikica37 njegoš Greta ntvala Stenli Pijacar o Shpekulant chuka011 Mitar Moschino ratko3 Atomski mrav Mc.Intosh fantom shema teja odisej Ivona Dejansss Shonjo-Shogun Sare Poštar Taliban tigrovic Admin Ivan MVP nervozaniglup Air BojanNS AlNik Grlja opet ja Actarus don aljoša Feliks Mileker Dr Zuk komsinica milos018 Guverner milojko Matthew Greenburgh Sisoje erichser genijeurazvoju Tihi Delfin Kobe Bryant xj Rade Nole cromodora Karlito Brigante milan812 IN&ON Broker-YU slalic Sneki Milos86 Pendula011 66 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Dejansss Moderator
Broj poruka : 635 Points : 846 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 10/31/2007, 08:48 | |
| | |
|
| |
Milos86 VIP
Broj poruka : 2228 Godina : 38 Localisation : Nish Points : 1318 Datum upisa : 20.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 10/31/2007, 09:19 | |
| - Matthew Greenburgh ::
- dejansss ::
- @M.G.
Totalni sam laik,pa ce mozda ovo biti smesno. Da li je moguce da AGBN izgubi dozvolu za rad,tj.ode u stecaj.
Unapred hvala na odgovoru. Ne, nije moguce.
Isto tako, ove idiotluke koje shire Slovenci & Hrvati na Fiasconomy-ju kako AGBN ne ispunjava potrebe adekvatnosti kapitala su jedna NAJOBICHNIJA GLUPOST. AGBN je trenutno najbolje kapitalizovana i najlikvidnija banka u Srbiji. Slazem se a i dodao bih da od svih banaka ima najrealniju vrednost na berzi :cherry: | |
|
| |
tigrovic Still learning
Broj poruka : 126 Points : -9 Datum upisa : 01.09.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 10/31/2007, 09:38 | |
| AGBN je trenutno najbolje kapitalizovana i najlikvidnija banka u Srbiji.
Matt tesko je to objasniti laicima a kad tome dodamo zlonamjeran trend pomenutih investitora eto epiloga.
Naravno domace ovce se upecaju prodajuci u bescijenje,nego oni ce platiti najvecu cijenu neznanju.
Nisam bas likvidan inace prvi pik za kupovinu bi bio AGBN. | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 10/31/2007, 10:50 | |
| Iygleda da se AGBN oporavlja + 2,05% :D = 26.500,- din | |
|
| |
Milos86 VIP
Broj poruka : 2228 Godina : 38 Localisation : Nish Points : 1318 Datum upisa : 20.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 10/31/2007, 11:19 | |
| Bravo za Agro :clap: :clap: :clap: :clap: svaka chast srecno ljudi, ko je kupio po manjim cenama kralj :king: :king: :king: | |
|
| |
genijeurazvoju Kajmanska ostrva
Broj poruka : 165 Points : -92 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 10/31/2007, 11:27 | |
| Idemoooooooooooooooo 9.37% kakvo olaksanje.............. | |
|
| |
Milos86 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 10/31/2007, 11:32 | |
| Sad da se nadovecem ma moj post sa "dnevni komentar" da nisu ljudivishe majmuni pa da neznaju sta rade, sto je neko budala da prodaje po niskim cenama kad evo od juce do danas neko na njegovim ledjima i gluposti njegovom zaradio skoro 10% dok ovaj jadnicko na gubitku 30-40% uchi se narod polako, tek za firme koje su radile dobro u vreme sankcija, nema za njih brige, kad su to izdrzale sve ce izdrzati, a profit ce se vremenom pokazati kao vazan cinilac u kreiranju cena akcija, posto se razbiju monopoli i edukuje narod
M.A - ja | |
|
| |
tigrovic Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 10/31/2007, 12:10 | |
| Ja sam svojevremeno ljudima govorio na jednom drugom marketu da ne pljuju po fundamentalnim dionicama datog marketa jer upravo nekoliko likvidnih i kvalitetnih hartija cini parametar ponasanja cijelog trzista .
Ne treba ocekivati npr. da ako agbn klizne da ce ostale letjeti u nebo. Kada AGBN uzme maha da raste to ce biti pokretac i cijelog marketa.
Ti isti kojima sam tada govorio priznaju da sam bio u pravu i sada se fokusiraju na fundamentalne dionice koje sam pominjao i u opstoj korekciji koja traje i na tom trzistu jedino se traze upravo ti fundamenti,sa najavom da ce nakon korekcije odletjeti visoko.
Zato i kazem veoma mi je zao kada mali prodaju u bescijenje jer ce na svo neznanju platiti ceh. | |
|
| |
Milos86 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 10/31/2007, 12:47 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 10/31/2007, 19:57 | |
| | |
|
| |
Ivona Just looking
Broj poruka : 10 Points : 0 Datum upisa : 29.10.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 10/31/2007, 20:13 | |
| Kupila sam nekako mi najjeftinija za kupovinu. Nadam se da nece poskupiti da nakrcam agbn jer mi je najsigurnija investicija belexa. | |
|
| |
Karlito Brigante Don
Broj poruka : 36 Points : 0 Datum upisa : 23.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 10/31/2007, 22:59 | |
| [quote="Matthew Greenburgh"] - Karlito Brigante ::
2) Iz obaveze cela suma prelazi u kapital po konverziji ugovorenoj sa drzavom => kapital ide gore za X;
Cekaj, kako moze kapital da ide gore kad drzava nije unela svezi novac u agbn? _________________ If you don't know jewelry, know the jeweller!
| |
|
| |
komsinica Partner
Broj poruka : 122 Points : -3 Datum upisa : 23.08.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/1/2007, 01:09 | |
| "Unela" je potencijalnih 43 miliona potrazivanja, zato povecanje. Sa druge strane imas rezervisanje u istom iznosu. | |
|
| |
odisej Just looking
Broj poruka : 18 Points : -4 Datum upisa : 01.11.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/1/2007, 01:24 | |
| Ja kupih danas nekoliko komada po 26 000 pa šta bude.
Pozdrav za sve na forumu. | |
|
| |
Karlito Brigante Don
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/1/2007, 12:44 | |
| - komsinica ::
- "Unela" je potencijalnih 43 miliona potrazivanja, zato povecanje. Sa druge strane imas rezervisanje u istom iznosu.
Ma to mi je jasno, ali opet mi je nejasno, ako se svih 100% otpise (III kvart), kako kapital ostaje isti? _________________ If you don't know jewelry, know the jeweller!
| |
|
| |
Pendula011 Our family
Broj poruka : 208 Points : -42 Datum upisa : 19.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/1/2007, 13:05 | |
| akcijski kapital se povecao za 43 miliona evra , al je kapital ostao isti | |
|
| |
Karlito Brigante Don
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/1/2007, 13:47 | |
| - Pendula011 ::
- akcijski kapital se povecao za 43 miliona evra , al je kapital ostao isti
A sta cemo sa gubitkom za otpise nenaplativih potrazivanja (IBRD)? _________________ If you don't know jewelry, know the jeweller!
| |
|
| |
Matthew Greenburgh Partner
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/1/2007, 14:40 | |
| - Karlito Brigante ::
- Pendula011 ::
- akcijski kapital se povecao za 43 miliona evra , al je kapital ostao isti
A sta cemo sa gubitkom za otpise nenaplativih potrazivanja (IBRD)? Evo ovako: 1) Zamisli da ima kompanija ukupan kapital 1000; 2) Kompanija potpishe sporazum sa drzavom IBRD; 3) U skladu sa sporazumom u aktivu i obaveze se unose ekvivalentni iznosi od 100. Kapital je i dalje 1000; 4) Iznos od 100 iz obaveza se konvertuje u akcijski kapital. Kapital se penje na 1100 nakon ove transakcije; 5) Onih 100 iz aktive se 100% otpishu. Kapital se vraca na 1000; Ukupan kapital je znachi ostao nepromenjen, ali ima vishe akcija pa je tako book value per share manji. JASNO? _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
Karlito Brigante Don
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/1/2007, 15:25 | |
Za shest meseci su imali oko RSD 400 miliona NETO rezervisanja u BU, dok u BU za 9 meseci ova cifra skache na neverovatnih izmedju RSD 1,000 do 1,200 miliona -- otuda reversal celog shestomesechnog profita i poniranja banke u gubitak. Ochigledno su se odluchili na comprehensive cleanup exercise, ali bez i trunke komunikacije sa investitorima, to ne mozemo se sigurnoshcu da tvrdimo. Nedopustiva tishina od strane menadzmenta zaista.
Jasno mi je ono. Hvala na plasticnom objasnjenju :) Mozes sada da objasnis odakle si dosao do ovih cifara gore? Koje pozicije poredis? Ja ne dobijam iste cifre. _________________ If you don't know jewelry, know the jeweller!
| |
|
| |
Pendula011 Our family
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/1/2007, 15:34 | |
| "Generalna orijentacija države je da otuđi svoje akcije u Jubmes, Agrobanci i Privrednoj banci, u kojima ima manjinsko učešće, s tim što trenutak prodaje zavisi od kretanja cena na berzi i od potreba budžeta“, rekao je državni sekretar za finansije
Samo me zanima kako se ovo radi Oni one 98445 akcije sto ukrashe onomad mogu samo da zavaljaju u paketu , to kolko ja videh u prospektu.
A ova potreba budzeta ce da bude nagla i iznenadna pa ce da je prodaju za 30k Rusima jer jer i to skupo na ovu cenu | |
|
| |
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/1/2007, 18:47 | |
| Na konferenciji za novinare organizovanoj povodom otvaranja nove filijale Agrobanke u Novom Sadu, promovisane su i nove stimulativne kamate na deviznu štednju. Za uloge oročene na tri, šest i 12 meseci uložene do 7. novembra, štediše će dobiti kamatu od sedam, osam i devet odsto na godišnjem nivou. Zahvaljujući povoljnim kamatama devizna štednja u Agrobanci narasla je na 150 miliona evra. Agrobaka je juče obavila i prvi brokersko-dilerski posao na Beogradskoj berzi, jer je nedavno dobila dozvolu Komisije za hartije od vrednosti za obavljanje ove delatnosti. | |
|
| |
don aljoša Just looking
Broj poruka : 2 Points : 0 Datum upisa : 27.08.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/2/2007, 18:45 | |
| - Pendula011 ::
- akcijski kapital se povecao za 43 miliona evra , al
je kapital ostao isti Ljudi ja ne vidim napretka, zato ni neču da se vratim, bar zasad. Pozdrav:afro: | |
|
| |
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/2/2007, 18:47 | |
| A gde ?? U AGBN ? :D | |
|
| |
Pendula011 Our family
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/2/2007, 18:56 | |
| Ja ostajem mada do kraja godine nista se nece desiti spektakularno . Ali zato cisti ulazimo u prvi kvartal 08.I ne bi me cudio neki insajder koji zna kako ce sprovesti bilanse za ovu godinu, da krece da se ukrcava za taj prvi kvartal. | |
|
| |
tigrovic Still learning
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/2/2007, 22:49 | |
| Ne bih zelio da se ovaj forum pretvori u fiasko ,to ponavljam stoga predlog
da na ovoj temi prica samo Matthew ,odnosno kome nesta nije jasno neka postavi pitanje .Vidi se da Matt operira cinjenicama.
Nisam bas u toku ali je vjerovatno Matt odlucio pisati samo na ovome forumu i sa potpunim pravom kada vidim kakve se gluposti valjaju na economyfiasko(i na ostalim temama tako da je veliki broj kvalitetnih forumasa odustao) i uvijek ima dezurni da oponira nekoga ko barata sa argumentima. Taj forum je zatrpan sa gomilom gluposti u kome se pocetnici lako mogu izgubiti.
Zato treba paziti sta se prica ,operirati sa argumentima ,to je ok. | |
|
| |
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/3/2007, 10:58 | |
| - Karlito Brigante ::
- Matthew Greenburgh ::
Za shest meseci su imali oko RSD 400 miliona NETO rezervisanja u BU, dok u BU za 9 meseci ova cifra skache na neverovatnih izmedju RSD 1,000 do 1,200 miliona -- otuda reversal celog shestomesechnog profita i poniranja banke u gubitak. Ochigledno su se odluchili na comprehensive cleanup exercise, ali bez i trunke komunikacije sa investitorima, to ne mozemo se sigurnoshcu da tvrdimo. Nedopustiva tishina od strane menadzmenta zaista.
Jasno mi je ono. Hvala na plasticnom objasnjenju :) Mozes sada da objasnis odakle si dosao do ovih cifara gore? Koje pozicije poredis? Ja ne dobijam iste cifre. Kada se u Srbiji analiziraju rezervisanja i otpisi, onda u BU apsolutno MORASH da posmatrash dve linije zajedno: OSTALI POSLOVNI PRIHODI i RASHODI INDIREKTNIH OTPISA PLASMANA I REZERVISANJA. Zashto ostale poslovne prihode? Zato shto se u Srbiji rezervisanja knjize na BRUTO bazi, tako da kroz liniju OSTALI POSLOVNI PRIHODI prolaze POZITIVNI efekti t.j. PROVISION REVERSALS (ukidanja rezervisanja), a kroz liniju RASHODI INDIREKTNIH OTPISA PLASMANA I REZERVISANJA prolaze samo NEGATIVNI efekti t.j. CHARGES. Da bi se uverio da je ovo istina, predlazem ti da uzmesh AGBN ili AIKB FY06 auditovane rachune pa da proverish analitiku u notama. Zbog toga, ove dve linije morash da netujesh da bi dobio pravu sliku o rezervisanjima u datom periodu. Naravno, ovde sa ovom metodom postoji problem -- ponekad, kao npr. AIKB u FY06, kroz liniju OSTALI POSLOVNI PRIHODI ce, uz ukidanja rezervisanja, prolaziti i GENUINE ostali poslovni prihodi. Na primer, AIKB je u FY06 kroz ovu liniju proknjizio profit na prodaji osnovnih sredstava. Ako pouzdano znash da neka banka nije imala u datom periodu nikakve EXCEPTIONAL dobitke, onda netovanje ove dve linije daje dosta dobar proxy za rezervisanja. U nedostatku analitike u interim izveshtavanju, ovo je najbolje shto se moze uraditi. Da se vratimo na AGBN. Za AGBN mislim da nije imala nikakve materijalne dobitke koji bi ishli kroz liniju ostali poslovni prihodi, tako da sa dosta velikom sigurnoshcu mogu reci da je kroz ovu liniju prolaze za prvih 6 i 9 meseci samo ukidanja rezervisanja. U BU za 6 meseci cifre su izgledalo ovako: OSTALI POSLOVNI PRIHODI RSD 1,328,859 hiljada RASHODI INDIREKTNIH OTPISA PLASMANA I REZERVISANJA RSD -1,736,468 hiljada Neto = RSD -407,609 hiljada U BU za 9 meseci cifre su izgledalo ovako: OSTALI POSLOVNI PRIHODI RSD 1,908,390 hiljada RASHODI INDIREKTNIH OTPISA PLASMANA I REZERVISANJA (RA.7.) RSD -6,668,349 hiljada Neto = RSD -4,759,959 hiljada Ako znamo da je 100% IBRD receivable RSD 3,544,020 hiljada, onda je NETO charge za 9M RSD 1,215,939 hiljada. Znachi povecanje za oko RSD 800 miliona za jedan kvartal! Poshto ne mogu da budem 100% siguran da nije bilo nikakvih ostalih prihoda kroz liniju ostali poslovni prihodi, zato kazem da je cifra izmedju RSD 1 i 1.2 milijarde. Ova rachunica se odlichno slaze sa promenama na liniji PLASMANI KOMITENTIMA/ISPRAVKA VREDNOSTI, odakle vidish da su rezervisali i preko IBRD-a. Time su izbrisali i ono malo profita shto su napravili na kraju prve polovine 2007 i doveli do toga da kapital bude manji na kraju Septembra nego na kraju Juna. Eto... To je rachunica. OK? _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
slalic Partner
Broj poruka : 91 Points : -12 Datum upisa : 20.05.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/3/2007, 11:56 | |
| Bacih oko na forum, nakon visenedeljne pauze. Sve je isto. Prepametni, u svojim prepametnim postovima ulaze u detalje koji su u realnom svetu berzanskom, pogotovo kod nas, neupotrebljivi. Ili štetni. Da su se slušali saveti koje su isti od kako su se pojavili na ovom forumu prosipali, oplemenjujući ih teško razumljivim jezikom berzanskog stručnjaka, i stranojezičnim terminima, knjižio bi se značajan novčani gubitak.
Zato savet onima koji ovo mesto posećuju: - Čitajte sve, i pre nego u neki tekst bezrezervno poverujete, neka vam kroz glavu prostruji činjenica da oni koji imaju šta svrsishodnije da rade ne sede za compom pišući nepregledne šlajfne teksta nepoznatom svetu.
Ukoliko to samo sebi nije svrha. - Bacite pogled na tekstove koje je ista osoba pisala u periodu pre mesec i više dana, i biće vam jasnije koliko je nečije promišljanje bilo u skladu sa realnošću koja je dolazila.
Kada sam ovo pisao, mislio sam na osobu koja se potpisuje sa Matthew Greenburgh. | |
|
| |
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/3/2007, 12:20 | |
| - slalic ::
- Bacih oko na forum, nakon visenedeljne pauze. Sve je isto. Prepametni,
u svojim prepametnim postovima ulaze u detalje koji su u realnom svetu berzanskom, pogotovo kod nas, neupotrebljivi. Ili štetni. Da su se slušali saveti koje su isti od kako su se pojavili na ovom forumu prosipali, oplemenjujući ih teško razumljivim jezikom berzanskog stručnjaka, i stranojezičnim terminima, knjižio bi se značajan novčani gubitak.
Zato savet onima koji ovo mesto posećuju: - Čitajte sve, i pre nego u neki tekst bezrezervno poverujete, neka vam kroz glavu prostruji činjenica da oni koji imaju šta svrsishodnije da rade ne sede za compom pišući nepregledne šlajfne teksta nepoznatom svetu.
Ukoliko to samo sebi nije svrha. - Bacite pogled na tekstove koje je ista osoba pisala u periodu pre mesec i više dana, i biće vam jasnije koliko je nečije promišljanje bilo u skladu sa realnošću koja je dolazila.
Kada sam ovo pisao, mislio sam na osobu koja se potpisuje sa Matthew Greenburgh. Aj' sad povuci vodu, genije, na ovu gomila sranja koje si posrao... Kad budesh bio u stanju da udjesh u debatu baziranu na chinjenicama, onda se javi, a ne ovde da lupetash kojekakve gluposti i tumachenja. Ako se sa nechim ne slazesh shto sam do sada napisao, onda kazi argumentima sa chime se ne slazesh, a ne ovakvim banalnim postovima da nas smarash. Idi na Fiasconomy pa tamo iznosi svoje shpekulacije -- tamo su vidim takvi kao ti, sitni shpekulanti sa malim opkladicama. Aj' chibe sad i ne smaraj ljude koji razumeju shta se deshava. _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
MVP Partner
Broj poruka : 28 Points : 0 Datum upisa : 11.06.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/4/2007, 21:31 | |
- slalic ::
- Bacih oko na forum, nakon visenedeljne pauze. Sve je isto. Prepametni,
u svojim prepametnim postovima ulaze u detalje koji su u realnom svetu berzanskom, pogotovo kod nas, neupotrebljivi. Ili štetni. Da su se slušali saveti koje su isti od kako su se pojavili na ovom forumu prosipali, oplemenjujući ih teško razumljivim jezikom berzanskog stručnjaka, i stranojezičnim terminima, knjižio bi se značajan novčani gubitak.
Kada sam ovo pisao, mislio sam na osobu koja se potpisuje sa Matthew Greenburgh. Aj' sad povuci vodu, genije, na ovu gomila sranja koje si posrao...
Kad budesh bio u stanju da udjesh u debatu baziranu na chinjenicama, onda se javi, a ne ovde da lupetash kojekakve gluposti i tumachenja. Ako se sa nechim ne slazesh shto sam do sada napisao, onda kazi argumentima sa chime se ne slazesh, a ne ovakvim banalnim postovima da nas smarash.
Idi na Fiasconomy pa tamo iznosi svoje shpekulacije -- tamo su vidim takvi kao ti, sitni shpekulanti sa malim opkladicama.
Aj' chibe sad i ne smaraj ljude koji razumeju shta se deshava. Zar se za ovakve izjave ne dobija ban na ovom forumu?! | |
|
| |
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/5/2007, 08:39 | |
| - MVP ::
- Zar se za ovakve izjave ne dobija ban na ovom forumu?!
Naravno da se dobija. Banovan je vec magarac. :flower1: _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
MVP Partner
Broj poruka : 28 Points : 0 Datum upisa : 11.06.2007
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/5/2007, 09:07 | |
- MVP ::
- Zar se za ovakve izjave ne dobija ban na ovom forumu?!
Naravno da se dobija. Banovan je vec magarac.
:flower1: Mislio sam na tebe, sa ovakvim rečnikom nije ti mesto na iole ozbiljnijem forumu. Za direktno vređanje ljudi i nazivanje pogrdnim imenima morao bi da usledi bar privremeni ban. Nego da se vratim na temu, prodao sam AGBN i selim se u MPC vode, ne vidim svetlo sa sadašnjim menadžmentom, a i da ga vidim, ne želim da oni budu ti koji mi obasjavaju pute :naghty: | |
|
| |
Milos86 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/5/2007, 09:13 | |
| | |
|
| |
Pendula011 Our family
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/5/2007, 14:20 | |
| Kompanija Energoprojekt i Komercijalna, AIK, Metals i Agrobanka uvrštene na indeks "Dow Jones STOXX Balkan 50 Equal Weighted"Jedna od vodećih evropskih kompanija za indeksiranje tržišta kapitala, švajcarski Stoxx je od danas uvela u svoju ponudu novi indeks „blue chip“ deonica koji čini 50 najvećih i najlikvidnijih deonica iz regiona Balkana.
U indeks su uvrštene deonice većine balkanskih tržišta kapitala, a najviše deonica imaju Grčka i Turska, po deset. Pored Srbije i Slovenija, Hrvatska, Bugarska, Rumunija i Makedonija imaju po pet uvrštenih deonica. Kriterijumi za uvrštenje su deonice najvećih kompanija koje imaju relativno visok "free float", a svaka deonica u indeksu učestvuje sa oko dva odsto vrednosti. Istorijska vrednost indeksa je izračunata do 31. decembra 2006. godine, a rast vrednosti u ovoj godini iznosi 38,7 odsto. Pored pet srpskih kompanija u indeksu se, između ostalih, nalaze i deonice hrvatskih kompanija Atlantska plovidba, INA i Podravka, slovenačkog Telekoma, Krke i Petrola, kao i makedonski Alkaloid. | |
|
| |
Milos86 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/5/2007, 14:51 | |
| :wall: :wall: :wall: ponovo aik i agro u isti kosh :) | |
|
| |
Karlito Brigante Don
| Naslov: Re: Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) 11/5/2007, 15:15 | |
Eto... To je rachunica.
OK? Ok, a koji je onda book per share nakon III kvartala? Moze i postupak izracunavanja? _________________ If you don't know jewelry, know the jeweller!
| |
|
| |
| Agrobanka a.d. Beograd - AGBN (PRVI DEO) | |
|